Mamusie kwietniowe 2017 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-04, 21:55   #421
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017

Cytat:
Napisane przez Ejda665 Pokaż wiadomość
Sorry dziewczyny, że zaczęłam ten temat, będzie co będzie jak to mówią - jak weszło, to i wyjść musi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Moja mama powiedziała mi kiedyś to samo. I że poród to coś w stylu wkładasz zamkniętą parasolke a wyjmujesz otwartą 😂

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Tak lekarz rodzinny... Żadnych dupkow czy lutein też nie podają, a za ciężarna uznają Cie w 12 tc... Mam nadzieję, że żadnych sensacji nie będę miała i wytrwam do 12tc

Wytrwasz! Kciuki. 👍

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Dla mnie tragedia było podniesienie się z pozycji leżącej do pozycji siedzącej na łóżku... Mam nadzieje ze juz mnie to nie spotka!!
Ja się podniosłam dopiero po 20 godzinach od operacji.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 21:57   #422
Ejda665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Moja mama powiedziała mi kiedyś to samo. I że poród to coś w stylu wkładasz zamkniętą parasolke a wyjmujesz otwartą 😂

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Wytrwasz! Kciuki. 👍

Haha niezle porównanie z tą parasolka
Dzięki za kciuki

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
damy rade Kochana !
Dziękuję za słowa wsparcia

Ejda665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 22:00   #423
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha niezle porównanie z tą parasolka
Dzięki za kciuki

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Dziękuję za słowa wsparcia

Rozbawiła mnie wtedy moja mamusia. 😁 Całe szczęście nie było mi dane to sprawdzić.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 22:07   #424
meniaa94
Wtajemniczenie

raduska- zgodze sie z Tobą,cc nie jest super kolorowa ... dla mnie już na pierwsza noc oddali dziecko jak ruszyc sie z łóżka jeszcze nie mogłam. wychodziłam ze szpitala wpół zgięta ledwo żylam ... ciężko było dziecko podnieść z łóżeczka ...
Stary 2016-08-04, 22:18   #425
Ejda665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
raduska- zgodze sie z Tobą,cc nie jest super kolorowa ... dla mnie już na pierwsza noc oddali dziecko jak ruszyc sie z łóżka jeszcze nie mogłam. wychodziłam ze szpitala wpół zgięta ledwo żylam ... ciężko było dziecko podnieść z łóżeczka ...
Dobrze znać też druga stronę medalu, zawsze tylko boję się porodu SN z wcześniej wymienionych względów, a teraz jak czytam wasze opinie po cc to zaczynam się zastanawiać czy to aby na pewno takie super rozwiązanie

Stary 2016-08-04, 22:21   #426
meniaa94
Wtajemniczenie

Ejda-każdy poród ma swoje plusy i minusy ... aczkolwiek każdy można nazawac porodem według mnie. Ja sie mega bardzo męczyłam po cesarce z lewej strony miałam ściągany szew jakoś i nie mogłam w ogóle na lewej stronie leżeć przez miesiąc bo wstanie z łóżka objawiało się płaczem dosłownie. Ale nie chce nikogo straszyć wiadomo swoje przecierpieć trzeba przy każdym czy przy sn czy cc damy rade kobitki !
Stary 2016-08-04, 22:43   #427
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
helol ja juz po wizycie, jest pecherzyk w macicy wczesna ciąza i wiecej sie dowiem na nastepnej wizycie mam brac dupka 2 razy dziennie po 1 tabl no i kwas foliowy
Super! Następnym razem będzie serduszko!

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie. Jest pęcherzyka z całkiem żółtym bardzo ładnie widoczny jak na 5t0d. Poza tym wszystko w porzadku.

No to świetnie. I tu będzie serduszko przy kolejnej wizycie

Cytat:
ja nie mam zadnego przerazenia dotyczacego porodu mi gin powiedzialam ze zero czytania internetow, glupiego gadania innych, ze on jest jest od tego zeby sie go pytac
Ja tak samo, jechałam na porodówkę niczym się nie stresując, bo nie wiedziałam po prostu co mnie może czekać. Teraz wiem co mnie spotka i też się nie stresuję. Są gorsze rzeczy w życiu ;-)

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Jutro dziewczynki umawiam sie na wizyte bo zaraz zostanę jedyna bez umówionej wizyty ;p
Ja też się jeszcze nie umówiłam ;-) Ale u mnie dopiero 5t2d wg Om.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 04:26   #428
malwiska
Zakorzenienie

Każda osoba dochodzi po porodzie inaczej. I po cc i SN przechodzi się lajtowo albo z problemami.
Ja nie bałam się porodu bo chyba zwyciężyła ciekawość oczywiście nie powiem ze było bajkowo i mistyczne ale jakiejś traumy nie mam choć miałam koleżankę która mnie straszyła a jak jej opowiedziałam swój poród to nie mogła uwierzyć że mówię to na.luzie.
Teraz pewnie będzie większy stres bo wiem co mnie czeka.
Mam nadzieje ze każda rodząca będzie miała dobre doświadczenia.

My dzisiaj wyruszamy na spływ kajakowy cały weekend z pijanym piwo :/ a ja mam bezalkoholowe

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2016-08-05 o 04:27
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 06:57   #429
raduska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Każda osoba dochodzi po porodzie inaczej. I po cc i SN przechodzi się lajtowo albo z problemami.
Ja nie bałam się porodu bo chyba zwyciężyła ciekawość oczywiście nie powiem ze było bajkowo i mistyczne ale jakiejś traumy nie mam choć miałam koleżankę która mnie straszyła a jak jej opowiedziałam swój poród to nie mogła uwierzyć że mówię to na.luzie.
Teraz pewnie będzie większy stres bo wiem co mnie czeka.
Mam nadzieje ze każda rodząca będzie miała dobre doświadczenia.

My dzisiaj wyruszamy na spływ kajakowy cały weekend z pijanym piwo :/ a ja mam bezalkoholowe

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Oczywiscie ze to indywidualna sprawa jesli chodzi o dojście do sprawności po jakimkolwiek porodzie ale miałam wrażenie ze kazdy mysli jaka to sielanka po cc.
Menia mi rowniez od razu dziecko dali,jak mnie spionizowali po 8h to prawie zemdlałam,dobrze ze szybko sie cofnęłam. Pozniej wzielam córę do lozka i tak 5dni przelezalysmy bo nie wyobrażałam sobie za każdym razem podnosić sie jak tylko by chciała zjesc. Pozniej w miarę rozchodzenia jest coraz lepiej ale początek..brr..

Rowniez byłam z tych co do tematu porodu podchodziłam z ciekawością i wręcz doczekac sie nie mogłam. Na porodówkę juz z mocnymi skurczami weszłam z uśmiechem położna az sie pytała jak mnie bola te skurcze bo mialam duze a po mnie nie było tego widac. To chyba nastawienie i adrenalina robiły swoje. Pozniej emocje opadły. Skurcze w domu zaczęły sie o 6 rano,do szpitala pojechaliśmy o 12 jak występowały co 5-6min (miałam ok 60km) a w szpitalu juz co 2-3 min. Decyzje o cc wydali dopiero o godz 20. Przed sama cc jak juz wiedziałam ze mnie biorą ,w takcie przygotowań odliczałam kiedy podadzą znieczulenie bo była juz ostra jazda

Chodzi o to ze kazda zdaje sobie sprawe Ze sn wielokrotnie prowadzi do pęknięcia krocza,nacięcia czy innych skutków ubocznych i boleści a jesli mowa o cc to zawsze jest to laaaajt,dlatego troszkę chciałam naświetlić ze nie zawsze jest kolorowo bo ten aspekt jakos jest pomijany.
Ale wypociny

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 07:01   #430
bunnybe
Zadomowienie

Witam się i ja

od kilku dni podczytuję wątek a dziś chciałabym nieśmiało dołączyć test zrobiony rano pokazał dwie kreski jednak staram się póki co powściągnąć mój entuzjazm ponieważ w kwietniu poroniłam samoistnie w 7 tygodniu
oczywiście jestem dobrej myśli i wierzę, że tym razem się uda, jednak postanowiliśmy z mężem że do 3 miesiąca nie będziemy nikomu o tym mówić... stąd moje pojawienie na wątku by mieć z kim rozmawiać o tych tematach
muszę przyznać, że mimo iż jest jeszcze wcześnie (4 tydzień) czułam że jestem w ciąży bo miałam dokładnie takie same objawy jak w kwietniu czyli napady okropnego zmeczenia (szczególnie w południe w pracy oraz popołudniu zaraz po powrocie do domu), bolesne piersi oraz fakt, że przypomina mi się wszystko co zjem (poszukałam nawet info w internecie i okazuje się że jest to normalny objaw ciąży w I trymestrze- "W pierwszym trymestrze nagminne odbijanie w ciąży powodowane jest wysokim poziomem progesteronu. Organizm kobiety, aby zachować zarodek i umieścić go w ścianie macicy, zaczyna wydzielać jeden z hormonów – właśnie progesteron – który ma ułatwić przygotowanie ścianki macicy do dalszego rozwoju ciąży. To on powoduje również rozluźnienie mięśni między przełykiem a żołądkiem" )

Pozwolę sobie zaraz wysłać informację do pierwszego postu autorce wątku i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona

Wszystkim Wam gratuluję i mam nadzieję, że w kwietniu wszystkie zostaniemy mamami sama urodziłam się w tym miesiącu i uważam że barany są fajne
Stary 2016-08-05, 07:10   #431
_bagheera_
Wtajemniczenie

Dzien dobry 😊 ale dyskusje sie tu wczoraj toczyły fiu fiu
Ja po porodzie sn+vacuum czyli takim wspomaganym, bo maly za długo siedzial w kanale rodnym i zaczelo mu spadac tętno

Ja w pierwszej ciazy nic nie bralam dla podtrzymania ciazy, zobaczymy jak teraz bedzie, ale z tego co się orientuje to on raczej nie zapisuje, siostrze tez nic nie dal

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-05, 07:31   #432
raduska
Zakorzenienie

Bagheera ja miałam za niski poziom progesteronu juz w f.lutealnej dlatego biore

Stary 2016-08-05, 07:46   #433
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Bagheera ja miałam za niski poziom progesteronu juz w f.lutealnej dlatego biore

Aha, no ja tak nie do konca sie orientuje z tymi wszystkimi badaniami, lekami i tak dalej. Piszecie tu o becie - mniej więcej z waszych opisów wiem o co chodzi, ale ja nigdy nie robilam tego 😅 także jestem zielona 😀 w pierwszej ciąży tez po prostu pyk i poszlo 😀

Franio
Staś
Stary 2016-08-05, 07:47   #434
mycha_818
Zadomowienie

Malwiska udanego wyjazdu

Bunnybe witaj
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 07:58   #435
raduska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
Aha, no ja tak nie do konca sie orientuje z tymi wszystkimi badaniami, lekami i tak dalej. Piszecie tu o becie - mniej więcej z waszych opisów wiem o co chodzi, ale ja nigdy nie robilam tego także jestem zielona w pierwszej ciąży tez po prostu pyk i poszlo

No to ciesz sie ze rozne badania Cie ominęły ja w pierwszej ciazy tez pyk i cora była a druga wystawiła nas na próbę cierpliwosci.

Malwiska udanego wyjazdu i uważaj tam na siebie

Stary 2016-08-05, 08:04   #436
midusia86
Zakorzenienie

Dzień Dobry.

Bunnybe witaj.

Czuje się trochę w obowiązku wytłumaczyć się z wczorajszego postu. Przyjaciółkę koleżanki znam osobiście i historia jej porodu jest niestety jak najbardziej prawdziwa. Rodziła będąc w o tydizeń przenoszonej ciąży, a o tym, że takim rzeczy NIE MOŻNA robić dowiedziała się dopiero później, bo do porodu podeszła z założeniem, że będize łatwiej, jak nie będzie wiedzieć co ją czeka. U niej skończyło się akurat dobrze, bo podobno w ogóle nie było po dziecku widać oznak bardzo cięzkiego porodu i tylko dlatego z lekkim rozbawieniem wspomina teraz, jak usłyszała "Przyprowadźcie tu pana Mareczka".

Ja wychodzę z założenia, że lepiej dowiedzieć się jak najwięcej i być przygotowanym na wszystko głównie w kwestii choćby znajomości swoich praw i na co możemy się kategorycznie nie zgodzić.
Nigdy nie rodziłam i nie mam pojęcia, jak trzeźwo będę wtedy w stanie myśleć i miała siłe domagać się swoich praw, dlatego u mnie TŻ będzie wspaniale w tym wyszkolony, żeby wykłucać się o moje prawa i utrzymanie pewnych standardów okołoporodowych. Po tym, jak w ostatnich dniach przeczytałam raport NIKu o tym, jak dbałość o te standardy wygląda wrzeczywistości jestem tylko o tym jeszcze bardziej przekonana. Bo szczęśliwy klient (porodówki ) to świadomy klient.

A sobie i nam wszsytkim życzę jak najlżejszych porodów

Edytowane przez midusia86
Czas edycji: 2016-08-05 o 08:05
midusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 08:15   #437
Melkaa_89
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze znać też druga stronę medalu, zawsze tylko boję się porodu SN z wcześniej wymienionych względów, a teraz jak czytam wasze opinie po cc to zaczynam się zastanawiać czy to aby na pewno takie super rozwiązanie

Nie powinnaś się bać. Nastaw się na sn, a jak coś będzie nie tak to zrobią Ci cc. Ja po porodzie poleżałam te 2h z mała a później poszlam pod prysznic siostry myślały, że mi odbiło natomiast widziałam co się działo z kobietami po cc. Jak ja się cieszyłam, że rodziłam sn! (w dodatku 30h )
Stary 2016-08-05, 08:20   #438
bunnybe
Zadomowienie

dziękuję za miłe przyjęcie co do historii z porodówki to myślę, że nie ma się co nakręcać i słuchać tych wszystkich strasznych historii bo jak to mówi mój lekarz- każdy poród jest inny co nie zmienia jednak faktu, że warto się doedukować korzystając z merytorycznych (nie histerycznych ) źródeł by tak jak midusia pisze być świadomym swoich praw (przede wszystkim), bo jak wszyscy wiemy różnie z respektowaniem ich w trakcie porodu bywa ja jeszcze nie zastanawiam się nad tymi rzeczami, chcę najpierw donosić ciążę do II trymestru aczkolwiek myślę, że rozważę wynajęcie prywatnie położnej by była obecna ze mną przy porodzie
Stary 2016-08-05, 08:24   #439
raduska
Zakorzenienie

Midusia z całym szacunkiem ale jak tz bedzie na porodówce "trudnym" towarzyszem to go wyproszą po prostu. Wez sobie prywatna położna wtedy bedziesz czuła sie bezpieczniej oczywiscie oprocz obecności tz

Stary 2016-08-05, 08:49   #440
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melkaa_89 Pokaż wiadomość
Nie powinnaś się bać. Nastaw się na sn, a jak coś będzie nie tak to zrobią Ci cc. Ja po porodzie poleżałam te 2h z mała a później poszlam pod prysznic siostry myślały, że mi odbiło natomiast widziałam co się działo z kobietami po cc. Jak ja się cieszyłam, że rodziłam sn! (w dodatku 30h )
Zartujesz 😱 to niezle. Ja po vacuum jak kazaly mi wstac po 6-8 godzinach, nie pamiętam dokładnie, to cala krew ze mnie zeszła i poszla dołem i kazaly wracac do lozka 😁

Lekarz raz spróbował mi delikatnie nadusic na brzuch, to gdzies z moich głębin wyrwalo sie piekielne NIE i juz nie próbował 😉

Franio
Staś
Stary 2016-08-05, 09:07   #441
nadiak1
Rozeznanie

Byłam zanieść zwolnienie do pracy. Denerwowałam sie bo moja szefowa to bardzo roszczeniowa kobieta. Na szczęście okazała zrozumienie i powiedziała ze mam sie niczym nie martwić. Kamień z serca mi spadł bo będę musiał przez najbliższe półtora roku jakoś z nimi współpracować.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Reduska a jak to jest że Twoja ciąża jest starsza od mojej, a tp masz dzień po mnie? Czy ja czasem nie namieszałam z tp? :/
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 09:16   #442
raduska
Zakorzenienie

Nadiak mi apka liczy wg wprowadzonych danych.
Umówilam sie do gin w środę na 18

Stary 2016-08-05, 09:29   #443
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Nadiak mi apka liczy wg wprowadzonych danych.
Umówilam sie do gin w środę na 18

jakiej aplikacji używasz? ja się dziś zapisałam do bellybestfriend, pierwszy miesiąc konto premium jest za darmo więc z ciekawości skorzystam

umówiłam się na wizytę do gina na 29.08, to dopiero za 3 tygodnie ale póki co moja ciąża najmłodsza z tutaj obecnych a chciałabym już na tej wizycie zobaczyć serduszko na usg
Stary 2016-08-05, 09:48   #444
raduska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
jakiej aplikacji używasz? ja się dziś zapisałam do bellybestfriend, pierwszy miesiąc konto premium jest za darmo więc z ciekawości skorzystam

umówiłam się na wizytę do gina na 29.08, to dopiero za 3 tygodnie ale póki co moja ciąża najmłodsza z tutaj obecnych a chciałabym już na tej wizycie zobaczyć serduszko na usg

Pregnancy +

Stary 2016-08-05, 09:52   #445
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Midusia z całym szacunkiem ale jak tz bedzie na porodówce "trudnym" towarzyszem to go wyproszą po prostu. Wez sobie prywatna położna wtedy bedziesz czuła sie bezpieczniej oczywiscie oprocz obecności tz

Nie no, liczę na jego niezawodną umiejętność wzbudzania pozytywnej reakcji u ludzi 😜
A tak na poważniej nie wyobrażam sobie oczywiście porodu bez niego i chciałabym, żeby w razie czego wiedziałl kiedy i co ma prawo negocjować.
Wszystkie te moje rozmyślania na temat porodu były na jakiś czas przed zajściem w ciążę, więc w ramach czystej abstrakcyjnej teorii.
Mam jednak nadzieję, że będzie mi dane zdecydować o odpowiednim szpitalu, lekarzu i "zaprzyjaźnie" się wcześniej z położną i w godzinie W znajdą się wokół mnie tylko przychylni ludzie. I tej teorii sie do trzymając spróbuję nie wracać do rozmyślań o porodzie przed najbliższe 5 miesiecy
Stary 2016-08-05, 10:18   #446
raduska
Zakorzenienie

Midusia Ty chyba chcesz rodzic prywatnie co? Chyba ze wykupisz sobie obecność danego lekarza i poloznej :p no bo tak to loteria

Stary 2016-08-05, 10:25   #447
Ejda665
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Widzę, że temat porodu nadal trwa m, haha 😂 ja dodam tylko tyle, że czytając wasze wypowiedzi na temat cc, zdecydowałam się, że zdam się na los i będę cieszyć się, jeżeli uda się urodzić SN. Na razie również marzę tyko o donoszeniu ciąży przez I trymestr, potem chyba zacznę na maksa się cieszyć

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Malwiska - życzę udanego weekendu też ostatnio piłam bezalkoholowe piwko Paulaner, nie czułam nawet różnicy
Witaj bunnybe wszystko będzie dobrze, ani się nie obejrzymy, a będziemy sobie rady co to pielęgnacji naszych bobaskow udzielać

Stary 2016-08-05, 10:26   #448
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Midusia Ty chyba chcesz rodzic prywatnie co? Chyba ze wykupisz sobie obecność danego lekarza i poloznej :p no bo tak to loteria

😁
Ja to chciałabym takie coś mieć w standardzie. Chyba za mało mam doświadczenia z funkcjonowaniem państwowej służby zdrowia po prostu 😜
Ale na razie nie schodze na ziemię, żeby się już teraz nie stresować 😁😁😁

Edytowane przez midusia86
Czas edycji: 2016-08-05 o 10:28
midusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 10:54   #449
kinga_91
Rozeznanie

Cześć

Ejda665, bunnybe witajcie

gratuluję wczorajszych udanych wizyt

widzę że wy już tu o porodach dyskutujecie ja pierwszy poród sn i drugi pewnie też jeżeli nie będzie żadnych przeciwwskazań, już się boję haha ale większy problem mam z wyborem szpitala bo raczej nie chce rodzić w szpitalu w mojej okolicy (złe doświadczenia) dlatego muszę się zastanowić nad jakimś innym...mam nadzieję że mój lekarz mi doradzi sam niestety nie pracuję w żadnym

dziś mam wizytę na 15

15.03.2017r.
Liliana
kinga_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 10:56   #450
raduska
Zakorzenienie

Kinga kciuki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości