Świece zapachowe cz. VII (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-01, 16:31   #421
panna__em
Raczkowanie

Dot.: Świece zapachowe cz. VII (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle)

Cytat:
Napisane przez FikcjaJestModna Pokaż wiadomość
Ale w dostawie te same zapachy?

Ja dziś nic nie zapalę, bo zostaję u TŻa na noc. A tak za mną chodzi Beach Wood

Jak pachnie Christmas Cookie? Podobnie do Snowflake czy raczej coś innego?
Ja nie cierpię tych ciastkowych YC.
Christmas Cookie miałam wosk i jak dla mnie to chemiczne, sztuczne, mdlące, przesłodzone coś, bo na pewno nie ciastko.
A Snowflake szarnpnęłam się w ciemno na duzą świecę jak głupia i sprzedałam po pierwszym paleniu z tych samych powodów, co wyżej. Oba są okropne, dla mnie oczywiście. Bo wiem, że mają swoich zwolenników.
panna__em jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 16:36   #422
fantyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlueSunshine Pokaż wiadomość
a u mnie na odwrót z większą przewagą procentową w kierunku napy zdecydowanie ale goldenowi nic nie brakuje obie chciałabym mieć w swojej kolekcji kiedyś ale póki co się nie rzucam poczekam aż będą w lepszej cenie gdzies
a u mnie jeszcze na odwrót, jak mam wybierać między goldenem a napą to wybieram Lake sunset Wczoraj paliłam goldena no i ładny jest ale bez zachwytu a Lake, no cóż, chętnie bym kupiła i 10 świec

A z testów:

White gardenia to pierwszy zapach kwiatowy który mi się naprawdę spodobał (pachnie mi skórką pomarańczową ).

Sandcastles pachnie jak strych u babci. Lubiłam takie zapachy jak miałam 6 lat i chętnie myszkowałam w babcinych starociach. Teraz wolę ładne zapachy
Do przetestowania zostały mi juz tylko: stokrotki, Silver bells, Amber moon, Red apple wrath i Meadow showers. Skończyło się na wielkim worze wosków do wymiany. Będzie się działo

fantyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 16:38   #423
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez panna__em Pokaż wiadomość
Ja też, Vanilla cupcake to kostka masła, a Snowflake cookie to zwietrzałe wafelki
Stary 2015-03-01, 16:57   #424
Snula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anomalia1 Pokaż wiadomość
Konwalia Kringle jest paskudna. Jak tani, nachalny odświeżacz do kibla. Paskud. Swoją drogą, jeśłi któraś chce to mogę wysłać - o ile się mieści w kopercie. I peony też mogę oddać, pachnie wypisz wymaluj ajaxem.
Rozpalam właśnie Cherry Blossom i zaczyna się bardzo fajnie. Kokosem
serio? a tak lubię zapach konwalii...

Cytat:
Christmas Cookie miałam wosk i jak dla mnie to chemiczne, sztuczne, mdlące, przesłodzone coś, bo na pewno nie ciastko.
A Snowflake szarnpnęłam się w ciemno na duzą świecę jak głupia i sprzedałam po pierwszym paleniu z tych samych powodów, co wyżej. Oba są okropne, dla mnie oczywiście. Bo wiem, że mają swoich zwolenników.
ja też nie lubię. Snowflake Cookie jest niefajne, bleee, 'zwietrzałe wafelki' kasztanki to dobre określenie. a mam jeszcze jeden wosk, bo chyba w prezencie dostałam. Christmas treats jeszcze mam z SH, ale nie odpalałam.

Cytat:
Napisane przez fantyna Pokaż wiadomość

White gardenia to pierwszy zapach kwiatowy który mi się naprawdę spodobał (pachnie mi skórką pomarańczową ).
a ja tak jej nie lubię, dla mnie to jakiś palony cukier.

Edytowane przez Snula
Czas edycji: 2015-03-01 o 16:59
Snula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 17:00   #425
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Snula Pokaż wiadomość
serio? a tak lubię zapach konwalii...
Ja kiedyś lubiłam, ale potem używałam środków czystości o tym zapachu i teraz konwalii nie mogę znieść

Muszę też stwierdzić, że mam dziwny love/hate relationship z Cranberry ice, za pierwszym razem tak mnie rozdrażnił, że po kwadransie go zgasiłam, za drugim razem podobał mi się na tyle, że stwierdziłam, że chyba jeszcze do niego wrócę (w sensie jeszcze dokupię), a teraz znowu mnie drażni, nie wiem o co chodzi
Stary 2015-03-01, 17:58   #426
fantyna
Raczkowanie

W związku ze znikającymi z sieci dużymi świecami Snow in love oraz świecami duchami Soft blanket zakupiłam właśnie po 2 sztuki ww. Do pary dołożyłam sobie 2 sztuki dużej świecy Lake sunset, bo już ich nigdzie nie widzę. Zakupy wykończyłam nożyczkami do knotów i teraz już na bank w tym miesiącu* nic więcej w temacie Yankee mnie nie skusi. Żadnych więcej zakupów. A tą rozrzutność potraktuję jako prezent urodzinowy z 2 tygodniowym wyprzedzeniem.

Aaaaale jestem happy

* a dziś dopiero pierwszy

Edytowane przez fantyna
Czas edycji: 2015-03-01 o 18:00
Stary 2015-03-01, 17:59   #427
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
W związku ze znikającymi z sieci dużymi świecami Snow in love oraz świecami duchami Soft blanket zakupiłam właśnie po 2 sztuki ww. Do pary dołożyłam sobie 2 sztuki dużej świecy Lake sunset, bo już ich nigdzie nie widzę. Zakupy wykończyłam nożyczkami do knotów i teraz już na bank w tym miesiącu nic więcej w temacie Yankee mnie nie skusi. Żadnych więcej zakupów. A tą rozrzutność potraktuję jako prezent urodzinowy z 2 tygodniowym wyprzedzeniem.

Aaaaale jestem happy
Zaszalałaś
Stary 2015-03-01, 18:11   #428
Snula
Wtajemniczenie

Cytat:
W związku ze znikającymi z sieci dużymi świecami Snow in love oraz świecami duchami Soft blanket zakupiłam właśnie po 2 sztuki ww. Do pary dołożyłam sobie 2 sztuki dużej świecy Lake sunset, bo już ich nigdzie nie widzę. Zakupy wykończyłam nożyczkami do knotów i teraz już na bank w tym miesiącu* nic więcej w temacie Yankee mnie nie skusi. Żadnych więcej zakupów. A tą rozrzutność potraktuję jako prezent urodzinowy z 2 tygodniowym wyprzedzeniem.

Aaaaale jestem happy

wow spore szaleństwo.

ja właśnie odpaliłam świecę Warm Cotton, lubię te proszkowe, czyste zapachy.

Edytowane przez Snula
Czas edycji: 2015-03-01 o 18:14
Snula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 18:14   #429
fantyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Zaszalałaś
no ale po przetestowaniu 60 zapachów tylko do tych 3 poczułam wielkie ciągoty. Reszta która mi się podoba zostanie prawdopodobnie pozyskana z wymiany:
1. bardziej na tak: Clean cotton, Happy christmas, Midsummer's night, Red apple wreath, Meadow showers, Beach wood, Beach walk, Grapevine&oak, Silver bells, Loves me, loves me not.
2. mniej ale jednak na tak: Amber moon, Honey blossom, Aloe water, White gardenia, Ginger dusk, Witches brew.

No i to tyle. Reszta jest dla mnie albo przeciętna albo błe

Stary 2015-03-01, 18:20   #430
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
no ale po przetestowaniu 60 zapachów tylko do tych 3 poczułam wielkie ciągoty. Reszta która mi się podoba zostanie prawdopodobnie pozyskana z wymiany:
1. bardziej na tak: Clean cotton, Happy christmas, Midsummer's night, Red apple wreath, Meadow showers, Beach wood, Beach walk, Grapevine&oak, Silver bells, Loves me, loves me not.
2. mniej ale jednak na tak: Amber moon, Honey blossom, Aloe water, White gardenia, Ginger dusk, Witches brew.

No i to tyle. Reszta jest dla mnie albo przeciętna albo błe
To w sumie mamy podobny gust, bo mnie się też te zapachy podobają
Witches brew jest dla mnie co prawda męczący, a w Amber moon jestem bez pamięci zakochana
Ale poza tymi różnicami reszta się mniej więcej zgadza
Stary 2015-03-01, 18:32   #431
fantyna
Raczkowanie

Generalnie wyszło, że nie lubię wosków owocowych ani kwiatowych, ani jedzeniowych oraz że nie pasuje mi zapach piachu ale już plaża owszem Tak samo nie lubię zapachów nieba, trawy i wody, ani niczego cynamonowego, mimo, że w życiu cynamon jem w czym popadnie, bo ubóstwiam. Od ww są pojedyncze wyjątki potwierdzające regułę
Natomiast lubię zapachy abstrakcyjne i sytuacyjne i tego się będę trzymać przy wszelkich nowościach

ps. dalej nie wiem jak pachnie Early sunrise. Help

Edytowane przez fantyna
Czas edycji: 2015-03-01 o 18:34

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-01, 18:46   #432
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:

Aaaaale jestem happy

Wow, nieźle Miś i lake sunset będą zapachami miesiąca, więc wtedy je upoluję

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Na grupie są do kupienia 3 duże świece, w tym Napa i Coral, co tu wybrać?
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 18:54   #433
fantyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Na grupie są do kupienia 3 duże świece, w tym Napa i Coral, co tu wybrać?
widziałam. Miałaś już corala? Same niepochlebne opinie o nim czytałam i nie wiem o co chodzi z tym zapachem.

Stary 2015-03-01, 18:55   #434
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
widziałam. Miałaś już corala? Same niepochlebne opinie o nim czytałam i nie wiem o co chodzi z tym zapachem.
Nie, nie miałam nigdy. Zaraz będę testować sampler Napy i się zastanowię czy chcę aż tak szaleć. Jakby co pewnie łatwo się ją odsprzeda, nawet używaną
O Carmelku też jest sporo rozbieżnych opinii, jak to z nosami bywa
Stary 2015-03-01, 18:59   #435
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Generalnie wyszło, że nie lubię wosków owocowych ani kwiatowych, ani jedzeniowych oraz że nie pasuje mi zapach piachu ale już plaża owszem Tak samo nie lubię zapachów nieba, trawy i wody, ani niczego cynamonowego, mimo, że w życiu cynamon jem w czym popadnie, bo ubóstwiam. Od ww są pojedyncze wyjątki potwierdzające regułę
Natomiast lubię zapachy abstrakcyjne i sytuacyjne i tego się będę trzymać przy wszelkich nowościach

To ja niektóre (nie wszystkie) kwiatowe i jedzeniowe lubię, ale owocowe wybitnie mi nie pasują
Stary 2015-03-01, 19:07   #436
fantyna
Raczkowanie

A tak w ogóle, to chyba zaraziłam się sama z siebie ochotą na zabawę w mixology. Wszystko dlatego, ze jestem niecierpliwa i często wrzucam do kominka jeden zapach po drugim, bez mega dokładnego usuwania poprzedniego zapachu. Z niektórych takich "niechcących" połączeń miałam fajny zapach w kominku. Np przed chwilą stokrotki ze srebrnymi dzwonkami

Stary 2015-03-01, 19:09   #437
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
A tak w ogóle, to chyba zaraziłam się sama z siebie ochotą na zabawę w mixology. Wszystko dlatego, ze jestem niecierpliwa i często wrzucam do kominka jeden zapach po drugim, bez mega dokładnego usuwania poprzedniego zapachu. Z niektórych takich "niechcących" połączeń miałam fajny zapach w kominku. Np przed chwilą stokrotki ze srebrnymi dzwonkami
Ja muszę trochę pomiksować te zapachy, do których nie zapałałam miłością, może wyjdą fajne połączenia.
Stary 2015-03-01, 19:26   #438
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Jutro wieczorem Ci napiszę, dzisiaj już nie chcę mieszać 3 zapachów

Kurcze, i nie wiem co zrobić z Napą - ładny zapach, ale ... no właśnie, ale
edit: właśnie chyba problem sam się rozwiązał

Edytowane przez Maguda_
Czas edycji: 2015-03-01 o 19:28
Stary 2015-03-01, 20:22   #439
panna__em
Raczkowanie

Cytat:
Jutro wieczorem Ci napiszę, dzisiaj już nie chcę mieszać 3 zapachów

Kurcze, i nie wiem co zrobić z Napą - ładny zapach, ale ... no właśnie, ale
edit: właśnie chyba problem sam się rozwiązał
Jak się takie rzeczy pojawiają to nie ma się nad czym zastanawiać tylko brać Nauczona doświadczeniem - najpierw bierz, potem myśl. I jak sama napisałaś - w razie, gdyby Ci jakimś cudem nie podpasowała (co jest chyba raczej mało prawdopodobne) nie straciłabyś raczej Ja się nawet zastanawiałam, czy nie wziąć na zapas, ale na szczęście zdrowy rozsądek wrócił.
Jednak kilka razy nie wzięłam jakiejś tam świecy albo za długo się zastanawiałam i potem żałowałam. I wytłumacz sobie, że to tylko świeca

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
a u mnie jeszcze na odwrót, jak mam wybierać między goldenem a napą to wybieram Lake sunset Wczoraj paliłam goldena no i ładny jest ale bez zachwytu a Lake, no cóż, chętnie bym kupiła i 10 świec
Mnie w wosku też Golden Sands nie urzekł, ale posłuchałam opinii innych, że świeca jest inna i piękna. No i jest miłość.
Lake Sunset też mam w świecy i owszem, jest ładny - ale moim zdaniem do Golden Sands się nawet nie umywa.
Jednak tak jak ze wszystkim - kwestia gustu
Może Tobie nawet i w świecy by się nie spodobał.

Ktoś pytał, jak pachnie Early Sunrise. Pachnie jak lekko posłodzona herbata earl grey z cytryną Jak wąchałam na sucho to miałam ochotę iść zrobić sobie taką herbatę. Miałam mały słoiczek, ale sprzedałam, bo słabo go czułam. Będę polować na duży chociaż wiem, że i w dużym moc jest raczej z tych słabszych (ale na pewno będzie mocniejsza niż maluch).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-01, 20:22   #440
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Jak się takie rzeczy pojawiają to nie ma się nad czym zastanawiać tylko brać Nauczona doświadczeniem - najpierw bierz, potem myśl. I jak sama napisałaś - w razie, gdyby Ci jakimś cudem nie podpasowała (co jest chyba raczej mało prawdopodobne) nie straciłabyś raczej Ja się nawet zastanawiałam, czy nie wziąć na zapas, ale na szczęście zdrowy rozsądek wrócił.
Jednak kilka razy nie wzięłam jakiejś tam świecy albo za długo się zastanawiałam i potem żałowałam. I wytłumacz sobie, że to tylko świeca
Jednak będę mieć tę świecę, nawiązałam rozmowę na fb ... co mówiłam, że do kwietnia nic nie kupuję?
Stary 2015-03-01, 20:25   #441
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Ktoś pytał, jak pachnie Early Sunrise. Pachnie jak lekko posłodzona herbata earl grey z cytryną Jak wąchałam na sucho to miałam ochotę iść zrobić sobie taką herbatę.
Brzmi kusząco.
Stary 2015-03-01, 20:37   #442
panna__em
Raczkowanie

Cytat:
Jednak będę mieć tę świecę, nawiązałam rozmowę na fb ... co mówiłam, że do kwietnia nic nie kupuję?
Teraz będziesz szukać nagrody pocieszenia :P

Ja ostatnio tak odwaliłam z dużym słojem Early. Miałam zarezerwowany i nie wzięłam, nie wiem, gdzie ja wtedy miałam rozum? Oczywiście już chwilę po tym jak odmówiłam to pożałowałam, ale było już za późno, bo został sprzedany w jeszcze szybszym tempie niż ta Napa dzisiaj. Swoją drogą nawet się zdziwiłam, że 40 min od wystawienia tych trzech świec jeszcze wszystkie były. Chyba niewiele osób było w tej chwili na FB, bo normalnie już by dawno zniknęły.
Stary 2015-03-01, 20:39   #443
fantyna
Raczkowanie

Cytat:
Mnie w wosku też Golden Sands nie urzekł, ale posłuchałam opinii innych, że świeca jest inna i piękna. No i jest miłość.
Lake Sunset też mam w świecy i owszem, jest ładny - ale moim zdaniem do Golden Sands się nawet nie umywa.
Jednak tak jak ze wszystkim - kwestia gustu
Może Tobie nawet i w świecy by się nie spodobał.
bo u mnie do Lake sunset dochodzą piękne wspomnienia (pisałam juz tu gdzies o tym, że to zapach czegos innego z czasów mojej szumnej młodości i jak zapaliłam wosk to poleciałaaaam 17 lat wstecz ) i pewnie też go przez to lepiej odbieram, a Golden to dla mnie po prostu ładny zapach bez historii w tle.

Cytat:
Ktoś pytał, jak pachnie Early Sunrise.
to ja pytałam Bo widze że takie zapachy maja największą szanse przypaść mi do gustu. Smaka na herbatę mi zrobiłaś

Stary 2015-03-01, 20:39   #444
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Teraz będziesz szukać nagrody pocieszenia :P

Ja ostatnio tak odwaliłam z dużym słojem Early. Miałam zarezerwowany i nie wzięłam, nie wiem, gdzie ja wtedy miałam rozum? Oczywiście już chwilę po tym jak odmówiłam to pożałowałam, ale było już za późno, bo został sprzedany w jeszcze szybszym tempie niż ta Napa dzisiaj. Swoją drogą nawet się zdziwiłam, że 40 min od wystawienia tych trzech świec jeszcze wszystkie były. Chyba niewiele osób było w tej chwili na FB, bo normalnie już by dawno zniknęły.
Mnie zdziwiło, że nikt się nie przyznał, że wysłał priv, świece poszły po cichaczu

Pierwszą świecę miałam kupić dopiero w maju, miś będzie mój na 100%
Stary 2015-03-01, 20:42   #445
fantyna
Raczkowanie

Cytat:
Swoją drogą nawet się zdziwiłam, że 40 min od wystawienia tych trzech świec jeszcze wszystkie były. Chyba niewiele osób było w tej chwili na FB, bo normalnie już by dawno zniknęły.
gdybym nie wydała chwile wcześniej 600 zł na świece to bym w 5 sekund ta napę zmiotła. A tak to tylko siedziałam i się dziwiłam, czy za drogo czy o co chodzi, że jak nie ma to wszyscy szukają, a jak jest to nikt nie biere

Stary 2015-03-01, 20:42   #446
panna__em
Raczkowanie

Cytat:
bo u mnie do Lake sunset dochodzą piękne wspomnienia (pisałam juz tu gdzies o tym, że to zapach czegos innego z czasów mojej szumnej młodości i jak zapaliłam wosk to poleciałaaaam 17 lat wstecz ) i pewnie też go przez to lepiej odbieram, a Golden to dla mnie po prostu ładny zapach bez historii w tle.

to ja pytałam Bo widze że takie zapachy maja największą szanse przypaść mi do gustu. Smaka na herbatę mi zrobiłaś
To prawda, Lake jest tajemniczy i dla mnie pachnie letnimi wieczorami, po prostu idealne odzwierciedlenie zarówno poprzez zapach jak i naklejkę.

Sama sobie narobiłam ochoty, jak przypomnę sobie ten zapach
Stary 2015-03-01, 20:45   #447
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
To prawda, Lake jest tajemniczy i dla mnie pachnie letnimi wieczorami, po prostu idealne odzwierciedlenie zarówno poprzez zapach jak i naklejkę.
Mam identyczne odczucia - przekwitłe kwiaty, wyschnięta trawa i rześkie wieczorne powietrze nad jeziorem Przepiękny zapach Muszę nabyć jeszcze jeden wosk, bo może ten, co mam jest zwietrzały.
Stary 2015-03-01, 20:46   #448
Maguda_
Kawaii strona mocy

Mnie jeszcze kusi aloe water, no ale mam też inne wydatki Czyli ogólnie miałabym wg planów 6 świec w tym roku

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Mam identyczne odczucia - przekwitłe kwiaty, wyschnięta trawa i rześkie wieczorne powietrze nad jeziorem Przepiękny zapach Muszę nabyć jeszcze jeden wosk, bo może ten, co mam jest zwietrzały.
Możliwe, u mnie pachniał dość intensywnie jak na ten zestaw zapachów Warto, oj warto
Stary 2015-03-01, 20:48   #449
panna__em
Raczkowanie

Cytat:
Mnie zdziwiło, że nikt się nie przyznał, że wysłał priv, świece poszły po cichaczu

Pierwszą świecę miałam kupić dopiero w maju, miś będzie mój na 100%
Ja ze sprzedającą miałam już wcześniej kontakt więc nie widziałam potrzeby informować jej i wszystkich, że napisałam pw, bo wiedziałam, że jej się wyświetli moja wiadomość i nie wpadnie w inne Zresztą, jak pisałam pw to nadal nie byłam pewna, czy Sea Coral jeszcze będzie, bo weszłam na kompa dopiero 40 min po wystawieniu, ale na szczęście było i tak o to kolejną świecę z listy mogę odhaczyć
Z tego, co widziałam to o Napę też dziewczyna napisała w komentarzu i za chwilę sprzedająca napisała innej chętnej, że zostały już tylko stokrotki. Które zresztą też juz poszły, bo ogłoszenie całkiem zniknęło.
Stary 2015-03-01, 20:50   #450
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Możliwe, u mnie pachniał dość intensywnie jak na ten zestaw zapachów Warto, oj warto
Lake sunset jest przepiękny, tak samo jak Amber moon, ale obydwa zdecydowanie mogłyby być mocniejsze, gdyby były killerami, to paliłabym je chyba codziennie na zmianę, raz jeden, raz drugi, tak mi się podobają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości