![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Muszę trochę pomarudzić, bo sama w domu siędzę i nie mam do kogo się odezwać...
![]()
#422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dziś ostatni dzień w pracy przed urlopem. Jutro pakowanko i w niedziele wyjazd nad morze 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Joasiala ale ci zazdroszczę..ja też chcę nad morze..ja dopiero za ponad miesiąc.
Mnie też często pobolewa brzuch ale ja niestety muszę pracować.mamy swoją firmę i jak sami nie dopilnujemy to dramat jest z ludźmi żeby sami się czegoś domyślili. Oska ty z tymi bliźniakami musisz naprawdę uważać.jest Was trochę więcej i zawsze to ciaza wysokiego ryzyka. Klebuszkowa napewno będzie biło serduszko.trzymam kciuki😉 Leczo też bym zjadla😉 Ja mam cholerne mdłości..mam nadzieję że już niedługo się skończą bo podobno są tylko do 12tc☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Aniolkowamamusia ja pracuje na etacie, i mam swoją działalność, więc też sama muszę wszystko dopilnować.
Ale urlop to urlop i firma zamknięta na cztery spusty 😊 Mdłości powinny niedługo się skończyć, u mnie jakoś tak koło 12tc właśnie zniknęły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Powiem Ci ze dla mnie te mdłości są straszne. Pewnie ze urlop to urlop😉
Ja też wyjeżdżam na 2 tygodnie i mam wszystko w nosie.niech się dzieje co chce ją muszę odpocząć ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Za jakiś czas tu do was dołącze. Jestem świeżo po terminacji, dopiero 2,5 tygodnia, ale już wiem, że jak tylko wszystko wróci fizycznie do normy to chcę się starać na nowo. Przeczytałam ten temat od początku i dajecie mi wiele nadziei, że jeszcze kiedyś dla mnie zaświeci słońce i przytulę swoje maleństwo. Tak bardzo tego pragnę, ale póki co muszę być cierpliwa z wiadomych względów. Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka dla was i waszych obecnych i przyszłych pociech
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na samym początku chciałam dla córeczki Anastazja później przez pewien czas miała być Nadia a teraz już sama nie wiem ![]() A Marcelina prawdopodobnie będzie u mojej siostry bo też jest w ciąży. Na początku też o tym imieniu myślałam. Edytowane przez _lenka87_ Czas edycji: 2017-06-16 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Nina na pewno jeszcze zaświeci słońce ☺
Teraz daj sobie trochę czasu na żałobę i poukładanie tego wszystkiego. Jakie wady dziecka miałaś? Zrób sobie badania przed staraniami abyś była pewna czy napewno twój organizm jest gotowy na ciążę. Ja imienia prędko nie wybiorę.moje wymarzone imię dla chłopca jest na cmentarzu i teraz to chyba poczekam do samego porodu. Tak bardzo się boję. Wcześniej tak o tym nie myślałam ale ten tydzień do prenatalnego dluży mi się jak cholera...tak to wszystko wraca.. |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Nina witamy i zapraszamy. Zobaczysz czas szybko płynie i zanim się obejrzysz znowu będziesz w ciąży. A teraz dbaj o siebie i zrób potrzebne badania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
Cześć , ja też podobnie jak Nina mam nadzieję do was dołączyć , jestem 9 dni po terminacji i już bym chciała być znowu w ciąży . Bardzo brakuje mi mojej baraszkującej w brzuchu córeczki . Pozdrawiam i życzę pozytywnych rozwiązań
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Rozeznanie
|
Nina i Szago witamy. Mam nadzieję, że szybko
Nasz Aniołek Natan 15.07.2016* ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
aniolkowamama u mojej córeczki był zespół edwardsa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Nina moje dziecko miało Zespół Patau. Lekarze mówili, że to przypadek i po prostu pech. Nie robiłam żadnych dodatkowych badań genetycznych, w tym temacie zaufałam lekarzom.
#434 |
Raczkowanie
|
Ja bym na waszym miejscu zrobiła badanie homocysteiny.duzo czytałam i to właśnie gdy ona jest za wysoka to powstaje dużo wad.warto ją sprawdzić.
My pomimo tego że lekarze mówili że to przypadek i pech zrobiliśmy też kariotypy dla świętego spokoju. Badalam też keratynine tsh mocz krew glukoze próby wątrobowe i i jeszcze jakieś badania.zlecala mi je internistka przed staraniami. Ale i tak z ciaza zeszło się rok więc nie wiem czy były dalej dobre.. |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Klebuszkowa a Ty na jakim etapie drugiej ciąży teraz jesteś ? Który tydzień ? I kiedy miałaś t ? Dużo was tu i mi się miesza, a nie chce mi się cofać forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Powiem Wam, że my nie robiliśmy ani kariotypow ani homocysteiny ani tym podobnych. Teraz z perspektywy czasu trochę żałuję, bo stres do genetycznych może byłby mniejszy. Też zaufałam lekarzowi, że to przypadek. Już 17 tydz i nasze Maluchy Bogu dzięki wyglądają na zdrowe. Ale dla spokoju ducha zróbcie wszystkie niezbędne badania.
Powiem Wam, ze to uczucie, gdy Maleństwo ( Malenstwa) kręcą się w brzuchu jest nie do opowiedzenia. I już, pomimo, że to jeszcze nawet nie półmetek wiem, ze będzie mi tego brakowało... Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z badań które zalecił mi genetyk to właśnie homocysteina i kwas foliowy. Zespół Patau nie jest chorobą genetyczną więc pewnie dlatego nie było potrzeby badania kariotypów.
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez Oska305 ![]() Nina i Szago witamy. Mam nadzieję, że szybko Nasz Aniołek Natan 15.07.2016* Że szybko podzielcie się z nami dobrymi wieściami ![]() Chciałabym szybko ale w moim przypadku trochę to może potrwać , mam hashimoto i niedoczynność tarczycy , w poprzednia ciążę, która zakończyła się t,. zaszłam po 3,5 roku regularnego współżycia, tzn. my się nie staraliśmy , my po prostu nie uważaliśmy, zresztą mój partner był święcie przekonany , że jest bezpłodny ponieważ ma już prawie 50-tkę na karku i mimo kilku partnerek w związkach nie został ojcem do tej pory. Teraz chciałabym się świadomie przygotować do ciąży, biorę witaminy + kwasy DHA i foliowy , żeby zminimalizować ryzyko wystąpienia wad u przyszłego dzieciątka. Poza tym czas działa na moją niekorzyść, postanowiłam dać sobie maksymalnie pól roku na starania, jeśli się nie uda to zrezygnuję . Trzymajcie kciuki, od jutra zaczynam monitorować cykl bo coś mi się wydaje , że mimo iż jestem dopiero 10 dni po t,. mam już ogromną ochotę na przytulanki, czyżby tak szybko miała u mnie wystąpić owulacja ? |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
#440 |
Raczkowanie
|
Oska jestem pod kontrolą endokrynologa , właściwie to dopiero będąc w ciąży poszłam do endo i wykryła u mnie hashi i niedoczynność chociaż objawy miałam od lat ale jakoś żaden gin nie pomyślał , żeby wysłać mnie na badania pod kątem tarczycy , zaburzenia miesiączkowania miałam od jakichś 10 lat a ginekolodzy rozkładali ręce, mówili , że wiek , że taka moja uroda i inne dyrdymały, dopiero jak w necie poczytałam , porobiłam badania na własną rękę to wtedy się potwierdziło . Mam nadzieję, że jak teraz mam wyrównane hormony to będzie szybciej. Wiesz, ja już jestem po 40-stce , boję się żeby znowu nie było wady genetycznej, w końcu moje jajeczka są już stare. Może sz mi rozjaśnić co to są te iui i ivf ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Szago mimo wszystko daj sobie trochę więcej czasu, chyba taka presja Wam nie pomoże... I tak jak Oska mówi- nie poddawaj się, czasami trzeba zawalczyć o swoje szczęście !
#442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny za półtorej godziny wyjeżdżam po męża na lotnisko. Nie widziałam go od 7 marca! Tak się cieszę, ze będę go miała chociaż przez tydzień 😊😊😊 A jutro usg i zobaczymy kto tam się u mnie rozgościł. Trzymajcie mocno kciuki żeby wszystko było w porządku 😚😚😚😍
#444 |
Raczkowanie
|
Oska pozdrowienia dla męża. Nacieszcie się sobą 😉 o ktorej jutro masz to USG ? Bo ja 16.40 też poproszę o kciuki !
#445 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki, żeby usg wyszło pomyślnie ! Pomimo iż jeszcze u nas za wcześnie na starania to i tak jestem z Wami, czytam na bieżąco i czekam na dobre wieści od każdej z Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny trzymamy kciuki, niecierpliwie czekamy na wieści od was!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
Ja mam wizytę na 11.45. Strasznie się boję, ze coś będzie nie tak...
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymam mocno kciuki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Ja też się bardzo stresuje.trzymajcie kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wszystko w porządku. Poryczałam sie na usg i wiecie co???? Będziemy mieli Synka i Córeczkę!!!!!!😙😙😙😍😍😍
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.