Dzieciaczki ~Wiosna - Lato 2006~ cz. II - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-30, 22:18   #4471
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki ~Wiosna - Lato 2006~ cz. II

Kasia haha no agent , dzidzius malutki, no to proboj dalej co masz do stracenia. A w jaki sposob probowalas? musisz znalesc cos takiego co mu sie spodoba, albo przez zaskoczenie wydmucha , albo tak sie wkreci w zabawe ze zapomni ze taka mala kruszynka dzidzia jest ze jeszzcze nie musi hehehe aparat. Nie dygaj nauczy sie Pobawcie sie w byka, fajnie jakby jakas bajka byla a poterm moglibyscie go nasladowac, noga tupac sie odpychac, zrobic ala kolczyk , jakies rogi , ktos moze byc toreadorem z ta czerwona szmata , bo byk niby tak wydmuchuje powietrze, odpycha sie i lecie.No proboj cos zaskutkuje, a jak nie to przyjdzie samo Jak to mowil moj tz jak sie spil z wujaszkiem NOOOOO PROBLEMO hehe problemo bylo nastepnego dnia
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 07:41   #4472
parapet
Zadomowienie

Kasia, jak jest taki malutki, to nie masz wyjścia musisz mu gruszką ściągać albo fridą. Jak bobasowi, wpuszczać sól fizjologiczną i ciągnąć. Raz dwa zrozumie, że już lepiej dmuchać
Może da się do parówek namówić. Do miski z mocno ciepłą wodą wsypujesz zwykłą sól jodowaną i samo będzie mu ciekło, bo to bardzo rozrzedza.
Miałam straszne problemy ze słuchem i uszami przez ciągłe ropne katary, nawet dmuchając

95 procet ludzi ma robale, no nieźle. Trzeba będzie się profilaktycznie odrobaczyć. Znam dziecuszko, które walczyło z glistą. Rzeczywiście straszny kaszel jest, bo w ten sposób rozsiewa się jajka. Cała rodzina była odrobaczana. Codzienne zmiany pościeli, piża, ubrań, żeby się tych jajek pozbywać. Koszmarek.

A dziś od dłuższego czasu moja pierwsza wolna sobota
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 08:03   #4473
monka23
Zakorzenienie

Dzien doberek dzien doberek, zakupilam kiecke, wyslana , czekam, teraz tylko mnie los moze wydymac , albo paczka zniknie, albo to albo tamto siamto , zeby nie bylo idzie .Kolor ..... fioooletowy haha imprezowa bardziej, ale wydaje mi sie ze wpolaczeniu ze szpilkami bedzie git Teraz tylko akcja zdobyc te cholerne szpilki.

Justyna ale upierdliwy problem lo matko a taka mala glisda

Ide sprzatac syf jak nigdy
Stary 2009-01-31, 11:01   #4474
monka23
Zakorzenienie

Wiecie co moj rastaman zrobil, nalalam wody do wiaderka mialam myc podloge, poszlam tylko na sekunde do wujka czeska po taka ala srobke podtrzymujaca kijek do tego mopa bo wylecial Maly konczyl odkurzanie, dolecial do kuchni i ODKURZYL MI pol wiadra z woda , pol biego wiaderka poszlo w odkurzacza, kurka sekunda normalnie a ten taki numer wykrecil, susze teraz ten odkurzacz bo woda jeszcze kapie, ale wsadzilam do kontaktu i dziala .
Snieg pada i pada i juz tle napadalo ze szok oby padalo jeszcze hehe
Stary 2009-01-31, 14:32   #4475
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cos spokojnie tu

Do nas wczoraj przyjechal kuzyn TZeta, bo zona w Polsce, to sam sie nudzi, wiec go zaprosilismy. Posiedzielismy troche, podrinkowalismy i po 3:00 poszlismy spac Cale szczescie dziewczynki daly pospac

Teraz skonczylam sprzatac, siedze i nudzeeeee sie TZet pojechal z Olivia na zakupy, a ja siedze z Sarenka, tyle ze ona spi

Monka ja mysle tak, jak Edytcia Dojda wszystkie sukienki i bedziesz miala dylemat, ktora wlozyc

My znowu gramy w totka, dzisiaj 35 mln € do wygrania Ostatnio mialam trojke Moze bede bogata

Gdzie sie wszystkie pochowalyscie ???
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 14:59   #4476
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

cześc dziewczynki.
nareszcie mam trochę siły zeby cokolwiek napisać .Przechorowałysmy z Ninką ponad tydzień .Obydwie na antybiotyku. Oslabiło mnie to strasznie. A Ninka jescze chwilami pokasłuje ,dlatego w pniedzialek chcę isc z nia na kontrolę.

Wczoraj pojechałam załatwiać moje sprawy spadkowo- gospodarskie.I w sumie to co chciałam to załatwiłam.Na szczęscie mój braciszek tym razem robił za kierowcę ,więc przynajmniej to mi odeszło .
Najgorzej,ze jeszcze jedną sprawę spadkową musismy mieć w legionowie ,jakby ostrołęka to było za mało.

dzisiaj za to zaszalałam z Oskarem na zakupach i` korzystając z wyprzedazy kpiłam mu w Reporterze dwa swetry i koszulę .
A sobie w koncu buciki rekingowe badury.zapłaciłam za nie prawie trzy stówki ,ale mysle ,ze bylo warto.

od poniedziałku do roboty i odrabiać zaległosci ,o na pewno sporo mi się narobiło przez ten tydzien
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 19:46   #4477
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Hej i ja jestem w końcu Dużo czasu zajęło mi czytanie różności na forum gazety a i wiecej czytałam tym mniej wiedziałam Wiele osób nie poleca tej aparatury do diagnozowania pasożytów Twierdzą że to tylko wyłudzanie pieniędzy, często wyniki są zafałszowane, wykrywaja robale bo ta maszyną można też leczyć i widomo trzeba kilka sesji przejść Nie wiem już jakie badania zrobić aby wiedzieć na 100% Chyba takowe nie istnieją
W każdym razie odebraliśmy dziś wyniki i pasożytów i grzybów brak. Niby powinnam sie cieszyc, ale wiem ze to nic nie oznacza Co do badań krwi to nie umiem ich czytać Muszę iść do lekarki.
W sprawie kupek - Ala robi ale dalej po swojemu, czyli jak jej nie upilnuję i w porę nie wysadzę to robi w majty, wrrr
Byliśmy dzis w przedszkolu i 90% całego pobytu przesiedziałam w drugim pokoju Wycinaliśmy z innymi mamusiami i tatusiami pierdy na następne spotkanie, będą robić wyklejanki. Fajnie, już niedługo będę mogła ja zostawiać samą

Gosiula teraz masa osób choruje, dobrze ze już z tego wyszłyscie Dostałaś płytki?

Monka pokaż jaką sukienke wybrałaś??? A co odkurzacza to Kartal dał czadu, dobrze ze jakiegoś spięcia nie było!

Edycia a Ty co taka zarobiona? Mnie też robale brzydzą i przerażają ale jestem świadomo ogromu problemu dlatego chcę wiedzieć jak najwięcej

Śnieżynko dzięki za wysłanie, ja zaraz kliknę Ci Leg Magica

Badania będę powtarzać ale tym razem wyślę jej do sławy w tym wzgledzie Tu link i instrukcje, jakby ktoś był zainteresowany:
http://www.laboratoriumfelix.com/analizy.html

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2009-01-31 o 19:48
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-31, 21:11   #4478
monka23
Zakorzenienie

Wika ja pl dn przespalam

Kiecke kupilam taka, prosta, jedynie kolor odjechany,(jak sie komus nie podoba to pisac szczerze nie pogryze haha) http://shop.rockandrepublic.com/stor...productid=1782 i czekam na te buty , bo sa klopoty, nie wiem zwariuje http://www.revolveclothing.com/b/Pro...code=ROCK-WZ11 bo sa tez bordo, ale raczej nie pasuja, co innego do innej kiecki http://www.shoes.com/Shopping/Produc...755&pg=5068861 , chociaz sama nie wiem hehe. Moj tz bedzie miec szary garniak wiec jakos to bedzie wyglada, ja bukiet bialy z akcentem rozowo- fioletowym (nie tym zalobnym) i tz z malym beda miec kfiatuszki pod kolor kiecki , auto na bialo i zalatwiam cos na stol , biale kwiatki z odcieniem fioletu, ale nie wiem jakiej wielkosci jest ten stol takze narazie lipka.

Doridee no to dobrze ze nie ma robali, zadna z metod ci nie daje ci 100% pewnosci, tam tez na filmie mowili, co stego ze dzis nie jestes zarazony , jak jutro albo za pare dni po badaniach mozesz byc.Tazke rob regularne badania i bedzie git i my tez musimy bo innej opcji nie ma

Gosiula ale was wzialo, dobrze ze juz lepiej

Sniezynka no no baluje sie baluje
Stary 2009-02-01, 21:15   #4479
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ulalaaaa, jaki tu spokoj, pochorowaly sie czy co ????

Doridee dziekuje

Gosiula sa jakies plusy Twojego powrotu do pracy- codzienne posty na Wizazu

Kurcze te weekendy tak szybko mijaja, ze szkoda gadac. Ale niech leci ten czas, byle do wiosny

Od srody bedziemy z TZetem chodzic na basen, co tydzien ciesze sie, jak nie wiem. Ale z drugiej strony przymierzalam dzisiaj kostium kapielowy i mam ogroooomny celluit kurde mam nadzieje, ze po plywaniu zniknie

A plany na wakacje macie juz jakies ???
Stary 2009-02-02, 07:14   #4480
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Śnieżynka- nie ma czasu na wizaz ,zapieprz w pracy teraz mama .wiadomo -koniec tamtego i początek tego roku.
Zazdroszczę basenu .Ja miałam teraz jechac z dzieciakami do tropikany ,ale niestety tyle wirusów panuje ,ze strach.

Doridee- płytki dostałam już nastepnego dnia .BARDZO DZIĘKUJĘ . Niestety tej drugiej nie mozemy obejrzeć ,bo Nina najchętniej oglądałaby non stop zwierzaki.
Dziękuję również za próbki ,jeszcze nie miałam okazji wypróbować .
jakbyś pamietała o tych perfumach ,to byłoby super.

monka -czy Ty kiedyś brałaś wózek do samolotu .Na podręczny ,czy do głównego bagażu? Zastanawiam sie nad wzieciem latem wóżka dla Ninki,ale nie bardzo chce mi sie go ciągnąć ze sobą .

Kurcze byłam w piatek na terenie ,gdzie mój mąż spędził kilka lat i teraz szkoda mi coraz bardziej będzie sprzedawac te ziemię i domek ,ale chyba nie mam wyjścia ,bo mieszkac tam nie będę ,a wszystko stoi i niszczeje.
Przynajmniej zrobię jakiś konkret z tych pieniędzy.
ale jednak żal .
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 07:52   #4481
djamelka
Rozeznanie

Edycia Z okazji urodzin,
które są raz w roku
Niechaj będą szczęśliwe
i pełne uroku
Składam Tobie szczere życzenia
Aby się spełniły
najskrytsze marzenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 63014tiluod2txn1.thumbnail.gif (6,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: gif rose2_1_.gif (83,0 KB, 1 załadowań)
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 08:43   #4482
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Edyciu Kochana od nas też najlepsze życzenia Urodzinowe - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo uśmiechu na co dzień

Monka sukienka ładna i kolor też bardzo mi sie podoba Buty klasyczne, do wszystkiego. Oby wszytko poprzychodziło Ci na czas Ta sukienka to leci z USA?? A za 2 tygodnie macie termin, tak?

Śniezynko my planów nie mamy, aż tak daleko w przyszłość nie wybiegam Daj znać jak sprzęcik dojdzie

Gosiula pamiętam o perfumkach, ale na razie cieżko będzie. Cieszę sie, ze płytki przyszły tak szybciutko i Ninka zadowolona

Nie wiem co miałąm jeszcze pisać, Ala domaga sie zeby jej buźkę pomalować w kotka, no to spadam
Stary 2009-02-02, 08:50   #4483
monka23
Zakorzenienie

witka, ale padnieta jezem a dobrze jeszcze nie wstalam

Gosiula jasne ze bralam wozek, mozesz wziasc ze soba, albo odrazu im dac na tasme, potem odbieraz z tasmy albo pod samolotem ci go daja.Nie wiem teraz jak to jest czy placi sie za wozek czy nie, bo do 2 roku zycia masz gratis .Ja juz dawno nie bujam z wozkiem bo maly niechce siedziec a to dlamnie klopot , zwlaszcza przy moim LYLO LYLO SER SZAJBUSKU hehe Poczytaj sobie w regulaminie , jak bedziesz bilety kupowac na 100 procent pisze Z ziemia masz racje po co ma stac tym bardziej ze mozesz zabezpieczyc finansowo wasza sytuacje.

EYCIA STOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OO LAT i kupy?, zdrowia szczescia, twardej pa....y
ups to nie te zyczenia wiec zycze Tobie powodzenia ,
pomyslnosci i duzo gosci, niech prezentow dadza kuuuuuupe,
ups wiec zycze tobie kupeeeeee kupy , kup sobie cos na dzis

Sniezynka my tez zero planow, jakis konkretnych , czas i szmalec pokaze , tz standardowo chce bujac do turcji.

Doridee no sukienke strawilam podoba mi sie, choc ta biala z kolekcji tadashi byla cudna, ale ahhh no kij z tym Na butki czekam czy mi potwerdza Kiecka ma dojsc na 5 a buty nie wiem , mam nadzieje ze zdarza hehe bo ubije

Zato kupilam sobie takie o to flip i flap butki hehe http://www.allsaintsshop.co.uk/produ...637&position=3 , bede miec do rozszerzanych spodni.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-02-02 o 08:55
Stary 2009-02-02, 09:02   #4484
Sniezynka21
Zakorzenienie

Edycia
Szczęścia, zdrowia, pomyślności
Czerp z życia same radości!
Niech los Ci zawsze sprzyja,
A co złe niech Cię omija.
Dużo słodkości, szczęścia w miłości
Samych luksusów, milion całusów.
Niech odejdą precz gorycze
Z głębi serca Tobie życzę.
O czym myślisz, o czym marzysz
Niech Ci w życiu się przydarzy!
Najszczersze życzenia, marzeń spełnienia!

Zyczy Kasia z zaloga

Doridee jak tylko dojdzie do mamy i ona da mi znac, wtedy ja dam Tobie Jak Ty bedziesz miala juz swoja to tez napisz

Monka mnie sie buty podobaja, bardzo ladne, klasyczne beda pasowac do wszystkiego

Djamelka co Ty tak malo sie odzywasz ?? Pisz, jak sie czujesz, jak Twoj brzusio itd...

Moja Olivia strasznie w nocy kaszlala i dzisiaj jej nie puscilam do przedszkola. Robie co chwilke cieple herbatki, podaje syrop i mam nadzieje, ze przejdzie Zwariowac z nia mozna w domu

EDIT: Monka te co teraz wkleilas Flip cos tam, to wogole mi sie nie podobaja. Oj nie, nie moj styl

Edytowane przez Sniezynka21
Czas edycji: 2009-02-02 o 09:04
Stary 2009-02-02, 09:11   #4485
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka aaaa, boskie te flip flapy Nie widziałam u nas takich Tylko na tej fotce taaaakie dłuuuugaśne Jaki masz rozmiar stopy?

Śnieżynko Ala też wczoraj i w nocy pokasływała, a ja już cała w stresie czy to nowe choróbsko Oczywiście robale też mi do głowy przychodzą bo to jeden z ważniejszych objawów

Cały weekend zastanawiałam sie czy słać próbki do Kamirskiej , raz byłam przekonana że tak, ale za chwilę zmieniałam zdanie. Jednak podjęłam decyzję ze wysyłam, ale aż boję sie wyniku... Chyba nie czytałam o kimś u kogo nie znalazłaby czegos Jak nie glisty to lamblie, owsiki albo candida.. O rany, muszę przestać o tym myśleć bo oszaleję

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2009-02-02 o 09:12
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 09:19   #4486
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka ja mowie na nie Flip i Flap albo charlin cheplin to taki styl i mi sie z nimi kojarza

Doridee ja mam 38 rozmiar, ale mysle ze do rozszerzanych na dole spodni , beda gites wygladac no i najwazniejsze ze sa plaskie, bo przy malym to tylko w takich funguje, albo jakies male podwyzszenie skorzystalam bo sa na promocji 60 f takze nie zaboli chyba po kieszeni.
Noooo baje to ty masz z tymi robalami, ja dalej nie zrobilam , bede polowac w tym tyg na kupsztala, a sobie juz robilas?

ide sie ubierac i smigam po sciagi , ale zmeczona jestem, chodze od tyg spac miedzy 3 a 5 rano a potem jak zombi funguje bo nie wyrabiam.
Stary 2009-02-02, 10:46   #4487
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Edytciu

Pomarańcze i banany niech Ci tańczą dzionek cały.
Niech wesoło ćwierka ptaszek,
goście niech naniosą flaszek.
Hipopotam zejdzie z drzewa,
niechaj Doda Ci zaśpiewa.
Uśmiech towarzyszy wiernie
- moc uścisków masz ode mnie!

:dzie kuje-kwiatek:: calus:
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 12:03   #4488
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Edytcia
Życzę Ci, abyś w tym odwróconym, pokręconym świecie
potrafiła odnajdywać pewny grunt pod stopami.
Abyś zawsze wiedziała po co i dla kogo warto żyć
i o co walczyć. Abyś kochała i była kochana.
Życzę Ci marzeń wielkich i odważnych
i odwagi by je spełniać.
: roza:
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 12:36   #4489
edytcia
Zakorzenienie

Dzięki za życzenia

monka kiecka fajna, szpilki też. Te filp-flapy ciekawa jestem jak na żywo wyglądają, ale wydaje mi się że do spodni będą git Stylowe.

gosiula dobrze, że widać koniec tych spraw spadkowych. Z butów od Badury będziesz zadowolona, są bardzo wytrzymałe i ładne. Produkcja jest tu w Wadowicach. Tż chodzi już drugi rok w tych butach i nic im nie ma.
Może podziel, jeśli się da tą ziemię co macie i część zostaw, a resztę sprzedaj. Może kiedyś dzieci, już jako dorośli by chciały się tam wyprowadzić? Nigdy nie wadomo, jak się ich los pokręci. A na ziemi nigdy nie stracisz.

Śnieżynka wakacje to odległy czas, a jak będziemy załątwiać jakieś pozwolenia na budowęto raczej się skończy na tatrach, czy jeziorze żywieckim. Napewno odwiedzimy w Anglii mojego brata i tyle.

Doridee a ile kosztujętakie badania zwykłe co robiłąś na robale?
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 12:53   #4490
monka23
Zakorzenienie

Edycia dzieki. Tez jestem ciekawa jak na nogach beda te buty wygladac, ale bedzie okey , no problemo najwazniejsze zeby dobrze byly spodnie wykrojone, a wtedy beda sie lajnie ukladaly na tych butach No no fajne wakacje jak ci sie RACZEJ SKONCZA NA TATRACH hehe nie ma co , wypasne takie wakacje a nie raczej.

Chcialam kupic dzidkowi kuchnie , ale jak patrzylam na pudelko to ona taka malutka ze hej a za 100 zloty , za delikatna dla LYLO LYLO no bo jak mu sie zupa spali , albo cos nie uda ugotowac( na nigy oczywiscie) to zaraz by polamal. Bede musiala opczaic a wieksza masywna w normalnych rozmiarach bo u nas w ruch patelnie ida ze hej Dzis mu kupilam z lyzka drewniana bo babcia z byka patrzy jak sie bawi jej patelniami hehe. Wkrecilam mu wczoraj baje z wieszaniem jego bluzek, polaczylam paski do spodni od sciany do lozka i dzidek sobie tam pranie wiesza, sklada uklada haha a jak mowi ze brudne to krzyczy PLAMA PLAMA- oj plama co za pech- ja koncze hehe.
Stary 2009-02-02, 13:53   #4491
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Witajcie Dziołszki!
Weekend spędziliśmy tym razem dla odmiany na naszych włościach, na kanapie Oglądaliśmy "Drogę do szczęścia" z Leonardo DiCaprio i Kate Winslet. Bardzo dobry film. Taki wieloznaczny. Każdy z niego wyniesie pewnie co innego. Warto zobaczyć

Droga Edytciu, wszystkiego najjjjjjjjjjjlepszego, najjjjjjjjjjpiękniejszego i najjjjjjwspanialszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, szczęscia i pociechy z Zosi i jej rodzeństwa przyszłego

Powiem Wam dziewczyny, że jestem strasznie "gupkowata" Rany, jaka jestem zła na siebie. Byłam dziś na tym USG i podczas badania lekarz dyktował pielęgniarce treść wyniku, więc słyszałam wszystko. No i tak dyktował, dyktował, niby nie było w tym, co mówił nic dziwnego (w sensie, nie powiedział nic co odbiegałoby od normy - przynajmniej nie wyrażał się w taki sposób), ale opisując jajniki powiedział, że są cytuję: "w obrazie drobnocystowym" i teraz siedzę i prawie ryczę, bo wkręcam sobie, że to napewno oznacza PCO! Zamiast go spytać to ja sobie pomyślałam, że on by mi powiedział przy badaniu , że coś widzi niepokojącego. A ten wyszedł zanim się zdążyłam ubrać i teraz do środy chyba mi pikawa siądzie, bo dla mnie PCO to niespodziewana katastrofa

Pamiętacie jak wyglądały Wasze jajniki w obrazie USG??????????? (tzn. jak to pisało w opisie)

Gosiula, jeśli ziemia ma sporą powierzchnię to podzieliłabym i część z domem sprzedałabym, a część ziemi zostawiłabym w razie czego. Nie wiadomo co życie przyniesie, a przecież ziemi nikt nie ukradnie ani nie zniszczy. No ale jeśli jest to niewielka działka wypełniona zabudowaniami to faktycznie lepiej sprzedać, bo wartość będzie spadać z upływem czasu.
Daleko to od Ciebie?
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 18:20   #4492
monka23
Zakorzenienie

Gosia a nie masz tele do niego? zadzwonilabys i powiedzialb by ci co to oznacza . Nie mialam takiego usg,szczerze to nawet nie pamietam . Wspolczuje ci tych nerwow, moze to nie to i wszystko sie uda, trzeba sie leczyc robic badania i szukac rozwiazania na ta twoja hmm dolegliwosc? problemi obys w koncu zaskoczyla. A jakie bierzesz leki? czytam sobie tak i wiele babek z pco zachodzi i nawet maja drugie Takze trzymam kciukasy , nie zniechecaj sie i WIERZ bo trzeba wierzyc i jest w co wierzyc.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-02-02 o 18:27
Stary 2009-02-02, 20:28   #4493
parapet
Zadomowienie

Gosia, w googlu nie ma czegoś takiego jak drobnocystowy obraz. Jesteś pewna, że tak powiedział? Bo jak w googlu nie ma, to nie istnieje
A to USG robił twój lekarz czy jakiś inny?

Monka, jak na ciebie pasuje rozmiarówka amerykanska? Miałaś jakiś ciuch ze stanów?

Edycia, sto i sto i sto lat, i milion dzieci takich pinknych jak Zosieńka i zdrówka na te dzieciaczki i fooooorsssyyy na chatę oddzielną ci życzę

Śnieżynka, nam pewnie forsy na wakacje zabraknie, jak zwykle i będziemy coś sklejać w ostatniej chwili i za ostatnie grosze

Doridee, wysyłaj próbki, jak robale są to lepiej wiedzieć o nich coś więcej i wydusić dranie
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 20:42   #4494
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Gosiu ja też wpisywałam w google hasło drodnocystowe/wy/wych i nic nie wyskoczyło Ty to pewnie pierwsze co zrobiłaś to to sprawdziłaś???
Niestety też nie pamiętam co mi mówili na temat jajników Kiedys jedna babeczka mówiła ze są jakieś specyficzne ale na czym to polegało, nie pamiętam a wymyślać nie będę Trzymam kciuki żeby było wszystko OK, na pewno gin by cos powiedział jakby było nie tak!!

Edycia ja miałam skierowanie na robale. Jedynie sprawdzałam grzyby na własną rękę, ale kasa wywalona w błoto bo prawidłowo powinni hodować ok 14 dni a u nas hodują 2 dni więc nawet jak były to nie zdążyły wyrosnąć... Chciaż podobno przy totalnym przerości candidy wystarczą te 48h. Nie wiem.. Ala oprócz tych zaparć i bólów brzuszka nie ma innych objawów, które mogłyby mnie niepokoić Ale równie dobrze może objawów nie być. Jak pójdzie do przedszkola będę sprawdzać co pół roku
A teraz muszę kupić gdzieś taki wkład do lodówki turystycznej i jakoś to wszystko zaplanować i będę wysyłać nasze próbki
Balujesz???
Stary 2009-02-02, 21:08   #4495
monka23
Zakorzenienie

Justyna nie mialam jeszcze szmat ze stanow chyba nie, pytalam z ta rozmiarowka bo nie bylam pewna, bo mam kiecke z rozmiarek UK 8 i tam pisze ze rozmiar US jest 6 , napisalam emaila z pytaniem czy to prawda i babeczka potwierdzila.Wiec chyba sie smieszcze haha jak nie to bede plakac

Doridee byliscie w przedszkolu? w co sie tam bawicie? jakie zabawy maja , podpowiedz cos mysmy dzis malowali farbkami , ale maly nie za bardzo tym zachwycony , szybko skonczylismy Potem wycinalismy i tez nie za bardzo , choc lubi wycinac , ale cos dzis nie mial parcia na to.
Stary 2009-02-02, 21:18   #4496
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka my teraz przedszkole mamy tylko dwa razy w tygodniu, w środy i w soboty W co sie dzieciaczki bawią? Dużo jest zabaw swobodnych, czyli każdy bawi sie tym czym chce. Poza tym standardowo malowanie, wyklejanie. Wycinania jeszcze nie było. No i zabawy w kółeczku - bardzo lubiane przez dzieci, typu "Kółko graniaste" "Stary niedźwiedź" itp. Ala ma ostatnio straszne parcie na puzzle i tym się głównie zajmujemy w domku. Poza tym uwielbia zabawy figurkami, ma teletubisie i bandę od Scoobiego Oprócz tego mnóstwo zwierzaków, to jej ulubione zabawy
Stary 2009-02-02, 21:57   #4497
edytcia
Zakorzenienie

Gosia ja nie miałam nigdy usg jajników, przynajmniej nie przypominam sobie

Doridee nie baluję, może w sobotę będziemy balować, bo wtedy tż ma urodziny.
Zosia też uwielbia bawić sę figurkami, albo maskotkami i robi teatrzyk
Używałaś kiedyś podkładu mary kay mocno albo średnio kryjącego? Bo właśnie muszę sobie coś kupić i zastanawiam się nad tym a nad tymi próbkami estee lauder co ostatnio pisałaś.
Wychodzi teraz nowa gazetka dla dzieci "Littlest Pet Shop" o zwierzakach włąśnie i tych figurkach - świetne one są.

Ja spadam, do jutra.

Edytowane przez edytcia
Czas edycji: 2009-02-02 o 22:00
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 22:06   #4498
monka23
Zakorzenienie

No to moj maly LILO LYLO ma parcie na patelnie, garnki, lyzki drewniane, wałki, tłuczki, łopaki, szpatuly, ble ble ble ble Moja mam dzis wrociła z pracy to ten na rowne nogi i krzyczy PELNIA PELNIA BABCIA PELNIA i leci jej pokazac jaka to mu PELNIE kupilam

Edycia ten co Doridee pokazywała ze sa próbki to on jest light czy jakos tak to nie bedzie tak kryl dobrze, jezeli masz mocne przebarwienia to dupa tak mi sie wydaje, sama mialam go kupic a mi z glowy wyleciało .

Justyna mam sprawe, wiesz gdzie we Wrocku ejst dobre opalanie natryskowe i najlepiej jakb było blisko bielan, no ale nie musi , liczy sie jakosc obsługi .
Stary 2009-02-02, 22:06   #4499
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Edycia mam resztkę tego średnio kryjącego MK, hmmm jest niezły, na co dzień spoko. Myślę że są porównywalnej trwałości i jakości Jak chcesz to Ci podeślę do testów Nie ma problemu

Ja tez już spadam do wyrka Do jutra lachony
Stary 2009-02-02, 23:07   #4500
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Hehe, dziewczyny gdyby w googlu było takie wyrażenie to bym Wam nie zawracała pupek, hehehe. Podejrzewam, że z tego mojego gina to niezły poeta

Allllleeee, jak nie mogłam znaleźć nic o drobnocystowych jajnikach (jestem pewna, że tak własnie powiedział, bo dokładnie zapamiętałam właśnie ten fragment, żeby coś wynieść z tego badania, bo wyniku do łapki nie dają ) to wpisałam w wyszukiwarkę "prawidłowy obraz jajników w USG" i po tym co tam znalazłam jestem troszke spokojniejsza. Zdrowe jajniki pokryte są warstwą pęcherzyków, pewnie to zobaczył lekarz.

Muszę Wam powiedzieć, że sie zdenerwowałam. Miałam robione już 3 USG dopochwowe, ale to dzisiejsze przebiło wszystkie inne na głowe. Tak mi głęboko wsadził tą fifkę, że cały wieczór czuję to nieprzyjemne uczucie Okropieństwo, aż mi niedobrze.

Edit: Wszystkie poszłyście spać??????

Ja tez zaraz idę, ale najpierw pokażę Wam, co mnie tak zmotywowało do odchudzania. Wlaśnie to zdjęcie, które nakleilam sobie na lodówkę, hehe. Szkoda, że nie wpadłam na ten pomysł wcześniej. Nie zaczynałabym 50 razy, ehhhh.

Zaraz obok, rownież na centralnym miejscu w kuchni, laurka którą otrzymałam od mojej Kingusi tydzień temu

Śnieżynko, gdzie Twój licznik straconych kilogramów????? Ja tu wchodzę, żeby zobaczyć czy zaktualizowałaś a tu nie ma licznika

Parapet, tak, ten lekarz, który robił USG jest moim ginekologiem, Myślę, że on poprostu stworzył sobie to wyrażenie o obrazie jajników, bo wiedział, że to idzie do karty i nikt oprócz niego nie ma do niej wglądu.
Maciczka i jajniczek są u niego na porządku dziennym Myślałam, że padnę ze śmiechu, jak mi wsadził paluchy, naciskał na brzuch i mówił "Oooo, tu maciczka - coś boli? Ooo tu jajniczek - boli? Oooo i drugi jajniczek - boli?" Zabawniacha. Tak w ogóle to miły gość z niego.

No dobra laseczki, to dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00114.jpg (46,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00113.jpg (72,6 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez Gosia_Szymonek
Czas edycji: 2009-02-03 o 00:27
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości