|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Agiko zdjecie Kamilka z jamnikiem mnie rozwaliło
, boskie Spadam juz, do jutra - piszcie, piszcie
|
|
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny już nie przesadzajcie że wy grube jesteście Agika Daria Joasia Alien jak bym wyglądała jak wy to bym o dietach nawet nie myślała
Kasiulko ze zdjęciami bawi się mój mąż wiec jak tylko przyjdzie to ci napisze jak on to robił ale zapewne w photoshopie Kostko u nas też Pati coraz bardziej nas zadziwia jak szybko się uczy nowych rzeczy Natalka super w tym stroju Powiem wam że Pati dostała tyle zabawek ale ona się nimi bawi klocki wyjmuje i wkłada lalka jak zaczeła płakać to zaczeła jej smoczek wkładać a uczniaczka też wie gdzie naciskać i jak zaczyna grać to ona tańczy Takie zdolne te moje dziecie
|
|
|
|
#4474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napisz szczegóły, nawet na PW do mnie, być może da się namierzyć "złodziejaszka" i go upupić Ja kolejny raz kochane apeluję, by każda z Was podpisywała zdjęcia
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Alien z ciekawości otworzyłam linka i normalnie mnie powaliło. Baty to ci się należą
(Sorry za skromność ) Uważam, że zdjęcie moje z mężem jest fajne i dlatego je wkleiłam. I uważam, że każda z nas ma to coś w sobie i każda jest śliczna. No i nasze dzieciaki miodziaki KOstko - NAtalka super ekstra. Zwłaszcza jak się złości Nie było afery z wykorzystaniem zdjęć - tylko o ile pamiętacie, pisałyśmy o oszustach na forum (lublinianka, czy jak jej tam było) i zastanawiałyśmy się, czy ktoś czasem nie wykorzysta w złej wierze zdjęć naszych pociech. I Mariqa podpowiedziała, by je podpisywac - by zapobiec użyciu przez kogoś. Milcio ma dziś marudę do potęgi N-tej. Biedactwo moje, zbijam mu ciągle temperaturkę. Jak jutro nie będzie poprawy (3 doba) to jadę do lekarza. Dobrze, że ma apetyt chociaż. Właśnie zasnął. Słoneczko kochane tak się musi męczyć .
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
afera chyba jednak była, teraz doczytałam, ze Kostka pisze w czasie dokonanyn. NApisz co się stało?
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Alien -- no sory, nie wiem czemu nie chcesz się pokazywać, przecież wyglądasz ślicznie, chyba że to celowe działanie, bo oczekujesz od nas komplementów
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4478 |
|
Rozeznanie
|
Natalka
Alien ty!!!!!!..............:ba ba: czys ty zwariowała!! jeszcze 10 batów na goły tyłek!! o ty!!!!!!! a może ty masz w domu jakies dziwne lustro?? i więcej takich rzeczy mi nie pisac!
|
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Mariqo dziękuję. Żadna to afera, po prostu pokazałam znajomej świąteczne zdjęcie Natalki, ona zaś w swojej firmie. Tak im się spodbało, że postanowili wkleić je na swoją stronkę int. firmy. Wszystko byłoby ok gdyby chociaż spytała czy może, ale nie zrobiła tego i dlatego sie wkurzyłam. A ja dowiedziałam się o tym od innej koleżanki, ze zdjęcie Natalki zdobi ich stronkę. Moim zdaniem to nie fair tak postąpić.
Dziękuję za wszystkie komplementy pod adresem Natalusi Agiko kalendarze miałam gotowe na kilka dni przed Wigilią. Niestety nie mogłam dostać papieru kredowego odpowiedniego do wydrukowania kalendarza. Dlatego dopiero w tym tygodniu pod koniec go wydrukuję. Mąż pojedzie po papier do Media Marktu bo wiem że tam jest napewno i dopiero wtedy Dziadkowie go dostaną.
|
|
#4480 |
|
Rozeznanie
|
Alien napisałąś, że wyglądasz grubo, brzydko i ponad swój wiek
czy to ty jestes na tamtym zdjęciu bo juz głupieje ale masz cygańską urode ciekawa jestem jak wygląda ch aga, kostka, hania, kasiulek, płatek, i meme 2w1 i mariqa bo chyba widziałam świąteczne zdjęcie ale czy to ona
|
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Kostko też bym się wkurzyła
![]() MAsz teraz prezenty na Nowy ROk dla dziadków
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
Dario specjalnie dla ciebie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...55#post2943355 moje zdjęcie
|
|
|
|
#4483 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje pani, pani haniu
miło mi panią poznać, bardzo ładne zdjęcia(to twoje w ciemnej bluzce- to tło- to fotomonaż? fajne zdjęcie) podobacie mi sie |
|
|
|
#4484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaz w moim przypadku nie uwarzam, zeby to była prawda.No ale napewno miło coś takiego usłyszeć az się człowiekowi buzia sama śmieje Dario A jakbyscie mnie w realu zobaczyły i ten mój brzuch ja mam wrazenie, że wyglądam jakbym była ciągle w ciaży, taki ten brzuch to jak zapasowa opona od tira.
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Daria nie te zdjęcia to real foto, może tak wyszło ale to na 100% real
|
|
|
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
wrr jaka jestem zla. normalnie musze to wypisac bo pekne. w pierwszy dzien swiat przyjechal chrzestny Wiktorii razem ze swoja zona i synkiem ktory jest dwa tygodnie mlodszy od Wiktorii. a dzisiaj dowiaduje sie od trzecich osob ze tylko zajechali do domu swojego jak jego zona do swojej mamy powiedziala ze Wiktoria jest taaaaaaka gruba, i ze nie mowi wyraznie, ze z nia nie rozmawiamy i ogolnie jest gorzej sie rozwija niz ich synek. jak przez poltorej godziny mozna zobaczyc jak sie zachowuje dziecko. trudno zeby stanelo przed kims kogo widzi dwa razy w roku i jak wierszyk wyrecytowalo slowka ktore zna. ja tez bede wredna i powiem wam ze jeszcze tak rozpuszczonego dziecka nie widzialam. krzyczy, bije rodzicow za byle co, oklada piesciami no i nawet Wiki sie oberwalo kilka razy piesciami w plecy i kilka razy ja za wlosy pociagnal i to na prawde za nic. nie cierpie jak ktos mowi na kogos a siebie nie widzi. a ja tego babsztyla jeszcze pocieszalam. jak nasze dzieci mialy o cztery miesiace to Wiktoria sie juz obracala z pleckow na brzuszek i na plecki a ich synek tylko lezal na pleckach i to jeszcze przez kilka nastepnych miesiecy. ja wtedy do niej z sercem i nawet raz nie powiedzialam i nie pomyslalam ze jest moze opozniony w rozwoju a ona mi tak teraz odplaca. tylko dlatego ze kilka slow wiecej jej dziecko zna i potrafi na zawolanie przytulic kogo mamusia mu pokaze.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Tiaaro, nie denerwuj się. Pamiętaj, że stres i nerwy to utrata zdrowia przez głupotę innych
. POdłość ludzka nie zna granicA tak swoją drogą nie ma co dzieciaków porównywać, bo wtedy człowiek stwarza sobie niepotrzebnie problemy. Co to rozwój dziecka to wyścig szczurów jest? KAżdy ma swoje tempo. Olej ją i już. Ale wierzę, że się zdenerwowałaś - ja też bym się wściekła, zwłaszcza, że obgadywała za plecami. Milcio poszedł spać, temperatura 38,6 .MArtwię się o niego, ale cierpliwie czekam na jutro. A jak tam reszta chłopaków: Ch_aga, Płatek co z waszymi boyciami![]() Idę oglądać Samotność w sieci. Opinie słyszałam niezbyt. ZObaczymy. Papatki
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
Aha zapomniałabym,
dziś jest światowy dzień pocałunku więc korzystać dziewczyny - zawsze to dobry pretekst do zwiększonej liczby I ja was Miłego całowania
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Alien pokaż Darii te zdjęcie na którym jesteś w tej ładnej sukni
.Tiarro dobrze wiesz, że Wki nie jest gruba .Dario bym Ci się pokazała, ale tak mi się nie chce szukać na wątku swojego zdjęcia leniwa jestem .
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny Milcio
. Oby to było tylko na ząbki.Agiko Mati szaleje, ale właśnie idzie pielęgniarka więc zaraz będzie płacz .
|
|
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Tiaaro -- olej tę babkę, szkoda nerw. Twoja córcia jest wspaniała i to jest najważniejsze, a nie to co się komuś ubzdurało
Agiko -- jutro idziemy na kontrol ale dużej poprawy nie ma. Kaszel nie jest już tak duszący ale nadal jest, zobaczymy co jutro powie pediatra. A może u Was to trzydniówka ?? Muszkowi gorączkę zbijałam ibufenem i zimnymi okładami na czoło. Dziś próbujemy aby Mateuszek spał sam w łóżeczku. Zasnął w naszym łóżku przy cycu ale go przeniosłam. Po pół godzinie obudził się ze strasznym wrzaskiem, wzięłam go na ręce i niby zasnął od razu ale jak tylko położyłam go do łóżeczka od razu w płacz. Poszedł do niego TŻ, narazie go nosi na rękach i jest cisza ale nie wiem czy wyjdzie coś z tego spania samodzielnego ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jestem... a Was nie ma
.Tiaaro, olej głupią babę, nie cierpie fałszywych ludzi, załoze sie ze przed Toba sie Wiką zachwycala a za plecami obgaduje. Franca . Wika jest sliczna fajna dziewuszka i sto razy wole zeby moje dziecko nie mówiło wyraźnie niz sie darło i zachowywało jak mały dzikus. Ale nie dziwie sie ze sie wkurzylas, babsko swojego dziecka wychowac nie potrafi a do cudzych sie wtyka. Ja bym ograniczyła kontakty do minimum.Umówmy sie ze wszystkie jestesmy piekne i mamy wspaniałe mięśnie , żadnego narzekania nt. swojego wyglądu bo .. Zdjec na razie nie pokaże - wcieło mi kabelek od aparatu, w ogole nie moge sie niczego doszukac po tej przeprowadzce |
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Kasiulko masz rację to dopiero nieszczęście
.Matiemu wyszła pierwsza dwójka coś długo idą kolejne zęby i bardzo dokuczają . Został nam jeszcze tylko jeden zastrzyk mam nadzieję, że więcej niedostanie.
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczki dla Matiego bidulka
Jestem b. usłużna , znalazłam fote ślicznego Płatka ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1161241958 Dziewczyny czy ktoraz z Was jeszcze karmi piersia? Ja karmie, a raczej usiłuje, bo Oliwka sie "odstawia", possie minute i koniec, nie chce. Nie martwiłabym sie tym, bo w sumie juz czas, ale ona nie chce w ogole sztucznego mleka pic, wcale mi wiec mleka nie pije, tylko ta odrobine co ja ją nakarmie a raczej zmusze . Boje sie ze to za mało i nie wiem co robic
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kasiulko
Nie pomogę Ci zbytnio Mati odrzucił mi pierś sam, mleka sztucznego też za bardzo nie chciał i dawałam mu na siłe, aż wreszcie się nauczył i teraz woli je nawet od obiadków .Dajecie dzieciom danonki? Wiem, żę sprzeczne są opinie na ich temat, ale Mati je lubi więc mu daje. |
|
|
|
#4496 |
|
Zadomowienie
|
hejka,
zastanawiałam się, czy już można podać jakieś jogurtu - ja uzywam tylko naturalnych i taki bym Milciowi chciała podać z owocami, ale nie wiem czy już można JAk myślicie można ? Np z ryżem więc nie wiem jak to jest, jeśli mu nie szkodzą to chyba nie zaszkodzą. Ale zgadzam się opinie są sprzeczne.Dzisiaj okropna noc u nas. Milcio budził się z jękiem wiele razy. I o 3 obudził się na dobre. Biedactwo był strasznie rozpalony Jednak to chyba nie jest 3dniówka, dziś zaczęła się 4 doba i nadal ma wysoką temperaturę. Przed chwilą 39,3. Nurofen działa tylko na chwilę. Poza tym jego katarek zmienił barwę na zieloną i gestą konsystencję - tak więc jednak jakaś chyba infekcja. Idę do lekarza na 12.30 Zobaczymy. Niech go tylko dobrze zdiagnozuje I jak tam minął całuśny dzionek wczoraj MAm nadzieję, że milutko ![]() No to buziaki
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Danonków nie daje, znajoma mnie nastraszyła bo dostało opiernicz od lekarki, ponoc sa potwornie niezdrowe, daje deserki z hippa z jogurtem, twarozkiem, herbatnikami, ostatnio kupiłam kaszke z czekoladą i dam Oliwce w weekend
![]() to co robicie w koncu w Sylwestra? My siedzimy sami (moza któras przyjedzie? ), jak nam sie bedzie chciało bedziemy przenosic ze starego mieszkania akwarium (byle by tylko ślisko nie było ). Mamy Glogg, kupi sie mała butelczyne szampana i posiedzimy do północy bo dłuzej i tak nie damy rady ![]() A w weekend naciagam mojego chłopa na malutki wypadzik do Sephory, do 31.12 mają znizke na prawie wszystko 20 %, trzeba to wykorzystac co nie? ![]() rany ale ze mnie dzis obibok, szefostwa nie ma, nikt nie pracuje (no ja w kazdym razie nie )
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny Kamilek
daj znać Agiko jak wrócisz od lekarza.My też siedzimy w Sylwestra w domu, mimo że mamy z kim zostawić Mateuszka to i tak ostatnie wydarzenia nie pozwoliłyby nam się bawić nie mamy nawet ochoty, zresztą Mati tak źle sypia, że nie byłoby sensu .
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Jogurcik chyba można, zdrowy jest
.
|
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
Agiko trzydniówka wcale nie musi trwac trzy dni. Moja Wika przy trzydniwóce miała prawie 5 dni gorączkę, caly czas prawie 40 stopni i po niczymi nie chciało jej spaść, było cięzko zbić, bardzo to stresujące. Ale Kamilek ma jeszcze katarek wiec moze lekarz coś stwierdzi.
My na sylwestra tez w domu do 24 posiedzimy a potem lulu ![]() A co do danonków to ja je podaje Wice od dawna i nic jej nie jest. Nie ma co byc przewrazliwionym na punkcie żywnosci a tym bardziej skoro dziecak nie jest na nic uczulony, bo jakby się tak chciało tylko to co zdrowe podawać to prawie nic nie moznaby jeść.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

a uczniaczka też wie gdzie naciskać i jak zaczyna grać to ona tańczy

.

na goły tyłek!! o ty!!!!!!! a może ty masz w domu jakies dziwne lustro?? i więcej takich rzeczy mi nie pisac!

chociaz w moim przypadku nie uwarzam, zeby to była prawda.
.