Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-25, 19:43   #421
marcelina73
Wtajemniczenie

Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Aha! używałam też pieluszek Happy Belli ale tylko tych największych rozmiarów i była zadowolona, wcześniej happy były denne, ale jakiś czas temu je zmienili i teraz są ok.
Pozdrawiam Was, przyszłe mamusie i zmykam bo nic tu po mnie.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-25, 19:44   #422
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Sluchajcie dziewczyny, byliśmy z TŻ dzis kupować proszki i pamapery i wiecie co? Ja sie juz nawet do tego nie nadaję. Nie dałam rady kupiś głupich pieluch, bo to wcale nie takie proste. Dlaczego? Już tłumaczę, a moze raczej Wy mi wytłumaczycie, co z tym fantem zrobić. Awięc:
1. Pampersy dla najmłodszych zwanych New Baby, czy New Born występują w 2 formach:
a) step 1 New Born 2-5 kg, szutk w opakowaniu 44, cena 34-37 zł
b) step 2 New Baby 3-6 kg, sztuk w opakowaniu od 78-98
Miałam szczerze mówiać dylemat, bo nie miałam pojęcia które ida na sam początek, Teoretycznie te oznaczone 1, ale z drugiej strony, raczej większosć dzieci rodzi się z wagą powyżej 3 kg, poza tym opakowanie 98 szt, jest bardziej ekonomiczne. Wiec, które na początek?

2. Pampersy New Born MAJĄ ODPOWIEDNIK W HUGGIES, nazywają się identycznie, Baby New Born i są identyccznie oznaczone:
a) 1 New Born 2-5 kg, sztuk 28, ale kosztują 16 zł (oddychają, nie przemakaja, maja powłoczki delikatne, nieździeralne rzepy itp)
b) 2 New Born 3-6 kg, sztuk nie pamiętam ile.

No w kazdym razie na początek delamat, kótre na dzień dobry: Step 1, 2-5 kg czy step 2, 3-6 kg?
Poza tym, dowiadywałam się u źródeł pt. młoda mama, z dzidzią 5 mies. Chwaliła sobie tak samo Huggies jak Pampers, mówiła, że ani jedne ani drugie nie mają wycięć na pępuszek, ale to wcale nie przeszkadza i nie robi żadnego kłopotu. Biorąc pod uwagę opinię mamus, tu z forum i znajomych, ja chyba sie zdecyduję na Huggies, skoro mają odpoweidnik New Born, a różnica w cenie, jest dość konkretna.

p.s. Joasiu, trzymam kciuki za ciebie na jutrzejszym egzaminie, a poza tym powiem Ci, że juz dawno miałam zamiar "spłodzic jakąś powieść". Na razie jestem na etpaie moich "ciążowych zapisków" pełnych moralnych (bądź niekoniecznie) dylematów, opisów mojego "niezmiernie bogatego wewnętrznego ciążowego życia i jeszcze paru innych". Obawiam sie jednak, że albo by przez cenzure nie przeszło, albo nikt by tego nie chciał wydać, zbyt wiele naturalizmu. Szkoda, bardzo twórcza sie zrobiłam od czasu jak jestem ciąży....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-25, 20:00   #423
ma-li-na
Zadomowienie

witajcie ponownie!Joasiu 3mam kciuki za jutrzejszy dzien <za egzamin i gina>wiem co czujesz mnie pozostało jeszcze 29 dni do porodu i mam dosyc juz dzis chciałabym juz za 2tygodnie urodzic.Coraz gorzej mi sie chodzi a o spaniu to juz w ogoole nie wspominam bo zanim zasne mija ok 2h ,szukam wygodnej pozycji> pozatm strasznie bola mnie łydki jakby cały czas były napeite.Na dodatek dowiedziałam sie bardzo wkoorzajacej dla mnie rzeczy zamiast pieniadze dostac na poczatku lutego dostane je 15 lutego ! nie wyobrazam sobie mnie wtedy na zakupach mam juz troche ciuszkoow na dobry poczatek ale sporo tez mi brakuje no i oczywiscie akcesoria typu butelki itp nie mam kompletnie nic no cuz jakos bede musiała sobie poradzic aha moje kochane radze wam kupic ze 2 paki Jumbo <tak to sie chyba pisze><chodzi o pampersy>na poczatek zawsze miec lepiej wiecej niz miałoby wam braknąc <tak twierdzi moja mama>niby taka paka stracza na 10 ale nie jest to regoołą w wątpie zeby ktooras z nas leciała po tygodniu do sklepu <a facetoow nigdy nie ma jak sa potrzebni >
buziaczki

