Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-01, 19:59   #421
Kasiula85
Wtajemniczenie

GG do Kasiula85
Dot.: Pytanie o STAŻ

Cytat:
Napisane przez pytajnik
normalnie szok, az ci wspolczuje i jednak mam nadzieje ze jakos wyjdzie ze zrobisz tak jak ty bedziesz chciala
ja też mam taką nadzieje...
oby te plany mu mineły... :beczy:

Kasiula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-01, 21:24   #422
pytajnik
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do pytajnik

Cytat:
Napisane przez Kasiula85
ja też mam taką nadzieje...
oby te plany mu mineły... :beczy:
bedzie dobrze
pytajnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-02, 09:07   #423
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula85
ech..mam jeszcze troche czasu i licze że mu coś nie wypali...bo trudno mi bedzie odmówć..mój ojciec jest straszny
nie przejmuj się będzie dobrze zobaczysz
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-02, 12:52   #424
Kasiula85
Wtajemniczenie

GG do Kasiula85

Cytat:
Napisane przez smerfeta01
nie przejmuj się będzie dobrze zobaczysz
mam taka nadzieje..
zobaczy się
ale koniec tego tematu bo mnie dołuje
kochane jesteście dziewuszki

Stary 2006-05-02, 13:33   #425
smerfeta01
Zakorzenienie

właśnie to nie ma być wątek o niepowodzeniach i straconych nadziejach tylko o odbywanych stażach

więc zapraszam do wypowiedzi wszystkie stażystki i stażystów byłych, obecnych i przyszłych
Stary 2006-05-03, 21:03   #426
Mirabilka
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

po dlugim weekendzie znowu nałog wizażowy zaczynam.

a staż... 2 dni byla bo zaczełam od 27 kwietnia i po tych dwóch dniach:
- atmosfera calkiem calkiem, tzn jesli chodzi o przełozonych to super,
- troche mnie irytuje to, ze nie wiem co mam robić czasem..tzn jest okej bo to co mają dla mnie do zrobienia kladą mi na biurku i jak coś nie wiem to mam spytać... ale jak to skończe to nie jestem w stanie zabrać sie za coś innego niz to co mi naszykują bo poprstu nie wiem o co chodzi w tym wszystkim.. ale to dopiero dwa pierwsze dni za mną, mam nadzieje ze będzie lepiej... i że jakoś się "usamodzielnie"

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-03, 23:34   #427
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez Mirabilka
Hej Dziewczyny

po dlugim weekendzie znowu nałog wizażowy zaczynam.

a staż... 2 dni byla bo zaczełam od 27 kwietnia i po tych dwóch dniach:
- atmosfera calkiem calkiem, tzn jesli chodzi o przełozonych to super,
- troche mnie irytuje to, ze nie wiem co mam robić czasem..tzn jest okej bo to co mają dla mnie do zrobienia kladą mi na biurku i jak coś nie wiem to mam spytać... ale jak to skończe to nie jestem w stanie zabrać sie za coś innego niz to co mi naszykują bo poprstu nie wiem o co chodzi w tym wszystkim.. ale to dopiero dwa pierwsze dni za mną, mam nadzieje ze będzie lepiej... i że jakoś się "usamodzielnie"
to tylko na początku tak będzie. Póżniej już nie będziesz się nikogo pytać o nic bo sama będziesz wiedzieć co jest czym Ja na stażu miałam tak gdzies 2 tygodnie zaznajamiania się, późnij już tylko pracowałam, tylko czsami się pytłam ale to jak miałam dokumenty tajne

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-04, 07:28   #428
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@
to tylko na początku tak będzie. Póżniej już nie będziesz się nikogo pytać o nic bo sama będziesz wiedzieć co jest czym Ja na stażu miałam tak gdzies 2 tygodnie zaznajamiania się, późnij już tylko pracowałam, tylko czsami się pytłam ale to jak miałam dokumenty tajne
do wszystkiego się przyzwyczaisz najwazniejsze,żeby Ci się to podobało i atmosfera była miła
Stary 2006-05-04, 15:22   #429
Mirabilka
Zakorzenienie

o dzięki za mile słowa

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-04, 15:28   #430
Kasiula85
Wtajemniczenie

GG do Kasiula85

Cytat:
do wszystkiego się przyzwyczaisz najwazniejsze,żeby Ci się to podobało i atmosfera była miła
też mi się wydaje że atmosfera jest bardzo ważna

Stary 2006-05-05, 12:54   #431
pytajnik
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do pytajnik

a ja zastanawiam sie czy teraz mi przedluza staz jeszcze na 3 miechy bo cos tam ostatnio sie dzieje, a co do pcozatkow jak to poczatku trudne bywaja trzeba sie przyzwyczajac u mnie tez tak bylo a teraz jak w rodzinie chociaz nie zawsze.
pytajnik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-05, 13:46   #432
smerfeta01
Zakorzenienie

ja dzisiaj byłam na małych odwiedzinach i chyba będę musiała tam chodzić conajmniej co tydzień, bo nie wytrzymuję bez nich. Wspaniali ludzie
Stary 2006-05-08, 11:43   #433
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

dziewczyny a wiecie coś moze o pracach interwencyjnych, bo z tego co się dzis dowiedziałąm na reke dostaje się ok 600zł na miesiąc, podpisuje się umowę na 2 lata z czego pierwsze pół roku opłaca urząd pracy, a kolejne miesiące pracodawca, z tym że pracodawca może Ci dopłacać od siebie coś w trakcie tych pierwszych 6 miesięcy jeśli pracujesz dłużej czy coś takiego, wiecie coś może więcej na ten temat?

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-08, 12:08   #434
smerfeta01
Zakorzenienie

też mnie interesują te prace interwencyjne...a gdzie je można odbyć ?
Stary 2006-05-08, 20:28   #435
kitosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl
dziewczyny a wiecie coś moze o pracach interwencyjnych, bo z tego co się dzis dowiedziałąm na reke dostaje się ok 600zł na miesiąc, podpisuje się umowę na 2 lata z czego pierwsze pół roku opłaca urząd pracy, a kolejne miesiące pracodawca, z tym że pracodawca może Ci dopłacać od siebie coś w trakcie tych pierwszych 6 miesięcy jeśli pracujesz dłużej czy coś takiego, wiecie coś może więcej na ten temat?
Ja jestem na pracach interwencyjnych, pisałam o tym już wcześniej, nieładnie nie czytać moich wypowiedzi
Płatność : 650 złotych netto, na pół roku z ewentualnością przedłużenia. O aż dwóch latach nic mi nie wiadomo, spotkałam się tylko z przypadkami półrocznymi. Pozdrawiam!
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-08, 20:32   #436
kitosa
Zadomowienie

Cytat:
też mnie interesują te prace interwencyjne...a gdzie je można odbyć ?
Z tego co mi wiadomo, to wszędzie mozna pracować. Musisz tylko znależć pracodawcę ( albo w PUP popytać) i zdobyć jego zgodę na zatrudnienie Cię w ramach tych prac. Pozdrawiam!
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-09, 05:42   #437
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitosa
Ja jestem na pracach interwencyjnych, pisałam o tym już wcześniej, nieładnie nie czytać moich wypowiedzi
Płatność : 650 złotych netto, na pół roku z ewentualnością przedłużenia. O aż dwóch latach nic mi nie wiadomo, spotkałam się tylko z przypadkami półrocznymi. Pozdrawiam!
widziałam to co pisałaś powyżej, jednak najbardziej interesuje mnie jak znaleść taką ofertę, bo informacje o naborze na staże są wywieszane, o pracy na etat również, a o tych pracach u nas cisza, tylko to co można na stronach internetowych Urzędów pracy poczytać, tylko suche wymagania, jakie trzeba spełniać, nie wiem jak do tego się zabrać jesli nie ma się jakiś tam znajomości, czy jakieś druki są które pracodawca musi złozyć do Urzędu Pracy że chce taką osobe przyjąć, to wtedy zaczełabym sobie może sama szukaćtego pracodawcy, ale nie wiem jakie warunki są dla pracodawcy, czy sa jakies druki, tak jak i przy stażach, że pracodawca musi płacic jakieś tam składki i inne formalności musi mieć w porządku, czy ma to być jakas określona posada, czy są jakieś zasady składania tych formularzy, próbując załatwić sobie to stanowisko samemu, ile dni wolnych przysługuje czy tez jak na stazu 2 dni na 30 przepracowanych, i czy zawsze te 6 miesięcy musi płacić Urząd Pracy czy też można jakoś dłużej, tak jak np. staże trwają 6 miesięcy, lub 8, czy 9 do roku czasu, czy tutaj też moga byc dłuższe te wynagrodzenia z Urzędu Pracy niż pół roku, najbardziej interesuje mnie to od strony druczków itp. jakie druki trzeba dać pracodawcy którego się ubłaga, wiecie cos na ten temat? bo jesli już znajde takowego który bedzie mnie chciał przyjąć pod swe skrzydła, to chcciałabym mu dostarczyc wszystkie te papiery, żeby sam nie musiaał jeszcze za tym dużo latać
z tego co słyszałam wczesniej ze prace interencyjne nie sa dostepne zawsze, zalezy to tez jakoś od podpisania umowy Urzedu Pracy z kimśtam wiecie coś na ten temat?
rozmawiałam z kolega wczoraj i według niego prace interwencyjne polegają na tym że przez pierwsze pół roku płaci Urząd Pracy, a kolejne półtora roku zobowiązany jest płacić pracodawca, jeśli zerwie wtedy umowę będzie musiał oddać UP te pieniądze za te pół roku wynagrodzenia dla Ciebie, wiem to tylko od kolegi, kiedyś przy mnie pytała sie o to dziewczyna to coś tłumaczyli że to nie interwencyjne tylko jeszcze inna nazwa tego jest
problem chyba byłby ze znalezieniem pracodawcy który zobowiąze się do zatrudnienia póxniej na jakiś okres i płacenia z własnej kieszeni dlatego u nas wolą stażystów bo nie muszą ich zatrudniać później tylko biora kolejnych

Stary 2006-05-09, 07:19   #438
smerfeta01
Zakorzenienie

u mnie w PUPie też nie widziałam żadnych ogłoszeń związanych z takimi pracami
Stary 2006-05-09, 17:00   #439
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Dziewczyny! Mam kilka ofert stażu z PUP, dwie mi sie całkiem podobają, chce tam zadzwonic i popytać ale czy wypada pytać o obowiązki i czas pracy?? No i jak to jest, mam jeszcze miesiąc zajęć, w sumie to sesja końcowa i obrona, czy da się zrobic tak żeby ewentualny pracodawca już zaklepał w urzędzie pracy że mnie bierze, ale ze bedę go zaczynać od połowy czerwca?? Bo nie dam rady pogodzic sesji z pracą.
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-09, 17:33   #440
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez kajasia222
[COLOR=darkred]Dziewczyny! Mam kilka ofert stażu z PUP, dwie mi sie całkiem podobają, chce tam zadzwonic i popytać ale czy wypada pytać o obowiązki i czas pracy??
u mnie takie rzeczy są wypisane w ofercie stażu.Ale żeby móc wejść do pokoju i o nie poprosić,to trzeba być zarejstrowanym.No chyba,że byś się ładnie uśmiechnęła,to pracownik PUP by Ci powiedział.

Ja powoli tracę cierpliwość,czekam od lutego .Niby już miałam zacząć,ale coś znowu się przedłuża.
Stary 2006-05-09, 17:38   #441
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny! Mam kilka ofert stażu z PUP, dwie mi sie całkiem podobają, chce tam zadzwonic i popytać ale czy wypada pytać o obowiązki i czas pracy?? No i jak to jest, mam jeszcze miesiąc zajęć, w sumie to sesja końcowa i obrona, czy da się zrobic tak żeby ewentualny pracodawca już zaklepał w urzędzie pracy że mnie bierze, ale ze bedę go zaczynać od połowy czerwca?? Bo nie dam rady pogodzic sesji z pracą.
napewno samo załatwianie badań, zaświadczeń trwa tez torche czsu, zreszta później Urząd pracymusi sporządzic umowę co tez trochę może trwać,a pracodawca zazwyczaj ustala od kiedy chce stażystów, więc jeśli umówisz się z pracodawca ze zaczniesz stażw takim czy innym terminie i on się na to zgodzi to chyba nie bedzie większych problemów w Urzedzie Pracy
myślę że to jak najbardziej normalne i masz prawo wiedzieć jakie będa Twoje obowiązki, czas pracy jest określony, 8 godzinny a tydzień pracy 5 dni

Stary 2006-05-09, 18:12   #442
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez bluegirl
napewno samo załatwianie badań, zaświadczeń trwa tez torche czsu, zreszta później Urząd pracymusi sporządzic umowę co tez trochę może trwać,a pracodawca zazwyczaj ustala od kiedy chce stażystów, więc jeśli umówisz się z pracodawca ze zaczniesz stażw takim czy innym terminie i on się na to zgodzi to chyba nie bedzie większych problemów w Urzedzie Pracy
myślę że to jak najbardziej normalne i masz prawo wiedzieć jakie będa Twoje obowiązki, czas pracy jest określony, 8 godzinny a tydzień pracy 5 dni
Joanna_kOferty mam z PUP-u bo jestem zarejestrowana tam, umowę z pracodawcą tez dostałam, tylko on to musi wypełnić, wiem jakie sa wymagania tych pracodawców, no i spełniam te kryteria.
Jakie badania?? Bo książeczke sanepidowską ze wzgledu na rodzaj szkoły mam i uaktualniałam ją pod koniec zeszłego roku. Zaświadczenia?? Wiecie jakie??
Wiem wiem, że czas pracy wynosi 8 godzin, chodził mi o to od której do której miałabym pracować, bo te staż nie są w miejscu mojego zamieszkania tak więc musze tam dojechać
W takim razie musze tam zadzwonić, aaa czytałam że jedna z Was szła na rozmowe kwalifikacyjną o staż, czy wszystkie tak miałyscie?? Mam troche pietra...
Stary 2006-05-09, 18:21   #443
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Joanna_k Oferty mam z PUP-u bo jestem zarejestrowana tam

nie wiedziałam,że będąc na studiach można zapisać się do PUP,chyba że jesteś na studiach zaocznych lub na dziennych i już mogłaś,bo kończysz je.Nieważne.

Cytat:
umowę z pracodawcą tez dostałam, tylko on to musi wypełnić, wiem jakie sa wymagania tych pracodawców, no i spełniam te kryteria.

u mnie oprócz wymagań odnośnie umiejętności,jest napisane co na tym stażu będzie się robić.Dzięki temu mogłam się wykręcić z jednego stażu,bo powiedziałam że wszystko to robiłam na praktyce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-09, 18:40   #444
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez joanna_k

nie wiedziałam,że będąc na studiach można zapisać się do PUP,chyba że jesteś na studiach zaocznych lub na dziennych i już mogłaś,bo kończysz je.Nieważne.

u mnie oprócz wymagań odnośnie umiejętności,jest napisane co na tym stażu będzie się robić.Dzięki temu mogłam się wykręcić z jednego stażu,bo powiedziałam że wszystko to robiłam na praktyce
tak ucze sie wieczorowo i to jest studium, zapisałam sie juz po szkole sredniej, można byc zapisanym gdy uczy sie wieczorowo, tyle że sie nie jest ubezpieczonym Na dziennych nie mozna sie zapisac. U mnie tak nie jest, a tylko podane wymagania odnośnie umiejętności, dlatego niewiem czy można zapytac o to pracodawcę, czy raczej stażystodawce. ja sie nie chce wykręcać ze stażu, trudno jest znaleźć pracę wiec chociaż w taki sposób trochę dorobię, a przy okazji się czegos naucze i może bedę mieć prace na dłuzej.
Stary 2006-05-10, 06:36   #445
smerfeta01
Zakorzenienie

staż to fajna rzecz

jak żałuję że mój już się skończył
szukam pracy, ale coś na marne
Stary 2006-05-10, 08:28   #446
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
.
Jakie badania?? Bo książeczke sanepidowską ze wzgledu na rodzaj szkoły mam i uaktualniałam ją pod koniec zeszłego roku. Zaświadczenia?? Wiecie jakie??
u mnie jest tak że mimo iż mam tez aktualne wszystkie badania, po poprzednim stażu i aktualną książeczkę sanepidowską po praktykach, ale z Urzędu Pracy i tak dają skierowanie na badania do lekarza Medycyny Pracy żeby Ci wystawili zaświadczenie gdzie bedziesz mieć napisaną nazwę zakładu pracy w którym bedzie staż, jeśli masz aktualne badania, to nie bedzie to trwać długo, bo przepisze poprostu to tylko na inny druk, bo każde zaświadczenie jest wystawiane do konkretnego zakładu pracy i stanowiska.

Stary 2006-05-10, 08:42   #447
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
staż to fajna rzecz

jak żałuję że mój już się skończył
szukam pracy, ale coś na marne
to identycznie jak ja, jedtem w takiej samej sytuacji. Czas ucieka a pracy nie ma

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 09:04   #448
justyna_dt
Zakorzenienie

Ja byłam wczoraj w UP, zarejestrowałam się, dobitnie zostało mi przekazane, że jestem bezrobotna i bez prawa do zasiłku tym samym wczoraj również rozpoczęłam 6-miesięczny staż na stanowisku sekretarki w firmie usługowo-budowlanej Jak się nie dostanę na studia dziennie, to robótkę mam tu zaklepaną

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 11:22   #449
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt
Ja byłam wczoraj w UP, zarejestrowałam się, dobitnie zostało mi przekazane, że jestem bezrobotna i bez prawa do zasiłku tym samym wczoraj również rozpoczęłam 6-miesięczny staż na stanowisku sekretarki w firmie usługowo-budowlanej Jak się nie dostanę na studia dziennie, to robótkę mam tu zaklepaną
a to co innego tylko pozazdrościć
Stary 2006-05-10, 13:10   #450
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez bluegirl
u mnie jest tak że mimo iż mam tez aktualne wszystkie badania, po poprzednim stażu i aktualną książeczkę sanepidowską po praktykach, ale z Urzędu Pracy i tak dają skierowanie na badania do lekarza Medycyny Pracy żeby Ci wystawili zaświadczenie gdzie bedziesz mieć napisaną nazwę zakładu pracy w którym bedzie staż, jeśli masz aktualne badania, to nie bedzie to trwać długo, bo przepisze poprostu to tylko na inny druk, bo każde zaświadczenie jest wystawiane do konkretnego zakładu pracy i stanowiska.
Aaaa takie buty. Dzieki wielkie za info
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości