|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Cześć Dziewczyny!!!
Ja też dziś mam leniwą sobotę. Próbuję mojego w góry zabrać żeby trochę pospacerować u nas pogoda super słoneczko lekki wiaterek tak więc szkoda dnia marnować Co do L4 to też chce pracować jak najdłużej gdyż to będzie moje pierwsze dziecko. Mój mąż pracuje i zjeżdża tylko na weekendy także w domu nie mam nawet do kogo buzi otworzyć... My już z mężem planujemy kolejne dziecko a wtedy na pewno będę od samego początku na L4 bo już będę miała towarzystwo w domku Miłej soboty Przyszłe Mamuśki!!! |
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś jakiś zły wynik ze Ci tak powiedziala? Może pisałaś ale nie pamiętam. |
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie bym przegapiła - witam się w 14tc
w każdym bądź razie - 4 miesiąc to już brzmi dumnie ![]() Olgietka Gdzie Cię wcięło kobieto?!
|
|
|
|
#424 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=diablica071086;5265 4600]Teraz nie mam do niego dostępu ale nad morzem zjadłam na 5 dni 3 razy bo przecież rybkę też nad morzem trzeba zjeśc
Cytat:
![]() Ja dzisiaj mam też więcej energii. Sprzątam piore i zaraz za obiad trzeba się brać Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- [QUOTE=darolka;52659025] Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mocno Ci kibicuję!!
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
verrerie wierze,ze bedzie wszystko dobrze I trzymam kciuki za was
wrocilysmy ze spacer brrr zmarzlam 14 st na dworze
Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2015-09-05 o 14:22 |
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzisiaj bardzo pochmurno i bardzo dobrze trochę odpoczniemy od tych upałów. Ja dzisiaj skoczę do Tż , bo potem znowu tydzień się nie będziemy widzieć ![]() Ja z Wielkopolski i nie znam nikogo kto nie jadłby gołąbków z ziemniakami Ja też nie robię genetycznych , to jest każdego indywidualna sprawa , każdy robi jak uważa Życzę miłej soboty , potem może jeszcze się odezwę
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam, już tyle dni jej nie ma. Mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze. |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest 17st ale za to bardzo mocno wieje
. Właśnie wróciliśmy z parkingu bo jeden z sąsiadów zgłosił na policję swój porysowany samochód, a do niego przyłączyło się wiele innych osób w tym my. Podejrzewamy jednego sąsiada(jego samochody jako jedyne nie są porysowane), który ma obok parkingu "swoją działkę"(przywłaszczył ją sobie). Myślimy, że to on umyślnie lub też nieumyślnie rysuje nam samochody. Rysy są długie i głębokie na wysokości dłoni dorosłego także dzieci raczej odpadają zresztą nie rysowałyby samochodów swoim rodzicom. Okazuje się, że każdy musi zgłaszać to osobiście, nie możemy (na czym nam zależało) zgłosić tego zbiorowo. niestety nie pomyśleliśmy o tym, że może policji nie będzie się chciało zająć tymi kilkunastoma autami, nastraszyli nas sądem, kosztami i bardzo niepewną wygraną
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, ludzie są bezczelni. Nie rozumiem jak można czerpać satysfakcję, że ktoś ma gorzej albo że zrobi komuś krzywdę.. No ale ja już przestałam wierzyć w ludzką dobroć i już nic mnie nie zdziwi.
Swoją drogą, ja też jestem ze Śląska a u nas gołąbki z ziemniakami to dziwactwo, ale widać co region to inaczej :-D
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Ja równiez juz po genetycznym, choc lekarka po poprawiła, że to po prostu badanie USG w tym okresie. Wg USG ciąża jest o tydzień młodsza, więc termin porodu pewnie sie przesunie.
Dziewczyny, a jakie macie cisnienie w ciąży ?
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam cały czas w granicach 110/60. A Ty, dezire?
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio mialam nawet 145/85
![]() Dzis bylam u innego lekarza i jak zobaczyl ten wynik to od razu mi zmierzyl (bo podobno to juz sie kwalifikuje do brania leków) ale zmierzyl i wyszlo 130/70 wiec podobno jeszcze w normie. W domu tez jak mierze to wychodzi okolo 130/70, wiec zastanwiam sie czy ten cisnieniomierz u mojej poloznej nie jest jakis zaklamany ...
|
#435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dziś mam kryzys cały czas wymiotuje, nudności jeszcze doszedł ból głowy pewnie z głodu. |
|
|
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie cieszę ze jest pochmurnie i ze skonczyly sie upaly
Zauwazylam ze mdłości mam tylko jak wstaje rano do pracy nieprzytomna, a dzis mimo ze pól nocy budzil mnie komar który znikal po zaswieceniu swiatla, wstalam o tej samej porze co do pracy zupełnie wyspana ja za tydzień l4 i juz nie moge się doczekać będę wyspana chodzić sobie na zakupy, na pilates, przyrzadzac smakolyki których teraz po całym dniu mi sie nie chce odwiedzać koleżanki które siedzą w domu z dziecmi i siostrę 1-2 dni w tyg w domu żeby ogarnac i odpocząć
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pij chociaż dużo, najlepiej jakiś dobry soczek. Ja zawsze pije te marchewkowe, są delikatne dla brzucha i po wymiotach dobrze uzupełniają witaminy. Dbaj o siebie.
|
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas dzis pogoda w miare, robie pranie mialam plany na jakis pyszny obiad a skonczylo sie na pizzy dla meza i ziemniakami z cebulka, koperkiem i maslanka dla mnie poza tym bylam na zakupach, kupilam sobie piekne biustonosze takie tylko z samej cieniutkiej koronki nie wiem ile jeszcze w nich pochodze, bo cycki rosna ale nie moglam sie oprzec beda na "po ciazy"
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciśnienie mam zdecydowanie za wysokie, mierzę codziennie i pokażę lekarzowi na wizycie. Średnio 150/85. |
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
I ja sie odrobilam..mieszkanie czysciutkie, zakupy zrobione ( nienawidze robic w soboty kiedy ludzi jest full, ale coz teraz jestem uzalezniona od mojego m zeby nie dzwigac wiec robimy kiedy on sie moze urwac). Zapiekanka piecze sie w piekarniku. A ja mam zasluzony czas na odpoczynek. Popijam pyszne macchiato i umilam sobie kawalkiem czekoladki.. ale czarnej z orzechami
.Witaminy,blonnik, wapn, magnez..Samo zdrowie nie? ... ☺ Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No raczej, same witaminy.. Na zdrowie! :-D
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
A propos cisnienia..u mnie marniutkie..rzadko kiedy przekracza 100/60. Przewaznie mam 80-90/50-60.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Zapiekanka z ryzu i cukinii i do tego sos pomidorowy Juz sie zaczyna rozchodzi zapach po kuchni ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś zrobiłam fasolową tak za mną ostatnio chodzą zupy, ale rzadko robię, bo jakoś nie umiem ugotować mało, a potem we dwoje ciężko nam przejeść, zwłaszcza że mój TŻ mało zupowy...aż zmierzyłam dziś ciśnienie, było 100/60, (zazwyczaj mam 120-125/80) także zdecydowałam się na drugą w ciąży kawę (pierwsza, jakieś 2 miesiące temu wylądowała w wc...) i przyjęła się całkiem nieźle drugi trymestr nie jest taki zły! |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cały czas mam kawowstręt, mimo, iż przed ciążą byłam wielka fanka kawy.. Wypijałam pięć sporych kubków dziennie.. Teraz mnie odrzuca :-P
Aż nabrałam ochoty na coś dobrego.. Może jakaś domowa lazania! Ooo..
|
#446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasciwie to bardziej mleko z kawa..ale mila odmiana dla herbaty i wody, na ktora juz patrzec nie moge![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
Lepiej soki i owoce nizbatony ciastka i czekolada
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Dziewczyny trapi mnie to zjadanie odpowiedniej ilości jedzenia, które zapewni nam wszystkie potrzebne witaminy i minerały. Chętnie wprowadziłabym dietę zawierającą niezbędne składniki ale nie na wszystko mam ochotę. Mój dzisiejszy jadłospis:1 mała wędzona makrela, 2 kawałki chleba mieszanego, herbata z miodem i cytryną, pół słoika wiśni, 0,6 budyniu, 1jabłko, 3 szkl.wody. To jakaś porażka.. Jest wśród nas Pani Dietetyk, może poradzisz nam coś co pomoże nam w utrzymaniu prawidłowej diety w ciąży, kiedy apetyt nie zawsze dopisuje albo nie mamy ochoty na pełnowartościowe posiłki.. ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Olgietka proszę odezwij się bo naprawdę zaczynam się martwić. Nie wolno nas tak zostawiać beż żadnych wiadomości!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

w każdym bądź razie - 4 miesiąc to już brzmi dumnie 

. Właśnie wróciliśmy z parkingu bo jeden z sąsiadów zgłosił na policję swój porysowany samochód, a do niego przyłączyło się wiele innych osób w tym my. Podejrzewamy jednego sąsiada(jego samochody jako jedyne nie są porysowane), który ma obok parkingu "swoją działkę"(przywłaszczył ją sobie). Myślimy, że to on umyślnie lub też nieumyślnie rysuje nam samochody. Rysy są długie i głębokie na wysokości dłoni dorosłego także dzieci raczej odpadają zresztą nie rysowałyby samochodów swoim rodzicom. Okazuje się, że każdy musi zgłaszać to osobiście, nie możemy (na czym nam zależało) zgłosić tego zbiorowo.