|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja chyba jestem jakaś aspołeczna czy coś ![]() no ale jak ktoś ma takie tradycje rodzinne i to się sprawdza to ok ![]() a nie boisz się specyficznego zapachu koni jeśli to jest przy stadninie? czy to nie aż tak blisko? ja mam dylemat z zawiadomieniami o ślubie. napisać po prostu w środku, że zawiadamiamy i tyle? czy napisać imię i nazwisko kogo chcemy zawiadomić? nie wiem w ogóle jak to ogarnąć, bo np. mamy taką koleżankę - chciałabym ją zaprosić na sam ślub. i co, mam iść do niej z zawiadomieniem? czy jak? ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- u mnie to i takie po 400zł widziałam. ale sala jak marzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
żona bez ogona
|
U nas tyle jest za normalne wesele
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam lubie pomagać i się angażować ![]() Ja tam planuje zwyczajne zaproszenia gdzie będę pisała : zapraszam Annę Nowak i Adama Nowaka na .... Mowa tu o jakiś innych zawiadomieniach niż zwykłe zaproszenia?
![]() |
![]() |
#426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie wiem jak to ogarnąć. czy tylko zawiadomienie no name, czy personalizowanie zaproszenie na sam ślub? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
A to chyba bym była za tym żeby słownie zaprosić na ślub, wydaje mi się ze to takie zobowiązujące zaproszenie na papierze, a co jak pomyślą że i na wesele ich zapraszasz i przyjdą albo nie będzie dla nich miejsca? albo jak zapytają Cie " a gdzie ta sala bo nie jest napisane? "
Ja w pracy powiem że niestety nie jestem w stanie zaprosić wszystkich na wesele ale jak tylko ktoś ma ochotę to zapraszam chociaż do kościoła ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Konto usunięte
|
No co Wy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Poza tym u mnie przynajmniej na wesele przychodzi tzw delegacja z pracy, na kilka godzin tylko, nie wlicza się ich w cenę wesela, bo nie są "pełnoprawnymi" uczestnikami, nie dostają wszystkich posiłków, tylko przychodzą na kilka kieliszków, zatańczyć z parą młodą i finito. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Konto usunięte
|
tak ustnie to mi się nie widzi, bo np. tż nie będzie do każdego podchodził w pracy i mówił, żeby wpadł na ślub. więc akurat tu bym widziała zawiadomienie (nie jest to zaproszenie więc w ogóle nie biorę pod uwagę pytań o salę), ale nie wiem jak z resztą znajomych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Konto usunięte
|
Teraz widzę w modzie są zaproszenia na ślub jako wydarzenie na fejsie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51684305]No co Wy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Poza tym u mnie przynajmniej na wesele przychodzi tzw delegacja z pracy, na kilka godzin tylko, nie wlicza się ich w cenę wesela, bo nie są "pełnoprawnymi" uczestnikami, nie dostają wszystkich posiłków, tylko przychodzą na kilka kieliszków, zatańczyć z parą młodą i finito.[/QUOTE] a gdzie taka delegacja siedzi? jak to jest zorganizowane? nigdy się z czymś takim nie spotkałam, nie robi to jakiegoś zamieszania? w zeszłym roku rodzice tżta mieli zaproszenie na ślub i wesele, ale dali znać że nie przyjdą. w dniu ślubu tylko tż z bratem pojechał do kościoła wręczyć kwiaty w imieniu rodziców, a ta para ich zaprosiła na obiad. dla mnie to by był jakiś mega chaos, przecież zazwyczaj są już winietki gotowe, a tu nagle jakieś dodatkowe osoby. tym bardziej, że ani tż ani jego brat zaproszenia nie dostali, a jak się pojawili z kwiatkiem, to nagle pm sobie o nich przypomniała ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51684382]Teraz widzę w modzie są zaproszenia na ślub jako wydarzenie na fejsie ![]() nie no, jak kocham fejsa, tak wydarzenia o swoim ślubie nie zrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do fotografa u żadnego nie było problemu z mniejszym pakietem, my mamy ślub bez przygotowań i 3h wesela, natomiast 2 z 3 dj-ów powiedziało, że nie ważne ile godzin termin to termin i jak nie my, to ktoś inny będzie. Ten którego mamy weźmie 700zł. [1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;51674152]Czy ktoś wie czy kościoły udzielają ślubów w niedziele?[/QUOTE] Myśleliśmy nad ślubem w niedziele, w mojej wsi ksiądz powiedział, że on tylko w sobotę robi, żeby nie wymyślać, natomiast w mieście bez problemu w niedziele. W piątek natomiast robi koleżanka w sąsiednim mieście i musi mieć dyspensę od biskupa. Edytowane przez orion_lady Czas edycji: 2015-06-09 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Rozeznanie
|
Ja tam ważnych dla mnie ludzi zapraszam na wesele więc nie planuje nikogo zapraszać tylko na ślub, w pracy, Ci nie zaproszeni na wesele będą wiedzieli gdzie i kiedy więc jak ktoś będzie miał ochotę przyjść to przyjdzie. Co kraj to obyczaj "przyjdź i zobacz jak wyglądam", "albo przyjdź zobacz jak mówię "tak".. kogo to obchodzi.. Część gości weselnych nie przychodzi nawet do kościoła.. Ale wszystko zależy od tego kto gdzie pracuje i jaki ma kontakt z ludźmi, i jaką ma rodzinę.
Dodawanie ikonek takich jak " ![]()
Inżynier Jakości ![]() ![]() Edytowane przez 4na Czas edycji: 2015-06-09 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Konto usunięte
|
Loloo ja zamawiamy dwie wersje zaproszeń- jedne z napisem zaproszenie a drugie z napisem zawiadomienie, w tych drugich nie będzie informacji o miejscu wesela i prośby o potwierdzenie obecności, będzie też informacja że zawiadamiamy a nie zapraszamy
![]() ![]() a jeśli chodzi o delegację z pracy to ja zapraszam dwie koleżanki z biura z osobami towarzyszącymi ale nie jako delegację tylko normalnie na całe wesele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() akurat znajomi rodziców tżta bardzo chętnie by przyszli na nasz ślub, ale nie widzę potrzeby zapraszania ich na wesele. i chcę ich jakoś o tym ślubie powiadomić, a nie na gębę. i nie przesadzaj z tym hejtem, bo nic takiego tu nie ma miejsca w obecnej dyskusji. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() 4na wrzuć na luz, chyba trochę jednak przesadzasz z tymi osądami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
Zawiadomienia do wypisania to dobry pomysł
![]() Loloo, a co do delegacji - dostawia się im krzesła i talerze, oczywiście jest przy tym sporo zamieszania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51684742]Zawiadomienia do wypisania to dobry pomysł
![]() Loloo, a co do delegacji - dostawia się im krzesła i talerze, oczywiście jest przy tym sporo zamieszania ![]() ![]() serio? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
Tak? A to może też tak było jak byłam na weselu, aczkolwiek nie sądzę, bo zaczęło się dostawianie krzeseł... Nie wiem, co kraj to obyczaj. Może przyszli z zaskoczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51684742]Zawiadomienia do wypisania to dobry pomysł
![]() Loloo, a co do delegacji - dostawia się im krzesła i talerze, oczywiście jest przy tym sporo zamieszania ![]() ![]() o jaaa, w życiu bym się nie zgodziła na taką delegację. tzn w sumie jak już ktoś przyjdzie to trudno go wywalić, ale jestem w szoku że ludzie mają takie pomysły. nigdy o czymś takim nie słyszałam. a ta delegacja nie może dać wcześniej znać kto przyjdzie? żeby nie robić takiego chaosu ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- właśnie sobie wyobraziłam jak spędzam miliony godzin na ustawieniu stołów i winietek, a tu mi nagle wbija jakaś delegacja i wszystko szlag trafia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Konto usunięte
|
Ale to jest w trakcie wesela, późno wieczorem, jak i tak jest już wszystko wymieszane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Konto usunięte
|
no ale mimo wszystko późno wieczorem czy wcześnie, to i tak każdy ma swoją miejscówkę i nie widzi mi się upychanie dodatkowych krzeseł gdzieś. a nowego stołu się chyba tak łatwo nie zorganizuje za całą dekoracją i zastawą.
dobrze, że u mnie nie ma takich cudów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Konto usunięte
|
Bez przesady z nowym stołem dla 2-3 osób
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51684896]Bez przesady z nowym stołem dla 2-3 osób
![]() ![]() miałam wizję 10 nowych osób ![]() przy takich podłużnych stołach to może ok, ale przy okrągłych to chyba ciężko o jedno czy dwa dodatkowe miejsce. no chyba, że stół jest na 12 osób, a siedzi 10. no to wtedy wiadomo, ze się zmieszczą jak trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
No coś Ty, za taką wycieczkę to chyba każda pmka by zamordowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Konto usunięte
|
wydaje mi się, że to kwestia niedopilnowania ze strony Młodych, przecież zawsze można poprosić żeby się ktoś opowiedział
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz słyszę o jakiś delegacjach
![]() Na moim weselu czegoś takiego nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najczęściej osoby z pracy przychodzą tylko do kościoła, a forma zaproszenia zależy od młodych - albo słownie albo papierowe zaproszenie z uwzględnieniem tylko sakramentu ślubu, bez informacji o zabawie weselnej. Nikt z tych osób potem nie pakuje się na sale, a raczej jest im miło, że sie o nich pomyślało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | ||||
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() Tak, własnie to przyjdź i zobacz jak mówię tak, jak wstępuję w związek małżeński jest najważniejsze mam nadzieję dla każdej pary młodej a nie zabawa na weselichu. A tacy goście, którzy oleją mnie w kościele i przyjdą tylko pobawić się na wesele (nie mówię o jakichś powodach nie do przeskoczenia, różne sytuacje się zdarzają egzaminy na studiach, poprawki w okresie powakacyjnym) sprawią mi ogromną przykrość i zawód. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie czym różni się delegacja z pracy od zaproszenia koleżanek z pracy? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.