![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea
Rozwalają mnie te reklamy że bezbolesne, jeśli jest bezbolesne to efekty będą o wiele słabsze, niestety dla urody trzeba cierpieć. Dyskredytowanie zabiegów laserem bo boli, mnie rozwala. No boli, ale efekty są nieporównywalne, pierwszy raz bolało koszmarnie, kolejne zabiegi znacznie lepiej, ale po laserze włosy na pachach zaczęły wychodzić po 2-3 dniach i pół roku miałam spokój. Wadą zabiegów laserem jest ich cena.
Rencia2403 ja robię wąsa i idzie bardzo ładnie, na 5 poziomie robię, może masz za jasne włosy?
![]() |
#422 |
Przyczajenie
|
Nie, włosy mam ciemne, może za długo robiłam na najniższym poziomie, jeszcze spróbuje kilka razy na najwyższym mam nadzieję, że sie uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Przyczajenie
|
xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-02-01 o 08:40 Powód: spam rekamowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja polecam ... xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-02-01 o 08:40 Powód: spam reklamowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
Pewnie znowu napiszecie, że to "Spam albo coś", ale ja mogę Wam opisać moje doświadczenia z Philipsem i Remingtonem. Remington otrzymałam od męża na Święta w 2015 r. a Lumea 2007/00 otrzymałam do testowania 1,5mies temu.
Jeżeli chodzi o Remingtona, to mój ma 3 końcówki, choć tak naprawdę różnią się one tylko wielkością okienka strzału, a lampa do wszystkich jest jedna-ta sama. Niestety urządzenie się szybko nagrzewa, muszę być blisko gniazdka, ponieważ działa tylko na prąd- co mnie często zniechęcało do szybkiego zabiegu ![]() To teraz o Lumei: Po kilku zabiegach włosów mam już znacznie mniej, ale jeszcze są. Odrastają wolniej, są słabsze, niektóre nawet można wyciągnąć chwytając palcami ![]() ![]() Nad górną wargą "wąsik" jest już praktycznie niewidoczny choć wcześniej był dla mnie okropną zmorą. Pod pachami też zostały i już tylko pojedyncze włoski, które liczę, że wypadną przy kolejnych zabiegach. Trzeba być po prostu konsekwentnym przy zabiegach i cierpliwym czekając na efekty ![]() Urządzenie jest łatwe w obsłudze, bardzo ciche nie nagrzewa się, jest bezprzewodowe - akumulator mógłby być trochę mocniejszy choć i tak nie jest źle. Uważam, że zależy to od tego kto ma ile "ciałka" do depilacji. Mi zabiegi trwają dłużej niż inne dziewczyny tu pisały ![]() Polecam, bo widzę naprawdę działa - trzeba być tylko cierpliwym. Liczę, że dalsze zabiegi pozwolą na całkowite wyeliminowanie niechcianego owłosienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
ekk spamują osoby co się rejestrują na forum żeby napisać jeden post reklamujący konkretny produkt.
Jeśli chodzi o nagrzewanie Remingtona, to faktycznie szybko to idzie, ja się staram tak chwytać jak najmniejszą powierzchnią dłoni, bo jak całą ręką trzymałam, to się na tyle nagrzewał, że kazał przerwę zrobić. Natomiast efekty u mnie były od początku bardzo ładne, tyle że po 1-2 tygodniach włosy wychodzą i też czasem ręką da się wyjąć, ale tak samo było przy gabinetowym laserze. Z akumulatorem mam te obiekcje, że z czasem straci pojemność, a już sama mówisz że za słaby jest, irytowałoby mnie takie robienie na raty bo akumulator się rozładował, a opcji zasilania z sieci nie ma. W remingtonie ja jakoś nie narzekam na długość kabla, no i zawsze można użyć przedłużacza.
![]() |
#427 |
Przyczajenie
|
Miałam okazje testować Philips Lumea SC2007. Miałam chyba inne oczekiwania po trzech sesjach. Wydawalo mi sie, ze zostana ewentualnie pojedyncze wloski tu i owdzie, a w rzeczywistosci pod pachami zniknelo mi raptem 1/5 wloskow, co przy tak malej powierzchni nie jest efektem wow. W okolicach bikini rowniez, na nogach juz lepiej, bo zostało jakies 1/4. Caly zabieg jest przyjemny, ale jak dla mnie testowanie było zbyt krótkie, zebym mogla ocenić na plus efekty działania produktu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
ja mam pytanie trochę inne, posiadam Remingtona IPL pro plus już ponad 3 lata- jestem zadowolna bardzo, w bardziej newralgicznych miejscach boli, wlosy rosna bardzo powoli w niektorych miejscach juz nie mam wlosow, ale nie o tym. Mam pytanie dotyczace tego czy używacie OKULARÓW tak, ja wiem że w ulotce jest informacja, że błyski nie są tak silne aby mogły szkodzić, ale tego żadna z nas nie wie, bo to nowe produkty o ich szkodliwosci dowiemy się za 20 lat jak już przebadają wszystko (Philips brawo za marketnig ale też negat ze testy na kobietach) więc czy zabezpieczacie się jakoś? Ja nie...raz na pół roku mam teichopsje, jeszcze nie znam przyczyny. Rozpisałam sie, ale licze na Wasze odpowiedzi.
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Ja zamykam oczy na czas błysku.
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
W instrukcji Brauna jest "Przed naciśnięciem przycisku błysku, należy skierować wzrok z dala od urządzenia, aby ochronić oczy przed jasnym błyskiem światła." Więc nie patrzę, zdarzyło mi się 2 razy przypadkiem i nie było to miłe. Okulary planuję kupić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
w instrukcji Lumei jest napisane, że promieniowanie nie jest szkodliwe. Ja nie zamykam oczu i nie odwracam głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
![]()
Zdecydowanie polecam Lumeę, łatwo się jej używa i jest wydajna. Najbardziej bałam się wagi urządzenia, ale jest spoko. Używam od 2 miesięcy i pierwsze efekty uzyskałam już po 3 tygodniach.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czytam wasze wpisy i nie wiem czy ja to robię nie umiejętnie czy coś z laserem jest nie tak, mam remington 6500, na bikini owszem jest zmiana włosów jest mniej, ale warga górna zero. Dziś robię kolejny zabieg już będę robiła na największej częstotliwości mocy, może za długo robiłam na mniejszej. Odnośnie błysków również zamykam oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#437 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny,
czy możecie mi pomóc w wyborze IPL ? Zastanawiam się nad kupnem Remington IPL6780 albo Braun IPL BD5008. Główna różnica to ilość impulsów 150 000 do 300 000 oraz ilość końcówek Remington ciało, twarz i bikini a w Braun tylko ciało. Czy te końcówki są niezbędne do depilacji twarzy czy głębokiego bikini jaka jest różnica? Czy mogę depilować głębokie bikini końcówką do ciała? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
|
Czy można się depilować IPL częściej niż raz w tygodniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Jestem nową posiadaczka remington i light 6500 chciałam go przetestować ale po około 10 min diody zaczynają migac i slychac charakterystyczny dźwięk 😠co może być przyczyną czy ktoś może mi pomóc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krzywdy sobie nie zrobić, ale efekty lepsze nie będą. Przeczytaj instrukcję, pewnie się przegrzał i musisz zrobić przerwę, inna opcja, trzeba ponownie przyłożyć skórę do "próbnika koloru".
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Już pare lat przymierzam się do zakupu depilatora ipl, bo nie mogę kompletnie dać sobie rady z moimi włosami. Żadne woski, pasty cukrowe etc nic nie dają, albo wrastają mi na potęgę włosy albo po maszynce po jednym dniu już odrastają. Decyzja zapadła, kupuje depilator. Wypatrzyłam sobie Remingtona ipl6780 ale czytam opinie że znowu Philips lepszy.. tylko czy aż tak jest lepszy żeby pare stów więcej płacić? W przypadku Lumei wydaje mi się, że przepłacamy zwyczajnie za reklame.. w końcu marketing kosztuje swoje. Mam pytanie odnośnie remingtona jeszcze. Ciekawe czy jeśli w ciągu tych 6 lat gwarancji zużyje mi się lampa jakimś cudem to wymienią mi ją? czy powiedzą "w opisie produktu było 150k błysków i tyle pani widocznie zużyła, nic nie poradzimy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Z gwarancją to najlepiej zapytać remingtona, bo to by trzeba przeczytać warunki.
Ciekawa jestem w czym philips jest lepszy? Bo takie ogólne stwierdzenie do mnie nie przemawia, coś co jedna osoba uznaje za lepsze, dla innej będzie gorszym.
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
Nie wiem w czym lepszy dlatego pytam, może skuteczniejszy? Sugeruje się opiniami innych osób na forum.
Z tego co jeszcze teraz wyczytałam to Philips ma 400k blysków ale zupelnie nie odpowiada mi urządzenie na akumulator. Zapytam zatem Remingtona jak sprawa z tą gwarancją wygląda i dam znać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
ciężko stwierdzić który lepszy, a który gorszy. Nikt raczej nie kupuje dwóch na raz i nie porównuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Dodałabym Philips, Braun i Remington. Myślę że wszystkie to porównywalne jakościowo produkty. Kwestia co kogo przekonuje, moc, ilość błysków czy bezprzewodowość.
W sumie jestem bardzo ciekawa jak to będzie z wytrzymałością lampy, bo to zwiększanie ilości błysków może być trochę jak z pikselami w aparatach, jak na początku zwiększano to była faktyczna poprawa jakości, ale od 10 milionów to już była sztuka dla sztuki i tylko więcej miejsca zajętego na dyskach. Tu też może być podobnie, że tych błysków przy jednoosobowym użytkowaniu aż tak wiele nie potrzeba.
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zgadzam się, chyba nie ma większego znaczenia sama marka, lepiej patrzeć na parametry i inne udogodnienia, które oferuje producent ![]()
![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny.
Przeczytałam cały temat, ale chcę upewnić się kilku rzeczy odnośnie najpopularniejszego wyboru (Remington 6250). Krótko: 1. Czy Remington 6250 ma 65000 błysków? 2. Czy Remington 6250 ma niewymienialną lampę? 3. Jaka jest różnica między 6250 a 6500? (Tylko dodatki?) Z góry dzięki za odpowiedź.
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.