|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Ja mam tylko leciutko krecone włosy! Miałabym dosyc mocno gdybym po umycoiu wlosow nie spinała gumka ale ja je spinam bo nie lubie miec kreconych i takiej szopy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Raczkowanie
|
A I OŚMIELĘ SIĘ ODPOWIEDZIEĆ NA PYTANIA NIEKTORYCH DZIEWCZYN A RACZEJ TWIERDZENIA JUZ ;]
OSTATNIO ROZMAWIALAM NA TEN TEMAT Z MOJA PANIA GIN A MYŚLE, ŻE JAK O TYM NAPISZE NIE KTORE MAMY SIE USPOKOJĄ NO CHYBA, ŻE JUŻ O TYM WIECIE NIE WIEM BO NIE JESTEM W STANIE CZYTAC NA BIERZACA A JAK NAPISZE TO CO MAM NAPISAC TO MYSLE, ZE NIKT NIC NIE STRACI A MOZE ZYSKA ''TEN SPOKÓJ'' CZASEM PISZECIE O TYCH KŁOCIACH W BRZUSZKU WIEC Z NIMI TO JEST TAK, ŻE ALBO KŁUJĄ PO BOKACH COŚ JAKBY KOLKA CZASEM TO NIEZNOSNY BÓL ALE RACZEJ CHWILOWY, TYM SIE NIE MARTWCIE TO JEST NORMALNE! TO SIE RUSZA NA BOKI MIEDNICA!, ALE JEST TEŻ TAKI BÓL, KTÓRY NALEŻY ZGŁASZAĆ GINKOWI TZW. KŁUCIE U DOŁU BRZUSZKA MOŻE TO NAWET GROZIC... NIE CHCE TEGO WYMAWIAĆ ANI TEŻ MARTWIĆ NIKOGO DLATEGO TAKIE BOLE ZAWSZE ZGLASZAJCIE! no to tyle na ten temat myśle;] |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jrozstepy tylko na jednej nodze na udzie wewnatrz ale to tak mam od zawsze, nie wiem dlaczego tylko na tej jednej nodze, mam takie rysy.... ale teraz w czasie ciazy nie zrobiły mi sie jeszcze nigdzie, ani jeden, przed ciaza jak i obecnie uzywam oliwki dla dzieci wczesniej z johnsona a teraz z bambino, ale nie codziennie, czasem mi sie nie chce to nie smaruje ze 3 dni ale kurcze musze sie zmusic i smarowac codziennie zwłąszcza teraz jak wszystko intensywnie rosnie! Moja mama w ciazy nie miala zadnych rozstepwo a duzo wskazuje na to ze ja powtorze jej ciaze ze mna, czyli mały brzuch, waga 4 kg i zero rozstepow A wogole to ja sie juz cieszylam ze przestałam wymiotowac bo mialam spokoj prawie 2 tyg az do dzis.... o 17 musialam obejmowac wc i to bez powodu bo nic nie zjadłam wczesniej! ale juz sie przyzwyczailam ze taki juz moj los |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Raczkowanie
|
Ja miałam w tamtym tygodniu w piatek a nastepne mam 7.11 ;D To już jest polowkowe bedziemy sprawdzac czy dzidziak dobrze rozwiniety itp itp no i płeć ;DDDDD
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasem mam klucia w dole brzucha, mowilam o tym lekarzowi mojemu i powiedzial zeby brac nospe i polozyc sie, ze jesli to nie jest bardzo mocny bol ze nie da sie wytrzymac i nie dochodza do teog skurcze to wystarczy sie polozyc bo widocznie za duzo ruchu albo źle siedzialam itp, dopiero jak zacznie bardzo mocno bolec brzuch to wtedy leciec do niego albo do szpitala, bo lekkie kłucia czy pobolewania sa normalne bo swiadcza o rozciaganiu sie macicy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja lece, bo zaraz ukochany z pracy przyjezdza a musimy jechac do miasta na spotkanie w spr mieszkania kurcze a ja nawet nie ubrana taki flejtuszek
DOBRANOC SYSKIM MAMUSIA ICH BRZDĄCOM |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie tak miałam i moja gin powiedziała że mam nadal ciałko żółte z prawej strony czy coś i może mnie kłóć a najczęścej przy przeciąganu albo schylaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zadowolona z whirlpoola mam piec i pralke, indesitu bym nie kupila bo kojarzył by mi sie od razu z moja praca ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no 2 razy dziennie to chyba przesada bo skorze tez trzeba dac odpoczac i pooddychac, zreszta ja bym chyba na glowe dostala smarujac sie kilka razy dziennie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Raczkowanie
|
Ja tez polecam whirlpool a zdecydowanie odradzam pralki amica. Nie wiem czy to u mnie był jakiś szczególny pech ale po 3 latach zardzewiał bęben i brudził pranie tak skutecznie ze poniszczylo nam sie kilka fajnych ubran i trzeba bylo pralke zmienic..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Raczkowanie
|
A ja jeszcze raz zapytam bo przedtem moj post zginął w ferworze naszo-klasowym
![]() Chcialam zapytac czy wiecie cos na temat tego czy dla malenkiego dziecka lepszy jest sztywny wózek taki ktory sie nie buja czy raczej taki na pasach? Jakoś tak zawsze mi sie kojarzylo ze na pasach lepszy a tu okazuje sie ze zdecydowana wiekszosc to wózki na amortyzatorach które są dużo twardsze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 |
Raczkowanie
|
Ja znów słyszałam ze te wszystkie specyfiki na rozstepy to pic na wode fotomontaż i niezły marketing...
Wiadomo na pewno poprawią nawilzenie skóry i moze cos tam dobrego zrobią ale jesli rozstepy maja sie zrobic to sie zrobią ze smarowaniem czy bez. Po prostu niektorzy mają takie skłonności... Popatrzcie na swoje mamy.. moja byla w ciazy w czasach kiedy nie bylo balsamow do ciala.... a o kremach na rozstepy nikt nie snił ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zadomowienie
|
emzeta, buziaczekk, dull dzięki za odpowiedzi
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to wozki na amortyzatorach, wcale nie sa twardsze, wiozki na paskach żle mi sie kojarzą, bo kiedys te stare kupe lat temu jako wieksze dziecko wozilam dzieci sasiadow w takich wozkach i wiem ze one strasznie bujały! raz nawet omalo nam sie nie przekipnał ten wozek od bujania, zreszta chyb 90% wozkow jest na sztywnych ramach i ja taki zdecydowanie wole, musisz pojeździc i takim i takim wozkiem i zobaczyc czym ci bedzie lepiej i co doradza sprzedawca albo poprostu poszukaj na necie lub zapytaj tutaj ns forum na watku o wozkach bo my nie mamy doswiadczenia w wozkach tak jak ci ktorzy juz to przerabiali i maja pojecie, ja zaraz sprobuje cos poszukac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Raczkowanie
|
dopiero zaczynam zagłebiać ten temat wózkowy i pierwsze przybiegłam z tym do Was
![]() bo choć jeszcze niedoświadczone mamuśki jesteście to juz i tak kazda sporo wie na rozne tematy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Własnie wróciłam od ginka i ...ja miałam dziś USG ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
A ja wierzę w balsamowanie ale nie koniecznie na rozstepy zwykła oliwka starczy skóra jest wtedy elastyczna i rozstepy tak łatwo nie wyjdą moja bratowa o siebie nie dbała i jej skóra jest w strasznym stanie i kremy na rozstępy po ciąży już jej nie pomogły.
quote=emzeta;9438489] A jakie to sa az tak nieregularne zeby o ciazy trzebabylo zapomniec? Ja mialam zawsze 30-38 dni i jakos sie udalo... [/quote] No wlaśnie ja też miałam od 30-38 dni i przez to co miesiąc robiłam sobie nadzieję że może już się udało a tu jednak @ przychodziła ale w końcu się udało i bez @ świetnie się żyje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny przepraszam, że tak zniknęłam, ale ten żołądek mnie tak kuł, że wzięłam dwie nospy wypiłam kubek gorzkiej herbaty i usnęłam. Jak wstałam dalej bolało a potem nagle jak ręką odjął przeszło. Myślicie, że to dzidziuś mógł mi gdzieś coś wcisnąć i dlatego mnie bolało? To było kłucie w żołądku, ale tylko z prawej strony. Już się zaczęłam martwić
![]() |
#4494 |
Raczkowanie
|
Pewnie sie w chowanego bawił i mamie stracha narobił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie 2 razy bolal zoladek, myslalam ze to brzuch ale to bylo wysoko i byl to zoladek, przechodzilo jak sie polozylam na dluzej, mozliwe ze maluch gdzies tam sie wcisnal i uciskal tez to bralam pod uwage |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
w pierwszej chwili pomyślalam, że czymś się strułam i marzyłam, żeby nie,
bo wiadomo jak to się kończy, przytulankami z kibelkiem, a powiem Wam, ze dla mnie to masakra. Nienawidzę wymiotować i mam jakiś paniczny lęk przed tym, nieuzasadnione to ale tak mam. Całą ciążę nie wymiotowałam. Ból nie był jakiś nieznośny, ale po całym dniu martwiłam się, żeby to coś poważnego nie było. Nie miałam raczej większych problemów z żołądkiem wcześniej. Ale teraz mi ulżyło...
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze mogla to byc dzidzia. Moze gdzies tam nozke wepchala gdzie nie trzeba ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki, nie mogę Was znaleźć na NK ..... znalazłam tylko Zankę, Raspberry i Gosię j....
jak macie ochotę to znajdźcie mnie ![]() nie było mnie 2 godzinki (w szpitalu u nowego dzidizusia byłam ) aa tu wszyscy juz sie na NK zapoznali a ja nie.... ![]()
#4499 |
Wtajemniczenie
|
a i jeszcze Jastinadę mam...
#4500 |
Zakorzenienie
|
A to moje dane jakby co również z miłą chęcią przyjmę koleżanki z wizażu
Dagmara Smętek Poznań |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.