![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Blada druga kreseczka- niejasny wynik testu ciążowego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Przyczajenie
|
Dot.: Test ciążowy-źle odczytany wynik?
Hej może ktos mi doradzić zrobiłam test ciążowy wynik wyszedł taki ze jedna kreska jest wyraźna druga słaba i nie wiem jaki wynik wyszedł tego testu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Blada druga kreseczka- niejasny wynik testu ciążowego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Przyczajenie
|
Ok tyle ze ja mam implant ponad 2 lata a mam go na 3 lata zrobiłam test bo czuje jak bym była w ciąży a mam już 2 dzieci wiec jakieś doświadczenie mam ☺️
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Mam implant na 3 lata zostało mi do wyjęcia niecały rok wiec zabezpieczenie mam . Mam dwoje dzieci wiec wiem coś na ten temat a test zrobiłam bo czuje sie tak jak w moich poprzednich ciążach napisałam tu bo wynik wyszedł taki a jeszcze takiego nigdy nie miałam ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Poczekam tydzień jeszcze chce byc 100% pewna wyniku ale jak bym była była by to niespodzianka bo mam ten implant ponad 2 lata i wcześniej nie zdażyło mi sie to. Dzięki dziewczyna za odp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Badanie hcg rentgen macicy
Witam dziewczyny potrzebuje pomocy mam mieć badanie hcg dzisiaj mąż dzwonił żeby umówić mnie na wizytę ale pani powiedziała żeby umówić się w od 4 do 10 dnia cyklu ..... mogłaby ,któraś mi wyliczyć ??? Miesiączki mam regularnie .... nie wiem jak to się wylicza nie chce głupot zrobić miesiaczke miałam od 31 do 5 luty martyneczkabeauty@gmail.c om
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwsze tygodnie ciaży hcg
Cytat:
Skanu wysyłać nie będę, bo wzbudza we mnie pewne podejrzenia taka prośba ![]()
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Badanie hcg rentgen macicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak to i innych lekarzy ale mi w fr powiedzieli ,ze mam wziąć rdv od 4 do 10 dnia cyklu i ,ze nie można robić tego badania podczas miesiączki dlatego pytam ..... szukam i szukam wszędzie ..... chodziło mi o wyliczenie na przykładzie np cykl 28 dni
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- No trzeba być złośliwym 😉 zmarszczki się od tego robią ☺ pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, przy założeniu, ze cykl będzie trwał 28 dni to 2 marca będziesz w 4 dniu cyklu, 3 marca w 5 dniu cyklu, 4 marca w 6 dniu cyklu, 5 marca w 7 dniu cyklu, 6 marca w 8 dniu cyklu, 7 marca w 9 dniu cyklu i 8 marca w 10 dniu cyklu
![]() Naprawdę nie wiem jak można nie wiedzieć w którym dniu cyklu się jest, a w którym będzie się jutro znając datę ostatniej miesiączki ![]() Ginekolog Cię nigdy nie pytał w którym dniu cyklu jesteś? Jestem przekonana, że mniej czasu mi zajęło policzenie tego niż Tobie założenie wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomocy :( test pozytywny - brak obrazu USG
No to podejście nr 2. Wczoraj dwie kreski. @15.01 wiec 4 tydz. Nie ciesze się tylko boje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Oby już teraz wszystko było dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
Stresu co nie miara. Na dodatek umowa o pracę na okres próbny jeszcze 2 tyg.
Praca ciezka- jeżdżenie po 10-12 godz i trochę mobbing os kierownika. . Właśnie na forum mama z klasą mówią, żeby zaczekac z lekarzem dwa tygodnie.. a kilka osób mówi, że by poszło nawet po to by sprawdzić czy wszystko ok i czy faktycznie to ciaza a nie jakiś problem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Test ciążowy po miesiącu a objawy ciąży- czy wiarygodny?
Witam 17 stycznia odbylam ryzykowny stosunek. 5 lutego powinnam dostać krwawienia z odstawienia pigułek lecz niestety okresu brak. 18 Lutego zrobilam test ciazowy hcg z krwi i wyszedł negatywny. Lecz cały czas źle się czuje i mam mleczne uplawy, zaobserwowalam również linie brązowa od pępka w dół, czy wynik nie jest wiarygodny na 100% proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Edytowane przez Kochamlato472 Czas edycji: 2016-02-23 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Dot.: Testy ciążowe/Beta HCG - wątek zbiorczy!
Witam. Jestem tu nowa więc proszę o zrozumienie gdyby pytanie się powtórzyło. 11 lutego powinnam dostać okres, pojawił się dopiero po około 10 dniach ale bardzo słaby i trwał 2 dni, a nie tak jak zawsze koło 5-6 dni. Od około 3 tygodni mam mdłości, jestem senna i słaba. Zrobiłam jeden test hcg i wyszło 6,6, po dwóch dniach kolejny i wynik to 7,16. Ginekolog powiedziała, że pewna ciąża. Jednak tydzień później zrobiłam beta hcg i wyszło poniżej 2. Nie wiem co o tym myśleć, a wizyta u lekarza dopiero za tydzień, bo teraz za wcześnie jest. Czy jest szansa żebym była w ciąży? Dodam że wynik testu domowego nic nie pokazuje. Dziękuję za odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Mogła to być np. tzw. Ciąża biochemiczna. Lub ew. Pozamaciczna... spróbuj przełożyć wizytę na wcześniej. A coś cie boli?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Przez kilka dni pobolewał lekko brzuch jak na okres ale narazie się uspokoiło. A co mogło być powodem wzrostu poziomu hcg? Podobno jak wzrasta to pewna ciąża dlatego tym się sugerowałam. Pewnie nie brałabym tego pod uwagę gdyby nie mdłości, częste wizyty w toalecie i bardzo wzmożony apetyt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zadomowienie
|
Wiesz mi hcg wzrosło, były właśnie bóle piersi, podbrzusza taka ciężkośc, zmęczenie i częste sikania a potem beta spadła. Wydaje mi się, że możesz być w podobnej sytuacji. Czasami jest tak, że właśnie będzie ciaza biochemiczna albo gorzej Pozamaciczna ale wtedy chyba bardziej boli. Póki co staraj się nie denerwować na zapas i spróbuj jak to możliwe najszybciej aby ginekolog sprawdził co się dzieje. Weź ze sobą badania bety i opisz co i jak. Na pewno rozwieje wątpliwości i upewnić się czy z tobą wszystko ok.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Myszka_11 o jak tam?
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Wczoraj byłam u lekarza i okazało się, że to było poronienie biochemiczne. Na szczęście ani śladu torbieli i innych guzów. Więc zostają dalsze starania, dziękuję za wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
Powodzenia w dalszych staraniach
![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
beta 0,33 mlU/ml raczej bez szans ?
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Popatrz jakie normy masz napisane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
dziękuję, pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
malawrednioszka dla pewności zawsze możesz zrobić ponownie betę, i jeżeli wynik wzrasta to duże prawdopodobieństwo ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, przyłączam się do wątku
![]() Otóż tak, zacznę od tego że cykle mam totalnie rozregulowane, a przez swój nienormowany czas pracy i ciągłe nadgodziny podupadłam na zdrowiu (na szczęście pracę rzuciłam) i postanowiłam doprowadzić swój organizm do porządku, ginekolog, lekarz, wyniki krwi i inne żeby się "naprawić". Od kilku miesięcy współżyję ze swoim narzeczonym bez zabezpieczenia, bo będzie co będzie ![]() ![]() Dzisiaj za to od rana mam okropne skurcze w macicy, jakby ktoś mi ją ręką ściskał i straszne zawroty głowy ![]() Myślicie, że mogła być to ciąża biochemiczna lub może test, który robiłam jako pierwszy (sikacz) był po prostu bardziej czuły? Ps. Tak wiem testy robi się po dniu spodziewanej miesiączki, ale jestem niecierpliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Beta total hcg 39 dni po stosnku czy daje 100% pewność?
Witam 39 dni po stosunku zrobilam total bete hcg z krwi i wyszło 0 a 49 dni pi stosunku z porannego moczu płytkowy test i również negatyw. Lecz niestety w 7 dniowej przerwie okresu coś nie widać, bardzo proszę o jakieś opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.