Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawiamy! II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-09, 09:51   #421
4na
Rozeznanie

Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość

ja nie mam tylko alkoholu, a jakbym miała organizować jeszcze np. ciasta, napoje czy coś innego, to bym chyba nie ogarnęła
My początkowo chcieliśmy zorgnizować wesele sami na świetlicy wiejskiej bo trudno u mnie w okolicach znaleźć sale która pomieści 120 osób więc tylko świetlice wiejskie wchodziły w gre a tam miałam już zarezerwowane kucharki które dają listę (zeszyt) zakupów które trzeba samemu zrobić i zawieźć na sale, do tego osobno mięso do potraw, osobno do wiejskiego stołu.. zresztą moja siostra miała takie wesele w zeszłym roku, sami prasowaliśmy 120 pokrowców wypożyczonych przez allegro (żeby było taniej), sufity przystrajała firma tak samo ścianka za młodymi, ja z koleżanką robiłyśmy kwiaty na stoły, samochód i bukiet, ustawialiśmy stoły, nakrycia etc, trzeba było przywieźć zakupy, ciasta i w wesele tort przed 22 dodatkowo w poprawiny kucharki i obsługa szła do domu po wydaniu ostatniego posiłku a my sami sprzątaliśmy wszystko w niedziele+ cały poniedziałek żeby oddać salę Byłam przygotowana że przy moim weselu czeka nas to samo ale okazało się że w pewnym miejscu dobudowano salę taneczną i z miejsca na 80 osób zrobiło się miejsce na impreze 120-130 osobową i wcale nie wychodzi dużo drożej a nie martwie się o pokrowce, dekoracje no i moja sala mieści się przy stadninie koni więc będzie ładnie i wygodnie przy tak dużych weselach jest dobre to że tyle gości ile ma przyjść (mam bardzo dużą rodzinę) to dużo ludzi jest też do pomocy angażujemy najbliższe ciotki i kuzynki i razem działamy później one i ich córki będą miały wesela więc też pomożemy (tak samo było z organizacją komunii kuzynek- my pomagaliśmy)
Stary 2015-06-09, 09:59   #422
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to BARDZO tanio,bo u nas za wesele all inclusive , tzn z wódką itp. trzeba dać min. 260 zł. Za mniej nie ma opcji. Dlatego to 180 to naprawdę tanizna. My kombinujemy z wynajmem sali i własnym cateringiem,żeby wyszła taka cena ostatecznie,inaczej zero szans.
u nas za full wypas 200-230zł
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 10:09   #423
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 4na Pokaż wiadomość
My początkowo chcieliśmy zorgnizować wesele sami na świetlicy wiejskiej bo trudno u mnie w okolicach znaleźć sale która pomieści 120 osób więc tylko świetlice wiejskie wchodziły w gre a tam miałam już zarezerwowane kucharki które dają listę (zeszyt) zakupów które trzeba samemu zrobić i zawieźć na sale, do tego osobno mięso do potraw, osobno do wiejskiego stołu.. zresztą moja siostra miała takie wesele w zeszłym roku, sami prasowaliśmy 120 pokrowców wypożyczonych przez allegro (żeby było taniej), sufity przystrajała firma tak samo ścianka za młodymi, ja z koleżanką robiłyśmy kwiaty na stoły, samochód i bukiet, ustawialiśmy stoły, nakrycia etc, trzeba było przywieźć zakupy, ciasta i w wesele tort przed 22 dodatkowo w poprawiny kucharki i obsługa szła do domu po wydaniu ostatniego posiłku a my sami sprzątaliśmy wszystko w niedziele+ cały poniedziałek żeby oddać salę Byłam przygotowana że przy moim weselu czeka nas to samo ale okazało się że w pewnym miejscu dobudowano salę taneczną i z miejsca na 80 osób zrobiło się miejsce na impreze 120-130 osobową i wcale nie wychodzi dużo drożej a nie martwie się o pokrowce, dekoracje no i moja sala mieści się przy stadninie koni więc będzie ładnie i wygodnie przy tak dużych weselach jest dobre to że tyle gości ile ma przyjść (mam bardzo dużą rodzinę) to dużo ludzi jest też do pomocy angażujemy najbliższe ciotki i kuzynki i razem działamy później one i ich córki będą miały wesela więc też pomożemy (tak samo było z organizacją komunii kuzynek- my pomagaliśmy)

ja chyba jestem jakaś aspołeczna czy coś ale nie wymagałabym od ciotek czy kuzynek pomocy. i w sumie nie chciałabym być zaangażowana w pomoc innym przy komuniach itp.
no ale jak ktoś ma takie tradycje rodzinne i to się sprawdza to ok

a nie boisz się specyficznego zapachu koni jeśli to jest przy stadninie? czy to nie aż tak blisko?

ja mam dylemat z zawiadomieniami o ślubie.
napisać po prostu w środku, że zawiadamiamy i tyle? czy napisać imię i nazwisko kogo chcemy zawiadomić? nie wiem w ogóle jak to ogarnąć, bo np. mamy taką koleżankę - chciałabym ją zaprosić na sam ślub. i co, mam iść do niej z zawiadomieniem? czy jak?

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
u mnie to i takie po 400zł widziałam. ale sala jak marzenie
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 10:16   #424
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
U nas tyle jest za normalne wesele Bez ciast, owoców, tortu, wiejskich stołów, alkoholu oczywiście. Jak czytałam niektóre oferty z wizażu, około 150 złotych za osobę i wszystko w cenie to normalnie zieleniałam z zazdrości
Stary 2015-06-09, 10:19   #425
4na
Rozeznanie

Cytat:
ja chyba jestem jakaś aspołeczna czy coś ale nie wymagałabym od ciotek czy kuzynek pomocy. i w sumie nie chciałabym być zaangażowana w pomoc innym przy komuniach itp.
no ale jak ktoś ma takie tradycje rodzinne i to się sprawdza to ok

a nie boisz się specyficznego zapachu koni jeśli to jest przy stadninie? czy to nie aż tak blisko?

ja mam dylemat z zawiadomieniami o ślubie.
napisać po prostu w środku, że zawiadamiamy i tyle? czy napisać imię i nazwisko kogo chcemy zawiadomić? nie wiem w ogóle jak to ogarnąć, bo np. mamy taką koleżankę - chciałabym ją zaprosić na sam ślub. i co, mam iść do niej z zawiadomieniem? czy jak?
Stadnina nie jest zbyt blisko, to ogromny teren gdzie jest piękny ogród, Stadnina, wybiegi dla koni i sala weselna, grill, altana itd.

Ja tam lubie pomagać i się angażować , to też nie jest tak, że to wszystkie zaproszone ciotki się angażują itd, ale mamy takie 2 czy 3 które z mężami czy z dziećmi przychodzą i robimy wszystko wspólnie, a i śmiechu przy takich przygotowaniach itd.

Ja tam planuje zwyczajne zaproszenia gdzie będę pisała : zapraszam Annę Nowak i Adama Nowaka na ....
Mowa tu o jakiś innych zawiadomieniach niż zwykłe zaproszenia?
Stary 2015-06-09, 10:23   #426
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Stadnina nie jest zbyt blisko, to ogromny teren gdzie jest piękny ogród, Stadnina, wybiegi dla koni i sala weselna, grill, altana itd.

Ja tam lubie pomagać i się angażować , to też nie jest tak, że to wszystkie zaproszone ciotki się angażują itd, ale mamy takie 2 czy 3 które z mężami czy z dziećmi przychodzą i robimy wszystko wspólnie, a i śmiechu przy takich przygotowaniach itd.

Ja tam planuje zwyczajne zaproszenia gdzie będę pisała : zapraszam Annę Nowak i Adama Nowaka na ....
Mowa tu o jakiś innych zawiadomieniach niż zwykłe zaproszenia?
chciałabym zamówić kilka zawiadomień, np. dla znajomych rodziców tżta, dla znajomych z pracy itp. no i poinformować tam o ślubie. w sensie żeby przyszli na ślub, ale na wesele już ich nie zapraszamy.
i nie wiem jak to ogarnąć. czy tylko zawiadomienie no name, czy personalizowanie zaproszenie na sam ślub?
Stary 2015-06-09, 10:35   #427
4na
Rozeznanie

A to chyba bym była za tym żeby słownie zaprosić na ślub, wydaje mi się ze to takie zobowiązujące zaproszenie na papierze, a co jak pomyślą że i na wesele ich zapraszasz i przyjdą albo nie będzie dla nich miejsca? albo jak zapytają Cie " a gdzie ta sala bo nie jest napisane? "
Ja w pracy powiem że niestety nie jestem w stanie zaprosić wszystkich na wesele ale jak tylko ktoś ma ochotę to zapraszam chociaż do kościoła wydaje mi się że to tylko dla Młodych jest ważne to co dzieje się w kościele, może się myle, ale u mnie nie zaprasza się pisemnie na samą uroczystość w kościele. A reszta znajomych im bliżej ślubu tym więcej będą o nim wiedzieć, więc jak ktoś będzie chciał to przyjdzie do kościoła bez zaproszenia ani zawiadomienia bo przecież to nie jest zabronione.
Stary 2015-06-09, 10:43   #428
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

No co Wy przecież pracuje się raczej z cywilizowanymi ludźmi, którzy odróżniają zawiadomienie o ślubie od zaproszenia na ślub i wesele, i nie trzeba jak chłop krowie na rowie tłumaczyć kto jest zaproszony, a kto nie skoro w zawiadomienia nie ma słowa o weselu to znaczy, że nie jest się na nie zaproszonym, proste i logiczne...

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Poza tym u mnie przynajmniej na wesele przychodzi tzw delegacja z pracy, na kilka godzin tylko, nie wlicza się ich w cenę wesela, bo nie są "pełnoprawnymi" uczestnikami, nie dostają wszystkich posiłków, tylko przychodzą na kilka kieliszków, zatańczyć z parą młodą i finito.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 10:44   #429
201801191006
Konto usunięte

tak ustnie to mi się nie widzi, bo np. tż nie będzie do każdego podchodził w pracy i mówił, żeby wpadł na ślub. więc akurat tu bym widziała zawiadomienie (nie jest to zaproszenie więc w ogóle nie biorę pod uwagę pytań o salę), ale nie wiem jak z resztą znajomych.
Stary 2015-06-09, 10:45   #430
Konto usunięte

Teraz widzę w modzie są zaproszenia na ślub jako wydarzenie na fejsie
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 10:48   #431
201801191006
Konto usunięte

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51684305]No co Wy przecież pracuje się raczej z cywilizowanymi ludźmi, którzy odróżniają zawiadomienie o ślubie od zaproszenia na ślub i wesele, i nie trzeba jak chłop krowie na rowie tłumaczyć kto jest zaproszony, a kto nie skoro w zawiadomienia nie ma słowa o weselu to znaczy, że nie jest się na nie zaproszonym, proste i logiczne...

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Poza tym u mnie przynajmniej na wesele przychodzi tzw delegacja z pracy, na kilka godzin tylko, nie wlicza się ich w cenę wesela, bo nie są "pełnoprawnymi" uczestnikami, nie dostają wszystkich posiłków, tylko przychodzą na kilka kieliszków, zatańczyć z parą młodą i finito.[/QUOTE]

a gdzie taka delegacja siedzi? jak to jest zorganizowane?
nigdy się z czymś takim nie spotkałam, nie robi to jakiegoś zamieszania?

w zeszłym roku rodzice tżta mieli zaproszenie na ślub i wesele, ale dali znać że nie przyjdą. w dniu ślubu tylko tż z bratem pojechał do kościoła wręczyć kwiaty w imieniu rodziców, a ta para ich zaprosiła na obiad. dla mnie to by był jakiś mega chaos, przecież zazwyczaj są już winietki gotowe, a tu nagle jakieś dodatkowe osoby. tym bardziej, że ani tż ani jego brat zaproszenia nie dostali, a jak się pojawili z kwiatkiem, to nagle pm sobie o nich przypomniała

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51684382]Teraz widzę w modzie są zaproszenia na ślub jako wydarzenie na fejsie [/QUOTE]

nie no, jak kocham fejsa, tak wydarzenia o swoim ślubie nie zrobię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-09, 10:51   #432
orion_lady
Rozeznanie

Cytat:
oczywiście, że tak.
przecież jak mam 2 dania ciepłe, to nie będę płacić jak za 5. albo skoro dj pracuje krócej, to nie zarobi jak za całonocną imprezę.
My też mamy wesele od 18 do 24-01 i płacimy 160zł, tylko bez alkoholu, a cena za normalne wesele to 220-260zł, z tego co pamiętam to jedno danie gorące było - 20zł i zimna płyta też chyba -10zł. Wesele mamy w restauracji w hotelu, która normalnie jest raczej droga, ale nie było problemu w odejmowaniu z ceny. Ogólnie na śląsku jest drogo, najtaniej znalazłam za 190zł, ale bez szału.

Co do fotografa u żadnego nie było problemu z mniejszym pakietem, my mamy ślub bez przygotowań i 3h wesela, natomiast 2 z 3 dj-ów powiedziało, że nie ważne ile godzin termin to termin i jak nie my, to ktoś inny będzie. Ten którego mamy weźmie 700zł.

[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;51674152]Czy ktoś wie czy kościoły udzielają ślubów w niedziele?[/QUOTE]

Myśleliśmy nad ślubem w niedziele, w mojej wsi ksiądz powiedział, że on tylko w sobotę robi, żeby nie wymyślać, natomiast w mieście bez problemu w niedziele. W piątek natomiast robi koleżanka w sąsiednim mieście i musi mieć dyspensę od biskupa.

Edytowane przez orion_lady
Czas edycji: 2015-06-09 o 10:54
orion_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 10:57   #433
4na
Rozeznanie

Ja tam ważnych dla mnie ludzi zapraszam na wesele więc nie planuje nikogo zapraszać tylko na ślub, w pracy, Ci nie zaproszeni na wesele będą wiedzieli gdzie i kiedy więc jak ktoś będzie miał ochotę przyjść to przyjdzie. Co kraj to obyczaj "przyjdź i zobacz jak wyglądam", "albo przyjdź zobacz jak mówię "tak".. kogo to obchodzi.. Część gości weselnych nie przychodzi nawet do kościoła.. Ale wszystko zależy od tego kto gdzie pracuje i jaki ma kontakt z ludźmi, i jaką ma rodzinę.
Dodawanie ikonek takich jak "" jest dopiero nie na miejscu... Od początku wątku hejt goni hejt.. strasznie denerwuje mnie tego typu cwaniactwo.

Edytowane przez 4na
Czas edycji: 2015-06-09 o 11:00
4na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 10:59   #434
201604250957
Konto usunięte

Loloo ja zamawiamy dwie wersje zaproszeń- jedne z napisem zaproszenie a drugie z napisem zawiadomienie, w tych drugich nie będzie informacji o miejscu wesela i prośby o potwierdzenie obecności, będzie też informacja że zawiadamiamy a nie zapraszamy zastanawiam się też właśnie czy robić imienne czy takie bezosobowe, ale chyba po prostu zamówię takie z miejscem do wpisania danych i wpiszę ręcznie bo na pewno ktoś mi się przypomni o kim nie pamiętałam i będzie kłopot z drukowanymi
a jeśli chodzi o delegację z pracy to ja zapraszam dwie koleżanki z biura z osobami towarzyszącymi ale nie jako delegację tylko normalnie na całe wesele
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 11:04   #435
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam ważnych dla mnie ludzi zapraszam na wesele więc nie planuje nikogo zapraszać tylko na ślub, w pracy, Ci nie zaproszeni na wesele będą wiedzieli gdzie i kiedy więc jak ktoś będzie miał ochotę przyjść to przyjdzie. Co kraj to obyczaj "przyjdź i zobacz jak wyglądam", "albo przyjdź zobacz jak mówię "tak".. kogo to obchodzi.. Część gości weselnych nie przychodzi nawet do kościoła.. Ale wszystko zależy od tego kto gdzie pracuje i jaki ma kontakt z ludźmi, i jaką ma rodzinę.
Dodawanie ikonek takich jak "" jest dopiero nie na miejscu... Od początku wątku hejt goni hejt, wygląda na to że szkoda czasu na fora z takimi ludźmi....
nie sądzę żeby w zawiadomieniu chodziło o to, że "przyjdź i zobacz jak wyglądam"
akurat znajomi rodziców tżta bardzo chętnie by przyszli na nasz ślub, ale nie widzę potrzeby zapraszania ich na wesele. i chcę ich jakoś o tym ślubie powiadomić, a nie na gębę.

i nie przesadzaj z tym hejtem, bo nic takiego tu nie ma miejsca w obecnej dyskusji.

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Loloo ja zamawiamy dwie wersje zaproszeń- jedne z napisem zaproszenie a drugie z napisem zawiadomienie, w tych drugich nie będzie informacji o miejscu wesela i prośby o potwierdzenie obecności, będzie też informacja że zawiadamiamy a nie zapraszamy zastanawiam się też właśnie czy robić imienne czy takie bezosobowe, ale chyba po prostu zamówię takie z miejscem do wpisania danych i wpiszę ręcznie bo na pewno ktoś mi się przypomni o kim nie pamiętałam i będzie kłopot z drukowanymi
a jeśli chodzi o delegację z pracy to ja zapraszam dwie koleżanki z biura z osobami towarzyszącymi ale nie jako delegację tylko normalnie na całe wesele
noo, właśnie o coś takiego mi chodzi. chyba zamówię kilka zawiadomień z imieniem i nazwiskiem, a kilka pustych i się na bieżąco zobaczy co i jak.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-09, 11:11   #436
Konto usunięte

Cytat:
Dodawanie ikonek takich jak "" jest dopiero nie na miejscu... Od początku wątku hejt goni hejt.. strasznie denerwuje mnie tego typu cwaniactwo.
Hejt? Chyba jesteś ciut przewrażliwiona na swoim punkcie. Napisałaś wg mnie coś śmiesznego, a pisząc posty na forum musisz liczyć się z tym, że ktoś na nie odpowie czy skomentuje.
Stary 2015-06-09, 11:12   #437
201604250957
Konto usunięte

Cytat:

noo, właśnie o coś takiego mi chodzi. chyba zamówię kilka zawiadomień z imieniem i nazwiskiem, a kilka pustych i się na bieżąco zobaczy co i jak.
no właśnie ja chyba też tak zrobię a zawiadomienia chcę dla przełożonych w pracy i dla znajomych np. z liceum czy studiów z którymi widzę się rzadko ale się lubimy i też byłam zaproszona do nich na śluby

4na wrzuć na luz, chyba trochę jednak przesadzasz z tymi osądami
Stary 2015-06-09, 11:13   #438
Konto usunięte

Zawiadomienia do wypisania to dobry pomysł

Loloo, a co do delegacji - dostawia się im krzesła i talerze, oczywiście jest przy tym sporo zamieszania bo nigdy nie wiadomo czy ktoś przyjdzie i ile osób
Stary 2015-06-09, 11:14   #439
201604250957
Konto usunięte

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51684742]Zawiadomienia do wypisania to dobry pomysł

Loloo, a co do delegacji - dostawia się im krzesła i talerze, oczywiście jest przy tym sporo zamieszania bo nigdy nie wiadomo czy ktoś przyjdzie i ile osób [/QUOTE]

serio? u mnie w pracy jak się zaprasza delegację to opowiadają się tak jak goście do jakiegoś tam terminu (zwykle miesiąc przed) czy i ile osób przyjdzie i wtedy nie ma zamieszania, dla mnie by to było trochę żenujące

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-09, 11:16   #440
Konto usunięte

Tak? A to może też tak było jak byłam na weselu, aczkolwiek nie sądzę, bo zaczęło się dostawianie krzeseł... Nie wiem, co kraj to obyczaj. Może przyszli z zaskoczenia
Stary 2015-06-09, 11:18   #441
201801191006
Konto usunięte

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51684742]Zawiadomienia do wypisania to dobry pomysł

Loloo, a co do delegacji - dostawia się im krzesła i talerze, oczywiście jest przy tym sporo zamieszania bo nigdy nie wiadomo czy ktoś przyjdzie i ile osób [/QUOTE]

o jaaa, w życiu bym się nie zgodziła na taką delegację. tzn w sumie jak już ktoś przyjdzie to trudno go wywalić, ale jestem w szoku że ludzie mają takie pomysły.
nigdy o czymś takim nie słyszałam. a ta delegacja nie może dać wcześniej znać kto przyjdzie? żeby nie robić takiego chaosu

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

właśnie sobie wyobraziłam jak spędzam miliony godzin na ustawieniu stołów i winietek, a tu mi nagle wbija jakaś delegacja i wszystko szlag trafia chyba bym wyszła z siebie i stanęła obok
Stary 2015-06-09, 11:20   #442
Konto usunięte

Ale to jest w trakcie wesela, późno wieczorem, jak i tak jest już wszystko wymieszane tzn powiem tak, że nie byłam na wielu weselach, taką delegację widziałam na jednym i wyglądało to właśnie tak, ale nie wiem czy tak się robi czy się po prostu nie umowili.
Stary 2015-06-09, 11:22   #443
201801191006
Konto usunięte

no ale mimo wszystko późno wieczorem czy wcześnie, to i tak każdy ma swoją miejscówkę i nie widzi mi się upychanie dodatkowych krzeseł gdzieś. a nowego stołu się chyba tak łatwo nie zorganizuje za całą dekoracją i zastawą.
dobrze, że u mnie nie ma takich cudów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-09, 11:25   #444
Konto usunięte

Bez przesady z nowym stołem dla 2-3 osób loloo, wyluzuj czasem trochę
Stary 2015-06-09, 11:28   #445
201801191006
Konto usunięte

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51684896]Bez przesady z nowym stołem dla 2-3 osób loloo, wyluzuj czasem trochę [/QUOTE]

miałam wizję 10 nowych osób

przy takich podłużnych stołach to może ok, ale przy okrągłych to chyba ciężko o jedno czy dwa dodatkowe miejsce.
no chyba, że stół jest na 12 osób, a siedzi 10. no to wtedy wiadomo, ze się zmieszczą jak trzeba.
Stary 2015-06-09, 11:29   #446
Konto usunięte

No coś Ty, za taką wycieczkę to chyba każda pmka by zamordowała
Stary 2015-06-09, 11:41   #447
201604250957
Konto usunięte

wydaje mi się, że to kwestia niedopilnowania ze strony Młodych, przecież zawsze można poprosić żeby się ktoś opowiedział moja Siostra jak szła w delegacji do koleżanki z pracy to szła ze swoim chłopakiem (miała zaproszenie z os. tow, druga koleżanka z którą szła też) byli zaproszeni na godz. 18 (po obiedzie) i normalne miejsca na nich czekały łącznie z imiennymi winietkami
Stary 2015-06-09, 11:43   #448
visionAM
Zakorzenienie

Pierwszy raz słyszę o jakiś delegacjach
Na moim weselu czegoś takiego nie będzie Zawiadomień też nie przewiduję.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 13:11   #449
denneris
Zadomowienie

Cytat:
Ja też pierwsze słysze w moich rejonach jeśli ktoś jest blisko z osobami z pracy to je po prostu zaprasza, a jak nie to nie

Najczęściej osoby z pracy przychodzą tylko do kościoła, a forma zaproszenia zależy od młodych - albo słownie albo papierowe zaproszenie z uwzględnieniem tylko sakramentu ślubu, bez informacji o zabawie weselnej. Nikt z tych osób potem nie pakuje się na sale, a raczej jest im miło, że sie o nich pomyślało
denneris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 14:10   #450
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
A dawanie takich ikonek jest na miejscu, bo właśnie zbieram szczenę z podłogi?

Tak, własnie to przyjdź i zobacz jak mówię tak, jak wstępuję w związek małżeński jest najważniejsze mam nadzieję dla każdej pary młodej a nie zabawa na weselichu. A tacy goście, którzy oleją mnie w kościele i przyjdą tylko pobawić się na wesele (nie mówię o jakichś powodach nie do przeskoczenia, różne sytuacje się zdarzają egzaminy na studiach, poprawki w okresie powakacyjnym) sprawią
mi ogromną przykrość i zawód.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że to kwestia niedopilnowania ze strony Młodych, przecież zawsze można poprosić żeby się ktoś opowiedział moja Siostra jak szła w delegacji do koleżanki z pracy to szła ze swoim chłopakiem (miała zaproszenie z os. tow, druga koleżanka z którą szła też) byli zaproszeni na godz. 18 (po obiedzie) i normalne miejsca na nich czekały łącznie z imiennymi winietkami
Też mi się tak wydaje, zresztą mi byłoby głupio (jako osobie z delegacji) że takie zamieszanie przeze mnie się wywołało, no i jednak jakbym przyszła na salę a nie byłoby dla mnie miejsca to byłabym bardzo zmieszana

Cytat:
Ja też z wizażu się o tym dowiedziałam

Cytat:
Napisane przez denneris Pokaż wiadomość
Ja też pierwsze słysze w moich rejonach jeśli ktoś jest blisko z osobami z pracy to je po prostu zaprasza, a jak nie to nie
U mnie tak samo

Właśnie czym różni się delegacja z pracy od zaproszenia koleżanek z pracy?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości