Meridia - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-26, 08:18   #421
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez AgusiaKM Pokaż wiadomość
A łudziłam się , że poprawi się atmosfera na tym wątku, że będzie tu można znależć wsparcie i zrozumienie innych osób walczących z nadwagą,
A co tu można znaleźć... można samej znaleźć po pręgieżem kąśliwych wypowiedzi , w których nawet błędy w pisowni są wypominane

Niestety w wielu z was jest zbyt dużo .. sama nie wiem czego... rozgoryczenia, frustacji, złośliwości?? złości na samą , a może na cały świat???

jakbyście spotkały się na żywo oj to by się działo

pozdrawiam i życzę sukcesów w odchudzaniu..
Nie chodzi o złośliwości czy kąśliwości. Ale wybacz żeby być obojętnym na to, że ktoś chce brać tak silne leki tylko dlatego żeby lepiej wyglądać. Oczywiście, każdy ma prawo decydować o sobie ale po to się pisze na forum by dostać odpowiedzi co inni o tym myślą. Bynajmniej ja raczej nigdy nie będę wspierała dziewczyny w braniu Meridii, która przy wzroście 170 cm waży 65 kg. Ja mogę służyć wiedzą (bo trochę już mam doświadczeń z Meridią), powspierać te osoby, którym Meridia naprawdę jest potrzebna by uchronić swoje zdrowie, albo powstrzymać to co zbędne kilogramy już rozpoczęły złego w naszym organizmie Ale chudnięcia z kości na ości i to przy pomocy środków farmalogicznych popierać nigdy nie będę i to nie są złośliwości, chociaż własnie tak to może wyglądać

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 08:34   #422
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Uuuuups, przepraszam, jeśli robię coś znowu niezgodnego z regulaminem. Dla mnie "walenie byków" jest rażące, ale może tylko dla mnie, wiec przepraszam.

Oceniłam, że Monika ma największe prawo z nas wszystkich do Meridii tylko ze względu na jej schorzenie, bo my teoretycznie możemy uprawiać sport a ona nie, a już na pewno nie w takim zakresie jak my. Tylko o to mi chodziło

Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego dnia
To tak nie oceniaj, bo to no dla mnie bardzo przykre - uprawiam sport bardzo intensywnie 5 razy w tygodniu po 1,5h i to taki, że padam wychodząc z sali - oprócz tego dużo chodzę... Mam apetyt, nie da się ukryć, ale alkoholu nie piję wcale, nie używam cukru ani masła, nie jem słodyczy... Ale jestem chora i tyję, choroba spowalnia mi metabolizm, a leki choć ją leczą też sprzyjają tyciu.
M jest dla mnie ostatnią deską ratunku jeśli dam jednocześnie radę zrobić coś aby po niej nie przytyć znów. W ogóle pisanie kto ma jakie prawo do leku jest bezsensowne - każdy, dla kogo są wskazane je ma... A wskazania ustala lekarz, a nie widzimisię pacjenta.
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 09:56   #423
PANIUSIA69
Raczkowanie

Ja mimo wszystko życzę wszystkim dziewczyną sukcesu i osiągnięcia celu.Mam nadzieję ,że mi się uda i nie liczę na pocieszne słowa w stylu och jak ty biedna jesteś.Każda z nas boryka się z jakimiś swoimi problemami i dlatego M jest dla nas deską ratunku.Mam nadzieję ,że ja sama będę mogła się pochwalić za jakiś czas ,że mnie się udało z wieloma wyrzeczeniami ale udało się dojść do celu.Pozdrawiam wszystkich i miłego dzionka życzę.Pa pa pa.
PANIUSIA69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 10:15   #424
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
...A wskazania ustala lekarz, a nie widzimisię pacjenta.
i jeszcze raz Dlatego nie rozumiem jak ktoś może sobie sam na własną rękę brać Meridię skoro lekarz mu tego nie zaleca

Cytat:
Napisane przez PANIUSIA69 Pokaż wiadomość
Ja mimo wszystko życzę wszystkim dziewczyną sukcesu i osiągnięcia celu.Mam nadzieję ,że mi się uda i nie liczę na pocieszne słowa w stylu och jak ty biedna jesteś.Każda z nas boryka się z jakimiś swoimi problemami i dlatego M jest dla nas deską ratunku.Mam nadzieję ,że ja sama będę mogła się pochwalić za jakiś czas ,że mnie się udało z wieloma wyrzeczeniami ale udało się dojść do celu.Pozdrawiam wszystkich i miłego dzionka życzę.Pa pa pa.
życzę powodzonka i daj znać jak efekty

Stary 2008-02-26, 10:23   #425
monika733
BAN stały

GG do monika733
Thumbs up Dot.: Meridia

Bardzo bym nie chciała aby między innymi z mojego powodu atmosfera na tym forum była nie miła. Jeśli tak się stało to ze swojej strony : Bardzo przepraszam !!!
I skoro chcemy wymieniać sie doświadczeniami i wspierać i tp. to pokródce wyjaśnie (grzecznie i spokojnie ) jak to jest ze mną i M !!! :
- zaczełam brać M z nielegalnych zródeł , wiedząc dokładnie co to za lek. Po nagłym olśnieniu poszłam do lekarki i skonsultowałam się z nią. Opowiedziałam o moich kg. ( sama namawiała mnie na diety i odchudzanie) , o tym jak zle się czyje ostatnio i zapytałam o tarczyce. Postanowiłyśmy że na razie odstawie M i porobie badania. Ucieszyłam się że tak fajnie zajeła się moją osobą . Ale moja radośc długo nie trwała - pani doktor zwolniła się z mojej przychodni. Teraz praktycznie nie mam do kogo chodzić. Trzeba na rzęsach stawać aby doprosić się skierowania na zwykłe badanie. A ja miałam USG tarczycy robić. Więc co ??? Chodze do tej naszej przychodni i wykłucam się o wszystko.

Nie mogę chodzić na żadne aerobiki i tp. Pozostaje mi basen i ćwiczenia w nim. Dobre i to , tymbardziej że mam jaki kolwiek ruch i woda wyciąga.

Neguje branie M z takich nieuzasadnionych powodów tylko i wyłącznie ze względu na zdrowie tych pań. Wiem jak to jest z M ,bo wiele dziewczyn z mojego środowiska łyka ją jak cukierki. A niejednokronie zapytane nie maja zielonego pojęcia o składzie tego leku.

Co do moich wpadek ( piwko , ciacho itp.) tak, tak przydarzyły mi się . Nie mówie że nie ale nie jestem wyjątkiem wiele z nas ma trudniejsze dni !!

Nie oczekiwałam że z powodu mojej choroby dostane patent na pożeranie legalnie M. Nie Nie !! Opisałam tylko dlaczego Ja się zdecydowałam na M. A to że się przyznałam do kupna jej bez recepyt to tylko chciałam być szczera i nie kłamać że miałam recepte.

Mam nadzieje że mimo tego spięcia będziemy mogły ze sobą spokojnie i mile rozmawiać !!!!!

PS :Tereskaa : bardzo dziękuje za słowa wsparcia !!!!!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 12:17   #426
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość

Mam nadzieje że mimo tego spięcia będziemy mogły ze sobą spokojnie i mile rozmawiać !!!!!
Ja także bym chciała żeby atmosfera na forum była dobra, dajmy już wszystkiemu spokój i nie utrudniajmy sobie tego co i tak jest samo w sobie trudne - walka z ciałkiem

Stary 2008-02-26, 12:28   #427
Shakira_19
Raczkowanie

Kiedy widać pierwszej oznaki działania meridii?
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 14:11   #428
nnnnecia
Raczkowanie

Droga Teresko!

1
Monika może ćwiczyć - basen. Ja się nie wykręcam alergią i dzieckiem - to ironia była. Nawet po tym zdaniu napisałam "żartuję".
Chciałam pokazać przez to, że jak ktoś chce to zawsze znajdzie sobie wymówkę. Monika może chodzić i bawić się z dzieckiem. Biegać nie może itp. Też bym mogła pisać, że jestem chora - bo mam problem z biodrami. I tym bym mogła się wykręcać. Ale jak sama napisałaś - dla chcącego nic trudnego.

2
Można.
Nie przytoczyłam tego co się udało - o niczym takim Monika nie pisze.
Jestem na tym wątku bo miałam problem z wagą. Nie umiałam przestrzegać diety zanim zaczęłam brać M. Monika bierze M. i dalej nic. To chyba jest coś nie tak?

3
Lekarz tak się pisze bo męskie nazwy zawodów zakończone na -arz, piszę się przez "rz". Późno pisałam i byłam zmęczona - dwa zdania dalej dobrze napisałam.

Malinka Źle Cię wcześniej zrozumiałam - przepraszam.

Cytat:
i jeszcze raz Dlatego nie rozumiem jak ktoś może sobie sam na własną rękę brać Meridię skoro lekarz mu tego nie zaleca
No właśnie. Lekarz nie zalecił Monice M., a jednak ją popierasz.

Cytat:
Napisane przez Shakira_19 Pokaż wiadomość
Kiedy widać pierwszej oznaki działania meridii?
Różnie to bywa.
Stary 2008-02-26, 15:12   #429
kazika20
Przyczajenie

Dziewczyny nie wiem co jest grane od samego początku jak biorę meridię boli mnie pod językiem czy to normalne??
kazika20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 17:13   #430
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Cytat:
Napisane przez kazika20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem co jest grane od samego początku jak biorę meridię boli mnie pod językiem czy to normalne??
ja bynajmniej nie pamiętam takiego czegoś, ale poczekajmy na opinie innych dziewczyn.

nnnnecia - nie ma sprawy naprawdę

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 18:01   #431
truskawka23
Przyczajenie

Witam!

Bardzo proszę, aby któraś z Was napisała jak to jest po zaprzestaniu brania M. Jak się wychodzi i jak należy jeść.
truskawka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 19:07   #432
nnnnecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kazika20 Pokaż wiadomość
A możesz powiedzieć coś więcej? Z jakimi lekami miałaś kontakt ostatnio? Jak długo bierzesz M. i jaką (10/15)? Czy miałaś wykonywane jakieś zabiegi jamy ustnej bądź jej okolic? Czy na coś chorujesz lub masz uczulenie? Czemu nie pójdziesz do lekarza?

Cytat:
Napisane przez truskawka23 Pokaż wiadomość
Witam!

Bardzo proszę, aby któraś z Was napisała jak to jest po zaprzestaniu brania M. Jak się wychodzi i jak należy jeść.
Wychodzi się przodem - zależy jak kto woli. Co masz na myśli pisząć "wychodzi się"?
Napisz coś o sobie. Wzrost, waga i wiek popdaj. Jaki masz problem, że myślisz o braniu M.? Od wszystkigo to zależy,

Edytowane przez nnnnecia
Czas edycji: 2008-02-26 o 23:12
nnnnecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 07:44   #433
PANIUSIA69
Raczkowanie

Jeśli M jest dla ciebie w jakiś sposób nie dostosowane to przeżuć się na błonnik z ananasem.Cena ok 17-25zł.Zależy od firmy.To tez mniejsza apetyt.Powodzenia.
Stary 2008-02-27, 07:58   #434
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!

Właśnie, mnie także to ciekawi, choć jeszcze długooooooo będę brała Meridię Ale tak na zdrowy rozsądek wydaje mi się, że w żadnym razie nie wolno rzucać się na jedzenie po zaprzestaniu diety bo jojo będzie murowane My, ludzie ze skłonnością do tycia musimy być niestety całe życie na diecie Jedzenie podczas brania M. chyba też ma duże znaczenie, bo wiadomo M. hamuje uczucie głodu i można prawie dzięki niej nie jeść i wtedy nasz organizm "zaciśnie pasa" i spowolni przemianę materii a jak zaczniemy nieco więcej jeść to momentalnie organizm odłoży sobie zapasy na wypadek znowu "chudych czasów", których doświadczył i oto całe sedno jojo Więc chyba jedyną radą jest jeść w miarę normalnie tylko chudziej, mniej kalorycznie Przede wszystkim pamiętać by jeść, by nie opuszczać posiłków, by jeść 5-6 małych posiłków w ciągu dnia, to sporo ale chyba tylko dzięki temu możemy uniknąć jojo No chyba, że się mylę, bo specjalistką w tej materii nie jestem

A mam jeszcze jedno pytanie co do Meridii, bo ja aktualnie biorę 10 i zastanawiam się czym różni się 15 od 10 Tzn. chodzi mi o to czy 15 dłużej działa, bardziej hamuje głód, czy jak Ja swoją 10 biorę raz na dwa dni ale już w 2 dniu zaczynam czuć głód, czy 15 może mi rozwiązać ten problem?

Stary 2008-02-27, 08:15   #435
scarlett26
Zakorzenienie

Dziś wreszcie zaczęłam!
Stary 2008-02-27, 09:55   #436
Shakira_19
Raczkowanie

dziewczyny kiedy waga zaczyna spadać, po ilu dniach, tygodniach?

ja biorę od soboty -- ubyło mi coś 1,5kg --ale to chyba tylko dlatego, że prawie nic nie jem -prócz sera i napojów
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 10:12   #437
truskawka23
Przyczajenie

Tereskaa, M 10- tka to po prostu 10 miligramów które zawiera jedna tabletka substancji czynnej czyli chlorowodorku sibutraminy, a z 15 mg jest analogicznie. M15 ma silniejsze działanie od M10mg
truskawka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 11:38   #438
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja biorę od soboty -- ubyło mi coś 1,5kg --ale to chyba tylko dlatego, że prawie nic nie jem -prócz sera i napojów
To niedobrze, że nie jesz Wydaje mi się, że powinnaś jeść regularnie co 3-4 godziny malutkie posiłki, choćby z rozsądku by później uniknąć jojo

Cytat:
Tereskaa, M 10- tka to po prostu 10 miligramów które zawiera jedna tabletka substancji czynnej czyli chlorowodorku sibutraminy, a z 15 mg jest analogicznie. M15 ma silniejsze działanie od M10mg
Wiem, wiem, że to jest ilość substancji czynnej, tylko kucze jak to się przekłada na praktykę, czy działa taka większa jednostka dłużej, czy bardziej hamuje głód?

Stary 2008-02-27, 14:36   #439
ABRA_ABRA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliwka76 Pokaż wiadomość
Hejka! Pisałaś, że bierzesz M od września. Czy nadal ja bierzesz? Od jakiej dawki zaczynałaś? Zmniejszałaś stopniowo, czy zwiększałaś? Pytam tak dociekliwie, bo rozmiarowo byłaś podobna do mnie.

Tak.... do czerwca sie katuje...
ABRA_ABRA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-27, 15:43   #440
nnnnecia
Raczkowanie

Cytat:

Trudno powiedzieć po ilu dniach. Ubytek masy ciała i tempo jego uzyskiwania będzie zależało od wielkości deficytu energetycznego. Policz.
Spadek wagi o 1,5kg jest spowodowany odwodnieniem.

Cytat:
A mam jeszcze jedno pytanie co do Meridii, bo ja aktualnie biorę 10 i zastanawiam się czym różni się 15 od 10 Tzn. chodzi mi o to czy 15 dłużej działa, bardziej hamuje głód, czy jak Ja swoją 10 biorę raz na dwa dni ale już w 2 dniu zaczynam czuć głód, czy 15 może mi rozwiązać ten problem?
Poprostu leczenie zaczyna się od M. 10. Jeśli po czterech tygodniach leczenia nie nastąpi zmniejszenie masy ciała co najmniej o 2 kg, lekarz może zwiększyć dawkę do jednej kapsułki preparatu Meridia 15 na dobę.

Cytat:
Dziś wreszcie zaczęłam!
Sukesów życzę!
Stary 2008-02-27, 16:45   #441
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nnnnecia Pokaż wiadomość
Sukesów życzę!
Dzięki! Ale mnie suszy, już po jednej tabletce...
Stary 2008-02-27, 18:16   #442
dziuba85
Zakorzenienie

Meridii nie biore codziennie ,bo zauwazylam ze wtedy juz kompletie nie jem.Mam sposob,biore ja co drugi dzien,wtedy mam choc troszke apetytu a dzis nawet sporo zjadlam bo 3 posilki nie jem weglowodanow i w sumie dzieki temu sie dobrze czuje. Bardzo duze pije

Nie mam tutaj wagi ale czuje po ciuchach,ze chudne Bo juz na pupie mi zwisaja jeansy,ktore byly obcisle i na nogach. I widac zaczyna kosci biodrowe... Brzuch sie zrobil plaski... moze nie super plaski,ale nie ma go takiego,jaki byl...

Pozdrawiam

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 19:40   #443
PANIUSIA69
Raczkowanie

Za 2 dni mina już 2tyg jak zażywam M.Mam lepsze samopoczucie i apetyt się zmniejszył i jakoś nie chce się jeść.Nie ważyłam się ani tez nie podniecam się lużnymi spodniami bo to wszystko tylko opinia względna.Liczy się bardziej efekt końcowy za następne 2tyg.Jedynie co mnie jakoś niepokoi to to ,że jakoś odeszła mi ochota na sex.Może przesadzam ale jakoś tak nie odczuwam popędu i chęci.
Stary 2008-02-27, 20:52   #444
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PANIUSIA69 Pokaż wiadomość
Za 2 dni mina już 2tyg jak zażywam M.Mam lepsze samopoczucie i apetyt się zmniejszył i jakoś nie chce się jeść.Nie ważyłam się ani tez nie podniecam się lużnymi spodniami bo to wszystko tylko opinia względna.Liczy się bardziej efekt końcowy za następne 2tyg.Jedynie co mnie jakoś niepokoi to to ,że jakoś odeszła mi ochota na sex.Może przesadzam ale jakoś tak nie odczuwam popędu i chęci.
No ja się nie podniecam luznymi spodniami,ale po tym widze,ze cos chudne...

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 21:27   #445
nnnnecia
Raczkowanie

Dziuba Też mam ten problem, że wagi w domu nie mam i tyle tylko co po ciuchach widzę.
Stary 2008-02-27, 22:24   #446
PANIUSIA69
Raczkowanie

Bardzo przepraszam jeśli Was uraziłam,nie chciałam abyście to odczytały w ten sposób.mnie też spodnie spadają,zwisają mi wszędzie ale nie chcę się rozczarować.Dlatego tak się tym nie podniecam.Potrzebuję czegoś bardziej namacalnego.Dlatego.
Stary 2008-02-28, 10:15   #447
scarlett26
Zakorzenienie

A ja szaleję tak mi się pić chce... Dziś wypiłam już ponad litr....
Stary 2008-02-28, 10:36   #448
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja szaleję tak mi się pić chce... Dziś wypiłam już ponad litr....
Takie to niestety są skutki uboczne po Meridii Ja też tak mam i do tego okropne zatwardzenia, że się muszę senesem wspomagać Ale trzymaj się, będzie dobrze

Stary 2008-02-28, 10:48   #449
PANIUSIA69
Raczkowanie

Dziewczyny a spróbujcie sobie brac dodatkowo błonnik z ananasem.Bynajmniej u mnie wspomaga układ trawienny i nie mam zaparć.Pozdrawiam pa.
Stary 2008-02-28, 11:20   #450
nnnnecia
Raczkowanie

To dobrze. Pij, pij - litr to mało.

Ja to błonnika nie biorę.. tylko witaminy w tabletkach musujących piję.

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2008-02-28 o 12:51 Powód: Post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj"
nnnnecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości