|
|
#4471 |
|
Przyczajenie
|
mam brązowe emu hip ,pojawiły mi się na nich takie ciemne ,twarde plamy..co zrobić ,żeby je usunąć !?
|
|
|
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy
A może któraś z Was zamawiała EMU z 6pm.com ? Ojciec mi kupił tam bronte lo charcoal (ahh, cudowne są!) i już płyną do Polski, mam nadzieje, że to oryginałki i z najnowszej kolekcji.. Tu link jbc:
http://www.6pm.com/emu-wool-bronte-lo-charcoal tyle, że kupiłam je jak jeszcze były za 70 $, więc naprawdę tanio. W sumie mają metkę emu wool, więc chyba są z nowej (lepszej?) |
|
|
|
#4473 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Z nowszej - tak, z lepszej - raczej nie, bo raczej widać więcej krytyki niż pochwał odnośnie tej nowej kolekcji
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio znajoma poszla do schaffy zmierzyc sobie emu wlasnie z nowej kolekcji - i co? po cichu do niej- sprzedawczyni -zeby nie kupowala bo kolekcja bubel ![]() z kolekcji z tamtego roku mialam dwie pary- bez zadnego kombinowania i psikania ich - przechodzilam cala zime- nie przemokly mi ani razu! moja corka juz sie w matildach wool nachodzila - poszly w kosz , wrocila ze szkoly z mokrymi stopami( skarpetki mogla wykrecac) ,jak sie wkurzylam , jak w kosz nie piznelam stringery nowe co to mialy pod choinke byc dla niej - wyciagnelam i dalam juz- plus zamowilam na amazonie nastepna pare krotszych( Lo Booty) zeby miala na zmiane
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2010-12-12 o 22:40 |
|
|
|
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=nAN Y
;23729123]Planuję zakup Emu Angels. Waham się czy czarne czy beżowe hm..i jak to z tym ubijaniem się futerka? Powinnam wziąć rozmiar mniejsze? Wiem, że w Stringerach się nie ubije, ale jak to z Angels jest? Co do stingerów to też sie troche ubijaja. Pewnie mniej od bronte ale troche na pewno. Mierzyłam te buty w sklepie i specjalnie nakladałam dwa buty - jeden prawy- mierzony, drugi lewy-niemierzony i byla różnica. Na tyle, że w jednym moga latała w drugim nie. Wiec wniosek jest taki, że każdy but się ubija tylko te pewnie mniej.A buty najlepiej wymierzyc bo na każdej stronie internetowej są inne długości podane tego samego rozm:|
|
|
#4476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Zamowilam swoje hippery i jestem ciekawa czy do swiat dojada
|
|
|
|
#4478 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też mam te "karmelowe"
I nie wiem co mam z nimi zrobić... Wyprać je w pralce?? Czy jest jeszcze coś co mogę z nimi zrobić?? Jak wy usuwacie tą sól ze swoich emu?
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buty mialy miesiac byly psikane kilka razy coby nie przemakaly i .. masakrrra,gnoj w butach za przeproszeniemi nie wazne czy snieg i mroz , czy deszcz (marzla w nich jak byly mrozy) .Nie mowiac o tym ze na tej nowej "udoskonalonej"podesz wie jezdzila moja misia jak na lyzwach
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2010-12-13 o 00:36 |
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez gazelaa Czas edycji: 2010-12-13 o 00:49 |
|
|
|
|
#4482 |
|
Raczkowanie
|
ok. oficjalnie jestem załamana.
Właśnie dziś za kilka godzin przyjeżdża do mnie kurier z butami z 'butsklepu' no i oczywiście są to emu bronte wool ;// :zgryzota: strasznie jestem zła, że wcześniej nie pomyślałam i nie poczytałam na forum co te nowe emu są warte... ((macie może jakiś link do sklepu online który sprzedaje 'stare' i sprawdzone emusy?? ja nigdzie nie mogę znaleźć wszędzie tylko wool :| p.s. na stingery mnie nie stać niestety, ale mam pytanie czy widziałyście gdzieś w PL te buciki w rozmiarze 40,5 /40-41/ ? ja wszędzie tylko 39 spotykam ... bo może jak wszystko zawiedzie to się zapożyczę i kupię je ...
|
|
#4483 |
|
Raczkowanie
|
Nie denerwuj się, przecież możesz zwrócić buty.
Co do starych emu to przelukałam dużą część tego forum i chyba nikt nie ma takiej strony. Może gdzieś w sklepach mozna trafić, albo na aukcjach, ale na pewno ciężko bo ja nigdzie nie widziałam;/ Co do stingerów to też lepiej mierzyć... Ja noszę 39/40 mam stopę 25,5 i chciałam sobie zamówic 39. Ale jedna z kolezanek na forum mowila ze zamowila i są za duże więc poszłam pomierzyć do sklepu i rzeczywiście. Więc lepiej idz pomierz i moze te 39 bedą dobre
|
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
no wiem wiem, tylko myślałam, że już nie będę się bała śniegu a tu trzeba znów czekać na nowe ...
![]() p.s. sorka, ale jestem nie bardzo kumata w zakupach w zagranicznych sklepach, nie ma gdzieś może na wizażu jakiejś instrukcji??? :P jak postępować po kolei, czy zawsze brać najtańszą ofertę, na co zwracać uwagę, jak przesyłać pieniądze... ? ;]
|
|
#4485 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Wiesz co, ja też myślałam że mnie nie stać, a w końcu kupiłam model mini na amazonie za jakieś 260 zl... Więc bardzo tanio jak na stingery. Radzę polować na promocje jeśli nie spieszy Ci się za bardzo. |
|
|
|
|
#4486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety instrukcji nie ma, sama miałam z tym problem, bo z PL można kupować tylko kartą kredytową, której nie posiadam;/ Ew. jesli masz kogoś w UK to tam juz debetową można, a kupujesz tak jak na polskich stronach, wpisujesz dane. A jesli chodzi o najtansza oferte, to po prostu 3ba codziennie lukac na stone i buty, które Cie interesują. Co jakis czas też dziewczyny wrzucają tu info, że np. na jakiejs polskiej stroniez butami są zniżki o 10, 20 procent
|
|
|
#4487 |
|
Wtajemniczenie
|
ad. emu wool, to wydaje mi się, że wcześniej nie było tyle o jej minusach. sama posiadam jedne buty, właściwie nowe, bo w tej chwili czekają na mnie w PL, wracam za tydzień i będę testować na naszej pięknej zimie
|
|
|
|
#4488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja od razu proszę o instrukcje o dokładnej konserwacji tych butow
|
|
#4489 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do dziewczyn, które zamówiły buty na natureshop i już je dostały. Jak długo szła do was przesyłka? Ja swoje buty zamówiłam 2.12 i następnego dnia dostałam informację, że zostały wysłane. Cierpliwie czekam ale nie wiem kiedy powinnam zacząć się niepokoić?
|
#4490 |
|
Moderator
|
Moje Bronte Lo (Emu Wool) noszę od trzech dni. Zaimpregnowałam spreyem odpowiednim. Wiadomo jaka aura, noga nie przemarza (a jestem olbrzymim zmarzluchem) a dzisiaj rano zapychałam męża auto i wdepnęłam w kałużę głębokości gdzieś na oko z 7cm i nic
Ja póki co jestem zadowolona, wełenka się ubiła (wzięłam rozmiar mniejsze) wygodnie jak w papciach. Nie ukrywam, że pewnie kiedyś zainwestuję w Stingery, ale na pierwszy kontakt z butami jestem bardzo zadowolona. |
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
A te nowe Emu Angels to sa z tej kolekcji Wool? Bo nigdzie nie widze, zeby bylo to przy nich napisane. I czy takie krociutkie Emusy, nie beda spadaly ze stopy?
Bo chce je kliknac
|
#4492 |
|
Raczkowanie
|
Angels nie sa z kolekcji wool, one sa jak Stingery z jednego kawalka skory owczej z kozuchem.
|
|
|
|
#4493 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja mam krótkie stingery i nie spadają
|
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś zamawiał ze sklepu butyk.pl ???
Widziałam tam Angels o 100zł taniej..
|
#4495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty kupilam
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
wystarczy kupic impregnat ponoc dobry jest ten z deichmanna ja swoj kupilam raze z butami w deezee, ponoc najlepei zpsikac jest i nie chodzic po mokrym przez 24h ale wystarczy je na noc popsikac i bd dobrze ja swoje 2 razy w sezonie impregnowlam no chyba ze je mylam to tez trzeba zaimpregnowac ale najpierw trzeba poczekac az wyschna. Moje tak przetrwaly 4 lata i sucho w bucie
|
|
|
|
#4498 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzoo dziękuje
|
#4499 |
|
Przyczajenie
|
czy kupując emu lepiej wziąć rozmiar mniejsze? bo nie chcę człapać, a słyszałam, że futerko się ubija.. (zaznaczam, że chodzi mi o emu wool, a tam chyba jest jakaś inna wełna, tak?)
|
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
Caly zcas to samo pytanie to juz chyba powinno byc oczywiste ze rozmiar mniejsze spojrzysz 1 czy 2 strony wczesniej i zobaczysz.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

stringery nowe co to mialy pod choinke byc dla niej - wyciagnelam i dalam juz- plus zamowilam na amazonie nastepna pare krotszych( Lo Booty) zeby miala na zmiane
;23729123]Planuję zakup Emu Angels. Waham się czy czarne czy beżowe hm..

buty mialy miesiac byly psikane kilka razy coby nie przemakaly i .. masakrrra,gnoj w butach za przeproszeniemi nie wazne czy snieg i mroz , czy deszcz (marzla w nich jak byly mrozy) .Nie mowiac o tym ze na tej nowej "udoskonalonej"podesz wie jezdzila moja misia jak na lyzwach 

((