|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Lea ja jestem taka wredna ze jak nie jestem pewna jakichs pieluch to rozrywam paczke i sobie jedna ogladam
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Lea ja jestem taka wredna ze jak nie jestem pewna jakichs pieluch to rozrywam paczke i sobie jedna ogladam
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
witajcie Dziewczyny !!!
Ja na minutkę złozyć życzenia dla Poli !!! Apoloniu Wszystkiego Najlepszego I oczywiscie buziaki dla wszystkich solenizantów, który m nie składałam u nas cięzko Oliwka, marudzi, marudzi, marudzi ząbki idą i ja nie moge nic zrobić, nawet teraz już jeest przymnie.
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Le a moje nowe odkrycie to babydreamy w dużych opakowaniach z rossmanna super są
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla ucaluj w obie stopki swoja polroczna Polusie odemnie
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
oj stópki - jest co całować
nie ma po mnie małych - duże za tatą he he o właśnie nad tymi chusteczkami sie tez zastanawiałam my jedziemy siki nivea a na kupy frotto z lidla
|
|
#4477 |
|
Wtajemniczenie
|
Apolonia 100 latek! dla Polci:
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
ohhhh ale zescie napisały az mi sie oczy popaliły
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia ty nie marudz
![]() czekam na Minisie ale ona pewnie sie dzis nie zjawi.. miala zakladana wkladke a to podobno bardzo boli wiec moze byc zbyt wymeczona i obolala ale chcialabym wiedziec czy z nia ok
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzis u zębodłuba
nie było tak źle uzupełnila mi pani plombkę i usuneła deko kamienia mam jeszcze jeden ząbek do poprawki a reszta OK ![]() nie lubię tego dłubania w zębach ale mam za***istą dentystke i to na NFZ
|
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Ja się strasznie boję boję dentysty wrrr
. Ale zazdroszczę Kanciu dobrego dentysty na NFZ... My to tylko co kilka m-cy możemy sobie pozwolić żeby pójść do dentysty, bo za drogo... Ciekawe jak tam minisia po zawkładkowaniu
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
Buziole dla Polci, naszej Miss wątku A my z chusteczek przeszliśmy na Pampers Clean and Play ( czy cuś tam
) Mają trochę zbyt intensywny zapach, ale w sumie mogą być. No i cena...dałam w Makro ok. 10 zł za dwupak.A ja sie dzisiaj pozytywnie zdziwiłam, bo ... dostałam 13-tą pensję za 2007 rok pomimo, że przepracowałam tylko 6 dni w zeszłym roku Co prawda wyszło tego ok. 200 zł ale będzie na zabawki na "zajączka" dla dzieciaczków![]() Lea - jak tam zmywarka? Ale Ci zazdroszczę Minisiu - czy Ty miałaś zakładaną Mirenę??? Moja psiapsiółka sobie ją założyła i ja chyba też się skuszę
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia to bylas dzielna
![]() wiecie brakuje mi xantii ![]() dodalam 2 nowe filmiki na bebo jesli chcecie ogladnac ![]() kurcze ogladam na wspolnej i tak jakos mi smutno.. Izuniak brawo ja mam nadzieje ze kupie spacerowke za zwrot podatku
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez oglądam na wspólnej
i zrobił sie z tego kryminał ![]() kropka no super Adi smiga to po pierwszepo drugie jak patrze na niego to czuje jakbym ogladała swojego ![]() po trzecie my tez mówimy Adriano Italiano ![]() a widze, ze tłumik w paszczy twardo trzyma
|
|
|
|
#4485 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki !!
Polciu - samych słdokości z okazji pół roczku. Kancia - ja też powinnam iść do zębola bo jeszcze po ciąży nie byłam ale jakoś nie mam natchnienia. A zaczyna mnie już coś pobolewać. W nocy oszukiwałam Kacpra i mi się udało. Nie dałam mu mleka tylko herbatki bo wczoraj jadł ok 12, 5 i potem dopiero przed 12 w południe bo nie był wcześniej głodny. Budził się ze 3 razy na nią. Wypił ok 150 w sumie ale spał. Cyca dostał dopiero ok 5. Dzisiaj będę go oszukiwać wodą. Przyszedł fotelik do auta i narazie jestem zadowolona. Taki kupiłam: http://www.allegro.pl/item314682170_...naczynia_.html |
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
mi smutno bo ta corka jerzego i syn izabeli [fidusiewicz] sie rozstali.. (nigdy nie moge zapamietac jak oni sie nazywaja
|
#4487 |
|
Rozeznanie
|
Kropka - to kupisz Adiemu mercedesa
bo do odliczenia jest ponad 1000zł, a ja mam dwoje dzieci![]() ![]() . Jutro lecę z PIT-em
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Izuniak jego deltim to przeciez jak ferrari
teraz pora na mercedesa![]() ech takie mam pytanie moje specjalistki.. jak sie rejestruje dzialnosc to lepiej i latwiej byc ryczaltowcem czy vat??
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
to Wam pokaże w podziękowaniach jak Pola ostrzy sobie pierwszego ząbka
i jak słodko wygląda jak śpi
|
|
#4490 |
|
Rozeznanie
|
Polusia STO LAT
Dziękujemy za troskę ale mam nadzieję że jej pomoże bo bidulka taka, chociaż humorek na szczęście jej dopisuje.Kropeczko ale ty nostalgiczna dzisiaj jesteś Na Wspólnej też oglądałam Nie martw się kochana, będzie dobrze, my powinniśmy iść teraz w marcu ale chyba nie wydulczymy ![]() Lea, śliczne zdjęcia i model(e) pierwsza klasa Zmywarki zazdroszczę po raz kolejny ![]() Te pieluszki z rossmana są nawet nawet ale my teraz testujemy bella happy i chyba będziemy ich używać na zmianę z huggisami, a chusteczki to bardzo mi przypadły do gustu huggies są męsiste i ładnie zbierają, no wiecie co ![]() Kanciu, fajne i dzieciństwo mi się przypomniało... ![]() Ja też muszę iść do sadysty bo szczerbata będę, ale kaski brak bo na fundusz to u nas masakra ![]() Jak ja Wam zazdroszczę tych zwrotów nad nami wisi widmo dopłaty a do tego ten miesiąc mamy masakryczny bo chrzciny.Kupiłam Liwci ubranko do chrztu, dobrze że mnie brat powoził po mieście bo byłam we wszystkich chyba sklepach dziecinnych. A i powiem Wam że bardzo się ucieszyłam z informacji, że mój Tata kupił Oliwci ten jeździk-chodzik i mnóstwo ciuszków, w ogóle strasznie się przejął rolą dziadka i narzeka, że ma mały bagażnik bo kupiłby więcej ![]() edit: Patrilla CUDNE
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Eva podaj do tego antybiotyku musowo probiotyk uściski dla Oliwci
|
|
#4492 |
|
Rozeznanie
|
Patrillko podaje jej Lakcidofil czy jakoś tak, dziękujemy
edit: Izuniak fajnie taka niespodziewana kaska, ja też liczę na resztki trzynastki bo pracowałam do połowy lutego
|
#4493 |
|
Konto usunięte
|
Patrilla, spróbuję tych z rossmanna, pewnie są tańsze niż pampersy.
A Pola- cudna!! Jak ja pomyslę o dentyście... nie cierpię!!! A muszę iść, jeszcze po ciąży nie byłam.Zmywarka zamontowana, zaraz będzie "próbne mycie", takie bez naczyń. Ale ładnie sie prezentuje w kuchni. katia, Kacperek musiał być mocno rozespany, skoro dał się mamusi oszukać. Ale jakoś sobie musimy z tymi urwisami radzić.Zmykam, do jutra. |
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tlumik Patrilla moj kornik tez tak lozeczko gryzie ![]() Lea zazdroszcze ci tej zmywarki.. ech.. no i wiesz ze czekam na wyniki Maksa jutro
|
|
#4495 |
|
Rozeznanie
|
kropka - to zależy. Jeśli nie chcesz mieć za dużo papierkowej roboty to ryczałt, ale nie możesz się potem rozliczać z mężem. ryczałt płaci się od przychodów. Jeśli będziesz miała dużo kosztów to lepiej skala podatkowa bo płaci się podatek od dochodów (przychody - koszty), ale jest więcej papierkowej roboty, i możesz się rozliczać z mężem.
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes nieoceniona tu wiesz?? ![]() ps. ja nie mam meza ![]() joanna ja nie kupowalam puzli
|
|
#4498 |
|
Rozeznanie
|
Kropeczko - Katia świetnie to ujęła ( jak to zawodowiec
). Dodam jeszcze od siebie, że ogólne zasady opodatkowania ( czyli książka przychodów) nie oznacza, że musisz być Vat-owcem. Korzysta się z pewnego zwolnienia, a do osiągnięcia przychodu rzędu 50 tys. złotych. A prowadząc księgę, możesz wliczać czść wydatków w koszty natomiast przy ryczałcie niePatrilla - POLA Eve - ja się zdziwiłam tą 13-ką, bo czytałam gdzieś, że trzeba przepracować pół roku by ją dostać. Widocznie mcierzyński i zaległy urlop się liczą ![]() Ps. a propos podatku: czy naszą minię to juz PITY przysypały ![]()
|
#4499 |
|
Rozeznanie
|
kropka - a to przepraszam bardzo. Wyleciało mi z głowy. Dziękuję, ale mnie zawstydziłaś
Joanna - ja kupowałam puzzle ale nie polecam ich. Są złej jakości. Teraz uważam że lepiej więcej zainwestować i mieć porządne. izuniak - mnie też powoli pity przysypują ale jeszcze się odkopuję. Z VAT-em masz 100 % rację. |
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
mi neurolog mowił zebym kupiła puzzle i kładła na nich Wikusię na brzuszku, a które są lepszej jakosći?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

ząbki idą i ja nie moge nic zrobić, nawet teraz już jeest przymnie.
nie ma po mnie małych - duże za tatą he he
o właśnie nad tymi chusteczkami sie tez zastanawiałam my jedziemy siki nivea a na kupy frotto z lidla

dni w zeszłym roku
ja mam nadzieje ze kupie spacerowke za zwrot podatku

nie cierpię!!! A muszę iść, jeszcze po ciąży nie byłam.