|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Casaaaaaaaaaa
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Kruszynka i gratuluję ruchów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Kruszynko gratuluję ruchów
![]() ![]()
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Kruszynka gratulacje.
Matko jak pomyślę o swojej ciąży, jakie mialam wyobrażenia o wychowaniu dziecka wtedy to mi słabo bo jest zupełnie inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak po wizycie? Cytat:
![]() ![]() ja tez mam moja suknie slubna, wisi u rodziców, szkoda mi było ją sprzedawać po kosztach ![]() ![]() ![]() o masakra, dzis zaliczyłam godzinne usypianie ale na szczescie juz spi a ja chłodzę dom póki zimno na polu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
U nas super po lekarzu! Powiedział, że faktycznie cześć wyników poza normą, ale się patrzy na całość rozmazu i morfo i wszystko wygląda ok 😊 i jeszcze że takie wyniki wskazują na intensywne ząbkowanie, po czym zajrzał jej do paszczy i potwierdził zadowolony 😎
Polecił nam też robić morfo sobie co 2 miesiace profilaktycznie, bo podobno koło 5 - 6 miesiąca się mogą niedobory żelaza zacząć. Strasznie się cieszę, tym bardziej że ufam temu lekarzowi, bo on już w szpitalu się nami zajmował. Lżjesza o 10 kg wychodziłam z gabinetu 😊 już miałam wizję hematologa w najlepszej, a szpitala w najgorszej opcji. Matka-wariatka 😆 Aaa i pochwalił Młodą, że fajnie się rozwija i żebym się nie doszukiwała wmn ani asymetrii, bo jest super ![]() Dziękuję wszystkim za pamięć o nas ![]() Ruda, fajny komplecik ![]() Casaa, dojechałaś? ![]() Ewusia_marchew, super że się z plecakiem udało. Mnie też korci ![]() Aaa, lisek z cloud b jest super ![]() Kruszynka, gratuluje ruchów 😊 ciekawe jak to jest czuć dwa dzieciaczki 😍 ja ostatnio widziałam w sklepie dziewczynę z córeczką tak koło roku, jeszcze nie chodziła, i z brzuchem ciążowym, aż jej pozazdrościłam ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-06-01 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Ahness dla mnie to jest idiotyzm, ze tyle kasy zycza sobie za sukienke na jeden raz, dlatego chce kupic uzywana.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mieta super ze wszytsko w porzadku, oby zabki wyszły bez atrakcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Hej, sorry, ze tak pozno ale z rodzicami sie zagadalam, a potem padl telefon (szkoda, ze Franek teraz pasc nie chce...). Dojechalismy bez problemow, Franko przespal calusienka droge wrecz oburzonym spojrzeniem mnie obdarzyl jak otworzylam drzwi i go wyjmowalam 😉 wiec super. A co mnie jeszcze bardziej ucieszylo to brak korkow we wroclawiu
![]() Karen jak bedziesz miala chwile to podrzuc foto tego storczyka moze cos sie uda podpowiedziec 😊 Bartus sto lat 🎂🎁🎈 Mieta czyli nie trzeva bylo internetami sie stresowac 😊 super, ze wszystko ok 😊 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia z pp ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Kruszynko aaaa to juz półmetek ciąży
![]() ![]() Co do imienin to Jana jest chyba sto razy w roku wiec nie mam pojęcia jak to ogarnąć ![]() Mieta ufff kamien z serca! ![]() Casaa super ze droga Wam dobrze minela! Wrzucę foto dzięki! Noc du.na położyłam sie przes północą i niechcaco Jaska obudzilam wiec bez cyca nie zasnal, myslalam ze dospi do rana a tu poudka o 3:30 potem o 5 i teraz impreza w łóżeczku w najlepsze. U nas w lozku nie chce lezec kreci sie i marudzi a w łóżeczku swiruje juz od godziny - piszczy macha nogamk ogląda sie w lustrze i ulubiona zabawa - narzuca sobie koc na głowę i probuje sie uwolnic ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
U nas też nocne imprezy, o 4:30 zjadła i miała chęć pogadać, więc walczyła do 5:40, zasnęła jak z potworem do łóżka ją wzięłam, włączyłam telefonosuszarkę i dalam smoka, przytuliłam. Ale jak spi przy mnie to jej gorąco, nie wiem, jak temu zapobiec, bo jak sama w bujaku śpi to się odkrywa, i nie chcę żeby zmarzła. A nie mam jej z czego rozebrać, bo ma pajaca na pieluchę, przebierać jej w nocy też nie chcę, bo się bedzie rozbudzać
![]() Rano o 7:30 też już świrowała, ale jednak cyc ją uśpił, i odsypia nocne harce. Ja wczoraj zrobiłam sama pierwszy raz hybrydę, ciekawe ile się bedzie trzymać. Karen, a z imieninami to wybierzcie taki termin, który Wam pasuje - nie za blisko innych świąt, żeby może dziecku nie trzeba było kupować miliona prezentów na raz. Zresztą nie wiem, czy obchodzicie? U nas w rodzinach jest jakaś obsesja obchodzenia wszystkiego, zwłaszcza u teściów, także czasem jest świętowanie przez 3 niedziele w miesiącu, co mnie wq.wia maksymalnie bo szkoda mi życia na siedzenie za ich stołem... No i niestety Kornelka ma imieniny 30 marca - a w marcu są urodziny mojego męża, szwagra, siostry i imieniny teściowej, także już widzę ten ciąg rodzinnych obiadów.... To samo z urodzinami - tuż po nowym roku, już będę ich miała po dziurki w nosie po świętach, a urodzin wnuczki nikt mi nie odpuści.... ![]()
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karen u mnie zawsze sie wybieralo najblizszy po urodzinach ![]() Moje dziecko caly czas spi!!!!!!!!! Jak zasnal o 20.30, tak spi, czywiscie z przerwami na cyca.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Malwi super!
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Ruda ja mam tak na co dzień ze moje dziecko jak się obudzi w nocy na jedzenie to mam z glowy 1,5-2 godz z czego jedzenia w tym jest tylko ok 20min...
Już bym wolała zeby czesciej sie budzil i po karmieniu od razu zasypial a nie tak... W ogóle to ostatnio mamy okropny problem z zasypianiem. Do tej pory wystarczalo lulanie na kolanach a teraz ksiecia trzeba nosic na zmiane z wozeniem w wozku no i po wielkiej histerii i wyginaniu na rozne strony w koncu padnie. Nie mam juz sił na tego malego terroryste. A tak w ogole to dzien dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ruda, Karen współczuję nocnych imprez ![]() Konradek zasnął po 21, pobudka przed 2 i od 6.30 już nie śpi. Jest maruda do kwadratu, nie daje się odłożyć bo piszczy, gdyby nie TŻ który dziś w domu pracuje to był nic nie zrobiła ![]() Muszę go jakoś wcześniej niż zwykle wywieźć na spacer bo przydałoby się żeby dospal |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() kruszynka super! Gratulujemy i po cichu zazdroscimy ![]() malla mi ty sie ciesz serce z luksusow bo u mnie panicz wyznaje jedną zasade mianowicie bujaj matka! od godziny do trzech ja bede wyl bo jestem spiacy i denerwuje sie e nie moge zasnac a ty bujaj mocniej szybciej teraz wolniej tak bujaj matka zebym byl zadowolony bo jak dobrze pobujasz to za 5razem dam się na godzinke czy tam dwie odlozyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do bujania. Uwielbiam moja piłkę do ćwiczeń! Siadam z młodym i ja się odbijam a on usypia. A ja przynajmniej nie męczę się tak ![]() Dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Ja mojego Księcia nie muszę bujac na szczęście, ciumkanie cyca mu wystarcza żeby zasnąć
![]() Właśnie śpi na mnie Maruda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
To u nas jak juz jest taki mega spiacy, a wszystko wkolo rozprasza, to tylko cyc i bujanie dziala. Dziecko sie uspokaja i idzie w kime, szczesliwa matka nie rusza sie, bo przeciez wyjec moze sie obudzic
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
u nas tez cyc...ciekawe jak będzie jak cycek się skończy;D
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- No właśnie jak mnie nie ma wieczorem, to Kornela usypia TŻ - towi przy butelce. Także chodzi chyba głównie o samą czynność ssania.
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Mój już nie zasypia przy cycu jedynie w nocy ale on wtedy się nawet nie tyle co budzi co przez sen marudzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem zdania, ze jak bede starsza, to bede imieniny obchodzic, tak jak np. moja mama. Tzn. wiadomo,ze na urodziny tez jej cos kupujemy i skladamy zyczenia ale tak dla znajomych to obchodzi imieniny (zeby nie pytac ktore to urodziny ![]() U nas nocka trochę lepsza ale bez szalu. Leje od rana, tz pojechal wraca w sobotę,bleh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a przy cycu tez czesto przysypia, pare razy odlozylam go do łozeczka takiego spiącego to za 5min armagedon bo przecież nieodbity, wiec i tak zawsze lulac musze. a szumis i suszarka to już standard u nas, musza byc zawsze. jedna suszarke juz nawet spaliłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Rozeznanie
|
Ruda ja mojej nie ubiaram w pajaca jak jest goraco bo dostawała szału, lepsze sa osobne spodenki i kaftanik/koszulka bo zawsze to nogi sa gołe i cos tam brzuszek sie ochłodzi - ja uzywam tych spodni z lidla bo maja wysoki stan
![]() MallaMi u nas tez w dzien zasypianie = ryk, jedynie na spacerze jak zasnie to w ciszy ![]() Cytat:
![]() a ja mam w Dzien Babci a w tym roku dojda do tego jeszcze urodziny Karinki ![]() matko co sie dzis dzieje wstała o 7 i ledwo zjadła, o 10 ryk wiec jej dałam cyca, zasnała wiec sie ucieszyłam przełozyłam do łóżka, podniecona ze transfer udany poszłam załączyć pranie i ledwo wpakowałam do pralki juz słysze ryk ![]() umowiłam sie wczoraj z babcia ze do niej przyjade autobusem a pada i nie wiem czy odwołać czy jechać w deszczu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Maruda nadal marudził, na rękach źle, w chuście źle, na macie tragicznie, zebralam nas na spacer, patrzę przez okno a tu pada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Rozeznanie
|
U nas też obchodza imieniny, urodziny, na kazde święto impreza. Czasami mam dość tego ciaglego siedzenia za stołem. Moje imieniny sa dosc popularne wiec od zawsze dostaje życzenia przez co czuje sie staro :p
U nas dzisiaj tez pada, mała padła w bujaczku co jej sie rzadko zdarza wiec korzystam z chwili ciszy bo pewnie spaceru nie będzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Wytrwałości dzisiaj dla nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Mój nauczył się zasypiac ze szmata na głowie
![]() ![]() I przyszła maskotka z ali ta co ma Kinga. Faktycznie duże to! Ale fajne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.