![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
No ja nie mogę. Wróciłam, a tu żywej duszy. Gdzie Wy się podziewacie
![]() Miszka, gdzieś Ty przepadła na tyle dni. ![]() Oznajmiam, że Święta się skończyły. ![]() Powoli kończę rozpakowywanie i tak mi przyszło do głowy, że moja mama chyba myśli, że mieszkam w rejonie jakiejś klęski żywiołowej. ![]() ![]() Została mi jeszcze do rozpakowania torba z kosmetykami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Jutro normalny dzień
![]() Przerwałyscie na święta retinol...? Ja stosuje dość intensywnie, ale bez skutków ubocznych. No i odwieczny dylemat - dobrze, ze się nie łuszcze i nie jestem podrazniona, ale czy to na pewno działa...? Na rano ma serum z retinolem z algenista, na wieczór retinol z topixa 5X, 2 razy w tygodniu na noc zamiast niego retinol z CSS. i nic... |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Miałam te same przemyślenia Kama.
![]() ![]() ![]() Ja dwa - trzy razy w tygodniu stosuję retinol Pauli. W pozostałe dni - Chantarelle, a na przebarwienia nakładam maść kanadyjską lub turecką. Popołudniami - 5 % AHA Pauli, a nieraz 10 % na pół godzinki. No i dziś się łuszczę. A zapomniałam napisać, że rano nakładam wit C - CSS lub timeless. Edytowane przez JUKA73 Czas edycji: 2014-12-28 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Rzeczywiście wiele się w ostatnich dniach na forum nie dzieje ...
Ja nie przerywałam mojej kuracji retinolowej. Efekty złuszczanie widać u mnie rzadko i z bardzo bliskiej odległości. Wtedy idzie w ruch peeling enzymatyczny+maska nawilżająca. Wierzę w to, że to nie dlatego, że nie działa: "Warto uwzględnić, że wstępne łuszczenie i podrażnienie skóry podczas kuracji retinolem to tylko efekty uboczne, które mogą, ale NIE muszą wystąpić. Ich brak nie oznacza, że retinol nie działa, a tylko, że dana formuła jest dobrze tolerowana." tylko, że weszłyśmy na następny poziom "wtajemniczenia" - działa głębiej, produkuje się kolagen, elastyna, kwas hialuronowy ![]() Jeśli przed Sylwestrem planujecie zakupy makijażowe, to Sephora ma zniżki 25% na cały makijaż - może się skuszę na mojego Guerlaina w jaśniejszym kolorku na zimę, bo teraz go muszę mieszać do uzyskania odpowiedniego tonu. W Douglasie z kolei jest minus 30% na cienie i (chyba) pomadki; pojawiły się tam "kultowe" kosmetyki the Balm, wcześniej dostępne głównie w sieci. Podjadę sobie podotykać na żywo chwalony rozświetlacz: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...u-manizer.html, korci mnie też paletka Balm Voyage, szczególnie w cenie -30%. |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
Nowosc Pauli dla plamiastych http://www.paulaschoice.com/shop/col...pot-Treatment/
Dostepny od stycznia 2015, to taki prezent na nowy rok ![]() Ja mam jeszcze tydzien wolnego ![]() Jakie macie plany sylwestrowe? Edytowane przez uklika Czas edycji: 2014-12-28 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Gang Iren
|
Cześć.
U nas w Sylwestra będą dwie pary znajomych. Jedni z dzieciaczkiem małym, drudzy bezdzietni.
#427 |
Zakorzenienie
|
My jedziemy do znajomych... zreszta los chcial, ze to moja kolezanka z podstawowki
![]()
#428 |
Zadomowienie
|
Juka - zapomniałam zapytać - jak tam spotkanie po latach się udało? Byłaś najmłodsza?
![]() Miszka, no, ale żarty (czyt. Święta się skończyły), proszę wracać na posterunek! ![]() My również spędzimy Sylwestra w gronie znajomych - w 4 pary i "trochę" dziecio-nastolatków. Troszkę upiekę i ugotuję. Jeszcze wymyślam co, na pewno jakaś sałatka by się przydała. Jaki jest u Was "hit" sałatkowy, może mnie coś zainspiruje ... |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Jeju czytam to u was spokojnie na sylwestra. Tu ( u kolegi ) bedzie 30 osób i do tego przebieranki .
Niech juz zleci ta zima. ... Śnieg 100 km dalej a tu juz na minusie. Nie lubię. Ok lubię jak śnieg wyglada , jak w górach jest ale jak sie rozchlapie to niee. Oby szybko minęło. |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja tam lubię taki imprezy, ale przy małych dzieciakach to nie bardzo. A tobie to odpowiada czy wolałabyś bardziej kameralnie?
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Dircik, niech ten retinol działa
![]() U mnie, jak zwykle - sylwester na białej sali, z przyjaciółka. o północy toast, oglądanie fajerwerków - i spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
heeej
![]() widzę jakiś mały zastój na forum ![]() matko.... u mnie sypnęło śnieżkiem, przymroziło..... normalnie zima jak się patrzy ![]() znaczy nie narzekam, czas najwyższy zeby zima zimowo wyglądała ![]() z rana pojechałam z łopatą pobiegać i poodśnieżałam sobie "miejsce pracy" trochę kalorii może spaliłam ![]() ![]() wiecie, lubię posiedzieć w domu... ale chyba już mam dość; zdecydowanie marzy mi się powrót do normalności to znaczy dzieci do szkoły i przedszkola a ja do pracy.... ileż mozna siedzieć w domu
#433 |
Zadomowienie
|
Dircik, spotkanie super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My na sylwestra - biała sala. Na szczęście w tym roku nie zapomnieliśmy zamówić sushi. Uwielbiamy, a w sylwestra nie ma szans aby kupić, bo w każdej knajpce - tylko wcześniejsze zamówienia realizują. Szkoda tylko, że Młoda ma anginę, a mnie i męża też coś powoli rozkłada ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia, jak tam Wiki ? Dziś już ok ? Dircik, czytałam opinie o tym rozświetlaczu The balm. Faktycznie kusi ![]() ![]() Edytowane przez JUKA73 Czas edycji: 2014-12-29 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Gang Iren
|
Juka tak, już dużo lepiej. Dzięki, że pytasz
![]()
#435 |
Zadomowienie
|
Juka - nie musisz więcej pisać, rozumiem, że skromność Ci nie pozwala
![]() Fajne takie spotkania po latach, ja lubię. No to zaszalałam z okazji promocji ![]() Wszystko zakupione i jeszcze troszkę: paletka Balm Voyage, bossskie kolory, pigmentacja, "kremowość" tych cieni wyjątkowe + rozświetlacz, "mój" Guerlain w jaśniejszym odcieniu, do tego jeszcze mała pojemność bazy benefitu porefessional i błyszczyk Golden Rose - nasycona malina. Za to sukienki nowej na Sylwestra nie potrzebuję - mam co ubrać, więc tak sobie tłumaczę to kosmetyczne szaleństwo. A - a propos "ubrań" sylwestrowych jeszcze sztuczne rzęsy - pierwsze w życiu. Jutro zamierzam wypróbować jak mi idzie z naklejaniem. Juka - zamierzam używać rozświetlacza i na szczyty kości policzkowych (teraz mam z Sephory, ale nie nie jest super trwały, niestety, przy czym efekt modelowania twarzy jest wtedy wow) i na powieki też spróbuję. Napiszę szczegółowo jak się sprawdza, oczywiście. Wszystkim dużo zdrówka, a córce Gosi - żeby szybko zapomniała o traumatycznym przeżyciu. Macie jakiś tel. do Miszki? Wszystko u niej ok? Tak długo milczy, że ja mam wbudowane chyba, że zaczynam się martwić. Miszka - nie funduj nam takich emocji, pls. Chyba, że to ruch przedsylwestrowy w sklepie totalnie Cię wessał, co? |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Dircik, ale super zakupy
![]() ![]() ![]() Chyba zaraz obliczę ile zaoszczędziłam nie idąc na bal sylwestrowy i też sobie coś kupię ![]() ![]() ![]() A ostatnio radziłam mojej mamie, jak urządzić Święta za darmo. Otóż poinformowała mnie, że była w Trollu i była promocja - kupujesz jedną rzecz, a druga za pół ceny. Więc jej mówię, że jak kupi 10 rzeczy drugie dziesięć - będzie miała za pół ceny. To drugie pół - zaoszczędzone przeznaczy na Święta - i Święta prawie za darmo. Proste - więcej kupujesz - więcej oszczędzasz. Tak samo zawsze tłumaczę mężowi, jak jest 20 % obniżki w Sephorze. ![]() ![]() Dircik, moja przyjaciółka jest po prostu miła. A brutalna prawda jest taka, że mi botox puścił ![]() Też się już zaczęłam martwić co z Miszką. Mam do niej numer, ale nie chcę się narzucać, bo może postanowiła trochę sobie odpocząć od nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Niedoścignionym pierwowzorem tego typu "oszczędności" był tato Emila ze Smalandii, zarykiwałam się ze śmiechu jak czytałam to dzieciom.
O tej godzinie to też bym się nie dobijała, ale jak jutro dalej będzie cisza - to bym około południa jakiegoś smska słała, że tęsknimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Co racja, to racja
![]() ![]() Całe szczęcie, że mój mąż i tato Emila to nie ta sama osoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Gang Iren
|
Juka podoba mi się twoje myślenie
![]() Dawno nie "oszczędzałam", trzeba by się na zakupy wybrać ![]()
#440 |
Zakorzenienie
|
Melduję,że żyję.Jesteście kochane
![]() Tylu gości w święta..Póżniej wyjazd..My w gościnie..W skrócie..hm..jeszcze mi oko lata ![]() Oby do wiosny ![]() Gosia przykre z córeczką,ale jak ma się lepiej (uf!)to duże buzi od ciotki Miszki.. ![]() Juka opowiadaj coś tam dostała z kosmetyków.. ![]() Kama a jednak kupił perfumy.. Sam ![]() Dircik rzęsy ![]() ![]() Z makijażowych i pielęgnacyjnych zakupów-nabyłam bazę Laury Mercier(radiance),peeling Laury M(face polish) i kapsułki ceramide capsules E.Arden.Czekam na przesyłkę . |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Miszka, żeby mi to było ostatni raz
![]() Z kosmetyków - maska niebieska glam glow (fajna), hialuronowy wypełniacz do ust (jak na razie taki se) i zestaw kąpielowy z Bielendy ( ![]() ![]() Miszka, fajne zakupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Gang Iren
|
Miszka ale cię długo nie było! Dzięki za buziaki za córy
![]()
#444 |
Zakorzenienie
|
Z rozświetlaczy polecam ten w pędzlu ze skin 79. Nabyłyśmy kieedys z Miszką i Tig - i ja mam do tej pory. To jest oszczednośc
![]() http://allegro.pl/skin79-the-orienta...867347290.html Ostatnio jestem bardzo skromna w zakupach ![]() ![]() ![]() ![]() Tak, Miszka, fajnie, ze cos kupił i przyjmijmy, ze kupił ZANIM mu zrobiłam awanture o brak prezentu ![]() ![]() Wczoraj up[iekłam Miszkowego amerykanca. Chodził za mna keks, ale kaloryczność mego keksu topionego w brandy ( sherry) jest powalająca. zatem amerykaniec i to na słodziku...Tak, jak Wasze zakupy to oszczednośc to takie ciasto to wręcz odchudzanie ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2014-12-30 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Czy Wy oglądałyście ten serial Żona idealna?Polecam
![]() Kawa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Gosia ... Zdecydowanie wolałabym mniejsze grono niz 30 osób ( do tego bariera językowa no ale to nie ich problem tylko moj ).
Kama moj tez jak juz kupuje perfumy to 100ml a jak setki na stanie nie maja to kupi ta 50 ale nastawia sie raczej na setkę. Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A to taka obyczajówka jest ten serial? Coś bym sobie poogladała takiego...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
No i rozłożyło mnie kompletnie. Ledwo żyję. Wzięłam antybiotyk, ale mam wrażenie, że jest gorzej.
![]() ![]() I co, przychodzę do Was szukać pocieszenia, a tu - znowu pustka. ![]() Nie, nie, nie wierzę w te głupie przesądy typu: jaki sylwester, taki cały rok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Gang Iren
|
Juka kuruj się i zdrowiej szybciutko! Dla mnie na choróbska najlepszy jest czosnek. Fakt, że zapach nieszczególny ale w moim przypadku działa wręcz cuda
![]()
#450 |
Zadomowienie
|
Juka - ZDROWIA życzę. Kuruj się szybko i zdecydowanie nie wierz w przesądy !
![]() ![]() Myślałam, że dziś będzie luźny dzień, a tu praca się zwaliła pełną parą. A trzeba jeszcze pączki upiec, sałatkę zrobić, nie mówiąc o peelingach, maseczkach, manicurach i make-upach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.