![]() |
#421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
Pierwszy raz jadł coś innego niż mleko matki i witaminy, więc był w lekkim szoku ![]() No i mamy ciemieniuszkę, ale sam początek, więc może uda się jej szybko pozbyć, właśnie idziemy się wyczesywać i kąpać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
po drugiej stronie szafy
|
A my dziś meldujemy osiągnięcie 5 kg
![]() ![]()
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
My 5.15
![]() Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-11-26 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
To mojemu rota smakowały bardzo, nawet z pielęgniarką się śmiałyśmy ze takiego drinka za 300 zł to można mu pozazdrościć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez chyba odroczymy pneumokoki. Głownie ze względów finansowych, bo teraz większość pieniędzy w mieszkanie będziemy pakować. Żyć trzeba, a ta szczepionka tania nie jest. Ładna waga. Moja 7-tygodniowa kruszynka 'ledwo' 4400 wazy. A juz mi często ręce i plecy odpadaja. Boje sie, co bedzie dalej, jak ona popołudniami tylko u mnie na rękach spi ![]() Rożka używamy. Ale tylko w taki sposób, ze młoda na nim spi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#426 |
po drugiej stronie szafy
|
To fakt, z tym że ja wychodzę z założenia, że leki tym bardziej.
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
my tez rozka używany do spania, młoda wykopuje się ze wszystkiego czym ją przykryje...zupełnie jak jej starszy braciszek
witam się po mega nieprzespanej nocy:/ zasnęłam koło 23, a o 00.30 juz młoda wstałą i niespałą do 4! jakos nie mogłą usnąć, nie płakała tylko coś ją cały czas wybudzało...tż poszedł do pracy, starszak do przedszkola, młoda spi, pewnie pospi w takim układzie, ja tez chyba si epołoze troszke, choc miałam sprzątać bo jutro do nas goście przychodzą. Trudno posprzątam poźniej jak się będzie dało. A wogole to zamówiłam w końcu tą nianię z aventa, dzis ma przyjść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
Witam i ja.
Po wczorajszym koszmarnym wieczorze malutka spała dobrze. Najpierw od 22:30 do 3, potem do 7. Od rana jakiś przeraźliwy płacz niestety ;( może cycuś teraz ukoi te żale. Miłego dnia!
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
A ja czekam w labo. Musze zrobic tsh, ft3 ft4 i morfologie sobie zrobie bo w przyszlym tyg wizyty i gina i endo. Najgorsze ze endo mam daleko i przewaznie sa obsuwy a to z mala trzeba jechac. Pewnie w aucie bede karmi Ssaka
![]() ELVE dzieki za wiadomosc ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Niud kupilam ten stanik co mi polecalas i faktycznie fajny jest. Zamowila bym jeszcze bialy ale nie lubie bialych bo szybko szare sie robia i ciagle czyms ubabram np jakims balsamem albo czyms:/
![]() |
![]() |
#430 |
po drugiej stronie szafy
|
Mała, ale jaki kurdupelek, przecież ona normalnie waży :P
Oliath! Co u Was? ![]()
![]() |
#431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jej jak ja Wam dziewczyny niespiących dzieci współczuję. Ciekawe od czego to zależy, że mój śpi te 5-6h ciągiem w nocy, a inne dzieci nie. No ale ja w ogóle mam złote dziecko. Dziś jak się obudziłam bo grzdyl sobie tylko delikatnie kwilił w łóżeczku i zobaczyłam, że jest 6 to się od razu zerwałam na równe nogi ( poszliśmy spać przed 23 ). Po wczorajszym ważeniu będę się starać jedna częściej karmić, chociaż jemy na żądanie, ale takie przespane noce powodują u mnie wyrzuty sumienia. Mój książę znowu zasnął w huśtawce przy śniadaniu - szkoda że nie umiem go przenieść bez obudzenia, ale już leżymy w łóżeczku i przysypiamy. Dziewczyny, które mają karuzelę możecie podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy kupnie z Waszej perspektywy ? Co jest w Waszej fajne, a czego brakuje, albo co drażni ? Wybór jak zwykle jest taki, że można oszaleć. Ma któraś np. projektor w karuzeli ? Ja jakoś czuję że to jest zdecydowanie nadmiarowe, ale może się mylę ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja też właśnie szukam karuzeli, a w zasadzie dwóch, bo ta jedna którą mam jest porażkowa...
Jak na razie mam wnioski - koniecznie pluszowe zabawki, koniecznie w intensywnych kolorach, koniecznie karuzela na baterie i z jak najdłuższym czasem pracy. Projektor mam oddzielny, ale widzę jaką młoda ma radość z gwiazdek na suficie, więc pewnie bym w karuzelę z projektorem zainwestowała ![]()
![]() |
#433 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Baterie oszczędza, bo przez 2,5 roku wymienialiśmy chyba 2—3 razy. Wchodzą tam 3 R14, i kupowaliśmy Rosmanowskie zwyklaki alkaliczne. Używaliśmy długo, bo potem odczepiasz kuzelę i zostaje samo radio Ma 40 min muzyki, różne kategorie, odtwarzanie losowe, przestrzenny ruch itp. Za chwile edytuje i wrzucę linka. http://m.ceneo.pl/16399601
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2015-11-27 o 10:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
po drugiej stronie szafy
|
O, dzięki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
Jeżuuu, co ten mój Monster wyczynia to głowa mała; w ciagu dnia w ogole nie chce spac, ciągle na wszystko się patrzy, gada "uhu", "ghuu", "bziuu", śmieje sie albo ryczy jak cos zauwazy, np. nagle zauwazyl drzwi w pokoju jak je otwierałam - ryk; zauważył ręke jak mu wyciągam spod głowki - ryk... A jakie symfonie dźwięków w tym ryku się pojawiły... I tak wczoraj od 15:00 do północy... A w łóżeczku tak się turla, macha odnóżami, rozkopuje, jeździ doopka po całym materacu, no wtf. Plus taki, ze w nocy mimo że turla sie teraz i chrząka, to jednak od kilku dni śpi do rana po 1-3h i się nie rozbudza na karmieniach wiec cos tam moge w koncu odpoczac.
niud, masz rację z tym braniem wszystkiego do buzi i zarazkami. Ja sie jeszcze zastanawiam nad tym szczepieniem pneumo teraz, bo finansowo to mi też nie problem, myslalam bardziej o tym żeby nie obciążać tyloma szczepieniami tego małego organizmu, no ale jak wasze dzidziole tak dobrze znoszą to i może mój zniesie ![]() Więc chyba zaszczepie tez ![]() Dziewczyny, ponawiam pytanie: jaki termometr bezdotykowy polecacie? ![]()
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
hej.
![]() Też planuję za niedługo szczepić na pneumokoki, pediatra i położne mówią żeby lepiej zaszczepić, że to ważniejsze niż rotawirusy. i tez jestem na etapie poszukiwań karuzelki ![]() wczoraj było ważenie, myslalam ze mniej wazy mój syn a tu 5400 ma prawie 7 tygodni, urodził sie 3600. ![]()
![]() |
#438 | ||
Zakorzenienie
|
No mówię matka wariatka
![]() ![]() Martwiły mnie kupki więc zaleciła znowu podać Lakcid jakieś 5 ampułek a resztę trzymać w razie WU. Także Pasztetnik w razie problemów można znowu podać Lakcid. Mówiła też o herbatkach laktacyjnych żeby nie pić parę dziennie tylko parę w tygodniu, bo organizm szybko się uodparnia na zioła i wtedy nie działają jak trzeba. W przypadku kopru włoskiego to samo więc nie podawaj codziennie Maksiowi, bo później guzik będzie dawało a wręcz może szkodzić. Cytat:
![]() Moja też złote dziecko. Dziś dostała cycka o 1 i później o 7 dopiero. Też mnie to niepokoiło i zapytałam położnej. powiedziała, żeby się nie martwić bo dziecko w dzięń nadrobi, a jak zgłodnieje w nocy to na pewno da znać. TO już nie noworodek i że my też byśmy nie chciały żeby nas ktoś obudził i wciskał kanapkę ![]() Karuzelkę mam tę https://www.mall.pl/karuzele-lozeczk...ozowa?v=697854 Gabi ją bardzo lubi, a projektor jest świetny. Lubi patrzeć na te wyświetlane kwiatuszki i coś tam jeszcze. W dodatku zmieniają kolor. Najlepiej Jej się usypia jak włączony projektor i motylki fruwają bez muzyczki, bo jak się obracają to tak szumi i to Ją usypia. lubi też na te motylki się gapić. Leży sobie w łóżeczku i się patrzy na karuzelkę. Jedyny minus to to że działa 10 min czyli 1 piosenka czy tam odgłosy natury i się wyłącza. Z łóżka to pilotem można włączyć, ale gdziec z domu to musze lecieć bo jęczy jak się wyłączy póki nie zaśnie. Projektor serio polecam ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#439 |
po drugiej stronie szafy
|
Pasztetnik, ten Twój dzidziol to z opisów brzmi jakby galopował rozwojowo
![]() Termometr mam http://www.aptekagemini.pl/termometr...tic-nc300.html nie narzekam, aczkolwiek niestety jest o tyle niefajnie, że wystarczy że zmierzy się temperaturę np. na głowie na boku, na którym dziecko przed chwilą spało i już jest nieco wyższa temperatura. Ale to chyba większość termometrów tak ma, trzeba wiedzieć gdzie celować, żeby pokazało w miarę dokładnie. Mała, fajna karuzelka ![]()
![]() |
#440 |
Zadomowienie
|
Mamusie październikowe 2015 :D
Ehh, ale mnie tż wkurza. Z jednej strony wiem, ze robi co w jego mocy, żeby mi jakoś pomoc, ale kompletnie tego nie czuje. Plecy mnie od kilku dni tak bolą, ze młoda poniosę 5-10 minut i mam łzy w oczach z bolu, a ten nic. Teraz ma pare dni wolnego, to trochę ja ponosił i zadowolony :/. A jak sie cos dzieje, to ze wszystkim czeka na mnie. Sprawdzenie pampersa - ja muszę, bo on sie brzydzi, kąpiel - tez ja muszę, bo on sie boi, karmienie butelka - tez ja muszę, bo on nie umie jej trzymać tak, żeby było wygodnie ja karmić, podniesienie do odbicia - tez ja to muszę robić, bo on nie umie. Krew mnie czasem zalewa, bo młoda ciagle chce na rękach, a on tylko siedzi i patrzy w tv/kompa. Muszę go poprosić, żeby ja wziął. Jeszcze do mnie jakieś pretensje, ze złe ja trzymam, bo głowa jej lata. Nieważne, ze wg niego jej lata, bo po prostu ja przekręciła. Zrobi jej butelkę czy obiad dla nas, ale dla mnie to za mało. Ani gdzies wyjsć ani nic, bo od razu telefon, ze ona płacze i mam przyjść :/. Tak samo dziś rano. Chciałam sie iść umyć i sie go pytam, czy na nią spojrzy, to zrobił minę, jakbym mu kazała matkę zabić :/. W końcu sie wkurzylam i ja wzięłam ze sobą. I od rana sie do siebie nie odzywamy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
12.10.2015 ![]() Edytowane przez blindness_94 Czas edycji: 2015-11-27 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
po drugiej stronie szafy
|
Blindness, a czy przypadkiem na Twojego lubego nie działają konkretne awantury?
![]()
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
po drugiej stronie szafy
|
No właśnie, na łopatki mnie rozkładają panowie, którzy uważają że kobieta to ma umiejętność opieki nad dzieckiem w genach
![]()
![]() |
#444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kupiliśmy taki do pupci przed szczepieniem gazowy jakiś. tylko babka mowiła w aptece, ze jak się od razu nie strzepnie to amen w pacierzu i term. do wyrzucenia. Ja bym nie kupiła ale mąż wziął ![]() ![]() Cytat:
![]() A tesciowa dalej codziennie u Was? ale i tak mnie wkurza ![]()
![]() |
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dalej niestety. Ostatnio stwierdziła, ze za rzadko z nią do lekarza chodzę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#446 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ponoć ze mną bylo to samo, też szybko sie rozwijalam, poszlam nawet do szkoły rok wcześniej bo zwyczajnie nudziło mi sie w domu i przedszkolu; pamietam nawet te testy co robil pedagog żeby wydac pozwolenie na pójscie rok wczesniej - dali mi jakies bzdury, banalne klocki do skladania, patrzylam na nich jak na debili że co oni mi za cofnięte goowna daja, a oni na mnie, ze jak to tak szybko poskładalam wszystko ![]() Z jednej strony fajnie, ze tak szybko sie rozwija ale z drugiej serio, brakuje mi tego etapu, zeby byl tępym klockiem ktory chce tylko jesc i spac, no nie dal mi nic odpocząc po porodzie... Muszę juz tez mu jakąs karuzele ogarnac bo widze jak sie nudzi w łóżeczku a spac nie chce. Dzieki za info z termometrem ![]() Cytat:
![]() Moj chlop z radością synka przewija, kąpie, odbija, sam leci podjarany że cos moze przy nim porobic, takze nie ma wymowek że chlopy sie brzydza boją czy cos ![]() ![]() Mała, dzięki za info z tym Laktacidem ![]() Chyba mu pomaga, dzis. 8-my dzien kuracji i od paru dni przestal miec problem z kupami, tak nie cisnie ostro, nie wije się, idzie dużo latwiej ![]() Aa, koperku to mu juz prawie w ogole nie podaje, nie wiem czy te kolki same sie uspokoily czy tez ten Lakcid pomogl.
![]() |
![]() |
#447 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
też mam taką i polecam ![]() Cytat:
![]() A ja muszę się zabrać za ten pozew o alimenty a tak mi się chce... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczucia, że musicie z Nią zamieszkać. Jak nie osiwiejesz to będzie dobrze:/ Musisz chyba od razu ustalić jakieś granice, bo Cię wykończy kobieta Cytat:
Karuzelkę polecam. Gabi obserwuje i wodzi wzrokiem za motylkami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- A Gabi walnęła duuużą kupkę i żółtą w końcu ale rzadką:/ Zmieniłam pampka. Zawiązuję już woreczek z brudną pieluchą, a tu znowu słyszę wystrzał ![]()
![]() |
![]() |
#449 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No kawał chłopa z Maksa. Ciekawe ile Mój teraz waży. 2 tyg temu miał 5kg a wszyscy w koło ze wygląda jak 3 mczne dziecko ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() Ja jeszcze zawijam w rożek. Co teraz używasz ten spiworek który kupiłaś ? ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- PASZTETNIK ja mam ten termometr i sobie chwalę http://m.ceneo.pl/24360946 Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#450 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem póki co zadowolona, używam kilka razy dziennie, ale nie mam porównania bo to mój pierwszy termometr bezdotykowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Mała też masz fajną tą karuzelę, dzięki. Tylko ja potrzebuje jakiejś męskiej wersji, zaraz poszukam czy taka jest, jak mi grzdyl pozwoli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po raz kolejny polecam -> http://www.szczepienia.pl/ Już wcześniej wrzucałam tą stronkę ze 2 razy, ale dalej będę propagować tą podstawową wiedzę, bo dziś na fb widziałam, że któraś była zdziwiona, że pierwsze szczepienie to 2 wkłucia przy 5w1... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-11-27 o 16:50 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.