![]() |
#4471 |
Konto usunięte
|
Dot.: Żony 2015 część 10!
Ile kosztuje mniej wiecej krzywa cukrowa- badanie prywatnie? Wie ktos?
Btw. W weekend ogladalam la la land. Nie przepadam za musicalami ale naprawde mi sie podobal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Ania, ja dzisiaj testowałam nowe labo. Ale pani mnie uświadomiła że po drugiej stronie głównej ulicy jest ich druga placówka gdzie są właśnie 3 stanowiska do pobierania i że idzie szybciej. Następnym razem może tam spróbuję. Ludzie z kolejki dzisiaj mówiła że szło wyjątkowo wolno, ale co się dziwić jak była w gabinecie tylko jedna pielęgniarka która ogarniala i papierologie i pobrania.
Fajnie ze są jeszcze ludzie którzy zauważają kobiety w ciąży. Spalam 1.5 h a położyłam się żeby Domowe Rewolucję obejrzeć. Tylko początek kojarzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Moderator
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;72088896]Ile kosztuje mniej wiecej krzywa cukrowa- badanie prywatnie? Wie ktos?
Btw. W weekend ogladalam la la land. Nie przepadam za musicalami ale naprawde mi sie podobal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U nas ok 15-20 zł za trzypunktową krzywa insulinowa niestety dużo droższa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ludzie którzy się burza w kolejce na kobiety w ciąży to dla mnie w ogóle paranoja... Bazgram z telefonu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio na grupie mam z Torunia na fb ktoś poruszał temat kolejek, czytałam też jakiś wpis na blogu i komentarze i przepuszczanie ciężarnych w kolejkach to wyjątek. Ludzie z reguły udają, że nic nie widzą. Co najlepsze nawet w kasach pierwszeństwa tak się dzieje. I oczywiście nieprzyjemne komentarze albo wzrok jak.ciężarna jest po za kolejnością obsluzona. Dlatego ja grzecznie stoję, nie chcę się stresować dodatkowo.
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Moderator
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;72092301]Skierowanie to ja mam. Gorzej ze na tym skoerowaniu jest pierdyliard rzeczy i az mi skora cierpnie na mysl ile zaplace.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Znam Twój ból... Robiłam teraz wit.d i insulinę- 100 poszła... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Melduje się w robo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Moderator
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;72093406]Ja ostatnio nastawialam sie na 200 a zaplacilam 350. W diagnostyce nie ma cennikow i tak chcialabyn chociaz sie wewnetrznie nastawic. A t tarczyca trojka, D, krzywa insulinowa, transferrytyna i jeszcze cos tam. Prolaktyne tez by sie przydalo. Myslisz ze na prolaktyne bez skiero moznq? Bo to jedyne na co nie mam :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Prolaktynę spokojnie bez skierowania robia Wit. D - 55 zł. Insulina na czczo 41 więc krzywa odpowiednio drożej... Sprawdź sobie na vitalabo- tam masz cennik i jest podobny do diagnostyki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie. — Jan Paweł II Edytowane przez gr8ania Czas edycji: 2017-03-21 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zasadzie jeśli już wychodzę to z kimś, głównie z TŻ i jak robi mi się słabo w kolejce to jego zostawiam przy kasie a sama wychodzę na dwór albo idę do auta. A słabo mi się robi szybko niestety dlatego praktycznie sama się nie ruszam nigdzie. Wysłane za pomocą mTalk
![]() |
#4482 |
Konto usunięte
|
Ja to nie wiem. Emeryturke wszyscy by chcieli. Ale jak sie spoleczenstwo rozmnaza to kobiecie w ciazy kolejki nikt nie ustapi.
Ja nie mowie. Bo samej z siebie nie mialam okazji ustapic miejsca nigdy - nigdy nie widzialam wyraznej widocznej ciąży, czasem sie balam ze moze kobita przy kosci. Ale jakby tylko kasjerka powiedziala ze Pani w ciazy ma isc przede mna, albo w autobusie ktos by mnie w ciazy poprosil o miejsce to ani bym sie nie zajaknela tylko sie zabrala zeby ustąpić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dlatego powinny być u nas ogólnodostępne przypinki "jestem w ciąży" bo czasem ciężko stwierdzić czy ktoś jest w ciąży czy nie. No a nam ciężarnym trudno jest prosić o przepuszczenie czy ustąpienie miejsca, bo nigdy nie wiadomo z jaką reakcją się spotkamy. i wolimy sobie stresu nie dokładać, bo to nie będzie krótka odpowiedź "nie przepuszczę pani, bo coś tam", tylko od razu cały wywód, a jeszcze jak się trafi drugi tego typu to będzie wtórował.
Ja mam wrażenie, że społeczeństwo dzieli się na ludzi, którzy albo traktują kobiety w ciąży jak obłożnie chore, które powinny leżeć w domu, nie wychodzić, nie chodzić na zakupy etc. albo na takich, którzy uważają, że ciąża to nie choroba i ciężarna może stać, siedzieć, nie jeść czy coś tyle samo co człowiek bez ciąży. Nic pomiędzy, tylko te dwie skrajności. |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Mnie się zdarzyło ustąpić miejsca kobiecie w ciąży, naturalna sprawa. Dziwią mnie ludzie, którzy mają z tym problem.
W Londynie są przypinki 'baby on the board' i widzę, że kobiety często ich używają, co pozwala uniknąć sytuacji, o których wspomina Aneta.
#4485 |
Zakorzenienie
|
Kurde widze ze większość badan o których piszecie mam w pakiecie, a robiłam ostatnio np ft3,ft4, prolaktynę, estrogen, progesteron i nic nie zapłaciłam...a tak się broniłam przed tym ubezpieczeniem bo "po co mi...". Czasem warto męża słuchac...w sumie właśnie jade teraz do okulisty i nie zapłace znowu. Nie wiedziałam ze az tak drogie te badania..
Bazgram z telefonu |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to jest zadziwiajace. Jak tz o kulach jezdzil ztm to mu wszysycy ustepowali. A kobiecie w ciazy to maja problem. Tzn nie zawsze widac bo wiecie, zima, kurtki itp no ale.... A kobiety sie boja prosic no bo jest tak jak mowisz.... i kolo sie zamyka :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chyba nosiła, chociaż bardziej by mi się na początku ciąży przydała. Teraz brzuszek będzie coraz bardziej widoczny i ze względu na to że rośnie, i na to że mniej warstw będziemy nosić. Na początku ciąży kiedy częściej mdlałam to taka przypinka byłaby od razu znakiem dla osoby dzwoniącej po pomoc,bo przecież nikt nie grzebie od razu komuś w torebce szukając informacji o lekach czy karty ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Jestem za przypinkami. Nie raz w zyciu sie zastanawialam, czy kobieta, ktora widze, np. w pracy, jest w ciazy, czy tylko jest otyla, nie wiedzialabym, czy jej ustapic, gdyby byla okazja... Widzialam kiedys, jak w autobusie chlopak ustapil dziewczynie miejsce, ona zdziwiona, on na to "Pani w ciazy", a ona na maxa czerwona "Nie..." Dlatego mnie nie dziwi, ze ludzie nie chca ustepowac, jesli brzuch jest w miare maly, strach kogos urazic takim komentarzem. Co innego, gdy juz ciaza jest na maxa zaawansowana - ja wtedy naleze do tej pierwszej kategorii ludzi, o ktorych pisala Aneta.
![]()
#4489 |
... choć nie Westwood
|
Ja tak mam w momencir rozpoczęcia. Tylko u mnie jest AŻ
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja korzystałam w rosmanie (jak nie skorzystalam to na mnie nakrzyczano ![]() ![]() ![]() i w autobusie prosilam o ustąpienie mi miejsca - są miejsca poczwórne z naklejka "niepełnosprawny/starszy/ciezarna" wiec pytałam 4 osoby ogolnie czy ktos mi ustąpi ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja jak nie wiem czy ktos kolo mnie w ciazy czy nie to wstaje z miejsca i odchodze po cichutku ![]() ![]() uwazam ze ciezarne powinny wziac sie i prosić ![]() (notabene u mnie sie to odzywało w tesco jak robilam 2h zakupy to nie mialam tupetu isc do kolejki na przod bo jak dalam rade 2h smigac po sklepie i naladowac caly wozek to 15min w kolejce postoje) wysiadły mi plecy ;/ masakra... wszystkie ciezarne i planujace - wzmocnijcie sobie plecy bo to jakas masakra... tydzien boli mnie gora + klatka ! (krolewna i inne - jak sie rozciaga miesnie klatki piersiowej?!) a dzis strzelilo w dole i chodze jak babulenka... :/ ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Wg mnie przypinka by się faktycznie przydała w takiej sytuacji jak Anetka pisze-jakby coś się stało...Bo inaczej to niestety ale nie bardzo.
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie na przykład taka przypinka byłaby super bo na początku ciąży czułam się przeokrutnie i samo wejście np. do autobusu już było mega wyczynem (wyczulenie na zapachy, trzęsie itd. a gdzie tu jeszcze stać...). Teraz, nawet pomimo mojej budowy ciała nie trudno stwierdzić że jestem w ciąży ale właśnie jak Anetka mówi, ze skrajności w skrajność ci ludzie. Też jestem osobą która nie oczekuje ze mnie tam ktoś przepuści albo ustąpi miejsca bo jak dajmy na to byłoby mi słabo w sklepie to mam to gdzieś, zostawiam koszyk i wychodzę, na siłę stała nie będę i żeby potem kłopotu narobić sobie i M., i stracha paniom w sklepie
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane za pomocą mTalk
#4492 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się do przygód z kurierami. Cały dzień w domu siedzę, wyczulona na każdy hałas, bo nie mamy dzwonka i co kurierzy nie zostali mnie w domu. Tylko żaden nie pofatygował się, żeby zapukac do drzwi.
![]() Co do przypinek to ja bym nie nosiła, jakoś nie lubię takich rzeczy. A co do kolejek to ja stoję i czekam, ale w zatłoczonym mzk poprosilaby o miejsce i taki zamiar mam również na badaniach krwi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
... choć nie Westwood
|
A ja jestem w połowie "Dziewczyny w walizce". Co za porypana ksiazka
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Pracujesz na 7/8.etatu? :P
Jakbym była w ciąży raczej nie będę jeździła nigdzie komunikacją tj autobusami/tro☠☠☠usami czy tramwajami (nie ma tramwaji u nas w mieście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;72093406]Ja ostatnio nastawialam sie na 200 a zaplacilam 350. W diagnostyce nie ma cennikow i tak chcialabyn chociaz sie wewnetrznie nastawic. A t tarczyca trojka, D, krzywa insulinowa, transferrytyna i jeszcze cos tam. Prolaktyne tez by sie przydalo. Myslisz ze na prolaktyne bez skiero moznq? Bo to jedyne na co nie mam :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Alalab sprawdź ![]() ![]() ![]() ![]()
#4496 | |||
Jedyna oryginalna Lips :)
|
dobry!
powoli odzyskuję siły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oooo nie! zdrowiej! ![]() ![]() jest problem, jest szybka rada! żony 2015 wymiatają! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam Kruger&Matz - prezent urodzinowy od małża. i gdyby nie bateria (w tej chwili mam 60 % i prawie 46 godzin od ładowania, ale to wyjątek, bo tak normalnie to max 36 godzin trzyma), to byłby super hiper telefon (jak na moje potrzeby). ogólnie go lubię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Konto usunięte
|
Wyczaszkowało słowo trolejbusy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sq, no niestety masz rację z tym że ktoś przed nami tego nie widzi czy ktoś jest w ciąży czy nie ale moim zdaniem jak ktoś nie jest w ciazy/niepełnosprawny/starszy to niech korzysta z innej otwartej kasy a nie leci do tej uprzywilejowanej i później pretensje ze musi przepuścić czy coś. Tak samo masz rację z traktowaniem starszych ludzi. Moim zdaniem ogólnie przez to że ludzie są zbyt roszczeniowi, to wrzuca się poszczególne grupy społeczne w schemat i twierdzi że wszyscy z danej grupy są tacy. Ja w autobusie też bym poprosiła o miejsce. Bo tu nie chodzi o mnie. A o moje dziecko za które ja jestem odpowiedzialna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4500 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.