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-25, 20:04   #424
ma-li-na
Zadomowienie

meme wez i te i te zobaczysz jaka jest rooznica ja podejzewam ze chodzi o wyciecie na pepuszek i bardzo sie ciesze ze sa tansze odpowiedniki pampesoow bo za 1 pake moge miec 2

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-25, 20:08   #425
ma-li-na
Zadomowienie

meme tu jeszcze raz ja moja mama twierdzi ze te o 2-5kg to sa pieluszki dla dziecki ktoore rodza sie z waga ponizej 3kg najczesciej dla wczesniakoow ktoore maja malutka wage jesli twoja dzidzia wazy juz prawie 3kg to kup step 2

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-25, 20:17   #426
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Ja stawiam na te step 2. Wagowo odpowiadają, raczej nie urodze dziecka poniżej 3kg więc po co komplikować sobie życie? Chyba się w nich nie utopi.
Powiem Wam że troszke mnie przeraża cena pieluch. Jeśli Jumbo paka stracza na 10 dni to prosty rachunek: miesięcznie ponad 150 zł. MATKO BOSKA! Chyba zaczne później szukać jakiś tańszych odpowiedników. Jesli się sprawdzą to czemu wydawać pieniądze na super pieluchy? Lepiej wydać tą kase na jakieś ubranko dla dziecka. Mam znajomą która używa pieluch z Tesco, Biedronki i mówi że są bardzo dobre. Nie jestem przekonana ale można spróbować. Wogóle jestem ciekawa jak to finansowa wyjdzie: pampersy, kosmetyki, chusteczki itp. Teraz jak kupowałam wszystko hurtem to myślałam że przy kasie trupem padne. Mam nadzieje że nie będzie tak źle.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-25, 20:29   #427
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dziewczyny dzięki za radę, ja tez uważam że STEP 2 jest lepszy. Poza tym chyba wezmę te Huggies'y. Są naprawdę tanśze od Pampersów a tak jak pisałam i inne mamusie w tym wątku to robiły, są tak samo dobre i nie odparzają. Wolę wydać mniej na pieluchy a wiecej na ubranka, czy jedzonka. Co do tego ile cała wyprawka bedzie wszystko kosztować, to wole na razie nie wiedzieć.Jak w przyblizeniu obliczam koszty, to az mi słabo.....
Poza tym orientowałam się a propos Maści Szostakowskiego, o której pisała Kasiulka. Pan w aptece powiedział, ze jest to bardzo sliny srodek stosowany w bardzo ciężkich przypadkach leczenia owrzodzeń, odleżyn i niegojacych sie stanów pooperacyjnych, jednym słowem na tak zwane "hard core'y". No i kosztuje ponad 30 zł. Aha, i ma duze właściwosci uczulajace. Polecił mi natomiast Rivanol, ale w żelu, czyli nie bawimy się w zaparzanie, gotowanie wody, rozpuszczanie, studzenie i przemywanie. Smarujemy jednorazowo i z głowy. W sumie dziwne, ze wczesnije na to nie wpadłam, bo nawet kuzynka mi mówiła, że juz w szpitalu daja Rivanol do przykladania w okładach. I to kosztuje ok 7zł. Hmmm...róznica dosć konkretna....

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-25, 20:30   #428
ma-li-na
Zadomowienie

Joasiu wiele moich znajomych uzywa pieluch tesco <od ok 2miesiaca dzidzi>i twierdza ze nieczym sie nie rooznia od tych lepszych rzecz jasna poza cena tylko trzeba czesto je zmieniac i dbac o pupcie dzidzi wtedy nie ma zadnych problemoow! nie wyobram sobie płacic 200zł miesiiecznie za same pieluchy skoro moge wydac 100zł

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-25, 20:57   #429
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma-li-na
Joasiu wiele moich znajomych uzywa pieluch tesco <od ok 2miesiaca dzidzi>i twierdza ze nieczym sie nie rooznia od tych lepszych rzecz jasna poza cena tylko trzeba czesto je zmieniac i dbac o pupcie dzidzi wtedy nie ma zadnych problemoow! nie wyobram sobie płacic 200zł miesiiecznie za same pieluchy skoro moge wydac 100zł
Witajcie
Ja tak troszkę poza wątkiem, ale zobaczcie na opakowaniu pieluch Tesco, jkto jest producentem. Ja bardzo często kupuję różne produkty Tesco Korzystny Zakup (te w niebiesko-pasiastych opakowaniach) i zauważyłam, że jest to taki sam produkt i producent jak "normalnie", tylko że te rzeczy są tańsze, gdyż odpadają koszty opakowania i reklamy.
Trochę pokrętnie to tłumaczę, ale mam nadzieję, ze wiecie, o co mi chodzi?
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-25, 21:06   #430
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez primavera
Witajcie
Ja tak troszkę poza wątkiem, ale zobaczcie na opakowaniu pieluch Tesco, jkto jest producentem. Ja bardzo często kupuję różne produkty Tesco Korzystny Zakup (te w niebiesko-pasiastych opakowaniach) i zauważyłam, że jest to taki sam produkt i producent jak "normalnie", tylko że te rzeczy są tańsze, gdyż odpadają koszty opakowania i reklamy.
Trochę pokrętnie to tłumaczę, ale mam nadzieję, ze wiecie, o co mi chodzi?

to by sie zgadzało. ostatnio kupiliśmy chipsy typu Tesco, ot tak dla spróbowania. Wiecei kto jest producentem? Bahlsen, ten sam, który robi słodycze i chipsy sygnowane ich nazwą. Chipsy okazały sie znakomite (nawet dzis też znów je kupiliśmy) i kosztowały duzo mniej niż np Chio Chips. To samo sie ma z np. husteczkami higienicznymi. Wiem, że koleżanka kupuje też ich podpaski i takze sobie chwali. Ja raz kupiłam mydło w płynie i stwierdziłam ze juz więcej tego nie zrobię, ale wiadomo, jedne rzeczy trafią ie ok, inne nie, ale jestem tego samego zadania co Primavera.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-25, 21:34   #431
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Podsumowują trzeba zrobić nalot na Tesco

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-25, 22:02   #432
primavera
Zakorzenienie

Jeżeli nie macie daleko do hipermarketów (które, jakby nie było, są najtańsze), to możecie sprawdzać promocje na internecie i wtedy kupować droższe rzeczy, np pieluszki. Wiem, że tesco i cerrefour mają swoje strony z ofertą promocyjną.
Moi znajomi często kupują pieluchy w makro - podobno podczas promocji wychodzi sporo taniej.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-25, 23:14   #433
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Jest 00:06, nie mogę spać...mój TŻ słodko sobie chrapie a ja po kilkunastu minutach przewracania sie z boku na bok, stweirdziłam że tak dłuzej nie mogę. Tysiace mysli, pomysłów i innych pytań, które nie dają mi zasnać. Ciekawe do kórej jutro rano za to bedę spać?
Słuchajcie Kochaniutkie, mam dla Was kolejne pytanie i zadanie jednocześnie. Załóżmy, że nasze dzieciaczki rodzą sie koncem lutego, poczatkiem marca. Na pierwszy spacer wychodimy po około 4 tyg, jeśli będzie ładnie i w miarę ciepło moze nawet po 3. Czyli przełom marca/ kwietnia. I teraz pojawia sie pytanie: jak tego malca ubrać na ten pierwszy wiosenny spacer? Ja mam same kaftaniki, śpioszki, pajacyki itp, ale nic ciepłego pt, sweterek. Kombinezonu zimowego nie bed kupować, bo to bezsensu - załoze raz i tyle, a moze nawet nie. Mam mnóstwo kocyków, wtulaczków, zawijaczków i spiworków, ale nie wiem czy to wystarczy. Czy ciepła czapka też jest jeszcze potrzebna na taka pogodę? Rękawiczki? Macie to wszystko? Bo ja nie i nie wiem czy to teraz kupować, czy poczekać np, do tego końca marca, czy kiedy tam będe planować 1szy spacer, kiedy bede widzieć jaka jest pogoda i temperatura i wtedy wysłać po odpowiedni zakup mamę ,albo nawet samej z TŻ sie wybrać. Naprwde kompletnie jestem skołowana. Nie chce kupować jakis bardzo cieplych ciuszków, bo raz, nie wiem jak duzy po miesiacu będzie Bąbelek, ani jaka moze byc pogoda A jai Wy macie plan w tej kwestii?

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-26, 07:49   #434
ma-li-na
Zadomowienie

meme ja mysle ze mooj pierwszy spacerek odbędzie sie gdzies w kwietniu a wtedy i tak nie jest ciepło! musisz zaopatrzyc sie w jedna cieplejsza czapeczke<i tak musisz taka miec wychodzac ze szpitala>skoro masz spiworki kocyki itp to daruj sobie kombinezon<strata pieniedzy>wystarczy ubrac dzidzie na cebulke załozyc spiworek koc i to wszystko aha co d rekawiczej to kup jedna pare bo moga sie bardzo przydac <u mnie takie rekawiczki +czapeczka z uszkami z polaru kosztuje 10zł>majatek to nie jest a zawsze lepiej miec cos takiego pod reką

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-26, 08:32   #435
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie dziewczyny . Meme, jak tam z Twoim dzisiejszym spaniem, wyspałaś się?
Ja od dłuższego czasu sypiam bardzo dobrze, ale to dlatego, że śpię z poduszką między nogami, oczywiście na lewym boku. Przedtem bardzo bolał mnie dolny odcinek kręgosłupa oraz krzyże, a teraz odkąd śpię z poduszką wszystko jest ok i nawet nie budzę się w nocy.
Co do pierwszego spacerku, będzie to uzależnione od pogody, ale też zamierzam kupić ciepłą czapeczkę z rękawiczkami . Marzec i kwiecień to jeszcze miesiące niepewne pod względem pogody, może być jeszcze mróz albo już bardzo ciepło .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-26, 09:03   #436
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cześć Dziewczyny! Co do mojego spania, to średnio to dzis wygląda. Położyłam się po 1 w nocy, zasnać nie mogłam jeszce z pół godsiny,a jak zasnęłam to co godzine wstawałam na siusiu...super, po prostu! Wstałam po 8, bo juz nie mogłam spać. Co do poduszki miedzy nogami, to ja też tak zasypiam i też na lewym boku, tyyle, ze zamiast poduszki, mam kołdrę. To dziwne, że wygodnije śpi nam się na lewym a nie prawym boku? Ja co prawda tak sie układam póżniej, bo najpierw leże na wznak i nawet tak zasypiam. Zresztą tak miałam zawsze.
Dziekuję Wam za rade co do tych rękawiczek i czapeczki. Tak też mysłałam, ze na pewno i czpeczka i rękawiczki i jakiś sweterek albo polarek się przydadzą.
Jeszcze mam jedno pytanie, nie wiem czy o to juz pytałam, najwyzej sie powtórzę (cóż, skleroza nie wybiera). Czy macie zamiar prać posciel, tzn. same wklady czyli poduszka i kołderka i ochraniacz na łózeczko, czy tylko same poszewki?

pozdrówka Kochaniutkie!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-26, 09:34   #437
ma-li-na
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Meme
Cześć Dziewczyny! Co do mojego spania, to średnio to dzis wygląda. Położyłam się po 1 w nocy, zasnać nie mogłam jeszce z pół godsiny,a jak zasnęłam to co godzine wstawałam na siusiu...super, po prostu! Wstałam po 8, bo juz nie mogłam spać. Co do poduszki miedzy nogami, to ja też tak zasypiam i też na lewym boku, tyyle, ze zamiast poduszki, mam kołdrę. To dziwne, że wygodnije śpi nam się na lewym a nie prawym boku? Ja co prawda tak sie układam póżniej, bo najpierw leże na wznak i nawet tak zasypiam. Zresztą tak miałam zawsze.
Dziekuję Wam za rade co do tych rękawiczek i czapeczki. Tak też mysłałam, ze na pewno i czpeczka i rękawiczki i jakiś sweterek albo polarek się przydadzą.
Jeszcze mam jedno pytanie, nie wiem czy o to juz pytałam, najwyzej sie powtórzę (cóż, skleroza nie wybiera). Czy macie zamiar prać posciel, tzn. same wklady czyli poduszka i kołderka i ochraniacz na łózeczko, czy tylko same poszewki?

pozdrówka Kochaniutkie!
meme ja piore tylko poszewki pranie wkładoow wydaje mi sie przesada zwłaszcza zimą kiedy wszystko schnie kilka dni! aha ale piore ochraniacze na szczebelki <wydaje mi sie ze dziecko bedzie miało z nimi stycznosc>i baldachim .Aha i najwazniejsze piore przescieradło!!

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-26, 10:16   #438
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja tez mam zamiar po zakupie wyprać pościel, ochraniacz na szczebelki i baldachim. Co do wkładów to też mi się wydaje, żeby pranie ich miało jakikolwiek sens, nie wiem może się myle . Ja na spacerek ruszam dopiero w kwietniu, więc rezygnuje z kombinezonu, bo jak mam kupić na jedynie miesiąc to szkoda kasy. Widziałam są fajne zestawy z wełny-czapeczka, rękawiczki, śpiochy i sweterek, jakiś polar i zawine małego w rożek lub śpiwor, ciepły koc i chyba będzie dobrze . Dzisiaj wzięło mnie na pranie ciuszków małego, najpierw zaczynam od pajacyków, czekam, aż mi przywiozą komode i biore się ostro za kupowanie i pranie . Mam nadzieje, że nie za szybko, ale czasami mam schizy, że ze wszystkim nie zdąże . Musze wywalić stare meble, fotele, sofe i stolik, ale właściciel mieszkania tak mnie wkurza, bo jakoś się to tego nie kwapi , a mi dzisiaj przywiozą nowe meble. Musze mieć miejsce na łózeczko, a tu sie zapowiada, że przez jekiś czas będe mieć w mieszkaniu rupieciarnie. Zaraz mi ciśnienie ze złości podskoczy .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-26, 10:23   #439
ma-li-na
Zadomowienie

płatku czy ja wiem ze za szybko lepiej miec juz wszystko przygotowane niz meczyc sie na ostatnia chwile tak ja ja to robie co prawda ciuszkoow mam juz dosc troche łozeczko posciel przewijak i wanienke to czekam na stół<robie na zamoowienie taki z kafelek na przewijak i kosmetyki>i jakos doczekac sie nie umiec no i pozatym brak u mnie kosmetykoow butelek itp czyli prawie wszystkiego no i niestety teraz tego nie kupie bo mam dostac pieniadze dopiero 15 lutego zgrozaaaaaaaa

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-26, 10:31   #440
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny, skad Wy bierzecie energie na to wszystko? Ja jestem do niczego, własciwie najchetniej bym nie wstawała z łóżka, taka mnie słabosc ogarnia, włocze sie po mieszkaniu jak cien - z tego wszystkiego zaczełam pic kawe, 1 dziennie, ale jakos niewiele pomaga ...
A jeszcze jedno - czy drętwieją Wam moze ręce? Ze skurczami nog sobie jako tako poradziłam - pomaga magnez i litr mleka wypijany dziennie, ale te drętwienie to tez cos okropnego, jak sie budze rano nie umiem ruszac łapami, teraz juz prawie południe a ja dalej mam takie odrętwiałe i bolą ... i jak tu cokolowiek robic?

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-26, 10:56   #441
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko jeżeli chodzi o ręce to jedynie mi puchną i bolą jak coś dłużej robie w wodzie. Za to dzisiaj w nocy to myślałam, że z bólu nie wyrobie, strasznie bolało mnie kolano, musiałam masować i zdrętwiały mi obie nogi. Dziwne bo skurczy dawno już nie miałam odkąd lekarz przepisał mi tabletki, ale boje się o nogi. Od góry do dołu czuje jak mi drętwieją, jak staje na nie to z obawą, ze się nie utrzymam, dziwne uczucie . Kasiulko ja jak nie wypije kawy to jestem nie do życia, zdarzaja się dni bez małej kawci, ale wtedy męcze sie niesamowicie, więc mimo wszystko postanowiłam pić jedną dziennie. Może pomasuj sobie dłonie, chociaz pewnie to nic nie da .
Stary 2006-01-26, 13:53   #442
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Mam pytanie czy Wy kochane wizażanki kupujecie body i koszulki z krótkim rękawkiem? Ja mam wszystko na długi rękaw, a wyczytałam gdzieś, że w wyprawce powinnam mieć też na krótki , jakoś mi się to nie widzi .
Stary 2006-01-26, 14:02   #443
kasiulka
Zakorzenienie

ja mam i z krótkim i z długim .. ale jak kupowałam to w ogole nie zwracałam na rekawki uwagi, brałam co mi sie podobało ... i nawet sobie ostatnio pomyslalam ze bez sensu bo dzidzia w tym krótkim rekawku raczej nie pochodzi,w koncu upałów jeszcze nie bedzie. Płatku a napisali po co ten krótki rekaw?

Oliwka
Stary 2006-01-26, 14:25   #444
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Witajcie mamuśki!
Już po egzaminie nie było źle. Miałam jednak pisemny nie ustny, wyniki w sobote. Chyba pomogło wasze trzymanie kciuków bo idealnie trafiłam z pytaniami. Dzięki

Ja rodze troche wcześniej niż Wy więc kupiłam kombinezon. Napewno wyjde z dzieckiem już w marcu więc będzie zimno, sweterek czy pajacyk to za mało. Ale moim zdaniem Wy sobie darujcie. Lepiej zainwestować z dobry koc bo kombinezon to duzy wydatek. Jak kupiłam okazyjnie na allegro i dlatego się skusiłam. Nowe kosztują nawet ponad 100zł. Ubranka body, kaftaniki mam i na długi i na krótki rękaw. Mnie się wydaje że body z krótkim rękawem będe zakładać maluszkowi jako bielizne pod pajacyka. Mam tylko problem co założyć pod typowe śpiochy? Body z długim rękawem (takich mam bardzo mało), koszulke? A co jako bielizne?

Kasiulka mnie też strasznie drętwieją rece. Czasami mam rano problem żeby nawet śniadanie zrobić, czy umalować się. Pytałam się gina to jest ucisk na nerwy i nic się z tym nie zrobi.
Stary 2006-01-26, 14:53   #445
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka
ja mam i z krótkim i z długim .. ale jak kupowałam to w ogole nie zwracałam na rekawki uwagi, brałam co mi sie podobało ... i nawet sobie ostatnio pomyslalam ze bez sensu bo dzidzia w tym krótkim rekawku raczej nie pochodzi,w koncu upałów jeszcze nie bedzie. Płatku a napisali po co ten krótki rekaw?
Właśnie, że nic nie napisali, hmm teraz nie wiem czy mam też kupić z krótkim?
Stary 2006-01-26, 17:45   #446
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Helołka Mamusie!

Joasiu, cieszę sie, ze dobrze ci poszło na egzaminie!
Co do boby i rękawków, to podobnie jak Kasiulka, kompletnie sie nad tym nie zastanawiałam, jak takowe kupowałam, brałam co popadało i co sie podobało. Co do "podkładu pod śpiochy", to moze kaftanik/koszulka te raczej bywają z długim rękawkiem ,albo body też z takowym?
Właśnie mielismy z meżem małą traumę z naszą nowo zakupioną pralką! Już prawie dostałam zawału, bo myslałam ,ze sie cholera zepsuła! Wzięłam sie za pranie ciuszków dla Babelka, najwyższy czas, zostały mi 4 tyg, przy załozeniu, ze bede w ciaży 40 tyg! No wiec jedno pranie zrobiła, wszystkie kocyki i wtulaczki, załaczam drugie a tu nic. Pralka nowa, 2miesięczna, specjalnie kupiona pod wymagania nowego członka rodziny a tu taka kicha. Na szczęście jest coś takiego jak serwis na telefon i udało nam się ją znów uruchomić. Uff! Ale juz miałam histerie w oczach!
Co do drętwień, to ja raczej takowych nie mam, no chyba ,ze całą noc śpie na jednej ręce to potem jej nie czuje i musze sobie ja przenosic z miejsca na mijesca, jak chce sie obyrtnać w łóżku. Mi najbardziej dokucz puchniecie łydek i dłoni. W ogóle to ja jestem meteopatka, czy jak to tam zwał, w każdym razie okrutnie reaguje na jakiekowlie, nawet najmniejse zmiany pogody, a przede wszystkim ciśnienia. Wiec mozecie sie domyslić co przechodzę, kiedy albo nadchodzą mrozy, albo odchodzą,albo wiee wiatr albo Bóg wie co tam jeeszcze. Czasem to mam wrazenie, ze aż mi krew do nóg nie dochodzi.Żyły na rekach to mi tak powychodziły ostatnimi czasy, ze wyglądam jak Baba Jaga jeszcze z długimi, pomalowanymi na ciemny kolor paznokciami!
Co do prania tej poscieli, ja tez uważam, ze pranie samych wypełniachy, chyba nie ma wiekszego sensu, bo i tak dziecko nie ma z tym bezspośredniego kontaktu, tylko dopiero z poszewką. A właśnie, moja tesciowa taki montaz załapała, że poszyła mi 2 komplety pościeli z flanelci, prześcieradełka na przewijak, tez z flanelki i flanelkowe pieluchy w ilosci mega kosmos, nie do końca wiem po co aż tyle, no ale zawsze sie przyda.
A tak poza tym, to ja dzis kompletnie nie mogę sobie znależć miejsca! Dobrze, ze te proszki juz kupiłam to sie zajmę praniem i prasowanie, czas szybciej zleci, bo normalnie to czekania na Babelka daje mi ostro w kosć!Strasznie mi sie dłuzy!A jeszcze tyle rzeczy mam do zrobienia, że panikuję ze nie zdążę!
Dzis zrobiłam zakupy pt. kierunek szpital. Na kroczę wziłam w końcu i fiolet, i Tantum rosę i Rivanol w żelu, aptekarka polecała. Gaziki jałowe, ale jak sie okazało juz za mało, termometr dla Babelka, te pieluchy z Belli, Bepanthen różowy. Oczywiscie mój mąż musiał sie wtryniać w moją rozmowe z aptekarką z hasłami pt.:"po co nam 2 termometr?!, przecież jeden mamy!" Zabiłam do prawie wzrokiem a pani aptekarka aż sies miała, zebym sie tak nie denerwowała, bo zaraz urodzę, no i faktycznie tak sie czułam! Na koniec tylko zapytała gdzie rodzę i podała jeszcze liste rzeczy, kóre jeszcze musze mieć do szpitala. A potem jeszcze spytała z usmiechem czy to nasze pierwsze dziecko, nie trudno sie bylo domyslić widząc moje rozbiegane oczy, brak koordynacji ruchowej, zero zorientowania w temacie i całego ogłupiałego męża, kótry dziwi się że kupuję drugi termometr! I on mi mówił, że jakby co, to on mi podjedzie i kupi czego zabraknie! Jasne! Tu mi czołg jedzie! W każdym razie jeśli kupujecie gaziki jałowe, to od razu zaopatrzcie sie w ilosć opakowań chyba najlepuiej tysiać, ja kupiłam 5 a pani mi powiedziała, że to mi starczy na 5 dni...olał to... i tak musze jeszcze raz odiedzic aptekę. Aha! Co do podpasek, na potem już, jak te najgorsze krwawienie przejdzie, nie mam bladego pojęcia ile ich i jakie kupić! Cienkie czy normalne, jedno czy 2 opakowania, wolę byc przygotowana, bo mój TŻ, na pewno nie kupi mi takich jak trzeba, jakby mi zabrakło. W domu mam jakieś resztki z ostatniego przedciażowego okresu w ilosci 10 szt, ale to chyba mało, nie? Poradźcie kochaniutkie!

własnie dotałam sms-a od Martusi, rodziła 12.01, że na kroczę najlepszy jest fiolet, czyli nadmanganian potasu. będziemy sie przemywać tam i z powrotem...kurde ale mi juz bije....

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-26, 18:19   #447
kasiulka
Zakorzenienie

Meme TWoje posty nieodmiennie wprawiają mnie w dobry nastrój
Tylko powiedz mi kochana po co te gaziki jałowe? Do czego sie tego używa?
Co do podpasek to 10 na pewno za mało, krwawienie po porodzie trwa chyba minimum 2 tygodnie, albo i dłużej

Oliwka
Stary 2006-01-26, 18:51   #448
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

2 tygodnie....?!?!Czy ty jesteś Kochana tego pewna? Matko Boska, to przynajmniej wagon podpasek by trzeba kupić!
Co do gazików jałowych, to wszedzie o nich czytam, ze przemywa sie nimi pępuszek, oczka itp i że musza byc jałowe. Kuzynka też mi o nich w spominała, więc chyba faktycznie są potrzebne. Myślałam na początku o zwykłych płatkach kosmetycznych,ale one podobno sie strzępia ( w co w sumie trudno mi uwierzyć, bo używam dzień w dzień i nic i sie jeszcze nie postrzępiło, wiec moze faktycznie sie na takowe przerzucę?) No widzisz, Kasiulka, Ty to masz łeb na karku!
Jestem wykonczona! Chodze tak nabuzowana i napięta,ze normalnie teraz padam na pysk...pójdzie chyba dziecko wczęsnij dzis spać...

a tak poza tym, to cieszę się, że moje gderanie ma "zbawienny wpływ na Twoje psyche" (chociaż tyle pozytku ze mnie....) Trza sie smiać, a co! Śmiech to zdrowie! Jak juz tylko turlanie nam pozostało, to choć niech będzie zabawnie! Buźka!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-26, 19:36   #449
kasiulka
Zakorzenienie

Meme bez Ciebie ten watek nie byłby taki wesoły, na bank Masz racje - z naszymi brzuchami mamy teraz jedyna niepowtarzalna okazje zeby sie kulać ze smiechu - i to w sensie dosłownym . Mnie juz do kształtu idealnego (czyli kuli) niewiele brakuje

Co do gazików to ja sobie raczej odpuszcze, bo waciki chyba tansze? Kupiłam takie specjalne dla dzidziusiów, troche wieksze niz dla nas, połozna na szkole rodzenia nam mówiła ze waciki spoko mogą byc, byle tylko używac wody przegotowanej, ew. soli fizjologicznej.

Jeszcze Was miałam zapytac - gdzie i z jakiej firmy kupowałyscie posciel (poszewki) ? Bo ja dzis wertowałam sklepy internetowe i strasznie mi sie spodobały powłoczki z Klupsia, szczególnie ta:
http://boboland.pl/index.php?m=ass&id_ass=37074

Ale nie wiem czy to sie opłaci, bo tania to ci ona nie jest. Za to śliczna

Oliwka
Stary 2006-01-26, 20:12   #450
ma-li-na
Zadomowienie

meme w zadnym wypadku nie uzywaj tych wacikoow do pępuszka! do smarowania uzywa sie patyczka do uszu nasączonego fioletem i delikatnie tylko sie dotyka pepuszek az pokryje sie kolorem.Mooj gin opowiadał mi ze wiele kobiet uzywa wacikow do pępka i pozostają czasem te puszki z wacika a po tym robi sie infekcja.Z reszta po porodzie jak bedzie ci odwiedzac połozna w domu to pokaze ci wszystko co i jak
Kasiulko ten brak energi wypływa chyba z tego ze mamy taka pogode do ***Y!cisnienie i te sprawy w niczym nam nie pomagają
mnie ręce nie drentwieją ale nogi strasznie! sa opuchniete i takie kurcze mnie łapia ze szok a mleko pije litrami i nie pomaga.
Joasiu gartulacje trafienia w tematy

walka o zdrowe wlosy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości