|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki ~Wiosna - Lato 2006~ cz. II
Kasia haha no agent , dzidzius malutki, no to proboj dalej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zadomowienie
|
Kasia, jak jest taki malutki, to nie masz wyjścia musisz mu gruszką ściągać albo fridą. Jak bobasowi, wpuszczać sól fizjologiczną i ciągnąć. Raz dwa zrozumie, że już lepiej dmuchać
![]() Może da się do parówek namówić. Do miski z mocno ciepłą wodą wsypujesz zwykłą sól jodowaną i samo będzie mu ciekło, bo to bardzo rozrzedza. Miałam straszne problemy ze słuchem i uszami przez ciągłe ropne katary, nawet dmuchając ![]() 95 procet ludzi ma robale, no nieźle. Trzeba będzie się profilaktycznie odrobaczyć. Znam dziecuszko, które walczyło z glistą. Rzeczywiście straszny kaszel jest, bo w ten sposób rozsiewa się jajka. Cała rodzina była odrobaczana. Codzienne zmiany pościeli, piża, ubrań, żeby się tych jajek pozbywać. Koszmarek. A dziś od dłuższego czasu moja pierwsza wolna sobota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek dzien doberek, zakupilam kiecke, wyslana , czekam, teraz tylko mnie los moze wydymac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Justyna ale upierdliwy problem lo matko ![]() ![]() Ide sprzatac syf jak nigdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co moj rastaman zrobil, nalalam wody do wiaderka mialam myc podloge, poszlam tylko na sekunde do wujka czeska po taka ala srobke podtrzymujaca kijek do tego mopa bo wylecial Maly konczyl odkurzanie, dolecial do kuchni i ODKURZYL MI pol wiadra z woda
![]() ![]() Snieg pada i pada i juz tle napadalo ze szok oby padalo jeszcze hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
Cos spokojnie tu
![]() Do nas wczoraj przyjechal kuzyn TZeta, bo zona w Polsce, to sam sie nudzi, wiec go zaprosilismy. Posiedzielismy troche, podrinkowalismy i po 3:00 poszlismy spac ![]() ![]() Teraz skonczylam sprzatac, siedze i nudzeeeee sie ![]() ![]() Monka ja mysle tak, jak Edytcia ![]() ![]() My znowu gramy w totka, dzisiaj 35 mln € do wygrania ![]() ![]() ![]() ![]() Gdzie sie wszystkie pochowalyscie ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Rozeznanie
|
cześc dziewczynki.
nareszcie mam trochę siły zeby cokolwiek napisać .Przechorowałysmy z Ninką ponad tydzień .Obydwie na antybiotyku. Oslabiło mnie to strasznie. A Ninka jescze chwilami pokasłuje ,dlatego w pniedzialek chcę isc z nia na kontrolę. Wczoraj pojechałam załatwiać moje sprawy spadkowo- gospodarskie.I w sumie to co chciałam to załatwiłam.Na szczęscie mój braciszek tym razem robił za kierowcę ,więc przynajmniej to mi odeszło . Najgorzej,ze jeszcze jedną sprawę spadkową musismy mieć w legionowie ,jakby ostrołęka to było za mało. dzisiaj za to zaszalałam z Oskarem na zakupach i` korzystając z wyprzedazy kpiłam mu w Reporterze dwa swetry i koszulę . A sobie w koncu buciki rekingowe badury.zapłaciłam za nie prawie trzy stówki ,ale mysle ,ze bylo warto. od poniedziałku do roboty i odrabiać zaległosci ,o na pewno sporo mi się narobiło przez ten tydzien |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
Hej i ja jestem w końcu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie odebraliśmy dziś wyniki i pasożytów i grzybów brak. Niby powinnam sie cieszyc, ale wiem ze to nic nie oznacza ![]() ![]() W sprawie kupek - Ala robi ale dalej po swojemu, czyli jak jej nie upilnuję i w porę nie wysadzę to robi w majty, wrrr ![]() Byliśmy dzis w przedszkolu i 90% całego pobytu przesiedziałam w drugim pokoju ![]() ![]() ![]() Gosiula teraz masa osób choruje, dobrze ze już z tego wyszłyscie ![]() Monka pokaż jaką sukienke wybrałaś??? A co odkurzacza to Kartal dał czadu, dobrze ze jakiegoś spięcia nie było! Edycia a Ty co taka zarobiona? Mnie też robale brzydzą i przerażają ale jestem świadomo ogromu problemu dlatego chcę wiedzieć jak najwięcej ![]() Śnieżynko dzięki za wysłanie, ja zaraz kliknę Ci Leg Magica ![]() Badania będę powtarzać ale tym razem wyślę jej do sławy w tym wzgledzie ![]() http://www.laboratoriumfelix.com/analizy.html
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2009-01-31 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Wika ja pl dn przespalam
![]() Kiecke kupilam taka, prosta, jedynie kolor odjechany,(jak sie komus nie podoba to pisac szczerze nie pogryze haha) ![]() ![]() Doridee no to dobrze ze nie ma robali, zadna z metod ci nie daje ci 100% pewnosci, tam tez na filmie mowili, co stego ze dzis nie jestes zarazony , jak jutro albo za pare dni po badaniach mozesz byc.Tazke rob regularne badania i bedzie git i my tez musimy bo innej opcji nie ma ![]() Gosiula ale was wzialo, dobrze ze juz lepiej Sniezynka no no baluje sie baluje |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Ulalaaaa, jaki tu spokoj, pochorowaly sie czy co ????
Doridee dziekuje ![]() Gosiula sa jakies plusy Twojego powrotu do pracy- codzienne posty na Wizazu ![]() Kurcze te weekendy tak szybko mijaja, ze szkoda gadac. Ale niech leci ten czas, byle do wiosny ![]() Od srody bedziemy z TZetem chodzic na basen, co tydzien ![]() ![]() ![]() A plany na wakacje macie juz jakies ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Rozeznanie
|
Śnieżynka- nie ma czasu na wizaz ,zapieprz w pracy teraz mama .wiadomo -koniec tamtego i początek tego roku.
Zazdroszczę basenu .Ja miałam teraz jechac z dzieciakami do tropikany ,ale niestety tyle wirusów panuje ,ze strach. Doridee- płytki dostałam już nastepnego dnia .BARDZO DZIĘKUJĘ . Niestety tej drugiej nie mozemy obejrzeć ,bo Nina najchętniej oglądałaby non stop zwierzaki. Dziękuję również za próbki ,jeszcze nie miałam okazji wypróbować . jakbyś pamietała o tych perfumach ,to byłoby super. monka -czy Ty kiedyś brałaś wózek do samolotu .Na podręczny ,czy do głównego bagażu? Zastanawiam sie nad wzieciem latem wóżka dla Ninki,ale nie bardzo chce mi sie go ciągnąć ze sobą . Kurcze byłam w piatek na terenie ,gdzie mój mąż spędził kilka lat i teraz szkoda mi coraz bardziej będzie sprzedawac te ziemię i domek ,ale chyba nie mam wyjścia ,bo mieszkac tam nie będę ,a wszystko stoi i niszczeje. Przynajmniej zrobię jakiś konkret z tych pieniędzy. ale jednak żal . |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Rozeznanie
|
Edycia Z okazji urodzin,
które są raz w roku Niechaj będą szczęśliwe i pełne uroku Składam Tobie szczere życzenia Aby się spełniły najskrytsze marzenia
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Edyciu Kochana od nas też najlepsze życzenia Urodzinowe - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo uśmiechu na co dzień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monka sukienka ładna i kolor też bardzo mi sie podoba ![]() ![]() Śniezynko my planów nie mamy, aż tak daleko w przyszłość nie wybiegam ![]() ![]() Gosiula pamiętam o perfumkach, ale na razie cieżko będzie. Cieszę sie, ze płytki przyszły tak szybciutko i Ninka zadowolona ![]() Nie wiem co miałąm jeszcze pisać, Ala domaga sie zeby jej buźkę pomalować w kotka, no to spadam ![]()
#4483 |
Zakorzenienie
|
witka, ale padnieta jezem a dobrze jeszcze nie wstalam
![]() ![]() Gosiula jasne ze bralam wozek, mozesz wziasc ze soba, albo odrazu im dac na tasme, potem odbieraz z tasmy albo pod samolotem ci go daja.Nie wiem teraz jak to jest czy placi sie za wozek czy nie, bo do 2 roku zycia masz gratis .Ja juz dawno nie bujam z wozkiem bo maly niechce siedziec a to dlamnie klopot , zwlaszcza przy moim LYLO LYLO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EYCIA STOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OO LAT ![]() ![]() ![]() ups to nie te zyczenia wiec zycze Tobie powodzenia , pomyslnosci i duzo gosci, niech prezentow dadza kuuuuuupe, ups wiec zycze tobie kupeeeeee ![]() ![]() Sniezynka my tez zero planow, jakis konkretnych , czas i szmalec pokaze , tz standardowo chce bujac do turcji. Doridee no sukienke strawilam podoba mi sie, choc ta biala z kolekcji tadashi byla cudna, ale ahhh no kij z tym Na butki czekam czy mi potwerdza Kiecka ma dojsc na 5 a buty nie wiem , mam nadzieje ze zdarza hehe bo ubije Zato kupilam sobie takie o to flip i flap butki hehe http://www.allsaintsshop.co.uk/produ...637&position=3 , bede miec do rozszerzanych spodni. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-02-02 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Szczęścia, zdrowia, pomyślności Czerp z życia same radości! Niech los Ci zawsze sprzyja, A co złe niech Cię omija. Dużo słodkości, szczęścia w miłości Samych luksusów, milion całusów. Niech odejdą precz gorycze Z głębi serca Tobie życzę. O czym myślisz, o czym marzysz Niech Ci w życiu się przydarzy! Najszczersze życzenia, marzeń spełnienia! Zyczy Kasia z zaloga ![]() Doridee jak tylko dojdzie do mamy i ona da mi znac, wtedy ja dam Tobie ![]() ![]() Monka mnie sie buty podobaja, bardzo ladne, klasyczne beda pasowac do wszystkiego ![]() Djamelka co Ty tak malo sie odzywasz ?? Pisz, jak sie czujesz, jak Twoj brzusio itd... ![]() Moja Olivia strasznie w nocy kaszlala i dzisiaj jej nie puscilam do przedszkola. Robie co chwilke cieple herbatki, podaje syrop i mam nadzieje, ze przejdzie
![]() ![]() EDIT: Monka te co teraz wkleilas Flip cos tam, to wogole mi sie nie podobaja. Oj nie, nie moj styl ![]() Edytowane przez Sniezynka21 Czas edycji: 2009-02-02 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Monka aaaa, boskie te flip flapy
![]() ![]() ![]() Śnieżynko Ala też wczoraj i w nocy pokasływała, a ja już cała w stresie czy to nowe choróbsko ![]() ![]() Cały weekend zastanawiałam sie czy słać próbki do Kamirskiej , raz byłam przekonana że tak, ale za chwilę zmieniałam zdanie. Jednak podjęłam decyzję ze wysyłam, ale aż boję sie wyniku... Chyba nie czytałam o kimś u kogo nie znalazłaby czegos ![]() ![]()
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2009-02-02 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Sniezynka ja mowie na nie Flip i Flap albo charlin cheplin to taki styl i mi sie z nimi kojarza
![]() Doridee ja mam 38 rozmiar, ale mysle ze do rozszerzanych na dole spodni , beda gites wygladac ![]() ![]() ![]() Noooo baje to ty masz z tymi robalami, ja dalej nie zrobilam , bede polowac w tym tyg na kupsztala ![]() ide sie ubierac i smigam po sciagi , ale zmeczona jestem, chodze od tyg spac miedzy 3 a 5 rano a potem jak zombi funguje bo nie wyrabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Edytciu
![]() Pomarańcze i banany niech Ci tańczą dzionek cały. Niech wesoło ćwierka ptaszek, goście niech naniosą flaszek. Hipopotam zejdzie z drzewa, niechaj Doda Ci zaśpiewa. Uśmiech towarzyszy wiernie - moc uścisków masz ode mnie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
Edytcia
![]() Życzę Ci, abyś w tym odwróconym, pokręconym świecie potrafiła odnajdywać pewny grunt pod stopami. Abyś zawsze wiedziała po co i dla kogo warto żyć i o co walczyć. Abyś kochała i była kochana. Życzę Ci marzeń wielkich i odważnych i odwagi by je spełniać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za życzenia
![]() monka kiecka fajna, szpilki też. Te filp-flapy ciekawa jestem jak na żywo wyglądają, ale wydaje mi się że do spodni będą git ![]() gosiula dobrze, że widać koniec tych spraw spadkowych. Z butów od Badury będziesz zadowolona, są bardzo wytrzymałe i ładne. Produkcja jest tu w Wadowicach. Tż chodzi już drugi rok w tych butach i nic im nie ma. Może podziel, jeśli się da tą ziemię co macie i część zostaw, a resztę sprzedaj. Może kiedyś dzieci, już jako dorośli by chciały się tam wyprowadzić? Nigdy nie wadomo, jak się ich los pokręci. A na ziemi nigdy nie stracisz. Śnieżynka wakacje to odległy czas, a jak będziemy załątwiać jakieś pozwolenia na budowęto raczej się skończy na tatrach, czy jeziorze żywieckim. Napewno odwiedzimy w Anglii mojego brata i tyle. Doridee a ile kosztujętakie badania zwykłe co robiłąś na robale? |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Edycia dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() Chcialam kupic dzidkowi kuchnie , ale jak patrzylam na pudelko to ona taka malutka ze hej a za 100 zloty , za delikatna dla LYLO LYLO no bo jak mu sie zupa spali , albo cos nie uda ugotowac( na nigy oczywiscie) to zaraz by polamal. Bede musiala opczaic a wieksza masywna w normalnych rozmiarach bo u nas w ruch patelnie ida ze hej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziołszki!
Weekend spędziliśmy tym razem dla odmiany na naszych włościach, na kanapie ![]() ![]() Droga Edytciu, wszystkiego najjjjjjjjjjjlepszego, najjjjjjjjjjpiękniejszego i najjjjjjwspanialszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, szczęscia i pociechy z Zosi i jej rodzeństwa ![]() ![]() ![]() ![]() Powiem Wam dziewczyny, że jestem strasznie "gupkowata" ![]() ![]() Pamiętacie jak wyglądały Wasze jajniki w obrazie USG??????????? (tzn. jak to pisało w opisie) Gosiula, jeśli ziemia ma sporą powierzchnię to podzieliłabym i część z domem sprzedałabym, a część ziemi zostawiłabym w razie czego. Nie wiadomo co życie przyniesie, a przecież ziemi nikt nie ukradnie ani nie zniszczy. No ale jeśli jest to niewielka działka wypełniona zabudowaniami to faktycznie lepiej sprzedać, bo wartość będzie spadać z upływem czasu. Daleko to od Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
Gosia a nie masz tele do niego? zadzwonilabys i powiedzialb by ci co to oznacza . Nie mialam takiego usg,szczerze to nawet nie pamietam
![]() ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-02-02 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zadomowienie
|
Gosia, w googlu nie ma czegoś takiego jak drobnocystowy obraz. Jesteś pewna, że tak powiedział? Bo jak w googlu nie ma, to nie istnieje
![]() A to USG robił twój lekarz czy jakiś inny? Monka, jak na ciebie pasuje rozmiarówka amerykanska? Miałaś jakiś ciuch ze stanów? Edycia, sto i sto i sto lat, i milion dzieci takich pinknych jak Zosieńka i zdrówka na te dzieciaczki i fooooorsssyyy na chatę oddzielną ci życzę ![]() Śnieżynka, nam pewnie forsy na wakacje zabraknie, jak zwykle i będziemy coś sklejać w ostatniej chwili i za ostatnie grosze ![]() Doridee, wysyłaj próbki, jak robale są to lepiej wiedzieć o nich coś więcej i wydusić dranie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Gosiu ja też wpisywałam w google hasło drodnocystowe/wy/wych i nic nie wyskoczyło
![]() Niestety też nie pamiętam co mi mówili na temat jajników ![]() ![]() Edycia ja miałam skierowanie na robale. Jedynie sprawdzałam grzyby na własną rękę, ale kasa wywalona w błoto bo prawidłowo powinni hodować ok 14 dni a u nas hodują 2 dni więc nawet jak były to nie zdążyły wyrosnąć... Chciaż podobno przy totalnym przerości candidy wystarczą te 48h. Nie wiem.. Ala oprócz tych zaparć i bólów brzuszka nie ma innych objawów, które mogłyby mnie niepokoić ![]() ![]() A teraz muszę kupić gdzieś taki wkład do lodówki turystycznej i jakoś to wszystko zaplanować i będę wysyłać nasze próbki ![]() Balujesz??? ![]()
#4495 |
Zakorzenienie
|
Justyna nie mialam jeszcze szmat ze stanow
![]() ![]() Doridee byliscie w przedszkolu? w co sie tam bawicie? jakie zabawy maja , podpowiedz cos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Monka my teraz przedszkole mamy tylko dwa razy w tygodniu, w środy i w soboty
![]() ![]() ![]()
#4497 |
Zakorzenienie
|
Gosia ja nie miałam nigdy usg jajników, przynajmniej nie przypominam sobie
![]() Doridee nie baluję, może w sobotę będziemy balować, bo wtedy tż ma urodziny. Zosia też uwielbia bawić sę figurkami, albo maskotkami i robi teatrzyk ![]() Używałaś kiedyś podkładu mary kay mocno albo średnio kryjącego? Bo właśnie muszę sobie coś kupić i zastanawiam się nad tym a nad tymi próbkami estee lauder co ostatnio pisałaś. Wychodzi teraz nowa gazetka dla dzieci "Littlest Pet Shop" o zwierzakach włąśnie i tych figurkach - świetne one są. Ja spadam, do jutra. Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2009-02-02 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
No to moj maly LILO LYLO ma parcie na patelnie, garnki, lyzki drewniane, wałki, tłuczki, łopaki, szpatuly, ble ble ble ble
![]() ![]() Edycia ten co Doridee pokazywała ze sa próbki to on jest light czy jakos tak to nie bedzie tak kryl dobrze, jezeli masz mocne przebarwienia to dupa tak mi sie wydaje ![]() ![]() Justyna mam sprawe, wiesz gdzie we Wrocku ejst dobre opalanie natryskowe i najlepiej jakb było blisko bielan, no ale nie musi , liczy sie jakosc obsługi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Edycia mam resztkę tego średnio kryjącego MK, hmmm jest niezły, na co dzień spoko. Myślę że są porównywalnej trwałości i jakości
![]() ![]() ![]() Ja tez już spadam do wyrka ![]() ![]()
#4500 |
Rozeznanie
|
Hehe, dziewczyny
![]() ![]() Allllleeee, jak nie mogłam znaleźć nic o drobnocystowych jajnikach (jestem pewna, że tak własnie powiedział, bo dokładnie zapamiętałam właśnie ten fragment, żeby coś wynieść z tego badania, bo wyniku do łapki nie dają ![]() Muszę Wam powiedzieć, że sie zdenerwowałam. Miałam robione już 3 USG dopochwowe, ale to dzisiejsze przebiło wszystkie inne na głowe. Tak mi głęboko wsadził tą fifkę, że cały wieczór czuję to nieprzyjemne uczucie ![]() Edit: Wszystkie poszłyście spać?????? ![]() Ja tez zaraz idę, ale najpierw pokażę Wam, co mnie tak zmotywowało do odchudzania. Wlaśnie to zdjęcie, które nakleilam sobie na lodówkę, hehe. Szkoda, że nie wpadłam na ten pomysł wcześniej. Nie zaczynałabym 50 razy, ehhhh. Zaraz obok, rownież na centralnym miejscu w kuchni, laurka którą otrzymałam od mojej Kingusi tydzień temu ![]() Śnieżynko, gdzie Twój licznik straconych kilogramów????? Ja tu wchodzę, żeby zobaczyć czy zaktualizowałaś a tu nie ma licznika ![]() Parapet, tak, ten lekarz, który robił USG jest moim ginekologiem, Myślę, że on poprostu stworzył sobie to wyrażenie o obrazie jajników, bo wiedział, że to idzie do karty i nikt oprócz niego nie ma do niej wglądu. Maciczka i jajniczek są u niego na porządku dziennym ![]() No dobra laseczki, to dobranoc ![]() Edytowane przez Gosia_Szymonek Czas edycji: 2009-02-03 o 00:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.