Usuwanie blizn - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 13:02   #421
Werrode
Przyczajenie

Dot.: Krem na blizny

Bardzo chwalę sobie krem Calmaderm na bazie wyciągu z rokitnika zwyczajnego na blizny pooperacyjne i pooparzeniowe, ale ja stosuję na blizny po trądziku i bardzo ładnie schodzą, krem wybiela plamy i zmiękcza blizny, przez co stają się mniej widoczne. Mój mąż stosował z kolei na pokaleczoną rękę, krem świetnie wygoił i załagodził rany. Można go kupić w sklepie internetowym www.calmaderm.pl.
Werrode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 19:24   #422
madzia__86
Przyczajenie

Dot.: Laserowe usuwanie blizn!!! Pomocy!!!

Witam, mnie rownież dotyczy problem blizn w zwiazku z tym mam pytanie tzn czy mial moze wykonywany taki zanieg w Szczecinie i moglby mi polecic miejsce?? Mi polecono dr Osadowska i klinike Laser-Medica, jesli ktos cos wie na ten temat prosze pisac madzia__86@o2.pl
madzia__86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 11:30   #423
sol4ever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lotta_983 Pokaż wiadomość
Dziękuję, poczytałam
Ja ze swoimi bliznami na buzi walczę od 8 lat z przerwami. Jest to moja obsesja. Laser był dla mnie ostatecznością, ale teraz zaczynam poważnie nad nim myśleć.
Będę trzymać kciuki za kolejne efekty u Ciebie .

Ja podobnie, też już wcześniej próbowałam walczyć z bliznami ale do tej pory były to tylko różnego rodzaju specyfiku typu żele, kremy itp...nic nie przyniosło nawet najmniejszych efektów:/

Za 2tyg wybieram się na następny zabieg jeśli uda mi się odłożyć kasę a może być trudno bo święta tuż tuż i trzeba myśleć nad prezentami choć w tym roku zastanawiam się nad postawą egoistyczną (czyli żeby wydać pieniądze na siebie= na kolejny laser)
Pozdrawiam
Stary 2011-11-24, 10:07   #424
martusienka
Wtajemniczenie

Witam wszystkich!
Chciałabym do Was dołączyć. Ja, jak niektórzy z was, zmagam się z bliznami potrądzikowymi. Stosowałam mikrodermabrazję, peelingi kwasami pirogronowym i migdałowym, ale bez żadnego skutku. Postanowiłam więc pójść na całość i zdecydowałam się na zabieg laserem Fraxel re:store. We wtorek byłam na pierwszym zabiegu, który obejmował brodę, skronie oraz kawałek lewego policzka. Mimo, że posmarowano mnie maścią znieczulającą, zabieg był dość bolesny i bardzo nieprzyjemny, ale czego nie robi się dla urody? Po zabiegu skóra bolała i pulsowała około 2 godzin. Dziś jest czwartek, moje "placki" na twarzy są trochę mniejsze objętościowo, ale mam wrażenie, że bardziej czerwone. Lekarka powiedziała, że wszystko powinno zagoić się w ciągu 4-5 dni, ale mam wrażenie, że jednak zajmie to więcej czasu. Smaruję kilka razyw ciągu dnia kremem Alantan dermoline. Na szczęście nie muszę teraz wychodzić z domu, więc mi to nie przeszkadza. Mam nadzieję, że jednak w miarę szybko mi to zniknie i będę mogła pokazać się na ulicy bez żadnych obaw.
Nie mam głębokich blizn, lekarka zaleciła mi 2-3 zabiegi, za jeden płaciłam 600 zł. Mam nadzieję, że to mi pomoże, bo naprawdę mam dość tych śladów po krostach, zabierają mi one resztki pewności siebie...
Życzę nam wszystkim gładkich buziek i innych częsci ciała!
Stary 2011-11-24, 13:46   #425
kris2011
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o pielęgnację skóry po zabiegu laserowym to polecam krem Bioderma Cicabio . Jest to krem , który przyspiesza gojenie i regeneracje skóry po takich zabiegach. Sam używam i jestem zadowolony
kris2011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 12:17   #426
sol4ever
Rozeznanie

W zeszłym tygodniu byłam na następnym zabiegu laserowym. Tym razem dokładnie przyglądałam się też ustawieniom lasera. Zabieg był znów robiony Fraxelem i był ustawiony na siłę 120 cokolwiek by to oznaczało - a ostatnio był chyba ustawiony na 100.
Nie robiłam nawet zdjęć świeżo po zabiegu bo tak przerażająco to wyglądało. 10godz po wyglądało to tak:
IMG_0419.jpg
żółty kolor to zabarwienie po olejku z owoców rokitnika którym smaruję blizny po zabiegu

Bolało jak cholera tym razem, aż żałowałam, że nie przyszłam wcześniej na znieczulenie. Zaraz po zabiegu znów dość mocno wyciekała krew i ok 15min leżałam pod specjalną lampą przyspieszającą gojenie. Jest prawie tydzień po zabiegu więc prawie się wygoiło, skóra miejscami jeszcze nie zeszła i cała jest ciągle opuchnięta i zaczerwieniona ale poprzednio utrzymywało się to prawie 3tyg więc tym razem pewnie będzie tak samo.
IMG_0447.jpg

Jakoś tak mi przykro bo myślałam, że skoro tym razem zabieg był taki mocny to efekt mnie powali, ale ostatnio też tak miałam, tym czasem widzę, że pewnie czekają mnie jeszcze 2-3 zabiegi;(

Edytowane przez sol4ever
Czas edycji: 2011-12-27 o 12:20
sol4ever jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 14:01   #427
Brook
Zakorzenienie

sol4ever
moge ci jedynie powiedziec ze laser to nie czarodziejska rozdzka
najlepiej wogole nie nastawiaj sie teraz na efekty
skora bedzie sie regenerowac na nowo do 3-4 miesiecy
jesli to twoj 2 zabieg nie zauwazysz roznicy
mysle ze na Twoje blizny z 5-6 zabiegow bys widziala roznice sa potrzebne, jesli roznica bedzie widoczna , wtedy najlepiej zrobic 10 wsumie lacznie- czyli wiadomo jak to finansowo tez kosztuje to te zabiegi beda trwac z 3 lata i to tez normalne, skora musi sie regenerowac itd
jak i nasz portfel na nastepne zabiegi

ile placisz za ten zabieg?
czy po 120 jest jeszcze jakas wieksza moc?

ja bym sie nie zniechecala na twoim miejscu
ja na moje blizny dziurki po ospie czekalam i czekalam i dopiero po parunastu zabiegach laserem Co2- to samo co fraxel praktycznie zobaczylam wygladzenie blizn

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 22:21   #428
sol4ever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
sol4ever
moge ci jedynie powiedziec ze laser to nie czarodziejska rozdzka
najlepiej wogole nie nastawiaj sie teraz na efekty
skora bedzie sie regenerowac na nowo do 3-4 miesiecy
jesli to twoj 2 zabieg nie zauwazysz roznicy
mysle ze na Twoje blizny z 5-6 zabiegow bys widziala roznice sa potrzebne, jesli roznica bedzie widoczna , wtedy najlepiej zrobic 10 wsumie lacznie- czyli wiadomo jak to finansowo tez kosztuje to te zabiegi beda trwac z 3 lata i to tez normalne, skora musi sie regenerowac itd
jak i nasz portfel na nastepne zabiegi

ile placisz za ten zabieg?
czy po 120 jest jeszcze jakas wieksza moc?

ja bym sie nie zniechecala na twoim miejscu
ja na moje blizny dziurki po ospie czekalam i czekalam i dopiero po parunastu zabiegach laserem Co2- to samo co fraxel praktycznie zobaczylam wygladzenie blizn
Nawet mnie nie dobijaj Jeśli miałabym robić 10zabiegów to w ogóle bym się za to nie zabierała bo uważam, że nie jest to warte takich wydatków i czasu. Zabiegi robię co ok półtora miesiąca więc mam nadzieję, że do wakacji skończę kurację
Moje zabiegi też są robione takim laserem, (nazywa się dokładnie Fraksel eCO2) i jak na razie lekarz również zapewniał mnie, że skończy się na max 6zabiegach, ale może wystarczy 5( tak, że blizna całkowicie nie zniknie ale będzie na tyle wygładzona, że po nałożeniu fluidu nie będzie widoczna) .

Za zabieg płacę 400zł (blizny na policzku, brodzie i dwie małe na czole).

Co do tej mocy to wydaje mi się, że to jeszcze nie był najmocniejszy możliwy level ale te wyższe używane są chyba do usuwania tatuaży.

dla porównania zdjęcie przed 1szym zabiegiem i po 3cim.
blizny.jpg
IMG_0447.jpg
Stary 2011-12-27, 23:26   #429
Brook
Zakorzenienie

nie jest warte takich zabiegow i czasu ale co bo nie rozumiem?
tak bardzo cie zabieg boli? czy blizna nie przeszkadza poprostu az tak bardzo?

lekarz zapewne mowi o 5- 6 zabiegach bo w ten sposob namawia pacjentow bo to nie jest taka duza ilosc i daje sie rade finansowo
owszem 5- 6 zabiegow napewno moze w widoczny sposob juz cos zmienic ale 10 to juz na maxa pomoze( te 4 dodatkowe moga wiele w skorze zdzialac) kazdy zabieg to odbudowa wkoncu komorek

moglabys wkleic fotke blizny swojej jak zniknie czerwonosc? tak za poltora miesiaca? wraz ze stara blizna sprzed zabiegow? porownamy wtedy
najlepiej bys robila fotke o tej samej porze czy mniej wiecej godzinie co ta pierwsza, by swiatlo bylo podobne

ja ze swoich zabiegow jsetem bardzo zadowolona , ciekawostke dodam jeszcze ze mimo ze mam blizny wygladzone to raz na rok czasem jak najdzie mnie robie sobie laser ze tak nazwe dla podtrzymania efektow- nie zaszkodzi , a pomoge skorze w regeneracji dodatkowo

jak dla mnie warto
moglabys lepiej z lekarzem potargowac sie co do ceny niech ci oposci dogadaj sie czy przy 10 zabiegach mozesz liczyc na rabat

Stary 2011-12-28, 09:46   #430
sol4ever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
nie jest warte takich zabiegow i czasu ale co bo nie rozumiem?
tak bardzo cie zabieg boli? czy blizna nie przeszkadza poprostu az tak bardzo?

lekarz zapewne mowi o 5- 6 zabiegach bo w ten sposob namawia pacjentow bo to nie jest taka duza ilosc i daje sie rade finansowo
owszem 5- 6 zabiegow napewno moze w widoczny sposob juz cos zmienic ale 10 to juz na maxa pomoze( te 4 dodatkowe moga wiele w skorze zdzialac) kazdy zabieg to odbudowa wkoncu komorek

moglabys wkleic fotke blizny swojej jak zniknie czerwonosc? tak za poltora miesiaca? wraz ze stara blizna sprzed zabiegow? porownamy wtedy
najlepiej bys robila fotke o tej samej porze czy mniej wiecej godzinie co ta pierwsza, by swiatlo bylo podobne

ja ze swoich zabiegow jsetem bardzo zadowolona , ciekawostke dodam jeszcze ze mimo ze mam blizny wygladzone to raz na rok czasem jak najdzie mnie robie sobie laser ze tak nazwe dla podtrzymania efektow- nie zaszkodzi , a pomoge skorze w regeneracji dodatkowo

jak dla mnie warto
moglabys lepiej z lekarzem potargowac sie co do ceny niech ci oposci dogadaj sie czy przy 10 zabiegach mozesz liczyc na rabat

Chodzi właśnie o to, że aż tak mi te blizny nie przeszkadzają(przez te 20lat nawet się do nich przyzwyczaiłam). Zdjęcia na pewno zrobię jak tylko skóra znów całkiem się wygoi, czyli pewnie tuż przed następnym zabiegiem.
W sumie nie myślałam żeby się targować o cenę ale może faktycznie spróbuję, zwłaszcza, że mam zamiar robić w ctl jeszcze kilka innych blizn( nie robię tego razem właśnie z powodów finansowych).

A masz może też jakieś zdjęcia przed i po?
Stary 2011-12-28, 16:50   #431
Brook
Zakorzenienie

pisze Ci pw z wiecej szczegolami
targowac sie mozna jasne ja ci powiem ze naprawde - 5-6 zabiego i napewno dostrzezesz roznice
ale 10 to juz by bylo naprawde super
dlatego jak mowie ja je robilam wsumie z 4 lata lacznie
jeden, dwa zabiegi w roku
jak tylko mi sie wygoilo nakladalam podklad i do szkoly pomykalam inaczej byloby ciezko isc tak przypalona bez make upu mi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-02, 21:07   #432
*Niki*
Zakorzenienie

Witam! Czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego, sprawdzonego lekarza z Krakowa który wykonuje zabiegi laserowe? Szukam w internecie ale nic nie widzę
Stary 2012-01-12, 18:52   #433
aga5580
Przyczajenie

Post Dot.: Krem na blizny

Spróbujcie krem na blizny hagen. www.ha-gen.pl
Jest sprawdzony przeze mnie i moje kolezanki i jestesmy zachwycone. wczesniej stosowalysmy kolagen ale zamienilysmy go na kwas hialuronowy hagen bo nie trzeba go trzymac w lodowce tylko w temperaturze pokojowej. jedyne co to trzeba pamietac aby zamykac sloiczek po uzyciu bo moze wyschnac- tak mi sie kiedys stalo i juz nie byl taki dobry jezeli potrzebujecie pomocy odnoscie problemow ze skórą to smialo do mnie piszcie bo jestem kosmetologiem wiec chetnie pomoge
Pozdrawiam serdecznie!
aga5580 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 11:18   #434
Lajlaa
Rozeznanie

Cześć , mam pytanie .
Miałam robiony wycinek z blizny(przebarwienia bo nie jest wypukła) i po zagojeniu został mi tak jakby wypukły pęcherzyk lekko czerwony. Jak napne skóre wtedy widac ślad po cięciu. smaruję Cepanem ale bez rewelacji. chciałabym żeby ten pęcherzyk trochę się wchłonął. Jak myślicie czym mam smarować?

Z moim M. od 25.03.2010
Lajlaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 10:23   #435
daisy
Raczkowanie

SODERMIX -> www.sodermix.com

Ja używałam tego kremu po zabiegach laserem - usuwanie blizn, smarowałam również szycie - czyjś pies rozerwał mi skórę na dłoni.
Blizna jest płaska, nie ma tendencji do przerostu, skóra szybciej się goi. Polecam, jest skuteczna.

Kupiłam maść u chirurga w klinice, może na zamówienie w aptece można również ją dostać..
daisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 13:57   #436
pavlo84
Raczkowanie

GG do pavlo84
Dot.: blizny.. jak się ich pozbyć całkowicie?

witam wasczy ktoś jescze tutaj przebywa i prowadzi ten wątek??pozdrawiam
pavlo84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 17:07   #437
chocarome
Raczkowanie

Usuwanie blizn po trądziku

Hej dziewczyny!

Orientujecie się może czy istnieje jakaś mało inwazyjna metoda usunięcia pojedynczych blizn po trądziku?
Od lat się z nimi męczę, choć nie są szczególnie widoczne i tak mi przeszkadzają
Bardzo zależy mi na tym, żeby się ich pozbyć...
chocarome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-25, 16:31   #438
cindirellaa
Rozeznanie

Dot.: Usuwanie blizn po trądziku

Cytat:
Napisane przez chocarome Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Orientujecie się może czy istnieje jakaś mało inwazyjna metoda usunięcia pojedynczych blizn po trądziku?
Od lat się z nimi męczę, choć nie są szczególnie widoczne i tak mi przeszkadzają
Bardzo zależy mi na tym, żeby się ich pozbyć...
Tak istnieje, jestem dobrym przykładem od lat miałam trądzik. Pryszcz przy pryszczu.. Nie umiałam sobie z tym poradzić, aż koleżanka mi poleciła ciekawy sposób, Peeling z kawy jest niesamowity, mimo że wanna czasem się zapycha i bałagan że szok Ja to dodaje co mam. Kupuję kawę dużą z biedronki, wsypuję do flaczarki tak kilka łyżek i zalewam gorącą wodą i zostawiam na jakieś pół godz, fusy oddzielam od wody i dodaję oliwkę i mmmm gotowe
cindirellaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 15:56   #439
pytalska23
Przyczajenie

peelingi medyczne polecam ferulac !
pytalska23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-28, 18:26   #440
tamalpawczerwonym
Przyczajenie

Ja też się okaleczałam i mam blizny na całym ciele, więc jeśli ktoś zna namiary na dobry gabinet kosmetyczny w kuj-pom, w którym usuwają tego typu blizny, to byłabym bardzo wdzięczna za info.
tamalpawczerwonym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 18:54   #441
melania_123
Przyczajenie

Robiłaś pilingi np. kwasem glikolowym stężenie 60-70%. Seria pilingów powinna pomóc. Oczywiście w domu ich sama nie zrobisz musisz poszukac zaufanego lekarza bo kosmetyczka takich wysokich stężeń nie wykonuje. Efekt zalezy od głębokości blizn.
melania_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 22:09   #442
doktorek033
Przyczajenie

ja po oparzeniu skóry stosowałam Dematix w żelu na buzię blizny się zmniejszyły praktycznie skóra jest gładziutka tylko jaśniejsze są miejsca oparzenia a muszę zaznaczyć że usta miałam spalone naprawdę polecam, a od niedawna jest w areozolu o tyle wygodny i wydajny bo delikatnie spryskuje po minucie robi się powłoka silikonowa wysycha i przez cały dzień działa śmiało można nakładać ubranie , ja stosuję teraz na dekolt .Jest drogi ale polecam
Stary 2012-03-01, 19:01   #443
Martens97
Przyczajenie

Unhappy Czy po usunięciu " myszki " zostanie duża blizna ?

cześć.. piszę tu gdyż chciałabym się dowiedzieć czy po usunięciu Myszki zostanie mi dużą blizna.. Otóż mam ja od urodzenia na twarzy przy ustach ;/
Jest dosyć duża ( 1cm) . Jest koloru ciemnego brązowego. Strasznie mi przeszkadza dlatego udałam się do lekarza. I okazało się, że mogę ją usunąć dopiero gdy będę pełnoletnia ;/ Lecz chciałabym wiedzieć czy zostanie mi po tym duża blizna ?
( podałam zdjęcie)

Edytowane przez Martens97
Czas edycji: 2012-06-24 o 17:41
Martens97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 07:16   #444
201704051255
Konto usunięte

Dot.: Czy po usunięciu " myszki " zostanie duża blizna ?

jakaś blizna zawsze zostaje, a jak bedzie wygladac - duzo zalezy od Twojej skóry i precyzji chirurga

Nie rozumiem tego, ze wolno ci to usunac dopiero jak bedziesz miala 18 lat... Dzieciom 8 letnim rodzice funduja operacje plastyczne odstajacych uszu. Po prostu moze potrzebna jest zgoda rodzica?
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 14:54   #445
Martens97
Przyczajenie

nie po prostu chodzi o to że jeszcze rosnę dlatego dopiero w wieku 18 lat będę mogła mieć zabieg .
Stary 2012-03-03, 18:29   #446
LilyAllen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
jakaś blizna zawsze zostaje, a jak bedzie wygladac - duzo zalezy od Twojej skóry i precyzji chirurga
Właśnie tak Moja blizna na czole jest nawet dłuższa od znamienia, ale po niecałych 4 tygodniach od wycięcia i tak 'razi' duuuuuużo mniej niż ciemna łata na czole No i bezpieczniej mieć bliznę niż znamię.
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 07:31   #447
Martens97
Przyczajenie

dziękuje
Stary 2012-03-04, 09:15   #448
201704051255
Konto usunięte

Niestety blizna jest zawsze ciut dłuższa niż znamię, ale moje blizny, mimo, ze drapalam jak opetana sa niewidoczne.
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 10:49   #449
gosiakrakow1
Przyczajenie

Postanowiłam tutaj napisać bo bardzo zalezy mi na informacji.Od dobrych kilku lat mialam bardzo poważny problem jesli chodzi o tradzik.Próbowałam wszystkiego,ale nic nie pomagało.Wreszcie Izotek okazał sie kołem rautnkowym i pomógł.Teraz już trądziku NIE MAM.Mam nadzieje że na zawsze.No ale pozostaly mi blizny potrądzikowe na policzkach i chciałabym je usunąć.Izotek skończyłam brać jakos koło 20 listopada.Myslę o zabiegu laserem Fraxel.Wiele na ten temat czytałam,że pomaga pozbyć sie blizn na STAŁE i własnie na tym mi najbardziej zalezy.Nie chce robić całej twarzy,tylko policzki.Patrzyłam na internecie i z tego co czytałam to koszt jednego zabiego jesli chodzi o same policzki to 1000zł.Przymierzam się do pierwszego zabiegu w kwietniu,bo ten miesiąc chce jeszcze odczekać.Wsumie juz mineło 4 miesiące jak nie biorę izoteku.

Czy laser Fraxell jest rzeczywiście skuteczny?
Na ile zabiegów musze sie nastawić?
Czy rzeczywiście efekt jest NA STAŁE?
No i czy jak 20go listopada skończyłam brać Izotek to w marcu juz mogę zrobić pierwszy zabieg?

Bardzo prosze o odpowiedz.
gosiakrakow1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 15:47   #450
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiakrakow1 Pokaż wiadomość
Postanowiłam tutaj napisać bo bardzo zalezy mi na informacji.Od dobrych kilku lat mialam bardzo poważny problem jesli chodzi o tradzik.Próbowałam wszystkiego,ale nic nie pomagało.Wreszcie Izotek okazał sie kołem rautnkowym i pomógł.Teraz już trądziku NIE MAM.Mam nadzieje że na zawsze.No ale pozostaly mi blizny potrądzikowe na policzkach i chciałabym je usunąć.Izotek skończyłam brać jakos koło 20 listopada.Myslę o zabiegu laserem Fraxel.Wiele na ten temat czytałam,że pomaga pozbyć sie blizn na STAŁE i własnie na tym mi najbardziej zalezy.Nie chce robić całej twarzy,tylko policzki.Patrzyłam na internecie i z tego co czytałam to koszt jednego zabiego jesli chodzi o same policzki to 1000zł.Przymierzam się do pierwszego zabiegu w kwietniu,bo ten miesiąc chce jeszcze odczekać.Wsumie juz mineło 4 miesiące jak nie biorę izoteku.

Czy laser Fraxell jest rzeczywiście skuteczny?
Na ile zabiegów musze sie nastawić?
Czy rzeczywiście efekt jest NA STAŁE?
No i czy jak 20go listopada skończyłam brać Izotek to w marcu juz mogę zrobić pierwszy zabieg?

Bardzo prosze o odpowiedz.

nikt nie da gwarancji czy fraxel jest skuteczny czy nie. Ja byłam na laserze CO2 Smartxide Dot w Krakowie, bo wyczytałam że CO2 jest fobry, daje dobre efekty. No ale wiadomo też że każda skóra reaguje na dany laser inaczej. Efekty po laserze są na stałe, ale raczej nie licz na to że w 100% pozbędziesz się blizn, one zawsze zostaną, można je tylko znacznie pomniejszyć ale skóra nigdy nie będzie idealna. Pytasz na ile zabiegów musisz się nastawić, jak zapytałam o to samo moją lekarkę przed pierwszym zabiegiem, to nie była mi w stanie odpowiedzieć, powiedziała, że zobaczymy po pierwszym zabiegu jak skóra będzie wyglądać i wtedy można mniej więcej coś stwierdzić, ja idę w przyszłym tyg. do kontroli po zabiegu, więc zobaczymy co powie lekarka

Edytowane przez *Niki*
Czas edycji: 2012-03-10 o 15:49
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości