Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-15, 14:37   #421
diablica80
Zakorzenienie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I

Mój zamiast 2.5h spać spał..... pół h....

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 14:44   #422
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja dziś o 13 podałam obiadek, o 14 cyca, zjadła i zasnęła przy nim Ciekawe o której się obudzi, bo zazwyczaj śpi 2-2,5h

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 15:22   #423
Kasiula8708
Rozeznanie

U nas juz drzemka ostatnia dobiega konca,moze dzis wczesniej pojdzie spac,bo chciala bym cos z mezem w tv obejrzec wkoncu

Wpadlismy z wizyta do mojego taty i wzielam Lence w biedrze sloiczek krupnik a nie spojrzalam ze to po 9msc i jej konsystencja nie podeszla,za duze kawalki,wszystko wypluwala:-\ jutro juz jej ugotuje jakas zupke z cukinia bo tesciowa kupila

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
U nas juz drzemka ostatnia dobiega konca,moze dzis wczesniej pojdzie spac,bo chciala bym cos z mezem w tv obejrzec wkoncu

Wpadlismy z wizyta do mojego taty i wzielam Lence w biedrze sloiczek krupnik a nie spojrzalam ze to po 9msc i jej konsystencja nie podeszla,za duze kawalki,wszystko wypluwala:-\ jutro juz jej ugotuje jakas zupke z cukinia bo tesciowa kupila

OLLILINA widzialam Lilcie,slodziak z niej:-*uwielbiam dziewczynki w opaskach same mamy kilka,uroczo to wyglada

Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 15:32   #424
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Mój zamiast 2.5h spać spał..... pół h....

Stary 2016-07-15, 15:47   #425
cynamon_
Zakorzenienie

Bepanthen pomógł nam na to odparzenie juz praktycznie dobrze jest, ale cholerstwo drogie jest 26 zl zapłaciłam za taką małą tubke w rossku :/
Stary 2016-07-15, 16:01   #426
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Bepanthen pomógł nam na to odparzenie juz praktycznie dobrze jest, ale cholerstwo drogie jest 26 zl zapłaciłam za taką małą tubke w rossku :/
No niestety. Na takie rzeczy świetny jest krwm nivea sos emolient, choć ogólnie dla mnie to beznadziejna firma. 16zl w rosmanie i opakowanie duuuzo wieksze
Stary 2016-07-15, 16:14   #427
Catherine86
Zakorzenienie

U nas tez bephanten w uzyciu tak zapobiegawczo bo co piard to slad kupki chyba po tym antybiotyku albo probiotyku, a boje sie odparzen, nigdy nie miala jak dotad.

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-15, 16:24   #428
cynamon_
Zakorzenienie

Novakia, dzięki poczytam sobie o tym... w ogóle smarujecie czymś pupki zapobiegawczo? Ja smaruje, najbardziej mi hipp pasował pod względem składu, konsystencji itd. Ale dostałam kiedyś penaten i chcialam dziadostwo wykończyć i chyba młodej tym tak tyłek załatwiłam

Sent from my E2303 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2016-07-15, 16:38   #429
Catherine86
Zakorzenienie

Ja linomagiem po kupkach. Jak bardziej czerwona to dopiero bephanten.

Stary 2016-07-15, 16:46   #430
cynamon_
Zakorzenienie

W rossmanie nie ma linomagu chyba co?
Stary 2016-07-15, 16:47   #431
Catherine86
Zakorzenienie

Nie, chyba tylko w aptekach. Ja z gemini zawsze zamawiam kilka sztuk.

Stary 2016-07-15, 16:50   #432
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Novakia, dzięki poczytam sobie o tym... w ogóle smarujecie czymś pupki zapobiegawczo? Ja smaruje, najbardziej mi hipp pasował pod względem składu, konsystencji itd. Ale dostałam kiedyś penaten i chcialam dziadostwo wykończyć i chyba młodej tym tak tyłek załatwiłam

Ja linomagiem , alantanem lub hippem. Jak mocno czerwona/odparzona to sudocrem lub maść pieciornikowa ziaji, a jak masakrycznie to idzie w ruch gencjana+alantan.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 17:00   #433
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
W rossmanie nie ma linomagu chyba co?
Z takich "zwykłych" sklepów, to chyba tylko w Smyku jest, ale drooooogi...

Ja cały czas kupuję linomag A+E, ten z różową nakrętką. Nie było potrzeby używać nic innego póki co. Zawsze też w torebce mam alantan, ale to bardziej dla mnie
Bepanthen mi śmierdzi
Stary 2016-07-15, 17:10   #434
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

nie smaruję, tylko jak widzę, że czerwona to Babydreamem niebieskim w okrągłym pudełeczku, dla mnie najlepszy na odparzenia które na szczęście mała miała tylko raz, jeszcze w grudniu i (odpukać) od tamtej pory spokój
Stary 2016-07-15, 17:19   #435
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Jak was tak czytam co piszecie o tych posiłkach, godzinach itd. To zaczynam się martwić ze jakas jestem olewacka matka bo nie mamy stałych pór posiłkow, mała cyca kiedy ma ochotę, obiadek mniej więcej w południe, a owoce/kaszka/flips/biszkopt to gdzieś tam upycham w ciągu dnia jak leci
Spoko, ja tez olewacka
Cyc ile sobie ksiaze zazyczy, a posilki mega roznie wypadają. Mlody ma 7mcy, wiec daje tylko 1 posilek staly no i dzisiaj to jest np. obiad, jutro II śniadanie, pojutrze deser.
Nigdy sniadanie/kolacja, bo tu mi cyc pasuje.
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Moja też się wali, już coraz mniej, ale na początku to masakra była, łup i ryk, łup i ryk. No ale ona chce widzieć i ja też się lepiej czuję jak ją widzę, jak był ochraniacz to non stop zrywała tasiemki. Teraz mam ochraniacz tylko na tej stronie łóżeczka, która jest przy ścianie, żeby mi smoczka tam nie wrzucała
U nas nie ma jak tasiemek zerwac, bo sa z zewnatrz
Nie potrzebuje mnie widziec, bo tam spi, ew. na chwile go tam daje, jak potrzebuje cos zrobic. Albo wojuje jak sie obudzi. W nocy spi z nami

Dzisiaj sie tak ucieszylam z rana, bo wstal o 7:30 a o 9 maruda, wzielam go na rogala, przytulilam a on po prostu zamknal oczy i zasnal. Aleeee pospal 40 minut (a rano spi 1,5-2h) i wyje. No to usypiam drugi raz (czesto jak sie obudzi to tak robie), ale spal nie bede i bede wyl, bo niewyspany jestem

No i tak wyl prawie 2,5h az w koncu udalo nam sie wylezc z domu i zapakowac psem do auta.. Dojehcalismy do miasta, zachustowałam dziada, pies na smycz, zaliczylismy poczte, spacer, ksiaze of kors nie spi.
Wrocilismy, to dopiero cyc i poszedl spac na ok 1h.

U nas do jedzonka dzis brokul, marchewka, ziemniak i kasza jaglana, zmiksowane. Wszamane wszystko, ok. 140g.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 17:20   #436
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
OLILINA tak inne pokarmy to je jak za kare, sporo ze slina wypluwa i ogolnie po chwili buzia w ciup i juz tam nic nie wlozysz. Ale faktycznie z przybieraniem nigdy nie mielismy problemow wrecz przybiera nad norme i nieraz sie kazdy glupio dopytuje czy napewno na samym cycu ona tak rosnie, pewnie ja dodatkowo butla pase Na takie teksty nic tylko zmierzyc wzrokiem meryl streep z Diabel ubiera sie u prady

Co do refluksu to ja obstawialam ukryty bo dobrze przybierala i nie ulewala ale lekarz mnie wysmial i kazal nie wymyslac. Kurde przechodzac to co wtedy przechodzilam kazdy by szukal przyczyny. To bylo straszne. Zalowalam, ze odstawilam butle bo na poczatku dokarmialam, a potem sam cyc i efekt taki, ze w 7 tygodniu juz nie pamietala butelki i nie dala sobie wcisnac, a ja w tamtym czasie zrobilabym wszystko zeby te histerie sie skonczyly wlacznie z przejsciem na mm, chociaz chcialam probowac dawac moje odciagane w butli. Ale nie zaakceptowala i sie meczylismy. Nie wiem co to bylo do dzis, po prostu przeszlo w 5 mcu. 3 lekarzy olalo temat, a ja nie mialam sil z dzieckiem uwieszonym ciagle na piersi jezdzic gdzies dalej. Ale co stresu dostarczylysmy sobie nawzajem to tylko nasze, dochodzilo do sytuacji, ze wbilam sobie w glowe, ze ona znienawidzi mnie za to ze kazde jedzenie bedzie sie jej kojarzyc z placzem, jakie to bylo dolujace jak dziecko radosne, wesole na sam widok piersi i zamiaru przystawiania zaczyna rozdzierajaco plakac i krzyczec. Ale co mialam zostawic ja glodna?
Jestem szczesliwa, ze to juz tylko wspomnienie. Natomiast wiem, ze ten strach i obawy wroca przy drugim dziecku i moze sie skonczyc bardzo wczesnie na mm bo dwa razy nie chce tego przechodzic

Kurcze to jak nasza historia!!! Tylko, ze nam sie nie udalo i w koncu po wielu probach wyladowalismy na mm :/
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 17:20   #437
Dotka90
Zakorzenienie

A tylka nie smaruje. Jak odparzenie to bephanten, a po kapieli Sylveco.
Bephatnen moze i drogi, ale ja jadę jeszcze na pierwszej tubce
Stary 2016-07-15, 18:13   #438
cynamon_
Zakorzenienie

Mi się tubka już kończy a kupilam kilka dni temu😵😱

Stary 2016-07-15, 18:31   #439
Daisy 85
Wtajemniczenie

Witam się dziewczynki z wszystkimi, proszę o dopisanie Daisy85 (29lat) córeczka ur.09.10.2015 (2950g, 50 cm CC) TP 13.10.2015

niestety nie będę z wami od początku, bo już nie nadrobię...

A WY PAŹDZIERNIKÓWKI ZROBIŁYŚCIE MNIE W BAMBUKO!!! nie było mnie tydzień, chciałam nadrobić, odpisywałam sukcesywnie, a tu co??? nikogo już nie ma
a więc wrzucam Tu moje wypociny listopadóweczki/grudnioweczki nie obraźcie się i od teraz piszę z wszystkimi

KOCHANE ZATRZYMAŁAM SIĘ NA 150STRONIE I WIĘCEJ CHYBA NIE NADROBIĘ... mam gości cały tydzień, poza tym mój szkodnik już normalnie wstaje przy wszystkim i mocno ćwiczy chód dostawny przy sofie, ławie, drzwiach, a nie potrafi jeszcze za każdym razem ładnie usiąść i nieraz stoi i marudzi bo się boi spocząć, a zdarza się, że upadnie, więc cały czas muszę być przy niej w gotowości

Cytat:
Daisy no to pięknie mała zasuwa....
pediatra mi powiedział, że dzieci jedzące regularnie żółtko wcześniej zaczynają chodzic, a ja mojej daję co drugi dzień calutkie żółtko

Cytat:
Elve owszem i Daisy też jest staroekipowa

[/COLOR]Z nowości - od wczoraj pełzanie przeszło na czworaka, jeszcze niezgrabnie i momentami ryjemy nosem o glebę, ale z każdym gestem jest lepiej Pełzała szybko, ale teraz to już totalna rakieta

gratki za próby raczkowania, teraz to się dopiero zacznie

Cytat:
Z racji tego, że piesek tylko u rodziców to u nas młody zapierdziela z prędkością światła za odkurzaczem
a moja przed odkurzaczem ucieka i chowa się za drzwiami

Cytat:
[/COLOR]Ps. nie kupię turkusowego fotelika wrrr... normalnie różnica w cenie 400 pln za kolor... pogięło ich... będzie czarno-fioletowy...

szaleństwo

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Zaczekam jeszcze co inne dziewczyny napiszą, na listopadowkach większość jest za wspólnym wątkiem ☺
ja też za

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Screaming Whispers Pokaż wiadomość
Wprowadzasz na siłę pokarmy czy jednak odpuszczasz?
jak przyjedziesz do PL możesz zrobić małemu morfologię, bo na tym etapie nasze mleczko nie dostarcza wystarczająco żelaza, jak będzie ok to olej temat. ja z moją też miałam masakrę, nic poza cycem się nie chwyciła, nie zmuszałam na siłę, bo się dziecko zniechęci, ale próbowałam codziennie, aż przyszedł dzień kiedy zjadła łyżeczkę, później dwie, a teraz zjada 130/150ml kaszki i 190ml obiadu, ale długo to trwało... 3,5 miesiąca potrzebowała, aby dojść do takich ilości, więc cierpliwości. najważniejsze aby morfologię mały miał dobrą...

Cytat:
S
Jedyne zabezpieczenia jakie kupiłam to taśma na kant ławy - bo mamy szklaną i zamknięcie dodatkowe do szafki w kuchni gdzie trzymam detergenty i chemikalia różne. Mąki...kasze...miski...có ż jak mu się uda to będę sprzątać.
A reszta...cóż trzeba dziecia pilnować
a
Cytat:
Wiecie co? Najlepsze jest to, ze on w szpitalu 5 dni tylko w lozczku sypial. Pierwszego dnia w domu tez spal u siebie. Pozniej tatus Antka i moja mamusia oszacowali, ze ja ich w nocy budze. Mam zabrac mlodego do lozka bo chodze bez przerwy i wstaje a chlop do pracy musi mi sie wyspac! W zasadzie na wlasne zyczenie sie w to wszystko wpakowalam bo zamiast kazac sie w doope pocalowac to znow chcialam by wilk byl syty i owca cala.
ja musiałam oblepić taką rurką piankową ranty ławy, bo mam owalną, ale moja wstawała i jadła tą piankę, więc trzeba było jeszcze dodatkowo taśmą klejącą oblepić ja dumam jak zabezpieczyć szafki z detergentami, bo nie mam na nich uchwytów

Cytat:
Po miesiacu moja matka wyjechala, nagle pokarm sie pojawil, nagle butelki nie trzeba, nagle mu jedzenia starcza.
bo stres i zmęczenie wpływa negatywnie na produkcję mleka, matka pojechała ty odetchnęłaś

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
moja mama do tej pory robi aluzje, że taki duży a jeszcze cycka ciągnie, fajnie że zero wsparcia ze strony własnej matki..szkoda gadac.
porażka, u mnie wszyscy byli pod wrażeniem, że mimo tylu problemów karmiłam do skończenia 9 m-ca

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość
Jak teraz wyglada u Was karmienie? Ile kaszy/mleka/obiadku.. ??
Ile teraz dajecie zoltka? Ja nadal co drugi dzien polowke.
to i ja się dołączę, co prawda my od dopiero 1,5 tyg na mm, ale tak to u nas wygląda:
Rano kaszka ze 130/150ml mleka+co drugi dzień całe żółtko (baaaaardzo tego pilnuję )
po południu 180/190 ml obiadu
przed wieczorem około 200/210ml mm
wieczorem 180/200ml mm+półtora miarki kaszki
przed spaniem 210/230 ml mm

owoce nadal są bleeeee

Cytat:
ogórek małosolny mniam mniam
wow

Cytat:
Kolo 17 dalam mu truskawki z jagodami i jablkami. O dziwo zjadl 190 ml.xD
nie wiem czy nie robisz błędu ucząc go słodkiego smaku kiedy nie akceptuje jeszcze warzywek

Cytat:
Tylko u nas jest taki problem ze krolewna zageszczonego mleka nie chce ciagnac nawet przez 3przeplywowoy smok, no i musze karmic lyzeczka....wiec sie schodzi..
u mnie było to samo dopóki mi siostra nie kupiła smoczków specjalnych do kaszki, gdzie w zależności jak się smoczek ustawia jest różna przepływalność...

Cytat:
mala wazy 8460g
moja dzisiaj ważona 8300, więc też nie jakiś byk

Cytat:
[/COLOR]KUPIŁAM FOTELIK
super, jeden dylemat z głowy

Cytat:
O maj god, moje dziecko mnie wlasnie ugryzło przez sen... Pierwszy raz tak zacisnęła górne i dolne zęby na piersi. Ałć!
Cytat:
Przypomniałaś mi jak jeszcze karmiłam... gdy kończył jeść zaciskał dziąsła i takimi zaciśniętymi na maxa puszczał cyca...
też tego nie lubiłam, a teraz jak pożegnałyśmy się z cycusiem czuję się taka wolna i w końcu przesypiam całą noc od 24 do 8 rano, a nieraz dłużej, moje kochane dziecko
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-15, 18:31   #440
Daisy 85
Wtajemniczenie

idę czytać dalej

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Moim zdaniem, temperatura 40stopni wystarczy , do tego jeszcze dochodzi prasowanie
ja jak nastawiam na 40 ale dłuższe pranie to stwierdzam, że ubrania są wystarczająco czyste. poza tym ja zaopatrzyłam się w suszarkę elektryczną i juz nie pamiętam kiedy ostatnio prasowałam, a wczesniej zajmowało mi to około 4h tygodniowo, bo jechałam wszystko, łącznie z bokserkami

Cytat:
No, zamówiłam fotelik. Teraz będę czekać lekko zaniepokojona, bo fotelik był mega tani, zastanawiam się czy nie przegięłam z wyborem Jakoś zawsze podejrzliwie patrzę na super hiper mega obniżki
daj znać jak przyjdzie

Cytat:
Obudził się o 6 jak skowronek a o 7 już miano Lucyfera przybierał...
dobre

Cytat:
Z[/COLOR]Zastanawiam się jeszcze nad letnim pokrowcem do fotelika, ale nie wiem czy mnie pociąga skład oryginalnego...80% bawełny, 20% poliestru, hm.
Cytat:
No ja się zastanawiam czy wziąć ten, czy jednak zamówić bambusowy.
Kurde Elve, T y mocno doinformowana jesteś, daj znać jaką decyzję podejmiesz, to ja odgapię

Cytat:
Jeszcze nie miałam @ od czasu przed ciążą .
wow zazdroszczę

Cytat:
OLILINA przynajmniej masz pewnosc ze nie zajdziesz
oj to akurat nie jest wyrocznia

Cytat:
O matko zatrucie nie odpuszcza
bidulka, a może to faktycznie jakiś wirus?!?!?
ja miałam ostatnio rotawirusa, trzymało mnie 3dni!!!!! wymiotowałam, biegunka masakryczna, jeszcze wtedy pierś ode mnie dostawała i co??? raz ją tylko przegoniło, dlatego w takich chwilach cieszę się, że ją zaszczepiłam...

Cytat:
Nie wiem, czy już pytałam kiedyś, szczepiłyście dzieci na pneumokoki? Bo nam darmowa ta szczepionka przysługuje, ale ja narazie nie chcę na to szczepić, może jak będzie szla do żłobka i musialam dziś oświadczenie podpisać, że nie chce narazie.
moja powyższa wypowiedź świadczy o moim podejściu do szczepienia, tak, pytałam wiele matek, lekarzy i zaszczepiłam małą.

Dziewczyny a będziecie szczepić na meningokoki i ospę???

idę czytać dalej

Cytat:
Jakościowo to u nas f&f z tesco najlepiej wypada ☺
Cytat:
My nosimy bodziaki z Tesco, 6-9 jeszcze, ale już zamówię większe, spodenki w tym rozmiarze już są ciasne. Ze spodni ze Smyka 74 też już powolutku wyrastamy...
z tesco sa strasznie szerokie, po praniu są lepsze???

Cytat:
BKupiłam zabezpieczenia na szuflady, przykleiłam bez asysty dziecka, młoda po znalezieniu się w pokoju od razu ruszyła do rozpracowywania zabezpieczeń Nawet nie próbowała otworzyć szuflad, od razu się wzięła za te plastiki
dobra jest i spostrzegawcza

Cytat:
Zapytasz, to po co wcześniej szczepić, a ja odpowiem biznes is biznes 😜
mam podobne zdanie jak Elve, wcześniejsze szczepienie, wcześniejsza odporność, zwłaszcza u malutkiego, bardziej narażonego dziecka

Cytat:
Kolejna zła nocka za nami...płaczki co godzinę...jestem jak zombi...
współczucie

Cytat:
Tadaaaa

super jest

Cytat:
U mnie to nie jest kwestia dni, tylko miesięcy niestety. Od kilku do kilkunastu razy w nocy do niej wstaję i przykrywam, odkrywam, daję smoczek, włączam Szumisia, głaszczę, takie tam. Podejrzewam, że gdybym nic nie robiła, to efekt by był taki sam ale przecież nie uleżę spokojnie jak mnie jej krzyk ze snu wyrywa.
szalona
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 18:55   #441
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle smarujecie czymś pupki zapobiegawczo?
Tylko jak jest czerwona - wtedy Sudocrem...nic innego u nas nie pomagało. Na szczęście rzadko - mam próbkę ze szpitala i do tej pory używam

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U nas do jedzonka dzis brokul, marchewka, ziemniak i kasza jaglana, zmiksowane. Wszamane wszystko, ok. 140g.
Brawo
Mam pytanie, kaszę jaglaną dajesz taką zwykłą, dorosłą?
Ja na razie mam dzidziową instant ale chcę zmienić na taką normalną.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
A WY PAŹDZIERNIKÓWKI ZROBIŁYŚCIE MNIE W BAMBUKO!!![/B] nie było mnie tydzień, chciałam nadrobić, odpisywałam sukcesywnie, a tu co??? nikogo już nie ma
Oj tam oj tam
A nas kto zostawił na tydzień, he?

Dałam Ci cynka...wcześniej nie mogłam bo się w końcu na tą kawę do kuzynki wybrałam...
Tak jak u Elve, fotelik przetestowany, młody w nim smacznie chrapał...wróciliśmy, kąpiel, butla i śpi!!!!!
Stary 2016-07-15, 19:08   #442
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

U nas z jedzeniem jest tak, że jest cyc na żądanie i 2x dziennie po cycu jest 50-60g czegoś - rano po drzemce owoc jako drugie śniadanie, po południu ok. 13 obiadek. Jak skończy 8mcy chcę wprowadzić mu kaszę na kolację przed kąpielą, żeby po kąpieli jeszcze był cyc
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 19:10   #443
novakia
Zakorzenienie

Dziewczyny a jaka kasze dodajecie do butelka z mlekiem? I ile?
Stary 2016-07-15, 19:14   #444
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaka kasze dodajecie do butelka z mlekiem? I ile?
Hipp jaglano-kukurydziano-ryżowa, jest super.
Czasem kaszki Nestle "Zdrowy brzuszek"

Mój je dużo na noc...teraz zjada porcję na 240wody, plus mleko, plus 5 miarek kaszki

W dzień mleka wypije 120...w nocy też tyle ostatnio.

Jak zaczynałam dawać kaszkę do mleka to były 3 miarki na 180 ml wody plus 6 miarek mleka..
Stary 2016-07-15, 19:41   #445
novakia
Zakorzenienie

O mam ta kaszke ale daje na gęsto z owocem. Hmm
Stary 2016-07-15, 20:04   #446
Dotka90
Zakorzenienie

Diablica tak, nirmalna dorosla kasze daje
Stary 2016-07-15, 20:11   #447
olilina
Zakorzenienie

DAISY bodziaki z tesco się niestety nie kurczą po praniu.

DIABLICA ja już dawalam zwykłą kaszę jaglaną
Tylko trzeba dać troszkę więcej wody, bo jest zbyt hmm zbita? i trochę buzię zapycha ;P
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-15, 20:14   #448
acidka
Zakorzenienie

Ja w ogóle pupy niczym nie smaruję w ciągu dnia. Na noc mam jakąś niveę i allerco i smaruję, posypuję mąką ziemniaczaną i dobranoc Ale to raczej z przyzwyczajenia, bo mała się od dawna nie odparza.

Cytat:
Napisane przez Daisy 85;63067191
[B
A WY PAŹDZIERNIKÓWKI ZROBIŁYŚCIE MNIE W BAMBUKO!!![/B] nie było mnie tydzień, chciałam nadrobić, odpisywałam sukcesywnie, a tu co??? nikogo już nie ma
a więc wrzucam Tu moje wypociny

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 20:24   #449
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dziewczyny wyjeżdżemy z rana na weekend, więc mogę nie nadrobic jak wroce Bede na telefonie, ale na tel nie dopisze na pierwsza strone, wiec jakby co to musicie poczekac do poniedzialku

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-07-15, 20:27   #450
olilina
Zakorzenienie

Kurczę a ja przy każdej zmianie pampa daję trochę bepanthenu w okolice odbytu. W sumie nie wiem po co;P tak profilaktycznie chyba.

Bepanthen teraz wypuścił nową serię w tubkach plastikowych a nie metalowych i one są duuuzo tańsze, a skład ten sam. Warto poszukać w aptekach, u mnie w ziko często jest w promocji i za 100ml place 29 zl.

CZEKOLADA udanego wyjazdu

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2016-07-15 o 20:29
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości