![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz.IV
Siada roznie, zazwyczaj uklada nozki w lietere W albo jedna noga z przodu, a druga zgieta do tylu i pieta kolo pupy. Zdarza jej sie usiasc prawidlowo, ale tamte pozycje zdecydowanie przewazaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
namarele
![]() ![]() zdolniacha ![]() a dzieciak słodki ![]()
#423 |
Zadomowienie
|
Moja tez czasem podwinie jedna nozke pod pupe, zazwyczaj w sytuacji kiedy ma malo miejsca zeby usiasc a jednak sie tam pakuje
![]() Namarel ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Jaś również podwija jedna nozke. Nie ma jakoś specjalnie predyspozycji to takiego siadu, ale zdarza się
Mmgi jeśli Cię to niepokoi to skonsultuj z reh. Prawidłowy siad to 2 girki na przod. |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
to moja tez zle siada!
#426 |
Zadomowienie
|
Chyba sie przejde, tylko musze poszukac kogos kompetentego w okolicy. Aniela ogolnie jest caly cczas w ruchum wiec moze jej tak po prostu wygodniej, bo zatrzymuje sie doslownie na chwile a nie ze sobie siedzi i sie bawi. Jak juz dluzej sie zatrzyma to jej poprawiam. Wole, zeby profesjonalista ocenil, nie chce miec pozniej wyrzutow, jak sie okaze, ze bedzie miala krzywa nozki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
namarel...gratulacje dla Werki!
![]()
#429 |
Zadomowienie
|
Ja młodego też co chwile poprawiam, on to potrafi usiąść w różnych konfiguracjach ale co jeżdżę po znajomych to jest ten sam problem.
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Namarele gratulacje dla Wery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i oczywiście gratki dla córy ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- To widzę ze to nieprawidłowe siedzenie to problem dość częsty w tym wieku , myślicie że to trzeba pójść do fizjoterapeuty ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
Tez wlasnie widze, ze duzo dzieci tak siada, wsrod moich znajomych wszystkie dzieciaczki siedza z nozkami z przodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dużo dzieci tak siada, nie ma chyba takie które by tak nie usiadlo bo jak mmgi wspomina z wygody choćby. Ja tez mam wrażenie ze Werka z wygody siada w ten sposób.. Mamy w żłobku kontrolowaly ok 1,5 roku jak dzieci miały z tego co kojarzę tzn jak juz zaczely chodzić i pare mies pochodzily to wtedy.. Ja mam rehabilitantów w żłobku u starej szefowej, ost jak bylam to mi babeczka spr core
![]() tylko ze mloda przejdzie tak tylko kilka razy w ciagu dnia ![]() u nas z myciem Glowy sprawę zalatwil basen. Jak chce zmoczyć wloski to leje jej delikatnie wode po główce i Werka ma w nosie czy jej cos cieknie i kapie po oczach ![]()
#433 |
Konto usunięte
|
Namarelle gratulacje za kroczki
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Moja córka też siada w różnych pozycjach, ale głównie z nóżkami do przodu. Poprawiam ją, ale ona i tak długo na pupie nie posiedzi, więc nie niepokoję się. Wydaje mi się, że nasze dzieci dopiero uczą się przyjmować prawidłowe pozycje. Jeśli starsze dziecko siadałoby w literę w ciąglę to można byłoby się martwić. Teraz zaleceniem będzie poprostu pilnowanie i korygowanie pozycji, ale ja uważam, że jak matka czuje, że trzeba sprawdzić, to niech tak zrobi. Lepiej 100 razy bez powodu latać do lekarza niż raz zlekceważyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
wczoraj zobaczyłam w Pepco, gęś czytającą bajki
![]() całą noc o niej myślałam ![]() sporych rozmiarów, coś jak szczeniaczek uczniaczek, rusza się, kiwa głową, trzyma w łapkach książkę i czyta bajki babcinym głosem chcę taką ! ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- no i jeszcze wstąpiłam do deichmana i podobają mi się tam absolutnie wszystkie buty ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- o to jest ta gęś! ![]() http://bawisklep.pl/images/21481.jpg
#436 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy kiedy mloda calkiem dama ruszy w świat
![]() dzis Werka spala ciągiem bez pobudek od 21 do 7.45.. Nawet na jedzenie nie wstała a wczoraj bylo karmienie o 1 i po 4 ![]() ![]() ![]()
#437 |
Konto usunięte
|
Ja teraz przedstawiam na 1 karmienie i je o 12 oraz po przebudzeniu o 5 lub 5.30
Wcześniej było o 23, 3,6 Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Smieszna ta ges
![]() Co dzis serwujecie maluchom na obiad? Alb, Ty masz fajne pomysly, moglabys napisac jak robisz te klopsiki o ktorych kiedys pisalas? |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Hej ho! Dzisiaj tylko 3 pobudki
![]() Jaś dostał taką gęś od wujka który pracuje w hurtowni zabawek. Nie sądziłam, ze tyle może kosztować. Jak dla mnie nie warta swojej ceny. Gąska opowiada 3 bajki . Ale mlody i tak najbardziej zainteresowany jest ruszajacym się dziobem. ![]() My mamy na obiad dzisiaj łososia z jakimś makaronem i brokułam. Pewnie to samo dam młodemu. Zastanawiam się tylko czy losos nie jest za tłusty |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
Już dawałam łososia ale mało
Dziś chce zrobić zupę z brokułow Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
aczka ja to tą gąskę tak bardziej dla siebie chciałam
![]() ![]() ![]() mam coś w rodzaju niedoborów z dzieciństwa, miałam mało zabawek i do dziś np. kupuję sobie misie ![]() takich np. breloczków "nici" z misiami itp. mam całą kolekcję teraz marzę o tej gęsi i oraz pluszaku stonodze, którego widziałam w Obi ![]() ![]() ![]() ps. tylko błagam nie piszcie mi że to się leczy ![]() mmgi - też kuszą mnie zawsze dania o których alb pisze, coś w tym rodzaju jest na blogu Moniki Mrozowskiej, to taka aktorka z serialu ![]() ona też razem z mężem wydała kilka książek o takim mega zdrowym jedzeniu, m. in. "Przemytnicy marchewki, groszku, soczewicy", z działem dziecięcym. Polecam! ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2015-11-10 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Linda
![]() ![]() ![]() Breloczki nici tez kiedyś kolekcjonowalam. A drogie były ! ![]() Mrozowska to ta z Rodziny zastępczej :p muszę zerknąć co tam proponuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Namarelle moja wlasnie nie chce sie za chol.ere polozyc abym jej splukala!
Linda slodka ta gaska ![]() Ewka melduj sie! Jak samopoczucie?
#444 |
Rozeznanie
|
Naamarell
![]() Nasza dama siada zazwyczaj prawidlowo, czasami jedna noge wywinie do tylu, ale to jak pisalyscie to wynika chyba raczej z tego ze przysiada na chwilke by pomyslec, obrac nowy cel i w dalej w droge A dzisiaj na obiad kuchnia wydaje wczorajsza zupine- pomidor marchew cukinia z kasza jaglana i jajem i dodatkiem kurczaka ze sloiczka Bylam wczoraj wieczorem w tym lidlu, bo mnie skrecalo i co? skonczyly sie rogaliki ![]() i wzielam sie za poszukiwania jakis prezentow- oczywiscie przez Was ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- a w lidlu od 16.11 beda drewniane zabawki dla dzieciakow |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Pepa a to tanio
![]()
#446 |
Zakorzenienie
|
Pepa skąd informacja o zabawach drewnianych ? Można gdzieś je podejrzeć?
U mnie na stół 24 rogale ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
Aczka mozesz zobaczyc je u mnie w gazetce- bierz rogale i wpadaj ;p
gazetka obowiazujaca od 16.11-22.11. mysle ze na necie tez juz jest gazetka od 16 a zabawki od 19.11 Edytowane przez pepa_ Czas edycji: 2015-11-10 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
Przyszła dzisiaj przesyłka od teściów a raczej od teściowej bo gdy ją wysłała teściu był w Polsce. Poprosiliśmy ją o książki, poprzednie które młody dostał cieszą się u niego sporym powodzeniem.
Przyszła duża paczka ze sporą ilością książek, otwieramy i przeglądamy i tu mina mi zrzedła. Wszystkie książki są używane i to bardzo widocznie co więcej niektóre trzeba skleić a nadomiar tego są po prostu brudne i musieliśmy je wyczyścić. Reasumując powiem tylko,że ciesze się że mieszka po drugiej stronie oceanu. Dodam, że nie mam nic przeciwko używanym rzeczom ale wystarczyło je wyczyść i doprowadzić do porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Paulineczka
![]()
#450 |
Zakorzenienie
|
Ale mega te zabawki
![]() Mam już wiele drewnianych zabawek, ale już mam swoich faworytów ![]() Paulina, to Ci teściowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.