Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-20, 21:18   #4471
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

No, ja wracam, patrzę.... a tu cisza, że aż w uszach dzwoni Gdzieśta poszły? Toć nic ciekawego w TV chyba nie ma, dzieci śpią Aaaaaa, już chyba wiem co robicie
Dziękuję za komentarze w albumie - jesteście kochane

Się chciałam zapytać czemu Ania milczy ? Albo ja coś przeoczyłam albo nic nie pisała łostatnio Aniaaaaaa ołwer

Dysia i Aga już Wam wcześniej miałam napisać, że podziwiam Was i Waszą organizację przy dwójce takich małych szkrabów. Jakoś wcześniej, jak czytałam posty Czarinki, to niby wiedziałam, że ma 2 dzieciaczków ale tak do mnie nie docierało, że to taaaaki fuuulll obowiązków. Dopiero teraz (ale mam refleks ) uświadomiłam sobie jak musi być trudno Może dlatego tak było, że jak "poznałam" Czarinkę, to już i Alutka i Kondziaczek byli i to było takie oczywiste.
mam nadzieję, że kolki miną szybciorem

Synta jak tam buziulka? Żeś nie miała gdzie tego kija sobie wsadzić tylko w policzek

Kasiu333 zwracam honor Ty jesteś Jak pisałam to jeszcze Twojego posta/u nie widziałam.
Ja się na funkcjonalności pokryć dachowych specjalnie nie znam. Wiem tylko, że dachówka najtrwalsza i najdroższa jednocześnie, gont fajny ale chropowaty i dość szybko mchem zachodzi co nie umniejsza jego walorów, blachodachówka chyba najtańsza z tych 3 pokryć ale właśnie głośna.
Mnie jak budowaliśmy, to się gont nie podobał ale od tamtego czasu przybyło tyle wzorów i kolorów, że można bardzo ładny wybrać. Dobrze macie z Kamilką z tymi budowami. Ja bardzo miło i z rozrzewnieniem wspominam czas budowy naszego domu choć przyznaję, ze był to rok wyjęty z życiorysu. Ale i tak fajnie było
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Edytowane przez Atiluj
Czas edycji: 2008-10-20 o 21:26 Powód: dopisek
Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:24   #4472
kaśka333
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atiluj Pokaż wiadomość
No, ja wracam, patrzę.... a tu cisza, że aż w uszach dzwoni Gdzieśta poszły? Toć nic ciekawego w TV chyba nie ma, dzieci śpią Aaaaaa, już chyba wiem co robicie
Dziękuję za komentarze w albumie - jesteście kochane
Ja sobie oglądam albumiki, odpisuję na posty i piję piwko , a powinnam pisać pracę Aaaa.... może jutro Juz mi się nie chce dziś zaczynać, późno jest i w ogóle

ALBUMIKI
kaśka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:28   #4473
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

No ja też właśnie pifffko wypiłam i się Hadzi na mnie obraził, bo się z nim nie podzieliłam (ostatnie było). No ale czym tu się dzielić? Jednym małym pifffkiem
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:48   #4474
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

hej

...my codziennie chodzimy do przedszkola, wychodzimy z domciu ok 9-9.30 i wracamy 14-14.30. Ja pokonuję pieszo trasę ok. 5km więc ruchu mi nie brakuję. zauważyłam że przez to jestem jakaś nakręcona, mam więcej czasu i z wszystkim jakoś się wyrabiam. Olaf jest bardzo zadowolony z przedszkola, ma tam nawet jednego kolege z Polski-Jasia (3 latka),

pogoda u nas ogólnei do bani-leje, z przebłyskami jednodniowymi kiedy słońce świeci.

wklejam kilka fotek z przedszkola, Olaf w przeciwdeszcowym kobinezonie, trochę wilekim (rozm 86/92), ale te norweske numerację sa takie właśnie i do tego strzeliła mu gumka w prawym rękawie (al ejuż naprawione hhee)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13.10.2008 002.jpg (49,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.10.2008 004.jpg (49,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.10.2008 007.jpg (48,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.10.2008 010.jpg (45,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.10.2008 015.jpg (40,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.10.2008 017.jpg (45,8 KB, 4 załadowań)
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:49   #4475
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

i jeszcze z kolegą Jasiem i Olaf malarz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13.10.2008 046.jpg (44,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.10.2008 056.jpg (46,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.10.2008 061.jpg (48,6 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-10-20, 21:53   #4476
kaśka333
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atiluj Pokaż wiadomość

Kasiu333 zwracam honor Ty jesteś Jak pisałam to jeszcze Twojego posta/u nie widziałam.
Najważniejsze, że zauważyłaś, bo już się miałam obrazić Upiekło Ci sie tym razem A jednym piwkiem to faktycznie nie ma się jak dzielić, więc niech się Januszek nie obraża

garnuszki ale Ci fajnie, że Olafek chodzi do przedszkola, u mnie to niemożliwe do ukończenia 3 roku życia. To bardzo dobrze, że przebywa z dziećmi a i Ty masz troche czasu dla siebie, to chyba jeden z większych plusów, myslę Ależ on pięknie maluje!! Kombinezon troszkę faktycznie duży, ale pociesz się, że będzie miał na przyszły rok Ja w ubiegłym roku kupiłam dwa i oba za duże były, a teraz są w sam raz, więc już mam z głowy jeden wydatek

ALBUMIKI
Stary 2008-10-20, 22:29   #4477
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

KAsiu czasu w sumie tyle samo, bo chodze z Olafem do otwartego przedszkola, czyli dzieciakiz rodzicami! chodizło mi o to że im mniej czasu tym więcej, chodzi o organizację, człowiek potrafi lepiej poukładac sobie wszytsko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-20, 22:43   #4478
golabek
Wtajemniczenie

Witanko

U nas lepiej.Barti całkiem całkiem z nosa już nie leci.Ja za to jakaś osłabiona i mam stan podgorączkowy.

Marta gratki za pracę Trzymam kciuki żeby wszystko ci się ładnie poukładało Czym będziesz dojeżdżać?Dużo czasu ci to pochłonie?

Jula ja też podziwiam Agę i Dysię.Ja wymiękam przy jednym zbóju ale dwójka to ponad moje siły psychiczne

Zmykam bo coś nie mam sił.Albumy zostawiam na jutro.
Dobranoc
golabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 00:52   #4479
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Witam
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, kochane jesteście
Już wczoraj dół przeszedł Wiecie ja tak czasami mam, że zaczynam rozpamiętywać, analizować itp. I wtedy nie jest mi za wesoło, bo zwykle rozpatruję wszystko na swoją niekorzyść. Ale mam tak na szczęście już coraz rzadziej

Dzisiaj przyszła do nas super wiadomość- przyszedł czek z angielskiego urzędu podatkowego- wreszcie Michał dostał zwrot podatku za rok 2006/2007. Półtora roku czekania i nareszcie potężny zastrzyk gotówki Teraz jesteśmy spokojni o kasę w grudniu. Starczy nam spokojnie na wszystko. Jeszcze tylko benefity i zwrot podatku za rok 2007/2008 i będziemy bogaci
Czas szybko leci, już prawie koniec października, jeszcze tylko listopad i wio na swoje. Bardzo się cieszę i nie mogę się już doczekać.

Weekend minął szybko. Wczoraj byliśmy w parku, dzisiaj w pubie (trzeba było oblać zwrot podatku ) i już wieczór poniedziałkowy i Michał do pracy.

Garnuszki albumy super! Zdjęcia ze ślubu przepiękne- wspaniale wyglądaliście. Piękna suknia, piekna Panna Młoda- jak z bajki. W ciąży kwitłaś- piękna z Ciebie kobieta

Dysiu mój Michał też chce kupić volvo kombi, ale mnie się jakoś one nie podobają. Karawany mi przypominają

Madziu myślę,że najgorsze co możesz zrobić to siąść i załozyć ręce i czekać na cud. Cuda się nie zdarzaja, a jakie będą nasze związki i nasze życie- zależy od nas. Prawda pewnie leży gdzieś pośrodku i Ty masz „ale” do Rafała i pewnie on ma „ale” do Ciebie. Jak to w życiu. Myślę że obojgu Wam zależy (Tobie, bo jednak się przejmujesz, a Rafałowi, bo ciągle z Wami mieszka). I uważam tak jak Kasia, że dużo problemów bierze się z tego, że mieszkacie z Twoimi rodzicami- pilnowaliście kiedyś domu teściów i wtedy między Wami było ok., razem gotowaliście, graliście na konsoli itp.
Ja przerabiałam taki układ i wiem jak Rafałowi jest ciężko mieszkać w „obcym” domu. Tym bardziej, że kiedyś pisałaś, że z Twoim tatą się nie dogadują, że Twoja mama grzebie Wam w rzeczach itp. To wszystko na pewno ma wpływ na Wasze pożycie- pretensje, flustracja rośnie i potem są tego skutki. Myślę że Rafal czuje się u Was obco i nieswojo. Pewnie stąd ten brak zainteresowania jakimikolwiek pracami domowymi (Michał u mnie w domu zachowuje się tak samo!!! Nawet lodówki nie otworzy).
I w ogóle stanę trochę w obroie Rafała i myślę, że pomoc kolegom w pracy to nie ucieczka przed obowiązkami, ale po prostu dobre serce. Wczoraj on pomógł komuś, jutro ktoś pomoże jemu. Nie można mieć wszystkich daleko gdzieś, Wiadomo rodzina najważniejsza, ale czasem też trzeba pomóc koledze. Michał też pomagał przy przeprowadzce znajomemu i co? Mam mu z tego powodu ciosać kołki na łbie, że ten czas mógł spędzić ze mną? Pozatym Madziu pisałaś że i tak nie odzywasz się do Rafała, nie wchodzisz do pokoju w którym siedzi, więc ja się nie dziwię że wolał pójść robić inwentaryzację…
Co do jego wybuchów złości, wrzasków, fochów- wiesz Madziu złość rodzi złość, gdy Ty na niego wrzaśniesz, burkniesz on robi to samo I kółko sę zamyka. Ale to działa też w drugą stronę- uśmiech rodzi uśmiech.
Wiem Madziu że trudno być mądrzejszym, wyciągać rękę itp., ale może warto? Może warto jakoś to wszystko naprawić między Wami? Ja nie mówię byś rzucała mu się do stóp, ale przeanalizuj sytuację, zastanów się o co najczęściej masz pretensję, dlaczego Rav nie spełnia Twoich oczekiwań i porozmawiaj z nim. Ale tak od serca, na spokojnie. Nie z wyrzutem, ale z troską o Was, o Wasze wspólne życie.
Może to coś da, coś zmieni? Nic nie tracisz, a możesz wiele zyskać
Myślę że małżeństwo to nie są buty, które wyrzucamy, kiedy nas uwierają. W każdym związku są złe chwile, kłótnie, kryzysy, ale sztuką jest je pokonywać. I wierzę że Wam się uda, bo w końcu się pokochaliście, z Waszej miłości powstała Tatinka i jesteście fajną rodzinką, tylko czasami- tak jak każdy z nas zbaczacie ze ścieżki miłości.
Buziai dla Ciebie

Lachkasia bardzo się cieszę, że między Wami już ok. Oby tak dalej

Kamilka nooooo, panna z Ciebie na medal- piękna fryzura, piękne włosy i piękna kobieta
Fifi przystojniak i tak bardzo podobny do Ciebie. Słodkie ma te dołeczki. I siostra to też Twoje odbicie

Kasia333 przepięknie wyglądałaś na weselu, moim zdaniem przyćmiłaś pannę młodą
Krystianek już taki poważny mężczyzna, uwielbiam go oglądać, zawsze na zdjęciu coś ciekawego robi, jakąś fajna minę strzeli, aż miło popatrzeć

Ja zrobiłam 3 albumy, także zapraszam

Ikola duża buźka dla Ciebie, czekamy na choć krótkiego posta.

Marta i jak pierwszy dzień w pracy?

Ana hop, hop gdzie jesteś??
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 07:59   #4480
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Eloł
Kasiu333

Gratuluję Pokonania Smoka .
My jakoś nie możemy się zebrać do walki ze Smokulcem. Może weekend zaczniemy . Właściwie to powinniśmy jak najszybciej to zrobić bo po nocy Misio ma krostki wokół buzi.
Nocnikowanie też jest "w lesie" ale Jula znalazła inny sposób siusiania na zamówienie.
Wieczorem podczas przebierania w piżamkę pampek jest rozpinany na siedząco i mamusia prosi o siusiu . Misio się napręża, nastraja i w końcu leje w tego rozwiniętego pampka. Po tym następują owacje, brawa i okrzyki radości .
Jak dam radę to jeszcze w pracy wkleję Ci fotke dachu naszego kolegi. Mnie on się bardzo podoba.

Garnuszki
Olaf jest bardzo zadowolony z przedszkola

Fajnie mieć takie przedszkole. To najlepsza rzecz dla takich bąków jak nasze.
Nowe zabawki, dużo przestrzeni no i rówieśnicy .
Powiedz czy Oli zwracał uwagę na to czy jesteś w zasięgu wzroku ??

Heh ! kombinezon ciut za duży ale nie ma tego złego bo siedząc na sankach czy w wozku nie ma obawy że nogawki czy rękawy podwiną się za wysoko.

Czemu "garnuszki" się nazwałaś ?

Golobku

Cieszę się razem z Tobą że gilunki poszły precz. Przez ponad tydzień Misiowi kapało z nosa więc wiem co to za męczarnia dla malca i rodziców.
Ciebie ściskam Mocno i Zdrówka Dużo Ślę !.

Czarinko
Na początku napiszę że nie czepiam się Twoich wypowiedzi choć to może czasem tak wygląda.

nie wchodzisz do pokoju w którym siedzi, więc ja się nie dziwię że wolał pójść robić inwentaryzację…

Zamiast pójść inweta robić równie dobrze mógł spędzić ten czas z Córciąna zabawie w domu lub spacerze. Toć z Tatinkąsię nie pokłócił .
Madzia pisała już parę razy że Rav raczej mało czasu poświęca Tati i jak widać wykorzystuje każdy pretekst aby urwać się od obowiązków .My też czasem drzemy kotyale Miś ma swoje prawa a my mamy obowiązki wobec Niego. Można doskonale spędzić czas z dzieckiem ignorując jednocześnie "wroga".

Martuś
Napisz jak w pracy ! ! !
No i czekam na Szczałę

KamilaFotki pooglądałem. Luxio wyglądasz Pasuje Ci ta... no nie będę pisał co .Niech inne Kuleżanki też mają Siurpyzę

Czarinko
Dzisiaj przyszła do nas super wiadomość-

Nooooo proooooszę .
Najpier News o nowym mieszkanku, teraz super news o kasie ! ! !
Twoje/Wasze życie zaczyna nabierać kolorów co mnie bardzo Cieszy.
Powiedz, "podzieliłaś" już tą kasę.? Będą zakupy AGD do nowego mieszkanka ?? ??
Stary 2008-10-21, 08:47   #4481
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Hej hej
czy ma ktoś i może mi podrzucić na PW adres Dysi??
Proszę

EDIT już mam

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 08:52   #4482
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Cytat:
Napisane przez Hadżi Pokaż wiadomość

Garnuszki
Olaf jest bardzo zadowolony z przedszkola

Fajnie mieć takie przedszkole. To najlepsza rzecz dla takich bąków jak nasze.
Nowe zabawki, dużo przestrzeni no i rówieśnicy .
Powiedz czy Oli zwracał uwagę na to czy jesteś w zasięgu wzroku ??

Heh ! kombinezon ciut za duży ale nie ma tego złego bo siedząc na sankach czy w wozku nie ma obawy że nogawki czy rękawy podwiną się za wysoko.

Czemu "garnuszki" się nazwałaś ?

po pierwsze Olaf jak tylko straci mnie z pola widzenia załąza panikę!

po drugie www.garnuszki.eu he he

po trzecie kombinezon jest cienki przeciwdeszczowy, nie na zimę

Czarinko świetne fotki, masz piękne dzieciaczki, ALa taka modelka a Kondzio "wydoroślał". widzę że dzieci to lodożercy jak mój Olaf. w parku nawet Tatuś się z Wami pobawił, świetna fotka we dowje.

Edytowane przez garnuszki
Czas edycji: 2008-10-21 o 09:21
Stary 2008-10-21, 09:35   #4483
freddy296
Wtajemniczenie

Witam

Jula Zdjecia super... Jarek jaki duzy chlopak Istna Kopia Janusza

Czy Jarek Wam pomaga przy Miśku??? Widze na zdjeciach ze lubi sie z nim bawic, a chyba nigdy nie napisaliscie, ze np zabiera go na spacer czy cos... Zabiera na spacer zeby rodzice mieli troche czasu dla siebie Jarek ma 16 lat o ile pamietam tak?

Hadzi jak juz wspomnialam Juli mozesz byc dumny z Jarka... caly wykapany Tatus...

Wczesniej pisąłam, że Mis to to tez skora zdjeta z Ciebie, ale juz sie wycofuje... coraz bardziej do Juli podobny Sprawiedliwie bedzie jedno taty drugie mamy

Czarinko super ze kaska wpłynęła... Mowia ze pieniadze szczescia nie daja... a jednak troche w tym nieprawdy... Co zamierzacie? jakies wieksze wydatki?

garnuszki Olafcio sliczny Fajnie miec ta,kie przedszkole Dzieci moga sie razem bawic, wyszalec...

Synta to Ci sie udalo przywitanie męza... jak Twoj policzek? Lepiej juz??

ok zmykam popracowac...
Stary 2008-10-21, 11:05   #4484
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Cześć Wam Słoneczka!!
Kiepsko troszku się jakoś czuję od niedzieli, znaczy taka troszkę zmęczona fizycznie jestem, nie wiem w sumie od czego, no ale jakoś tak mnie dopadło... może przejdzie.
Oglądałam wszystkie albumy, foteczki prześliczne, piękni jesteście wszyscy bez wyjątku!!

Garnuszki - Twoje zdjęcia tez są słodkie, fajnie masz z tym przedszkolem, taki trening przed tym 'prawdziwym'? szkoda tylko, że mimo towarzystwa Olafek tak szybko i drastycznie reaguje na Twój brak, ale w sumie to przeciez jeszcze jest malutki więc co się dziwić.

Franiu - dobrze, że już jesteś i że dałaś znać bo na serio zaczynałam się martwić, coś jak Ty zaczynały mi najgorsze historyjki do głowy przychodzić, zamilkłaś w takim momencie... no ale już oki. Teraz tylko trzymam kciuki żeby z TŻ Wam się poukładało.

KasiuL - cieszę się, że udało Wam się przezwyciężyć ten kryzys, oby ich było jak najmniej a najlepiej wcale. Może taki 'urok' Waszego wspólnego zycia, inni mają ciche dni lib drobne sprzeczki a Wy prawdziwe burze - grunt by po nich zawsze wychodziło słoneczko - jak sama napisałaś zresztą. Buziaki wielkie i trzymaj się, miłego wypoczynku u mamy - a jak na ten wyjazd zareagował TŻ?

Czarinko - jak Cię nachodzi dołek to oglądaj sobie Wasze zdjecia, z tych które wkleiłaś do albumu bije takie ciepełko i radość, no i jesteście na nich wszyscy razem, tak jak być powinno. To trudne żeby zapomnieć, ale nie masz innego wyjścia, głowa do góry!!

MadziuM - nie doradzę bo kiepsko mi to wychodzi, ale mam nadzieję że jakoś się dogadacie z Rafałem, szkoda że mieszkacie z rodzicami to potrafi duuuużo napsuć krwi. My mieszkaliśmy u rodziców Adama przez pierwsze 5 miesięcy i też nie wspominam tego okresu zbyt słodko. To było od razu po ślubie więc w naszych relacjach nic nie popsuło no i nie było jeszcze wtedy dziecka, ale czułam się tam fatalnie.

Muszę kończyć bo szef się kręci, może jeszcze później wpadnę... buziaki!!
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 11:30   #4485
golabek
Wtajemniczenie

Witanko

Ja ciut lepiej.Mały właściwie całkiem ok po za tym że zębole powróciły Już 2 noce budzi się z płaczem o 3.Potem się chwilę bawi i wraca do snu ok.4.Wczoraj popołudniu też mi rozpaczał.Kurde kto wymyślił zęby Ciągle z nimi problemy

Hadżi dzięki Siły mi potrzebne Katar przeszedł nam w zaskakującym tempie aż w szoku jestem bo przedtem trwał ok 10dni a tu raptem 3.Misio cudny chłopak Jarek za to dorosły facet

Czarinka podpisuję się pod twoją wypowiedzią w 100% w sprawie mieszkania osobno Fajnie że kasa dotarła i niedługo będziecie sami Przeszłości mówię precz liczy się to na co mamy wpływ czyli teraz

Martuś jak tam na "wolności" było 1y dzień? Często się zastanawiam jak to będzie zmoim powrotem.Kurcze jak pomyślę ze tyle mnie ominieA z drugiej strony czasem mam dość szczególnie przy ząbkowaniu

Synta ale wypadek

Garnuszki super foty

Zmykam do krupnika
golabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 11:57   #4486
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Garnuszki
po pierwsze Olaf jak tylko straci mnie z pola widzenia załącza panikę!

Na początku zawsze tak jest. Mama na miejscu Musi Być i Koniec . Może jak troszkę dłużej pochodzicie to Olli się "otrzaska", pozna lepiej kolegów i Panie i nię bezie już "Syreny"
Ponoć płacz jest zawsze gdy trzeba od dziecka odejść ( w przedszkolu). Gdy mama/tata znika z horyzontu malec uspakaja się. Zawsze jest jakaś Ulubiona Pani która przygarnie i ukoi żal lub kumpel który w zabawę wciągnie .

Fredyś
ale juz sie wycofuje... coraz bardziej do Juli podobny

Fcale Nie , Miś jest podobny do mnie, do mnie, do mnie

Jarek czasem się pobawi z Misiem jednak na spacerki razem nie wychodzą. Czasem wołam starszego aby chwilę popatrzył gdy malec się bawi na dworze ale to wszystko.

Golobku

Ja ciut lepiej.Mały właściwie całkiem ok

Luxio ! Przegoń szybko chorobę i cieszcie się spacerkami bo Zuotom Jesień właśnie mamy.

zębole powróciły

Ło, masz Ci los . Jak nie urok to @ .

Pora kaffkę strzelić
Stary 2008-10-21, 12:18   #4487
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Oooooo właśnie czegoś mi brakowalo. Nie wiedziałam czego, ale Hadżi mi podpowiedział- KAWKI!!!!!
Zaraz sobie strzelę kawkę i niestety muszę poprasować, bo sterta urosła z pięciu pralek co najmniej. No ale tak to już jest jak się czegoś nie robi regularnie.

Dziękuję za wszystkie komentarze, jesteście kochani

Teraz tak króciutko, potem będzie dłużej
Stary 2008-10-21, 12:37   #4488
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Czarinka
Zaraz sobie strzelę kawkę
Ooooo znalazłem bratnią duszę do picia .
Kawę już mam a teraz mi się Coli zachciało .
Widziałem że Beatkaaa rano była ale nic nie skrobnęła .

Ana też poczytała , poczytała wiuuuuuu w regały poleciała .

Jula mówiła abyśmy już przestali dawać o 23 małemu pićku bo:
"Być może przez ten pełny brzuszek Skubaniec nocne wędrówki po łóżku uskutecznia"
Wprawdzie się nie budzi ale przez sen pełza we wszystkich kierunkach .

Jak Go biorę do odbicia to mówię że "Teraz odbijemy brzuszek"
Miś prawie zawsze odpowiada "Taa"
Stary 2008-10-21, 14:56   #4489
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Aaaaa tam, w dooopie mam prasowanie. Obiad już zrobiam, teraz powinnam za prasowanie się wziąść, bo Ala z Michałem po sklepach się buja, Konrad śpi... Ale nie chce mi się Prasowanie nie zająć, nie ucieknie. Nowe pranie się już suszy na sznurku, także poczekam na dokładkę

Właśnie Michał do mnie dzwonił ze sklepu agd, że znalazł mnóstwo lodówek i pralek, które mu się podobają i koniecznie musimy je obejrzeć. Kurczę, podniecony był jak baba w centrum handlowym ze złotą kartą w kieszeni
Te pieniązki ze wzrotu na pewno zostaną spożytkowane albo w sprzęt agd,albo w meble. Zobaczymy jeszcze. Michał powiedział mi, że jego kolega ma nieużywaną pralkę (tzn. on jej używał, ale teraz wynajmuje mieszkanie gdzie już mają pralkę, więc ta stoi w garażu nieużywana) i chce nam ja dać... No nie wiem, głupio mi tak brać za friko pralkę, zobaczymy jeszcze- albo ją od niego odkupimy, albo wypożyczymy. Nie wiem jeszcze. Ten kolega wogóle dużo nam pomógł- zawiózł Alę do lekarza, jak ją ta nerka bolała, dał nam szafę dla dzieci i kredens dla nas. Pozatym mnóstwo zabawek i książek Trolle dostały po jego dzieciach. To jest ten Hiszpan o którym kiedyś wspominałam- Alberto. Pracują razem z Michałem i się trochę kumplują. To właśnie jemu Michał pomagał przy przeprowadce.
Pozatym przyszedł list ze szpitala, z datą wyznaczonego usg Alicji- w piatek na 16:45. I Alberto znowu aoferował się że zawiezie Michała z Alą.
Także dobrze że są jeszcze ludzie którzy potrafią pomóc drugiemu człowiekowi. Zenek ma samochód, ale jeszcze nigdy, przenigdy nie zapytał się czy nie pojechalibyśmy z nim na zakupy spożywcze, widzial jak Ala była chora, jak się kadła na ziemi, bo ją ta nerka bolała. Ale nawet nie zapytał co się stało, czy zawieść Alę do lekarza. A kij mu w oko. Facet ma 37 lat a jest sam jak palec, nie ma nikogo, oprócz swego samochodu. I myślę że przyjdzie taki dzień w którym zrozumie że nie opłaca się być takim bęcwałem.

Aaaa i dzisiaj przyszedł kolejny zaległy czek- ale to już "drobne" w porównaniu z wczorajszym

Hadżi ja nie uważam że się czepiasz moich wypowiedzi- w końcu każdy ma swoje zdanie i warto się go trzymać. Zgadzam się z Tobą że każdy rodzić ma obowiązki w stosunku do dziecka, ale nie każdy potrafi zapanować nad swoim fochem. Pozatym Madzia kilka razy pisała, że Rav coś tam robił przy Tati, ale zrobił to źle i Madzia zwracała mu uwagę. Jasne że trzeba reagować gdy np. dziecko za lekko jest ubrane na spacer itp. Ale czasem warto przymknąć oko na "pierdołę" i docenić starania. Bo jak się słyszy "to źle, tamto nie tak" to się potem odechciewa wszystkiego (przypomniała mi się sytuacja, jak TŻet Marty nałożył tył na przód pampersa Witkowi i Marta wtedy nic nie powiedziała i moim zdaniem zachowała się super, bo doceniła to, że mąż chciał pomóc, zrobić coś sam przy dziecku )
Madzia Ty nie gniewaj się na mnie, bo może odbieraz to tak, jakbym Ciebie obarczała winą za to wszystko, a tak nie jest. Nie jest absolutnie tak, że Ty zła i niedobra a Rav biedny i niewinny. Tylko pewnie wina leży gdzieś po środku i czasami trzeba wyluzować i odpuścić- i sobie i mężowi. Pomyśl Madziu nad tym czy Rafał zawsze jest taki wstrętny? Czy zawsze ma daleko gdzieś Ciebie i Tati? Wiesz, ja wierzę, że z Rafała jednak dobry chłopak, bo buca przecież byś nie pokochała, nie?
Ja trzymam ciągle za Was kciuki

Garnuszki no prawda jest taka, że to Michał zawsze jest bardziej aktywny na placu zabaw niż ja. Ja zwykle sadzam dooopsko na ławce i się "relaksuje". A on gania z Trollami

Co do lodów- Ala to straszna lodziara Zje wszędzie i w każdej ilości. Konrad jeszcze nie bardzo- poliże parę razy i odpycha rękę. Widocznie za zimne dla niego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 19:01   #4490
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

witam
powiem wam tylko dwa słowaHAZARD i ALKOHOL
chyba nie musze pisac obszernego posta...zreszta nie mam ochoty...narazie jest ciezko...ciezko zapomniec i po prostu zyc dalej jakby sie nic nie stalo...bo stalo sie DUZO jak dla mnie...taki stary a taki nieodpowiedzialny...zosta wia zone i synka bez wiesci a potem wraca i oczekuje radosnego powitania...
nie bylo radosne...owszem-juz jest lepiej ale nadal mam drzazge w sercu i zal...bo tego wystepku nie da sie usprawiedliwic ot tak po prostu....
achhhhhh...

http://www.garnek.pl/daczyk
Franka2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 20:04   #4491
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet

dziękuję wszystkim za przemiłe komentarze, byłam w lekkim szoku
Cieszę się, że podoba Wam się moja nowa fryzura (dłuższa wresja boba) i włosy. (bardzo lubię dbać i pielęgnować je, ale to już wiecie)
POtwierdzę, tylko, że na zdjęciach jest moja siostra

KAsiu333 - masz rację co do budowy i bycia, niebycia razem. Myślałam, że macie odłożone na cały dom. MAm nadzieje, że doczekam wybierania płytek i mebli. POwiem Ci, że jeszcze nigdy tak nie byłam oszczędna tak jak teraz (nie mylić ze skąpstwem).
Kiedyś byłam zwodzona obietnicami taty i jak bym się na to nie "nabrała" to mielibyśmy łatwiej, bo odkłasalibyśmy kasę od ponad 5 lat.

Moniko - zdjęcia świetne, jak zawsze, Olaf przefajny chłopak, wszędzie go pełno
Fajnie, że chodzicie do przedszkola, wcześniej Ci się uodporni na infekcje. A jak u was wygląda sprawa z językiem. JAkiego uczycie Olafa?

Franka - no proszę... co za rozbójnik!
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 20:08   #4492
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Kotki,Myszki i inne Robaczki witam Was cieplutko.
Usprawiedliwienie na moja nieobecnosc jest tylko jedno - upierdliwa kolezanka.Moze slowo "upierdliwa" to za mocno powiedziane...Otoz tydzien temu przyszla do mnie do sklepu dziewczyna na zakupy; po akcencie poznalam,ze nie jest stad (czyli hiszpanka) wiec zapytalam skad jest.Okazalo sie,ze to tez Polka,w moim wieku,ma dwojke dzieci -coreczke 2,5 roku i syn 14 miesiecy.Faaajna dziewczyna,super nam sie gada i w ogole ale poprzestawiala mi caly rozklad dnia.Przychodzi do mnie codziennie i siedzi po 2 godz.(w sklepie).Z jednej strony fajnie,bo sie nie nudze ale z drugiej...ja potzrebuje wizazu,Was a jak ona u mnie jest to niestety nie wypada siedziec przed kompem.Troche mnie mecza te wizyty,bo nie mam czasu na to co lubie

Bylismy tez dzis z Isiem u lekarki-prywatnie,bo do tych konowalow w osrodku nawet nie warto jechac.Po poludniu zauwazylam,ze Isiu lapie sie za pampersa i poplakuje.Sciagam wiec ta pieluche,patrze a on ma calego siusiaczka spuchnietego i zaczerwienionego.Zadzwoni lam migiem do tej naszej lekarki i powiedziala,ze mozemy przyjechac.Okazalo sie,ze Maly ma jakas infekcje bakteryjna (nawet chyba wiem skad-wczoraj jak przyszlismy z placu zabaw to piasek mial nawet w pampku wiec pewnie tam jakies swinstwo siedzialo).Dostal Augmentin,masc do smarowania siusiaczka,lek przeciwbolowy (Dalsy) i kapsulki oslonowe na zoladek.Teraz spi moj bidulek...
Po lekarzu mielismy dodatkowa przygode.Weszlismy do apteki zeby wykupic leki (w samym centrum Huelvy,gdzie ruch jak cho***ra),a ze drzwi byly otwarte to ten maly piernik rzucil sie w ich kierunku i wyskoczyl na niesamowicie ruchoma ulice.To normalnie CUD,ze nie wpadl pod samochod.

musze konczyc,bo maly sie obudzil i placze...

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 22:02   #4493
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Cytat:
Napisane przez Ana2 Pokaż wiadomość
Bylismy tez dzis z Isiem u lekarki-prywatnie,bo do tych konowalow w osrodku nawet nie warto jechac.Po poludniu zauwazylam,ze Isiu lapie sie za pampersa i poplakuje.Sciagam wiec ta pieluche,patrze a on ma calego siusiaczka spuchnietego i zaczerwienionego.Zadzwoni lam migiem do tej naszej lekarki i powiedziala,ze mozemy przyjechac.Okazalo sie,ze Maly ma jakas infekcje bakteryjna (nawet chyba wiem skad-wczoraj jak przyszlismy z placu zabaw to piasek mial nawet w pampku wiec pewnie tam jakies swinstwo siedzialo).Dostal Augmentin,masc do smarowania siusiaczka,lek przeciwbolowy (Dalsy) i kapsulki oslonowe na zoladek.Teraz spi moj bidulek...
Po lekarzu mielismy dodatkowa przygode.Weszlismy do apteki zeby wykupic leki (w samym centrum Huelvy,gdzie ruch jak cho***ra),a ze drzwi byly otwarte to ten maly piernik rzucil sie w ich kierunku i wyskoczyl na niesamowicie ruchoma ulice.To normalnie CUD,ze nie wpadl pod samochod.

biedactwo małe, ucałuj go mocno, całe szczęście że nic mu się nei stało po wtargnięciu na ulicę!!!

Franka brak mi słów do Twojego TŻ-ta

Kamilko do Olafa zwracamy się tylko w języku polskim, w przedszkolu używany jest tylko norweski więc tyle kontaktu z tym językiem mu wystarczy

dziękuję wszystkim za miłe komentarze zdjęć!

zrobiłam nowy album, chętnych obejrzenia zapraszam
https://wizaz.pl/forum/album.php?u=101332

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 22:33   #4494
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

A ja już uciekam. Właśnie ściągnął mi się HP i Zakon Feniksa, także mówię Wam do jutra.
Mam włączony program do ściągania, także komp chodzi mi jak czołg. Dałam radę obejrzeć tylko jeden album i poczytać komentarze (dziękuję Wam ) Króciutko tylko napiszę:

Ana ucałuj Isiaczka, biedactwo małe oby infekcja szybko przeszła. I klaps w tyłek mu się należy za wbiegnięcie na ulicę
Parę dni temu miałam podobn sytuację- Ala mi z wózka wypadła prawie prosto pod koła palanta który cofał na przejściu dla pieszych, nie patrząc w lusterka, ani w tylna szybę. Na szczęście cofał powoli a ja szybko zareagowałam. Ale nogi miałam jak z waty.

Franka przykro mi z powodu TŻeta
Stary 2008-10-21, 22:33   #4495
kaśka333
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość

Dzisiaj przyszła do nas super wiadomość- przyszedł czek z angielskiego urzędu podatkowego- wreszcie Michał dostał zwrot podatku za rok 2006/2007. Półtora roku czekania i nareszcie potężny zastrzyk gotówki Teraz jesteśmy spokojni o kasę w grudniu. Starczy nam spokojnie na wszystko. Jeszcze tylko benefity i zwrot podatku za rok 2007/2008 i będziemy bogaci
No brawo Państwo burżujscy!!!

Cytat:
Madziu myślę,że najgorsze co możesz zrobić to siąść i załozyć ręce i czekać na cud. Cuda się nie zdarzaja, a jakie będą nasze związki i nasze życie- zależy od nas. Prawda pewnie leży gdzieś pośrodku i Ty masz „ale” do Rafała i pewnie on ma „ale” do Ciebie. Jak to w życiu. Myślę że obojgu Wam zależy (Tobie, bo jednak się przejmujesz, a Rafałowi, bo ciągle z Wami mieszka). I uważam tak jak Kasia, że dużo problemów bierze się z tego, że mieszkacie z Twoimi rodzicami- pilnowaliście kiedyś domu teściów i wtedy między Wami było ok., razem gotowaliście, graliście na konsoli itp.
Ja przerabiałam taki układ i wiem jak Rafałowi jest ciężko mieszkać w „obcym” domu. Tym bardziej, że kiedyś pisałaś, że z Twoim tatą się nie dogadują, że Twoja mama grzebie Wam w rzeczach itp. To wszystko na pewno ma wpływ na Wasze pożycie- pretensje, flustracja rośnie i potem są tego skutki. Myślę że Rafal czuje się u Was obco i nieswojo. Pewnie stąd ten brak zainteresowania jakimikolwiek pracami domowymi (Michał u mnie w domu zachowuje się tak samo!!! Nawet lodówki nie otworzy).
I w ogóle stanę trochę w obroie Rafała i myślę, że pomoc kolegom w pracy to nie ucieczka przed obowiązkami, ale po prostu dobre serce. Wczoraj on pomógł komuś, jutro ktoś pomoże jemu. Nie można mieć wszystkich daleko gdzieś, Wiadomo rodzina najważniejsza, ale czasem też trzeba pomóc koledze. Michał też pomagał przy przeprowadzce znajomemu i co? Mam mu z tego powodu ciosać kołki na łbie, że ten czas mógł spędzić ze mną? Pozatym Madziu pisałaś że i tak nie odzywasz się do Rafała, nie wchodzisz do pokoju w którym siedzi, więc ja się nie dziwię że wolał pójść robić inwentaryzację…
Co do jego wybuchów złości, wrzasków, fochów- wiesz Madziu złość rodzi złość, gdy Ty na niego wrzaśniesz, burkniesz on robi to samo I kółko sę zamyka. Ale to działa też w drugą stronę- uśmiech rodzi uśmiech.
Wiem Madziu że trudno być mądrzejszym, wyciągać rękę itp., ale może warto? Może warto jakoś to wszystko naprawić między Wami? Ja nie mówię byś rzucała mu się do stóp, ale przeanalizuj sytuację, zastanów się o co najczęściej masz pretensję, dlaczego Rav nie spełnia Twoich oczekiwań i porozmawiaj z nim. Ale tak od serca, na spokojnie. Nie z wyrzutem, ale z troską o Was, o Wasze wspólne życie.
Może to coś da, coś zmieni? Nic nie tracisz, a możesz wiele zyskać
Myślę że małżeństwo to nie są buty, które wyrzucamy, kiedy nas uwierają. W każdym związku są złe chwile, kłótnie, kryzysy, ale sztuką jest je pokonywać. I wierzę że Wam się uda, bo w końcu się pokochaliście, z Waszej miłości powstała Tatinka i jesteście fajną rodzinką, tylko czasami- tak jak każdy z nas zbaczacie ze ścieżki miłości.
Buziai dla Ciebie
Czarinko myślę to samo i kiedyś też to napisałam, ale mam wrażenie, że Madzia sie troszkę o to obraziła. Wiem po sobie, że nie można tylko brać, trzeba również dawać. Marcin był palantem i zachowywał sie wręcz podle, ale ja też dolewałam oliwy do ognia. Reagowałam tak jak Magda i kiedyś napisaliśmy sobie na kartkach (bo nie umieliśmy porozmawiać a papier przyjmie wszystko) co nas denerwuje a za co kochamy. Kto wyliczył komu więcej wad??? Ano ja Marcinowi... I troszkę się nad tym zastanowiłam... A Marcin npaisał, że kocha mnie za to, że znalazłam taki sposób na "rozmowę" bez nerwów i brakuje mu... zwyczajnej czułości, a prawda jest taka, że ja nie potrafię jej okazywać, a facet to taki miś którego trzeba przytulać. Taka jest prawda i warto czasem "przytulić kropka", bo będzie się cieszył jak głupek i nam to wynagrodzi. Po tej kartkowej rozmowie juz nic nie mówiliśmy tylko... wiadomo Nie mówię, że mi łatwo, bo uczę się kochać inaczej i widzę, że udaje mi się to. Nie jest to ta sama miłość i nigdy nie będzie, zbyt wiele złego się stało, ale teraz zaczynam mieć w mężu partnera i to jest chyba najważniejsze w związku... A w chwilach słabości zawsze mam przed oczami cytat z Małego Księcia, (gdzie róża to dla mnie małżeństwo) "Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to co oswoiłeś. Jesteś odpowiedzialny za swoją różę... Jestem odpowiedzialny za moją różę- powtórzył Mały Książe aby zapamiętać..." Madziu to działa, wierz mi... Nie znaczy to, że będzie sielanka, ale małymi kroczkami dorośniecie do tej dojrzałej miłości, trzeba spróbować i ja Wam kibicuję.

Cytat:
Kasia333 przepięknie wyglądałaś na weselu, moim zdaniem przyćmiłaś pannę młodą
Krystianek już taki poważny mężczyzna, uwielbiam go oglądać, zawsze na zdjęciu coś ciekawego robi, jakąś fajna minę strzeli, aż miło popatrzeć
Dorotko bardzo dziękuję

Cytat:
Eloł
Kasiu333

Gratuluję Pokonania Smoka .
My jakoś nie możemy się zebrać do walki ze Smokulcem. Może weekend zaczniemy . Właściwie to powinniśmy jak najszybciej to zrobić bo po nocy Misio ma krostki wokół buzi.
Nocnikowanie też jest "w lesie" ale Jula znalazła inny sposób siusiania na zamówienie.
Wieczorem podczas przebierania w piżamkę pampek jest rozpinany na siedząco i mamusia prosi o siusiu . Misio się napręża, nastraja i w końcu leje w tego rozwiniętego pampka. Po tym następują owacje, brawa i okrzyki radości .
Jak dam radę to jeszcze w pracy wkleję Ci fotke dachu naszego kolegi. Mnie on się bardzo podoba.

Ja też się ociągałam z oduczaniem smoka, ale w końcu twardo postanowiłam i udało się

Cytat:
Jula mówiła abyśmy już przestali dawać o 23 małemu pićku bo:
"Być może przez ten pełny brzuszek Skubaniec nocne wędrówki po łóżku uskutecznia"
Wprawdzie się nie budzi ale przez sen pełza we wszystkich kierunkach .

Jak Go biorę do odbicia to mówię że "Teraz odbijemy brzuszek"
Miś prawie zawsze odpowiada "Taa"
Jestem za Uważam, że nie powinniście o tej godzinie mu juz butli dawać, ale to Wasza sprawa Koniecznie wprowadzić w życie i dać tu znać jaki efekt!!!

Cytat:
Napisane przez golabek Pokaż wiadomość
Witanko

Ja ciut lepiej.Mały właściwie całkiem ok po za tym że zębole powróciły Już 2 noce budzi się z płaczem o 3.Potem się chwilę bawi i wraca do snu ok.4.Wczoraj popołudniu też mi rozpaczał.Kurde kto wymyślił zęby Ciągle z nimi problemy
Ale Wy macie sajgon z tymi ząbkami, nie zazdroszczę, biedny Barul się nacierpi

Cytat:
Napisane przez Kamilanet Pokaż wiadomość

KAsiu333 - masz rację co do budowy i bycia, niebycia razem. Myślałam, że macie odłożone na cały dom. MAm nadzieje, że doczekam wybierania płytek i mebli. POwiem Ci, że jeszcze nigdy tak nie byłam oszczędna tak jak teraz (nie mylić ze skąpstwem).
Kiedyś byłam zwodzona obietnicami taty i jak bym się na to nie "nabrała" to mielibyśmy łatwiej, bo odkłasalibyśmy kasę od ponad 5 lat.
Tak to z tatusiami, hehe... Wiem coś o tym, u mnie kochany teściunio dobroczyńca dał! Ale teraz pokłony trza bić. Nie pisałam o tym, bo to żenujące, ale kiedyś Wam napiszę. Wiem tylko, że od tatusia-teściunia nie wezmę grosza

Cytat:
Napisane przez Ana2 Pokaż wiadomość
Kotki,Myszki i inne Robaczki witam Was cieplutko.
Usprawiedliwienie na moja nieobecnosc jest tylko jedno - upierdliwa kolezanka.Moze slowo "upierdliwa" to za mocno powiedziane...Otoz tydzien temu przyszla do mnie do sklepu dziewczyna na zakupy; po akcencie poznalam,ze nie jest stad (czyli hiszpanka) wiec zapytalam skad jest.Okazalo sie,ze to tez Polka,w moim wieku,ma dwojke dzieci -coreczke 2,5 roku i syn 14 miesiecy.Faaajna dziewczyna,super nam sie gada i w ogole ale poprzestawiala mi caly rozklad dnia.Przychodzi do mnie codziennie i siedzi po 2 godz.(w sklepie).Z jednej strony fajnie,bo sie nie nudze ale z drugiej...ja potzrebuje wizazu,Was a jak ona u mnie jest to niestety nie wypada siedziec przed kompem.Troche mnie mecza te wizyty,bo nie mam czasu na to co lubie

No to masz koleżankę krajankę Tylko, żeby Cię nam nie zabrała!!! Ucaluj Isiaczka, mam nadzieję, że szybko mu przejdie I uważaj na niego!!!

Franka dobrze, że się odezwałaś, rozumiem, że nie chcesz pisać o swoich problemach, mam nadzieję, że się wszystko ułoży

Marta odezwij się!!!! Na nockę zostałaś???

ALBUMIKI
Stary 2008-10-21, 23:28   #4496
kaśka333
Zadomowienie

A jeszcze troszke Wam ponudzę. To przykre, ale chyba mój tata jest alkoholikiem. Kiedyś dużo pił, nie awanturował się. Potem mamy choroba, jego zawał i przestał. Od pewnego czasu pije tylko piwo. TYLKO to jest od 3 do 6 piw dziennie W domu ma dwa a w piwnicy i garażu resztę i ściemnia, że po coś idzie. On mysli, że ja głupia jestem i nie widzę Dziś odkryłam "skład" w piwnicy Mama nas tak wychowała, że tatusiowi nie można nic powiedzieć i mimio, że to głupie to jakoś nie mogę. Blokuje mnie to, że mieszkam u niego, za nic nie płacę i oglnie to bardzo dobry człowiek. Jak jest trzeźwy to moge z nim pogadać na każdy temat ale jak widzę, że jest zawiany to mi się haftować chce. Zamykam sie w pokoju i nie wychodzę bo nie moge na niego patrzeć. Moja mam nic nie powie, bo on zawsze się na nią wydrze, a ona sie czuje winna i płacze. Chore jest to dla mnie, bo ja to bym Marcinowi taką awanturę zrobiła, że masakra. No ale mama tak od początku nie reagowała, bo żyła w przeświadczeniu, że kobieta ma gębę na kłódkę trzymać. Podpuszczamy ją z siostrą jak się da ale ona i tak się nie odezwie. JUz nie wiem co robić, bo to jest okropne. Ja też lubie piwo, ale bez przesady, nie uchlewam się codziennie. Mam ochote to kupie sobie jedno i już. Ech... szkoda gadać.

Madziu widzę, że odpisujesz, mam nadzieję, że się nie obraziłaś, ja naprawdę chcę jak najlepiej dla Was, bo fajna z Ciebie babka

ALBUMIKI

Edytowane przez kaśka333
Czas edycji: 2008-11-05 o 21:54
Stary 2008-10-22, 00:30   #4497
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:
Napisane przez kaśka333 Pokaż wiadomość
Madziu widzę, że odpisujesz, mam nadzieję, że się obraziłaś, ja naprawdę chcę jak najlepiej dla Was, bo fajna z Ciebie babka
Kacha chyba miało być: "mam nadzieję, że się nie obraziłaś?" Kukułki znowu hodowałaś?

A tak poważnie to Madzia odezwij się co u Was?

Kurde trochę straszny ten Harry Potter, a ponieważ ja cykor jestem to zaczekam z oglądaniem na Michała

Dobranoc wszystkim
Stary 2008-10-22, 01:02   #4498
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

o Jezuniu...tyle bym wam napisala ale nie mam juz sily...ale wiem jak dzis tego nie zrobie to juz tego nie zrobie.
macie poczesci racje, ja oczywiscie tez nie jestem bez winy...bo ja przeciez "ciagle sie czepiam"..."ciagle czegos chce"
tak jak mowilam, jestem zlosliwa, Rafal tez.

... nie wiem jak wam powiedziec i od czego zaczac...

-z ta inwentaryzacja to ja nie mam pretensji ze poszedl,ta sie z reszta umiowl z dyrem ze bedzie mogl sie zwolnic z koncem m-ca za porozumieniem stron w zamian za obecnosc w inwentaryzacji
-nie odzywalam si do niego wczesniej co mielismy ta ostra wojne, teraz juz przycichlo ale tez rozowo nie jest...
-probowalam rozmawiac...tylko jak wyjezdzam z testem ze MY nie umiemy ze soba rozmawiac, ze My jestesmy tacy i owacy to Rafal mowi ze to tylko Ja taka jestem, ze to Ja sie kloce...w tym jest problem,on nie widzi swoich wad.a jak widzi to przez chwile, jak ja placze albo jak mnie przeprasza, zaraz jest to samo.-wczoraj znow zrobil mi afere o te glupie szuflady...ze wysunelam jedna i powiesilam Tati kurtke zeby doschla bo nie mialam gdzie a u nas w pokoju najcieplej.Malo sie ati nie obudzila tak na mnie wjechal.bo sie szuflady oberwa...juz i tak 3 poszly to co za roznica jedna w ta czy w ta.zabawne ze to jego szuflady sie poobrywalyno niewazne
-wkurza mnie tez ze nie pyta mnie o zdanie tylko informuje, wrecz karze."przyjade do domu,zjem obiad i pojedziemy na zakupy""za 15 min wychodzimy"nie wazne czy ja sie wyrobie ze wszystkiem, nie wspomne ze on nie zrobi nic zeby mi pomoc...ja sie nie licze, moje zdanie tez.jestem poprostu od wykonywania polecien.powiedzialam mu wczoraj o tym.usluszlam ze znow sie czepiam...
-moze faktycznie...malo go chwale.no wiec-dzis jak wrocilam z kursu zastalam ich jedzacych winogrona (obieral ze skorki i wyjmowal pestki), w domu czuc bylo kupe.myslalam ze Tati lata z kupa a to sie okazalo ze Rafal przed chwila zmienial zaskoczylo mnie to bardzo bo wiedzial ze zaraz wracam to mogl poczekac.
- "Wiesz, ja wierzę, że z Rafała jednak dobry chłopak, bo buca przecież byś nie pokochała, nie?"...kiedys byl calkiem inny.teraz wiem ze to geny,charakter.na poczatku naszego zwiazku gadali mi ze tesciu jest taki wladczy bo praca, ze na kierowniczym stanowisku, ze stresy, ze to praca go tak zmienila...gowno prawda.oni juz tacy sa wszyscy w tej rodzinie.oni wiedza najlepiej, oni wszystko wiedza, wszystko maja, wszystkich znaja, wszystko zalatwia,takie figo fago, jak cos nie tak to najlepiej sie przemawia do czlowieka decybelami, jak sie nie chyknie to sie niczego nie osiagnie, wszystko musi byc po ich mysli.jak Rafal sie z ojcem klocizreszta tam sie wszyscy kloca.wiecie to jest charakter, Rafal to ma w genach...ja nie wiem czy ja chce jak tesciowa sie meczyc tyle lat.on jest twarda babka, ja nie.ona probuje walczyc ja mam juz dosc...walczy 25 lat.mi nie na tym w zyciu zalezy, dla mnie noe o to w zwiazku chodzi.potrzebuje partnera, przyjaciela.a jak narazie boje sie odezwac, musze myslec czy przypadkiem jasnie panu sie nie nudzi dialog ze mna, czy mowie to czego chce sluchac.kobiety maja taka potrzebe wygadania sie a Rafal tego nie rozumie.ja zawsze staram sie go wysluchac nawet jesli mnie to nie interesuje. reszta on malo mi mowi, malo rozmawia wiec ciesze sie jak do mnie gebe otworzy
-nie potarafie sie tak porostu usmichnac kiedy jestem na niego wsciekla.no jak mam to zrobic?Rafal mi mowi ze mnie kocha i tak, mimo wszystko...ale ja jakos nie potrafie tego powiedziecwykancza mnie ta chora sytuacja.wiem ze to po duzej czesci przez to ze mieszkamy z moimi rodzicami i mysle sobie czasem ze nie ma co czekac na jaks super prace tylko brac sie za zwykla przecietna prace w sklepie-bo gdzie mnie wezma?-i wyniesc sie na ta stancje i wtedy wszystko sie wyjasni.czy warto czy nie.
moim zdaniem jestesmy calkiem rozni od siebie a jednak mamy wspolne najgorsze cechy charakteru i to nas gubi.trudno nam znalesc wspolna pasje, cos co mozemy robic razem.Rafal nie lubi chodzic na spacery-teraz, kiedys kochal...kiedys przytulalismy sie do drzew a teraz to jest dla niego smiesznekiedys wchodzilismy na wysokie wzgorza i patrzylismy w gwiazdy a teraz sie nie chce...teraz mozna obejrzec cos na you tube, teraz tak ciezko jest cos zrobic razem.stac go tylko na obejrzenie filmu razem...ktory oczywiscie ON wybierze
-hadzi szkoda ze tylko o butach zdolaliscie pogadac...z Rafalem d sie podadac na rozne tematy.a jesli chodzi o buty to akurat rano bylo zimnio i nie wiedzielismy ze tak cieplo bedzie.a pamietasz w jakich spodniech bylam?poza tym owszem Rafal lubi takie buty.ja nie cierpie.teraz kupil sobie fajne zwykle adidasy takie zamszowe brazowe.czy jak tam sie one nazywaja.kupil zeby mi sie chyba bardziej podobache he he

teraz pochwale me dziecie
dzis na spacerku szkla przed nami babka z wozkiem a tatiana "mała dzidzia" a pozniej "mama dzidzi" i pokazala na babke
w ogole zaczyna odmieniac: mamo, mamuni-cos jest np kurtka,mamuniu jak mnie wola,dziadzi, kai np pilka,
nowe slowka:korek, majtki-majki, ogolnie nawija jak stara, ze slowek 2 sylabowych to juz wieksza czesc powtorzy, albo tak podobnie brzmiacychprobuje tez 3 sylabowe.

dzis Tatisia wstala o 9.kaszy nie chciala jesc, na dwor z babcia i z kaja przed 11 tez isc nie chciala-zawsze razem chodzimy,przebrac pieluchy tez nie-ogolny bunt poranny.zjadla dopiero na spacerze po 11.za to duzo pila.na szcescie na spacerze byla grzeczna,w banku tez byla grzeczna w miare a stalysmy w dlugiej kolejce.
..pod wieczor wywalila kwiata z mokra ziemia i jest plama na dywanietrzeba vanishem sprobowac...rozsypala ryz i rzucila pilotem w biedna Kaje...kiedy jej sie to skonczy?aaa i popsula babci parasol

my dzis same bo Rafal na inwentaryzacje na noc poszedl.dzis ostatni raz i koniec.

kupilismy materac do spania a lozko te nasze trzeszczace pojdzie w zapomnienie.jeszcze lozko trzeba dokupic ale to juz nie w tym m-cu.na podlodze bedziemy spac na materacuwazne ze wygodnie.w koncu nowe spanko

Franiu bardzo mi przykro....a ja tak narzekam na swojego

Ana ucaluj Isiaczka w pindolkai od Tati tezbidulek.dobr ze ze pokazal i ze sie kapneliscie to sie gorzej nie zrobilo i w pore mozna bylo zareagowac.pisz czesciej.

Kasiu ja sie nie obrarzam za dobre rady,dziekujewidze ze dzielimy podobne losyja tez mam przyglupiego tescia hi hiprzykro mi z powodu taty...

Czarinko Tobie rwniez dziekuje za radyjak bede miala natchnie to sie zastosuje

...snilo m sie dzis ze mnie rekin zjadl....pewnie rekin to Rafalwkrotce mnie zje...

dobra ide spac,wybaczcie ze nie wszystkim odpisalam ale koniec nocnego maratonu...

za to cmoki dla wszystkich

"...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..."

ALBUMY
TATIANY
https://wizaz.pl/forum/album.php?u=104100
madziaMADZIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 01:05   #4499
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

a co Ty Dorotko jeszcze nie spisz?

"...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..."

ALBUMY
TATIANY
https://wizaz.pl/forum/album.php?u=104100
madziaMADZIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 08:34   #4500
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Franiu - współczuję problemów z TŻ,mam nadzieję że i jedno i drugie nie jest jeszcze w zbyt zaawansowanym stadium i że łatwo Ci będzie męża od tych nałogów odciągnąć. Trzymaj sie dzielnie i pisz częściej.

Ana - fajnie masz z tą nową koleżanką szkoda tylko że przez to nas troszkę zaniedbujesz , mogłaby dać Ci troszkę od siebie odpocząć
Trzymam kciuki coby infekcja Isiaczka szybko przeszła!!
Ja napisałaś o tym że Isiulek wybiegł Ci na ulicę...
wczoraj kolega z pracy opowiadał że był świadkiem wypadku w naszej miejscowości, dwa dni temu. Dziewczynka wbiegła pod samochód na oczach jej młodszego (9 letniego) brata, on zaczął biec do niej i też wbiegł pod samochód, oboje ulegli wypadkom. Dziewczynka połamana trafiła do szpitala a chłopiec helikopterem został przewieziony do Warszawy, ale podobno w nocy zmarł. Kolega opowiadał że siedział z tym chłopcem na kolanach na ulicy i czekał na pogotowie - straszny widok. Tak mało brakuje do nieszczęścia, wystarczy ułamek sekundy nieuwagi... straszne.

Kasiu, Madziu - przykro się czyta Wasze historie i te z przeszłości i te co się teraz toczą. Ludzie potrafią być podli i to najczęściej wobec najbliższych.
Kasiu współczuję przeżyć z teściami no i z tatą. Jak czytałam Twój opis to tak jakbym o swoim tacie czytała z tą tylko różnicą że z nim ciężko jest porozmawiać nawet jak jest trzeźwy, ciężki z niego typ.
Madziu, kurde ja to cały czas mam przed oczami opis Waszej miłości jaki nam Rafał zaserwował gdy byłaś z Tatisią w szpitalu, jak rodziłaś. Był taaaaki szczęśliwy, dumny i zakochany, jak piszesz o tych spacerach... - no czy to możliwe że aż tak się zmienił?!? A może aż tak się wtedy maskował? Nie wiem, ale mam nadzieję że jakoś sobie poradzicie.

Monia - zdjęcia śliczne, nie komentowałam bo nie mam dziś za bardzo czasu w pracy, ale jeszcze je sobie kiedyś pooglądam

Buziaki dla Was serdeczne i wracam do roboty bo dziś nie ma koleżanki i mam nieco więcej na głowie... pa
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości