Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-01-31, 19:47   #421
asiulkaa
Zakorzenienie

Dot.: Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea

Rozwalają mnie te reklamy że bezbolesne, jeśli jest bezbolesne to efekty będą o wiele słabsze, niestety dla urody trzeba cierpieć. Dyskredytowanie zabiegów laserem bo boli, mnie rozwala. No boli, ale efekty są nieporównywalne, pierwszy raz bolało koszmarnie, kolejne zabiegi znacznie lepiej, ale po laserze włosy na pachach zaczęły wychodzić po 2-3 dniach i pół roku miałam spokój. Wadą zabiegów laserem jest ich cena.

Rencia2403 ja robię wąsa i idzie bardzo ładnie, na 5 poziomie robię, może masz za jasne włosy?
Stary 2017-01-31, 20:11   #422
Rencia2403
Przyczajenie

Nie, włosy mam ciemne, może za długo robiłam na najniższym poziomie, jeszcze spróbuje kilka razy na najwyższym mam nadzieję, że sie uda.
Rencia2403 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-31, 21:30   #423
basiulek32
Przyczajenie

xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2017-02-01 o 08:40 Powód: spam rekamowy
basiulek32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-31, 22:08   #424
Bozena89
Przyczajenie

Smile Dot.: Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea

Ja polecam ... xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2017-02-01 o 08:40 Powód: spam reklamowy
Bozena89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-31, 22:44   #425
ekk
Zadomowienie

Pewnie znowu napiszecie, że to "Spam albo coś", ale ja mogę Wam opisać moje doświadczenia z Philipsem i Remingtonem. Remington otrzymałam od męża na Święta w 2015 r. a Lumea 2007/00 otrzymałam do testowania 1,5mies temu.
Jeżeli chodzi o Remingtona, to mój ma 3 końcówki, choć tak naprawdę różnią się one tylko wielkością okienka strzału, a lampa do wszystkich jest jedna-ta sama. Niestety urządzenie się szybko nagrzewa, muszę być blisko gniazdka, ponieważ działa tylko na prąd- co mnie często zniechęcało do szybkiego zabiegu Jest dość głośny. To było urządzenie o którym bardzo marzyłam a kiedy je dostałam to czar pryskał po każdym kolejnym zabiegu po którym nie było widać pozytywnych efektów... Efekty były minimalistyczne. Przez rok używania nie przyniósł takich efektów jak Philips Lumea w ciągu ok 5 tyg zabiegów - i zastanawiam się dlaczego? Sama nie potrafię znaleźć na to odpowiedzi...
To teraz o Lumei:
Po kilku zabiegach włosów mam już znacznie mniej, ale jeszcze są. Odrastają wolniej, są słabsze, niektóre nawet można wyciągnąć chwytając palcami Cieszę się, że włoski nie wrastają, ponieważ miałam z tym problem przy zwykłym depilatorze
Nad górną wargą "wąsik" jest już praktycznie niewidoczny choć wcześniej był dla mnie okropną zmorą. Pod pachami też zostały i już tylko pojedyncze włoski, które liczę, że wypadną przy kolejnych zabiegach. Trzeba być po prostu konsekwentnym przy zabiegach i cierpliwym czekając na efekty
Urządzenie jest łatwe w obsłudze, bardzo ciche nie nagrzewa się, jest bezprzewodowe - akumulator mógłby być trochę mocniejszy choć i tak nie jest źle. Uważam, że zależy to od tego kto ma ile "ciałka" do depilacji. Mi zabiegi trwają dłużej niż inne dziewczyny tu pisały
Polecam, bo widzę naprawdę działa - trzeba być tylko cierpliwym. Liczę, że dalsze zabiegi pozwolą na całkowite wyeliminowanie niechcianego owłosienia

ekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-01, 06:29   #426
asiulkaa
Zakorzenienie

ekk spamują osoby co się rejestrują na forum żeby napisać jeden post reklamujący konkretny produkt.
Jeśli chodzi o nagrzewanie Remingtona, to faktycznie szybko to idzie, ja się staram tak chwytać jak najmniejszą powierzchnią dłoni, bo jak całą ręką trzymałam, to się na tyle nagrzewał, że kazał przerwę zrobić.
Natomiast efekty u mnie były od początku bardzo ładne, tyle że po 1-2 tygodniach włosy wychodzą i też czasem ręką da się wyjąć, ale tak samo było przy gabinetowym laserze.
Z akumulatorem mam te obiekcje, że z czasem straci pojemność, a już sama mówisz że za słaby jest, irytowałoby mnie takie robienie na raty bo akumulator się rozładował, a opcji zasilania z sieci nie ma. W remingtonie ja jakoś nie narzekam na długość kabla, no i zawsze można użyć przedłużacza.
Stary 2017-02-01, 14:17   #427
magdzik83
Przyczajenie

Miałam okazje testować Philips Lumea SC2007. Miałam chyba inne oczekiwania po trzech sesjach. Wydawalo mi sie, ze zostana ewentualnie pojedyncze wloski tu i owdzie, a w rzeczywistosci pod pachami zniknelo mi raptem 1/5 wloskow, co przy tak malej powierzchni nie jest efektem wow. W okolicach bikini rowniez, na nogach juz lepiej, bo zostało jakies 1/4. Caly zabieg jest przyjemny, ale jak dla mnie testowanie było zbyt krótkie, zebym mogla ocenić na plus efekty działania produktu
magdzik83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-02-01, 20:15   #428
sowaa5
Zakorzenienie

Dziewczyny,
ja mam pytanie trochę inne, posiadam Remingtona IPL pro plus już ponad 3 lata- jestem zadowolna bardzo, w bardziej newralgicznych miejscach boli, wlosy rosna bardzo powoli w niektorych miejscach juz nie mam wlosow, ale nie o tym.
Mam pytanie dotyczace tego czy używacie OKULARÓW tak, ja wiem że w ulotce jest informacja, że błyski nie są tak silne aby mogły szkodzić, ale tego żadna z nas nie wie, bo to nowe produkty o ich szkodliwosci dowiemy się za 20 lat jak już przebadają wszystko (Philips brawo za marketnig ale też negat ze testy na kobietach) więc czy zabezpieczacie się jakoś? Ja nie...raz na pół roku mam teichopsje, jeszcze nie znam przyczyny.
Rozpisałam sie, ale licze na Wasze odpowiedzi.
sowaa5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-01, 20:32   #429
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sowaa5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
ja mam pytanie trochę inne, posiadam Remingtona IPL pro plus już ponad 3 lata- jestem zadowolna bardzo, w bardziej newralgicznych miejscach boli, wlosy rosna bardzo powoli w niektorych miejscach juz nie mam wlosow, ale nie o tym.
Mam pytanie dotyczace tego czy używacie OKULARÓW tak, ja wiem że w ulotce jest informacja, że błyski nie są tak silne aby mogły szkodzić, ale tego żadna z nas nie wie, bo to nowe produkty o ich szkodliwosci dowiemy się za 20 lat jak już przebadają wszystko (Philips brawo za marketnig ale też negat ze testy na kobietach) więc czy zabezpieczacie się jakoś? Ja nie...raz na pół roku mam teichopsje, jeszcze nie znam przyczyny.
Rozpisałam sie, ale licze na Wasze odpowiedzi.
Myślałam o tym jeszcze wczoraj, ale że względu na informacje w ulotce zrezygnowałam. Masz rację, być może za kilka lat się dowiemy, że jednak szkodliwe, ja jednak niczego nie używam co prawda widziałam chyba w jakimś nowszym modelu jakieś okulary ochronne, ale myślę, że to tylko chwyt marketingowy

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-02, 06:53   #430
asiulkaa
Zakorzenienie

Ja zamykam oczy na czas błysku.
Stary 2017-02-02, 16:34   #431
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Ja zamykam oczy na czas błysku.
To też odwracam głowę i zamykam oczy

Wymianki
Stary 2017-02-02, 16:46   #432
mahna_mahna
Raczkowanie

W instrukcji Brauna jest "Przed naciśnięciem przycisku błysku, należy skierować wzrok z dala od urządzenia, aby ochronić oczy przed jasnym błyskiem światła." Więc nie patrzę, zdarzyło mi się 2 razy przypadkiem i nie było to miłe. Okulary planuję kupić.
mahna_mahna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-02, 16:57   #433
lukrecja222
Zakorzenienie

w instrukcji Lumei jest napisane, że promieniowanie nie jest szkodliwe. Ja nie zamykam oczu i nie odwracam głowy Jak oślepne to dam znać :P
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-02, 18:41   #434
uszkaska
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea

Zdecydowanie polecam Lumeę, łatwo się jej używa i jest wydajna. Najbardziej bałam się wagi urządzenia, ale jest spoko. Używam od 2 miesięcy i pierwsze efekty uzyskałam już po 3 tygodniach.
uszkaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-03, 13:43   #435
Rencia2403
Przyczajenie

Dziewczyny, czytam wasze wpisy i nie wiem czy ja to robię nie umiejętnie czy coś z laserem jest nie tak, mam remington 6500, na bikini owszem jest zmiana włosów jest mniej, ale warga górna zero. Dziś robię kolejny zabieg już będę robiła na największej częstotliwości mocy, może za długo robiłam na mniejszej. Odnośnie błysków również zamykam oczy.
Rencia2403 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-03, 15:41   #436
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rencia2403 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czytam wasze wpisy i nie wiem czy ja to robię nie umiejętnie czy coś z laserem jest nie tak, mam remington 6500, na bikini owszem jest zmiana włosów jest mniej, ale warga górna zero. Dziś robię kolejny zabieg już będę robiła na największej częstotliwości mocy, może za długo robiłam na mniejszej. Odnośnie błysków również zamykam oczy.
Ktoś już pisał, że też ma problem z wąsikiem. Ja nie robiłam, wiec nie pomogę

Wymianki
Stary 2017-02-03, 18:55   #437
Stefunia
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny,

czy możecie mi pomóc w wyborze IPL ? Zastanawiam się nad kupnem Remington IPL6780 albo Braun IPL BD5008.
Główna różnica to ilość impulsów 150 000 do 300 000 oraz ilość końcówek Remington ciało, twarz i bikini a w Braun tylko ciało.
Czy te końcówki są niezbędne do depilacji twarzy czy głębokiego bikini jaka jest różnica?
Czy mogę depilować głębokie bikini końcówką do ciała?
Stefunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-03, 20:01   #438
martusia2283
Przyczajenie

Czy można się depilować IPL częściej niż raz w tygodniu?
martusia2283 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-04, 14:08   #439
Zule
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Jestem nową posiadaczka remington i light 6500 chciałam go przetestować ale po około 10 min diody zaczynają migac i slychac charakterystyczny dźwięk 😠co może być przyczyną czy ktoś może mi pomóc
Zule jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-05, 10:45   #440
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
w instrukcji Lumei jest napisane, że promieniowanie nie jest szkodliwe. Ja nie zamykam oczu i nie odwracam głowy Jak oślepne to dam znać :P
Ja odwracam, to to oślepia i nieprzyjemnie się patrzy, trochę tak jakby wejść do pomieszczenia z pełnego słońca.

Cytat:
Napisane przez martusia2283 Pokaż wiadomość
Czy można się depilować IPL częściej niż raz w tygodniu?
Krzywdy sobie nie zrobić, ale efekty lepsze nie będą.

Cytat:
Napisane przez Zule Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jestem nową posiadaczka remington i light 6500 chciałam go przetestować ale po około 10 min diody zaczynają migac i slychac charakterystyczny dźwięk 😠co może być przyczyną czy ktoś może mi pomóc
Przeczytaj instrukcję, pewnie się przegrzał i musisz zrobić przerwę, inna opcja, trzeba ponownie przyłożyć skórę do "próbnika koloru".
Stary 2017-02-08, 18:35   #441
kask
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Już pare lat przymierzam się do zakupu depilatora ipl, bo nie mogę kompletnie dać sobie rady z moimi włosami. Żadne woski, pasty cukrowe etc nic nie dają, albo wrastają mi na potęgę włosy albo po maszynce po jednym dniu już odrastają.
Decyzja zapadła, kupuje depilator.
Wypatrzyłam sobie Remingtona ipl6780 ale czytam opinie że znowu Philips lepszy.. tylko czy aż tak jest lepszy żeby pare stów więcej płacić? W przypadku Lumei wydaje mi się, że przepłacamy zwyczajnie za reklame.. w końcu marketing kosztuje swoje.
Mam pytanie odnośnie remingtona jeszcze. Ciekawe czy jeśli w ciągu tych 6 lat gwarancji zużyje mi się lampa jakimś cudem to wymienią mi ją? czy powiedzą "w opisie produktu było 150k błysków i tyle pani widocznie zużyła, nic nie poradzimy"
kask jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-09, 06:19   #442
asiulkaa
Zakorzenienie

Z gwarancją to najlepiej zapytać remingtona, bo to by trzeba przeczytać warunki.

Ciekawa jestem w czym philips jest lepszy? Bo takie ogólne stwierdzenie do mnie nie przemawia, coś co jedna osoba uznaje za lepsze, dla innej będzie gorszym.
Stary 2017-02-09, 07:03   #443
kask
Przyczajenie

Nie wiem w czym lepszy dlatego pytam, może skuteczniejszy? Sugeruje się opiniami innych osób na forum.

Z tego co jeszcze teraz wyczytałam to Philips ma 400k blysków ale zupelnie nie odpowiada mi urządzenie na akumulator.

Zapytam zatem Remingtona jak sprawa z tą gwarancją wygląda i dam znać.
kask jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-09, 09:35   #444
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kask Pokaż wiadomość
Nie wiem w czym lepszy dlatego pytam, może skuteczniejszy? Sugeruje się opiniami innych osób na forum.

Z tego co jeszcze teraz wyczytałam to Philips ma 400k blysków ale zupelnie nie odpowiada mi urządzenie na akumulator.

Chyba 300k mają modele Philipsa, jeśli dobrze pamiętam A jeśli chcesz na kablu, to mają dwa starsze modele

Wymianki
Stary 2017-02-09, 10:37   #445
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kask Pokaż wiadomość

A to na forum w miarę wyrównane opinie. No jest kwestia tej wytrzymałości lampy i tu remington jest chyba najsłabszy, za to ma większą moc, czyli powinien lepsze efekty dawać. Większość też podchodzi sceptycznie do akumulatora.
Stary 2017-02-09, 13:30   #446
lukrecja222
Zakorzenienie

ciężko stwierdzić który lepszy, a który gorszy. Nikt raczej nie kupuje dwóch na raz i nie porównuje Moim zdaniem mechanizm działania ten sam. Warto patrzeć na moc i ilość błysków i czy akumulator/kabel jak kto woli. Myślę, że zarówno Philips jak i Braun mają dobre urządzenia. Ja wybrałam Lumeę, ale bez jakiegoś większego przekonania. Zalezało mi, żeby był kabel i żeby cena nie było 2 tys, więc wybrałam ten starszy model z kablem właśnie i kosztował 1400zł. Dziś robiłam 4 depilacje i mam nadzieję, że zauważę efekty jakoś niedługo
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-09, 13:47   #447
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
Myślę, że zarówno Philips jak i Braun mają dobre urządzenia.
Dodałabym Philips, Braun i Remington. Myślę że wszystkie to porównywalne jakościowo produkty. Kwestia co kogo przekonuje, moc, ilość błysków czy bezprzewodowość.
W sumie jestem bardzo ciekawa jak to będzie z wytrzymałością lampy, bo to zwiększanie ilości błysków może być trochę jak z pikselami w aparatach, jak na początku zwiększano to była faktyczna poprawa jakości, ale od 10 milionów to już była sztuka dla sztuki i tylko więcej miejsca zajętego na dyskach. Tu też może być podobnie, że tych błysków przy jednoosobowym użytkowaniu aż tak wiele nie potrzeba.
Stary 2017-02-09, 14:05   #448
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Dodałabym Philips, Braun i Remington. Myślę że wszystkie to porównywalne jakościowo produkty. Kwestia co kogo przekonuje, moc, ilość błysków czy bezprzewodowość.
W sumie jestem bardzo ciekawa jak to będzie z wytrzymałością lampy, bo to zwiększanie ilości błysków może być trochę jak z pikselami w aparatach, jak na początku zwiększano to była faktyczna poprawa jakości, ale od 10 milionów to już była sztuka dla sztuki i tylko więcej miejsca zajętego na dyskach. Tu też może być podobnie, że tych błysków przy jednoosobowym użytkowaniu aż tak wiele nie potrzeba.
No trochę nie do końca jak z aparatami, bo ilość błysków to żywotność urządzenia, a więc ma znaczenie - o ile nie chcemy wymienić sprzętu na nowszy model, kiedy taki się pojawi.
Ale zgadzam się, chyba nie ma większego znaczenia sama marka, lepiej patrzeć na parametry i inne udogodnienia, które oferuje producent I do tych trzech wymienionych dodałabym BaByliss, ostatnio ktoś mi mówił, że mają dobre depilatory IPL.

Wymianki
Stary 2017-02-09, 18:41   #449
matozau
Raczkowanie

Hej, dziewczyny.
Przeczytałam cały temat, ale chcę upewnić się kilku rzeczy odnośnie najpopularniejszego wyboru (Remington 6250). Krótko:

1. Czy Remington 6250 ma 65000 błysków?
2. Czy Remington 6250 ma niewymienialną lampę?
3. Jaka jest różnica między 6250 a 6500? (Tylko dodatki?)

Z góry dzięki za odpowiedź.
Stary 2017-02-09, 19:25   #450
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matozau Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny.
Przeczytałam cały temat, ale chcę upewnić się kilku rzeczy odnośnie najpopularniejszego wyboru (Remington 6250). Krótko:

1. Czy Remington 6250 ma 65000 błysków?
2. Czy Remington 6250 ma niewymienialną lampę?
3. Jaka jest różnica między 6250 a 6500? (Tylko dodatki?)

Z góry dzięki za odpowiedź.
Lepszym miejscem na znalezienie odpowiedzi na te pytania jest strona producenta albo jakakolwiek porównywarka w sklepie internetowym

Wymianki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości