![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Program Rodzina 500 plus
Dziewczyny, skoro w innych krajach taki socjal się sprawdza, dlaczego uważacie, ze u nas się nie sprawdzi?
Wiem, że w innych krajach są to większe pieniądze, ale są to też bogatrze kraje.
![]() |
#422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam podobnie, boje się oglądać i słuchać wiadomości itp. :/ Mam takiego pietra , ze potrafi mi się zacząć robić niedobrze ze strachu. W życiu nie byłam tak wystraszona sytuacja w Polsce i ogólnie na świecie jak teraz. :/ ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Bo są to bogatsze kraje. I tak im się sprawdza że mają zalew imigrantówi juz się NIE sprawdza. No jak Szwedzi i norwegowie wypalaja z pomysłami jak z RPA to raczej nie jest objaw "sprawdzania sie" raczej, co?
![]() |
#423 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
Myślałam, że jestem totalną histeryczką, ale widzę, że niekoniecznie. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Przecież już widać, że ta "pomoc" rozwali nam budżet i spowoduje wzrost cen i kosztów życia.
![]() |
#424 | |
O RLY?
|
Cytat:
i jak ma sprawdzic skoro i tak to sie zwroci w podatkach - banki: podwyzki, ubezpieczenia: podwyzki, podatek sklepowy: podwyzki, paliwo: podwyzki.
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
:/
Ja nie jestem histeryczką, zawsze wychodziłam z założenia że "jakoś to będzie". A teraz serio się zastanawiam nad nauką Czeskiego i wyprowadzką tam, przynajmniej firmy. :/
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalew imigrantów spowodowany jest zaproszeniem Merkel. Skoro ich zapraszała do swojego kraju, to czego się spodziewała?
![]() ![]() |
![]() |
#427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt- nie odbieram tego , co jest w Polsce, czyli doszło do zmiany władzy, chociażby z tego powodu, ze ja jestem rozczarowana dawniej głosująca na UW, PO (2007 r) , a w ostatnich wyborach do sejmu poszłam tylko "dla frekwencji", bo wszystkich skreśliłam, ale punktem odniesienie na to było ostatnich 8 lat. Wkurzyłam się na to, co było. I układy, jakie widziałam (patrz: lokalny widok władzy). ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
A tu pomysł i powody takiego pomysłu np. we Włoszech: http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/600-...ch,615994.html Powód, jak to tłumaczą: "Jak wyjaśniono, z jednej strony jest to zachęta dla kobiet, by rodziły dzieci, a z drugiej - bodziec do wzrostu wskaźnika zatrudnienia wśród matek, który jest jednym z najniższych w Europie." Tyle że o ile się nie mylę, takich pomysłów na demografię jest w Europie trochę, ciągle nie ma przymusu rodzenia dzieci. Nie chcesz, nie miej dzieci. Edytowane przez madana Czas edycji: 2016-02-03 o 13:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jednoosobową działalność i bardzo się boję wyższych kosztów. Nie udźwignę tego.
Wkurza mnie dodatkowo, że bezrobotna dostanie taki sam zasiłek macierzyński jak ja, a w zasadzie wyższy, bo ona nie musi zapłacić czynszu i innych kosztów działalności. Promowanie nieróbstwa, za to mam żal do Polski.
#430 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po dwóch latach zaczną się schody ![]() Generalnie uważam, że państwo powinno wspierać jedynie osoby chore. I koniec. Socjal zawsze, prędzej czy później, odbija się czkawką. Ludzie muszą mieć pracę, stały dochód - to wszystko czego potrzebują kiedy są zdrowi. Często bywam w Azji - w HK, Singapurze, Malezji - widzę jak ludzie tam pracują, do rana do wieczora, zasuwają jak mrówki. Nikt niczego od nikogo nie chce, polegają na sobie. I to mi się bardzo podoba, socjal (szczególnie taki rozhulany) rozleniwia społeczeństwo, powoduje, że ludzie gnuśnieją. W tym względzie jestem marksistką ![]() Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-02-03 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5505760 6]Pomoc masz taką, że przez dwa lata (o ile to będzie Twoja pierwsza dg, albo od zamknięcia poprzedniej upłynęło 5 lat) będziesz płaciła znacznie mniejszą, preferencyjną składkę na ZUS.
Po dwóch latach zaczną się schody ![]() Generalnie uważam, że państwo powinno wspierać jedynie osoby chore. I koniec. Socjal zawsze, prędzej czy później, odbija się czkawką. Ludzie muszą mieć pracę, stały dochód - to wszystko czego potrzebują kiedy są zdrowi. Często bywam w Azji - w HK, Singapurze, Malezji - widzę jak ludzie tam pracują, do rana do wieczora, zasuwają jak mrówki. Nikt niczego od nikogo nie chce, polegają na sobie. I to mi się bardzo podoba, socjal (szczególnie taki rozhulany) rozleniwia społeczeństwo, powoduje, że ludzie gnuśnieją. W tym względzie jestem marksistką ![]() Dla przedsiębiorców jest preferencyjny ZUS. Dla niepracującej szlachty zasiłki, dodatki, dopłaty, mieszkania, paczki itd. Zamiast promować pracę, wspiera się tych siedzących na tyłku. Czemu nie zwiększa ulgi podatkowej na dziecko i nie zorganizują lepszej opieki w żłobkach i przedszkolach, zamiast dawać 500zł? Kasa dla niepracujących rodziców tylko w przypadku chorób. |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
przedszkole od 4 rano gdy rodzice pracują od 6 ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
damn good coffee
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;55060961]ale jak lepszej ?
przedszkole od 4 rano gdy rodzice pracują od 6 ?[/QUOTE] Lepszej w sensie bezpłatnej i wszędzie dostępnej. |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;55060961]ale jak lepszej ?
przedszkole od 4 rano gdy rodzice pracują od 6 ?[/QUOTE] W Warszawie ponoć jest przedszkole czynne 24h/d ![]() Mniej więcej coś takiego. Wiadomo, nie dogodzi się wszystkim rodzicom pracującym we wszystkich możliwych kombinacjach, ale wydaje mi się, że można co nie co w tej kwestii poprawić. |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie wspominając że ona gratis dostanie inne benefity i zasiłki. Póki co nie przeznaczamy pieniędzy na pomoc tylko na wspieranie nieróbstwa i patologii. Pieniądze powinny należeć się np. rodzicowi zajmującemu się niepełnosprawnym dzieckiem. Nie Karinie która nie idzie do pracy bo zasiłki, dodatki, darmowe obiady, 500 pln na dziecko, konkubent pracujący na czarno i mimo miejsca w przedszkolach woli grać w gry na facebooku niż ruszyć swoją leniwą dupę. Dlatego 500 pln na dziecko to głupota - i dlatego że nie ma miejsc w przedszkolach (porażka na całej linii bo ich być nie musi) i szkołach (a tu już gorzej i trzeba np. wozić do innych miejscowości). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Populistyczne hasełka i tyle.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
O RLY?
|
Cytat:
przykladowo samotna pracujaca matka zarabiajaca na reke 1650 zlotych nie lapie sie na 500+. a imho (i mysle, ze wiekoszsc sie zgodzi) pomoc bardziej nalezy sie jej niz sebixowi i karynie, ktorzy cale zycie nic nie robia bo przecie panstwo da.
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5505760 6]Pomoc masz taką, że przez dwa lata (o ile to będzie Twoja pierwsza dg, albo od zamknięcia poprzedniej upłynęło 5 lat) będziesz płaciła znacznie mniejszą, preferencyjną składkę na ZUS.
Po dwóch latach zaczną się schody ![]() Generalnie uważam, że państwo powinno wspierać jedynie osoby chore. I koniec. Socjal zawsze, prędzej czy później, odbija się czkawką. Ludzie muszą mieć pracę, stały dochód - to wszystko czego potrzebują kiedy są zdrowi. Często bywam w Azji - w HK, Singapurze, Malezji - widzę jak ludzie tam pracują, do rana do wieczora, zasuwają jak mrówki. Nikt niczego od nikogo nie chce, polegają na sobie. I to mi się bardzo podoba, socjal (szczególnie taki rozhulany) rozleniwia społeczeństwo, powoduje, że ludzie gnuśnieją. W tym względzie jestem marksistką ![]() Ale tez zapoznalas się ze statystykami zaburzeń psychicznych?:-D Uważam, że państwo przede wszystkim powinno nie przeszkadzać i utrudniać młodej gospodarce! |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Doszłam do wniosku, ze w naszym kraju najbardziej przechlapane maja ludzie zarabiający 1500-3000 zl. Cieżko tyrają na swoje pensje, a patole i dziecioroby tyle z zasiłków wyciągną i jeszcze MOPS ich dzieciom wczasy zafunduje, zeby mamusia miała czas na oglądanie seriali i dorabianie kolejnych pocieszek. A nasz rząd obecny wspiera te postawy, bo trzeba sobie przecież zidiociały elektorat wychować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Bo tym u władzy zależy na takim kształtowaniu bezmozgiej masy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- A jeżeli ma jedno to już nie dostanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
O RLY?
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;5508035 6]a jak ma jedno to drugie ma sobie dorobić?
jak pomagać i rozdawać to w mądry sposób, inaczej nic dobrego z tego nie będzie.[/QUOTE] no tak powiedziala pani rzecznik pisu. ze takim matkom radzi ustabilizowac swoja sytuacje zyciowa i rodzic pocieszki zeby zalapac sie na swiadczenie ![]() poza tym tu tez widac absurd tej sytuacji. gdyby owa samotna matka byla karyna from de blok i nie pracowala tylko cale dnie grala w candy crush to by te 500zl dostala. jednak nia nie jest - pracuje uczciwie za nieukrywajmy niskie pieniadze, odprowadza podatki i nic nie dostanie.
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2016-02-03 o 20:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;5508035 6]a jak ma jedno to drugie ma sobie dorobić?
jak pomagać i rozdawać to w mądry sposób, inaczej nic dobrego z tego nie będzie.[/QUOTE] Przecież to właśnie dzisiaj powiedziała jakaś tępa dzida z PiS - tak, powinna ustabilizować swoją sytuację życiową i mieć więcej dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#450 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście, jeżeli choroba psychiczna wyklucza osobę np. z rynku pracy (czasowo albo całkowicie), to trzeba jej pomóc utrzymać się na powierzchni. Nie wiem czemu akurat przywołałaś choroby psychiczne, to przecież poważne sprawy. To już mogłaś napisać coś a anginie albo hemoroidach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.