![]() |
#421 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Dziękuję za słowa wsparcia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
raduska- zgodze sie z Tobą,cc nie jest super kolorowa ... dla mnie już na pierwsza noc oddali dziecko jak ruszyc sie z łóżka jeszcze nie mogłam. wychodziłam ze szpitala wpół zgięta ledwo żylam ... ciężko było dziecko podnieść z łóżeczka ...
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Wtajemniczenie
|
Ejda-każdy poród ma swoje plusy i minusy ... aczkolwiek każdy można nazawac porodem według mnie. Ja sie mega bardzo męczyłam po cesarce z lewej strony miałam ściągany szew jakoś i nie mogłam w ogóle na lewej stronie leżeć przez miesiąc bo wstanie z łóżka objawiało się płaczem dosłownie. Ale nie chce nikogo straszyć
![]() ![]() ![]()
#427 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to świetnie. I tu będzie serduszko przy kolejnej wizycie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Każda osoba dochodzi po porodzie inaczej. I po cc i SN przechodzi się lajtowo albo z problemami.
Ja nie bałam się porodu bo chyba zwyciężyła ciekawość ![]() ![]() Teraz pewnie będzie większy stres bo wiem co mnie czeka. Mam nadzieje ze każda rodząca będzie miała dobre doświadczenia. ![]() My dzisiaj wyruszamy na spływ kajakowy ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2016-08-05 o 04:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie ze to indywidualna sprawa jesli chodzi o dojście do sprawności po jakimkolwiek porodzie ale miałam wrażenie ze kazdy mysli jaka to sielanka po cc. Menia mi rowniez od razu dziecko dali,jak mnie spionizowali po 8h to prawie zemdlałam,dobrze ze szybko sie cofnęłam. Pozniej wzielam córę do lozka i tak 5dni przelezalysmy bo nie wyobrażałam sobie za każdym razem podnosić sie jak tylko by chciała zjesc. Pozniej w miarę rozchodzenia jest coraz lepiej ale początek..brr.. Rowniez byłam z tych co do tematu porodu podchodziłam z ciekawością i wręcz doczekac sie nie mogłam. Na porodówkę juz z mocnymi skurczami weszłam z uśmiechem ![]() ![]() Chodzi o to ze kazda zdaje sobie sprawe Ze sn wielokrotnie prowadzi do pęknięcia krocza,nacięcia czy innych skutków ubocznych i boleści a jesli mowa o cc to zawsze jest to laaaajt,dlatego troszkę chciałam naświetlić ze nie zawsze jest kolorowo bo ten aspekt jakos jest pomijany. Ale wypociny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() od kilku dni podczytuję wątek a dziś chciałabym nieśmiało dołączyć ![]() ![]() oczywiście jestem dobrej myśli i wierzę, że tym razem się uda, jednak postanowiliśmy z mężem że do 3 miesiąca nie będziemy nikomu o tym mówić... stąd moje pojawienie na wątku by mieć z kim rozmawiać o tych tematach ![]() muszę przyznać, że mimo iż jest jeszcze wcześnie (4 tydzień) czułam że jestem w ciąży bo miałam dokładnie takie same objawy jak w kwietniu czyli napady okropnego zmeczenia (szczególnie w południe w pracy oraz popołudniu zaraz po powrocie do domu), bolesne piersi oraz fakt, że przypomina mi się wszystko co zjem (poszukałam nawet info w internecie i okazuje się że jest to normalny objaw ciąży w I trymestrze- "W pierwszym trymestrze nagminne odbijanie w ciąży powodowane jest wysokim poziomem progesteronu. Organizm kobiety, aby zachować zarodek i umieścić go w ścianie macicy, zaczyna wydzielać jeden z hormonów â właśnie progesteron â który ma ułatwić przygotowanie ścianki macicy do dalszego rozwoju ciąży. To on powoduje również rozluźnienie mięśni między przełykiem a żołądkiem" ![]() Pozwolę sobie zaraz wysłać informację do pierwszego postu autorce wątku i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona ![]() Wszystkim Wam gratuluję i mam nadzieję, że w kwietniu wszystkie zostaniemy mamami ![]() ![]()
#431 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry 😊 ale dyskusje sie tu wczoraj toczyły fiu fiu
Ja po porodzie sn+vacuum czyli takim wspomaganym, bo maly za długo siedzial w kanale rodnym i zaczelo mu spadac tętno Ja w pierwszej ciazy nic nie bralam dla podtrzymania ciazy, zobaczymy jak teraz bedzie, ale z tego co się orientuje to on raczej nie zapisuje, siostrze tez nic nie dal Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Bagheera ja miałam za niski poziom progesteronu juz w f.lutealnej dlatego biore
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Malwiska udanego wyjazdu
![]() Bunnybe witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ciesz sie ze rozne badania Cie ominęły ![]() Malwiska udanego wyjazdu i uważaj tam na siebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Bunnybe witaj. Czuje się trochę w obowiązku wytłumaczyć się z wczorajszego postu. Przyjaciółkę koleżanki znam osobiście i historia jej porodu jest niestety jak najbardziej prawdziwa. Rodziła będąc w o tydizeń przenoszonej ciąży, a o tym, że takim rzeczy NIE MOŻNA robić dowiedziała się dopiero później, bo do porodu podeszła z założeniem, że będize łatwiej, jak nie będzie wiedzieć co ją czeka. U niej skończyło się akurat dobrze, bo podobno w ogóle nie było po dziecku widać oznak bardzo cięzkiego porodu i tylko dlatego z lekkim rozbawieniem wspomina teraz, jak usłyszała "Przyprowadźcie tu pana Mareczka". Ja wychodzę z założenia, że lepiej dowiedzieć się jak najwięcej i być przygotowanym na wszystko głównie w kwestii choćby znajomości swoich praw i na co możemy się kategorycznie nie zgodzić. Nigdy nie rodziłam i nie mam pojęcia, jak trzeźwo będę wtedy w stanie myśleć i miała siłe domagać się swoich praw, dlatego u mnie TŻ będzie wspaniale w tym wyszkolony, żeby wykłucać się o moje prawa i utrzymanie pewnych standardów okołoporodowych. Po tym, jak w ostatnich dniach przeczytałam raport NIKu o tym, jak dbałość o te standardy wygląda wrzeczywistości jestem tylko o tym jeszcze bardziej przekonana. Bo szczęśliwy klient (porodówki ![]() A sobie i nam wszsytkim życzę jak najlżejszych porodów ![]() ![]() ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2016-08-05 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
dziękuję za miłe przyjęcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#439 |
Zakorzenienie
|
Midusia z całym szacunkiem ale jak tz bedzie na porodówce "trudnym" towarzyszem to go wyproszą po prostu. Wez sobie prywatna położna wtedy bedziesz czuła sie bezpieczniej
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarz raz spróbował mi delikatnie nadusic na brzuch, to gdzies z moich głębin wyrwalo sie piekielne NIE i juz nie próbował 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
Byłam zanieść zwolnienie do pracy. Denerwowałam sie bo moja szefowa to bardzo roszczeniowa kobieta. Na szczęście okazała zrozumienie i powiedziała ze mam sie niczym nie martwić. Kamień z serca mi spadł bo będę musiał przez najbliższe półtora roku jakoś z nimi współpracować.
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Reduska a jak to jest że Twoja ciąża jest starsza od mojej, a tp masz dzień po mnie? Czy ja czasem nie namieszałam z tp? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Nadiak mi apka liczy wg wprowadzonych danych.
Umówilam sie do gin w środę na 18 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() umówiłam się na wizytę do gina na 29.08, to dopiero za 3 tygodnie ale póki co moja ciąża najmłodsza z tutaj obecnych a chciałabym już na tej wizycie zobaczyć serduszko na usg ![]()
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pregnancy + Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na poważniej nie wyobrażam sobie oczywiście porodu bez niego i chciałabym, żeby w razie czego wiedziałl kiedy i co ma prawo negocjować. Wszystkie te moje rozmyślania na temat porodu były na jakiś czas przed zajściem w ciążę, więc w ramach czystej abstrakcyjnej teorii. Mam jednak nadzieję, że będzie mi dane zdecydować o odpowiednim szpitalu, lekarzu i "zaprzyjaźnie" się wcześniej z położną i w godzinie W znajdą się wokół mnie tylko przychylni ludzie. I tej teorii sie do trzymając spróbuję nie wracać do rozmyślań o porodzie przed najbliższe 5 miesiecy ![]()
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Midusia Ty chyba chcesz rodzic prywatnie co? Chyba ze wykupisz sobie obecność danego lekarza i poloznej :p no bo tak to loteria
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Widzę, że temat porodu nadal trwa m, haha 😂 ja dodam tylko tyle, że czytając wasze wypowiedzi na temat cc, zdecydowałam się, że zdam się na los i będę cieszyć się, jeżeli uda się urodzić SN. Na razie również marzę tyko o donoszeniu ciąży przez I trymestr, potem chyba zacznę na maksa się cieszyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Malwiska - życzę udanego weekendu ![]() ![]() Witaj bunnybe ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chciałabym takie coś mieć w standardzie. Chyba za mało mam doświadczenia z funkcjonowaniem państwowej służby zdrowia po prostu 😜 Ale na razie nie schodze na ziemię, żeby się już teraz nie stresować 😁😁😁
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2016-08-05 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Ejda665, bunnybe witajcie ![]() gratuluję wczorajszych udanych wizyt ![]() widzę że wy już tu o porodach dyskutujecie ja pierwszy poród sn i drugi pewnie też jeżeli nie będzie żadnych przeciwwskazań, już się boję haha ![]() dziś mam wizytę na 15 ![]()
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Kinga kciuki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.