|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wpadki i inne przypadki (część II)
Ooooo zazdroszczę uwielbiam Barcelonę
no i tam spedzilismy podroz poslubna i sesje plenerowa a noclegowalismy w Sant Pol De Mar, po fakcie dowiedzielismy sie ze tam podobno kreca Pamietniki z Wakacji a to taka malutenka miescinka gdzie plaza to prawie nasza prywatna byla hehe
TSH - 26.05. - 1,210 --- break --- BBG: R1 Week 2 Edytowane przez MilkaJestem Czas edycji: 2015-02-26 o 00:37 |
|
|
|
|
#422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio okazuje się, że sporo moich znajomych spodziewa się dziecka i oni mówią, że też to zauważają. Ludzie są wygodni często najpierw ustawić i dużo sungli dopiero po 30 decyduje się na rodzinę A jeszcze biorąc pod uwagę niezbyt przyjazne państwo, to należy się cieszyć, że w kraju jeszcze ktoś został i ma odwagę mieć dziecko albo i dzieci Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- W ogóle jakieś masakryczne zmęczenie mnie dopadło od kiedy wróciłam do pracy, na szczęście mogę zrobić to co pilne, potrzebne i wracam do domu. Wcczoraj ledwo włosy umyłam, ale zabrakło sił na rozczesywanie. A rano ledwo wstałam by zdążyć na 7. Masakra mam wrażenie, że Ktosiek wysysa mi energię ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Aaaa Ktosiek ma już na 11tc i podobno jest wielkości oliwki |
||
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Merry co do wieku, w ktorym rodzi się pierwsze dziecko, mam dokladnie takie samo zdanie jak Ty i uważam, że po 30-tce to super czas na rodzenie dzieci.
Pisząc 27-28 miałam na myśli wiek statystyczny wg GUS. I gratuluję oliwki! ![]() Ja oczekuję okresu, jestem cierpliwa, postanowiłam nie robic bez sensu testu, dopiero ewentualnie jak mi się @ spóźni. Cholera, czuję się fatalnie, tak grypowo. Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2015-02-26 o 17:17 |
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Merry gratuluje 11tc i oliwki! A Propos, na trzecie mam na imię Oliwia
![]() Kalinko trzymam kciuki i odganiam @
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj, uważaj na siebie, bo grypy i innych wirusów pełno W ogóle słyszałyście o zachorowaniach na odrę, co raz więcej ich, a w Niemczech zmarło dziecko. Efekt mody na nie szczepienie :/ |
|
|
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ten czas pędzi
Za chwile wiosna potem lato i na jesień rodzimy Merry![]() Dziewczyny tak naprawde nie liczy się wiek tylko to na jakim etapie życia jesteśmy, czy jest możliwość posiadania potomka i czy czujemy się chociaż w minimalnym stopniu na to gotowi ![]() Czasem realia są takie, że się odechciewa ale ja np. znalazlam sie w takim etapie, że mieszkanie jest (chcemy je spłacić w ciagu 5 lat najbliższych), Tż prace ma a ja wlasnie podpisuje na 5 lat umowę. I moglabym czekac jeszcze do 30 ale nie chce i nie zbyt mogę. Chce iść na L4, wykorzystać macierzyński i wrócić jeszcze na 3 lata do pracy i jest szansa, że umowa zostanie przedłużona. Żłobek mamy z pracy Tżeta zaklepany bo obok jego miejsca pracy, oboje pracujemy w centrum. Nie ma już co dłużej czekać ![]() Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze wiosną i latem chcę się nacieszyć.Ostatnie takie lato
|
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nadal dzieje się jakaś rewolucja, za 3 godziny TŻ będzie w domu ![]() Meryy gratulacje a będziecie dziewczyny chciały znać płeć czy czekacie na niespodziankę?
|
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Kusi wiedzieć kto, ale pomału wkurzają mnie pytania o imiona, o płeć. Szczególnie teść ma fazę, wiem cieszy się, ale dla mnie teraz najważniejsze by dziecię zdrowe było.
13marca mam badania prenatalne i jak wcześniej wydawało mi się, że to tylko kolejne usg, tak teraz strach, 100 myśli. |
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Sreberko no idealnie Wam sie zycie poukladalo
i tak jak mowisz nie liczy sie wiek tylko mentalnosc, sytuacja i podejscie Merry bedzie wszystko dobrze na pewno, nie ma co sie na zapas stresowac
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Nie da się, nie denerwować, wiem trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Będzie dobrze, zobaczysz..
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Mery bedzie super
|
|
|
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyliczanka na dziś:
![]() kallina_2014 - 27.02. - 1 dzień isabel89 - 01.03. - 3 dni velika - 06.03. - 8 dni MilkaJestem - 08.03. - 10 dni jasiulek - 19.03. - 21 dni
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Kalinko to jutro testujesz? wiem ze mowilas ze czekasz do @ czyli do jutra? czy termin @ masz nieco pozniej? Jeeej jaka krotka ta wyliczanka, juz 10 mamusiek mamy
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, @ powinien byc wczoraj lub dzisiaj, na razie cisza i postanowiłam, ze jezeli nie dostane go dzisiaj w pracy, to kupię test i go rano zrobię.
Tylko kurde, jak tydzień temu i na poczatku tego tygodnia strasznie ciągnął mnie brzuch, tak teraz nic, czuję się super, to chyba niemożliwe, żebym byla w ciąży i tak dobrze się czuła ![]() No nic, póki co czekam ale jutro robię test. Miłego dnia 😊 |
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kalinko nigdy nic nie wiadomo Za 20 mninut powinnam być przy wyjściu, a ja siedzę w jednej skarpetce i nic mi się nie chce. I jeszcze chrapanie psa. Spaaaać ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Milka nowy avatar, to ty? |
|
|
|
|
#438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jakoś nie mam odwagi żeby wstawić swoje zdjęcie jako avatar ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
bez względu na to czy jestem w ciąży czy nie ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Wyliczanka na dziś: ![]() kallina_2014 - 27.02. - to już dziś, @ precz, a sio, a kysz!! isabel89 - 01.03. - 2 dni ![]() velika - 06.03. - 7 dni MilkaJestem - 08.03. - 9 dni jasiulek - 19.03. - 20 dni ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Kupiłam dzisiaj kwas foliowy, ale jeszcze nie wzięłam leży w torbie i czeka na natchnienie, heh. Czy dzisiaj też tak macie, że oczy wam się kleją? Bo ja rano zwlec się z wyrka nie mogłam, a jeszcze do młodego w nocy wstawałam. Jak sobie pomyślę, że bym musiała wstawać do dwójki, to
|
|
|
#439 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej :-* też wlasnie wstałam ale z ledwoscia i cos czuje, ze na tym nie koniec
Kalinko kciuki mam mocno scisniete
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo, że nic mi się nie chce, ale siedzę nad robotą i nic do mnie nie dociera. Wstawanie, pilnowanie, cyckowanie, ech, tak a ciąża nie choroba ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() CienWiatru a tak sobie pomyslalam ze zmienie ten avatar, ten poprzedni to tez bylam ja tylko bez twarzy, a teraz sobie pomyslalam a co mi tam ![]() Tez mam kwas foliowy i zazywam jak mi sie przypomni
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz.... to jest coś CUDOWNEGO I trwa dłuuuugo Teraz niedługo idę na połówkowe i zamiast się stresować to się cieszę... bo liczę na powtórkę ![]() I tak do tego podejdź! Martwienie się nic nie zmieni ...
|
|
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dalej nic. Kurde, cieszylabym się gdybym miała jakiekolwiek objawy..
Ale test kupiłam i rano od razu dam Wam znać. Dziekuję za wszystkie kciuki!!!!!! Właśnie słucham w Tv, że we Wrocławiu rozprzestrzenia się wirus Odry, bo niektórzy nie szczepią dzieci.. Coś strasznego. Zwłaszcza, ze przez ileś lat nie bylo w Polsce odry w ogóle. |
|
|
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony cieszę się, że zobaczę Ktosia, ale jak sobie pomyślę ile grzechów na robiłam za nim test pokazał II to się martwię. Cytat:
Moda na nie szczepienie będzie teraz zbierać swoje żniwo. Teraz odra, a jak pojawi się polio? Większość dzieci jest na szczęście zaszczepiona, ale są dzieci, które np. Chorują na nowotwory, białaczkę, czy mają problemy neurologiczne i mają osłabiony układ immunologiczny, nie mogą być szczepione. One są przez to najbardziej narażone, w dodatku dla nich takie choroby są śmiertelne ; ( |
||
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z wami w 2 trymestrze
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspomniałam o dzieciach chorych na nowotwory i białaczkę bo p fundację dla której działam zajmuje się tymi dziećmi. I bez tego te dzieciaki mają trudne życie, a jeszcze teraz to zagrożenie. Co muszą przeżywać te rodziny... |
|
|
|
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
Test negatywny, okresu dalej nie ma. Pewnie się spóźni.
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyliczanka na dziś:
![]() kallina_2014 - 27.02. - @ precz, a sio, a kysz!! isabel89 - 01.03. - 1 dzień ![]() velika - 06.03. - 6 dni MilkaJestem - 08.03. - 8 dni jasiulek - 19.03. - 19 dni ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Albo @ się faktycznie spóźni, albo zrób jutro albo pojutrze jeszcze jeden test, tak dla pewności
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Odganiamy @ niech przyjdzie za 9 miesięcy!
![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

no i tam spedzilismy podroz poslubna i sesje plenerowa a noclegowalismy w Sant Pol De Mar, po fakcie dowiedzielismy sie ze tam podobno kreca Pamietniki z Wakacji a to taka malutenka miescinka gdzie plaza to prawie nasza prywatna byla hehe

Będzie dobrze, zobaczysz..

ja jakoś nie mam odwagi żeby wstawić swoje zdjęcie jako avatar
:![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)