Scend Barł czyli Scent Bar LVIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 13:38   #421
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Raptem raz miałam robiony makijaż "profesjonalny", oczywiście podkład podkreślił mi wszystko co się dało, szminka zwarzyła, rzęsy skleiły, cienie osypały, róż było z daleka widać jako dwa fuksjowe placki...
Może więc tak trzeba?
Red, ja z ciekawości pozwoliłam sobie raz namalować brwi przy okazji promocji jakiegoś tam specjalistycznego produktu do ich podkreślania.
Ciesze się, ze to było pod wieczór, wracałam innym pociągiem niż zwykle i na nikogo znajomego się nie natknęłam.
Baba Jaga w pełnej krasie, tylko mi chatki z piernika brakowało (aczkolwiek sama wyglądałam jak stary piernik)
Stary 2015-11-04, 13:40   #422
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Raptem raz miałam robiony makijaż "profesjonalny", oczywiście podkład podkreślił mi wszystko co się dało, szminka zwarzyła, rzęsy skleiły, cienie osypały, róż było z daleka widać jako dwa fuksjowe placki...
Może więc tak trzeba?

ja tez miałam raz i do dzisiaj się wzdrygam, jak widzę zdjęcia, na których mam naciapane niebiesko-różowych cieni pod same brwi reszta twarzy na szczęście była w miare ok
I jeszcze to tłumaczenie "makijaż na wesele musi byc mocny, bo się za kilka godzin utleni i nie będzie go już tak bardzo widać!"
Stary 2015-11-04, 13:41   #423
Karkki
Zakorzenienie

Dobry! Macham znad 4 kawusi

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Jako asystentka z kilkunastoletnim doświadczeniem zawodowym.
Na żadnej rozmowie, na jakiej byłam nikt mi nawet nie zasugerował, ze mam się w pracy malować/ czesać tak a nie inaczej - a pracowałam w miejscach i środowiskach doprawdy różnych.

W hotelu, nawiasem mówiąc, również, i styczność z klientem miałam.

Kupiłam policzki i zamierzam je przetworzyć!
Nie wiem jak jest teraz, ale mnie spotkało, i to dwa razy. Tzn nie zasugerowali, tylko podali wytyczne.
W pierwszej mojej pracy, jako asystentka właśnie: mini ("Bo w długich tylko cyganki chodzą"), bluzka z krótkim rękawem gdy ciepło, żakiet gdy zimno, szpilki, włos rozpuszczon z opaską lub klamrą ozdobną i tapeta obowiązkowa.
A w drugiej, już jako plastyk i "szef galerii": spódnica za kolano lub spodnie, góry z rękawem minimum za łokieć, buty dowolne byle się w nich nie przewrócić, ale z zakrytymi palcami, a makijaż delikatny.
Na szczęście to były jeszcze czasy gdy do cv nie było potrzebne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Wiecie co...tak sobie myślę,że jak ktoś szuka pracownika dobrego na lata, to ma w dupie czy on ladny i zrobiony czy nie. Ma być dobry i skuteczny w tym co robi. Bo ladna buzia za miesiąc moze przestać być ladna. A jak ktoś szuka na chwilę, bo rotacja duża, to szuka lalki. Nie koniecznie mądrej, bo za jakiś czas na jej miejsce przyjdzie następna. Może lepiej zrobiona.
Dokładnie Gdy robię nabór pracowników to nie żądam zdjęcia przy cv. Wszystko jedno jak ktoś wygląda. Mnie interesuje co umie i czy dobrze będzie się z daną osobą współpracować.

Cytat:
A gdzie kup[ujecie ten krem z Celi z kolagenem? Szukalam w Rossmanie i nie ma....
W Naturze i Realu czyli obecnym Auchan są

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:57   #424
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ciesze się, ze to było pod wieczór, wracałam innym pociągiem niż zwykle i na nikogo znajomego się nie natknęłam.
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
I jeszcze to tłumaczenie "makijaż na wesele musi byc mocny, bo się za kilka godzin utleni i nie będzie go już tak bardzo widać!"

Mój makijaż na szczęście był bezokazyjny, umalowali mnie i kuleżankę po czym przeżyłyśmy chwile grozy patrząc w lustro, podziękowałyśmy, schowałyśmy się za rogiem budynku i tam wodą + chusteczkami zmyłyśmy z twarzy to badziewie.
Pamiętam, że jeszcze zaskoczył mnie dobór kolorystyczny - zrobili mi taaakie kocie oczy w kolorze zgniło-zielenym i złocisto-pomarańczowym a do tego fuksjowe policzki i usta. Jakoś mi się to gryzło.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:58   #425
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Może więc tak trzeba?
Mua dwa razy. Raz koleżanka, obecnie bardzo znana makijażystka, i twierdziła, że do zdjęć trzeba mieć gładź szpachlową i tonę cieni. Zdjęcia wyszły fajne. W sam raz do gazety z poradami "Jak pomalować się na Halloween żeby wszystkich wystraszyć."
Drugi raz przy okazji ślubu kuzynki. Efekt był taki, że panna stwierdziła "No niestety u pani nic się nie da zrobić. Za małe, głęboko i za blisko siebie osadzone oczy, za małe usta a te naczynka, to powinna pani pozamykać, bo zamalować się ich nie daje." Nie wiem czym ona je usiłowała zamaskować, bo zwykłe korektory YSL i Givenchy świetnie sobie z nimi radzą

- Terry Pratchett
Stary 2015-11-04, 14:23   #426
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Nie wiem jak jest teraz, ale mnie spotkało, i to dwa razy. Tzn nie zasugerowali, tylko podali wytyczne.
W pierwszej mojej pracy, jako asystentka właśnie: mini ("Bo w długich tylko cyganki chodzą"), bluzka z krótkim rękawem gdy ciepło, żakiet gdy zimno, szpilki, włos rozpuszczon z opaską lub klamrą ozdobną i tapeta obowiązkowa.
A w drugiej, już jako plastyk i "szef galerii": spódnica za kolano lub spodnie, góry z rękawem minimum za łokieć, buty dowolne byle się w nich nie przewrócić, ale z zakrytymi palcami, a makijaż delikatny.
Na szczęście to były jeszcze czasy gdy do cv nie było potrzebne zdjęcie
Sorry, ale dla mnie to jest traktowanie człowieka jak półgłupa.
Naprawdę trzeba tłumaczyć dorosłej osobie, ze do biura nie nosi się butów z odkrytymi palcami?

Ad szpilek - ja bym się obraziła. Rozumiem, ze but na obcasie wygląda nieco bardziej elegancko, ale bez przesady może.

Miałam kolejny, skierowany przeciw mnie, atak mordodarcia i odpisuję na ten post jakieś pół godziny....
Stary 2015-11-04, 14:27   #427
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Do ustąpienia objawów codziennie, a potem ja raz na jakiś czas profilaktycznie jak czuję że skóra przeciążona...(Ogólnie po nim ma się wrażenie że włosy dęba stają). A na małe łuski bezpośrednio spirytusem salicylowym aż do jej odpadnięcia ...A w międzyczasie myję rosjaninem .
Takoż czynię. A który Rusek? łopianowy?
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 14:32   #428
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Efekt był taki, że panna stwierdziła "No niestety u pani nic się nie da zrobić.
O, szczęściaro, więc Ci odpuściła?

Na poważnie to inną koleżankę fajnie zmalowali na jej ślub. Co prawda od razu 5 lat na plusie i podkład też widoczny a to typ co nigdy krosty nie miał. Jak rozumiem założenie było takie, że nie będzie miała czasu pudrować noska więc od razu walnęli kilka warstw żeby przez całą noc po kolei schodziły

Stary 2015-11-04, 14:38   #429
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze rozumiem - chce mieć odpicowaną sekretarkę laskę to sobie wybiera na podstawie zdjęć. Ale nadal nie rozumiem po co komu widoczny podkład - przecież osoba z dobrą cerą może się machnąć pudrem na wszelki wypadek, zrobić oczy i usta i git. Będzie wyglądać bardziej reprezentacyjnie niż ta na siłę zmalowana, z której wszystko spłynie.

Ja się poświęciłam i namierzyłam najbliższy sklep obsługujący Dax. A potem okazało się... że są w Kerfurze pod blokiem -_-
!
1. Ja tam nie rozumiem czemu dziewczyny z naprawdę ladną cerą szpachlują ją czymkolwiek ( to już tak poza tematem pracowym). Przeciez jak bym miała fajną cerę to te wszystkie dopaszczowe pudry/podkłady itd wrzucilabym do wora i szybko się ich pozbyla....bo na co mi to

2. Nie posiadam na stanie , może do Natury zajrzę

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Kupiłam taki pisurkacz z łopianem ale dopiero raz psiurkłam. Był stosunkowo tani, nie wiem, czego się spodziewać. http://sklep.elfa-pharm.pl/gb/hair-c...845500333.html

W Rossie tańsze było.
Macałam to w Rossmanie, skład ma super, kiedyś wezmę. Ale jeszcze mam Jantara do zużycia.
Daj znać jak się spisuje na dluższą metę

Cytat:
:
W Naturze i Realu czyli obecnym Auchan są

Się przespaceruję do Natury
Cytat:
Naprawdę trzeba tłumaczyć dorosłej osobie, ze do biura nie nosi się butów z odkrytymi palcami?
]
No raczej. I że mini ledwo zakrywające tyłek to nie spódnica do pracy tylko na dyskotekę jakąś.
I że getry to nie spodnie.I że wystające spod spodni gacie nie sa ani estetyczne ani sexowne, i raczej nikt nie ma ochoty podczas zakupów ogladać cudzych gaci.
A skoro można tak na miasto , między ludzi, to dlaczego do pracy nie?
Więc się nie dziwię,że pracodawca zaznaczył co jest mile widziane. Przynajmniej w drugim przypadku.
Przyjrzyj się czasem , jak niektóe pannice chodza po mieście, aż się czasem słabo robi

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2015-11-04 o 14:39
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 14:39   #430
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Takoż czynię. A który Rusek? łopianowy?

Ten dobrze domywa
http://prostoznatury.com.pl/gesty-sz...-agafii-350ml/

Na zmianę z tym ten daje super objętość

http://prostoznatury.com.pl/rewitali...-agafii-350ml/
Stary 2015-11-04, 14:45   #431
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Przeciez jak bym miała fajną cerę to te wszystkie dopaszczowe pudry/podkłady itd wrzucilabym do wora i szybko się ich pozbyla....bo na co mi to
Ja bym zostawiła te robiące glow i inne takie cuda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 14:46   #432
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Przyjrzyj się czasem , jak niektóe pannice chodza po mieście, aż się czasem słabo robi
Widzę.
Ale ja, jak już kiedyś wspominałam, jestem stara konserwa i podstaw kultury mi nie trzeba łopatologicznie tłumaczyć.
Stary 2015-11-04, 14:49   #433
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:

Ad szpilek - ja bym się obraziła. Rozumiem, ze but na obcasie wygląda nieco bardziej elegancko, ale bez przesady może.

Miałam kolejny, skierowany przeciw mnie, atak mordodarcia i odpisuję na ten post jakieś pół godziny....
Wiesz, to był początek lat 90 a wtedy różnie ludzie chodzili ubrani. A nawet bardzo różnie i rózniście Poza tym, to byli obcokrajowcy, i obstawiam, że w nocy nie gasili świateł żeby białe niedźwiedzie nie podchodziły pod dom
Za tyle co płacili, a płacili 7 razy więcej niż moja Mam zarabiała, to ja bym i na szczudłach, a nie tylko szpilkach, wtedy do pracy przychodziła. Teraz pewnie nie, ale wtedy i owszem

Cytat:
O, szczęściaro, więc Ci odpuściła?

Na poważnie to inną koleżankę fajnie zmalowali na jej ślub. Co prawda od razu 5 lat na plusie i podkład też widoczny a to typ co nigdy krosty nie miał. Jak rozumiem założenie było takie, że nie będzie miała czasu pudrować noska więc od razu walnęli kilka warstw żeby przez całą noc po kolei schodziły
Nie Ale się rozmyłam i sama wymazałam
Kuzynkę dobrze pomalowała. Tylko ze mną miała problem

- Terry Pratchett
Stary 2015-11-04, 14:50   #434
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Dzięki, mam niestety tylko miękki z tej serii do farbowanych. Mówię niestety, bo kupiłam jak były całe farbowane a teraz odrościk i już tak jakby mi się nie sprawdza Jakby ktoś chciał to szuka domu, zużycie małe.

Stazja - dam znać Dziś był pierwszy raz. Fajnie odtłuszcza póki co. Ale kłądę na masakrycznie łojotokową skórę głowy. Nie wytrzymuje 24h do mycia Świeżość mam tak na 12 h. Serio, myte rano, wieczorem już lipa. Ale to tak moja "uroda" od zawsze była. Skoro nie biorę hormonów, to muszę to wytrzymywać.
Stary 2015-11-04, 14:55   #435
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:

Się przespaceruję do Natury

No raczej. I że mini ledwo zakrywające tyłek to nie spódnica do pracy tylko na dyskotekę jakąś.
I że getry to nie spodnie.I że wystające spod spodni gacie nie sa ani estetyczne ani sexowne, i raczej nikt nie ma ochoty podczas zakupów ogladać cudzych gaci.
Więc się nie dziwię,że pracodawca zaznaczył co jest mile widziane. Przynajmniej w drugim przypadku.
Powinny być, bo w mojej osiedlowej są

Ale w mojej pierwszej mini obowiązywało właśnie. I wszystkie kobitki, niezależnie od urody kończyn dolnych, musiały chodzić w mini. Panie księgowe z długim stażem również...

- Terry Pratchett
Stary 2015-11-04, 15:04   #436
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Nie miała baba co z wypłatą zrobic, to kliknęła sobie parkę z podszewaka z baranka Zoabaczymy, co dojdzie, jak badziewna bedzie, to bez zalu zwrot zrobię W koncu baleriny z ćwiekami oddałam, bo mniej mi sie podobały na nodze niz skrzaciki, a i wygodne tak srednio były, no i nie skóra

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:06   #437
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Poczekaj, mrozy przyjdą to i baranek się przyda
Stary 2015-11-04, 15:15   #438
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Co praca to inny dresscode, tutaj dla IT
http://www.itworld.com/article/29993...ts-for-it.html

W biurze księgowym, gdzie ja pracowałam, to włascicielka wręcz zachęcała młode pracownice do noszenia mini (a potem przychodził taki podstarzały klient, to były śmichy chichy "ładne mam dziewczynki? A ta nowa, niech pan popatrzy jaka ładna!" Co to biuro rachunkowe czy burdel? )

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Nie miała baba co z wypłatą zrobic, to kliknęła sobie parkę z podszewaka z baranka Zoabaczymy, co dojdzie, jak badziewna bedzie, to bez zalu zwrot zrobię
na białm baranku? Mi się takie kożuszki podobały, dopóki nie przymierzyłam kilku na czarny sweter...
Od razu mi przeszło białe kłaczki do dzisiaj znajduję
Stary 2015-11-04, 15:42   #439
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
na białm baranku? Mi się takie kożuszki podobały, dopóki nie przymierzyłam kilku na czarny sweter...
Od razu mi przeszło białe kłaczki do dzisiaj znajduję
Chyba biały, ale nie obawiam się, bo mam juz jedna parkę na białym baranku i nic nie obłazi

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Poczekaj, mrozy przyjdą to i baranek się przyda
No juz na te poranne mrozy by sie przydał Ale baranka ma odpinanego, futerko przy kapturze i sam kaptury tyz, wiec i na wiosne cieplejsza sie nada nie tylko na teraz. O ile oczywiscie bedzie mi w nim dobrze mam nadzieje, ze w piątek bedzie do odbioru w sklepie juz

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-11-04, 15:47   #440
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
No juz na te poranne mrozy by sie przydał Ale baranka ma odpinanego, futerko przy kapturze i sam kaptury tyz, wiec i na wiosne cieplejsza sie nada nie tylko na teraz. O ile oczywiscie bedzie mi w nim dobrze mam nadzieje, ze w piątek bedzie do odbioru w sklepie juz

Idę zaraz w cho...ę i po garnek. I pożyczyć drabinę, tę dłuższą. O ile sąsiad już będzie żarówka mi się przepaliła w pokoju i jest mi ciemno mrugać a z tej mniejszej to i najwyższe obcasy nie pomogą przy suficie na wysokości 3 metrów

W każdym razie chcę wyjść i nie oglądać tej rozdartej mordy przez co najmniej parę godzin....
Stary 2015-11-04, 15:54   #441
Parabelka
Panaroja

snad drugiej kawusi
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Powiem Wam swoją drogą, że osobiście mam bardzo otwarte, powiedziałabym, lub nieludzkie, spojrzenie na kwestię "wad", zmarszczek itd.
Lata w pracowni mal/rys nauczyły mnie/nas patrzeć na człowieka jak na obiekt. Co za tym idzie - takie tam kanony piękna czy coś nie liczyły się wcale bądź w znacznie mniejszym stopniu.
Po pozowaniu przez tydzień dziewczyny, 20stolatki, czekaliśmy jak na zbawienie na Wiktorię, naszą pomarszczoną modelkę, na jej pooraną skórę ze zwisami - bo była ciekawa fakturowo, czekaliśmy na wiedźmowatą "urodę" staruchy (bo staruszką tej jędzy nikt nie nazwał) bo dawała się wyżyć twórczo, bo sama się prosiła o kreację.
Skóra - ma być gładka, nieskazitelna - ale np płótno z obrazem? Można spojrzeć na skórę jak na powierzchnię obrazu (artyści nie mają z tym problemu), pewnie dlatego nie mam wielkiej potrzeby ukrywania swoich wad skóry twarzy, choć wiem, że one postarzają. Ale w sumie to co?
I uderzyło mnie to, jak wiele różnego rodzaju "wad", na które skarżą się kobiety, przydaje charakteru.
Podobnie, tak myślę, uważają fotograficy - portreciści, "wyciągając" z twarzy piegi na portrecie (widziałam genialną wystawę zdjęć - rudowłose i piegowate).
To jest wyzwalające i zastanawiam się, czy tego nie upowszechnić.
tak , ale takie spojrzenie jest po pierwsze ograniczone do artystów , po drugie , delikatnie mówiąc mnie to zwisa czy jestem dobrą bryłą z interesująca fakturą , ja chcą ładnie wyglądać . Chcę się sobie podobać a nie być interesującym obiektem artystycznym . Zresztą bycie modelem chyba nie obejmuje pryszczatych , bo jakoś nie słyszałam , żeby uczyli rysować pryszcze
Cytat:
Ależ ja wiem, że cierpią, ja bardzo dobrze o tym wiem. Mnie samej, kiedyś nie było widać zza pryszczy, nawet płeć cieżko było określić patrząc na samą twarz. Współczensych nastolatków widywałam na co dzięń, zwierzali mi się, miałam z nastolatkami styczność nadmierną wręcz w moim odczuciu (no nie moje klimaty ) I mówię o tych właśnie, co to przełamali falę!!!! i się nie zamykają w domach. O tych co się zamykają wiem, no nie dziewię im się, ale podziwiam tych, co zrobili inaczej. serio, idzie nowe, jest nowa fala To poczucie bezpieczeństwa i akceptacji jakoś w otoczeniu odpowiednim sobie wyrobili, wychów, stymulacja pozytywna etc etc.

I chłopcy używają makijażu!!!!! Kryją niedoskonałości, stosują podkłady i korektory! Nagminnie! Są w tym rewelacyjni. Normalnie czapki z głów, lepsi niż dziewczęta, bo dodatkowo czują, że muszą ukryć fakt używania podkładów. chociaż teraz już mniej, teraz już korektor dla chłopaka, to żaden obciach. BTW ode mnie pożyczali, (bliscy ) pytali co kupić, jaki jest dobry a niewidoczny, serio serio.

No dokładnie tak, i ta bieżąca chwila go jara, w sensie jara się czymś innym, bo wie, że trąd nie jest na zawsze. Takie podejście jest dojrzałe, owszem, ale nie każdy młodzian to pustak, a trędowaci zazwyczaj bywają przez swój problem dojrzalsi. Nie mają beztroski i wszystkiego na tacy, muszą się z czymś nagle zmierzyć.

3. Ależ właśnie o tym piszę, że niestety wskutek działań i wymogów pierdyliarda współczesnych firm, istnieje Mówię o tym, że jest masa kobiet, co nie ma potrzeby stosowania mejkapu dla siebie, na co dzięń i nie ma problemu żadnego, ale do pracy MUSI, bo wymóg, bo taka etykieta, dress code. No jest różnica miedzy strojem a ciapaniem se twarzy.
1.no to dobrze , że tak jest
2.takich nie miałam przyjemności spotkać , pewnie po prostu nie przychodzą do wracza
3.każdy nastolatek ma jakiegoś mola co go gryzie , chyba że odmóżdżon jest
4.ale - tak serio mówiąc - obowiązkowy makijaż do pracy to nie jest problem każda praca ma jakieś wymogi , ograniczenia , mniej lub bardziej durne , zdecydowanie wolę makijaż jako wymóg niż np białą bluzkę z krótkim rękawem i pstrokatą apaszkę jak to np w bankach bywa . Makijaż to pikuś , ważniejsze są inne rzeczy .
Cytat:
Jak to napisałaś to faktycznie. Mój makijaż skupia się na cerze: korektor, puder, podkład. Wciapanie tego zajmuje najwięcej czasu. Resztę maluję dla przyjemności i bez takiego parcia, zresztą dopiero w tym roku zabrałam się za usta i brwi. Zrobienie samych oczu to minutka.
no właśnie , gros problemu to zrobienie gładkiej twarzy , oczy i usta to już przyjemność , cera - obowiązek .
Cytat:
Ja przynajmniej z tym nie mam problemu - anim piękna, ba, nawet ładna, a i mało fajna i zupełnie nieinteresująca. I zupełnie mnie to w życiu nie przeszkadza. No ale za to czego jak czego, ale wzrostu to mi mogą ludzie pozazdrościć. Przynajmniej zawsze wszędzie wszystko widzęA ja na to

no to teraz Ci przyleję serio jesteś jedną z najbardziej urodziwych osób jakie znam , a w wiedźmińskich białych włosach jesteś po prostu powalająca i olśniewająca
Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
To tak jak ja. Ale nauczyłam się uśmiechać i nagle okazało się, że jest mnóstwo amatorów pasztetu.

Co do zasady, że najbardziej krępujące są propblemy z cerą się zgadzam.
Natomiast nie zgodzę się, że bez problemów z cerą nie ma problemu.
Jest. Swego czasu Wizaż zawalony był wątkami w typie: czy twój facet widział cię bez tapety?
Sofia Loren opowiadała, że nosi makijaż nawet do łóżka. zmywa dzienny, nakłada nocny i nastawia sobie budzik wcześnie rano, żeby poprawić ten nocny zanim jej mąż się obudzi. To jest coraz częstszy problem. Ja mam znajome, które na wspólnych wyjazdach śpią w dyskretnej tapecie. Pod namiotem wstaja rano i zanim wylezą szczać nakładają fresk. Kobiety, które nie wpuszczą paczkonosza bo nieumalowane - wolą zapierdzielać na pocztę i stać w kolejach.

I to nie są przypadki jednostkowe. I to nie są stare kobiety...

Ma rozwalone ucho - przeciętą chrząstkę, ale nie można szyć, bo jest wielki krwiak pod skóra i ucho jak pieróg. Ma też jakiś obrzęk niewielki i siniaki, ale nie jest mu niedobrze, reakcje ma w normie, je normalnie i ogólnie jest... taki jak zawsze.

Ja do urody mam takie samo podejście , jak to perfum: wolę oryginalne, niż akuratne. Wady dodają charakteru, sprawiają, że człowiek staje się niezapomniany. Byle nie za dużo...
1. u mnie nie lubili pasztetu
2. a to jest problem nie z twarzą, a z głową i jako taki nie mieści się w zakresie niniejszej dyskusji my dyskutujem o pryszczach , nie o zaburzeniach emocjonalnych czy czymtam
3.biedak nie ewakuowali mu tego krwiaka ?
4.ba, perfumy można zawsze zmyć a z tamtym różnie bywa , może być , że człowiek się staje niezapomniany , gorzej , jeżeli niezapomniany w postaci nawracającego koszmaru
Cytat:
BTW prowadzę ponad roczne obserwacje mojego organizmu - zawsze w ciągu każdego cyklu, w każdym tygodniu mam ochotę na inną grupę prod spożywczych. Tzn każdy cykl jest identyczny. Mieso - tylko tydzień poprzedzający okres. I to nie że mam ochotę ale rzucam się, pragnę, pożadam. Gdzie "normalnie" przez resztę czasu nie istnieje dla mnie i wręcz się brzydzę nim. Jakby nie wiem, mój cykl naumiał się sam, że skoro traci w wuj żelastwa w okres, to chce zrobić zapasy? Przeceniam biologię?
ja mam tydzień słodyczowy od lat
Cytat:
no zgniłe hormonalnie pomimo gładiej cery
I co ciekawe: nigdy w życiu nie miałam pryszczy, nawet w nastoletnim wieku, kiedy jeszcze nie brałam żadnych tabsów co najwyżej twarz mi sie przetłuszczała i to wszystko

no to gaia mi spłaszcza na boki, zbiera i wypycha do przodu vena

a ja to myślisz, że co byłam? 75 kilo żywej wagi, włosy opitolone do ramion i sterczące na rózne strony, bo mi się układac nie chciało, zero makijażu, masywne szerokie ciuchy, tłusta twarz z karotflowatym nosem i krzywym zgryzem... pasztet pierwsza klasa

ja kiedys w jednej byłej robo usłyszałam, że laski po solarze twierdziły, że mi nie ładnie jak jestem taka blada, może powinna się przejśc do solarium albo co... dodam, że było to z 6-7 lat temu

znad ogólnej doophopzy
Wychodze rano z domu - mróz. Wracam do domu - ceimna noc. Spac padam o 21.
Do bani wszystko, mam wszystkiego dosyć, chcę iśc spac do maja
1.jak gładkocere to nie takie zgniłe a w okresie dojrzewania tez miałam gładką cerę bez pryszczy , potem mnie zaczęło sypać
2.ta sama waga ! plus warkocz
3.ad sinupret takich właśnie co wszystko widza , każdy pryszcz wytkną, współczująco poradzą, żeby brwi umalować albo się opalić, moim zdaniem to jest z czystej babskiej zawiści o atrakcyjniejsza konkurentkę . Zauważcie , ze takie uwagi kierują wyłącznie do kobiet atrakcyjnych , nie do pasztetów . W życiu nie widziałam , żeby ktoś poradził pasztetowi , co ma ze sobą zrobić , natomiast tzw zadbanym - owszem . Idzie o zmiażdżenie psychiczne ewentualnej konkurencji i sprawienie , żeby sie czuła jak wymięta ścierka do podłogi . czytałam kiedyś o takiej gierce uprawianej przez pewien typ kobiet zwanej ponoć wśród psychologów "grą w pończoszkę" . Wygląda to tak : samotna kobieta bez partnera zjawia się na imprezie gdzie jest przewaga par , i w pewnym momencie , w sytuacji kiedy jest otoczona grupą tychże par , nagle mówi "ojej , chyba oczko mi poszło", i szybciutko zadzierając kiecę stawia nóżkę na krześle i poszukuje oczka, faceci zaczynają się ślinić , ale jej nie idzie o wyrwanie faceta , tylko o doprowadzenie do szału obecnych kobiet . Chce im pokazać , że jest lepsza i atrakcyjniejsza od nich , bo potrafi sprawić, ze ich faceci o nich zapomną na widok jej nogi . Oczywiście w ten sposób usiłuje sobie skompensować własne braki czy niepowodzenia , ale krwi potrafi napsuć .
4.że tak powiem - dokładnie .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:54   #442
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-11-04, 16:10   #443
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
czytałam kiedyś o takiej gierce uprawianej przez pewien typ kobiet zwanej ponoć wśród psychologów "grą w pończoszkę" .
Dobre

Miałam taką koleżankę, istną miszczynię obracania cudzych sukcesów w porażki, w podstawówce się na to łapałam, potem już mnie śmieszyło.
Kiedy znalazłam pracę skomentowała: "Gratuluję! Ja szukam czegoś dobrze płatnego". Kiedy wzięłam ślub: "Gratuluję! Też miałam propozycję ale postanowiłam nie brać pierwszego lepszego".
Szacun
Z tego co wiem to pracy na stałe nie znalazła, chłopa nie ma ani w ogóle nic...
(właściwie zazdroszczę jej wolności).

Stary 2015-11-04, 16:11   #444
Spoora
Zakorzenienie

Widziałam, że córka marnotrawna powróciła - Karkki!

Nie nadrobiłam Was , ino przeleciałam
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 16:28   #445
rachell111
Zakorzenienie

Kupiłam te udka gęsie - i tera mała zagwozdka - zaprawić tak jak całą gęś Katt pisała? Wiem, że niepoprawne zdanie ale cza czas nagli
Stary 2015-11-04, 16:46   #446
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Widziałam, że córka marnotrawna powróciła - Karkki!

Cytat:
Kupiłam te udka gęsie - i tera mała zagwozdka - zaprawić tak jak całą gęś Katt pisała? Wiem, że niepoprawne zdanie ale cza czas nagli
Joł. Ino dłużej niż samego cyca bym zaprawiała

Cytat:
no to teraz Ci przyleję serio jesteś jedną z najbardziej urodziwych osób jakie znam , a w wiedźmińskich białych włosach jesteś po prostu powalająca i olśniewająca
E, to chyba przez te opary pachnideł co my zawsze razem w nich siedzimy takie masz omamy Wiedźmińskie włosy fakt, fajne były, do chwili aż nie odpadły

A co do samego dążenia do ideału piękna, to ponoć nikt nie przebije Koreańczyków. Ponoć nawet jakiś program w telewizorni ma być na ten temat.

- Terry Pratchett
Stary 2015-11-04, 16:53   #447
Katty_p13
Piers do przodu

Tak

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-11-04, 17:10   #448
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
bo pogotowie, jak karetka przywiezie, to tak latają
Jak mój tata trafił z karetki do szpitala, to całą noc mu robili badania, tomografię, jakies specjalistyczne itp, a potem lekarz prosto z mostu powiedział, że normalnie to w rok by się wszystkich tych badan w kolejce na nfz nie doczekał
Rok później ten sam sziptal: eks się wywalił na lodzie i go w plecach bolało, że nie mógł się chodzić, ojciec go zawiózł samochodem, weszłam na sor i mówię, że w samochodzie czeka facet ze stłuczonym byc może kegosłupem lub wypadniętym dyskiem, co nie może sam chodzić, to kazali mi wziąc wózek i samemu go wyjąc z samochodu i przyweźć po rentgenie lekarka powiedziała, że wszystko ok, wypad do domu. Dopiero nastepnego dnia przy odbieraniu płyty z rtg wyszło, że pęknięte żebro
Dlatego brałam karetkę.
Cytat:
tez bym wolała
W łeb byś nie wolała?
Cytat:
No oczywiste, ze kazdy ma inny rytuał, kazdego co innego odrpeza. Mozna miec pare rytuałów też i to cieszy, bo takie chwile fajnie wyciszaja, poprawiaj nastrój etc.
No ba!
Cytat:
Tekst sprzed 15 minut: "chyba panią pop.ierd.oliło!" w odpowiedzi na normalnie zadane pytanie.
Oj, ja wiem, ze nie wypada, ale odrzekłabym, iż owszem, a jej chyba dawno nikt, bo taka marudna.
Cytat:
2. a to jest problem nie z twarzą, a z głową i jako taki nie mieści się w zakresie niniejszej dyskusji my dyskutujem o pryszczach , nie o zaburzeniach emocjonalnych czy czymtam
3.biedak nie ewakuowali mu tego krwiaka ?
4.ba, perfumy można zawsze zmyć a z tamtym różnie bywa , może być , że człowiek się staje niezapomniany , gorzej , jeżeli niezapomniany w postaci nawracającego koszmaru
2. Ja od początku mówię o tym właśnie.
I o tym, ze dla ludzi wygląd liczy się bardziej, niż cokolwiek innego. Ludzie wstydzą się wyjść na ulicę bez makijażu, ale bez znajomości logiki jakoś nie.

3. Ni.

4. Nie ma ludzi tak brzydkich, żeby uśmiechem i byciem po prostu sympatycznymi nie byli w stanie zmienić sposobu postrzegania.

Cytat:
Miałam taką koleżankę, istną miszczynię obracania cudzych sukcesów w porażki, w podstawówce się na to łapałam, potem już mnie śmieszyło.
Kiedy znalazłam pracę skomentowała: "Gratuluję! Ja szukam czegoś dobrze płatnego". Kiedy wzięłam ślub: "Gratuluję! Też miałam propozycję ale postanowiłam nie brać pierwszego lepszego".
Szacun
Z tego co wiem to pracy na stałe nie znalazła, chłopa nie ma ani w ogóle nic...
(właściwie zazdroszczę jej wolności).
Rzuć chłopa i pracę, oddaj narybek do domu dziecka i będziesz miała to samo.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 17:49   #449
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Tak

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziękuję Ci dobra kobieto, takoż uczyniłam.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Nie ma ludzi tak brzydkich, żeby uśmiechem i byciem po prostu sympatycznymi nie byli w stanie zmienić sposobu postrzegania.
Dla mnie uroda nie ma kompletnie znaczenia. Tzn, troszkę ma, przepadam za tzw niszową, uważaną za nieatrakcyjną po tej stronie globu. Uwielbiam Jodie Foster - przecież ona jest piękna! Tilda, i wszystkie niszowe babeczki z niegdysiejszego bloga? Madziczki. Toż to plejada smaczków i piękna. Ale to jest coś czym się zachwycam jak sztuką, obiektem. Ale znaczenia w relacjach nie ma dla mnie żadnego. Mało tego, ja w każdym widzę piękno. Nazwijcie mnie szurniętą, śmiejcie się, ale taka jest prawda. Tak mam. Potrafię to dostrzec. Po prostu.
Stary 2015-11-04, 18:31   #450
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ja tam nie rozumiem czemu dziewczyny z naprawdę ladną cerą szpachlują ją czymkolwiek ( to już tak poza tematem pracowym). Przeciez jak bym miała fajną cerę to te wszystkie dopaszczowe pudry/podkłady itd wrzucilabym do wora i szybko się ich pozbyla....bo na co mi to
Ja nie używam podkładów, tylko czasem się "przypudrzę" (nawet pamiętam, że kiedyś jedna znajoma była zdziwiona, że nie mam na sobie podkładu myślała, że mam ), ale za to bez zakrycia cieni pod oczami - straszę, o! codzienny Halloween

Cytat:
Nie miała baba co z wypłatą zrobic, to kliknęła sobie parkę z podszewaka z baranka Zoabaczymy, co dojdzie, jak badziewna bedzie, to bez zalu zwrot zrobię W koncu baleriny z ćwiekami oddałam, bo mniej mi sie podobały na nodze niz skrzaciki, a i wygodne tak srednio były, no i nie skóra
A ja znów przejrzałam wspólne zakupy perfumeryjne i nie ma co kupić na Daim blond się spóźniłam (może to i lepiej ).

Cytat:

Idę zaraz w cho...ę i po garnek. I pożyczyć drabinę, tę dłuższą. O ile sąsiad już będzie żarówka mi się przepaliła w pokoju i jest mi ciemno mrugać a z tej mniejszej to i najwyższe obcasy nie pomogą przy suficie na wysokości 3 metrów

W każdym razie chcę wyjść i nie oglądać tej rozdartej mordy przez co najmniej parę godzin....
Bosh wyobraziłam sobie Ciebie w szpilkach na drabinie...
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2015-11-04 o 18:32
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości