Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-12, 21:07   #4471
Tolusiaa_
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

mam brązowe emu hip ,pojawiły mi się na nich takie ciemne ,twarde plamy..co zrobić ,żeby je usunąć !?
Tolusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 21:11   #4472
makebelieve10
Raczkowanie

Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

A może któraś z Was zamawiała EMU z 6pm.com ? Ojciec mi kupił tam bronte lo charcoal (ahh, cudowne są!) i już płyną do Polski, mam nadzieje, że to oryginałki i z najnowszej kolekcji.. Tu link jbc:
http://www.6pm.com/emu-wool-bronte-lo-charcoal
tyle, że kupiłam je jak jeszcze były za 70 $, więc naprawdę tanio.
W sumie mają metkę emu wool, więc chyba są z nowej (lepszej?)
makebelieve10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 21:16   #4473
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Z nowszej - tak, z lepszej - raczej nie, bo raczej widać więcej krytyki niż pochwał odnośnie tej nowej kolekcji
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 22:37   #4474
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Z nowszej - tak, z lepszej - raczej nie, bo raczej widać więcej krytyki niż pochwał odnośnie tej nowej kolekcji

ostatnio znajoma poszla do schaffy zmierzyc sobie emu wlasnie z nowej kolekcji - i co? po cichu do niej- sprzedawczyni -zeby nie kupowala bo kolekcja bubel
z kolekcji z tamtego roku mialam dwie pary- bez zadnego kombinowania i psikania ich - przechodzilam cala zime- nie przemokly mi ani razu!

moja corka juz sie w matildach wool nachodzila - poszly w kosz , wrocila ze szkoly z mokrymi stopami( skarpetki mogla wykrecac) ,jak sie wkurzylam , jak w kosz nie piznelam stringery nowe co to mialy pod choinke byc dla niej - wyciagnelam i dalam juz- plus zamowilam na amazonie nastepna pare krotszych( Lo Booty) zeby miala na zmiane
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2010-12-12 o 22:40
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 23:06   #4475
patii89
Raczkowanie

[QUOTE=nAN Y;23729123]Planuję zakup Emu Angels. Waham się czy czarne czy beżowe hm..
i jak to z tym ubijaniem się futerka? Powinnam wziąć rozmiar mniejsze?
Wiem, że w Stringerach się nie ubije, ale jak to z Angels jest?

Co do stingerów to też sie troche ubijaja. Pewnie mniej od bronte ale troche na pewno. Mierzyłam te buty w sklepie i specjalnie nakladałam dwa buty - jeden prawy- mierzony, drugi lewy-niemierzony i byla różnica. Na tyle, że w jednym moga latała w drugim nie. Wiec wniosek jest taki, że każdy but się ubija tylko te pewnie mniej.A buty najlepiej wymierzyc bo na każdej stronie internetowej są inne długości podane tego samego rozm:|
Stary 2010-12-12, 23:14   #4476
packman24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
packman24, a mi sprzedawca napisał, że monitorowanie przesyłki będzie dopiero możliwe, kiedy będzie w Polsce .
Jakoś mi to śmierdzi. Zobaczymy, czy przyjdą oryginały
Dla mnie to jest mocno podejrzane, ale nie mam zbyt dużego doświadczenia. Trzymam kciuki, żeby to były oryginały
packman24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 00:07   #4477
gazelaa
Zadomowienie

Zamowilam swoje hippery i jestem ciekawa czy do swiat dojada
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 00:24   #4478
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość
ostatnio znajoma poszla do schaffy zmierzyc sobie emu wlasnie z nowej kolekcji - i co? po cichu do niej- sprzedawczyni -zeby nie kupowala bo kolekcja bubel
z kolekcji z tamtego roku mialam dwie pary- bez zadnego kombinowania i psikania ich - przechodzilam cala zime- nie przemokly mi ani razu!

moja corka juz sie w matildach wool nachodzila - poszly w kosz , wrocila ze szkoly z mokrymi stopami( skarpetki mogla wykrecac) ,jak sie wkurzylam , jak w kosz nie piznelam stringery nowe co to mialy pod choinke byc dla niej - wyciagnelam i dalam juz- plus zamowilam na amazonie nastepna pare krotszych( Lo Booty) zeby miala na zmiane
Dobrze, że piszesz, bo ja się zastanawiałam właśnie nad dokupieniem jeszcze jednej pary na zmianę właśnie z serii wool... I raczej się nie skuszę po tym, co przeczytałam do tej pory o tej serii. Wszyscy piszą, że przeciekają, że wełny mniej... Więc raczej nie opłaca się płacić kilku stów za buty, w których nie da się chodzić poza dniami kiedy jest ładna pogoda.
Stary 2010-12-13, 00:26   #4479
kochanica_szatana
Zakorzenienie

No właśnie ja też mam te "karmelowe" I nie wiem co mam z nimi zrobić... Wyprać je w pralce?? Czy jest jeszcze coś co mogę z nimi zrobić?? Jak wy usuwacie tą sól ze swoich emu?
kochanica_szatana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 00:33   #4480
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że piszesz, bo ja się zastanawiałam właśnie nad dokupieniem jeszcze jednej pary na zmianę właśnie z serii wool... I raczej się nie skuszę po tym, co przeczytałam do tej pory o tej serii. Wszyscy piszą, że przeciekają, że wełny mniej... Więc raczej nie opłaca się płacić kilku stów za buty, w których nie da się chodzić poza dniami kiedy jest ładna pogoda.
Lexie nie kupuj poszukaj starszej kolekcji gdzies bo..masakra -futerko faktycznie jakies takie nie wydarzone, na pietach sie starlo calkowicie buty mialy miesiac byly psikane kilka razy coby nie przemakaly i .. masakrrra,gnoj w butach za przeproszeniemi nie wazne czy snieg i mroz , czy deszcz (marzla w nich jak byly mrozy) .Nie mowiac o tym ze na tej nowej "udoskonalonej"podesz wie jezdzila moja misia jak na lyzwach Moj Tz sie smial ze zrobili buty na lato i to sloneczne bardzo
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2010-12-13 o 00:36
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 00:47   #4481
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja przymierzalam w HD i to jest masakra moje bronte ze starej kolekcji nawet po praniu nie mialy tak cienkiej welny te wool wygladaja jak niezle dojechana wkladka

Edytowane przez gazelaa
Czas edycji: 2010-12-13 o 00:49
Stary 2010-12-13, 10:19   #4482
_analiza
Raczkowanie

ok. oficjalnie jestem załamana.

Właśnie dziś za kilka godzin przyjeżdża do mnie kurier z butami z 'butsklepu' no i oczywiście są to emu bronte wool ;// :zgryzota:

strasznie jestem zła, że wcześniej nie pomyślałam i nie poczytałam na forum co te nowe emu są warte... ((

macie może jakiś link do sklepu online który sprzedaje 'stare' i sprawdzone emusy?? ja nigdzie nie mogę znaleźć wszędzie tylko wool :|

p.s.
na stingery mnie nie stać niestety, ale mam pytanie czy widziałyście gdzieś w PL te buciki w rozmiarze 40,5 /40-41/ ? ja wszędzie tylko 39 spotykam ... bo może jak wszystko zawiedzie to się zapożyczę i kupię je ...
Stary 2010-12-13, 11:03   #4483
patii89
Raczkowanie

Nie denerwuj się, przecież możesz zwrócić buty.
Co do starych emu to przelukałam dużą część tego forum i chyba nikt nie ma takiej strony. Może gdzieś w sklepach mozna trafić, albo na aukcjach, ale na pewno ciężko bo ja nigdzie nie widziałam;/
Co do stingerów to też lepiej mierzyć... Ja noszę 39/40 mam stopę 25,5 i chciałam sobie zamówic 39. Ale jedna z kolezanek na forum mowila ze zamowila i są za duże więc poszłam pomierzyć do sklepu i rzeczywiście. Więc lepiej idz pomierz i moze te 39 bedą dobre
Stary 2010-12-13, 12:03   #4484
_analiza
Raczkowanie

no wiem wiem, tylko myślałam, że już nie będę się bała śniegu a tu trzeba znów czekać na nowe ...

p.s.
sorka, ale jestem nie bardzo kumata w zakupach w zagranicznych sklepach, nie ma gdzieś może na wizażu jakiejś instrukcji???
:P
jak postępować po kolei, czy zawsze brać najtańszą ofertę, na co zwracać uwagę, jak przesyłać pieniądze... ? ;]
Stary 2010-12-13, 12:19   #4485
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez _analiza Pokaż wiadomość
ok. oficjalnie jestem załamana.

Właśnie dziś za kilka godzin przyjeżdża do mnie kurier z butami z 'butsklepu' no i oczywiście są to emu bronte wool ;// :zgryzota:

strasznie jestem zła, że wcześniej nie pomyślałam i nie poczytałam na forum co te nowe emu są warte... ((

macie może jakiś link do sklepu online który sprzedaje 'stare' i sprawdzone emusy?? ja nigdzie nie mogę znaleźć wszędzie tylko wool :|

p.s.
na stingery mnie nie stać niestety, ale mam pytanie czy widziałyście gdzieś w PL te buciki w rozmiarze 40,5 /40-41/ ? ja wszędzie tylko 39 spotykam ... bo może jak wszystko zawiedzie to się zapożyczę i kupię je ...

Wiesz co, ja też myślałam że mnie nie stać, a w końcu kupiłam model mini na amazonie za jakieś 260 zl... Więc bardzo tanio jak na stingery. Radzę polować na promocje jeśli nie spieszy Ci się za bardzo.
Stary 2010-12-13, 12:29   #4486
patii89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _analiza Pokaż wiadomość
no wiem wiem, tylko myślałam, że już nie będę się bała śniegu a tu trzeba znów czekać na nowe ...

p.s.
sorka, ale jestem nie bardzo kumata w zakupach w zagranicznych sklepach, nie ma gdzieś może na wizażu jakiejś instrukcji???
:P
jak postępować po kolei, czy zawsze brać najtańszą ofertę, na co zwracać uwagę, jak przesyłać pieniądze... ? ;]

Niestety instrukcji nie ma, sama miałam z tym problem, bo z PL można kupować tylko kartą kredytową, której nie posiadam;/ Ew. jesli masz kogoś w UK to tam juz debetową można, a kupujesz tak jak na polskich stronach, wpisujesz dane.
A jesli chodzi o najtansza oferte, to po prostu 3ba codziennie lukac na stone i buty, które Cie interesują.
Co jakis czas też dziewczyny wrzucają tu info, że np. na jakiejs polskiej stroniez butami są zniżki o 10, 20 procent
Stary 2010-12-13, 12:37   #4487
biia
Wtajemniczenie

ad. emu wool, to wydaje mi się, że wcześniej nie było tyle o jej minusach. sama posiadam jedne buty, właściwie nowe, bo w tej chwili czekają na mnie w PL, wracam za tydzień i będę testować na naszej pięknej zimie

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:51   #4488
strawberry
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
ad. emu wool, to wydaje mi się, że wcześniej nie było tyle o jej minusach. sama posiadam jedne buty, właściwie nowe, bo w tej chwili czekają na mnie w PL, wracam za tydzień i będę testować na naszej pięknej zimie
tez kupiłam emu wool... az sie boje... to ja od razu proszę o instrukcje o dokładnej konserwacji tych butow

POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron.
strawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:53   #4489
tiofen
Raczkowanie

mam pytanie do dziewczyn, które zamówiły buty na natureshop i już je dostały. Jak długo szła do was przesyłka? Ja swoje buty zamówiłam 2.12 i następnego dnia dostałam informację, że zostały wysłane. Cierpliwie czekam ale nie wiem kiedy powinnam zacząć się niepokoić?
Stary 2010-12-13, 15:07   #4490
kasiaj85
Moderator

Moje Bronte Lo (Emu Wool) noszę od trzech dni. Zaimpregnowałam spreyem odpowiednim. Wiadomo jaka aura, noga nie przemarza (a jestem olbrzymim zmarzluchem) a dzisiaj rano zapychałam męża auto i wdepnęłam w kałużę głębokości gdzieś na oko z 7cm i nic nie wiem, może to kwestia impregnacji???
Ja póki co jestem zadowolona, wełenka się ubiła (wzięłam rozmiar mniejsze) wygodnie jak w papciach. Nie ukrywam, że pewnie kiedyś zainwestuję w Stingery, ale na pierwszy kontakt z butami jestem bardzo zadowolona.

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 15:18   #4491
Eggnogg
Zakorzenienie

A te nowe Emu Angels to sa z tej kolekcji Wool? Bo nigdzie nie widze, zeby bylo to przy nich napisane. I czy takie krociutkie Emusy, nie beda spadaly ze stopy? Bo chce je kliknac

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 15:44   #4492
Agaward
Raczkowanie

Angels nie sa z kolekcji wool, one sa jak Stingery z jednego kawalka skory owczej z kozuchem.
Agaward jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 15:44   #4493
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja mam krótkie stingery i nie spadają
Stary 2010-12-13, 16:29   #4494
nANcY:*
Zadomowienie

Ktoś zamawiał ze sklepu butyk.pl ???

Widziałam tam Angels o 100zł taniej..

Be happy. It drives people crazy.
nANcY:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 17:15   #4495
strawberry
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
Moje Bronte Lo (Emu Wool) noszę od trzech dni. Zaimpregnowałam spreyem odpowiednim. Wiadomo jaka aura, noga nie przemarza (a jestem olbrzymim zmarzluchem) a dzisiaj rano zapychałam męża auto i wdepnęłam w kałużę głębokości gdzieś na oko z 7cm i nic nie wiem, może to kwestia impregnacji???
Ja póki co jestem zadowolona, wełenka się ubiła (wzięłam rozmiar mniejsze) wygodnie jak w papciach. Nie ukrywam, że pewnie kiedyś zainwestuję w Stingery, ale na pierwszy kontakt z butami jestem bardzo zadowolona.
Kasiu napiszesz mi jak je impregnowałaś? jaka firma itp.

Stary 2010-12-13, 17:23   #4496
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agaward Pokaż wiadomość
Angels nie sa z kolekcji wool, one sa jak Stingery z jednego kawalka skory owczej z kozuchem.
Cytat:
Ja mam krótkie stingery i nie spadają
Dzieki za szybkie odp. Na Amazonie ktos napisal, ze mu Angele spadaly z piety i zwatpilam Buty kupilam

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 17:43   #4497
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strawberry Pokaż wiadomość
Kasiu napiszesz mi jak je impregnowałaś? jaka firma itp.
wystarczy kupic impregnat ponoc dobry jest ten z deichmanna ja swoj kupilam raze z butami w deezee, ponoc najlepei zpsikac jest i nie chodzic po mokrym przez 24h ale wystarczy je na noc popsikac i bd dobrze ja swoje 2 razy w sezonie impregnowlam no chyba ze je mylam to tez trzeba zaimpregnowac ale najpierw trzeba poczekac az wyschna. Moje tak przetrwaly 4 lata i sucho w bucie
Stary 2010-12-13, 18:38   #4498
strawberry
Wtajemniczenie

bardzoo dziękuje

Stary 2010-12-13, 21:04   #4499
skinnyxmiedz
Przyczajenie

czy kupując emu lepiej wziąć rozmiar mniejsze? bo nie chcę człapać, a słyszałam, że futerko się ubija.. (zaznaczam, że chodzi mi o emu wool, a tam chyba jest jakaś inna wełna, tak?)
skinnyxmiedz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:18   #4500
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skinnyxmiedz Pokaż wiadomość
czy kupując emu lepiej wziąć rozmiar mniejsze? bo nie chcę człapać, a słyszałam, że futerko się ubija.. (zaznaczam, że chodzi mi o emu wool, a tam chyba jest jakaś inna wełna, tak?)
Caly zcas to samo pytanie to juz chyba powinno byc oczywiste ze rozmiar mniejsze spojrzysz 1 czy 2 strony wczesniej i zobaczysz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości