![]() |
#421 | |
Przyczajenie
|
Dot.: luteina a ciąża
Cytat:
Luteina pomoże jeśli masz jakąś niedomogę lutealną,ale ja starałam się z moim 1,5 roku o dzidzie i bez luteiny,więc tu nie doradzę czy pomoże w 100% Mogą być inne powody,ale 3 miesiace to malutko-uwierz. Każdy lekarz interesuje się dopiero po roku starań. Ja bym popróbowała dalej bez luteiny-jak się nie uda to bym brała luteine i jakby się udało to mogły by to być problemy z fazą lutealną i tak jak lekarz powiedział-przez ciąże też byś musiała brać. Ja zaszłam w ciąże bez luteiny,ale poroniłam-nie wiadomo dlaczego,bo przyczyny nie znaleziono,a raczej nikt się tym nie zainteresował.Teraz jestem w 2 ciąży i biorę duphaston 2 razy dziennie i luteine 2 razy dziennie Edytowane przez saleminka8 Czas edycji: 2009-03-17 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Przyczajenie
|
A jak się czujesz po luteinie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Ja brałam luteinę, żeby zajść w ciążę - i brałam później do 3 miesiąca. na luteinę bardzo źle reagowałam: mdłości, bóle brzucha (gniecenia pod prawym łukiem żebrowym - wg lekarza woreczek z którym nigdy nie miałam problemów, i nie mam).
w 6 tygodniu (a zeszłam w pierwszym cyklu na luteinie) przeszłam na duphaston, i było o niebo lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Ja brałam najpierd duphaston - i mnie osobiscie nic nie pomógł teraz jestem na luteinie i czuje się świetnie (mimo tego nieprzyjemnego smaku leku). Ale zanim zaczęłam brac lutke - a tez się z mężem staramy od roku o dziecko- miałam robione szczegółowe badania i mój mąż też. Trzy miesiące starań to bardzo krótko, szczególnie jak bardzi chce sie miec dziecko to dopiero nie wychodzi. Ale trzymam kciuki ja z lutki jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
Dot.: Luteina - wątek zbiorczy!
powiedzcie mi jak to dokładnie jest? kiedy powinno się brać luteinę przed czy po owulacji? bo właśnie mam objawy owulacji i nie wiem czy czekać aż dostanę okres, czy brac luteinę? dodam że byłam u lekarza z powodu zaniku okresu, ale śluz jest...
![]() ![]() ja nic nie rozumiem, pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Bierze się tak jak powiedział lekarz, z reguły mówi, że od owulacji, a jak się coś wykluje w danym cyklu - to dłużej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
bromergon i luteina
Czesc dziewczyny biore bromergon i lutke, aby zajsc w ciaze. Ten pierwszy lek biore od niedawna bo mam wysoką prolaktynę. Moje pytanie czy bromergon rzeczywiście wspomaga zajscie? I w kwestii luteiny - mam ją brac przez 10 dni a co jeżeli 10 dnia dosrane miesiączkę mam ją brać jeszcze ten jeden dzień czy nie? bo w tym momencie mam 22 dniowy cykl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny nie wiem czy to normalne ale mi przy luteinie cykle skróciły się do 22 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Nieskuteczna Luteina
Witam, spóźniał mi się okres jakieś 2,5 tygodnia, dodatkowo miałam dziwne objawy jak swędzenia i plamienia, poszłam do lekarza, stwierdziła jakieś zapalenie, na które dostałam globulki. niby spóźniający sie okres nie ma z nim nic wspólnego. Dodatkowo zrobiła usg, po którym dostałam Luteine dwa razy dziennie przez 10 dni. Kiedy zapytałam co mam zrobić, jak nie dostane okresu mimo to, powiedziała że napewno dostane, bo widzi coś tam na tym usg.
Problem jest taki, że nie biore jej już przez 5 dni i okresu jak nie było tak nie ma, dziwnym sie wydaje fakt, że kilka lat temu miałam podobną kuracje, i juz po 5 dniach stosowania Luteiny okres przyszedł. Co sądzicie? Czekać czy iść do lekarza czy co ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nieskuteczna Luteina
Okres moze pojawic sie do 10 dni po kuracji. A pewnie nawet czasem sie zdarza ze i puzniej cierpliwosci
![]()
![]() |
#431 |
Przyczajenie
|
Witam.Bralam luteine od 14do24 dc.,wczoraj wzielam ostatnie tabletki,a dzis dostalam @,czy po luteinie moze sie tak skrocic cykl?Ostatnio mialam cykle po 28-30 dni,czyto normalne?Mialyscie tak kiedys?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej. U mnie miesiączka występowała niekiedy natychmiast po zaprzestaniu brania Luteiny. A brałam ją od 16 do 25 dc. Cykle miałam wówczas często 26-dniowe.
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
luteina działa różnie moze okres pojawic się w trakcie jej brania albo nawet do 14 dni. Ja u siebie zaobserwowałam , że dostaję albo w 10 dniu brania okres albo jeden dzien po odstawieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
Wystraszylam sie troche tym skroceniem cyklu,nawet myslalam,ze to nie @,bo taka dziwna,jakby plamienia zamiast normalnego krwawienia.Czasami mam juz dosyc tych wszystkich tabletek i roznych objawow po nich,tylko nadzieja na dziecko jeszcze mnie trzyma.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Znam ten ból
![]() Trzymaj się, dla naszych przyszłych dzieciaczków chyba warto ![]()
![]() |
#436 |
Przyczajenie
|
Ja też brałam Luteinę,bo okres spóźniał mi się 1,5 miesiąca. Jednak po dwóch dniach kuracji okres przyszedł. Lekarz wtedy powiedział mi,że jeśli po 10 dniach nie dostanę miesiączki powinnam odczekać 2 tyg i pójść kupić test ciążowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
lekarze zazwyczaj mówią, że jak nie prydzie po odstawieniu to jest ciąża ja już tak z 5 razy miałam i co w ciąży nie jestem. Niektórzy lekarze nie chcą szukać przyczyny spóźniających się miesiączek tylko zapisują tabsy i myślą, że to wszystko rozwiąże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a bierze któraś z was lutke razem z bromergonem?
![]() chyba odlecę jak w końcu się nie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
No w ciąży to ja akurat na pewnonie jestem, nie mam ku temu podstaw więc nawet nie będę wydawać kasy na testy i się niepotrzebnie wkręcać w głupoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
jak brac luteine
Witam wszystkich!!!!!
Mam powazny problem , bylam u ginekologa i przepisal mi luteine , niestety nie wytlumaczyl dokladnie jak ja barac. moze mozecie mi pomuc. dzieki wielkie ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Luteina a sex?
Czy biorąc Luteinę dopochwową 50 mg moge uprawiac sex po kilku godzinach włożenia tabletki ?
![]()
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
Dot.: Luteina a sex?
tak poniewaz ona dziala kilka godzin po wlozeniu.
wiec mozesz z pewnoscia. chodz ja na twoim miejscu byu brala leki anty to jest raczej najbezpieczniejszy sex a juz napewno najbardziej przyjemny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Dot.: Luteina a sex?
ale ja sie staram o bobaska z mężem
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
mam pytanie, które jest dla mnie bardzo ważne.
czy przyjmowanie preparatu witaminowego z luteiną wpływa na działanie tabletek antykoncepcyjnych??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
haha, cofam to głupie pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem w 32 tygodniu ciąży ![]()
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny mam pytanie ile planowo powinno sie dostać miesiaczke od odstawienia lutki. zawsze mialam dzien po odst raz sie zdarzylo ze mialam podczas brania ale wtedy bralam tez bromergon. teraz jest piatek mialam dostac we wtorek test wyszedl negat. temp. podw. sie dzisiaj na 37.4 a wczesniej utrzymywałą sie od poniedzialku na poziomie 37.czy bromergon mogl az tak zamieszac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
luteina to jakis zloty srodek na wszystko? ja go w super opticu na oczy biore
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
kiedys brałam luteine na nieregularne miesiaczki ale tylko jedno opakowanie
nadal mam nieregulane miesiaczki, ale do lekrza nie chce narazie isc czy dostane luteine w aptece bez recepty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
w suplementach witaminowych jest bez recepty, ten moj zawiera duzo luteiny, a czy tak sama moga ci przepisac, to nie mam zielonego pojecia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.