![]() |
#421 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Jak tż jest w pracy cały dzien a ja potrzebuje większe zakupy zrobic to robie listę i tż wracając z pracy o 22 bedzie do Tesco i wszystko kupuje ![]() Cytat:
Nie, to na pewno nie ja ![]() Cytat:
My ubieramy Julce body z długim lub krótkim rękawem i pajac do spania. Ubieram w śpiworek i na wieczor jeszcze jak zasypia to przykrywam kocykiem (ktory na noc zabieram jak idziemy spac bo sobie go na głowę nakłada) i zawsze ma taka szyjkę w sam raz... Z tym, ze my w nocy raczej w ogole nie grzejemy (lub zostawiamy włączony kaloryfer jedynie w salonie).
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
22 stopnie to dla mnie upał
![]()
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na dzis zamówiłam dostawę z Tesco, dostawca chodził na 3razy ![]() ![]() A moj chłop stał szczęśliwy, i patrzył ile to musiałby wnieść gdyby nie jego wspaniała żona ![]() Monia, ja zakupy na 3razy rozłożyłam, na raz tez bym nie dała rady. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Ja bym marzła jakby było chłodniej ![]() Włączony mamy tylko grzejnik w łazience, jak wychodzę na spacer to robie przeciąg w mieszkaniu i sie wietrzy
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buahahhahahaha ![]() No wlasnie to jest ten plus zakupów z dostawa do domu ![]() ![]()
![]() |
#425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#427 | |||
Zakorzenienie
|
Adamowi rece i nozki sie nie poca, tylko kark i czoło. I to dosc mocno. Mowicie ze przegrzewam? U nas jest ciepło... Ok 25 stopni. Nie ma opcji na chłód. Grzejniki mam wylaczone zupełnie. tylko w lazience wlaczony. Wietrzenie za wiele nie daje. Z reszta za bardzo nie moge gdy maly jeszcze chory ciut. Po wietrzeniu takim konkretnym jest ok 20stopni gdy tylko zamkne okna. Po godzinie juz 23. Potem 25. W nocy spada do 23.
Cytat:
mozesz mi na fb na wiadomosci pruv wrzucic. Cytat:
hmmm. Bala sie konfrontacji? Cytat:
bylam wieczorem w ch bo pampersow mi braklo. Bylam pewna ze sa. A tu d,pa. Zabrałam Maje pojechalysmy. Miejsca parkingowego szukałam z 10min. Weszlysmy na Carrefour a tam masakra.,, Ludzi jak mrówków,, ok. Kupilam jeszcze 3 gry pod choinke dzieciakom, pampersy, kilka pierdołek. Dobrze za tam jest jedna kolejka bo by byla masakra a tak to nawet sprawie szlo. 18 dla mnie zimno ![]()
![]() |
#428 | ||||
Raczkowanie
|
Witam się późnym wieczorem
![]() Ale pyszne! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas tez koło 21-22 stopni, niestety nie mamy termostatów na kaloryferach i jak piec przygrzeje to ukrop ![]() Adaś śpi w pajacyku i śpiworku, czasem przykrywam go cieniutkim kocykiem, bo uwielbia się do niego przytulać. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Majka ale taka temperatura jest najzdrowsza szczególnie podczas snu
![]()
#430 |
Zakorzenienie
|
Opowiem wam jaka madra jestem
![]() Zeszlam z Maja pod blok, ide do auta (juz ciemno bylo troche) podchodze pikam pilotem... nic, cisza. Maja do mnie,, mamo to nie nasze auto,, ![]() Podchodze do naszego, pikam i cisza, nie otwiera sie :-/ patrze na rejestracje, no nasze... Dzwonie do Tz... Padla bateria w pilocie. Ok wrocilam po zapasowe. Otworzylam auto, pojechalysmy. Na parkingu wlaczyl mi sie alarm, Majka w krzyk ze policja przyjedzie i pomysli ze kradniemy. Ok opanowalam sytuacje. Wracamy z zakupow pikam.i znowu ten cholerny alarm :-/ ogarnelam. Maja w aucie panika ze pewnie cos sie psuje albo co... Wyjechalam z parkingu, wjezdzam na rondo i co? Wlaczyl sie cholerny alarm i tak wył ze myslalam ze padne a Majka razem z nim :-S musialam z tymi migajacymi swiatelkami wszedzie i z dracym sie autem i dzieckiem przejechac 3 ronda i znaleźć pobocze. Zatrzymalam sie wysiadam a ten włącza alarm, wylacza, otwiera, zamyka drzwi na przemian. Majka prawie ryczy, boi sie policji. Mnie szlag trafia. Dzwonie do Tz on nie wie o co kaman. Mam wracac. To co z tego że wyje, niech sobie wyje... Poczekalam jeszcze, ponaciskalam i ok przeszlo. Dojechalysmy do domu, zaparkowalam i git. Po wejsciu tz pyta z ktorych kluczykow korzystalam... Mowie ze w glownych baterii nie ma wiec z zapasowych drzwi otwieralam a jechalam w stacyjce na głównym kluczyku... Zrobil prawie biedronke ze smiechu. Ponoc nie można bo jak sie otwiera zapasem to sie jedzie na zapasie... Hmmm. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Wiem.
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buahahaha majka mistrz ![]() Julka zrobiła przez sen wielka kupę wiec ja przebralam bo nie miałam serca zostawiać jej cała noc w tym smrodzie i mi sie dziecko obudziło, pousmiechalo, pogadało i poszło dalej spac ![]() U Was tez tak wieje?! Masakra jakas...
![]() |
#432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem ile mam stopni w domu ![]() Mamy ogrzewanie podłogowe więc mogę regulować, ale wydaję mi się, że aż tak gorąco nie jest ![]() Muszę termometr kupić ![]() Mały ma np teraz założone body i gołe nóżki a odkrywa się ciągle jak go przykryję ![]() I tak jest cały czas. W ciągu dnia też poci mu się właśnie główka... ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
U mnie wieje, że masakra ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestes zadowolona z podłogowego? W poprzednim mieszkaniu mieliśmy i miałam wrażenie ze kurz ciagle unosi sie w powietrzu. U nas nie wieje na szczęście. Dzisiaj to w ogóle mieliśmy wiosenkę na zewnątrz. Oby jutro tez tak było bo mam w planach bardzo długi spacer i przyjeżdża tez trener dla naszego psa...
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
U nas dzis fajnie było a teraz jakis prawie halny sie zerwał.
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zadowolona ![]() Nie zauważyłam u nas czegoś takiego ![]() Uwielbiam chodzić z gołymi stopkami po domciu dlatego też uwielbiam podłogowe ogrzewanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
My sie karmimy. Jak w zegarku,codzienńie o 3 sie budzi
![]() Czytałam ze kasperka masz, ogrzewanie podłogowe. Jedyne co Cie zmartwię to to ze jest niezbyt zdrowe prz raczkującym dziecku, bo ono cały kurz zbiera. Ale nie ma sie co martwić, przecież dziecko wiecznie nie raczkuje ![]()
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() ![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pocenia, to wydaje mi się, że jest Mu gorąco... 25 stopni, to na prawde dużo... jeszcze On tak jak Iguś ma troche ciałka... i nawet wydaje mi się, że przez to też spać nie może... bo gdzieś raz czytałam, że przegrzewane dzieci mogą mieć problemy ze spaniem, a raczej z zaśnięciem ![]() ![]()
![]() |
#439 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W życiu bym nie wpadła, że tak jest z kluczykami ![]() Cytat:
Nic nie słyszę, ale my jeszcze lezymy w łóżku ![]() Cytat:
![]() Mały budził się non stop. W końcu jakoś między 2 a 3 wzięłam go do nas do łóżka i spał aż do 7.30 ![]() Miłego dnia ![]() Edytowane przez candy02 Czas edycji: 2015-12-21 o 07:12 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Pol nocy nie spałam... Tak strasznie wiało, ze myslalam, ze nam dach zerwie... Chciałam isc z Julka na spacer po śniadaniu ale wieje tan strasznie, ze chyba odpuścimy... ![]() Jem sniadanko i ide prasowac, znow mi sie zebrało przez weekend ![]()
#441 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
A u nas Maly cos sie budzil miedzy 20 a 22 z piec razy. Ale wystarczylo poglaskac i spal dalej. Tz.kupil kamerke wiec teraz na spokojnie moge isc na dol i gotowac czy sprzatac i mam podglad czy Maly spi czy jak sie bawi. Bardzo przydatne bo na dole noe slychac jak placze i latalam co chwila na gore a tak to mam podglad w telefonoe. W ogole mi plecy siadaja. Tak mnoe krzyz boli ze az na nogi promieniuje. Jak noe minie to dzwonie po tz bo nawet Malego noe podniose.. poki co w lozku lezyny jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Wtajemniczenie
|
Czesc ciocie
![]() ![]()
