![]() |
#4471 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Poumawiałam sobie wizyty u gina już do sierpnia. Mam nadzieję, że doktorek nie weźmie wtedy urlopu i mi nie pozmieniają.
Kiedy w ogóle powinno się zwiększyć częstotliwość wizyt do 2 tygodni? Tak sobie w sumie myślę teraz, że z tej wyprawki mam tak śmiesznie mało do kupienia, że jednak nie ma się czym przejmować. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88746700]Hej
![]() Ale miałam podła noc, do pozna zgaga mnie męczyła a jak już zasnęłam ok 2.00 to miałam sny tak dziwne ze jestem zmęczona o wiele bardziej niż przed pójściem spać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Plus taki ze w tej bezsenności zamówiłam koszule do szpitala i większość rzeczy do torby do szpitala i wpisałam sobie co już spakuje, wiec poza piciem i jakimiś przekąskami mam już wszystko raczej z głowy.[/QUOTE][1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88746770]Chyba zacznę omijać takie posty. ![]() No nie mogę się zebrać żeby ruszyć z tą wyprawką. Ale do końca miesiąca daje sobie czas na ogarnięcie szafy w pokoju syna i zrobienie miejsca dla dzidziusia. I od lipca Wicie gniazda. ![]() Przełożyłam szczepienie na czwartek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To ja akurat uwielbiam kupować rzeczy do wyprawki najchętniej kupilabym wszystko na raz ale finansowo jest to nie możliwe w moim przypadku. Nam też znowu zmienili termin...z tym, że na plus bo ten sam dzień ale 16:40 więc idzie też moja mąż z czego się ciesze.[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88746831]Poumawiałam sobie wizyty u gina już do sierpnia. Mam nadzieję, że doktorek nie weźmie wtedy urlopu i mi nie pozmieniają. Kiedy w ogóle powinno się zwiększyć częstotliwość wizyt do 2 tygodni? Tak sobie w sumie myślę teraz, że z tej wyprawki mam tak śmiesznie mało do kupienia, że jednak nie ma się czym przejmować. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Z tego co kojarzę to chyba od 32/36 TC przynajmniej u mojego lekarza było od 36tc. My już po prenatalnych Franio spał i był ułożony miednicowo przez co Pani doktor nie mogła zbadać serca i innych narządów. Kazała mi się przejść, napić wody. Już myślałam, że go nic nie ruszy ale na USG okazało się, że zmienił pozycję i widziałam wszystko pięknie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
Ja mam plecak taki z aliexpress tzn zamawiałam z allegro bo mi się nie chciało czekasz aż dojdzie ale jest faktycznie super, często go używałam bo ja w sumie dużo korzystałam z chusty więc z plecakiem było mi wygodnie. A torbę potem do spacerówki kupiłam od mamyginekolog i też jest super
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Johasia właśnie patrzyłam na te plecaki z Ali - omg jaki czad!!! Na pewno kupię!!!
My mamy torbę z Fisher price, dla starszaka. Młody ma 8.5 roku i....dalej z niej korzystamy (teraz księciunio zażyczył sobie sportowa torbę ze Star Wars to wiadomo) ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4475 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pokaz jaki masz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88747468]Pokaz jaki masz
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Johasia28 wczoraj chyba pytałaś o momi Smart bed znalazłam je na tej stronie za 445 zł z tym, że musisz się zapisać do newslettera i dostaniesz -10% na nie i na inne rzeczy bez tego cena łóżeczka to 469zl
https://mulan.pl/-p269075 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zadomowienie
|
zubi89, gratuluję udanych połówkowych!
![]() Fajne te plecaki, też ostatnio je oglądałam. Aktualnie mam torbę od wózka 2w1, ale do spacerówki nie pasuje. Jak idziemy na spacer to zazwyczaj noszę ją na ramieniu, zamiast swojej. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyglada fajnie. Dla mnie musi być pakowny bo pieluchy zajmą więcej miejsca pewnie. Mam uraz do chińskich bo do laptopa do pracy kupiłam podobny i był strasznie niewygodny plecy mnie stale bolały. Muszę zrobić research jak coś ale na razie mam torbę od wózka wiec wystarczy. Tak jako widzimi się te mi się strasznie podobają już był małej tez wzięła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Witam się z bezsenności, nie śpię od 3. Chora jestem a o 10 wizyta
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie też ciężka noc zbudziłam się o 3 zasnęłam koło 5 o 6:50 przyszedł syn położył się i zasnął ale pospal tylko chwilkę więc już zaczęliśmy dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
To ja się chyba naprawdę w tej ciąży wyśpię na zapas 😂 Śpię jak zabita w nocy, naprawdę chyba by mnie wybuch armaty nie obudził. Wstałam przed chwilą, bo kurier ma przyjechać, a głupio go w piżamie witać. Córka jeszcze śpi, może uda mi się spokojnie zjeść śniadanie i wypić choć trochę kawy 😍 Jeszcze na dzień dobry zastał mnie widok posprzątanej kuchni i zapakowanej zmywarki. Chyba już więcej nic do szczęścia mi nie trzeba 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4485 |
Konto usunięte
|
Ja tez chodzę jak zombie i stale jestem nie wyspana. Gdzie nie usiądę bym mogła spać.
W nocy różnie pół na pół się budzę i nie mogę spać, albo mam problemy z zaśnięciem ale jak już usnę to śpię do rana. |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Raczkowanie
|
A jak mam tak niskie ciśnienie krwi ze masakra. Kręci mi się w głowie, boli mnie, ciągle jestem zmęczona. Nie mogę się nad niczym skupić. Kawę pije która mi tak strasznie nie smakuje w ciąży ehhh
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Raczkowanie
|
Ja mam problem z porannym wstawaniem. To jest masakra, 🤣
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja mam bardzo nieskie. Wróciłam do kawy bo inaczej łeb mi pękał. Mierzę sobie w domu bo prosiła mnie o to lekarska. I codziennie mam bardzo niskie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4490 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja piję cały czas colę, ale ona ma dużo mniej kofeiny niż kawa. Może warto byłoby jeszcze kawę pić, ale jakoś mnie do niej nie ciągnie. Mnie głowa na szczęście nie boli (pewnie jak to napiszę to zacznie), a w pierwszej ciąży bała mnie non stop. Teraz biorę acard i może przez to jest lepiej. Na jakiejś grupie na fb dziewczyny pisały, że im lekarz na ból głowy zlecił acard, więc może coś w tym jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88748470]Bardzo niskie tzn. jakie? Kompletnie się na tym nie znam. Może też bym zaczęła mierzyć. Muszę spytać lekarza czy niskie ciśnienie jest groźne.
Ja piję cały czas colę, ale ona ma dużo mniej kofeiny niż kawa. Może warto byłoby jeszcze kawę pić, ale jakoś mnie do niej nie ciągnie. Mnie głowa na szczęście nie boli (pewnie jak to napiszę to zacznie), a w pierwszej ciąży bała mnie non stop. Teraz biorę acard i może przez to jest lepiej. Na jakiejś grupie na fb dziewczyny pisały, że im lekarz na ból głowy zlecił acard, więc może coś w tym jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A nie masz mierzone na każdej wizycie? Jeśli byś miała niskie to by ci lekarz na bank powiedział. Ja mam świetne na każdej wizycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
Nie no ja zwykle też spie jak zabita ale no, choroba i straszny straszny gorąc (mimo że teraz sypialnia jest w najchłodniejszym pokoju) zrobiły swoje. Ogółem dla mnie już jest za gorąco
![]() Jestem po wizycie, Mała waży jakies 532g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I ładna waga ! Ja się wczoraj trochę uspokoiłam bo synek waży około 370g a więc podobnie jak brat oby tak dalej. Wróciliśmy godzinę temu z placu zabaw nikogo prawie nie było i pogoda była jeszcze super chłodny wiaterek i słoneczko jak zaczęło mocniej grzać to się zwinęliśmy. A teraz zrobiłam nam sok zaraz przygotujemy lody malinowo-bananowe (znalazłam jeszcze worek mrożonych malin). Następne będą borówkowe xp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Super ze wszystko dobrze teraz możesz odetchnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zadomowienie
|
Ja normalnie mam bardzo niskie, w ciąży troszkę wyższe (czasem mierzę w domu), ale nadal niskie, a w gabinecie wychodzi mi wysokie. W pierwszej ciąży miałam to samo. Chyba to ten klasyczny syndrom fartucha.
![]() Dziewczyny, macie już wybrane foteliki? Jakie modele? Starsza jeździ w Maxi cosi pebble plus. Przez jakiś czas zastanawiałam się czy nie przesadzić jej w coś nowego już do jazdy przodem, bo wtedy miałabym i bazę i fotelik dla młodszej. Bardziej ekonomiczne rozwiązanie niż kupno kolejnego fotelika i bazy. Ale dziś zrezygnowałam, stwierdziłam, że nie będę oszczędzać w tak ważnej sprawie, tym bardziej, że starsza to drobnica i pewnie będzie mogła tyłem jeździć do szóstego roku życia. ![]() Aktualnie jestem najbardziej nastawiona na Cybex Aton M I-size, ale chętnie popatrzyłabym jeszcze inne modele. Coś już wybrałyście? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Super, gratulacje!!! Widzisz, mówiłam, że po prostu to łobuziak droczący się z mamą. ![]() A na temat wagi to już w ogóle z Wami nie rozmawiam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znaczy moja jeździ aktualnie w tym większym, do 25 kg bodajże. Myślałam, że młodsza zabierze jej bazę i wsiądzie do mniejszego fotelika, ten większy będzie na nią czekał, a starsza dostanie nowy, już bez bazy. Ale chyba jeszcze jest za mała na takie manewry. W sensie zgodnie z prawem może już jeździć przodem, ale skoro jest możliwość jeszcze długiego przewożenia jej tyłem to nie będę jej na siłę przesadzać. Dla młodszej też planujesz ten sam model fotelika? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja piję cały czas colę, ale ona ma dużo mniej kofeiny niż kawa. Może warto byłoby jeszcze kawę pić, ale jakoś mnie do niej nie ciągnie. Mnie głowa na szczęście nie boli (pewnie jak to napiszę to zacznie), a w pierwszej ciąży bała mnie non stop. Teraz biorę acard i może przez to jest lepiej. Na jakiejś grupie na fb dziewczyny pisały, że im lekarz na ból głowy zlecił acard, więc może coś w tym jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja też biorę acard od początku ciąży, a bóle i takie 'ćmienie' głowy męczą mnie dość często, więc jeżeli rzeczywiście coś w tym jest, to niestety nie działa na każdego ![]() Cytat:
![]() ![]() Czytam Was cały czas, jakoś nie mogę się 'wbić' w rozmowę, ale tak patrzę, że w wielu kwestiach jestem tutaj w zdecydowanej mniejszości, np. nie będę się szczepić w ciąży, z wyprawki mam kupione jedynie 3 pary skarpetek i legginsy i nie mamy nawet wybranego imienia ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o torbę do wózka i taką na rzeczy synka jak gdzieś wychodzimy to ja mam z Lassig, jej cena jest dla mnie kosmiczna, ale jest mega praktyczna, pojemna, no i po 2,5 roku używania non stop nie widać na niej śladów zużycia w najmniejszym stopniu, a ja jestem z tych co szybko potrafią zajeździć każdą torebkę ![]() U mnie we czwartek połówkowe, patrząc po rozpisce jestem ostatnia, ale idę do lekarki, która woli robić te badania w końcówce przedziału czasowego, w którym powinno się je robić. Zaczynam już łapać stres, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj byłam u gina, ale zrobił tylko cytologię i zbadał mnie na samolocie - szyjka długa i zamknięta. Dalej nie znam płci, mam nadzieję, że dowiem się na połówkowych Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Czekam jeszcze na wizytę 12 lipca i wtedy pewnie zacznę szaleć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- A w ogóle przy okazji robienia porządków w piwnicy mąż znalazła całe przeogromne pudło.....dziecięcych ciuszków ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.