![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Golizna na Wizażu
Cytat:
bez polotu żadnej inwencji twórczej same frazesy brak dobrego reaserchu supcio
Nie było nas, był las, nie będzie nas, będzie las. Edytowane przez olenkasz Czas edycji: 2015-07-28 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Ależ ja się z tym zgadzam od samego początku. Mówię jedynie o dyskusji na temat seksualizacji na wizażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety pojawia się tu seksualizacja. Od jakiegoś czasu jest wysyp tematów i artykułów, w których instruktorki fitness lub też panie na zdjęciach do artykułów są ubrane w bieliznę, widać im tyłki, ich pozy są wyzywające, a przekaz jaki z tego bije to MUSISZ BYĆ SEKSOWNA. Nawet artykuł o ćwiczeniach, które się nie znudzą jest zilustrowany zdjęciem skąpo ubranej kobiety... Filmik natomiast przestawia dziewczyny w majtkach i sportowych stanikach. Serio? Takt i wyczucie smaku już chyba umarło, albo kona w męczarniach.
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Golizna na Wizażug
Cytat:
Generalnie jak bym / byś nie chciała być seksowna, to byś nie podglądała porad makijażowych/ćwiczeń/tańca. A nagle bulwers, że są one pokazywane w wdaniu 'seksownym'. Portal to produkt. Ten konkretnie mówi nam jak być piękną, seksowną, kobiecą zmysłową. Skupia się na atrakcyjności fizycznej. Wymaganie więc, żeby sport, zdrowe żywienie , taniec były maksymalnie skoncentrowane na zdrowiu, a nie na zewnętrznych efektach jest bez sensu. Targetem strony są kobiety, które chcą wyglądać dobrze, według aktualnej definicji dobrego wyglądu - a nią jest wysportowane ciało. I w tym kierunku jest wszystko przedstawiane. Dla wyglądu - seksowneg, kobiecego, kuszącego. Wizaż .pl z zasady jest równy seksualizacji. Jak chcesz skupienia na medytacji, pięknie wewnętrznym, ćwiczeniach w kucyku i starym dresie to mylisz portale. Bo jesteś na stronie dotyczącej cielesnej powłoki w atrakcyjnym wydaniu. Nie spotkałam się jeszcze z wizażystką, któr zajmje się rozwojem duchowym klientek. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2015-07-28 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tego wymagam tez od portalu, ktory chce mi doradzac w kwestiach urodowych czy modowych. I o to tylko chodzi a nie o to, zeby pokazywano modelki w burkach.
![]() |
![]() |
#429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#430 | |
Zadomowienie
|
Zgadzam się ze wszystkimi zarzutami wobec wizażu w tym wątku.
jak już zdarzyło mi się kliknąć w jakiś "artykuł" to poziomem przypominał on porady rodem z bravo albo cosmo. Forum jest dla mnie kopalnią wiedzy i najnowszych trendów, więc kiedy przeglądam np. piękne makijaże wykonane przez wizażanki, a potem widzę ten słynny filmik ze smokey eye to uśmiech politowania sam wypływa na twarz. Plus reklamy, wielgachne zdjęcia, artykuły w formie galerii, już nie wspominając o samej treści: wszystko na odwal albo pisane jak dla kobiet mało rozumnych.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem bardzo zainteresowana, żeby być w formie cielesnej, która daje mi zadowolenie z siebie co przekłada się na moje poczucie bycia seksowną. Ale sory, szukając porad o fitnesie, odżywianiu nie szukam ich na red tube, tylko w miejscach gdzie liczę na może nie mega merytoryczna informację, ale tez nie chcę patrzeć na wulgaryzmy. Prawie gołe bozeny, gołe tyłki, cycki, kobiety upozowane "orgazmicznie" w sytuacjach kompletnie nieadekwatnych.
![]() |
![]() |
#432 | |
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ze wszystkim się zgadzam. Artykuły są denne, płytkie i banalne. W kalendarzu ściennym mojej babci są ciekawsze i bardziej odkrywcze notki. Wielkie kafle przyprawiają o ból głowy. Jest BRZYDKO i wrzucanie na główną wyfotoszopowanych pupci tego nie zmieni na lepsze a tylko jeszcze bardziej zamęczy, zniechęci i odrzuci. Jak można nie wpaść na coś takiego? Byleczego już jest w internetach do wyboru, do koloru. Gdyby nie forum, które skupia ludzi chcących się podzielić wiedzą to tu nie byłoby czego teraz szukać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Szalony Kapelusznik
|
A ostatnio widziałam jeszcze artykuł o dziecku z zespołem downa jakiejś słynnej (? - nie znam się) modelki i ich koncie na instagramie. To tutaj było czy na pudelku? Pozytywnie wypadło nawet, więc się da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
To było tutaj
![]() + takie pozytywne akcenty są mile widziane ![]()
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy redakcja w ogole zaglada na forum i wie DLA KOGO pisze? Bo mam wrazenie, ze nie znaja w ogole odbiorcow tych swoich artykulow.
![]() |
![]() |
#437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
Może tu chodzi o cięcie kosztów za wszelką cenę? Tak widzę np. wklejanie filmików paznokciowych sprzed lat jako nowe. Po co płacić, skoro rotacyjnie można wciskać użytkownikom to samo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Okkkk.... W takim razie się wycofuję, może za mało odwiedzam stronę główną dlatego mnie to ominęło, ale szczerze nie widziałam takich cudów. Jak takie są to wierzę na słowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Konto usunięte
|
To ja poproszę o przykład z głównej tych bezecenstw
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie ma sensu wklejać tu pojedynczych zdjęć, bo rozpętamy dyskusję o tym, czy akurat to jedno zdjęcie jest nieodpowiednie czy też nie.
Mi rzucił się w oczy całokształt. Za każdym razem, kiedy wchodzę na Wizaż widzę przynajmniej jedno zdjęcie pokazujące kobiece ciało bardziej lub mniej odkryte. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby użyć tego ze smakiem i w stonowanej ilości. Chociażby to: https://wizaz.pl/Fitness/skuteczne-c...ia-na-posladki Filmik o treningu, ale co druga scena to zbliżenie na półnagi tyłek...
Nina 💕 29.01.2017 Edytowane przez MartaMagda Czas edycji: 2015-07-28 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Konto usunięte
|
Ja tylko wiem, że któregoś dnia się tak wybitnie niefortunnie te kafle złożyły, że cała główna to faktycznie były: dupa, brzuch, dupa, opalenizna, dupa, jędrne ciałko - czy coś w tym guście. Zastanawiałam się, czy nie pomyliłam portali.
![]() I chociaż mnie to osobiście nie razi, to ciekawa jestem czy ktoś z redakcji ogarnął, jak to wygląda całościowo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie zawsze można wyjść z założenia, że ja kogoś coś razi to niech nie zagląda, ale przyznam, że po Wizażu to się jednak spodziewałam czegoś bardziej na poziomie. Ale ja chyba z tych naiwnych, co wierzą, że jeszcze będzie coś ciekawego do poczytania. Poczytania a nie oglądania.
![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
Ja proponouje, ze jak sie powiedzialo A to nalezy powiedziec B. Wlasnie na dole sie pojawil 'artykul' z cudzym filmikiem, proponuje skomentowac. Ogolnie proponuje komentowac i wyrazac swoje zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
noż przecież ten artykuł ma 6 albo może nawet 7 zdań
![]() ja w swojej naiwności zawsze wierzyłam, że artykuły piszą redaktorzy po studiach dziennikarskich, polonistycznych czy z talentem do tego ![]() rozumiem, gdyby autorka opublikowała coś swojego, a jako przykłady podała jakieś linki do filmików. ale to? no kurde, ja tez mogę coś takiego im napisać i poszukać czegoś na YT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Konto usunięte
|
zwlaszcza, ze niewiele jest na wizazu watkow tak trwalych i zasuwajacych z postami jak youtubowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.