|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XX
Dzień dobry 😊 ale zimno. Zimowa kurtkę dzisiaj wyciągam jak nic 😯
Mysia daj mu trochę żeby się przestawić, czasem to zajmuje dzieciakom trochę dłużej 😊 Lila koniecznie do lekarza, trzymam kciuki ✊✊ Iza kciuki zaciśnięte ✊✊ pokaż brzuszka w wolnej chwili 😊😊😊 Basiu brawo dla Waneski 😀😀 P był na miejscu o 1szej. Ja za dwa dni mam termin @ czekam co przyniesie los 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XX
Hej
Pięknie słoneczko świeci, ale co z tego jak powietrze takie mroźne. Zaliczę krótki spacer i siedzę w domu. Jutro muszę rano wstać żeby zrobić morfologię i analizę moczu. A właśnie chyba nie pisałam Wam, w zeszłym tygodniu jak robiłam badanie moczu to leukocyty pięknie spadły do 1-2 Iza daj znać po wizycie, no i oczywiście brzuszek pokaż ![]() Basia super, że Wanessa bez problemu zostaje w przedszkolu. Dzielna dziewczynka bardzo! ![]() Lila i bardzo dobrze, że tż wygonil do lekarza. Napisz co i jak po wizycie ![]() Mysia no co mama będzie w nocy spała jak może posiedzieć przy dziecku a tak serio to mam nadzieję, że szybko przyjdą spokojne noce ![]() Ruda oby tym razem los się uśmiechnął ![]() Miłego dnia!
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas przyplątało się choróbsko i każdego bierze, najpierw Lenka, ale udało mi się zdusić w zarodku, Hania w sobotę ok 22 zaczęła chrapać choć w nosku nic nie było, od razu podałam maść i jest dużo lepiej, ja od kilku dni z bolącym gardłem, nogi mocze i gardimax popijam, tż wczoraj zaczęło rozkłądać i jego najbardziej, też mu zapodałam leki. W sobotę miałam świniak do zrobiebie, wczoraj byliśmy na zakupach, Lence kozaki kupiliśmy, ja sobie buty i bluzkę, tż tylko czapkę i kapcie. Kryzys laktacyjny zażegnany, chyba tak jak Mysia pisała to taki chwlowy kryzys bo teraz mlesio jest i uwielbiam patrzeć jak Hania najedzona, przeciaga się jak wypluwa cyca z buzi i mlesio po brodzie cieknie Także jest dobrze, zaraz położna przyjeżdża na ostatnie wazenie, ciekawe ile przytyła![]() mysia być moze Marcel nie lubi ciszy, w szpitalu też ciagle coś się działo, w dzień też ciagle jakieś głosy, a w nocy cisza, może włączaj radio?? ruda jak ja ci zazdroszcze budowania domku, wczoraj mnie znowu naszło na domek...czemu ten mój uparty tż nie chce budować domku??:-( iza kciuki za wizyte!
|
#424 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko zdrówka dla wszystkich! Brawo za laktacje ! Co do budowy to może mu się zmieni za jakiś czas ?
Mysiu to może faktycznie za cicho ? W szpitalu też te wszystkie urządzenia pracowały . Może młody nie lubi ciszy 😉 Włącz mu muzykę relaksacyjna 😊U nas nie działała , ale może u Was zadziała ☺ Ja to jakaś niedorobiona jestem, ciągle coś dolega jak starej babci 😛Wizyta o 17 , dam znać .
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Lila przerobilismy juz dzwieki szum fal, wodospady, suszarke, deszcz, okap, odkurzacz, muzyke relaksscyjna tez. Spi ale sie wybudza czesto, jest niespokojny. No nic. Dajmy dzieciowi czas na klimatyzacje
koniecznie zdaj relacjie z wizyty Arlerko swietnie ze problemy mleczne juz sie skonczyly a to mm jak dawalas Hani to jakie? Ja cyce mam pełne ale na wszelki wypadek w domu nawet odrobiny mm nie mam.Zostawiamy tv wlaczone na noc ale tez gowno daje. Migotko brawo za mocz. Zurawine bierzesz? Czy cos innego? A moze sie samo poprawilo ? My bylismy na spacerze calkiem przyjemnie jak slonko swiecilo. A jak wróciliśmy to juz w ogole sie slonce rozkrecilo , jakna zlosc. Jutro mamy szczepienie. Już mam sranie i pewnie ze 3 noce po bede siedziec i sie patrzec na niego czy wszysrko gra
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
mysia ja mam Nestle Nan, ale to tak z wyboru, Lenka też takie miała. To wasz Marcelek prowadzi nocne życie towarzyskie! No nie dziwie sie że już srasz, my mamy za tydzień szczepienie i też już przeżywam.
Pytałam wcześniej a nie wiem czy widziałaś, pytałas lekarza o ćwiczenia?
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko zapomnialam zapytać taka byłam zaoferowania innymi rzeczami.
Kimnelo mi sie prawie 2h ! Tylko nie wiem czy sie cieszyć bo bardziej rozdrażniona się czuje. Marzy mi sie przespanie calej nocy
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko u nas Ignas gardło chore 😢 zdrówka dla Was, wracajcie do normy😊
Mysia to Marcel łobuziak 😀 trzymam kciuki za szczepienie, oby wszystko poszło sprawnie i spokojnie 😊 Lila hello miałaś dać znać? Idę spać, Kostek dzisiaj sobie zazyczyl spanie u mamusi 😊 dobranoc 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Pusteczki tutaj
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Arletka zdrówka dla Was! A tż może jeszcze zmieni kiedyś zdanie i się wybudujecie.Lila puk, puk jak po wizycie? Mysia niestety samo się raczej nie poprawiło, żuravit biorę Kciuki za szczepienie!Krew oddana, mocz też, a w czwartek wizyta. Zobaczymy co tam moje dziecię w brzuchu wyprawia
|
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
U nas też fatalna noc. b a r b a r a super że dziewczyny poszły już do przedszkola i szkoły. Oby chorobsko już nie wróciło. Lila_27 dobrze ze tż wysłał Cię do lekarza . I tak że dopiero teraz? No ale powiedz jak po wizycie bo my tu wszystkie czekamy ! RudaEwcia25 tż zaraz znów będzie. Ty czas sobie zajmiesz to jakoś Ci minie. Mam nadzieję że to Wasz czas i @ się nie pojawi. Trzymam mocno kciuki za Was ! 89migotka brawa za siuśki. Oby wynik tak piękny już został! Ty uważaj na siebie teraz żebyś się nie przeziebila ! Ubieraj się cieplutko ! arletka1313 o Boziu jeszcze chorobska Wam brakowało! To jak tż chory to teraz masz 3 dzieci w domu. Oby szybko przeszło wszystko u Was i żeby dziewczyny bardziej nie złapały! mysia1986 jeszcze raz dziękuję bardzo! Za wszystko a Marcelek to nocny marek widzę w kogo on taki imprezowy ? mam nadzieję że dzieć się przestawi i da się mamie w końcu wyspać. Ja mam dziś jakiś podły humor. Tż wczoraj już na szkolenie pojechał . Ja dziś pół nocy nie spałam tak mnie bolało biodro i noga :/ normalnie nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. Ja nie wiem czy tu skurcze już mnie łapią czy co ? W nocy to tak bolało że zaczęłam się zastanawiać czy nie zator jakiś, ale żyły wyglądają ok. No nic teraz póki co jest ok. Zobaczymy co będzie dalej. Buziaki !
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Mili weź nie strasz ze juz skurcze. Mam nadzieje ze to nie to 😢 kurde może od tego leżenia Cię boli? Może fotel bujany byłby dobrym rozwiązaniem? Jeśli tak możesz?
Migotka juz zaciskam kciuki za wizytę i za wyniki ✊✊✊ Mysia no forum ewidentnie ma gorszy czas. Lila hello. ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Mili no właśnie babo nie strasz zaczynając wpis "noc fatalna" bo odrazu gorąco mi się zrobiło. Kochana tak jak Ruda napisała być może, że to od tego leżenia są te bóle
Mam już wyniki i jak siuśki w porządku to teraz hemoglobina zaczęła mi spadać. I nie wiem czy mogę pić pokrzywę bo jak jeszcze bardziej mi obniży ciśnienie to już w ogóle będę chodzić po ścianach. Zobaczymy co lekarz w czwartek powie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() mili a moze cie boli od lezenia na boku? mnie czasami przeokropnie bolało. migotko a pokrzywa obniza cis?? popytaj lekarza najlepiej. mi zalecił wołowine, kaszanke, sok z buraka piłam, taki z jabłkiem-pycha! U nas dziewczynki wygladaja na zdrowe, mnie jeszcze czasem gardzioło zaboli, tylko tz sie smarka-ale ze go mało w domu to nie słucham marudzenia ![]() Moja panna wczoraj zasneła o północy, i ja sama bo tz ma nocki, cudowała przy cycach od 20, juz nawet zrobiłam butle, poryczałam sie, ale jej nie dałam, na zmiane te cyce ciagała, az w końcu jakos sie najadla i zasnela, na szczescie pospała do 4. Ja nawet sie nie wykapałam taka byłam padnieta tym usypianiem. Poszłam z dziewczynkami na spacer, zimno to fakt bo 3 st tylko było, ale ciepło je ubrałam i juz komentarz od tescia "Hania nie zmarznie? bo dzis zimno jak cholera". ech, majlepiej to sie komus wpierdzielac...
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
RudaEwcia25 chodziło mi o kurcze w dupie że się tak wyrażę
fotel bujany odpada - przy pessarze długie siedzenie podobno nie jest wskazane - już lepiej chodzić - tak mi powiedzieli . Więc jak już wstanę siku to ciut polaze i dopiero się kładę. No na forum faktycznie cieniutko ostatnio. 89migotka bo ja się dawno tak w nocy nie umeczylam. Nie dość że bez tż-ta to ja zasnąć nie umiem to jeszcze ta noga. Zapewne od leżenia ale co ja mogę ? Spróbuj z pokrzywą może właśnie no i jak Arletka pisze sok z buraka i jabłka - ja też piję i jest pychotka tym bardziej że kazali mi odstawić żelazo - brałam tylko miesiąc . arletka1313 ja leżę tylko na boku - tylko je zmieniam jak już mnie coś boli. Na plecach nie mogę bo zaraz mnie brzuch boli. Więc to na bank od leżenia. Tylko nie ma tu złotego środka - chodzić nie mogę, siedzieć nie mogę - tylko leżenie. Mogę sobie te giry pomasowac czy nimi pomachac ewentualnie ciut się po domu przejść. Ale na ile to pomoże ? Cieszę się że dziewczynek jednak nic nie złapalo. Nie słuchaj teścia - sama wiesz co dla Was najlepsze. Bez przesady. mysia1986 daj znać jak po szczepieniu !
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ze wczoraj nie napisałam.. Ale wróciłam do domu i tak się wkurzylam na meza .. do 24 uzeralam się z dzieckiem. Tak cudował wczoraj, ze naprawdę myślałam, ze zejde 😕Dzisiaj od rana nie w humorze , bo się nie wyspał , a od 7 już lata 😠Okropny dzień mam .
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
lila omg, jak tym dzieciakom dogodzic???męża to bym udusiła chyba! a najlepiej trzasnęła drzwiami zeby sobie go sam usypiał.
mili no to na bank od leżenia, a nie pocieszę bo będzie coraz gorzej. Hania dziś przeszła samą siebie, niewiele w dzień spała, jak wstała po 9, tak kimneła na spacerze z pół godz, a moze i to nie, i tak potem ją próbowałam położyć to kimnęła 20 minut o 14, zdążyłam tylko w piecu napalić. Kolejna drzemka 10 minutowa o 17 i tak do teraz...zwariowała!Ale za to może w nocy ładnie pośpi. Bo ja nie powiem ale padnięta jestem. A dziś zaszalałam i poszłam godzinę w ogród, warzywa powyrywać i pochowac na zimę, ale jak mi było fajnie, samej bez dzieci, grzebiąc w ziemi ![]() Lenka dziś pierwszą noc bez pamka śpi, ale pewnie będzie potop! Z racji tego ze maluchy śpią, ewakuuję się i ja. Dobrej nocy
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Migocia buraczki, chyba czarna porzeczka 😊
Arletko weź go dziada nie słuchaj, sama wiesz jak masz je ubierac . Nie ma co przegrzewac o czym dobrze wiesz. Ciesze się ze dziewczynki zdrowe. Hania jak cuduje z cycem 😊 Mili współczuję Ci kochana. Ale pomysł ze później jak juz dojedziesz do siebie będziesz znowu biegać 😁😁 ja mam kryzys i nic z tym nie robie 😂😂😂 Lila a ten dziad co 😡😡😡 wie ze źle się czujesz i jeszcze nie pomoże 😡😡😡 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Idę spać, dobranoc 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ☺brzuch juz pobolewa wiec czekam co dalej 😢
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko . Jadę do urzędu sławie sprawę . Po cytuje później jak wrócę
Ewa ja trzymam kciuki żeby wredota nie było jednak ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Witamy się w 29 tc ! Migotko witam w 21 Lila_27 mam nadzieję że wczoraj już był lepszy dzień ? A mąż to baty powinien dostać! arletka1313 dziś na szczęście było lepiej. Tylko któryś mój bąbel na zebra mi naciskal ale to już pikuś to nieźle Hania dała Ci do wiwatu. Mam nadzieję że choć nocka była lepsza . RudaEwcia25 tak , mam plan biegać po wszystkim ! Zobaczymy na ile mi dzieci pozwolą kryzysy są częste, sama wiesz. Poza tym zaraz @ nie będzie i już nie będziesz mogła biegać tego Ci życzę ! b a r b a r a oby udało się wszystko załatwić. mysia1986 jak po szczepieniu ? Halo ? No i dziś nocka lepsza. Przynajmniej spałam- z przerwami na siku no i dziś już mój tż wraca ! Cieszę się strasznie od razu podjedzie zapłacić i umówić transport bo już nasz narożnik jest gotowy jeszcze tylko łóżko zostanie Miłego dnia!
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Mili napisałam na fb z gruba ok szczepienie. Teraz 08.11 mamy pneumokoki i rota.A ten Twój ból to nie przypadkiem rwa kulszowa? Ja miałam takie coś ze wychodziło z biodra tak punktowo to czułam i promieniowało do nogi i na pośladek. Czasami jeszcze nisko nad pośladkiem bolał mnie kręgosłup. Migotko, żurawit czy nie ważne ze zadziałało Arletko, i jak Lenka po nocy bez pampka? Jeszcze trochę i zadzwonicie dla mnie po karetkę z kaftanem bezpieczeństwa W sobotę idę do fryzjera! pierdziele zapyziała jestem już strasznie. W niedziele siostrę poproszę to mi hybrydy zrobi. A w poniedziałek sie umówiłam z koleżanka z pracy chociaż na godzinę zęby wyjść z domu samej No i chyba w tym roku z racji okrągłych urodzin zrobie je w jakiejś knajpce. Boje sie ze mi sie zlezą ludzie do domu a ja nie dm rady za wiele przygotować i tak. Mama moja chce sie podłączyc bo ma 2 tygodnie po mnie takze byłoby z bani za jednym razem
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Arletka gdzieś w necie znalazłam artykuł, że pokrzywa obniża ciśnienie. Jutro zapytam lekarza A według teścia to może w ogóle przez całą jesień i zimę macie siedzieć w domu Jak nocka bez pampersa? Mili gratulacje kolejnego tygodnia! Dobrze, że M. już dzisiaj wraca ![]() Ruda wiesz, to że brzuch boli nie znaczy, że @ przyjdzie ![]() Mysia właśnie taki mam plan- buraczki i szpinak. Już wczoraj na kolację zrobiłam sobie szpinak na kanapki i popilam sokiem z buraczkow Biedni Wy Masz rację z tym wychodnym, trzeba choć trochę odsapnac.Miłego dnia!
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Ja dzis zaczynam 4 miesiac.Powiem wam ze od 2 dni jestem pewna ze czuje ruchy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
mysia1986 no widziałam widziałam ale wcześniej już tu napisałam
a cholera wie, może i rwa. Na szczęście dziś już jest dobrze. Upierdliwe to strasznie. Idź idź zadbaj o siebie i trochę wyjdź przewietrz głowę. Dla Twojego zdrowia psychicznego. A pomysł z urodzinami - super! Ja chciałabym tż zrobić takie urodziny bo w tamtym roku nie był to najlepszy czas na świętowanie - ale to pytanie kiedy moje Łobuzy się wyklują 89migotka tylko szpinaku nie za dużo! Troszkę - za dużo nie wolno . Buraczki jedbak są lepsze. iza243 może to jelita ale nie ma opcji żebyś czuła ruchy w tym czasie. Minimum to 17 tc . Nawet ja przy blizniakach pierwsze czułam po 17tc . To jest fizycznie niemożliwe. Za malutka jest fasolka
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Mili, a dlaczego szpinaku nie za dużo? Słyszałam, że w ciąży właśnie powinno się jeść szpinak.
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Iza tez mi się wydaje, że na ruchy jeszcze za wcześnie. Bąbelki może i czujesz, ale przesuwanie? Być może, że to jelita.
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
Mam umierającego faceta w domu czyt. boli go gardło . Jak on się nad sobą uzala to szok😂 Niunio już w lepszym humorze , bo wczoraj poszedł spać o normalnej porze bez drzemki w dzień . Wstał rano zadowolony, nawet sam się bawi i pozwolił mi zrobić kilka rzeczy 😉 Mysiu fajny pomysł z urodzinami! I nie ma nic lepszego niż wychodne, korzystaj z tego 😚 ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Ruda gratulacje!!!!!!!! ❤Niesamowity rok 😊 ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Ziajka chyba wizyta jutro ?Trzymam kciuki ☺
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Mili to juz jak będzie M będziesz spokojniej spala 😊 właśnie, ja w ciąży z Kostkiem miałam rwe, małe użyłam, aż płakałam 😢😢😢
Mysia pomysł super, P ma w styczniu 30tke i tez raczej w lokalu 😊 rozerwij się, hybryda i fryzjer super sprawa 😀😀 Migocia szpinak jest pycha z cycem z kuraka 😁😁 Iza wydaje mi się ze za wcześnie za ruchy😐 Lila współczuję męża nad padolem łez 😃 JAk juz wiecie MAM SUPER DZIEŃ 😁 do tego jeszcze kupiłam sweter w lumpie i kurtkę w sklepie na zimę. Czuje się bosko 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

daj znać po wizycie, no i oczywiście brzuszek pokaż 

a tak serio to mam nadzieję, że szybko przyjdą spokojne noce 

tego Ci życzę !