![]() |
#421 |
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Serio
![]() Dragusiu, kciuki przydadzą się za rok ![]() ![]() Ja jestem leworęczna, Zoś na teraz też, a lateralizacja jeszcze się wykształca. Jednak jak je, rysuje, czy cokolwiek innego zawsze wybiera lewą rękę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam inną traumę przedszkolna - wrażliwcy niech nie czytają - jako dziecko byłam grzeczną ciapą, co kazali to robiłam. W domu nigdy nie jadło się ryżu i pierwszy raz zobaczyłam go w przedszkolu, a konkretnie pomidorowa z ryżem. Nie wiedziałam co to, myślałam, ze robaki. no ale jak dali zupę z robakami, co zrobić, trzeba jeść - no i jadłam, a wyobraźnia pracowała, az zwymiotowałam, tak jak siedziałam, do talerza. Przedszkolanka kazała mi to zjesc - no i tak siedzialam i jadłam, i rzygalam i jadłam.... Nie wiem ile to trwało i jak się skończyło. Generalnie źle wspominam przedszkole, na szczęście po niedługim czasie zaczęłam bardzo chorować i babcia się mną zajęła. Boje się zeby Zosia nie trafiła na jakiś sadystów.
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
Nie wierzę w to co czytam o przedszkolach.
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Filip tez je i rysuje lewą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Byou po wielu przeszukiwaniach zdecydowaliśmy die na siemensa http://m.ceneo.pl/11824643
Szerokość musiała tez być nie większa niż 60 cm ![]() Ależ straszne opowieści z przedszkola ![]() Tez sie obawiam traktowania dzieci ze strony kadry - dlatego ja nie zdecydowalabym sie posłać niemowiacego dziecka ![]() Na razie latam w chmurach i wyobrażam sobie idealna placówke ![]() Tez zaczynałam od zerówki ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Zaszalalam i kupiłam dziecku do pokoju worek do siedzenia taki ogromny i nowa pasująca pościel - handmade - już nie mogę sie doczekać ![]() I sprzedałam spacerówkę - kolejny etap zakończony ![]() ![]()
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Moderna a kiedy wracasz do pracy?
#429 |
MBZ♥
|
Dziewczyny ja cały czas mam nadzieję, że po ujawnionych aferach takich miejsc już nie ma. Rodzice też są bardziej czujni. Moja mama poza zrobieniem awantury i zebraniu mnie nie zrobiła nic więcej i pani dalej pracowała. Dopiero po podobnej akcji została zwolniona.
Ja bym chciała żeby w żłobka czy przedszkolach był monitoring dostępny dla rodziców. Scarlett zatluklabym ją na miejscu ![]() Moderna potem zerknę na lodówkę ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko, że czasem nie ma wyboru i trzeba zaufać i posłać dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Za rok ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Tez myśle ze rodzice są bardziej czujni, oby takich sytuacji było jak najmniej. Ja co jakiś czas robię selekcje, tylko to nie takie proste bo dziecko co jakiś czas widzę wraca do zapomnianych zabawek - powodzenia ![]() Rozumiem wybory jak potrzeba, chociaż często jest więcej niż jedna możliwość. Ja pisałam o sobie, mam wybór i korzystam z tego ![]()
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko dziś pierwszy dzień na kilka godzin w przedszkolu - nie płakało - Panie tak mówią - są w szoku najmłodsz w grupie bo to mieszana grupa 3-4 latki a niespełna 2,5 Anielka najmłodsza nie płakała, jak inne dzieci płakały tylko podobno zatykała uszy bo za głośno jak dzieci płaczą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow, brawa ![]() BYou o takie: ![]() ![]()
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Hehe ![]() Ja sie zastanawiam nad kuchnia czy zostawić czy sie pozbyć ... Średnio użytkowana a zagraca tez pokój.
#435 |
MBZ♥
|
Moderna moje kolory
![]() Brak kuchni raczej zauważy ![]() Zosiek zapałała miłością do wrotek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Są takie małe rolki?
![]() M. tez by chciał jak widzi dzieci na rolkach ![]() Zosia na wrotkach , to musi być słodki widok ![]()
#437 |
MBZ♥
|
Są
![]() ![]() Ja myślę o takich rolkach na wiosnę co na początku mogą być 2 koła z tyłu, a potem jak już dziecko nabierze wprawy to można przemontować na jeden rząd ![]() Ona już dziś na skate parku na rampę chciałą wjeżdżać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |||||
Wtajemniczenie
|
Kiedys mowili, ze w grupie 20 kilka dzieci jest, wiec moze i tyle było. Wiele rodziców rezygnuje tez w trakcie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A historia z przedszkola ![]() Kiedys jednak były inne czasy - ja tez od zerówki zaczynałam, bo wczesniej opiekowała się mną babcia. A teraz...babcie, dziadki z reguły pracują i cóz, wyboru nie ma. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odważna ![]() Scarlett, straszne ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Co do opowieści o przedszkolach to moja mama wczoraj opowiadała jak wychodziła po coś tylnym wejściem od ogrodu a tam jeden tatuś wspięty na parapet miedzy kwiatkami w dużych donicach na polu, podglądał dziecko przez okno;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BYou, masakrystyczna Twoja opowieść. Gorszy, bo leworęczny? zawsze chciałam być leworęczna, bo wszyscy leworęczni jakich znam to mózgi na dwóch nóżkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow! dla mnie to jakieś nieprawdobodone 3letnie dzieciaki na wrotkach czy rolkach! szacun
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
ByOu ze co wtorki boże mój młody dalej na hulajnodze jeździć nie umie hehe.
Mam nerwach na siebie i mega wk u r wa na lekarza. Byłam wczoraj z młodym u laryngologa wszystko Ok ale tak mi ciśnienie podniósł zaczęłam gadać z nim po norwesku kilka zdań i kompletnie zapomnialam języka z gębie wiec zaczęłam po angielsku a ten do mnie ze skoro mieszkam w No to powiedz nam dalej z nim w jego języku rozmawiać i za uja nic po angielsku nie mówił - ja z tego stesu i pouczenia ledwo co dałam po norwesku ze pewnie myślał że jakiś głąb ze mnie mowie wam masakra. W styczniu mamy kontrolę i juz na samą myśl robi mi się niedobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Kasia, no są tacy ludzie, co poradzisz... nie przejmuj się.
BYou, wrotki? Wow! Kinia w przedszkolu. Nawet się z nią nie pożegnalam bo jak się na chwilę odwróciła do zabawek to pani powiedziała, żebym poszła. Już widzę co było jak się zorientowala, ze mnie nie ma. Smutno mi bardzo. A jak pusto! I oczywiście w drodze do przedszkola zgasł mi samochód na skrzyżowaniu. Dobrze, ze szwagier był blisko to poratowal nas. Ech. |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wczoraj jak poszłam po Karola to akurat lepili z ciastoliny i też wcale nie miał ochoty wychodzić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#446 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
BYou za wrotki szacun, widzę te loczki pędzące na wrotkach, taki american style ![]() ![]() Villga może się nie zorientowała, albo od razu poszła bawić... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Sore Emilian dalej Prowadzi hulajoneg Między Nogami
![]() No nic ale się napracowalam całą Godzinę właśnie jadę po młodego bo ma prawie 38.5 gorączki piękny weekend nam się zapowiada ( plus tako ze zrobiłam Mega Duże zakupy wczoraj i nie bd musiała w sobotę na złamanie karku lecieć ) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() BYou, wrotki budzą też mój wielki szacunek. T. "dorosły" rowerek perfekcyjnie... prowadza ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dalej w przedszkolu fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj sie porozglądałam po przedszkolu i fajnie tam. moglabym spokojnie 18mc dziecko oddać ![]() Florek ma swoją szuflade, wieszak na plecak i półkę na kurtkę i buty jest tak jego imię i duda (lokomotywa) także super. do tego półkę w lazience na pampery i kubek na szczoteczkę do zębów. takie małe kibelki i nisko umywalki hehe.
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Półroczna Pyza
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.