|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
![]()
Misiaq, taka temp jest ok u noworodka.
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
![]()
Misiaq 37,2 to normalna temperatura
![]() Tez mam ten visiofocus tylko mini za 140 zeta a nie ten za 3 stówy i uważam ze jest super. Dla mnie microlife to porażka.
#4474 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
![]()
U nas też codziennie pralka chodzi
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-12-23 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kupka mi sie jeszcze ani razu nie sprała wiec po prostu wywalam ze złością te ciuchy. Strasznie silny barwnik maja te sraki
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4479 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
U mnie po wyjęciu ciuchów z suszarki nie widać różnicy, a pieluch nie będę prasować, wolę się przespać xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
![]()
Seven tez mam suszarkę i prawda nie sa pogniecione szczególnie gdy składa się ciepłe ale do wyprasowanych im daleko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4481 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() W ogóle dzięki wszystkim za kciuki i dobre słowa! Zastanawiam się, jak ogarnąć życie z noworodkiem po wyjściu z tego kieratu szpitalnego i bardzo mnie kusi opcja karmienie-spanie-zmiana pieluch i absolutnie nic więcej tak co najmniej przez 72h ![]() Rany rany, trzymajcie proszę kciuki, żeby nas dzisiaj wypuścili! ![]() Nilka, Ola, trzymam kciuki za Wasze sprawne i lekkie rozwiązania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez black___raven Czas edycji: 2019-12-24 o 00:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Znowu nocka z glowy. Nieodkladalny jest ten maly ssak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
![]()
Co do niedoczasu , paradoksalnie im ma się wiecej obowiązków tym tego czasu jest na wszystko tez więcej. Jakas organizacja jest chyba inna. Teraz perspektywy czasu nie wiem co ja robilam majac jedno dziecko w domu
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4484 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Myślałam, że to ja źle trafiłam z termometrem ale jednak microlife to po prostu g*wno. A z prasowaniem to dzięki bogu, że jest to forum bo myślałam, że tylko ja cisnę na podium CHPD. No nie nadążam prać a co dopiero prasować. Choć zdarza mi się, ubranka ładniejsze po wyprasowaniu są. Jednak moja wizja prasowania przedporodowa już się zmyła ![]() U nas odpukać lepiej.. Mała wieczorem po turbo drzemce wstała odmieniona. Mnie po odpoczynku napłynęło trochę mleka. Poczytałam sporo co w mojej sytuacji robić i widzę światełko. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Cytat:
Po co mi prasować pieluchę tetrową która kładę na przewijak i przy pierwszym lepszym przebieraniu zostanie osikana albo upaćkana kupą i pójdzie znowu do prania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
![]()
Gosia ale nikt nie każe przeciez tego robic
![]() Ja lubie, sprawia mi to przyjemność i mnie relaksuje , uwielbiam ukladac uprasowane ubrania, a mam na tyle czasu ze to ogarniam przy ulubionym serialu i herbacie. Dla odmiany na stojąco bo siedzenia z T. przy cycku mam wystarczająco ![]() Ja nawet majtki Leonowi prasuje których zasikuje kilka dziennie nadal ![]() Misiaq dalam dzis 1 raz w zyciu mm i tez cale wyrzygal.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4487 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Widzisz u nas to gotowe się nie sprawdza. Jeśli podam cokolwiek jeszcze to tylko z proszku już na świeżo. Młoda po tym rzyganku była innym człowiekiem. Dopiero dobę później się normuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
![]()
Melduje się na karmieniu
![]() Ja teraz większość prasuje, ale dlatego ze nam na to czas, l jest tz w domu i to on ogarnia życie i przejmuje małego jak odcina mi prąd. Potem pewnie zrezygnuje z prasowania albo będę to robić wybiórczo. W ogóle to nie wyobrażam dobie jakby tz niej teraz chodzić do pracy a ja cały dzień sama z małym dzieckiem, którego człowiek dopiero poznaje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Black ja przezpierwszw 48h tylko leżałam, spałam, karmiłam (ale to tak po 5min co 6-8h ![]() ![]()
![]() |
#4490 | |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Wczorajsze zakupy kosztowały mnie jedynie okropny ból łydek, pachwin i lędźwiowej części kręgosłupa ![]() ![]() Korzystając z okazji życzę Wam dziewczyny spokojnych, pełnych miłości, radosnych świąt, większej ilości snu, powodzenia w karmieniu i spełnienia marzeń ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-12-24 o 06:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Hej dziewczyny! Ja też rylko raz po porodzie ubranka prasowalam, faktycznie jakoś ciężko z czasem...
U nas kolek ciąg dalszy, naprawdę nic nie pomaga ![]() Do tego doszedł dzis katar.... mala strasznie ciężko oddycha i troche chrapie, myślicie że to może być katar faktycznie..? Czy można takiemu miesiecznemu dziecku odciągac katar tym aspiratorem co się podłącza pod odkurzacz? Black, a czemy mogą Was dziś nie wypuścić że szpitala? Trzymam kciuki żebyście wyszli ! Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-12-24 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Zakorzenienie
|
![]()
Black, kciuki!
Cytat:
Te rączki jej wszędzie latają, gdy leży na boku lub plecach, przez co bardzo niespokojnie śpi. Próbowałam zawinąć ją raz w Kokon to niezbyt się jej to spodobalo. Może się jeszcze przyzwyczai. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
Z utęsknieniem czekam chwili jak już się te wody skończą bo też nam charczy i często ma przez to problemy z zassaniem się do piersi. Wesołych świąt! ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Używa któraś z was wody morskiej marimer do higieny nosa? Kurcze, mam ten spray w domu ale jakoś nie przekonuje mnie sposób aplikacji. Strasznie dużo tej wody wypryskuje przy pojedynczym naciśnięciu. ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Rozeznanie
|
![]()
Też widziałam płukanie solą fizjologiczną tak, żeby wszystko od razu spływało do gardla. Było to w szpitalu i Aligator w swej mądrości zrzygala się nosem, zatykając go zalkowicie śluzem z mlekiem. Najpierw musieli ją odessać, potem miała jakieś resztki i podrażnienie.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja zakraplam solą fizjologiczną i wyciągam Fridą gluty. Katarkiem też robiliśmy i lepiej to idzie tylko nie chce mi się ciagle tachać odkurzacza.
Ten Marimer też wg mnie dziwnie leci, za mocno. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nie wiem, czy już o tym rozmawiałyście... Polecacie jakieś aplikacje dotyczące noworodków? Coś typu ciąża plus czy preglife? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
U nas w ogóle Jasiek tego nie lubi więc ciężko mu zakroplić cokolwiek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Daj znać czy wychodzicie, kciuki!! Ja nie rodzę nadal, ale będę się tym przejmować w styczniu, myślę, że mały wyjdzie w twrminie po prostu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Najlepsze życzenia świąteczne dla Was wszystkich!!!
Żebysmy byly zdrowe i szczesliwe ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||
Zakorzenienie
|
![]()
Cześć dziewczyny!
Zdrowych, spokojnych, WYSPANYCH Świąt Bożego Narodzenia! Wszystkiego najpiekniejszego dla was i waszych rodzin! W tym magicznym czasie cieszcie się sobą po stokroć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.