![]() |
#421 | |
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
Ciesze się, ze to było pod wieczór, wracałam innym pociągiem niż zwykle i na nikogo znajomego się nie natknęłam. Baba Jaga w pełnej krasie, tylko mi chatki z piernika brakowało (aczkolwiek sama wyglądałam jak stary piernik) ![]()
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez miałam raz i do dzisiaj się wzdrygam, jak widzę zdjęcia, na których mam naciapane niebiesko-różowych cieni pod same brwi ![]() I jeszcze to tłumaczenie "makijaż na wesele musi byc mocny, bo się za kilka godzin utleni i nie będzie go już tak bardzo widać!" ![]()
![]() |
#423 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry! Macham znad 4 kawusi
![]() Cytat:
W pierwszej mojej pracy, jako asystentka właśnie: mini ("Bo w długich tylko cyganki chodzą"), bluzka z krótkim rękawem gdy ciepło, żakiet gdy zimno, szpilki, włos rozpuszczon z opaską lub klamrą ozdobną i tapeta obowiązkowa. A w drugiej, już jako plastyk i "szef galerii": spódnica za kolano lub spodnie, góry z rękawem minimum za łokieć, buty dowolne byle się w nich nie przewrócić, ale z zakrytymi palcami, a makijaż delikatny. Na szczęście to były jeszcze czasy gdy do cv nie było potrzebne zdjęcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój makijaż na szczęście był bezokazyjny, umalowali mnie i kuleżankę po czym przeżyłyśmy chwile grozy patrząc w lustro, podziękowałyśmy, schowałyśmy się za rogiem budynku i tam wodą + chusteczkami zmyłyśmy z twarzy to badziewie. Pamiętam, że jeszcze zaskoczył mnie dobór kolorystyczny - zrobili mi taaakie kocie oczy w kolorze zgniło-zielenym i złocisto-pomarańczowym a do tego fuksjowe policzki i usta. Jakoś mi się to gryzło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Drugi raz przy okazji ślubu kuzynki. Efekt był taki, że panna stwierdziła "No niestety u pani nic się nie da zrobić. Za małe, głęboko i za blisko siebie osadzone oczy, za małe usta a te naczynka, to powinna pani pozamykać, bo zamalować się ich nie daje." ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Naprawdę trzeba tłumaczyć dorosłej osobie, ze do biura nie nosi się butów z odkrytymi palcami? Ad szpilek - ja bym się obraziła. Rozumiem, ze but na obcasie wygląda nieco bardziej elegancko, ale bez przesady może. Miałam kolejny, skierowany przeciw mnie, atak mordodarcia i odpisuję na ten post jakieś pół godziny....
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Na poważnie to inną koleżankę fajnie zmalowali na jej ślub. Co prawda od razu 5 lat na plusie i podkład też widoczny a to typ co nigdy krosty nie miał. Jak rozumiem założenie było takie, że nie będzie miała czasu pudrować noska więc od razu walnęli kilka warstw żeby przez całą noc po kolei schodziły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nie posiadam na stanie , może do Natury zajrzę ![]() Cytat:
Daj znać jak się spisuje na dluższą metę ![]() ![]() Się przespaceruję do Natury ![]() Cytat:
I że getry to nie spodnie.I że wystające spod spodni gacie nie sa ani estetyczne ani sexowne, i raczej nikt nie ma ochoty podczas zakupów ogladać cudzych gaci. A skoro można tak na miasto , między ludzi, to dlaczego do pracy nie? Więc się nie dziwię,że pracodawca zaznaczył co jest mile widziane. Przynajmniej w drugim przypadku. Przyjrzyj się czasem , jak niektóe pannice chodza po mieście, aż się czasem słabo robi ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2015-11-04 o 14:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Ten dobrze domywa http://prostoznatury.com.pl/gesty-sz...-agafii-350ml/ Na zmianę z tym ten daje super objętość ![]() http://prostoznatury.com.pl/rewitali...-agafii-350ml/
#431 |
Nindżopesz
|
Ja bym zostawiła te robiące glow i inne takie cuda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Ale ja, jak już kiedyś wspominałam, jestem stara konserwa i podstaw kultury mi nie trzeba łopatologicznie tłumaczyć.
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za tyle co płacili, a płacili 7 razy więcej niż moja Mam zarabiała, to ja bym i na szczudłach, a nie tylko szpilkach, wtedy do pracy przychodziła. Teraz pewnie nie, ale wtedy i owszem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kuzynkę dobrze pomalowała. Tylko ze mną miała problem ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Stazja - dam znać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale w mojej pierwszej mini obowiązywało właśnie. I wszystkie kobitki, niezależnie od urody kończyn dolnych, musiały chodzić w mini. Panie księgowe z długim stażem również... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Nie miała baba co z wypłatą zrobic, to kliknęła sobie parkę z podszewaka z baranka
![]() ![]() ![]() ![]()
#437 |
niecnotliwa dziewica
|
Poczekaj, mrozy przyjdą to i baranek się przyda
![]()
#438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co praca to inny dresscode, tutaj dla IT ![]() http://www.itworld.com/article/29993...ts-for-it.html W biurze księgowym, gdzie ja pracowałam, to włascicielka wręcz zachęcała młode pracownice do noszenia mini (a potem przychodził taki podstarzały klient, to były śmichy chichy "ładne mam dziewczynki? A ta nowa, niech pan popatrzy jaka ładna!" Co to biuro rachunkowe czy burdel? ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Od razu mi przeszło ![]() ![]()
![]() |
#439 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- No juz na te poranne mrozy by sie przydał ![]() ![]() ![]()
![]() |
#440 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Idę zaraz w cho...ę i po garnek. I pożyczyć drabinę, tę dłuższą. O ile sąsiad już będzie ![]() ![]() ![]() W każdym razie chcę wyjść i nie oglądać tej rozdartej mordy przez co najmniej parę godzin....
![]() |
#441 | |||||||
Panaroja
|
snad drugiej kawusi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.takich nie miałam przyjemności spotkać , pewnie po prostu nie przychodzą do wracza ![]() 3.każdy nastolatek ma jakiegoś mola co go gryzie , chyba że odmóżdżon jest ![]() 4.ale - tak serio mówiąc - obowiązkowy makijaż do pracy to nie jest problem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. a to jest problem nie z twarzą, a z głową i jako taki nie mieści się w zakresie niniejszej dyskusji ![]() ![]() 3.biedak ![]() 4.ba, perfumy można zawsze zmyć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2.ta sama waga ![]() ![]() 3.ad sinupret takich właśnie co wszystko widza , każdy pryszcz wytkną, współczująco poradzą, żeby brwi umalować albo się opalić, moim zdaniem to jest z czystej babskiej zawiści o atrakcyjniejsza konkurentkę . Zauważcie , ze takie uwagi kierują wyłącznie do kobiet atrakcyjnych , nie do pasztetów . W życiu nie widziałam , żeby ktoś poradził pasztetowi , co ma ze sobą zrobić , natomiast tzw zadbanym - owszem ![]() 4.że tak powiem - dokładnie .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
#443 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Miałam taką koleżankę, istną miszczynię obracania cudzych sukcesów w porażki, w podstawówce się na to łapałam, potem już mnie śmieszyło. Kiedy znalazłam pracę skomentowała: "Gratuluję! Ja szukam czegoś dobrze płatnego". Kiedy wzięłam ślub: "Gratuluję! Też miałam propozycję ale postanowiłam nie brać pierwszego lepszego". Szacun ![]() Z tego co wiem to pracy na stałe nie znalazła, chłopa nie ma ani w ogóle nic... (właściwie zazdroszczę jej wolności). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
![]() Widziałam, że córka marnotrawna powróciła - Karkki! ![]() ![]() Nie nadrobiłam Was ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam te udka gęsie - i tera mała zagwozdka - zaprawić tak jak całą gęś Katt pisała? Wiem, że niepoprawne zdanie ale cza czas nagli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do samego dążenia do ideału piękna, to ponoć nikt nie przebije Koreańczyków. Ponoć nawet jakiś program w telewizorni ma być na ten temat.
||
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Piers do przodu
|
Tak
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#448 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
W łeb byś nie wolała? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I o tym, ze dla ludzi wygląd liczy się bardziej, niż cokolwiek innego. Ludzie wstydzą się wyjść na ulicę bez makijażu, ale bez znajomości logiki jakoś nie. ![]() 3. Ni. ![]() 4. Nie ma ludzi tak brzydkich, żeby uśmiechem i byciem po prostu sympatycznymi nie byli w stanie zmienić sposobu postrzegania. Cytat:
![]()
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci dobra kobieto, takoż uczyniłam.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2015-11-04 o 18:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.