|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Nie, nie chce mi się
przemaluje kredką albo cieniami i jest. Niestety na jednej brwi mam bliznę, która nie zarasta i jakoś ją muszę podrabiac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój gin mi znowu wczoraj mówił, że wybór porodu należy do mnie, jak powiem że np się boje sn to robia cesarkę nawet jeśli nie ma medycznych wskazań Niby się nastawiłam na tą planową CC już, ale skoro jest nadzieja na SN ![]()
|
||
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
I jak Ty to robisz, bo ja próbowałam przez "załącz obraz" i potem nawet sama go nie widzę :P
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jeszcze jak doczytałam, że obwód główki 37 cm to już w ogóle
|
|
|
|
|
#425 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A gwiazdki na ścianie będziesz malować? Ja myślałam o naklejkach. widziałam na all fajne, wybierasz sobie motyw i kolor, np. gwiazdki, serduszka, groszki czy inne pierd.ółki. O takie cuś: http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...366419926.html Zazdroszczę i tak ;P Ja nie będę miała oddzielnego pokoiku dla dzidzi :-/ Kącik maluszkowy będzie u Lili, a na noc łóżeczko przenoszone do nas. Innego wyjścia nie widzę
|
||
|
|
|
#426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas wszystko będzie w naszej arcywielkiej sypialni ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63826281]a ja się boję, że spanikuję bliżej terminu i będę błagała o cc
![]() jeszcze jak doczytałam, że obwód główki 37 cm to już w ogóle [/QUOTE]ja juz teraz moge blagac o cc
|
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63826281]a ja się boję, że spanikuję bliżej terminu i będę błagała o cc
![]() jeszcze jak doczytałam, że obwód główki 37 cm to już w ogóle [/QUOTE]Ja miałam takie 2w1 a i tak bym wolała sn chyba nawet dla samego pięknego przeżycia tej chwili Cytat:
Moja Lila ma pokój niewielki bo jakieś 18m2 a grajdoł nie z tej ziemi Łóżeczko będzie przymocowane do naszego łóżka, mam 2 komody malm w sypialni więc jedną odstapimy Małemu. Jedynie w kącie będzie przwijak z wanienką i już Tam coś na ścianie wykombinuje, żeby Mały miał na co patrzeć
|
|
|
|
|
#432 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Coco - naklejki super. Ale my narazie podziekujemy za nie. Mielismy u Kuby I jsk zaczely odchodzic albo Kuba pozrywal to odpadaly ze wszystkimi warstwami farby, odslaniajac goly pustak :-D nie musze mowic ile roboty mial malarz malujac takie sciany I jakie bluzgi lecialy :-P
Takze ze wzgledow bezpieczenstwa psychicznego wybieramy malowanie choc naklejki duzo latwiej poprzyklejac a z malowaniem bedzie trudniej. Chyba ze brzydko wyjdzie to wtedy przeprosimy sie z naklejkami I codziennie bedziemy sie modlic zeby nie zaczely odpadac Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam listę co potrzebuję dla Oskarka: 1. smoczki (chcę kupić MAM z jedwabistego silikonu) 2. szczotka do butelek (Kacprowa wiele przeszła i poszła do śmieci, poza tym nie wygodna była - taka z Aventu http://www.aptekagemini.pl/avent-szc...k-1-szuka.html, tylko że miałam ją w komplecie z butelkami) 3. pieluchy tetrowe 4. butelki (pewnie Lovi, żeby pasowały mi do laktatora, tylko że z jedna butelką nie trafiłam i miarka szybko się starła) 5. duże waciki Cleanic (miałam też z innych firm, m.in. Baby Ono i jednak Cleanic najfajniejsze bo się nie rozrywały) 6. octenisept (na pępek i dla mnie na ranę). no i pieluchy i chusteczki, ale to później. Witaminę D i tak kupujemy dla Kacpra, więc zawsze jest w domu. Zastanawiam się już nad wkładkami laktacyjnymi - tyle przerobiłam i z żadnych nie byłam zadowolona. Miałam z Rossmanna, Bella (chyba najgorsze), Tommee Tippee, Penaten. Mam co prawda takie bawełniane wielorazowe Dr Browns tylko nie wiem czy nie mieć w razie czego tez jednorazowych. Coś z tych jednorazowych powinno zostać po Kacprze, muszę przekopać nasz składzik w domu teściów. Powinien tam być też nowy zestaw do paznokci - kupiłam jak nie mogłam znaleźć nożyczek i akurat po kupnie się znalazły. Przepatruję moje zamówienia na Gemini od stycznia 2014 i patrzę co tam zamawiałam dla siebie i Kacpra. Może coś jeszcze mi się przypomni do kupienia.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-08-05 o 11:54 |
|
|
|
|
#435 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63827331]jeśli mamy na myśli to samo pisząc o 2w1 to moja Siostra też tak miała.[/QUOTE] Ja rodziłam 13h, pełne rozwarcie, bóle parte i kicha, ekspresowa cesarka
|
|
|
|
|
#437 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63827851]to podobnie ale jednak inaczej. Moja siostra 11 godzin, rozwarcie minimalne za to zielone wody płodowe i ekspresowa cesarka
[/QUOTE]Ale dzidziuś zdrowy?? Co do koszul - bierzecie rozmiar aktualny czy większy?? |
|
|
|
#439 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() To była dłuuga noc. Mój TŻ miał jechać sobie na 3 dni w góry połazić z plecakiem, kupił bilet spakował się... po czym pół godziny przed wyjściem stwierdził, że nie potrafi mnie zostawić samej i zostaje w domu. Oboje uwielbiamy góry, ale ja nie czuję się na siłach żeby teraz wędrować...myślę gdzie tu się wybrać bliżej, może jakieś jezioro... Jest któraś z Was z wielkopolski i może polecić jakieś jeziorko? Ewentualnie ma sprawdzoną miejscówkę na Mazurach? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj zaszalałam i złożyłam zamówienie na prawie 400 zł
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
No tak wlasnie bedziemy malowac. Tzn malz bedzie
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
), ale brzuch większy wejdzie też. Zwykle sugeruję się wymiarem biustu, bo te koszule i tak są ciut luźniejsze i obszerniejsze w pasie. Ważne żeby cycki weszły...
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Emrzet-pokaz co zamowilas :-D Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko właśnie wszystkie te wkładki się zbijały w środku, nie trzymały się bielizny, były za małe, albo były za grube i się odznaczały. Najlepsze miałam z Lovi w zestawie z laktatorem, ale te co mają na Gemini wydają mi się inne wizualnie Chyba wezmę te bo chyba nie miałam.No i wkłady poporodowe .... Bardzo nie chcę tych z Belli, bo też się zbijają i co z tego że ogromne jak mało co się wchłania i i tak trzeba bardzo często wymieniać (na początku jedna paczka starczała mi na 2 dni) - nie mówię tu o trzymaniu jednej wkładki pół dnia No i nie mają kleju. W domu jak krwawienie zmalało używałam zwykłych podpasek Bella Maxi.Przy Kacprze czytałam, że fajne są wkłady Seni, tylko że u mnie nigdzie nie znalazłam.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-08-05 o 12:23 |
|
|
|
|
#445 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#446 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My zbieramy na domek, więc jeszcze trochę się pomęczymy w wynajmowanym mieszkaniu ![]() Ogółem mieszkanie nie jest złe, bo jest dużo przestrzeni, ponad 100m2, tylko mało pomieszczeń. Lila ma ogromny pokój, ale co z tego jak my musimy w salonie spać ![]() No i właściciel fajny bo możemy robić co chcemy. Jak zapytałam czy możemy zamontować rolety, to powiedział że jak dla niego to mogę okna nawet dechami zabić Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ten MAM był jedyny, którego nie wypluwała po sekundzie. Tylko kurde naczytałam się ostatnio, że przez to że są tak cieniutkie, to się urywają i dziecko może się zadławić :-/ chociaż to pewnie chodzi o takie starsze dzieci, którym ząbki wychodzą, ale jakoś mimo wszystko mam obawy
|
||||
|
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
Coś takiego:
|
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
A te wkładki laktacyjne johnson's to nie są takie małe i grube?
Ja już nie pamiętam które były dobre, a które nie :P Wiem, że używałam tommee tippee i chyba babyono jakieś na noc
|
|
|
|
#449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
EmRzet czy to rzeczy z firmy Rainbow? |
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

przemaluje kredką albo cieniami i jest.
i jakoś ją muszę podrabiac 
ale przyznaje ze henna mnie kusi bo przynajmniej po obudzeniu bym wygladala jak czlowiek... ale z drugiej str. jak patrze jak niektore dziewczyny maja porobioną hennę to

u nas wszystko będzie w naszej arcywielkiej sypialni

Chyba wezmę te bo chyba nie miałam.