![]() |
#421 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciąża - kto ma większe prawo głosu?
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7409458 6]To byłoby dobre i rozstrzygało spór, bez mieszania świadków i wylewania gnoju na rozprawie. Jasna, klarowna deklaracja, która formalnie będzie miała moc prawną.[/QUOTE]
Przeczytałam o tym na jakiejś zagramanicznej stronie bzw i kurde, tak fajnie by było gdyby to istniało. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Jako że się nie znam: jest jakiś problem sporządzić samemu taką umowę i ewentualnie ją poświadczyć notarialnie?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale gdyby wypowiedział się na ten temat jakiś prawnik byłabym wdzięczna. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2017-05-25 o 06:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
zuy mod
|
Tylko co taka umowa miałaby zawierac? Jakie skutki by się wiązały z nią?
Przypominam że w tym kraju aborcja na życzenie jest zakazana i namawianie do niej jest przestępstwem. Więc zapisów o aborcji być nie moze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W każdym razie tam oboje stwierdzili, że jeśli jedno z nich zmieni zdanie co do posiadania potomstwa (czyli przed zajściem w ciążę), to zostawia większość majątku tej osobie, której się nie odmieniło. Natomiast nie wiem jakby to miało być w przypadku samego zajścia w ciążę. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
No właśnie problem, bo sąd takiej umowy nie weźmie pod uwagę. Tak samo jak zawieranie umowy z surogatką, bo w świetle prawnym taka umowa jest nieważna.
![]() |
#427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
Osobiście stwierdzam:
byłam niejako pytana/nakłaniana podczas wczesnej ciąży przez partnera oraz teściów/rodziców co do aborcji. Nie zgodziłam się, choć wszyscy byli przeciwni. Po porodzie sytuacja zmieniła się o 360 stopni. Gdy dziecko przyszło na świat, ja wpadłam w depresję poporodową (traumatyczny poród według mnie) , a pozostali tak oczarowali się dzieckiem, jakby był to najpiękniejszy kwiat wszechświata. Osobiście aborcja to dla mnie coś obrzydliwego, natomiast jestem za legalizacją tegoż zabiegu, ponieważ: * każdy powinien mieć prawo wyboru; * partner ma prawo do wyrażenia swego zdania, aczkolwiek to właśnie KOBIETA ponosi większą odpowiedzialność oraz ryzyko, więc to do niej należy pierwsze i ostateczne słowo.; *Te zabiegi były i będą przeprowadzane zawsze, zakaz NIC NIE ZMIENI, więc warto o odpowiednią opiekę medyczną nad obywatelkami kraju; *Wydaje mi się, że odczucia, zdrowie i samopoczucie "przyszłych matek" jest subtelnie odkładane na bok, a od każdej wymaga się heroizmu plus poświęcenia - co jest niedopuszczalne; *nie mnie oceniać czyny i decyzje poszczególnych osób, kto się tego dopuszcza, przewyższa wartość swojego istnienia ponad wszelką miarę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.