![]() |
#421 |
Przyczajenie
|
Dot.: Krem na blizny
Bardzo chwalę sobie krem Calmaderm na bazie wyciągu z rokitnika zwyczajnego na blizny pooperacyjne i pooparzeniowe, ale ja stosuję na blizny po trądziku i bardzo ładnie schodzą, krem wybiela plamy i zmiękcza blizny, przez co stają się mniej widoczne. Mój mąż stosował z kolei na pokaleczoną rękę, krem świetnie wygoił i załagodził rany. Można go kupić w sklepie internetowym www.calmaderm.pl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Przyczajenie
|
Dot.: Laserowe usuwanie blizn!!! Pomocy!!!
Witam, mnie rownież dotyczy problem blizn w zwiazku z tym mam pytanie tzn czy mial moze wykonywany taki zanieg w Szczecinie i moglby mi polecic miejsce?? Mi polecono dr Osadowska i klinike Laser-Medica, jesli ktos cos wie na ten temat prosze pisac madzia__86@o2.pl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja podobnie, też już wcześniej próbowałam walczyć z bliznami ale do tej pory były to tylko różnego rodzaju specyfiku typu żele, kremy itp...nic nie przyniosło nawet najmniejszych efektów:/ Za 2tyg wybieram się na następny zabieg jeśli uda mi się odłożyć kasę a może być trudno bo święta tuż tuż i trzeba myśleć nad prezentami choć w tym roku zastanawiam się nad postawą egoistyczną (czyli żeby wydać pieniądze na siebie= na kolejny laser ![]() Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich!
![]() Chciałabym do Was dołączyć. Ja, jak niektórzy z was, zmagam się z bliznami potrądzikowymi. Stosowałam mikrodermabrazję, peelingi kwasami pirogronowym i migdałowym, ale bez żadnego skutku. Postanowiłam więc pójść na całość i zdecydowałam się na zabieg laserem Fraxel re:store. We wtorek byłam na pierwszym zabiegu, który obejmował brodę, skronie oraz kawałek lewego policzka. Mimo, że posmarowano mnie maścią znieczulającą, zabieg był dość bolesny i bardzo nieprzyjemny, ale czego nie robi się dla urody? ![]() Nie mam głębokich blizn, lekarka zaleciła mi 2-3 zabiegi, za jeden płaciłam 600 zł. Mam nadzieję, że to mi pomoże, bo naprawdę mam dość tych śladów po krostach, zabierają mi one resztki pewności siebie... Życzę nam wszystkim gładkich buziek i innych częsci ciała! ![]()
![]() |
#425 |
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o pielęgnację skóry po zabiegu laserowym to polecam krem Bioderma Cicabio . Jest to krem , który przyspiesza gojenie i regeneracje skóry po takich zabiegach. Sam używam i jestem zadowolony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
W zeszłym tygodniu byłam na następnym zabiegu laserowym. Tym razem dokładnie przyglądałam się też ustawieniom lasera. Zabieg był znów robiony Fraxelem i był ustawiony na siłę 120 cokolwiek by to oznaczało - a ostatnio był chyba ustawiony na 100.
Nie robiłam nawet zdjęć świeżo po zabiegu bo tak przerażająco to wyglądało. 10godz po wyglądało to tak: IMG_0419.jpg żółty kolor to zabarwienie po olejku z owoców rokitnika którym smaruję blizny po zabiegu Bolało jak cholera tym razem, aż żałowałam, że nie przyszłam wcześniej na znieczulenie. Zaraz po zabiegu znów dość mocno wyciekała krew i ok 15min leżałam pod specjalną lampą przyspieszającą gojenie. Jest prawie tydzień po zabiegu więc prawie się wygoiło, skóra miejscami jeszcze nie zeszła i cała jest ciągle opuchnięta i zaczerwieniona ale poprzednio utrzymywało się to prawie 3tyg więc tym razem pewnie będzie tak samo. IMG_0447.jpg Jakoś tak mi przykro bo myślałam, że skoro tym razem zabieg był taki mocny to efekt mnie powali, ale ostatnio też tak miałam, tym czasem widzę, że pewnie czekają mnie jeszcze 2-3 zabiegi;(
![]() Edytowane przez sol4ever Czas edycji: 2011-12-27 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
sol4ever
moge ci jedynie powiedziec ze laser to nie czarodziejska rozdzka najlepiej wogole nie nastawiaj sie teraz na efekty skora bedzie sie regenerowac na nowo do 3-4 miesiecy jesli to twoj 2 zabieg nie zauwazysz roznicy mysle ze na Twoje blizny z 5-6 zabiegow bys widziala roznice sa potrzebne, jesli roznica bedzie widoczna , wtedy najlepiej zrobic 10 wsumie lacznie- czyli wiadomo jak to finansowo tez kosztuje to te zabiegi beda trwac z 3 lata i to tez normalne, skora musi sie regenerowac itd jak i nasz portfel na nastepne zabiegi ![]() ile placisz za ten zabieg? czy po 120 jest jeszcze jakas wieksza moc? ja bym sie nie zniechecala na twoim miejscu ja na moje blizny dziurki po ospie czekalam i czekalam i dopiero po parunastu zabiegach laserem Co2- to samo co fraxel praktycznie zobaczylam wygladzenie blizn |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje zabiegi też są robione takim laserem, (nazywa się dokładnie Fraksel eCO2) i jak na razie lekarz również zapewniał mnie, że skończy się na max 6zabiegach, ale może wystarczy 5( tak, że blizna całkowicie nie zniknie ale będzie na tyle wygładzona, że po nałożeniu fluidu nie będzie widoczna) . Za zabieg płacę 400zł (blizny na policzku, brodzie i dwie małe na czole). Co do tej mocy to wydaje mi się, że to jeszcze nie był najmocniejszy możliwy level ale te wyższe używane są chyba do usuwania tatuaży. dla porównania zdjęcie przed 1szym zabiegiem i po 3cim. blizny.jpg IMG_0447.jpg
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
nie jest warte takich zabiegow i czasu ale co bo nie rozumiem?
tak bardzo cie zabieg boli? czy blizna nie przeszkadza poprostu az tak bardzo? lekarz zapewne mowi o 5- 6 zabiegach bo w ten sposob namawia pacjentow ![]() owszem 5- 6 zabiegow napewno moze w widoczny sposob juz cos zmienic ale 10 to juz na maxa pomoze( te 4 dodatkowe moga wiele w skorze zdzialac) kazdy zabieg to odbudowa wkoncu komorek moglabys wkleic fotke blizny swojej jak zniknie czerwonosc? tak za poltora miesiaca? wraz ze stara blizna sprzed zabiegow? porownamy wtedy najlepiej bys robila fotke o tej samej porze czy mniej wiecej godzinie co ta pierwsza, by swiatlo bylo podobne ja ze swoich zabiegow jsetem bardzo zadowolona , ciekawostke dodam jeszcze ze mimo ze mam blizny wygladzone to raz na rok czasem jak najdzie mnie robie sobie laser ze tak nazwe dla podtrzymania efektow- nie zaszkodzi , a pomoge skorze w regeneracji dodatkowo jak dla mnie warto moglabys lepiej z lekarzem potargowac sie co do ceny niech ci oposci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzi właśnie o to, że aż tak mi te blizny nie przeszkadzają(przez te 20lat nawet się do nich przyzwyczaiłam). Zdjęcia na pewno zrobię jak tylko skóra znów całkiem się wygoi, czyli pewnie tuż przed następnym zabiegiem. ![]() W sumie nie myślałam żeby się targować o cenę ale może faktycznie spróbuję, zwłaszcza, że mam zamiar robić w ctl jeszcze kilka innych blizn( nie robię tego razem właśnie z powodów finansowych). A masz może też jakieś zdjęcia przed i po? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
pisze Ci pw z wiecej szczegolami
targowac sie mozna jasne ![]() ale 10 to juz by bylo naprawde super dlatego jak mowie ja je robilam wsumie z 4 lata lacznie jeden, dwa zabiegi w roku jak tylko mi sie wygoilo nakladalam podklad i do szkoly pomykalam inaczej byloby ciezko isc tak przypalona bez make upu mi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Witam! Czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego, sprawdzonego lekarza z Krakowa który wykonuje zabiegi laserowe? Szukam w internecie ale nic nie widzę
![]()
![]() |
![]() |
#433 |
Przyczajenie
|
![]()
Spróbujcie krem na blizny hagen. www.ha-gen.pl
Jest sprawdzony przeze mnie i moje kolezanki i jestesmy zachwycone. wczesniej stosowalysmy kolagen ale zamienilysmy go na kwas hialuronowy hagen bo nie trzeba go trzymac w lodowce tylko w temperaturze pokojowej. jedyne co to trzeba pamietac aby zamykac sloiczek po uzyciu bo moze wyschnac- tak mi sie kiedys stalo i juz nie byl taki dobry ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
Cześć , mam pytanie .
Miałam robiony wycinek z blizny(przebarwienia bo nie jest wypukła) i po zagojeniu został mi tak jakby wypukły pęcherzyk lekko czerwony. Jak napne skóre wtedy widac ślad po cięciu. smaruję Cepanem ale bez rewelacji. chciałabym żeby ten pęcherzyk trochę się wchłonął. Jak myślicie czym mam smarować?
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
SODERMIX -> www.sodermix.com
Ja używałam tego kremu po zabiegach laserem - usuwanie blizn, smarowałam również szycie - czyjś pies rozerwał mi skórę na dłoni. Blizna jest płaska, nie ma tendencji do przerostu, skóra szybciej się goi. Polecam, jest skuteczna. Kupiłam maść u chirurga w klinice, może na zamówienie w aptece można również ją dostać.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Dot.: blizny.. jak się ich pozbyć całkowicie?
witam was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Usuwanie blizn po trądziku
Hej dziewczyny!
![]() Orientujecie się może czy istnieje jakaś mało inwazyjna metoda usunięcia pojedynczych blizn po trądziku? Od lat się z nimi męczę, choć nie są szczególnie widoczne i tak mi przeszkadzają ![]() Bardzo zależy mi na tym, żeby się ich pozbyć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Usuwanie blizn po trądziku
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Przyczajenie
|
peelingi medyczne polecam ferulac !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
Ja też się okaleczałam i mam blizny na całym ciele, więc jeśli ktoś zna namiary na dobry gabinet kosmetyczny w kuj-pom, w którym usuwają tego typu blizny, to byłabym bardzo wdzięczna za info.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Robiłaś pilingi np. kwasem glikolowym stężenie 60-70%. Seria pilingów powinna pomóc. Oczywiście w domu ich sama nie zrobisz musisz poszukac zaufanego lekarza bo kosmetyczka takich wysokich stężeń nie wykonuje. Efekt zalezy od głębokości blizn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
ja po oparzeniu skóry stosowałam Dematix w żelu na buzię blizny się zmniejszyły praktycznie skóra jest gładziutka tylko jaśniejsze są miejsca oparzenia a muszę zaznaczyć że usta miałam spalone naprawdę polecam, a od niedawna jest w areozolu o tyle wygodny i wydajny bo delikatnie spryskuje po minucie robi się powłoka silikonowa wysycha i przez cały dzień działa śmiało można nakładać ubranie , ja stosuję teraz na dekolt .Jest drogi ale polecam
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
![]()
cześć.. piszę tu gdyż chciałabym się dowiedzieć czy po usunięciu Myszki zostanie mi dużą blizna.. Otóż mam ja od urodzenia na twarzy przy ustach ;/
Jest dosyć duża ( 1cm) . Jest koloru ciemnego brązowego. Strasznie mi przeszkadza dlatego udałam się do lekarza. I okazało się, że mogę ją usunąć dopiero gdy będę pełnoletnia ;/ Lecz chciałabym wiedzieć czy zostanie mi po tym duża blizna ? ( podałam zdjęcie) Edytowane przez Martens97 Czas edycji: 2012-06-24 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy po usunięciu " myszki " zostanie duża blizna ?
jakaś blizna zawsze zostaje, a jak bedzie wygladac - duzo zalezy od Twojej skóry i precyzji chirurga
Nie rozumiem tego, ze wolno ci to usunac dopiero jak bedziesz miala 18 lat... Dzieciom 8 letnim rodzice funduja operacje plastyczne odstajacych uszu. Po prostu moze potrzebna jest zgoda rodzica? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
nie po prostu chodzi o to że jeszcze rosnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Konto usunięte
|
Niestety blizna jest zawsze ciut dłuższa niż znamię, ale moje blizny, mimo, ze drapalam jak opetana sa niewidoczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Przyczajenie
|
Postanowiłam tutaj napisać bo bardzo zalezy mi na informacji.Od dobrych kilku lat mialam bardzo poważny problem jesli chodzi o tradzik.Próbowałam wszystkiego,ale nic nie pomagało.Wreszcie Izotek okazał sie kołem rautnkowym i pomógł.Teraz już trądziku NIE MAM.Mam nadzieje że na zawsze.No ale pozostaly mi blizny potrądzikowe na policzkach i chciałabym je usunąć.Izotek skończyłam brać jakos koło 20 listopada.Myslę o zabiegu laserem Fraxel.Wiele na ten temat czytałam,że pomaga pozbyć sie blizn na STAŁE i własnie na tym mi najbardziej zalezy.Nie chce robić całej twarzy,tylko policzki.Patrzyłam na internecie i z tego co czytałam to koszt jednego zabiego jesli chodzi o same policzki to 1000zł.Przymierzam się do pierwszego zabiegu w kwietniu,bo ten miesiąc chce jeszcze odczekać.Wsumie juz mineło 4 miesiące jak nie biorę izoteku.
Czy laser Fraxell jest rzeczywiście skuteczny? Na ile zabiegów musze sie nastawić? Czy rzeczywiście efekt jest NA STAŁE? No i czy jak 20go listopada skończyłam brać Izotek to w marcu juz mogę zrobić pierwszy zabieg? Bardzo prosze o odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie da gwarancji czy fraxel jest skuteczny czy nie. Ja byłam na laserze CO2 Smartxide Dot w Krakowie, bo wyczytałam że CO2 jest fobry, daje dobre efekty. No ale wiadomo też że każda skóra reaguje na dany laser inaczej. Efekty po laserze są na stałe, ale raczej nie licz na to że w 100% pozbędziesz się blizn, one zawsze zostaną, można je tylko znacznie pomniejszyć ![]() ![]()
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2012-03-10 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.