Mamy marzec 2016. Część II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-05, 11:29   #421
gosza82
Rozeznanie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cześć Dziewczyny!!!
Ja też dziś mam leniwą sobotę. Próbuję mojego w góry zabrać żeby trochę pospacerować u nas pogoda super słoneczko lekki wiaterek tak więc szkoda dnia marnować

Co do L4 to też chce pracować jak najdłużej gdyż to będzie moje pierwsze dziecko. Mój mąż pracuje i zjeżdża tylko na weekendy także w domu nie mam nawet do kogo buzi otworzyć... My już z mężem planujemy kolejne dziecko a wtedy na pewno będę od samego początku na L4 bo już będę miała towarzystwo w domku

Miłej soboty Przyszłe Mamuśki!!!
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 12:01   #422
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Poczytałam troche wrześniowek i jestem przerażona, te nasze dolegliwości przy ostatnich tygodniach to piiikus nie mówiąc o pierwszych dniach z dzieckiem w szpitalu ehh
Oj pamiętam pierwsze dni w szpitalu z dzieckiem, ciężko było. Modliłam się żeby nas w końcu wypuścili, 6 dni po porodzie wyszliśmy.

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
monicca1989 gin mi powiedziała, żebym się nie martwiła tym cukrem, o diecie nie wspominała, ale sama się pilnuje trochę. Będziemy powtarzać krzywa w okolicach 20tc
Miałaś jakiś zły wynik ze Ci tak powiedziala? Może pisałaś ale nie pamiętam.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 12:05   #423
moooniaaaa
Zakorzenienie

Normalnie bym przegapiła - witam się w 14tc belly pokazuje, że to już II trymestr w każdym bądź razie - 4 miesiąc to już brzmi dumnie

Olgietka
Gdzie Cię wcięło kobieto?!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 12:24   #424
darolka
Rozeznanie

[QUOTE=diablica071086;5265 4600]Teraz nie mam do niego dostępu ale nad morzem zjadłam na 5 dni 3 razy bo przecież rybkę też nad morzem trzeba zjeśc

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

genetyczne też na grobli dr Trzeciak (180 zł)mi robił ale nic za dużo nie mowił może dlatego że wyciągnełam aparat i nagrywałam sobie usg dla męża, który i tak tam nic nie widzi do momentu zatrzymania klatki i dokładnego wyjaśnienia. Bym musiała zobaczyc czy mój gin przyjmuje na nfz na grobli ale to dowiem się 16. Za to mój gin nawet nic nie powiedział na fakt że łozysko mam nisko, ogólnie tak mało zainteresowania. A do kogo chodzisz??

Gratuluje pozytywnych wyników usg.
Genetyczne mam u Trzeciaka a na nfz chodzę do Walaska

Ja dzisiaj mam też więcej energii. Sprzątam piore i zaraz za obiad trzeba się brać

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

[QUOTE=darolka;52659025]
Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Teraz nie mam do niego dostępu ale nad morzem zjadłam na 5 dni 3 razy bo przecież rybkę też nad morzem trzeba zjeśc

Genetyczne mam u Trzeciaka a na nfz chodzę do Walaska

Ja dzisiaj mam też więcej energii. Sprzątam piore i zaraz za obiad trzeba się brać

16 też na będę koło 19

Stary 2015-09-05, 12:48   #425
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Nie, coreczka nie wie o poprzednich ciazach. Powiem jej jak bedzie starsza, pokaze akt zgonu zeby wiedziala ze miala siostre. Reszta ciaz zakonczyla sie wczesnie.
Teraz o ciazy wiedza nieliczni. Ukrywam jak moge chociaz brzuszek juz widac i ciezko mi sie ubrac tak zeby nie bylo widac. Mysle ze moze jeszcze z miesiac ukryje ale dluzej juz chyba nie da rady. Bede musiala powiedziec dziadkom a im najbardziej chcialabym oszczedzic.
Kochana musisz przestać myśleć o najgorszym. Wiem, że to dla Ciebie bardzo trudne ale staraj się jak najwięcej myśleć pozytywnie. Badania wyszły bardzo dobrze, wszystko jest na dobrej drodze, najgorętszy okres masz za sobą, a nie znam osób, które straciły dwa razy zaawansowaną ciążę. Dbaj o siebie i odpoczywaj ile wlezie bardzo mocno Ci kibicuję!!
Stary 2015-09-05, 13:21   #426
misia_25_26
Wtajemniczenie

verrerie wierze,ze bedzie wszystko dobrze I trzymam kciuki za was,tym razem napewno sie uda

wrocilysmy ze spacer brrr zmarzlam 14 st na dworze

Edytowane przez misia_25_26
Czas edycji: 2015-09-05 o 13:22
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 13:30   #427
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzień dobry
U nas dzisiaj bardzo pochmurno i bardzo dobrze trochę odpoczniemy od tych upałów.
Ja dzisiaj skoczę do Tż , bo potem znowu tydzień się nie będziemy widzieć

Ja z Wielkopolski i nie znam nikogo kto nie jadłby gołąbków z ziemniakami Tak mi smaka zrobiłyście ,że gołąbki już dochodzą na gazie , a bigosik planuję wieczorkiem zrobić jak przyjadę od Tż
Ja też nie robię genetycznych , to jest każdego indywidualna sprawa , każdy robi jak uważa
Życzę miłej soboty , potem może jeszcze się odezwę

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-05, 13:31   #428
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
u mnie obiad juz wstawiony w piekarnik
Stary 2015-09-05, 13:36   #429
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Olgietka
Gdzie Cię wcięło kobieto?!

Też się zastanawiam, już tyle dni jej nie ma. Mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze.
Stary 2015-09-05, 13:44   #430
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
wrocilysmy ze spacer brrr zmarzlam 14 st na dworze
U nas jest 17st ale za to bardzo mocno wieje . Właśnie wróciliśmy z parkingu bo jeden z sąsiadów zgłosił na policję swój porysowany samochód, a do niego przyłączyło się wiele innych osób w tym my. Podejrzewamy jednego sąsiada(jego samochody jako jedyne nie są porysowane), który ma obok parkingu "swoją działkę"(przywłaszczył ją sobie). Myślimy, że to on umyślnie lub też nieumyślnie rysuje nam samochody. Rysy są długie i głębokie na wysokości dłoni dorosłego także dzieci raczej odpadają zresztą nie rysowałyby samochodów swoim rodzicom. Okazuje się, że każdy musi zgłaszać to osobiście, nie możemy (na czym nam zależało) zgłosić tego zbiorowo. niestety nie pomyśleliśmy o tym, że może policji nie będzie się chciało zająć tymi kilkunastoma autami, nastraszyli nas sądem, kosztami i bardzo niepewną wygraną czego my się spodziewaliśmy
Stary 2015-09-05, 13:48   #431
Darkanddark
Zakorzenienie

Emma, ludzie są bezczelni. Nie rozumiem jak można czerpać satysfakcję, że ktoś ma gorzej albo że zrobi komuś krzywdę.. No ale ja już przestałam wierzyć w ludzką dobroć i już nic mnie nie zdziwi.

Swoją drogą, ja też jestem ze Śląska a u nas gołąbki z ziemniakami to dziwactwo, ale widać co region to inaczej :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-05, 13:51   #432
dezire
Zakorzenienie

Ja równiez juz po genetycznym, choc lekarka po poprawiła, że to po prostu badanie USG w tym okresie. Wg USG ciąża jest o tydzień młodsza, więc termin porodu pewnie sie przesunie.

Dziewczyny, a jakie macie cisnienie w ciąży ?

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 13:55   #433
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja mam cały czas w granicach 110/60. A Ty, dezire?
Stary 2015-09-05, 14:00   #434
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja mam cały czas w granicach 110/60. A Ty, dezire?
ostatnio mialam nawet 145/85

Dzis bylam u innego lekarza i jak zobaczyl ten wynik to od razu mi zmierzyl (bo podobno to juz sie kwalifikuje do brania leków)

ale zmierzyl i wyszlo 130/70 wiec podobno jeszcze w normie.

W domu tez jak mierze to wychodzi okolo 130/70, wiec zastanwiam sie czy ten cisnieniomierz u mojej poloznej nie jest jakis zaklamany ...

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 14:09   #435
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
Ja równiez juz po genetycznym, choc lekarka po poprawiła, że to po prostu badanie USG w tym okresie. Wg USG ciąża jest o tydzień młodsza, więc termin porodu pewnie sie przesunie.

Dziewczyny, a jakie macie cisnienie w ciąży ?
100/60 ostatnio 105/70
a dziś mam kryzys cały czas wymiotuje, nudności jeszcze doszedł ból głowy pewnie z głodu.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-05, 14:13   #436
Bonku
Wtajemniczenie

Ja sie cieszę ze jest pochmurnie i ze skonczyly sie upaly

Zauwazylam ze mdłości mam tylko jak wstaje rano do pracy nieprzytomna, a dzis mimo ze pól nocy budzil mnie komar który znikal po zaswieceniu swiatla, wstalam o tej samej porze co do pracy zupełnie wyspana ja za tydzień l4 i juz nie moge się doczekać będę wyspana chodzić sobie na zakupy, na pilates, przyrzadzac smakolyki których teraz po całym dniu mi sie nie chce odwiedzać koleżanki które siedzą w domu z dziecmi i siostrę 1-2 dni w tyg w domu żeby ogarnac i odpocząć
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 14:15   #437
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
100/60 ostatnio 105/70
a dziś mam kryzys cały czas wymiotuje, nudności jeszcze doszedł ból głowy pewnie z głodu.
No.. Fajnie robisz pij chociaż dużo, najlepiej jakiś dobry soczek. Ja zawsze pije te marchewkowe, są delikatne dla brzucha i po wymiotach dobrze uzupełniają witaminy. Dbaj o siebie.
Stary 2015-09-05, 14:32   #438
misia880
Zakorzenienie

Ja mam niskie .100/60 ale najczesciej 80/50

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 14:39   #439
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
U nas jest 17st ale za to bardzo mocno wieje . Właśnie wróciliśmy z parkingu bo jeden z sąsiadów zgłosił na policję swój porysowany samochód, a do niego przyłączyło się wiele innych osób w tym my. Podejrzewamy jednego sąsiada(jego samochody jako jedyne nie są porysowane), który ma obok parkingu "swoją działkę"(przywłaszczył ją sobie). Myślimy, że to on umyślnie lub też nieumyślnie rysuje nam samochody. Rysy są długie i głębokie na wysokości dłoni dorosłego także dzieci raczej odpadają zresztą nie rysowałyby samochodów swoim rodzicom. Okazuje się, że każdy musi zgłaszać to osobiście, nie możemy (na czym nam zależało) zgłosić tego zbiorowo. niestety nie pomyśleliśmy o tym, że może policji nie będzie się chciało zająć tymi kilkunastoma autami, nastraszyli nas sądem, kosztami i bardzo niepewną wygraną czego my się spodziewaliśmy
no nie wierze, co za typ! rozszarpalabym takiego chyba jezeli umyslnie, to po co by to robil? domyslacie sie? tym bardziej, ze przywlaszczyl sobie podejrzewam, ze wspolna dzialke?

u nas dzis pogoda w miare, robie pranie mialam plany na jakis pyszny obiad a skonczylo sie na pizzy dla meza i ziemniakami z cebulka, koperkiem i maslanka dla mnie
poza tym bylam na zakupach, kupilam sobie piekne biustonosze takie tylko z samej cieniutkiej koronki nie wiem ile jeszcze w nich pochodze, bo cycki rosna ale nie moglam sie oprzec beda na "po ciazy"
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-05, 14:46   #440
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy z parkingu bo jeden z sąsiadów zgłosił na policję swój porysowany samochód, a do niego przyłączyło się wiele innych osób w tym my.
Ludzie potrafią być beznadziejni :/ jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakaś kamerka na własną rękę i przyłapanie takiego idioty, bo na policję to bym nie liczyła.

Ciśnienie mam zdecydowanie za wysokie, mierzę codziennie i pokażę lekarzowi na wizycie. Średnio 150/85.
Stary 2015-09-05, 15:12   #441
mira81
Zadomowienie

I ja sie odrobilam..mieszkanie czysciutkie, zakupy zrobione ( nienawidze robic w soboty kiedy ludzi jest full, ale coz teraz jestem uzalezniona od mojego m zeby nie dzwigac wiec robimy kiedy on sie moze urwac). Zapiekanka piecze sie w piekarniku. A ja mam zasluzony czas na odpoczynek. Popijam pyszne macchiato i umilam sobie kawalkiem czekoladki.. ale czarnej z orzechami .Witaminy,blonnik, wapn, magnez..Samo zdrowie nie? ... ☺

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 15:15   #442
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Zapiekanka piecze sie w piekarniku. A ja mam zasluzony czas na odpoczynek. Popijam pyszne macchiato i umilam sobie kawalkiem czekoladki.. ale czarnej z orzechami .Witaminy,blonnik, wapn, magnez..Samo zdrowie nie? ... ☺

Jaka zapiekanka?

No raczej, same witaminy.. Na zdrowie! :-D
Stary 2015-09-05, 15:17   #443
mira81
Zadomowienie

A propos cisnienia..u mnie marniutkie..rzadko kiedy przekracza 100/60. Przewaznie mam 80-90/50-60.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Jaka zapiekanka?

No raczej, same witaminy.. Na zdrowie! :-D
Zapiekanka z ryzu i cukinii i do tego sos pomidorowy Juz sie zaczyna rozchodzi zapach po kuchni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-05, 15:31   #444
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
A propos cisnienia..u mnie marniutkie..rzadko kiedy przekracza 100/60. Przewaznie mam 80-90/50-60.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Zapiekanka z ryzu i cukinii i do tego sos pomidorowy Juz sie zaczyna rozchodzi zapach po kuchni

ja dziś zrobiłam fasolową tak za mną ostatnio chodzą zupy, ale rzadko robię, bo jakoś nie umiem ugotować mało, a potem we dwoje ciężko nam przejeść, zwłaszcza że mój TŻ mało zupowy...

aż zmierzyłam dziś ciśnienie, było 100/60, (zazwyczaj mam 120-125/80) także zdecydowałam się na drugą w ciąży kawę (pierwsza, jakieś 2 miesiące temu wylądowała w wc...) i przyjęła się całkiem nieźle drugi trymestr nie jest taki zły!
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 15:33   #445
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja cały czas mam kawowstręt, mimo, iż przed ciążą byłam wielka fanka kawy.. Wypijałam pięć sporych kubków dziennie.. Teraz mnie odrzuca :-P

Aż nabrałam ochoty na coś dobrego.. Może jakaś domowa lazania! Ooo..
Stary 2015-09-05, 15:37   #446
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Ja cały czas mam kawowstręt, mimo, iż przed ciążą byłam wielka fanka kawy.. Wypijałam pięć sporych kubków dziennie.. Teraz mnie odrzuca :-P
Ja tez pilam duzo kawy.. dzisiaj pilam 4 liczac od poczatku ciazy. Czarna mi nie wchodzi wogole..ale z ubitym mlekiem gladziutko Wlasciwie to bardziej mleko z kawa..ale mila odmiana dla herbaty i wody, na ktora juz patrzec nie moge

Stary 2015-09-05, 15:38   #447
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez pilam duzo kawy.. dzisiaj pilam 4 liczac od poczatku ciazy. Czarna mi nie wchodzi wogole..ale z ubitym mlekiem gladziutko Wlasciwie to bardziej mleko z kawa..ale mila odmiana dla herbaty i wody, na ktora juz patrzec nie moge

Soków nie pijesz? Ja mam ostatnio fazę na soki, takie 100pro bez cukru.. Ale wiadomo ze w owocach tez jest cukier. Mam nadzieje ze to przez nie nie utyje za bardzo :-P
Stary 2015-09-05, 15:45   #448
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Soków nie pijesz? Ja mam ostatnio fazę na soki, takie 100pro bez cukru.. Ale wiadomo ze w owocach tez jest cukier. Mam nadzieje ze to przez nie nie utyje za bardzo :-P
Wlasnie staram sie nie pic sokow (chociaz lubie),bo jem bardzo duzo owocow..

Stary 2015-09-05, 16:16   #449
Bonku
Wtajemniczenie

Lepiej soki i owoce nizbatony ciastka i czekolada
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 16:30   #450
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
no nie wierze, co za typ! rozszarpalabym takiego chyba jezeli umyslnie, to po co by to robil? domyslacie sie? tym bardziej, ze przywlaszczyl sobie podejrzewam, ze wspolna dzialke?
To stary dziadek, nie przyznaje się do winy i nie ma nic do powiedzenia w tej sprawie. Na całe szczęście jeszcze trochę i opuszczam bloki, z głową w górze pójdę na swoje.. mam dość tej zawiści wśród sąsiadów niszczących mienie i zaglądających w okna.. Całe życie mieszkałam w wielkim domu z ogromnym ogrodem, nie potrafię przymykać oczu na takie sprawy.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Dziewczyny trapi mnie to zjadanie odpowiedniej ilości jedzenia, które zapewni nam wszystkie potrzebne witaminy i minerały. Chętnie wprowadziłabym dietę zawierającą niezbędne składniki ale nie na wszystko mam ochotę. Mój dzisiejszy jadłospis:1 mała wędzona makrela, 2 kawałki chleba mieszanego, herbata z miodem i cytryną, pół słoika wiśni, 0,6 budyniu, 1jabłko, 3 szkl.wody. To jakaś porażka.. Jest wśród nas Pani Dietetyk, może poradzisz nam coś co pomoże nam w utrzymaniu prawidłowej diety w ciąży, kiedy apetyt nie zawsze dopisuje albo nie mamy ochoty na pełnowartościowe posiłki..

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Olgietka proszę odezwij się bo naprawdę zaczynam się martwić. Nie wolno nas tak zostawiać beż żadnych wiadomości!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości