![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz. V.
Większości rodzina moja i Tż. 1/3 to znajomi, ale mogłam nie zapraszac. Może i wyolbrzymiam, ale się tak boje, że będzie malo ludzi i w większości starzy :mur;
![]() |
#422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#423 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czerwiec! Istniejesz! ![]() ![]() Cytat:
Są drobne różnice - nie gotuję i nie jem, za to leżę jak zwierzę. Jak leniwe zwierzę. Zainteresowania srania. O. Praca sraca. O. I tyle. Cytat:
Cytat:
![]() A propos: co to za książka? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mielenie czarnych myśli. Już teraz jestem pewna. Co tam jeszcze czarnego po głowie Ci chodzi? Dawaj!
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-06-20 o 13:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, nie mogę wprowadzić nowych nawyków, chociaż bardzo chcę. Te stare, które się już zakorzeniły robię automatycznie, ale od dłuższego czasu chcę wprowadzić m.in. codzienne pisanie, jogowanie, planowanie - te ostatnie choć mogłabym robić zaraz po zapisywaniu posiłków (które robię codziennie), to nie mogę się przemóc by to robić. nie wiem dlaczego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Wino bardzo dobre było!
![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co, nie odzywać się więcej? Nie pojęłaś, że mam identycznie jak Ty? Może trudno pojąć, bo brzmiało jak brzmiało. No w każdym razie mam identycznie jak Ty z drobnymi różnicami o których pisałam. No i starsza jestem trochę. Do przeciętnego studenta mam obsuwki jakieś 12 lat. Ale co tam, kogo to obchodzi? Przecież i tak każdy najbardziej martwi się sobą. I to nie był ironiczny post. Tak właśnie się czuję i takie myśli biegają sobie po mojej głowie. Nie biorę odpowiedzialności za to, jak to odebrałaś. Ja rzygam po winie. I mam migreny po winie. Ale co tam, ważne że Ty nie rzygasz po winie, bo po takiej ilości byłoby wstyd... I wydawałoby się po wpisach, że jesteś mi pokrewną duszą. I tak się wysypało przez ... coś dziwnego. Interpretację? Przypinanie mi motywów których nie miałam?
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-06-20 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Zwracam honor jak tak - myślałam, że to jakieś przytyczki do mnie.
Dziś zajęłam się robotą - wysprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam obiad i ciasto właśnie piekę. Przynajmniej nie myslałam o głupotach i nie wymyślałam problemów. Teraz czekam na Tż i mamy dziś wieczorem iść na miasto.
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
A mi witki opadły. Powinnam zawinąć się w kołdrę i zgnić, po cholerę narażać innych na złe mniemanie o sobie?
![]() Dobra, spadam, nie znam się. Cześć.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Wiem, że na wizażu są różne tematy i pisać każdy może, gdzie chce. Ale wchodzenie w jakąś społeczność wymaga pewnej delikatności i wyczucia.
Patri się sobą szczerze dzieli. I mimo wielu przelewanych myśli, nie jest osobą, która tylko się rozwodzi nad swoimi problemami i międli stany psychiczne, ale działa, od lat działa, wychowuje córkę, po skończonych studiach dokształca się w nowym kierunku, ma zacięcie naukowe i sporo hobbystycznych ciągot. Jest kimś bardzo ważnym dla nas. Bo jednak jest różnica między tym wątkiem, a "Powiedz to tutaj 632". Natka, miałaś czas się zorientować, jakiedo typu wsparcie można tu otrzymać i od kogo. Skąd podejrzenie Patri o jakieś małostkowe próby ironicznego udowodnienia, że jesteś nic nie warta? Przez nieuwagę? Sama innym przypisujesz nieczyste motywy, to projekcja bez związku z rzeczywistością. Tak siebie nie lubisz, że fala Twoich własnych uczuć odbija się od innych i do Ciebie wraca. I tak w skrócie: mniej do siebie, więcej z siebie.
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2015-06-20 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
Ale ja juz nie rozumirm co ja zlego napisalam?? Chcialam sie wyzalic i tyle, bo mi bylo zle a nie rozumiem czemu wszyscy maja jakies pretensje? Bo naprawde nie rozumiem o co Wam chodzi.
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Ja nie chcialam nikogo urazic. Juz tu nie bede pisac skoro zrobilam jakies faux paus i mnie wyganiacie.
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
ten wątek ogólnie jest cięzki i raczej dla osób zaznajomionych w sumie jak większość na wizażu. Nie liczyłabym na jakieś wsparcie.
![]()
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2015-06-20 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
No to wszystko jasne. Fajnie sie pisalo, dostalam kilka fajnych rad, ale pora stad odejsc. Pa, mam nadzieje, ze mi sie ulozy.
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Każdy wątek składający się już z kilku części tworzą osoby, które dłużej tam piszą, a nowe osoby przychodzą i odchodzą, więc naturalną rzeczą jest poświęcenie większej uwagi tym, których się zna i stawanie w ich obronie
![]() Choć bardziej obserwuję ten wątek, niż się udzielam, to jednak nie zauważyłam ignorowania potrzeb nowych użytkowników. Nikt tu nikogo nie ocenia i choć pewnie czasem komuś ciśnie się na klawiaturę "ogarnij się", to zamiast tego pojawia się próba wsparcia czy udzielenie jakiejś rady. czerwieclipiec przecież chciała pomóc, więc jak widać na wsparcie można liczyć ![]() A tak swoją drogą... Tutaj panuje inna atmosfera, atmosfera wsparcia i wyrozumiałość. Jednak też trzeba brać pod uwagę, że nie możemy wymagać od ludzi, żeby postrzegali nas lepiej niż my sami siebie widzimy. Sama często narzekam do kogoś, że jestem taka nieogarnięta, a jak później mi ktoś powie, że przecież i tak czegoś nie doprowadzę do końca, to czuje się urażona. Takie paradoksy życia ![]()
2016 Przeczytane: 14 Obejrzane: 98 Edytowane przez MalaCzyta Czas edycji: 2015-06-20 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Konto usunięte
|
dobrze napisane, ten wątek jest dosyc ciężki, ludzie często piszą w skrajnie złym stanie psychicznym i większości chyba należą do osób z niską samooceną i dużą ilością kompleksów. nie ma co się obrażać.
jedyne co napiszę to więcej dystansu i spokoju. a czy ci sie ułoży Natka zależy tylko od ciebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Czasem nie wiadomo jak ktoś zareaguje, no trudno, nieporozumienia też się zdarzają. Przejdę nad tym do porządku. Za stara jestem na obrażanie się. I nie mam złych intencji - nigdy.
Umyłam kuchnię, zrobiłam ze dwa prania, uzupełniłam kronikę o kolejne 2 działy - zostało jeszcze 7 z 19 wszystkich. Dziennie 2 i będzie ok. To się szybko robi. Nad rachunkowością nie siedziałam, ale ogólnie głowę mam spokojną (i jeszcze nie śpię!). Dziękuję Czerwiec za wzięcie mnie w obronę i pozytywne słowa, aż się nie spodziewałam. Tak, w tym wątku można dostać wsparcie, poklepanie po plecach, a jeśli ktoś chce, to kopa też. Zresztą jak jest same widzicie. Miłego wieczoru ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-06-20 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisywanie posiłków mogłoby być pociągnięte w planowanie, na zasadzie "skoro i tak siedzę". ![]() Z kolei joga ma szansę wspomóc/wywołać/utrzymać zwyżkę energetyczną. Chcesz ćwiczyć sama? Nie wiem, czy jesteś zaawansowana w tym, jak tak, to pewnie to co napiszę dalej nie ma praktycznego sensu dla Ciebie. Ale z mojego doświadczenia wynika, że ćwiczenie samemu nie jest dobrym pomysłem na początek, bo praktycznie niemożliwe jest kontrolowanie położenia swojego ciała w takim stopniu, żeby uniknąć obciążenia stawów, szkodliwych kompensacji, przeprostów itp. Dodatkowo grupa lepiej motywuje. ![]()
![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
yesno mam podobny problem.
ale trochę inny jeśli udaje mi się robić zyciowe rzeczy np sprzątam, ćwiczę na mój chory kręgosłup, dobrze jem to wtedy zawalam rpacę. teraz udało mi się naprostować sprawy w pracy ale od 2 tygodni nie ćwiczyłam i przez to zaprzepaszczę (tak to się pisze?) efekty terapii na która chodziłam kilka tygodni temu i za która zapłaciłam gruba kasę. mam dyskopatię na dwóch dyskach. jesli nie będę ćwiczyć.. z obciążęniem emgo syna.. wiadomka... wczoraj własnie tez zrobiłam 2prania, nagotowałam jedzenie, posprzątałam. ale nie poćwiczyłam ani nic.. ponieważ angielski jest mi bardzo ważny w mojej pracy chyba wprowadze zasadę minimum 15min angielskiego - podoba mi się, 15min nie przeraża, ale to będzie 15min z książką. oglądam programy po angielsku, obecnie amerykańskiego master szefa, ale tam jest ograniczone słownictwo, albo fu*k, albo amazing... kolejną rzeczą, chciałabym przeczytac 3 specjalistyczne ksiązki do pracy..po angielsku są. leżą i patrzą na mnie z półki. miłego dnia wszystkim!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() czerwieclipiec z jednej strony fajnie te nawyki porozdzielać, natomiast z drugiej jestem strasznym niecierpliwochem i chciałabym wszystko na raz, jednak faktycznie, stopniowe wprowadzanie wydaje się być najbardziej rozsądne. Tylko kurcze, kiedyś te nawyki, które teraz są zakorzenione wprowadziłam na raz, czyli mogłam. Teraz nie mogę... No ale trudno, postaram się to porozdzielać i ustalić priorytety. Co do jogi, nie jestem zaawansowana pod tym względem (ogólnie 'ćwiczeniowo" raczej tak), te podstawowe wydają się być na moje możliwości tym bardziej, że nie lubię tego typu ćwiczeń w grupie. MimiKuku wydaje mi się, że za dużo energii wkładasz w jedną rzecz, przez co brakuje ci jej na inne rzeczy. Tak jest z pracoholikami - 100% siebie dają pracy, stąd na życie rodzinne po prostu brakuje sił, chęci i motywacji, bo już są wyssani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze joga. Ćwiczyłam kilka miesięcy pod okiem trenerki, której bardzo ufam, w grupie. (Właśnie nie o jogę mi chodziło, a o świadomego nauczyciela, terminowo u niej pasowała mi wyłącznie joga.) Nie wiem, które ćwiczenia nazywasz podstawowymi, ale o ile pies z głową w dół prawie nie może zrobić krzywdy, to pies z głową do góry wykonany bez właściwego napięcia odpowiednich mięśni może zaszkodzić kręgosłupowi. Nie twierdzę, że nie można samemu ćwiczyć powitania słońca, ale wiem, że wolałabym się nie uczyć na własnych błędach w tej materii. Jeśli jesteś gibka i rozciągnięta, powitanie może wyglądać jak ćwiczenie o trudności pogłębionego skłonu. I to jest złudne, bo książka/nagranie/instruktaż zdalny niekoniecznie przekaże to, co najważniejsze - nie sekwencję ruchów, a pracę mięśni w wysiłku statycznym.
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2015-06-21 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Konto usunięte
|
ja na pewno nie jestem perfekcjonistką... ale jak skupiam się na pracy to pracuję kilka godzin a resztę czasu zżera mi prokrastynacja.. nie poćwiczę, nic w domu nie zrobię... trzeba to zmienic
dzis miałam miły wieczór - poszłam na koncert gongów i mis tybetańskich, trochę przysnęłam, bo kąpiel w dźwiękach odbywała sie na leżąco... śmieszne. jestem wypoczęta. zrelaksowana. chyba zrobię plan pracy na tydzień.. nie wiem jak wyjdzie bo synek kaszle. idzie jutro do żłobka ale nie wiem ile da radę. yesno ćwiczyłam joge ponad rok, chciałabym teraz wrócić. również uważam że bez instruktura ciężko. są specjalne książki dla instruktorów - chyba że z tego. tez nie przepadam za takimi zajęciami ale byłam bardzo milo zaskoczona. idę poćwiczę na moje plecy które krzyczą o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Wychodzi na to, że będę musiała przemyśleć temat jogi raz jeszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Konto usunięte
|
yesno ja próbowałam medytować. tak samo na gongach było wczoraj zalecenie aby wyłączyć myślenie, ale ja mam problem z koncentracją, i nie potrafię.
ale joga prowadzona przez odpowiedniego nauczyciela była dla mnie medytacją. w domu już mi sie nie udało tego powtórzyć. cały czas pełno komend/zaleceń aby napiąć ten miesięń, stanąć tak, rozluźnic tu.. i jak się w pełni skupiłam aby wszystko wykonać cały mój umysł był skupiony na danej asanie, dzięki temu wyłączałam myślenie o innych tematach. dlatego tez uwielbiałam jogę. byłam odpoczęta psychicznie po. oki, ruszamy, żłobek, praca, żłobek, prace domowe, będę wieczorem. miłego i produktywnego dnia życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Hej poniedziałkowo!
![]() Cytat:
Dziś: - ogarnianie jutrzejszego wyjazdu - ogarnianie prezentacji i nauka jej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzajemnie ![]() EDIT: Brawo ja. ![]() (Praktyki cd) Poszłam do biura B. Pukam, wchodzę. No czeeeść! Koleżanka z podstawówki. Dała mi wizytówkę z telefonem do szefowej. Już dzwoniłam, rozmawiałam, mam zadzwonić jutro z rana i powie mi co i jak. Nie, nie było mi łatwo, ale wiedziałam co ze mną będzie jak tego nie zrobię. Czuję się w porządku. Miłego dnia!
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-06-22 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Raczkowanie
|
Siemka Misie Pysie. Melduje oddanie pracy i zdanie egzaminow. CZekam na termin inzynierskiego. Zamiast się cieszyc mam kompletego doła ze studiowanie inzyniera zajelo mi piec lat zamiast 3,5 roku, że nie mam żadnego doświadczenia w pracy ani języków i w ogole co ze sobą dalej robić. Możecie mnie nazwać malkontentem tak jak moja mama, ale ja naprawęe czuję się na przegranej pozycji.
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Dobra ide na joge! ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z dołem rozprawisz sie w następnej kolejności. Nie za dużo na raz i inżynier i dół? ![]()
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Załatwiłam praktyki. Jestem już po porannym telefonie. Zaczynam od lipca. Cieszę się.
![]() Ufffff. Cytat:
![]() ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-06-23 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.