#444 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny podczytywałam Was .. ale miałam bardzo cięzki tydzień.. Tymek prawie nie spał w dzień.. a usypianie na noc było dramatem, które kończyło sie porażką bo sobie wstawał o 21 i chciał się bawić do 23 lub pozniej
![]() ![]()
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest super. Sciagasz aplikacje na.tel czy tablet czy laptop i podgladasz dziecia. Laczy sie przez wifi. A i po ciemku bardzo dobrze widac. My jestesmy bardzo zadowoleni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaj w moim świecie ![]() ![]() Cytat:
Ja z Igusiem jadę dzisiaj do lekarza, bo wstał i kaszle... musiał zarazić się od siostrzeńca, bo w czwartek byłam u nich,a w sobotę siostra pytała czy nie chorujemy, bo ją i Małego rozłożyło... dałam Mu calcium i wit C (bo ma też chyba katar) i czekam aż mąż wróci z pracy i na 16.30 jedziemy do lekarza... mierzyłam Mu też gorączke i ma 36,9... chyba nie ma się co martwić na razie, nie? Póki co zasnął na pierwszą drzemkę, ale nie wiem czy przy takiej temp podawać coś przeciwgorączkowego? ![]()
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- My wstaliśmy o 8:30 a o 5 było mleczko ![]() Miłego dnia
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
mms Podejrzewam,że skok bo to jego 16 tydzień był
![]() ![]() ![]() ![]() Oczywscie wszystko wykonywałam sama w nocy bo mąż w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze nie podawaj przeciwgoraczkowego dopiero po 38. Jak troche temparatura wzrasta to oznacza,że ogranizm broni się przed bakteriami lub wirusami
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#450 | |
Zadomowienie
|
Kurcze... Ja bym przy takiej temperaturze zamarzła!
![]() ![]() W ogóle jak Was czytam to mam wrazenie, że przegrzewam Michala. Ja mu na noc zakładam body z krótkim rękawem, welurowy pajac i przykrywam grubą kołderką, a jak ma zimny kark to na to jeszcze jeden koc ![]() Czy jest to możliwe, że moje 16-tygodniowe dziecko jest w stanie za mną powtarzać? Wydawał z siebie dźwięki takie jak "hm" to zaczęłam robić tak za nim. Chichra się przy tym w głos i powtarza, a jak przestaje tak robić to się denerwuje ![]() Mąż się wczoraj obraził na Michała bo znów nie mogł zasnąć. Kazał mi się iść wykąpać, a on miał spróbować go uśpić. Wychodzę z łazienki i słyszę jak mój dorosły mężczyzna gada do tego mniejszego "dobra, tata to sobie zapamięta. Pamietaj, że jak będziesz miał pretensje, ze nie masz sie z kim bawić to jeszcze cie tata skrzyczy bo to wszystko twoja wina. Tatus zaraz nie będzie miał nic w spodniach jak tak dalej będziesz robił!". Dziewczyny, płakałam ze śmiechu! ![]() I się znowu poskarżę. Dzwoni wczoraj ciotka, że mamy jej podać nr karty z rossmana bo chce kupić Michałowi pampersy. Tylko zabijcie mnie, nie wiem gdzie schowałam tą kartę więc mąż mówi do niej, że właśnie wychodzimy i jak wrócimy to ją poszukam. Na co ona "dobra, nie potrzebuje od was już nic. Sami szyjcie sobie pampersy z tetry". Myślałam, że mnie na miejscu coś strzeli! Wygląda na to, ze jakby nie dobroduszna cioteczka to nasze dziecko za przeproszeniem świeciłoby gołą d.pą i nie miało co się ubrać! Jak mam dać do zrozumienia mężowi, że nie chce żeby 1. kobieta, która nigdy nie miała dzieci, ba nawet męża nie gadała mi jak mam wychowywać, w co ubierać i jakie prezenty kupować MOJEMU dziecku, 2. nie chce żeby przychodziła do nas na święta bo jak mi znowu coś powie to najnormalniej w świecie nie wytrzymam! ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Roxana - zakochałam się w Twojej małej ![]() ![]() Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2015-12-21 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.