Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-28, 12:12   #4471
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Haniu przecudne zdjecia Pati, artystyczne - jak Ty to robisz?

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 12:16   #4472
kasiulka
Zakorzenienie

Agiko zdjecie Kamilka z jamnikiem mnie rozwaliło , boskie , super wygladacie w trójke, b. sympatycznie fajna, szczesliwa rodzinka, fajna babeczka z Ciebie

Spadam juz, do jutra - piszcie, piszcie

Oliwka
Stary 2006-12-28, 12:29   #4473
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Dziewczyny już nie przesadzajcie że wy grube jesteście Agika Daria Joasia Alien jak bym wyglądała jak wy to bym o dietach nawet nie myślała ja to dopiero jestem gruba coprawda troszke schudłam ale to jeszcze nic jeszcze tylko ok10 kg i dopiero będzie ok

Kasiulko ze zdjęciami bawi się mój mąż wiec jak tylko przyjdzie to ci napisze jak on to robił ale zapewne w photoshopie

Kostko u nas też Pati coraz bardziej nas zadziwia jak szybko się uczy nowych rzeczy ostatnio umie już pokazać jakie ma kłopopoty i tylko ze dwa razy jej Tż pokazał, jakie dobre jedzenie jest, umie też wskazać palcem gdzie choinka no i buziaki też umie dawać jak to Tż mówi na karpia
Natalka super w tym stroju

Powiem wam że Pati dostała tyle zabawek ale ona się nimi bawi klocki wyjmuje i wkłada lalka jak zaczeła płakać to zaczeła jej smoczek wkładać a uczniaczka też wie gdzie naciskać i jak zaczyna grać to ona tańczy Takie zdolne te moje dziecie
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 13:28   #4474
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
Wklejam kilka zdjęć, w tym w końcu złapałam ząbki (trochę niewyraźne, ale ząbki widać ). Teraz juz podpisuję zdjęcia, bo juz ktoś wykorzystał zdjęcie Natalki bez mojej zgody
Kostko, może jakoś zaradzić?
Napisz szczegóły, nawet na PW do mnie, być może da się namierzyć "złodziejaszka" i go upupić

Ja kolejny raz kochane apeluję, by każda z Was podpisywała zdjęcia
Stary 2006-12-28, 13:35   #4475
agika11
Zadomowienie

Alien z ciekawości otworzyłam linka i normalnie mnie powaliło. Baty to ci się należą Dziewczyno więcej wiary w siebie. Jeśli ty będziesz wierzyć w siebie to już połowa sukcesu. I nie pisz mi tu więcej o tym jak źle wyglądasz (bo jeszcze w to uwierzysz) tylko pisz, że wyglądam super więc załączam zdjęcie. JA tak właśnie zrobiłam (Sorry za skromność ) Uważam, że zdjęcie moje z mężem jest fajne i dlatego je wkleiłam. I uważam, że każda z nas ma to coś w sobie i każda jest śliczna. No i nasze dzieciaki miodziaki
KOstko - NAtalka super ekstra. Zwłaszcza jak się złości . A jak się podobały kalendarze, bo nasze zrobiły furorę .

Nie było afery z wykorzystaniem zdjęć - tylko o ile pamiętacie, pisałyśmy o oszustach na forum (lublinianka, czy jak jej tam było) i zastanawiałyśmy się, czy ktoś czasem nie wykorzysta w złej wierze zdjęć naszych pociech. I Mariqa podpowiedziała, by je podpisywac - by zapobiec użyciu przez kogoś.

Milcio ma dziś marudę do potęgi N-tej. Biedactwo moje, zbijam mu ciągle temperaturkę. Jak jutro nie będzie poprawy (3 doba) to jadę do lekarza. Dobrze, że ma apetyt chociaż. Właśnie zasnął. Słoneczko kochane tak się musi męczyć.
Stary 2006-12-28, 13:37   #4476
agika11
Zadomowienie

afera chyba jednak była, teraz doczytałam, ze Kostka pisze w czasie dokonanyn. NApisz co się stało?
Stary 2006-12-28, 14:04   #4477
ch_aga
Zadomowienie

Alien -- no sory, nie wiem czemu nie chcesz się pokazywać, przecież wyglądasz ślicznie, chyba że to celowe działanie, bo oczekujesz od nas komplementów
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 14:06   #4478
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

Natalka w te pyzate polisia

Alien ty!!!!!!..............:ba ba: czys ty zwariowała!! jeszcze 10 batów na goły tyłek!! o ty!!!!!!! a może ty masz w domu jakies dziwne lustro?? i więcej takich rzeczy mi nie pisac!
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 14:12   #4479
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Mariqo dziękuję. Żadna to afera, po prostu pokazałam znajomej świąteczne zdjęcie Natalki, ona zaś w swojej firmie. Tak im się spodbało, że postanowili wkleić je na swoją stronkę int. firmy. Wszystko byłoby ok gdyby chociaż spytała czy może, ale nie zrobiła tego i dlatego sie wkurzyłam. A ja dowiedziałam się o tym od innej koleżanki, ze zdjęcie Natalki zdobi ich stronkę. Moim zdaniem to nie fair tak postąpić.

Dziękuję za wszystkie komplementy pod adresem Natalusi

Agiko kalendarze miałam gotowe na kilka dni przed Wigilią. Niestety nie mogłam dostać papieru kredowego odpowiedniego do wydrukowania kalendarza. Dlatego dopiero w tym tygodniu pod koniec go wydrukuję. Mąż pojedzie po papier do Media Marktu bo wiem że tam jest napewno i dopiero wtedy Dziadkowie go dostaną.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 14:15   #4480
_dAria86
Rozeznanie

Alien napisałąś, że wyglądasz grubo, brzydko i ponad swój wiek
czy to ty jestes na tamtym zdjęciu bo juz głupieje
ale masz cygańską urode jestes naszą ,,prywatną edytą górniak,,

ciekawa jestem jak wygląda ch aga, kostka, hania, kasiulek, płatek, i meme 2w1 i mariqa bo chyba widziałam świąteczne zdjęcie ale czy to ona
Stary 2006-12-28, 14:57   #4481
agika11
Zadomowienie

Kostko też bym się wkurzyła

MAsz teraz prezenty na Nowy ROk dla dziadków
Stary 2006-12-28, 15:07   #4482
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Dario specjalnie dla ciebie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...55#post2943355 moje zdjęcie
Stary 2006-12-28, 15:22   #4483
_dAria86
Rozeznanie

dziekuje pani, pani haniu
miło mi panią poznać, bardzo ładne zdjęcia(to twoje w ciemnej bluzce- to tło- to fotomonaż? fajne zdjęcie)
podobacie mi sie
Stary 2006-12-28, 16:03   #4484
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _dAria86 Pokaż wiadomość
Alien napisałąś, że wyglądasz grubo, brzydko i ponad swój wiek
czy to ty jestes na tamtym zdjęciu bo juz głupieje
ale masz cygańską urode jestes naszą ,,prywatną edytą górniak,,
Tak Dario to ja we własnej osobie, kilka miesięcy temu. A ty mi tu takie komplementy prawisz, że chyba pójde w ślady Agiki i zaczne w to wierzyć chociaz w moim przypadku nie uwarzam, zeby to była prawda.
No ale napewno miło coś takiego usłyszeć az się człowiekowi buzia sama śmieje
Dario

A jakbyscie mnie w realu zobaczyły i ten mój brzuch ja mam wrazenie, że wyglądam jakbym była ciągle w ciaży, taki ten brzuch to jak zapasowa opona od tira.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 16:04   #4485
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Daria nie te zdjęcia to real foto, może tak wyszło ale to na 100% real
Stary 2006-12-28, 18:30   #4486
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

wrr jaka jestem zla. normalnie musze to wypisac bo pekne. w pierwszy dzien swiat przyjechal chrzestny Wiktorii razem ze swoja zona i synkiem ktory jest dwa tygodnie mlodszy od Wiktorii. a dzisiaj dowiaduje sie od trzecich osob ze tylko zajechali do domu swojego jak jego zona do swojej mamy powiedziala ze Wiktoria jest taaaaaaka gruba, i ze nie mowi wyraznie, ze z nia nie rozmawiamy i ogolnie jest gorzej sie rozwija niz ich synek. jak przez poltorej godziny mozna zobaczyc jak sie zachowuje dziecko. trudno zeby stanelo przed kims kogo widzi dwa razy w roku i jak wierszyk wyrecytowalo slowka ktore zna. ja tez bede wredna i powiem wam ze jeszcze tak rozpuszczonego dziecka nie widzialam. krzyczy, bije rodzicow za byle co, oklada piesciami no i nawet Wiki sie oberwalo kilka razy piesciami w plecy i kilka razy ja za wlosy pociagnal i to na prawde za nic. nie cierpie jak ktos mowi na kogos a siebie nie widzi. a ja tego babsztyla jeszcze pocieszalam. jak nasze dzieci mialy o cztery miesiace to Wiktoria sie juz obracala z pleckow na brzuszek i na plecki a ich synek tylko lezal na pleckach i to jeszcze przez kilka nastepnych miesiecy. ja wtedy do niej z sercem i nawet raz nie powiedzialam i nie pomyslalam ze jest moze opozniony w rozwoju a ona mi tak teraz odplaca. tylko dlatego ze kilka slow wiecej jej dziecko zna i potrafi na zawolanie przytulic kogo mamusia mu pokaze.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 19:06   #4487
agika11
Zadomowienie

Tiaaro, nie denerwuj się. Pamiętaj, że stres i nerwy to utrata zdrowia przez głupotę innych. POdłość ludzka nie zna granic. A jak się okazuje ta podłość często pochodzi od członków rodziny. I to jeszcze w święta . I prawdę mówiąc mam nadzieję, że Wiki nie pójdzie w ślady kuzynka i nie będzie się tak rozwijać jak on tzn: nie będzie krzyczeć, bić, ciągnąć za włosy.
A tak swoją drogą nie ma co dzieciaków porównywać, bo wtedy człowiek stwarza sobie niepotrzebnie problemy. Co to rozwój dziecka to wyścig szczurów jest? KAżdy ma swoje tempo. Olej ją i już. Ale wierzę, że się zdenerwowałaś - ja też bym się wściekła, zwłaszcza, że obgadywała za plecami.
Milcio poszedł spać, temperatura 38,6 .MArtwię się o niego, ale cierpliwie czekam na jutro.
A jak tam reszta chłopaków: Ch_aga, Płatek co z waszymi boyciami
Idę oglądać Samotność w sieci. Opinie słyszałam niezbyt. ZObaczymy.
Papatki
Stary 2006-12-28, 19:13   #4488
agika11
Zadomowienie

Aha zapomniałabym,
dziś jest światowy dzień pocałunku więc korzystać dziewczyny - zawsze to dobry pretekst do zwiększonej liczby
I ja was z tej okazji
Miłego całowania
Stary 2006-12-28, 19:27   #4489
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Alien pokaż Darii te zdjęcie na którym jesteś w tej ładnej sukni wyglądasz na nim rewelacyjnie, na tym z Wiki też ładnie tylko że jest zamazane .

Tiarro dobrze wiesz, że Wki nie jest gruba poprostu nie jest chudzinką, ale to chyba nie jest złe, prawda? Jest śliczną i czarującą dziewczynką . Nie myśl o takich głupotach, nie warto się przez takie wredne i zazdrosne babska denerwować .

Dario bym Ci się pokazała, ale tak mi się nie chce szukać na wątku swojego zdjęcia leniwa jestem .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 19:32   #4490
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Biedny Milcio co mu się stało . Oby to było tylko na ząbki.

Agiko i dla reszty laseczek .

Mati szaleje, ale właśnie idzie pielęgniarka więc zaraz będzie płacz .
Stary 2006-12-28, 20:59   #4491
ch_aga
Zadomowienie

Tiaaro -- olej tę babkę, szkoda nerw. Twoja córcia jest wspaniała i to jest najważniejsze, a nie to co się komuś ubzdurało
Agiko -- jutro idziemy na kontrol ale dużej poprawy nie ma. Kaszel nie jest już tak duszący ale nadal jest, zobaczymy co jutro powie pediatra.
A może u Was to trzydniówka ?? Muszkowi gorączkę zbijałam ibufenem i zimnymi okładami na czoło.

Dziś próbujemy aby Mateuszek spał sam w łóżeczku. Zasnął w naszym łóżku przy cycu ale go przeniosłam. Po pół godzinie obudził się ze strasznym wrzaskiem, wzięłam go na ręce i niby zasnął od razu ale jak tylko położyłam go do łóżeczka od razu w płacz. Poszedł do niego TŻ, narazie go nosi na rękach i jest cisza ale nie wiem czy wyjdzie coś z tego spania samodzielnego
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-29, 08:26   #4492
kasiulka
Zakorzenienie

Juz jestem... a Was nie ma , rany jak mi tego netu w domu brakuje, TV moge odpuscic, telefonu nie potrzebuje, ale net jest mi straszliwie potrzebny .
Tiaaro, olej głupią babę, nie cierpie fałszywych ludzi, załoze sie ze przed Toba sie Wiką zachwycala a za plecami obgaduje. Franca . Wika jest sliczna fajna dziewuszka i sto razy wole zeby moje dziecko nie mówiło wyraźnie niz sie darło i zachowywało jak mały dzikus. Ale nie dziwie sie ze sie wkurzylas, babsko swojego dziecka wychowac nie potrafi a do cudzych sie wtyka. Ja bym ograniczyła kontakty do minimum.

Umówmy sie ze wszystkie jestesmy piekne i mamy wspaniałe mięśnie , żadnego narzekania nt. swojego wyglądu bo .. , tym bardziej ze narzekac naprawde nie ma na co. Wczoraj w Uwadze na TVN było o takiej babeczce ze zniekształconą po wypadku twarzą - taka fajna, młoda, wrazliwa babka strasznie okaleczona i przez to bardzo samotna i opuszczona, to dopiero jest nieszczescie, az mi sie ryczec chciało i głupio mi sie zrobiło ze ciagle na swój wygląd narzekam i ze w ogole narzekam.

Zdjec na razie nie pokaże - wcieło mi kabelek od aparatu, w ogole nie moge sie niczego doszukac po tej przeprowadzce

Oliwka
Stary 2006-12-29, 09:00   #4493
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tak Kasiulko masz rację to dopiero nieszczęście my mamy wszystko w porównaniu do tej kobiety, wyglądamy normalnie, mamy własne rodziny in przyjaciół, a ludzie często odwracają się plecami do oszpeconych lub niepełnosprawnych ludzi często naśmiewając się z nich .

Matiemu wyszła pierwsza dwójka coś długo idą kolejne zęby i bardzo dokuczają . Został nam jeszcze tylko jeden zastrzyk mam nadzieję, że więcej niedostanie.
Stary 2006-12-29, 09:16   #4494
kasiulka
Zakorzenienie

Buziaczki dla Matiego bidulka

Jestem b. usłużna , znalazłam fote ślicznego Płatka
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1161241958

Dziewczyny czy ktoraz z Was jeszcze karmi piersia? Ja karmie, a raczej usiłuje, bo Oliwka sie "odstawia", possie minute i koniec, nie chce. Nie martwiłabym sie tym, bo w sumie juz czas, ale ona nie chce w ogole sztucznego mleka pic, wcale mi wiec mleka nie pije, tylko ta odrobine co ja ją nakarmie a raczej zmusze . Boje sie ze to za mało i nie wiem co robic

Oliwka
Stary 2006-12-29, 09:31   #4495
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dzięki Kasiulko myślałam, że się wywine, a tu taka niespodzianka .

Nie pomogę Ci zbytnio Mati odrzucił mi pierś sam, mleka sztucznego też za bardzo nie chciał i dawałam mu na siłe, aż wreszcie się nauczył i teraz woli je nawet od obiadków .

Dajecie dzieciom danonki? Wiem, żę sprzeczne są opinie na ich temat, ale Mati je lubi więc mu daje.
Stary 2006-12-29, 09:46   #4496
agika11
Zadomowienie

hejka,
zastanawiałam się, czy już można podać jakieś jogurtu - ja uzywam tylko naturalnych i taki bym Milciowi chciała podać z owocami, ale nie wiem czy już można JAk myślicie można ? Np z ryżem Gdzieś czytałam, że danonki są od 3 lat więc nie wiem jak to jest, jeśli mu nie szkodzą to chyba nie zaszkodzą. Ale zgadzam się opinie są sprzeczne.
Dzisiaj okropna noc u nas. Milcio budził się z jękiem wiele razy. I o 3 obudził się na dobre. Biedactwo był strasznie rozpalony Jednak to chyba nie jest 3dniówka, dziś zaczęła się 4 doba i nadal ma wysoką temperaturę. Przed chwilą 39,3. Nurofen działa tylko na chwilę. Poza tym jego katarek zmienił barwę na zieloną i gestą konsystencję - tak więc jednak jakaś chyba infekcja. Idę do lekarza na 12.30 Zobaczymy. Niech go tylko dobrze zdiagnozuje
I jak tam minął całuśny dzionek wczoraj MAm nadzieję, że milutko
No to buziaki
Stary 2006-12-29, 09:50   #4497
kasiulka
Zakorzenienie

Danonków nie daje, znajoma mnie nastraszyła bo dostało opiernicz od lekarki, ponoc sa potwornie niezdrowe, daje deserki z hippa z jogurtem, twarozkiem, herbatnikami, ostatnio kupiłam kaszke z czekoladą i dam Oliwce w weekend

to co robicie w koncu w Sylwestra? My siedzimy sami (moza któras przyjedzie? ), jak nam sie bedzie chciało bedziemy przenosic ze starego mieszkania akwarium (byle by tylko ślisko nie było ). Mamy Glogg, kupi sie mała butelczyne szampana i posiedzimy do północy bo dłuzej i tak nie damy rady
A w weekend naciagam mojego chłopa na malutki wypadzik do Sephory, do 31.12 mają znizke na prawie wszystko 20 %, trzeba to wykorzystac co nie?

rany ale ze mnie dzis obibok, szefostwa nie ma, nikt nie pracuje (no ja w kazdym razie nie )

Oliwka
Stary 2006-12-29, 10:12   #4498
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Biedny Kamilek daj znać Agiko jak wrócisz od lekarza.

My też siedzimy w Sylwestra w domu, mimo że mamy z kim zostawić Mateuszka to i tak ostatnie wydarzenia nie pozwoliłyby nam się bawić nie mamy nawet ochoty, zresztą Mati tak źle sypia, że nie byłoby sensu . Znajomy przychodzi do tż posiedzieć może ściągne koleżankę do pary .
Stary 2006-12-29, 10:17   #4499
kasiulka
Zakorzenienie

Jogurcik chyba można, zdrowy jest . Wiecie ja sie b. boje niezdrowej (czyt. nafaszerowanej konserwantami) zywnosci. jak tata 2 lata temu zachorował na raka jelita grubego to lekarz w szpitalu nas uswiadomił ze w głownej mierze, oprócz genetyki winą jest złe odzywianie, konserwanty, sztucznosci w żywnosci, zjadanie nadpsutych owoców itp. To sie wszystko w organizmie odklada i potem robia sie z tego choróbska. Gorzej bo co my jemy - prawie sama chemia, trudno znaleźć cokolwiek co by nie miało w sobie jakiegoś E, barwników, polepszaczy i aromatów identycznych z naturalnymi. Moj chłop zanim kupi n. ser czy wedline to studiuje dokladnie opakowanie i np. w Lidlu nie kupi sie nic co nie ma w sobie chocby jednego konserwanta. A przewaznie są po 2-3 i wiecej .

Oliwka
Stary 2006-12-29, 10:17   #4500
Alien
Wtajemniczenie

Agiko trzydniówka wcale nie musi trwac trzy dni. Moja Wika przy trzydniwóce miała prawie 5 dni gorączkę, caly czas prawie 40 stopni i po niczymi nie chciało jej spaść, było cięzko zbić, bardzo to stresujące. Ale Kamilek ma jeszcze katarek wiec moze lekarz coś stwierdzi.

My na sylwestra tez w domu do 24 posiedzimy a potem lulu

A co do danonków to ja je podaje Wice od dawna i nic jej nie jest. Nie ma co byc przewrazliwionym na punkcie żywnosci a tym bardziej skoro dziecak nie jest na nic uczulony, bo jakby się tak chciało tylko to co zdrowe podawać to prawie nic nie moznaby jeść.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości