30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-28, 19:24   #421
JUKA73
Zadomowienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

No ja nie mogę. Wróciłam, a tu żywej duszy. Gdzie Wy się podziewacie
Miszka, gdzieś Ty przepadła na tyle dni.
Oznajmiam, że Święta się skończyły.

Powoli kończę rozpakowywanie i tak mi przyszło do głowy, że moja mama chyba myśli, że mieszkam w rejonie jakiejś klęski żywiołowej. Matko, tyle żarcia, kiedy my to zjemy

Została mi jeszcze do rozpakowania torba z kosmetykami I jeszcze muszę popracować. Jutro do pracy
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 20:07   #422
Kamlisa
Zakorzenienie

Jutro normalny dzień
Przerwałyscie na święta retinol...? Ja stosuje dość intensywnie, ale bez skutków ubocznych. No i odwieczny dylemat - dobrze, ze się nie łuszcze i nie jestem podrazniona, ale czy to na pewno działa...? Na rano ma serum z retinolem z algenista, na wieczór retinol z topixa 5X, 2 razy w tygodniu na noc zamiast niego retinol z CSS. i nic...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 20:20   #423
JUKA73
Zadomowienie

Miałam te same przemyślenia Kama. Do dziś. Zdziwiłam się, jak spojrzałam w lustro po powrocie do domu Teraz siedzę w maseczce nawilżającej na twarzy. Dostałam pod choinkę maskę glam glow niebieską. Bardzo fajna. Tylko, jak przed chwila ją nakładałam - piekła mnie twarz, ale na szczęście niedługo.

Ja dwa - trzy razy w tygodniu stosuję retinol Pauli. W pozostałe dni - Chantarelle, a na przebarwienia nakładam maść kanadyjską lub turecką. Popołudniami - 5 % AHA Pauli, a nieraz 10 % na pół godzinki. No i dziś się łuszczę.

A zapomniałam napisać, że rano nakładam wit C - CSS lub timeless.

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2014-12-28 o 20:26
Stary 2014-12-28, 20:52   #424
dircikowa
Zadomowienie

Rzeczywiście wiele się w ostatnich dniach na forum nie dzieje ...
Ja nie przerywałam mojej kuracji retinolowej. Efekty złuszczanie widać u mnie rzadko i z bardzo bliskiej odległości. Wtedy idzie w ruch peeling enzymatyczny+maska nawilżająca.
Wierzę w to, że to nie dlatego, że nie działa:
"Warto uwzględnić, że wstępne łuszczenie i podrażnienie skóry podczas kuracji retinolem to tylko efekty uboczne, które mogą, ale NIE muszą wystąpić. Ich brak nie oznacza, że retinol nie działa, a tylko, że dana formuła jest dobrze tolerowana." tylko, że weszłyśmy na następny poziom "wtajemniczenia" - działa głębiej, produkuje się kolagen, elastyna, kwas hialuronowy

Jeśli przed Sylwestrem planujecie zakupy makijażowe, to Sephora ma zniżki 25% na cały makijaż - może się skuszę na mojego Guerlaina w jaśniejszym kolorku na zimę, bo teraz go muszę mieszać do uzyskania odpowiedniego tonu. W Douglasie z kolei jest minus 30% na cienie i (chyba) pomadki; pojawiły się tam "kultowe" kosmetyki the Balm, wcześniej dostępne głównie w sieci. Podjadę sobie podotykać na żywo chwalony rozświetlacz: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...u-manizer.html, korci mnie też paletka Balm Voyage, szczególnie w cenie -30%.
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 21:53   #425
uklika
Zadomowienie

Nowosc Pauli dla plamiastych http://www.paulaschoice.com/shop/col...pot-Treatment/
Dostepny od stycznia 2015, to taki prezent na nowy rok

Ja mam jeszcze tydzien wolnego

Jakie macie plany sylwestrowe?

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2014-12-28 o 21:57
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 08:13   #426
gosia261282
Gang Iren

Cześć.
U nas w Sylwestra będą dwie pary znajomych. Jedni z dzieciaczkiem małym, drudzy bezdzietni.
Stary 2014-12-29, 08:39   #427
gucia6
Zakorzenienie

My jedziemy do znajomych... zreszta los chcial, ze to moja kolezanka z podstawowki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-29, 09:21   #428
dircikowa
Zadomowienie

Juka - zapomniałam zapytać - jak tam spotkanie po latach się udało? Byłaś najmłodsza?

Miszka, no, ale żarty (czyt. Święta się skończyły), proszę wracać na posterunek!

My również spędzimy Sylwestra w gronie znajomych - w 4 pary i "trochę" dziecio-nastolatków. Troszkę upiekę i ugotuję. Jeszcze wymyślam co, na pewno jakaś sałatka by się przydała. Jaki jest u Was "hit" sałatkowy, może mnie coś zainspiruje ...
Stary 2014-12-29, 10:25   #429
irenkaaa
Zakorzenienie

Jeju czytam to u was spokojnie na sylwestra. Tu ( u kolegi ) bedzie 30 osób i do tego przebieranki .
Niech juz zleci ta zima. ...
Śnieg 100 km dalej a tu juz na minusie. Nie lubię. Ok lubię jak śnieg wyglada , jak w górach jest ale jak sie rozchlapie to niee.
Oby szybko minęło.
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 13:17   #430
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
Jeju czytam to u was spokojnie na sylwestra. Tu ( u kolegi ) bedzie 30 osób i do tego przebieranki .

Ja tam lubię taki imprezy, ale przy małych dzieciakach to nie bardzo.
A tobie to odpowiada czy wolałabyś bardziej kameralnie?
Stary 2014-12-29, 16:19   #431
Kamlisa
Zakorzenienie

Dircik, niech ten retinol działa
U mnie, jak zwykle - sylwester na białej sali, z przyjaciółka. o północy toast, oglądanie fajerwerków - i spac Jak grzeczni, starsi ludzie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-29, 16:20   #432
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

heeej

widzę jakiś mały zastój na forum

matko.... u mnie sypnęło śnieżkiem, przymroziło..... normalnie zima jak się patrzy
znaczy nie narzekam, czas najwyższy zeby zima zimowo wyglądała
z rana pojechałam z łopatą pobiegać i poodśnieżałam sobie "miejsce pracy"
trochę kalorii może spaliłam na pewno lekko podmarzłam....

wiecie, lubię posiedzieć w domu... ale chyba już mam dość; zdecydowanie marzy mi się powrót do normalności to znaczy dzieci do szkoły i przedszkola a ja do pracy.... ileż mozna siedzieć w domu

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 18:24   #433
JUKA73
Zadomowienie

Dircik, spotkanie super Pogadałyśmy i.....nie tylko Pytasz, czy najmłodsza byłam, hmmmmm......co by tu napisać Nie jest źle, oględnie powiem Najbardziej podobały mi się komplementy mojej przyjaciółki wypowiadane w formie niecenzuralnej

My na sylwestra - biała sala. Na szczęście w tym roku nie zapomnieliśmy zamówić sushi. Uwielbiamy, a w sylwestra nie ma szans aby kupić, bo w każdej knajpce - tylko wcześniejsze zamówienia realizują. Szkoda tylko, że Młoda ma anginę, a mnie i męża też coś powoli rozkłada Z kolei moje starsze dziecko idzie na imprezę, więc przez większość nocy pewnie będę się zastanawiała, co też ona porabia

Gosia, jak tam Wiki ? Dziś już ok ?

Dircik, czytałam opinie o tym rozświetlaczu The balm. Faktycznie kusi Kup i napisz (szczegółowo) jak go używasz, to wtedy ja też kupię

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2014-12-29 o 18:44
Stary 2014-12-29, 18:43   #434
gosia261282
Gang Iren

Juka tak, już dużo lepiej. Dzięki, że pytasz
Stary 2014-12-29, 21:23   #435
dircikowa
Zadomowienie

Juka - nie musisz więcej pisać, rozumiem, że skromność Ci nie pozwala
Fajne takie spotkania po latach, ja lubię.

No to zaszalałam z okazji promocji
Wszystko zakupione i jeszcze troszkę: paletka Balm Voyage, bossskie kolory, pigmentacja, "kremowość" tych cieni wyjątkowe + rozświetlacz, "mój" Guerlain w jaśniejszym odcieniu, do tego jeszcze mała pojemność bazy benefitu porefessional i błyszczyk Golden Rose - nasycona malina. Za to sukienki nowej na Sylwestra nie potrzebuję - mam co ubrać, więc tak sobie tłumaczę to kosmetyczne szaleństwo.
A - a propos "ubrań" sylwestrowych jeszcze sztuczne rzęsy - pierwsze w życiu. Jutro zamierzam wypróbować jak mi idzie z naklejaniem.

Juka - zamierzam używać rozświetlacza i na szczyty kości policzkowych (teraz mam z Sephory, ale nie nie jest super trwały, niestety, przy czym efekt modelowania twarzy jest wtedy wow) i na powieki też spróbuję. Napiszę szczegółowo jak się sprawdza, oczywiście. Wszystkim dużo zdrówka, a córce Gosi - żeby szybko zapomniała o traumatycznym przeżyciu.

Macie jakiś tel. do Miszki? Wszystko u niej ok? Tak długo milczy, że ja mam wbudowane chyba, że zaczynam się martwić. Miszka - nie funduj nam takich emocji, pls. Chyba, że to ruch przedsylwestrowy w sklepie totalnie Cię wessał, co?
Stary 2014-12-29, 22:11   #436
JUKA73
Zadomowienie

Dircik, ale super zakupy Uwielbiam zakupy kosmetyczne Próbuj i pisz, kochana

Chyba zaraz obliczę ile zaoszczędziłam nie idąc na bal sylwestrowy i też sobie coś kupię Jako urodzona optymistka zawsze w tych obliczeniach uwzględniam najwyższe stawki.

A ostatnio radziłam mojej mamie, jak urządzić Święta za darmo. Otóż poinformowała mnie, że była w Trollu i była promocja - kupujesz jedną rzecz, a druga za pół ceny. Więc jej mówię, że jak kupi 10 rzeczy drugie dziesięć - będzie miała za pół ceny. To drugie pół - zaoszczędzone przeznaczy na Święta - i Święta prawie za darmo. Proste - więcej kupujesz - więcej oszczędzasz. Tak samo zawsze tłumaczę mężowi, jak jest 20 % obniżki w Sephorze. Mama stwierdziła, że powinnam założyć bloga o oszczędzaniu, a mąż się cieszy, że nie jestem ministrem finansów.

Dircik, moja przyjaciółka jest po prostu miła. A brutalna prawda jest taka, że mi botox puścił
Też się już zaczęłam martwić co z Miszką. Mam do niej numer, ale nie chcę się narzucać, bo może postanowiła trochę sobie odpocząć od nas
Stary 2014-12-29, 22:18   #437
dircikowa
Zadomowienie

Niedoścignionym pierwowzorem tego typu "oszczędności" był tato Emila ze Smalandii, zarykiwałam się ze śmiechu jak czytałam to dzieciom.
O tej godzinie to też bym się nie dobijała, ale jak jutro dalej będzie cisza - to bym około południa jakiegoś smska słała, że tęsknimy
Stary 2014-12-29, 22:41   #438
JUKA73
Zadomowienie

Co racja, to racja Napiszę

Całe szczęcie, że mój mąż i tato Emila to nie ta sama osoba
Stary 2014-12-29, 23:02   #439
gosia261282
Gang Iren

Juka podoba mi się twoje myślenie
Dawno nie "oszczędzałam", trzeba by się na zakupy wybrać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-29, 23:14   #440
Michell72
Zakorzenienie

Melduję,że żyję.Jesteście kochane
Tylu gości w święta..Póżniej wyjazd..My w gościnie..W skrócie..hm..jeszcze mi oko lata
Oby do wiosny
Gosia przykre z córeczką,ale jak ma się lepiej (uf!)to duże buzi od ciotki Miszki..

Juka opowiadaj coś tam dostała z kosmetyków..

Kama a jednak kupił perfumy.. SamChłop się postarał..

Dircik rzęsy Nic tak oka nie otwiera jak parę kępek..Samej to chyba nie dasz rady..Bynajmniej mnie nie idzie..Ale efekt po nałożeniu..jest wow

Z makijażowych i pielęgnacyjnych zakupów-nabyłam bazę Laury Mercier(radiance),peeling Laury M(face polish) i kapsułki ceramide capsules E.Arden.Czekam na przesyłkę .
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 23:31   #441
JUKA73
Zadomowienie

Miszka, żeby mi to było ostatni raz

Z kosmetyków - maska niebieska glam glow (fajna), hialuronowy wypełniacz do ust (jak na razie taki se) i zestaw kąpielowy z Bielendy (). Resztę, o której już chyba pisałam (brązer, podkład, cienie do powiek, krem chantarelle i perfumy) nabyłam jeszcze przed świętami, na wszelki wypadek, gdyby Mikołaj o mnie zapomniał Wiedziałam, że zapracowany Mikołaj nie będzie miał głowy do prezentów, więc mu pomogłam. Taka już z natury uczynna jestem i ............oszczędna (bo w dużej części prezenty załapały się na 20 % w Sephorze).

Miszka, fajne zakupy . Też pisz o wrażeniach ze stosowania. Teraz Twoja kolej jeśli chodzi o relację z prezentów
Stary 2014-12-29, 23:34   #442
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dircikowa Pokaż wiadomość
Juka - nie musisz więcej pisać, rozumiem, że skromność Ci nie pozwala
Fajne takie spotkania po latach, ja lubię.

No to zaszalałam z okazji promocji
Wszystko zakupione i jeszcze troszkę: paletka Balm Voyage, bossskie kolory, pigmentacja, "kremowość" tych cieni wyjątkowe + rozświetlacz, "mój" Guerlain w jaśniejszym odcieniu, do tego jeszcze mała pojemność bazy benefitu porefessional i błyszczyk Golden Rose - nasycona malina. Za to sukienki nowej na Sylwestra nie potrzebuję - mam co ubrać, więc tak sobie tłumaczę to kosmetyczne szaleństwo.
A - a propos "ubrań" sylwestrowych jeszcze sztuczne rzęsy - pierwsze w życiu. Jutro zamierzam wypróbować jak mi idzie z naklejaniem.

Juka - zamierzam używać rozświetlacza i na szczyty kości policzkowych (teraz mam z Sephory, ale nie nie jest super trwały, niestety, przy czym efekt modelowania twarzy jest wtedy wow) i na powieki też spróbuję. Napiszę szczegółowo jak się sprawdza, oczywiście. Wszystkim dużo zdrówka, a córce Gosi - żeby szybko zapomniała o traumatycznym przeżyciu.

Macie jakiś tel. do Miszki? Wszystko u niej ok? Tak długo milczy, że ja mam wbudowane chyba, że zaczynam się martwić. Miszka - nie funduj nam takich emocji, pls. Chyba, że to ruch przedsylwestrowy w sklepie totalnie Cię wessał, co?
gdyby Ci nie szło, to wyrzuć te co masz i kup ardell demi wispies + klej z inglota. Pójdzie na pewno
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 09:22   #443
gosia261282
Gang Iren

Miszka ale cię długo nie było! Dzięki za buziaki za córy
Stary 2014-12-30, 10:04   #444
Kamlisa
Zakorzenienie

Z rozświetlaczy polecam ten w pędzlu ze skin 79. Nabyłyśmy kieedys z Miszką i Tig - i ja mam do tej pory. To jest oszczednośc
http://allegro.pl/skin79-the-orienta...867347290.html
Ostatnio jestem bardzo skromna w zakupach Na all - wit D3, wałek do ćwiczen dla tz i suchary wojskowe Kosmetyków zero Jak stosuje retinol rano i wieczorem, to cała reszta w sumie stoi i czeka na Godota - więc nie mam parcia na zakup nowych. Obojetnie - czy w sephorze jest 10 czy 20 %
Tak, Miszka, fajnie, ze cos kupił i przyjmijmy, ze kupił ZANIM mu zrobiłam awanture o brak prezentu Ale 100 ml...?! Krowa nieporęczna i trudna do zużycia przy moich zapasach... W dodatku musze uzywac i to głośno chwaląc darczyńcę
Wczoraj up[iekłam Miszkowego amerykanca. Chodził za mna keks, ale kaloryczność mego keksu topionego w brandy ( sherry) jest powalająca. zatem amerykaniec i to na słodziku...Tak, jak Wasze zakupy to oszczednośc to takie ciasto to wręcz odchudzanie

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2014-12-30 o 10:07
Stary 2014-12-30, 10:06   #445
Michell72
Zakorzenienie

Czy Wy oglądałyście ten serial Żona idealna?Polecam ..Skończyłam 10 odcinek 6 sezonu i narazie nie ma nowych.Szkoda,bo przywiązałam sie do całej gromadki ...
Kawa!
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 10:49   #446
irenkaaa
Zakorzenienie

Gosia ... Zdecydowanie wolałabym mniejsze grono niz 30 osób ( do tego bariera językowa no ale to nie ich problem tylko moj ).

Kama moj tez jak juz kupuje perfumy to 100ml a jak setki na stanie nie maja to kupi ta 50 ale nastawia sie raczej na setkę.

Sent from my iPad using Tapatalk
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 11:23   #447
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Czy Wy oglądałyście ten serial Żona idealna?Polecam ..Skończyłam 10 odcinek 6 sezonu i narazie nie ma nowych.Szkoda,bo przywiązałam sie do całej gromadki ...
Kawa!

A to taka obyczajówka jest ten serial? Coś bym sobie poogladała takiego...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 22:00   #448
JUKA73
Zadomowienie

No i rozłożyło mnie kompletnie. Ledwo żyję. Wzięłam antybiotyk, ale mam wrażenie, że jest gorzej.

I co, przychodzę do Was szukać pocieszenia, a tu - znowu pustka.

Nie, nie, nie wierzę w te głupie przesądy typu: jaki sylwester, taki cały rok.
Stary 2014-12-30, 23:06   #449
gosia261282
Gang Iren

Juka kuruj się i zdrowiej szybciutko! Dla mnie na choróbska najlepszy jest czosnek. Fakt, że zapach nieszczególny ale w moim przypadku działa wręcz cuda
Stary 2014-12-31, 09:50   #450
dircikowa
Zadomowienie

Juka - ZDROWIA życzę. Kuruj się szybko i zdecydowanie nie wierz w przesądy ! Szczególnie te niekorzystne

Myślałam, że dziś będzie luźny dzień, a tu praca się zwaliła pełną parą.
A trzeba jeszcze pączki upiec, sałatkę zrobić, nie mówiąc o peelingach, maseczkach, manicurach i make-upach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości