|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
od przedwczoraj zaczęłam jesc suszone sliwki na moje zaparcia i wreszcie mnie ruszylo
jestem mega szczesliwa bo juz zaczynalam sie martwic, ostatnio "niby kupę" robilam chyba z tydzien temu tak więc suszona śliwka moj przyjaciel!Ja z suszonymi sliwkami nie probowalam, ale zaparcia to chyba jedna z gorszych dolegliwosci, przynajmniej w moim przypadku. Probowalam zielonej herbaty, ale niewiele pomoglo, a od okolo dwoch tygodniu jem siemie lniane i to na ,mnie dziala, wiec szczerze polecam Dzis zaszalalam i kupilam sobie bluzeczke i tak jakos odrazu humor lepszy
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Leona, napisałem, że tak
jesli rodzice mają po zestawie plus/minus oboje to jest szansa, że dziecko będzie miało minus ![]() Wszystko zależy od tego zestawu. Gdy rodzic ma plus, to nie wiadomo, czy ma zestaw plus/plus czy ma zestaw plus/minus - w tym drugim przypadku decyduje o rh plus, bo jest mocniejszy. Jesli rjeden odzic będzie miał plus/plus, to dziecko tez będzie miało plus, bo nawet jesli dostanie od drugiego gen minusowy, to ten plusowy od pierwszego rodzica weźmie górę
|
|
|
|
#4473 |
|
Wtajemniczenie
|
aha to ja zle zrozumiałam
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też mam mieć córcię, ale ile waży to jeszcze nie wiem. Dowiem się we wtorek 20.05. Na ostatnim usg 28.03.czy jakoś tak miała 534 g Leoncia pewnie kochana jak tylko Tobie się chce Ja mam na 8:40 wizytkę
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, Leonka, ja mogę mieć problem z wyrażaniem myśli bo staram się dziś używac szarych komórek i mi się chyba przeciążyły
|
|
|
|
#4476 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie wszystkie mamusie
![]() Dziewczyny ale miała dzien9a jeszcze sie nie skonczył!!!)! Pojechałam z mezem do czech po ostatnia wypłate. Normalnie juz sie bałam ze bedziemy cisnac do samego Brna(250 km) po ta kase bo nie moglismy w karvinie znalezc wlasciwego bankomtu. W koncu po 2 godzinach poszukiwań,natrafilismy na jeden jedyny ceskiej spożitelni. Droga powrotna to poprostu seria niefortunnyh zdarzeń! najpierw mandat,jeszcze w czechach. Patrzymy remont drogi ale cisnie prze nami w uliczke autobus to my zanim. A tu za krzaków policja wyskakuje...że droga otwarta tylko dla autobusów. Tłumaczy że żadnego znaku nie było,a policjant na to że był(był jak sie okazało przewrócony,do tego lezał tyłem,przepraszam ale nie mam rentgenu w slepiach!) To jeszcze nic. Wrócilismy do Jastrzebia. Postanowilismy zajechac na stacje zatankowac. Za nami cisnał jakis szczyl w żałosnie odpicowanym maluchu i widac było ze az go cisnie zeby nas wyprzedzic. I wyprzedził kretyn na ostania chwile w momncie gdy my zjezdzaliśmy na stacje... Oczywiscie maz w osatniej chwili odbił,ale jk na złośc trafilismy na dziure w drodze która wyrzuciła nas na kraweznik...poszło koło i na dodatek coś jeszcze (nie znam sie :P) Tak wiec mandat,kupno nowego koło,naprawa samochodu....na to poszła cała osatnia wypłata... eh... |
|
|
|
#4477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
okresu nie ma,podpasek kupować nie musze ale wkładkipożerają kase |
|
|
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu no to sie umowimy tak jak tobie pasuje
![]() Sosnowa mysle ze moje komorki tez sie przyczynily do niezrozumienia![]() oj jak ja sie ciesze ze juz teraz (od jakiegoss 4 miesiaca) nie mam problemow z upławami |
|
|
|
#4479 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak wogóle to powiem wam że ciaza zaczyna już mi dosłownie "ciażyc"
Nocki coraz częściej niekomfortowe bywaja,czesto sie budze,raz mi za gorąco,raz za zimno,każda pozycja na dłuzsza mete juz jest niewygodna,wierce sie jak pokręcona. Do tego te problemy z wypróżnianiem,ciagłe uplawy,obolałe nogi,plecy. Dobrze ze jeszcze mąz jest na tyle cierpliwy że codziennie wieczorami masuje moje obolałe gnaty ![]() Niech mała siedzi tam tak długo jak powinna,do lipca,bron boże jej nie poganiam ![]() ale niech ten czas szybciej leci |
|
|
|
#4480 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze 10 tygodni....trzeba zacisnac zeby i dzielnie dotrwać do konca
|
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
jak tak sie jeszcze ostatnio sie cieszylam ze brzuch mi nie przeszkadza,ze dobrze sie czuje i ze w ogole ciąże przechodze bardzo dobrze a tu od trzech dni marze aby jak najszybciej sie to skonczylo...
|
|
|
|
#4482 |
|
Wtajemniczenie
|
A tu ,musze sie pochwalic, moje dzisiejsze zakupy
![]() znowu zółto,znowu kaczuchy ale wkradły sie tez żyrafyno i oczywiście ja zdjecie prawie aktualne bo z 29 tygodnia
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzosławo bardzo ładna z Ciebie laska.tylko co tam na biurku robi fajka siępytam... ciuszki też bomba
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurzosława śliczna mamusia z Ciebie i piękne zakupki ![]() vERONKA Śliczny brzusio ![]() Kochane ja już po wizycie, dzisiaj nie było macania tylko usg, łożysko ładne, gładkie, mały już 3 tygodnie wyprzedza swój wiek wg OM. Powiedziała ze będzie duży (jak ja go urodzę) .... Powiedziała że jeśli przed porodem będę miała jakąś infekcje wtedy zrobimy czystość pochwy Ogólnie wszystko jest ok, więc się cieszę Na następną wizytę za miesiąc a potem częściej
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
Musze sie wybronić
Papieros owszem leży,ale jest własnością mojego męża ![]() Przed ciążą popalałam czasami,ale rzucilam.Moja druga połówka wciaz obiecuje ze to zrobi....narazie na obetnicach sie kończy.Juz nawet zabroniłam palić mu w domu to cwaniak na balkon wychodzi |
|
|
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
Judi no ladnie duzy chlopak z Tymoteuszka bedzie
Ciesze sie ze wszystko dobrze....Kurzoslawa ladny "baniaczek"...
|
|
|
|
#4487 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=Judi21_84;7555030
Kochane ja już po wizycie, dzisiaj nie było macania tylko usg, łożysko ładne, gładkie, mały już 3 tygodnie wyprzedza swój wiek wg OM. Powiedziała ze będzie duży (jak ja go urodzę) .... Ogólnie wszystko jest ok, więc się cieszę Na następną wizytę za miesiąc a potem częściej[/quote] dobrze że wszystko jest ok Żeby do samego konca od wszystkich napływały tak pozytywne wieści ![]() Dzieki dziewczyny za komplement czuje sie mile podłechtana
|
|
|
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
ale naprawde nie wygladasz jakbys przytyła 12 kg...w przeciwienstwie do mnie gdzie widac te prawie 16kd na plusie...a oto dowód....
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamusiu
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy miałyście już badania OWA - na kiłę i HBs - żółtaczkę? Na czym one polegają? Domyślam się, że obecność przeciwciał żółtaczki oceniają z krwi, a to OWA też?
Pytam bo dziś dostałam od gina skierowanie na te badania. A moje młode na USG odwróciło się dupeczką i cholera dalej nie wiem co będzie
|
|
|
|
#4491 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak dla porównania wygladalam przed ciążą i nikt mi nie powie ze nie widac ze nie przytylam...
wstydze sie
|
|
|
|
#4493 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiecie co.... mnie zyrafki wlasciwie nie kreca.... ani kaczuchy
... ani zadne misie motylki i tak dalej...... ja chce................Maleg o Ksiecia !!!! ale jak na razie nigdzie takiego cuda nie znalazlam - jak na razie w planach na weekend mam w planach malowanie akwareli do zawieszenia nad lozeczkiem (zastapi on recznie wykonany plakat kupiony na koncercie sigur ros- jest oprawiony w bardzo ciezka rame i boimy sie, ze moglby spasc na malego) a potem jak bede miala sobie uszyje sobie sama dekoracyjna kolderke dla malego z wizerunkiem malego ksiecia-bo maly bedzie spal w niby spiworku, zeby ograniczyc szanse podduszenia sie.a poza tym ostatnio opowiadalam swojej babci o naszych zakupach (w tym wlasnie o spiworku) i ona sie obruszyla ze teraz kobiety sa przerwazliwiona bo za jej czasow takie wypadki sie nie zdarzaly .... no a ja jej przypomnialam (czyzby babcia miala skleroze albo cos- w konc prawie 80 lat na karku ma) jak moj genialny braciszek (maz Leonki) poddusil sie kocykiem czy tez poduszeczka.... jak nasza mama go znalazla byl juz fioletowy..... poza tym uwazajcie na starsze rodzenstwo... jak moj brat sie urodzil a ja mialam jakies 2,5 roczku to uwielbialam go karmic landrynkami... chyba nie musze mowic ile razy mlody sie krztusil i znowu powracal fioletowy kolorek
|
|
#4494 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez dostalam teraz skierowanie na badania na kile(juz 2 raz bede je robila) i na HBs..I te badania na kile tez z krwi
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
hbs miałam ale na kiłę nie... hmmm
|
#4496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale masz racje moj brat tez czychal ma moje życie kiedys jak mama go poprosila zeby mnie pokolysal w wózku to mnie wyzucil na meble...a byl nawet zdolny do wyrzucenia mnie za łóżeczko A i leleth wspomne ze moj brat w twoim wieku...i tez trzy lata starszy tak samo jak ty od Darka
|
|
|
|
|
#4497 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
no ja miałam hbs i odczyn wassermana to może to WR...
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzoslawa, Leoncia, ale jakie ladne dziewcznki jestescie
.Jestem totalnie rozczarowana, kolejne usg, kolejna klapa, szybko, bo makaron stygnal, a czekalam 3,5 h! myslalam, ze walne. Dzidzi niewiele co widzialam i niewiece tez co sie dowiedzialam. Chyba na ostatnie usg pojde prywatnie, przynajmniej bede miala radoche z mezem, ze i on cos zobaczy. Za to dzidzi wazy 1,6 kg w 29tyg. i wcina od paru dni tylko czeresnie . Tesc mi dogadza i dzis kupil 3 kg czeresni tylko dla mnie...za to czasami go uwielbiam .O matko, Leleth, ale historie wlasnie sobie poczytalam..poduszenia, i takie tam, niestety slyszalam, ze zdarzaja sie .Andape kochana w koncu kupilas podusie i widze, ze bardzo dluga, niech Ci sie teraz dobrze spi .A wlasnie przypomnialo mi sie, ze moj doktorek zle obliczyl i wpisal mi do karty, ze przytylam 12 kg (a jest 8 kg), no i zaczal sie matwic, dlaczego, zadawac pytania co jem i takie tam i sie zmartwil...poem go uswiadomilam,z e sie pomylil i sie zawstydzil biedazek
|
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
WR to sa badania w kiwrunku kiły a OWA to oznaczenie badan w kierunku chorób wenerycznych....Poplątane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

jestem mega szczesliwa bo juz zaczynalam sie martwic, ostatnio "niby kupę" robilam chyba z tydzien temu
tak więc suszona śliwka moj przyjaciel!

i też mam mieć córcię, ale ile waży to jeszcze nie wiem. Dowiem się we wtorek 20.05.