|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki Bourjois
Cytat:
jesli sie nic nie zmieni w użytkowaniu to napewno nie kupie jej ponownie
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam z tym tuszem inny problem - koszmarnie skleja rzęsy
Nie rozczesuje nic a nic. Owszem wydłuza i robi teatralny efekt, ale w złym tego slowa znaczeniu. Nie osypuje się, ale jest zdecydowanie za rzadki, srednio pogrubia i skleja koszmarnie! Uzywałam juz wczesniej bourjois volume glamour i byłam zadowolona, chociaz one tez były "mokre".Ale ten jest dramatyczny |
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na taki produkt to cena kosmiczna!!
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę, że nie dałam za ten tusz pełnej kwoty, czyli 60zł, tylko kupilam go w promocyjnej cenie w SP. Dziwią mnie pozytywne opinie na temat tego tuszu w KWC
|
|
|
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam drugi dzień i muszę przyznać, że jestem zadowolona. Kupiłam zamiast używanego od lat Telescopica. Bourjois bardziej pogrubia i zagęszcza, mniej wydłuża. Ładnie rozczesuje i modeluje. Nie umiem powiedzieć, który z tych dwu wolę, ale moim zdaniem oba są lepsze od MF, bo ten się mi osypuje i wprowadza w rzęsach nieład (jedne dłuższe, inne krótsze, to samo z grubością). Nie ma się co jednak oszukiwać, w 30 sekund to możemy sobie odkręcić pojemniczek. Dobra aplikacja zajmie nam 2, 3 minuty. WARTO
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez dziwię sie tym opiniom, chyba że z czasem cos sie zmieni, ale nie takiego efektu oczekiwałam i to za tę cene!
|
#4477 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Ostatnio postanowilam przekonac sie do Burzujki, bo czytalam duzo pozytywnych opini. Czy ktoras z Was miala podklad Healthy mix? z owocami?
Mam zamiar kupic, bo mam 7 euro w prezencie od sklepu takze doplace tylko drugie 7. Powiem Wam, ze jestem rozczarowana kosmetykami z wyzszej polki. Nie polecam podkladow i korektorow YSL, to taki bubel, ze szok!!! Moze powinnam o tym napisac tez na innym forum wizazowym, o opiniach o kosmetykach.
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam go z czystym sumieniem |
|
|
|
|
#4480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzis wybieram sie po ten wlasnie podklad i mam troche watpliwosci, ale dzieki Jestem zdecydowana.
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Buzka
|
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się zastanawiam nad tym "rotacyjnym" tuszem, ale widziałam w necie jakieś video i efekt był okropny- tak zwykle wyglądają rzęsy po machnięciu kilku warstw, czyli jak dla mnie odrażająco, bo lubię efekt gęstej idealnie rozczesanej "firanki"- ale nigdy nic nie wiadomo, może na moich będzie wyglądał dobrze..
Moim ideałem jest Volume Clubbing i ilekroć go zdradzę z innym tuszem Bourjois, to okazuje się to porażką i stratą kasy, bo w końcu i tak kupuję Clubbing i płacę 2x. |
|
|
|
#4484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama nie wiem co kupic, zrazilam sie do wyzszej polki, z powodu ceny i beznadziejnego efektu, dlatego szukam czegos tanszego i dobrego
|
|
#4486 |
|
Raczkowanie
|
Póki co używam Estee Lauder double wear i jestem zadowolona
|
|
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem dość wymagająca jeśli chodzi o podkłady, lecz HM mam już trzeci, i już teraz wiem, że to moja wielka miłość, najlepszy podkład jaki miałam
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Co do HM to wygląda na to, że to i moja wielka miłość, jednak od razu zaznaczam, że tylko ta wersja klasyczna. Wersja serum też ok ale ma wyczuwalnie mniejsze krycie, podejrzewam, że sprawdziłaby się dla osób o cerze normalnej bez przebarwień i niespodzianek (niestety ja nie jestem posiadaczką takowej dlatego klasyczna wersja HM będzie tą, której pozostanę wierna
)
|
|
|
|
#4489 |
|
Zadomowienie
|
Mam w planach zakup tego podkładu. Cery nie mam idealnej, na co dzień używam właśnie ColorStay Buff i myślałam o tym by kupić HM celem rozświetlenia cery. Skoro krycie jest malutkie pomyślałam że będę je mieszać, ma wobec tego pytanie jak się sprawdza taka mieszanka? Nie waży się przypadkiem? I czy w ogóle jakis efekt rozświetlania jest po takim mixie?
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem zadowolna z mieszania podkładów.
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, to dzisiaj jadę i jutro zdam relacje
|
|
#4492 |
|
Konto usunięte
|
widziała któraś z was już nowy fluid, Flower Perfection?
![]() edit: znalazłam informację, że w sprzedaży będzie dostępny od listopada
Edytowane przez e8568007f733d5544c729bc90367d4fe20d6da38_65540b4a0b460 Czas edycji: 2011-10-10 o 21:37 |
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do dziewczyn posiadajacych i konczących podklad Healthyy Mix - ja juz mam koncówke pod napis Bourjois i mam problem z wydobyciem podkaldu - popmpka nie chce juz "dostarczac" mi podkaldu czy Wy tez tak macie? czy mi sie trafil jakis felerny egzemplarz? jak sobie z tym radzicie?
|
#4494 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to znaczy odkęciłam ją i wyciągnęłam to co zostało w opakowaniu czasem wystarczy pokręcić trochę tą pompką i mocno przyciskać
Edytowane przez e8568007f733d5544c729bc90367d4fe20d6da38_65540b4a0b460 Czas edycji: 2011-10-17 o 09:34 |
|
|
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam podkład Healthy Mix i zdaję relację. Jestem bardzo zadowolona. Wzięłam kolor 71 Vanilla Clair, jest praktycznie identyczny od Colorstay Buff. Po nałożeniu wydaje się ciut za jasny, ale pięknie stapia się ze skórą. Byłam przekonana, że się na nim zawiodę, ponieważ zawsze używałam silnie kryjących podkładów, ale jest baaardzo mile zaskoczona
Podkład całkiem dobrze kryje, a przy tym wygląda na bardzo naturalny. Większe niespodzianki traktuję Colorstayem jako korektorem i oba świetnie się ze sobą uzupełniają. Do tego jeszcze róż (Bourjois Rose de Jaspe) i efekt promiennej cery, bez maski i całej twarzy w drobinkach.
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
[1=e8568007f733d5544c729bc 90367d4fe20d6da38_65540b4 a0b460;29892531]widziała któraś z was już nowy fluid, Flower Perfection?
![]() edit: znalazłam informację, że w sprzedaży będzie dostępny od listopada [/QUOTE]też jestem ciekawa- ale boję się wydać kasy w błoto. mam chytry plan kupić HM standardowo i nie wiem czy głupio nie będzie zapytać czy mają próbki z FP? Powinni mieć c`nie? Cytat:
|
|
#4497 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
od czwartku będzie za 56złotych w superpharm. może będą mieli a w Douglasie zawsze mogą Ci zrobić próbkę
|
|
|
|
|
#4498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak któraś już kupi to zdawać relacje!
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem ciekawa czy bedzie miał lepsze krycie niz HM, i czy kolory beda identyczne jak poprzednika, kolor vanilla bardzo mi opdowiada
|
#4500 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny uwazajcie na HM. Zaczal mi ciemniec na twarzy.... Jestem dosc blada i mam najjasniejszy odcien, a i tak wygladam jak solar-tapeta gwiazda... Mieszam go z YSL
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

Nie rozczesuje nic a nic. Owszem wydłuza i robi teatralny efekt, ale w złym tego slowa znaczeniu. Nie osypuje się, ale jest zdecydowanie za rzadki, srednio pogrubia i skleja koszmarnie! Uzywałam juz wczesniej bourjois volume glamour i byłam zadowolona, chociaz one tez były "mokre".
jak na taki produkt to cena kosmiczna!!

Polecam go z czystym sumieniem

czasem wystarczy pokręcić trochę tą pompką i mocno przyciskać