Fryzjer - Bydgoszcz - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-19, 12:23   #421
zuzia20
Przyczajenie

Dot.: Bydgoszczanki!!!-Odezwijcie się w sprawie dobrego fryzjera

Witajcie!
zaglądam czasem w ten wątek i czytam o waszych doświadczeniach,sama mam problem ze znalezieniem wszechstronnego i utalentowanego fryzjera.
dotychczas nie pisałam bo nie było czym się chwalić,a raczej kogo chwalić
i aktualnie to do jednego salonu chodzę się ciąć a do drugiego farbować.
ale tez nie mozna powiedzieć żeby za kazdym razem wychodziła od nich w 100% zadowolona.
postanowiłam zajrzeć do wychwalanej wyżej Luizjany...
mieszkam za rogiem i chciałam trochę się podciąć i odświeżyć kolor.
dziewczyny - masakra!!!!!!!
spieprzyła mi włosy dokumentnie,wyciachała mi takie schody że szkoda gadać a o kolorze nie wspomnę...
jeszcze nidgy nie miałam aż tak źle zrobionej fryzury.jestem załamana,i to przed samymi swiętami i sylwestrem.
trochę uratowałam kolor bardzo czasochłonnym baleyagem który zrobiła mi moja fryzjerka od koloru,ale z długością nic nie zrobię.muszę czekać.

Przestrzegam Was!!!! ta potencjalna klientka,która jest niby taka zadowolona,to mam wątpliwości co do jej wiarygodności.kto wie czy nie robia sobie reklamy tą drogą tu na wizażu.

Przepłakałam wczoraj cały dzień,dzisiaj po poprawkach jest mi troszkę lepiej.i piszę to wszystko już z ostudzonymi emocjami i obiektywnie odradzam luizjanę.dla mnie czarna lista.

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę Wam Miłych i Spokojnych Świąt!!!!!!!
spędzenia ich w cudownej atmosferze i z pięknymi fryzurkami!!!
zuzia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-26, 07:39   #422
weeronka
Przyczajenie

hmmm...przykro mi że wizyta Cię tak rozczarowała, i nie nie robie żadnej reklamy po prostu zawsze byłam bardzo zadowolona z tej akurat fryzjerki więc czemu nie podzielić się opinią??
weeronka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 19:31   #423
aniazlk
Przyczajenie

Witam, a moze korzystał ktoś z usług fryzjerskich w samym Realu ?? Jakie macie doswiadczenia??? Moze któraś poleci mi tam jakąś Panią, która dobrze ścina włosy.
Pozdrawiam
aniazlk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 21:34   #424
lemonka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniazlk Pokaż wiadomość
Witam, a moze korzystał ktoś z usług fryzjerskich w samym Realu ?? Jakie macie doswiadczenia??? Moze któraś poleci mi tam jakąś Panią, która dobrze ścina włosy.
Pozdrawiam
ja byłam raz..
totalny spontan, nic nie kupilysmy z kumpela wiec poszlysmy zmienic fryz..
bylam bardzo zadowolona.. fryzjerka konkretna, udziela wiele porad, informacji..wlosy sciete super.. niestety nie wiem jak sie nazywa pani, taka dlugo ciemno blond kobitka..

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 10:04   #425
rapidity
Przyczajenie

Polecam Anię,jest najbardziej chyba zajętą fryzjerką ze wszystkich.no i w strzyżeniu uważam że jest świetna.
Jeden z minusów w Hair Coif jest to że często lecą na ilość,mają dużo czekających klientów to obrobią cię raz raz i następny proszę.
Najlepiej zadzwonić wcześniej i się do Ani w tygodniu i do południa zapisać.Wtedy na pewno poświęci Tobie więcej czasu i efekt będzie na pewno zadawalający.
napisz koniecznie jakie wrażenia.zwłaszcza że teraz są po remoncie więc wszystko błyszczące i pachnące!
rapidity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 19:00   #426
aniazlk
Przyczajenie

dziewczyny dzięki za odpowiedz Rapidity...jeśli możesz to podaj nr do Ani z Hair Coif, skorzystam z Twojej rady i zadzwonię do niej wcześniej...
Stary 2008-12-30, 11:34   #427
rapidity
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniazlk Pokaż wiadomość
dziewczyny dzięki za odpowiedz Rapidity...jeśli możesz to podaj nr do Ani z Hair Coif, skorzystam z Twojej rady i zadzwonię do niej wcześniej...
Aniu! napisałam numer telefonu na PW, ponieważ kiedyś podałam tu numer do Zaremby i okazało się,że to niezgodne z regulaminem.

jakby coś to jest też strona można obejrzeć galerie,metamorfozy i takie tam różne.ale są tam tez wszystkie namiary.

Powodzenia!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 08:09   #428
lemonka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapidity Pokaż wiadomość
Aniu! napisałam numer telefonu na PW, ponieważ kiedyś podałam tu numer do Zaremby i okazało się,że to niezgodne z regulaminem.

jakby coś to jest też strona można obejrzeć galerie,metamorfozy i takie tam różne.ale są tam tez wszystkie namiary.

Powodzenia!
mozesz podac te stronke, bo cos nie moge wyszukac

Stary 2009-01-02, 09:07   #429
rapidity
Przyczajenie

www.haircoif.pl

dla dziewczyn mniej zorientowanych - trzeba kliknąć jaką wersję ma nam otworzyć i fullscreen chyba lepiej się ogląda.

pozdrawiam!
Stary 2009-01-03, 11:38   #430
martuha25
Przyczajenie

co do salonu Luizjana na św. trojcy, to byłam tam kilka razy i nie moge narzekac, tylko zastrzegam że chodzę jedynie na podcięcie końcówek. Ścina równo i prosto co w przypadku innych fryzjrek wcale nie bylo takie oczywiste.
Ostatnio była dziewczyna (niestety nie wiem jak wygladała przed przyjsciem), ktora po wszystkim chyba nie była do konca zadowolona, bo za krótko ją obcieła z przodu i chciała czerowne pasemka ale zrobila jej za blade i za malo. Wiec chyba mimo calej sympatii do pani Marleny balabym sie u niej farbować i kombinowac ze scieciem.
martuha25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 09:04   #431
aniazlk
Przyczajenie

Witam,
korzystając z Waszej rady umówiłam się na ścięcie do Ani z Hair Coif na wtorek. Ide do niej poraz pierwszy...sama jestem ciekawa co z tego wyniknie. Dam znać jakie są moje wrażenia
pozdr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 16:40   #432
lemonka
Zakorzenienie

czekamy w takim razie na opinie..

a w (chyba) nowym Figaro u takiego młodego bruneta na szwederku ktos byl?..jedna z kolezanek polecala, ale nie mam przekonania..

Edytowane przez lemonka
Czas edycji: 2009-01-10 o 16:42
Stary 2009-01-11, 14:53   #433
201610241259
Konto usunięte

SLuchajcie dziewczyny, czy któraś z was była może w salonie AMIRA na Gdańskiej ?
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 16:47   #434
she922
Raczkowanie

Też z niecierpliwością czekam na opinię o Haircoif ale BARDZO polecam p. Madzię z salonu na rogu Dworcowej (chyba nr 72 o ile pamiętam) u której nie raz farbowałam się, strzygłam, robiłam grzywke, loki, balejaż, pasemka itp. i z czego jestem wręcz zachwycona (z loków [+ pasemka] chyba najbardziej bo no codzień mam proste włosy a tą fryzure zrobiłam sobie z okazji 18 kuzynki i wypadła świetnie na tle pozostałych). Salon nazywa się Oaza Fryzur. Tam także zamiejscowiony jest salon kosmetyczny Azyl Piękności (również godny polecenia) gdzie obsługuje Pan Piotr, który jest fachowcem. Brak profesionalizmu czy też wiedzy zawodowej nie można mu zarzucić nie mówiąc już o przemiłym usposobieniu tego pana. Osobiście byłam na depilacji brwi i wąsika, a moja mama przez około 2 lata robiła u niego akryle i za każdym razem wszyscy podziwiali jej paznokcie (kiedyś wyjeżdżała do Paryża to namalował jej wieżę Eiffla ) . Nieraz spotykałam mamę siedzącą na fotelu gdzie P.Piotr robił paznokcie, a p.Madzia włosy jednocześnie więc pełen komfort ) PS. Przeciwniczki homoseksualistów niech się tam nie wybierają
POLECAM!!!
Aha co do cen - nie są wygórowane ale też nie jest to 70 zł za balejaż. Nastepnym razem wezmę ulotke i wiecej co do cen napisze. Regulacja brwi plasterkami+poprawki pensetą 12 zł a wąsik (ale gorącym woskiem) 15zł.
she922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 16:51   #435
she922
Raczkowanie

Aha zapomniałam - u p.Piotra również robiłam oczyszczanie twarzy+pielęgnacja szyi za cenę 120zł, co przy jednoczesnym peelengu, kremach i maseczkach których nie nadążałam zliczyć (m.in. maseczka z alg - cudo), nie wydaje mi sie wygórowana cena. Samo oczyszczanie - 100zł.
PS przepraszam że troche odbiegłam od tematu ale myśle że to także ważny punkt mówiąc o fryzjerze, ponieważ co nam po cudownej fryzurze gdy reszta jest zaniedbana.
Stary 2009-01-14, 12:20   #436
dziamdzia27
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny,
od niedawna mieszkam w Bydgoszczy i nie wiedziałam gdzie mam iść do dobrego fryzjera(do tej pory do fryzjera jeździłam specjalnie w rodzinne strony jakieś 250 km). Poczytałam więc trochę co sądzicie o bydgoskich salonach i za Waszą poradą wybieram się (po wcześniejszym umówieniu) w tym tygodniu do P. Ani z Hair Coif. Mam nadzieję, że się uda i nie będę już musiała jeździć tyle km żeby obciąć czy zafarbować włosy. Napiszę po wizycie jaki efekt...: kciuki:
dziamdzia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 19:06   #437
rocq
Przyczajenie

Doświadczenia mężczyzny z "lepszymi" salonami:

Zaremba .... fryzjerki lekko chamskie i maja zby duzo humorków, można powiedzieć , że mają pomysły, ale jakoś mnie ten salon nie przekonał, technicznie dobre, salon komfortowy ... OGOLNIE NIE POLECAM! Jedyna znośna frzyjerka, która tam pracuje to Żaneta. Cena 33pln, Ocena 6/10

Real - 2 razy bylem zadowolony (około 45 min czasu, nie pamietam imion fryzjerek, wiem tyle, że lepsza z tych dwóch, poszła kilka miesięcy temu na macierzyński, blondynka, oby już wróciła!), ostatni raz byłem niezadowolony ... humorek fryzjerki , strzyzenie dosłownie 15 min (Kamila) ... nie lubie pośpiechu - POLECAM. Cena około 35pln, Za pierwszy raz dałbym ocenę 9/10, jednak ogólnie muszę dać 8/10

Focus - dosc ciekawie, profesjonalnie, ciekawe techniki strzyżenia, dobre kosmetyki, jednak fryzjerka nie pomogla mi w doborze fryzury, plus taki , ze idziesz czekasz, bez zapisów, fryzjerka poświęciła mi godzinę czasu! Czuje się komfort w salonie, cena 40 pln - POLECAM 8/10

Auchan - Lovely Look - hmmmm i tutaj mamy jak w hipermarkecie, szybkie mycie włosów, wytarte średnio, mokra koszula, 10 min strzyżenie, warunki mało komfortowe!!!. Najgorszy z tych wszystkich. Cena 25 pln. Ocena 4/10

Byłem jeszcze w małym salonie na gdańskiej, kosmetyki Matrix, tam było najtaniej, pracuja tam dwie siostry (o ile się nie mylę), salon przyjemny, podejście do klienta wzorowe, strzyżenie oceniam na 8/10. Koszt 18pln. POLECAM!

Czegoś mi mimo wszystko brakowało, chyba podejścia artystycznego, ja lubię fryzury awangardowe, nieład, lekka asymetria. Z Auchana o mało co nie wyszedł bym jak EMO ...#$%^#$!!!

Chyba wrócę do reala

Edytowane przez rocq
Czas edycji: 2009-01-15 o 05:25
rocq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-15, 09:21   #438
quenya
Raczkowanie

GG do quenya Send a message via Skype™ to quenya

witam ^^

Na oczatku tego watku bardzo sie udzielałam i szczególnie wrzała dyskusja na temat Pani Zeręby. I z tego co widze nadal uslugi salonu na Gdańskiej budza kontrowersje.

Pragne dorzucic kilka informacji dla bydgoszczanek poszukujących dobrego salonu fryzjerskiego.

1- salon fryzjerski na błoniu, w falowcu, gdzie pracuje Pani Grażyna. Adresu oczywiscie nie pamiętam ale jesli ktoś bedzien zainteresowany to oczywiscie jakoś zdobęde ^^ Jednak tutaj tniemy sie TYLKO u Pani Grażyny. Bardzo fajna babka, konkretna, nigdy nie nudze sie siedzac na krzesle a przedewszytskim pani Grazyna ma zawsze pomysł, chętnie doradza. To jedna z tych nielicznych fryzjerek, której zalezy na tym by klientka(i klient) wyglądał dobrze i czuł sie dobrze a nie miał tylko "porzadne techniczne cięcie"
2- salon na Długiej, jakaś fracuska nazwa (przepraszam ale nie mam kompletnie pamieci do nazw i imion). I tam trzeba bardzo uważać, na Panią "fryzjerke" w okularach, to nowa pracownica tego salonu, ktora zdecydowanie psuje renome. Najlepsze usługi zaproponuje tam Pani Iwona, do kótrej jednak bardzo trudno sie dostac. Wtedy mozemy spróbowac do Pani w długich, kreconych blond włosach. ( ach ta pamiec do imion:P) Jednak zdecydowanie numerem 1 w tym salonie jest Pani Iwona!

a teraz pytanko do was, drogie bydgoszczanki!

CZY ZNACIE JAKIEGOS FRYZJERA, KTÓRY ROBI FRYZURY NA STUDNIÓWKI inne niz typowy 100dniówkowy pudel, kok lub inne tego typu masakry ze sztucznymi włosami ^^?

"Mężczyżni zazwyczaj pragną byc zawsze pierwszą miłością kobiety; kobiety mają subtelniejszy instynkt i wolą być zawsze ostatnia miłością mężczyzny..."
Oscar Wilde
quenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-15, 22:06   #439
she922
Raczkowanie

czy któraś z was może mi polecić dobrego STYLISTE? bo już nie wiem jak mam ułożyć moje proste, pocieniowane, dosyć długie włosy tak, żeby było mi w nich korzystnie (mam wysokie czoło). więc?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 16:33   #440
dziamdzia27
Przyczajenie

Byłam dzisiaj u P. Ani w Hair Coif i ...Jestem zachwycona!!!!!!!!!!!!!!! !!!Ścięła mnie dokładnie tak jak chciałam, wyglądam super Jeżeli tak samo farbuje jak ścina włosy to po prostu rewelacja! Polecam!
dziamdzia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 17:15   #441
aniazlk
Przyczajenie

witajcie!!!
Ja również jestem zadowolona z wizyty u P. Ani z Hair Coif!!! Naprawdę kobieta ma fach w ręku jeśli chodzi o ścięcie (nie wiem jak z farbowaniem). Potrafi doradzić i wymyśleć fajną fryzurkę. Ja osobiscie poszłam bez pomysłu. Miałam długie proste włosy, chciałam podciąć, wycieniowac i wyszłam zupełnie z inną fryzurką! Ale super, włosy dobrze się układają i jestem zadowolona!
Stary 2009-01-17, 17:47   #442
rapidity
Przyczajenie

uff to się cieszę że wizyty udane,bo to zawsze jednak lekki stres jak się komuś tak w ciemno poleca,ale Ania jest naprawdę super,a co do układania to ja nie miałam większych problemów.
włosy nawet do 3 miesięcy się fantastycznie układają po ścięciu,albo i dłużej
a co do farbki to ja tylko odrosty u niej robiłam,zawsze dobrze mi doradziła z odcieniem blondu.
natomiast pasemka czy inne rodzaje farbowań to nie pomogę niestety...
a ile razy ona mnie z opresji ratowała - tzn.jakieś nieudane cięcia albo eksperymenty z farbą,naprawdę dobry fachowiec!
pozdrowienia!
Stary 2009-01-18, 18:21   #443
cizma79
Przyczajenie

witam!

Mam prośbę do wszystkich Pań odnośnie dobrego fryzjera w Bydgoszczy- chodzi o uczesanie na Ślub (najprawdopodobniej jakieś upięcie). Niestety nie mam pojęcia (choć mieszkam tu całe życie) gdzie się udać. Jeżeli ktoś zna dobrą kosmetyczkę która wykona ładny makijaż slubny równiez bede wdzięczna za radę

pozdrawiam
cizma79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-18, 18:26   #444
lemonka
Zakorzenienie

Ja kilka razy miałam robiony makijaż w salonie Secesja na Cieszkowskiego..bylam bardzo zadowolona polecam..

Stary 2009-01-19, 06:47   #445
rapidity
Przyczajenie

a ja się kompleksowo zrobiłam w salonie Eris.makijaż plus fryzurka,makijaż rewelka - tak pieknie jeszcze nie wyglądałam- trzymał się jak przyklejony a mam cerę miejscami tłustą więc normalnie się świecę już po kilku chwilach,a tu nic.pięknie wszystko podkreślone,dobrze dobrane kolorki.
no i na miejscu fryzjer,może Pani nie była zbyt miła ale uczesała mnie też bardzo ładnie - tyle że nie miałam upięcia.tylko proste włosy i wymodelowane.
wiem tez że panie kombinują w hair coif + makijaż w sephorze w realu.
tylko to bieganie po hallu w realu :/ to niezbyt miłe
mało jest miejsc w bydgoszczy gdzie kompleksowo można się upiększyć.
tak mi przychodzi jeszcze do głowy nowe miejskie SPA przy media markt,tam jest i kosmetyczka i fryzjer - wybieram się tam na zabiegi,bo maja bogata ofertę ale nie powiem nic na temat fryzjera niestety.
Pozdrowienia
Stary 2009-01-19, 07:16   #446
zuza678
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lemonka Pokaż wiadomość
czekamy w takim razie na opinie..

a w (chyba) nowym Figaro u takiego młodego bruneta na szwederku ktos byl?..jedna z kolezanek polecala, ale nie mam przekonania..
Jestem stala klientka tego salonu. Do Siergieja chodzi moja siostra i jest zadowolona. Ścinaja nowoczesnie (ja np. mialam ostatnio fryzure a'la Brodka).
To salon na wysokim poziomie, elegancko i z klasa. Troche tez kosztuje tam wizyta. Ciezko sie tez umowic do "starych" fryzjerow, maja duzo klientow Najlepeij byc ich stalym klientem

Moja strefa, mój blog
http://sannas-land-of-illusion.blogspot.com/
zuza678 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-19, 08:07   #447
balcia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cizma79 Pokaż wiadomość
witam!

Mam prośbę do wszystkich Pań odnośnie dobrego fryzjera w Bydgoszczy- chodzi o uczesanie na Ślub (najprawdopodobniej jakieś upięcie). Niestety nie mam pojęcia (choć mieszkam tu całe życie) gdzie się udać. Jeżeli ktoś zna dobrą kosmetyczkę która wykona ładny makijaż slubny równiez bede wdzięczna za radę

pozdrawiam

ja miałam ten kłopot w zeszłym roku. po długich poszukiwaniach fryzjera wylądowałam w salonie Julia na Chodkiewicza on w sumie jest w piwnicy kamienicy przy jednej z ulic odchodzacych od chodkiewicza ale widac go idąc właśnie chodkiewicza. Czesała mnie wtedy p. Marta która chwile później poszła na zwolnienie bo zaszła w ciążę nie wiem czy wróciła, w każdym bądź razie druga pani która tam jest raczej nie ma ręki do uczesań, za to Marta CUDOWNIE!!!.

co do kosmetyczki to podobnie jak lemonka to jestem stałą klientka Secesji na Cieszkowskiego swietny slubny makijarz i wszystkie uslugi! POLECAM!!!
balcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 15:51   #448
clodie
Przyczajenie

dziewczyny jakie są ceny za strzyżenie w salonie Julia i Haircoif?
clodie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-22, 09:58   #449
aniazlk
Przyczajenie

Za strzyżenie damskie w salonie Hair Coif zapłaciłam 56 zł ale polecam warto
Stary 2009-01-22, 17:37   #450
she922
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuza678 Pokaż wiadomość
Jestem stala klientka tego salonu. Do Siergieja chodzi moja siostra i jest zadowolona. Ścinaja nowoczesnie (ja np. mialam ostatnio fryzure a'la Brodka).
To salon na wysokim poziomie, elegancko i z klasa. Troche tez kosztuje tam wizyta. Ciezko sie tez umowic do "starych" fryzjerow, maja duzo klientow Najlepeij byc ich stalym klientem
Ja właśnie dziś zadzwoniłam i rzeczywiście p. Jacek nie przyjmuje już nowych klientek ale za to umówiłam się do współpracownika (nie pamiętam imienia, chyba Roma o ile sie nie przeslyszalam) na 5 lutego - czwartek ;] relacje oczywiście zdam )
Z p. Jackiem przez telefon sie rozmawialo bardzo milo. Powiedzialam ze nie mam szczerze mowiac pomyslu na moje wlosy, bo dotychczasowych fryzur nie chce powtarzac (nie mowie ze wygladam źle, poprostu chcialabym cos nowego, innego).
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości