Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-29, 12:51   #4471
misja0181
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Dawaj na Szczecin ) przygarniemy )
Ps. Niezła promocja 100 zł za kieckę 68 Hihihih

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 13:25   #4472
happiness__
Rozeznanie

Wróciłam z hybryd, jaką wiosna na dworze! aż mi szkoda w domu siedzieć, szkoda że tż musiał jechać do pracy, samej spacerować to nie to samo

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 13:27   #4473
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Misja, kiecka kosztowała mniej bo 50zł po promocji 😛 ale już 100zł nie mam specjalnie odlozonych na przegląd 😂

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 13:29   #4474
anita7
Rozeznanie

Effpe to niestety przy takich przekąskach zgaga będzie jak nic

Ja też nie liczę ruchów ale zwracam uwagę czy się rusza 😉

Mohnka no to spokojna głowa teraz. Może koleżanka nadinterpretowala pewne sprawy. Albo poprostu sytuacja wymagała żeby już urodziła?

Esor u cb sytuacja zaczyna robić się napięta...

Kiwaczka tyś jest jedyna z tymi zakupami 😂

Jestem padnięta. Chwila odpoczynku i zbieram się do diabetologa.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 13:36   #4475
bunnybe
Zadomowienie

U mnie wlasnie załamanie pogody wichura, ulewa i ciemno jak wieczorem, aż mi sie kot przestraszył mam nadzieję, ze zaraz minie bo muszę iść do sklepu jutro ma być znowu słonecznie więc akcja pranie przesunięta na jutro
Stary 2017-03-29, 13:45   #4476
decorail
Zakorzenienie

Milutek - nie lubię narzekać, ale nie ukrywam, że dzisiejsza noc mnie podłamała...

Ale dziękuję za wszystkie słowa pocieszenia - normalnie wzruszyłam się Powiem Wam jeszcze, że mimo tych niedogodności to zawsze jak wchodzę na forum to padam ze śmiechu, więc dajecie laski radę!

Kiwaczka - made my day

Mohnka - zobaczysz, że ciążę donosisz kochana

Aixa - o hybrydy zapytaj w szpitalu, gdzie będziesz rodzić, bo w niektórych nie wymagają ściągania - ja dzwoniłam to babeczka była zdziwiona, że o to pytam, że nie słyszała o takich wymogach, ale no na 100% nie była pewna, więc jak 11 pójdę na pazury to poproszę, żeby mi zostawiła jednego palucha gołego

Bunnybe - obawiam się, że u mnie też takie załamanie pogody zaraz będzie

Esor - no jeszcze tydzień kochana zaciskamy nóżki wiem, że dasz radę

Połaziłam trochę po mieście, w lumpku byłam i kupiłam sobie sukienki, ale zaraz przymierzę czy się nadają, bo nie chciało mi się rozbierać. I tak jak rozchodziłam swoją nogę to mnie z kolei podbrzusze boli - jak nie urok to sra$%#@

Ale kupiłam sobie truskawki
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 13:51   #4477
fartuch
Zakorzenienie

Kiwaczka, ja napewno bym zrobiła tak samo jak Ty. Uwielbiam kupować za ostatnie pieniądze

Mi dzis gin powiedziala ze szyjka miekka, ale ma 3 cm. Jak wsadzala paluchy to mowila ze czuc glowke? Kurde, czas dopakowac torbę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 13:52   #4478
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Niebezpieczne dla kogo? Dla mnie czy dla dziecka? O niebezpieczeństwie nie słyszałam, tylko o bólu ..

Ja już nie chcę wyjść do domu. Bałabym się. Macica ciągle ćwiczy, rozwarcie, nauczyłam się słuchać serduszka dziecka w nocy, w dzień.. I przy rozwarciu gdybym miała chodzić, to byłoby gorzej, a tu może poleże jeszcze trochę i przede wszystkim wszystko mam pod ręką w razie co, gdyby cokolwiek się działo..

No gratuluję ja się nie zgodzę na wywoływanie.. Powiem im o tym. Koleżanka chodziła w 38 z tymi skurczami ale nic nie szło i chcieli jej przyspieszyć, ale po co.. Ja się nie zgodzę i już.

Piękna waga!!!!! 😍😍😍

Biegnę czytać 😁😁😁

Niebezpieczne dla Ciebie, może dojść do pęknięcia szyjki

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 14:09   #4479
marg0lcia
Zadomowienie

Zjadłam pół dużego opakowania lodów Małej chyba też smakowało, bo szaleje

Tz będzie robił ryż z sosem meksykańskim... nie wiem,ale zjem

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 14:16   #4480
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Dawaj na Szczecin ) przygarniemy )
Ps. Niezła promocja 100 zł za kieckę 68 Hihihih

Misja a Ty ze Szczecina? No proszę, a myślałam, że tylko ja

Stary 2017-03-29, 14:38   #4481
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mi się wydaje czy póki co mój syn idzie na rekord z wagą? pocieszccie mnie, że nie tylko on tak koksuje

Moj synus tydzien temu (33+2) 2400g

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny chyba tak się wydaje bo od przodu zdjęcie
Wróciłam z paznokci, pewnie ostatnich przed porodem. Ale jeszcze zapytam w szpitalu.
Zabieram się do czytania tego co naskrobałyście
ja ostatnio robilam stopy u kosmetyczki. Jak to poprawia humor na dlugi czas!

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Talusiax ale przyjemny widok ☺
Brawo dla męża egzamin zaliczony teraz praktyka😉

Ja zrobiłam 3 prania jeszcze czekają mnie dwa albo 3 😁 i prasowanie.

Misja niezły paker z Twojego dziecia 😀

Jakie szczotki do włosków dzieciaczka macie/kupujecie? Z naturalnego włosia czy sztucznego? Jakie to ma znaczenie?

ja kupilam naturalne, z kozy. Nie wiem tak naprawde jakie to ma znaczenie, wzielam, bo miala ta szczotka super opinie.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
U mnie na kolacje miało być zdrowo czyli wędzona rybka a wyszło jak zawsze 😂😂 kiełbaski z ogniska wygrały!😁 będę gruba 😁

raz się tyje!

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Właśnie sie dowiedziałam, ze jutro będę miała 2 siostrzeńców na głowie, ja która ledwo co moze założyć buty i ma problem ze wstaniem... na dodatek oni nie jedzą prawie nic co ja ugotuje :/ całe szczęście Tz bedzie w domu i sie nimi zajmie, ja nie mam zamiaru nad nikim latać z jedzeniem.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
ja mam za tydzień na weekend siostrę z mężem i dwójką dzieci, ale oni jadą z Anglii do Polski i u nas zawsze robią przystanek po 800km jazdy. Zawsze gotowałam mega dużo, ostatnio byli tydzień przed tym jak się dowiedziałam o ciąży (w sierpniu) i zrobiłam pomidorową, ciasto brownie z owocami i masą mascarpone, naleśniki i chyba bitki w sosie, a byli u nas dosłownie jeden dzień. No i siostra mi już zrobiła listę, co by chciała, żebym ugotowała i mimo, że mówi to pół żartem pół serio, to mnie tym mega denerwuje. Wiadomo, coś muszę ugotować, ale no chyba już nie z taką pompą jak zawsze.
Tak poza tym to mega się cieszę na ich przyjazd, mimo, że już mi z każdym tygodniem ciężej.
Oni zostaną do poniedziałku, a zaraz we wtorek przyjedzie teściowa na 2 dni, ale to wszystko rodzina, więc się nie denerwuję jakoś, zwłaszcza, że my wszyscy daleko od siebie mieszkamy i rzadko się widujemy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 14:38   #4482
marta6704
Zakorzenienie

Wygrałam fotoksiążkę i zamiast się cieszyć to się martwię bo mam mało zdjęć, a czas na jej realizację to dwa tygodnie i wymyśliłam sobie, że zrobię książkę o ciąży. Tylko teraz będę męczyć tż o zdjęcia

Ogólnie planowałam zrobić fotoksiążkę z pierwszego roku życia dziecka, a tu niespodzianka, dzidzia dostanie książkę brzuszkową o ile mi to wyjdzie bo nigdy nie robiłam fotoksiążek.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 14:46   #4483
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Wygrałam fotoksiążkę i zamiast się cieszyć to się martwię bo mam mało zdjęć, a czas na jej realizację to dwa tygodnie i wymyśliłam sobie, że zrobię książkę o ciąży. Tylko teraz będę męczyć tż o zdjęcia

Ogólnie planowałam zrobić fotoksiążkę z pierwszego roku życia dziecka, a tu niespodzianka, dzidzia dostanie książkę brzuszkową o ile mi to wyjdzie bo nigdy nie robiłam fotoksiążek.
a gdzie wygrałaś? Jeśli empik to oni mają fajny program do robienia fotoksiążek. My taką zrobiliśmy z mężem dla naszej Lenki począwszy od mojej wysokiej ciąży do jej 12 miesiąca życia. Fajna pamiątka a teraz oglądamy ją razem i moje 7letnie dziecko to uwielbia.

vikuniaa ugotuj po prostu tyle na ile pozwoli ci zdrowie siostra na pewno zrozumie, ja lubię gości w postaci mojej siostry ona czuje się u mnie swobodnie i jak przyjdzie na kawę to czasami sama zrobi mnie i sobie ;-)

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2017-03-29 o 14:49
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 14:55   #4484
gornek
Zakorzenienie

Ja nie mam nic przeciwko gościom, ale fajnie by było wiedzieć o tym wcześniej jak do mnie przyjeżdża brat czy rodzice to nie muszę sie martwić niczym, bo sami sobie wezmą co chucha z lodówki itp.
Teraz ja sie nie nadaje zeby latać nad 2 chłopakami którzy maja ze wszystkim problem, nic nie jedzą i non stop marudzą ze im sie nudzi i chucha jeść. A ja mam ochotę chociaż na chwile zamknąć oczy i sie przespać. Zaraz wroci Tz to ich ogarnie, wystarczy ze raz krzyknie i siedzą jak trusie. A szwagierka dopiero koło 21-22 ich odbierze :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:00   #4485
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Misja a Ty ze Szczecina? No proszę, a myślałam, że tylko ja

Nie dokładnie, ale okolice tam gdzie już nie chcieli przydomka szczeciński
A już masz wybrany szpital?
Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość

Będzie fajna pamiątka

Wypiłam kawę i usypiam na siedząco pogoda do d... nie wiem o ci chodzi... chyba zaraz ciśnienie zmierze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 15:11   #4486
milutek
Wtajemniczenie

Mamy majowe 2017 cz.V

Przyszedł stojak do wanienki, pasuje idealnie. Tak się cieszę ze coś mi się udało przypasować do tej Ikejowej wanienki, a w Internetach krzyczeli ze to niemożliwe. jest super!!

Jeśli któraś z Was zainteresowana jaki to stojak to dajcie znać to napisze.

Tez u nas brzydka pogoda się zrobiła, zimno, wiatr, deszcz :/ tez miałam prac i prasować ale w końcu wzięłam się za porządkowanie szafy graciarni. Wygrałam ta nierówna walkę IMG_0164.jpg
Stary 2017-03-29, 15:14   #4487
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Nie dokładnie, ale okolice tam gdzie już nie chcieli przydomka szczeciński
A już masz wybrany szpital?

Będzie fajna pamiątka

Wypiłam kawę i usypiam na siedząco pogoda do d... nie wiem o ci chodzi... chyba zaraz ciśnienie zmierze.

Tak, na Pomorzanach. Pierwszy poród tez tam, nie do końca byłam zadowolona, ale mam kilometr do szpitala wiec mi się po prostu nie chce dalej jeździć a do tego mąż będzie miał synka i mnie na głowie i tez bez sensu żeby w korkach czas marnował A to Ty pewnie zdroje? Czy u Was jest jakas dobra porodowka bo się nie orientuję?

Stary 2017-03-29, 15:18   #4488
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Wszem ogłaszam że żyje 😁 a to dlatego że się nie przyznałam brakująca kase pozycze od mamy a jak przyjdzie sukienka to ją przed nim schowam i pokaże po wypłacie 😂

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Gratuluje wygranej ☺ będzie to na pewno cudowna pamiątka ☺

Stary 2017-03-29, 15:18   #4489
misja0181
Rozeznanie

Fajnie, że się udało dopasować stojak

Jejku ja też muszę ogarnąć szafę, a w zasadzie szafy i komody i wygospodarować jakieś miejsce na małe ubranka. Jednak 2 pokoje to mi za mało miejsca przydałaby się jeszcze jedna szafa albo chociaż komoda a tu nie ma gdzie postawić łóżeczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 15:23   #4490
Glassball
Rozeznanie

Podpisaliśmy akt notarialny. Niestety poprzedni wlasciciele mają czas na wyprowadzkę do 29 kwietnia 😐 powiedzieli, że postarają się szybciej, ale widziałam po nich, że raczej to będzie max kilka dni. Także zaciskam nogi żeby dotrwac do terminu 😉 i modlę się żeby było nam dane chociaż sypialnie przemalowac 😊
A zamówiłam sobie te pojemniki na przewijak z Ikei i właśnie dostałam info, ze czekają w paczkomacie. Także jak którejś na nich bardzo zależy to można kupić na allegro. Wychodzi trochę drożej, ale co zrobić jak u nas stawiają Ikeę od chyba 10 lat 😎

Stary 2017-03-29, 15:24   #4491
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Pojemniki na przewijak? Co to?

Stary 2017-03-29, 15:24   #4492
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Tak, na Pomorzanach. Pierwszy poród tez tam, nie do końca byłam zadowolona, ale mam kilometr do szpitala wiec mi się po prostu nie chce dalej jeździć a do tego mąż będzie miał synka i mnie na głowie i tez bez sensu żeby w korkach czas marnował A to Ty pewnie zdroje? Czy u Was jest jakas dobra porodowka bo się nie orientuję?

Ja myślę nad zdrojami. Jak mnie odeślą to ewentualnie właśnie pomorzany
U nas niestety jest porażka jeśli chodzi o szpital i po tym co tam przeszlam przy poronieniu i na ip z plamieniami nie chcę mieć z nimi ani minuty do czynienia.
Pierwszego synka rodziłam właśnie w zdrojach no i najbliżej mamy
Cytat:
Wszem ogłaszam że żyje 😁 a to dlatego że się nie przyznałam brakująca kase pozycze od mamy a jak przyjdzie sukienka to ją przed nim schowam i pokaże po wypłacie 😂

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

No i prawidłowo, nie przyznawaj się, a zauważyć dodatkowej kiecki pewnie i tak by nie zauważył ) będziecie spokojniej spali )

Stary 2017-03-29, 15:28   #4493
Glassball
Rozeznanie

Cytat:

Ale szatański plan

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Pojemniki na przewijak? Co to?

http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/30199283/

Swoją drogą to jest dobre, tez tak macie, że jak któraś o czymś napisze, albo link wstawi to od razu pierwsza myśl: znowu coś do kupienia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 15:38   #4494
misja0181
Rozeznanie

Ja myślę nad koszyczkami takimi zwyklymi do szuflady zeby ciuszki ladnie posegregowac. Ktos tu chyba kiedys wklejal jak ma ladnie poukladane w koszyczkach i bardzo mi sie to spodobalo

Stary 2017-03-29, 15:40   #4495
bunnybe
Zadomowienie

Glassball ja sie ciesze ze posluchalam tesciowej i kupilsm te pojemniki od razu ja kupowalismy przewijak guliver bo od jakiegoś czasu widzę ze w mojej ikei sa niedostepne a sa naprawdę super praktyczne co do czasu na wyprowadzke to poprzedni właściciele naszego mieszkania mieli na to 3 miesiace bo szukali nowego i mimo ze szybko znalezli i obiecali wyprowadzić wczesniej to trzymali je do ostatniego dnia wiec lepiej sie nie nastawiaj
Stary 2017-03-29, 15:40   #4496
kingaluna
Rozeznanie

Hej

U mnie noc kiepska. Jakoś gorąco mi było i otwierałam okna. Śniło mi się, że moja psinka zdechła. Obudziłam się cała spłakana. I po spaniu...

Od rana było słonecznie, ale coś się przychmurało i pewnie będzie padać.

Kiwaczka, plan idealny! Też tak robię ;p

Co do ruchów ja nie liczę, ale kontroluję częstość i jak mnie coś martwi to jem słodycze

Jakimś cudem udało mi się zapisać do fryzjera przed świętami. W końcu będę wyglądać jak człowiek 😁

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:44   #4497
milutek
Wtajemniczenie

w naszej gdańskiej Ikei też nie było tych koszy Onsklig, byłam jakiś miesiąc temu. ciekawe czy to chwilowe czy wycofują na dobre
Stary 2017-03-29, 15:47   #4498
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Podpisaliśmy akt notarialny. Niestety poprzedni wlasciciele mają czas na wyprowadzkę do 29 kwietnia 😐 powiedzieli, że postarają się szybciej, ale widziałam po nich, że raczej to będzie max kilka dni. Także zaciskam nogi żeby dotrwac do terminu 😉 i modlę się żeby było nam dane chociaż sypialnie przemalowac 😊
A zamówiłam sobie te pojemniki na przewijak z Ikei i właśnie dostałam info, ze czekają w paczkomacie. Także jak którejś na nich bardzo zależy to można kupić na allegro. Wychodzi trochę drożej, ale co zrobić jak u nas stawiają Ikeę od chyba 10 lat 😎

Dość długi termin. Taki napisaliście w umowie przedwstępnej? Czy notariusz od górnie taki termin wyznaczył? Nas pytała notariusz kiedy przekazanie lokalu nastąpi i pewnie tak wpisze w akcie. Ale u nas to w sumie kwestia dogadania się z właścicielem bo on tam nie mieszka a mieszkanie puste.

My po podpisaniu umowy kredytowej jeszcze tylko piątek notariusz i mamy z głowy. Jedynie wszystkie liczniki musimy na siebie poprzepisywać i chyba TŻ weźmie wolne jeszcze na poniedziałek i to pozałatwia sam bo ja nie daje radę. Od wczoraj tak mnie boli spojenie że postawienie jednego kroczka to dla mnie katorga A chciałam jeszcze w weekend jechać do babci bo ostatnio bardzo źle się czuła, nie była na chrzcinach tych w niedzielę i chcę się z nią zobaczyć bo potem różnie może być, jak trafię do szpitala czy całkiem zaniemogę z chodzeniem bo możemy się długo nie zobaczyć
A mam jakieś złe przeczucia co do środowej wizyty u gin... żebym tylko skierowania do szpitala nie dostała...
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:50   #4499
Glassball
Rozeznanie

Bunny ja nie mam tego przewijaka, ale planuję je na łóżeczko zamontować, właśnie ostatnio dziewczyny pisały, że w Ikei nie dostępne już, ale na stronie się pojawiły to moze i do sklepów wrócą ☺ a co do przeprowadzki to ja już jestem wewnętrznie pogodzona z tym, że się nie uda przed porodem, mieliśmy plan ich prosić, żeby się wcześniej wynieśli ale tak jak mówię, widziałam po nich, że nie ma z kim i o czym gadać 😉 ale jakaś tam nadzieja zawsze jest 😊

Stary 2017-03-29, 15:56   #4500
bunnybe
Zadomowienie

U nas poniewaz łóżeczko narazie bedzie stało w sypialni i nic wiecej sie tam nie zmiesci wiec mam zamiar miec na nim nakładkę do przewijania i materiałowy organizer zaczepiony na łóżeczko by móc tam przewijać w nocy. A w ciagu dnia i po wieczornej kapieli bede korzystac z gulivera z pojemnikami w dzieciecym, tak sobie wymyslilam ale jak to wyjdzie w praktyce to sie okaze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości