Ciąża - kto ma większe prawo głosu? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-05-24, 19:54   #421
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829
Dot.: Ciąża - kto ma większe prawo głosu?

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7409458 6]To byłoby dobre i rozstrzygało spór, bez mieszania świadków i wylewania gnoju na rozprawie. Jasna, klarowna deklaracja, która formalnie będzie miała moc prawną.[/QUOTE]
Przeczytałam o tym na jakiejś zagramanicznej stronie bzw i kurde, tak fajnie by było gdyby to istniało.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-24, 21:55   #422
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Przeczytałam o tym na jakiejś zagramanicznej stronie bzw i kurde, tak fajnie by było gdyby to istniało.

Jako że się nie znam: jest jakiś problem sporządzić samemu taką umowę i ewentualnie ją poświadczyć notarialnie?

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-25, 02:42   #423
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Jako że się nie znam: jest jakiś problem sporządzić samemu taką umowę i ewentualnie ją poświadczyć notarialnie?
Z tego co pisały wizazanki jest przeciw prawu rodzinno - opiekuńczemu
Ale gdyby wypowiedział się na ten temat jakiś prawnik byłabym wdzięczna.

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2017-05-25 o 06:24
Stary 2017-05-25, 07:20   #424
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Tylko co taka umowa miałaby zawierac? Jakie skutki by się wiązały z nią?
Przypominam że w tym kraju aborcja na życzenie jest zakazana i namawianie do niej jest przestępstwem. Więc zapisów o aborcji być nie moze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-25, 07:47   #425
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Tylko co taka umowa miałaby zawierac? Jakie skutki by się wiązały z nią?
Przypominam że w tym kraju aborcja na życzenie jest zakazana i namawianie do niej jest przestępstwem. Więc zapisów o aborcji być nie moze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kurde nie mogę znaleźć strony na której to czytałam :/
W każdym razie tam oboje stwierdzili, że jeśli jedno z nich zmieni zdanie co do posiadania potomstwa (czyli przed zajściem w ciążę), to zostawia większość majątku tej osobie, której się nie odmieniło. Natomiast nie wiem jakby to miało być w przypadku samego zajścia w ciążę.

Stary 2017-05-25, 12:20   #426
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
No właśnie problem, bo sąd takiej umowy nie weźmie pod uwagę. Tak samo jak zawieranie umowy z surogatką, bo w świetle prawnym taka umowa jest nieważna.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 21:14   #427
QueenOfHearts
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyna034 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny !

Zaczynam ten wątek przez sytuacje mojej dobrej znajomej ktora ostatnio miała miejsce.

Jak myślicie, czy w wypadku kiedy para wpadła a kobieta nie chce utrzymać tej ciąży a facet tak, to kto ma wieksze prawo glosu ? Czy facet ma jakies prawne prawo aby pozwac kobiete jesli zrobi aborcje za granica? Co zrobic jak rozmowy nie dają zadnego efektu a kazda ze stron upiera sie przy swoim ?

Jestem ciekawa jakie sa wasze opinie na ten temat
Kobieta.
Stary 2017-06-07, 18:16   #428
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Osobiście stwierdzam:
byłam niejako pytana/nakłaniana podczas wczesnej ciąży przez partnera oraz teściów/rodziców co do aborcji.
Nie zgodziłam się, choć wszyscy byli przeciwni. Po porodzie sytuacja zmieniła się o 360 stopni. Gdy dziecko przyszło na świat, ja wpadłam w depresję poporodową (traumatyczny poród według mnie) , a pozostali tak oczarowali się dzieckiem, jakby był to najpiękniejszy kwiat wszechświata.
Osobiście aborcja to dla mnie coś obrzydliwego, natomiast jestem za legalizacją tegoż zabiegu, ponieważ:
* każdy powinien mieć prawo wyboru;
* partner ma prawo do wyrażenia swego zdania, aczkolwiek to właśnie KOBIETA ponosi większą odpowiedzialność oraz ryzyko, więc to do niej należy pierwsze i ostateczne słowo.;
*Te zabiegi były i będą przeprowadzane zawsze, zakaz NIC NIE ZMIENI, więc warto o odpowiednią opiekę medyczną nad obywatelkami kraju;
*Wydaje mi się, że odczucia, zdrowie i samopoczucie "przyszłych matek" jest subtelnie odkładane na bok, a od każdej wymaga się heroizmu plus poświęcenia - co jest niedopuszczalne;
*nie mnie oceniać czyny i decyzje poszczególnych osób, kto się tego dopuszcza, przewyższa wartość swojego istnienia ponad wszelką miarę
Anonimka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 19:04   #429
Puolatar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anonimka1988 Pokaż wiadomość
Osobiście stwierdzam:
byłam niejako pytana/nakłaniana podczas wczesnej ciąży przez partnera oraz teściów/rodziców co do aborcji.
Nie zgodziłam się, choć wszyscy byli przeciwni. Po porodzie sytuacja zmieniła się o 360 stopni. Gdy dziecko przyszło na świat, ja wpadłam w depresję poporodową (traumatyczny poród według mnie) , a pozostali tak oczarowali się dzieckiem, jakby był to najpiękniejszy kwiat wszechświata.
Osobiście aborcja to dla mnie coś obrzydliwego, natomiast jestem za legalizacją tegoż zabiegu, ponieważ:
* każdy powinien mieć prawo wyboru;
* partner ma prawo do wyrażenia swego zdania, aczkolwiek to właśnie KOBIETA ponosi większą odpowiedzialność oraz ryzyko, więc to do niej należy pierwsze i ostateczne słowo.;
*Te zabiegi były i będą przeprowadzane zawsze, zakaz NIC NIE ZMIENI, więc warto o odpowiednią opiekę medyczną nad obywatelkami kraju;
*Wydaje mi się, że odczucia, zdrowie i samopoczucie "przyszłych matek" jest subtelnie odkładane na bok, a od każdej wymaga się heroizmu plus poświęcenia - co jest niedopuszczalne;
*nie mnie oceniać czyny i decyzje poszczególnych osób, kto się tego dopuszcza, przewyższa wartość swojego istnienia ponad wszelką miarę
180 stopni

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka
Puolatar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości