Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 11:27   #421
natalia_23
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Witam

Ja już po wizycie Wszystko w porządku Pięknie bije serduszko Niestety zdjęcia nie mam bo gin teraz tak często nie będzie robiła USG.
Za to dała mi skierowanie na nfz na połówkowe - podobno mi się należy po 2 poronieniach, nie orientuje się któraś jak to wygląda?

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
witam,
ale miałam ciężką noc. Od wczoraj czułam się już strasznie. Kręciło mi się w głowie, mdłości jak stąd do wieczności i ogólnie chodziłam po ścianach. Co zjadłam to zwróciłam. W nocy myślałam, że będzie okej ale poszłam do toalety i już sama z niej nie wyszłam, Zsunęłam się po ścianie. Mąż musiał mnie przynieść bo sama nie byłam w stanie dojść do łóżka. Dziś teściowa mnie do lekarza zawiezie bo boje się sama iść.
Dziś zaczęłam 12 tc więc myślałam, że najgorsze mam za sobą a tu przyszło ze zdwojoną siłą

w sobotę jadę na prenatalne. Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko okej.
współczuję

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

To zacznę od tego, że jak chcecie już dopisywać płeć to dajcie znać w PW. Dziękuję!

Dzisiaj mam urodziny Pospałam do prawie 10, jedno wstanie na siku o 7 jak TŻ do pracy wstawał. Tak to ja mogę!
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Faktycznie osobliwy smak tej luteiny podjęzykowej Jakoś przeboleję, ale jak któraś miała mdłości i inne rewelacje, to sobie nie wyobrażam.
hehe
Liczyłam, że może już pożegnam się z lutką ale niestety jeszcze nie. Lekarka chce sprawdzić pierwsze poziom progesteronu.
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Też miałam plan wybrać się do kościoła rano przed pracą(mam na przeciwko biura)bo popołudniu bałam się, ze nie siądę, poza tym ten tlok działa na mnie strasznie źle. Oczywiście nie mogłam się wyrobić więc nie zjadłam śniadania ... zemsta natury była okrutna. Ledwo wysiedziałam w tym kościele, ledwo dotarłam po ten popiół później już nawet nie wstawałam ... Jak wyszłam z kościoła od razu zeżarłam śniadanie ale mdli mnie do teraz :/
Miałam okropną noc, syn od 3 do 5:30 nie spał ja z nim. W kościele prawie nie zemdlałam ...... pierwszy raz coś takiego miałam. Idę spać, póki syn w przedszkolu.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:31   #422
tija93
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyna za życzenia!

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wymiotowałam wszystkim, co zjadłam. Już nie mogę synkowi wychodzą piątki i strasznie cierpi, noce przepłakane, strasznie ciężko u nas.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Ooj to obydwoje cierpicie

Cytat:
Co do wypłat, to ja dostawałam normalnie przelewy z pracy przez całe zwolnienie. Nie z zusu, pewnie oni się między sobą rozliczali. I tego samego dnia, kiedy pensję miałam, to kasa na zwolnieniu wpływała. Dodatki normalnie miałam liczone do średniej, nadgodziny też. Ale ja z budżetówki.

O tak mogłabym dostawać
Stary 2016-02-10, 11:37   #423
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje dziewczyna za życzenia!

Ooj to obydwoje cierpicie

O tak mogłabym dostawać

Ale twój szpital pewnie jest samodzielnym zakładem opieki zdrowotnej, nie? Chociaż moja mama w swoim zozie też dostawała przelewy z pracy mimo zwolnienia. Nie wiem, od czego to zalezy.

Powiem wam, że ząbkowanie u mojego Maksyma to jest hardcore. Jedyny plus jest taki, ze piątki to ostatnie mleczaki, jakie mu wyjdą. On jest w ogóle jakimś rekordzistą, bo ma 17 miesięcy i wychodzi mu własnie 17.i 18.ząb. Mam nadzieję, że bliźniaki łagodniej będą ząbkować, bo taka jazda, jak z nim x2 to będzie coś nie do przeżycia.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:39   #424
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

Miałam okropną noc, syn od 3 do 5:30 nie spał ja z nim. W kościele prawie nie zemdlałam ...... pierwszy raz coś takiego miałam. Idę spać, póki syn w przedszkolu.
U mnie to chyba wina nie zjedzonego śniadania z rana a ty śpij puki możesz !! Regeneruj się !!
Ja już się końca pracy doczekać nie mogę żeby do wyrka wskoczyć, co prawda muszę umyć głowę i na samą myśl mam lenia. Samo mycie spoko ale potem to suszenie ... mam włosy prawie do pasa i bardzo gęste i w ciąży serio mi trzymanie suszarki daje w dupę ...
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:41   #425
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
sto lat kochana!
Ale paskudna pogoda dzisiaj, juz zaliczylam spacer po pieczywo - wróciłam jak zmokła kura. Do tego mąż ma katar i jęczy jakby conajmniej umierał....
Nie wiesz, że chory facet w domu to facet walczący o życie?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:42   #426
gooha3
Zadomowienie

Jak pracodawca zatrudnia powyżej iluś tam ludzi to musi płacić l4 a rozlicza się później z zusem. Przynajmniej nie ma wtedy opóźnień z wyplatami, bo wyplaca jak wszystkim pracownikom

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:45   #427
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Witam

Ja już po wizycie Wszystko w porządku Pięknie bije serduszko Niestety zdjęcia nie mam bo gin teraz tak często nie będzie robiła USG.
Za to dała mi skierowanie na nfz na połówkowe - podobno mi się należy po 2 poronieniach, nie orientuje się któraś jak to wygląda?
Jak masz skierowanie to pewnie korzystaj

Cytat:
Ale twój szpital pewnie jest samodzielnym zakładem opieki zdrowotnej, nie? Chociaż moja mama w swoim zozie też dostawała przelewy z pracy mimo zwolnienia. Nie wiem, od czego to zalezy.

Powiem wam, że ząbkowanie u mojego Maksyma to jest hardcore. Jedyny plus jest taki, ze piątki to ostatnie mleczaki, jakie mu wyjdą. On jest w ogóle jakimś rekordzistą, bo ma 17 miesięcy i wychodzi mu własnie 17.i 18.ząb. Mam nadzieję, że bliźniaki łagodniej będą ząbkować, bo taka jazda, jak z nim x2 to będzie coś nie do przeżycia.

Jesteśmy nzoz (niepubliczny zakład opieki zdrowotnej). Dowiem się wszystkiego w poniedziałek

Dobrze, że synek już kończy ząbkować

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
O to to! Ostatnio TŻ walczył

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 11:46   #428
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wypłat, to ja dostawałam normalnie przelewy z pracy przez całe zwolnienie. Nie z zusu, pewnie oni się między sobą rozliczali. I tego samego dnia, kiedy pensję miałam, to kasa na zwolnieniu wpływała. Dodatki normalnie miałam liczone do średniej, nadgodziny też. Ale ja z budżetówki.

U mnie tak było w 1 ciąży, bo należałam pod dużą firmę. Teraz firma malutka więc przejmuje mnie zus i on mi wysyła kasę

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:48   #429
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Jak pracodawca zatrudnia powyżej iluś tam ludzi to musi płacić l4 a rozlicza się później z zusem. Przynajmniej nie ma wtedy opóźnień z wyplatami, bo wyplaca jak wszystkim pracownikom
Też mi się coś takiego obiło o uszy
Stary 2016-02-10, 11:53   #430
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, ale za każdym razem jestem tym zaskoczona
Dziewczyny nie wiecie ile osób musi firma zatrudniać, żeby sama wypłacała L4? Bo sie zastanawiam czy moja jest na tyle duża Musze pogrzebać w necie.

Zaczynam sie stresować przed wizytą. Chyba z wrażenia... pomaluje paznokcie
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:56   #431
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie wiecie ile osób musi firma zatrudniać, żeby sama wypłacała L4? Bo sie zastanawiam czy moja jest na tyle duża Musze pogrzebać w necie.

Świta mi, że 20 W szpitalu na pewno mamy więcej niż 20 osób

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 12:01   #432
soffinka
Zadomowienie

Dziewczyny mam na sprzedanie dwie pary jeansów ciążowych z h&m mama rozmiar 38
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:03   #433
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

U mnie jest ponad 1000 pracownikow wiec z tego co piszecie rozumiem, ze wypłacać mi bedzie firma. Fajnie dowiadywałam sie dzisiaj od łaski ktora jest w ciazy, jak to wyglada z wypłatami na l4 i macierzyńskim i brana jest pod uwagę pensja ta ktora wpływa nam na konto czyli cała łącznie z premiami... ucieszyłam sie i troche mi ulżyło. Jednakże średnia z 12 miesięcy wiec musze siedzieć jak najdłużej.

A jak to wyglada jeśli nie masz roku? Liczą tyle miesięcy ile jest czy jakos inaczej?
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:05   #434
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Świta mi, że 20 W szpitalu na pewno mamy więcej niż 20 osób
Dzięki Tija
Właśnie też sie dogrzebałam do tej liczby też bym się załapała.
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:06   #435
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
U mnie jest ponad 1000 pracownikow wiec z tego co piszecie rozumiem, ze wypłacać mi bedzie firma. Fajnie dowiadywałam sie dzisiaj od łaski ktora jest w ciazy, jak to wyglada z wypłatami na l4 i macierzyńskim i brana jest pod uwagę pensja ta ktora wpływa nam na konto czyli cała łącznie z premiami... ucieszyłam sie i troche mi ulżyło. Jednakże średnia z 12 miesięcy wiec musze siedzieć jak najdłużej.

A jak to wyglada jeśli nie masz roku? Liczą tyle miesięcy ile jest czy jakos inaczej?

Tyle ile pracujesz jeśli nie ma roku
Stary 2016-02-10, 12:14   #436
ggg222
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Dobrze że nie tylko mnie swędzi skóra- w grupie raźniej

O szumisiach słyszałam, ale nie wiem czy warto- drogie są
Frida i Katarek to dla mnie póki co czarna magia- chyba będę nadrabiała na l4 (JESTEM W SZOKU ŻE TO PODŁĄCZA SIĘ DO ODKURZACZA!!!)
Laktator chyba kupię, ale ręczny póki co

Nie wiem jak to ogarnę
Kasmina wiem co czujesz :p Ja kupiłam na początku ustny, ale myślałam, że się z nim wykończę, bo wgl nie dawał rady... Katarek w porównaniu do niego to cud! Poczytaj sobie o nim. I nie bój się odkurzacza, na prawdę nie zrobisz dziecku krzywdy, a rach ciach i po zatkanym nosie
ggg222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:45   #437
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Właśnie obejrzałam filmik jak się stosuje ten Katarek. Odkurzacz ... Hm... Pewnie dziwnie to brzmi, ale w sumie opinie są super.

Pytanie do mam: w sytuacji, gdy dziecku jest zdrowe i nie ma kataru, to odciągacie wydzielinę z nosa? Tak profilaktycznie np. na noc?

No i czy nie warto mieć też normalnej Fridy np. w razie jak gdzieś wychodzicie na spacer albo do kogoś?

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-02-10 o 12:52
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:46   #438
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie obejrzałam filmik jak się stosuje ten Katarek. Odkurzacz ... Hm... Pewnie dziwnie to brzmi, ale w sumie opinie są super.

Pytanie do mam: w sytuacji, gdy dziecku jest zdrowe i nie ma kataru, to odciągacie wydzielinę z nosa? Tak profilaktycznie np. na noc?
Nie ma takiej potrzeby Jak coś małego się pojawi to warto zacząć od zakroplenia noska solą fizjologiczną i położenie dziecka na brzuszek.
Stary 2016-02-10, 12:49   #439
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Niee. Jak synek był malutki i miał czasem takie suche glutki, to robiłam tak jak Tija pisze, sól fizjologiczna albo woda morska i potem na brzuch. Jak nie wychodzily, to wtedy je fridą wyciągała.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 12:50   #440
ggg222
BAN stały

Cytat:
Katarek to kolejny wynalazek stulecia jak dla mnie. Ja nie mogę używać Fridy odkąd jestem w ciąży. Bo mam odruch wymiotny. I mimo że młoda odkurzacza się boi to ją mocno przytulam i jakoś daje sobie bez krzyku odciągnąć.

A jeśli mowa jeszcze o takich sprzetach które mogą się przydać. Po porodzie możecie się rozejrzeć za jakimś dobrym i w miarę cichym inhalatorem. Przy katarze u dzieci to niestety ale must have.
asiulek8 a używałaś katarka? Czytałaś o tym? Nie powinnaś używać ustnych odciągaczy w ciąży bo się od nich zarażasz Mnie przekonały pozytywne opinie innych mam i sama wypróbowałam katarka do odkurzacza. REWELACJA, a nie żaden wynalazek stulecia
Stary 2016-02-10, 12:54   #441
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggg222 Pokaż wiadomość
asiulek8 a używałaś katarka? Czytałaś o tym? Nie powinnaś używać ustnych odciągaczy w ciąży bo się od nich zarażasz Mnie przekonały pozytywne opinie innych mam i sama wypróbowałam katarka do odkurzacza. REWELACJA, a nie żaden wynalazek stulecia

Wydaje mi się, że Asiulek właśnie miała na myśli to, że używa katarka i go sobie chwali

Stary 2016-02-10, 12:57   #442
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane
Melduję po badaniu prenatalnym, że maluszek wydaje się być zdrowy Nie znalazł lekarz żadnych problematycznych spraw. Zarówno ja jak i dzidziuś w porządku. Oczywiście pobrał mi też krew, w pt powinnam mieć wyniki... ale mi się zrobiło lekko na sercu po badaniu. Cóż za radość. Swiętowaliśmy z mężem cały dzień, spacery te sprawy i jak wróciłam do domu nie miałam już siły nawet nic napisać. Padłam do wyra i wstałam dziś o 7.30

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Co do podkreślonego: w przypadku L4 biorą pod uwagę tylko ostatnie 3 miesiące, jeśli byłaś w tym czasie na zwolnieniu. Na pewno nie cały rok.
Masz rację jeśli chodzi o L4 oczywiście, do macierzyńskiego biorą z 12 miesięcy.

pati0090 współczuję, odpoczywaj kochana

Cytat:
A ja mam właśnie problem z dziewczynką hehe
To też po bandzie pojechał z Edwardem Nożycorękim . Mój w wiedźmina gra i ten Gerard mu sie marzy. Po moim trupie hehe
Ooo może będzie dwóch Kajtusiów
Jak Wiedźmin, to Geralt :0 ciekawe, czy mozna takie imię bez problemu zarejestrować, ale wydaje mi sie, że tak

tija93
Sto lat kochana!

Cytat:
Właśnie sobie obliczam średnia z 12 miesięcy i zeby mi najlepiej pasowało musiałabym siedzieć w pracy do porodu czyli do sierpnia ewentualnie do lipca mozedamy radę.... Nie stern neaten w firmie dopiero od maja ehhh
Jeśli pracujesz krócej niż 12 miesięcy, policzą Ci średnią z tego okresu.

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Wczoraj potwierdziłam info, że w moim przypadku zarówno do L4 jak i macierzyńskiego będzie brana pod uwagę cała wypłata więc podstawa jak i premia mega mnie to cieszy bo narobiłyście mi strachu
No to super

Cytat:
Tez bym tak chciała

Cytat:
Jeżeli pracujesz w jakiejś dużej firmie, to potwierdź sobie w kadrach, że będziesz miała identycznie jak koleżanka chyba, że ona pracuje na takim samym stanowisku i ma identyczną umowę i identyczne premie.

Cieszyłam sie rano, że piekna pogoda, to od 3 godzin leje bez przerwy
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:58   #443
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Pytam, bo ostatnio byłam u znajomej na chwilkę i ona przed czy po kąpieli wkraplała sterimar i odciągała Fridą - ot tak, profilaktycznie. I zastanawiam się czy jest sens takiej profilaktyki, jeśli nic się nie dzieje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 13:01   #444
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam, bo ostatnio byłam u znajomej na chwilkę i ona przed czy po kąpieli wkraplała sterimar i odciągała Fridą - ot tak, profilaktycznie. I zastanawiam się czy jest sens takiej profilaktyki, jeśli nic się nie dzieje.

Moim zdaniem nie ma sensu. Niech nos uczy się sam oczyszczać

Stary 2016-02-10, 13:14   #445
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja używam katarka właśnie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Masz rację jeśli chodzi o L4 oczywiście, do macierzyńskiego biorą z 12 miesięcy.

pati0090 współczuję, odpoczywaj kochana

Jak Wiedźmin, to Geralt :0 ciekawe, czy mozna takie imię bez problemu zarejestrować, ale wydaje mi sie, że tak

tija93
Sto lat kochana!

Jeśli pracujesz krócej niż 12 miesięcy, policzą Ci średnią z tego okresu.

No to super

Tez bym tak chciała

Jeżeli pracujesz w jakiejś dużej firmie, to potwierdź sobie w kadrach, że będziesz miała identycznie jak koleżanka chyba, że ona pracuje na takim samym stanowisku i ma identyczną umowę i identyczne premie.

Cieszyłam sie rano, że piekna pogoda, to od 3 godzin leje bez przerwy
On sobie stuningował to imię i Gerard mu wyszedł hehe
Można. Od tego roku chyba nie mogą robić problemu z rejestracja każdego imienia

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 13:14   #446
ggg222
BAN stały

Cytat:
WYPRAWKA
1. Ubranka
  • Body z krótkim rękawem rozmiar 56 - 5 sztuk
  • Body z krótkim rękawem rozmiar 62 - 5 sztuk
  • Body z długim rękawem rozmiar 56 - 3 sztuk
  • Body z długim rękawem rozmiar 62 - 3 sztuki
  • Spodenki rozmiar 56 - 2 sztuki
  • Spodenki rozmiar 62 - 3 sztuki
  • Pajace rozmiar 56 - 4/5 sztuk
  • Pajace rozmiar 62 - 4/5 sztuk
  • Rampersy rozmiar 52 - 3 sztuki
  • Rampersy rozmiar 62 - 3 sztuki
  • Sweterek/bluza rozmiar 62 - 2 sztuki
  • Czapeczka - 2 sztuki
  • Skarpetki - 3 sztuk

2. Podróż
  • Wózek gondola + spacerówka
  • Fotelik samochodowy

3. Spanie
  • Łóżeczko 120x60
  • Materac
  • Prześcieradło - 3 sztuki
  • Kocyk cienki - 2 sztuki
  • Kocyk gruby - 1 sztuka
  • Ochraniacz na szczebelki - 1 sztuka
  • Śpiworek rozmiar 62 - 1 sztuka
  • Rożek

4. Kąpiel
  • Wanienka
  • Ręczniki z kapturkiem - 2 sztuki

5. Przewijanie
  • Przewijak
  • Deska do przwijania na łóżko/stół do przewijania
  • Prześcieradełka na przewijak - 3 sztuki
  • Miseczka na wodę

6. Higiena
  • Szczotka do włosów
  • Obcinacze do paznokci
  • Waciki - 3 opakowania
  • Patyczki higieniczne z ogranicznikiem - 1 opakowanie
  • Sól fizjologiczna
  • Octanisept - mała buteleczka
  • Aspirator do nosa Frida
  • Termometr
  • żel do mycia ciała i włosów
  • oliwka
  • krem pielęgnacyjny
  • krem ochronny z filtrem 50
  • Bepanthen
  • Chusteczki nawilżane
  • Pieluchy jednorazowe
  • Pieluchy tetrowe - 15 sztuk
  • Pieluchy flanelowe - 5 sztuk

7. Karmienie
  • Laktator
  • Wkładki laktacyjne
  • Krem na popękane brodawki

8. Dla mamy do szpitala
  • Koszule nocne - 3 sztuki
  • Biustonosz do karmienia - 2 sztuki
  • Podkłady poporodowe - 2 paczki
  • Duże podpaski - 2 paczki
  • Majtki siatkowe
Zamieniłabym aspirator na Katarek do odkurzacza, ustne słabo odciągają i można się zarazić przez wciąganie zarazków
Stary 2016-02-10, 13:16   #447
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
witam,
ale miałam ciężką noc. Od wczoraj czułam się już strasznie. Kręciło mi się w głowie, mdłości jak stąd do wieczności i ogólnie chodziłam po ścianach. Co zjadłam to zwróciłam. W nocy myślałam, że będzie okej ale poszłam do toalety i już sama z niej nie wyszłam, Zsunęłam się po ścianie. Mąż musiał mnie przynieść bo sama nie byłam w stanie dojść do łóżka. Dziś teściowa mnie do lekarza zawiezie bo boje się sama iść.
Dziś zaczęłam 12 tc więc myślałam, że najgorsze mam za sobą a tu przyszło ze zdwojoną siłą

w sobotę jadę na prenatalne. Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko okej.
Biedna ty to sie namęczysz
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 13:17   #448
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Moim zdaniem nie ma sensu. Niech nos uczy się sam oczyszczać

Też mi się tak właśnie wydawało
Stary 2016-02-10, 13:19   #449
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:

Będzie dobrze zobaczysz

Tija Spełnienia marzeń kochana

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Też wydaje mi sie ze to nie jest konieczne.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 13:19   #450
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym, że nosek powinien się sam w miarę możliwości oczyszczać. To takie oczyszczanie na zaś drażni śluzówkę nosa i może wywoływać katar. Czyli błędne koło.

Cytat:
Zamieniłabym aspirator na Katarek do odkurzacza, ustne słabo odciągają i można się zarazić przez wciąganie zarazków
Pewnie zmienię, to taka robocza lista póki co

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości