|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Puszyste też piękne :) forum plotkowe !!
dziewojki zaraz moj TZ wpada
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
melduję się że jestem i że się nudzę
![]()
#4474 |
Zadomowienie
|
Nice - ja mając podobne do Ciebie warunki domowe w 6 klasie podstawówki wiedziałam, że się wyprowadzę. Z tym, że u mnie swoje zrobiło to, że byłam parszywym kujonem i przekonałam rodziców, że z moim talentem (ha ha ha) i ocenami szkoda mnie pchać do liceum w ich mieście i wysłali mnie do dobrego LO w Łodzi. Było trudno ich przekonać, że będą musieli tyle wydawać na córkę (stancja, jedzenie w Łodzi itd.), ale ostatecznie jak wygrałam jakąś tam olimpiadę i omijały mnie jakieś egzaminy wstępne to mnie puścili. Po pół roku kryzysu zrobiło się fajnie. Po 4-5 latach poza domem znalazłam wspólny język z matką (myślę, że równie toksyczną osobą, jak Twoja) z tym, że teraz ona sama widzi, jakim była dla mnie rodzicem. Od psychicznego piekiełka należy uciekać.
Byłam wczoraj na urodzinach mamy, było zabawnie, zeszło na tematy stanikowe, mówię, że do tej pory nosiłam 75F albo 70F, bo takie się trafiały, ale już nawet 70 jest za luźne i czas na 65G, na co siostra mojej mamy stwierdza, że to ONA ze swoim obwodem nosi 75D i ma świetnie dopasowane staniki (dziewczyny, chudzina z ogromnymi cyckami :/ ) i zsuwa dekolt żebyśmy zobaczyły ten 'idealny stanik' a tam takie zmasakrowane wielkie cycki układające się w staniku w literkę L, między ramiączkiem a klatką piersiową 3cm luki i cyce na wysokości pasa :/. Po niej włącza się babcia (też chudzina), że to 'ONA nosi staniki 80, a ja mam nosić 65, absurdalne'. Po czym ciotka jeszcze dodaje, że ona ma więcej staników niż wszystkie moje koleżanki razem wzięte i wszystkie są takie idealne i ona wie lepiej. Zamknęłam się i uznała, że nie będę sobie psuła nerwów, chcą mieć cyce w pasie to niech mają, ich problem. Najzabawniejsze było to dawanie mi do zrozumienia, że jak jestem taka gruba to NIE MOGE mieć 65 w obwodzie pod (i nic nie dało mówienie, że mam 78, ale staniki się rozciągają, nieee, masz 78 to masz nosić obwód 80, tak i już). Co do pań w sklepach - w Łodzi w vertusie zawsze mi się trafiały miłe dziewczyny, jak już nosiłam dżinsy z pasem 34 to i tak zawsze szukały czy mają na mnie jakieś modele i były miłe, już nie chodzę nigdzie indziej. I skracają mi zawsze spodnie, co przy moim krasnoludkowym wzroście jest niezbędne ![]() Dużo bardziej od pań w sklepach wkurzały mnie zawsze znajome, które jak jedząc gdzieś z nimi na mieście brałam dość mało zadawały zdumione pytanie: "TY??? tak mało zjesz??", słodkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ![]() Ja probuje moja mame przekonac zeby sie zmierzyla i kupila w koncu dobry stanik, bo mamusia tyje i tyje a stanik ciagle w takim rozm jak pare lat temu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |||||
Zakorzenienie
|
Niedawno (zdecydowanie po północy) wróciłam od sąsiadki. W międzyczasie kupiłam prezenty
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale od razu mówię, że Daria nie robi NIC co mogłoby chociaż leżeć obok grzybów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() PS. ciekawa jestem czy jedziesz gdzieś w okolice Kasi? ![]() Cytat:
![]() ![]() ja doznałam szoku, bo kupiłam sobie 36 (80) G i miski okazały się za duże. Tzn co innego mnie zszokowało, ale o tym dalej. Gdyby nie to, że koleżanka chciała mierzyć, to ja bym odesłała i wzięła ten sam obwód, ale FF. Wiadomo, przy mniejszej misce automatycznie ten obwód będzie troche ciaśniejszy. Ale dobrze, że pojechałam. Wymieniłam na idealny wręcz 34(!!)GG ![]() Przyznaję, że włączyło mi się jakiś czas temu myślenie 'po staremu', czyli myślałam, że chyba mam za luźny obwód ALE.. to NIEMOŻLIWE, że ja (mając 94cm pod biustem) powinnam nosić obwód 75. I to był błąd ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale ogólnie kumpele już przywykły do tego, że ja - najgrubsza - jem najmniej z nich, a Paulina - najchudsza - je najwięcej ![]() ![]() woda mi się leje do wanny, więc idę się wymoczyć ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na temat ciotek i babć, które lepiej dobierają staniki nie wypowiem się. Wystarczy, że moja mama wciska mi staniki, które w obwodzie mają 85, mówię jej, że są za duże, a ona uparcie twierdzi, że przytyłam, więc muszą być dobre. A jak podniosę ręcę w takim staniku to praktycznie ląduje mi na twarzy, razem z moim biustem ![]() Witam kochaniutkie ![]() Wczoraj robiliśmy z tż terrarium. Jeszcze pozostaje pomalować ściankę na słoneczny kolor i zrobić pokrywę z żarówką/ami, ale tu jest problem. Miałam o to poprosić ojca, ale jakoś się boję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jadłam sporo, ale raczej na zasadzie, że za często i nie to co trzeba, a nie że za dużo na raz. Cytat:
![]() ![]() no i mi też się czasem załącza myślenie po staremu, ale jak mi już obwód 70 podjeżdża na łopatki to nie będę na siłę nosiła czegoś, co mi nie pasuje, a wszyscy dookoła z racji, że jestem gruba najchętniej wcisnęliby mnie w obwody dla małych słoników ![]() czekam na początek stycznia i wybieranie sobie stanika u yoshi w poznaniu ![]() Cytat:
![]() mnie zawsze wkurzało tylko jak musiałam trzymać dietę przebywając z osobami co chwilę kupującymi coś 'dobrego' do jedzenia ![]() Cytat:
A może Ty też możesz z czegoś dawać korepetycje? Przy paru dzieciaczkach tygodniowo (nie polecam starszych dzieci i młodzieży, wyjątkowo łatwo trafić na podłe egzemplarze) można sobie ładnie dorobić, zresztą sama sobie policz, powiedzmy 5 dzieci w tygodniu, z każdym godzinka (lub 45 minut, ale to jest wyjątkowo mało), za godzinkę w zależności od przemiotu/miasta/kwalifikacji od 20 do 40 zł, na miesiąc już wystarcza na czynsz ![]() Ha, 3 lata temu nie wierzyłam, że umiem cokolwiek na tyle, żeby tego kogoś uczyć. A teraz widzę po postępach u moich dzieci, że cholera, jestem dobra, może nie w języku, ale w nauczaniu ![]() Cytat:
![]() zacisnąć zęby i wytrzymać, jak będę sama zarabiać będę jej paradować przed nosem w drogich i wielkich stanikach, żeby zobaczyła, że na mnie to nie tylko takie beżowe babciowe paskudztwa na rynkach sprzedają ![]() Dziewczyny!! Tata z okazji imienin i świąt anulował mi dług! dług niemały, bo w wakacje pożyczył mi na samolot do Egiptu, 1,5 tysiąca złotych. Dooobrze mi, to sobię na prawko pójdę w lutym lub marcu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Raczkowanie
|
Ineczka super, fajny gest ze strony ojca!
Co do stanikow to w zeszlym roku byla u mnie moja tesciowa.I pyta sie jaka ty masz mizeczke bo male piersi mam. Ja mowie ze |B a czasem w porywach C.Ona na to nie mozliwe , ja mam B i zawsze mialam B to ty nie mozesz (to sobie mysle jasne moze mam A a moze wogole nie mam?) na to moja tesciowa wyciaga cycki i mowi ; o mam dobre dobrany stanik i to jest miseczka B, oczywiscie wylewalo jej sie z kazdej strony, zwlaszcza z przodu i zastanawiam sie jak oddychala.No ale wolalam sie nie klocic.Coz niech kobita ma B. ![]()
Małgorzata...- nerwowa choleryczka o duzej pobudliwosci,kobieta o nieprzewidywalnych zmiennych reakcjach jak u pstraga.Urocza kobieta pelna magnetyzmu.Nie łatwo w całej rozciągłości poznać jej psychikę, gdyż wszystko u niej za szybko się zmienia! |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Ineczka, myślałam kiedyś o korkach, ale ciężko byłoby ze znalezieniem ewentualnych zainteresowanych. Chociaż jeśli chodzi o mamę tż to ona jest zapobiegliwa i napewno coś by pomogła wynaleźć.
O wszystkim pomyślę w 2009 ![]() Ale dziękuje za propozycje. Teraz niech końcówka tego roku już będzie spokojna i pozwoli mi się wyciszyć wewnętrznie. Mój tż powiedział, że jak mama się odważy i faktycznie wyrzuci mnie z domu w wigilię, to w końcu będzie miał w domu niespodziewanego gościa, o którym od dziecka marzy. A te święta byłyby najpiękniejsze w jego życiu, bo spędziłby je również ze mną. I zostałabym już przy nim na zawsze. Tż jest kochany i ma myślenie takiego dzieciaczka bezbronnego ![]()
![]() |
#4481 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ![]() Ineczko- piekny gest ze strony taty ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Wtajemniczenie
|
Dziewuchy!!!
![]() ![]() Pamiętacie, jak pisałam, że jestem quasi-plus i noszę 40/42 ? Otóż, jeżeli nadal będę tak wpierniczać jak ostatnio, to to się rychło zmieni!! ![]() Nie wiem, co się ze mną dzieje - we wtorek o 21.00 robiłam sobie spagetti, dzisiaj po basenie objadłam się w McDonaldzie a teraz właśnie kończę półlitrowe opakowanie lodów ![]() RATUNKU!!! A poza tym jak się obudziłam, to dowiedziałam się, że nie ma wody ![]() ![]() ![]()
#4483 |
Moderatorka z pazurem
|
jak intensywnie poplywasz to moze spalisz te lody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Raczkowanie
|
oj ja tez. Ale to naturalny ruch organizmu.W koncu zima nie? Tluszcz trzeba zgromadzic.
![]()
Małgorzata...- nerwowa choleryczka o duzej pobudliwosci,kobieta o nieprzewidywalnych zmiennych reakcjach jak u pstraga.Urocza kobieta pelna magnetyzmu.Nie łatwo w całej rozciągłości poznać jej psychikę, gdyż wszystko u niej za szybko się zmienia! |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem z waszego kregu-czy mozecie mi pomoc?
Problem wynika wlasnie z tego ze jestem okraglejsza, a Wy moze macie jakas rade.. ![]() Konkretnie chodzi o rade dot.ubioru...
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2008-12-18 o 16:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konkretnie problem nie dotyczy calej sylwetki.. Mam problem cos ostatnio z lydkami,ciagle bola,lekarze zalecaja bym nosila cieplejsze podkolanowki i tu zaczyna sie problem. Mam dosc grube lydki(rozmiar spodni 44) i kazde cisna mnie pod kolanem(a takich nosic nie moge bo kto wie czy problemu z zylaki nie mam..bede badana na to..) I jak ja mam ubrac podkolanowki jak kazde mnie cisna przez gruba noge? ![]() Mama mi kupila takie fajne i cieple..i dupa.. bo ciasne. A za bardzo spruc sie sciagaczy nie da bo wtedy sie nie bede trzymac i spadna z nogi. Znacie jakies getry,podkolanowki na grube lydki bez sciagaczy zeby nie cisly a bylo cieplo?
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ![]() Ponura do twojego braku wody dolaczyl prad w moim mieszkaniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Wtajemniczenie
|
Wścieknę się. Napisałam długą odpowiedź i mi skasowało. Teraz będzie w punktach:
1. wełniane getry dostaniesz w sklepie z rajstopami. Ciepłe i nie cisną. 2. Jeżeli przeszkadza Ci ściągacz w podkolanówkach to może noś pończochy samonośne albo po prostu rajstopy? 3. Dla większego dołu dobre są: spodnie szerooookie na całej długości, tzw. flares. Długie spódnice. Spódnice z koła (jeśli nie masz bardzo grubych łydek). No. Pozdrawiam. EDIT: Roses, prądu też przez chwilę nie miałam. Myślałam, że się rozpłaczę.
Muminki cię widzą. Muminki cię śledzą. Muminki cię znajdą, zabiją i zjedzą... ************************* *** Stultorum infinitus est numerus... Edytowane przez Ponura Czas edycji: 2008-12-18 o 17:07 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mam podkolanowki ktore cisna i getry welniane ..ktore cisna.. I zalozyc zaloze ale cisna pod kolanami i problem ze sciagnieciem(boje sie ze i tak mimo 19 lat juz sie dorabiam zylakow bo mam objawy ![]() Wiec getry cisna i podkolanowki tez(takie grubsze z bawelny,welny itd Nie wiem co mam zrobic. Bo nosic grube rajstopy pod spodniami nie lubie bo mi w tylek za goraca...a tu chodzi tylko o lydki..
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Wtajemniczenie
|
Ok, a pończochy samonośne? One w tyłek nie grzeją.
#4492 |
Zakorzenienie
|
I przez moja figure zasr.. nie moge nosic podkolanowek itd..
![]() Mam ale mi sie zsuwaja i roluja,,mnie to tylko w kosmos wystrzelic..wiem ![]()
![]() |
#4493 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam takiego pasu,ale mi wlasnie chodzi o same lydki. Kurcze zeby sie znalazly jakies getry,podkolanowki szerokie przy lydce ![]() Nie lubie nosic zadnych rajstop.
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam z Wawy
![]() ![]() o, widzę, że Ilona stosujesz swoją stałą strategię ![]() ![]() EDIT: jakbyś poszukała to by się znalazły, uwierz mi... ja noszę 46/48, mam tendencje do żylaków (po Mamie) i jakoś jestem w stanie sobie znaleźć zwykłe podkolanówki, które mnie nie uciskają. Proszę zawsze żeby były z taką grubszą gumką na górze, ona się nie 'wbija' i jest bardziej rozciągliwa. A różnica w cenie jest prawie żadna Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2008-12-18 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja szukam czegos tylko na lydki. Ostatecznie bede nosic grubsze rajstopy ale nie lubie.. i za goraca mi w nich. A mnie cisna kazde podkolanowki. Mam miekkie bawelniane i cisna a nie sa jak te lycry ktore b.mocno sie wbijaja. Te tez maja jakby grubsza gumke i dupa.
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2008-12-18 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
nikt nie musi mi za to płacić, wystarczy, że natknęłam się x razy na zakładane przez Ciebie wątki i stale realizujesz ten sam schemat. ale ok, już się nie czepiam - był czas przywyknąć.
może po prostu podkolanówki to dla Ciebie zła opcja? ja bym poszukała zakolanówek. Albo te getry, jeżeli są dłuższe, naciągała nad kolano |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Getry wlasnie mam takie do kolan. I to i to mi pasuje jak naciagam do polowy lydki(ale wtedy zas nie grzeje calej lydki) Ja sie zastrzele w zimie ![]() ![]() bedzie ze marudze ale jak zakolanowki beda miec sciagacze to beda mnie uciskac ze kolanem wiec na jedno wyjdzie. Jedynie mnie nie cisna rajstopy... ![]() Mam cos w tym stylu->http://www.allegro.pl/item504888957_...we_czarne.html
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w temacie ale troszkę z boku: w ogóle to ja zawsze chciałam być płaska, podobają mi się małe cycki, o, będę dobrym człowiekiem to może w następnym wcieleniu urodzę się mała chuda i płaska ![]() Cytat:
![]() ![]() I wtedy nawet mając pracę na niecały etat czy za niską stawkę można sobie później dorobić. [QUOTE=nice6irl;10124919 Mój tż powiedział, że jak mama się odważy i faktycznie wyrzuci mnie z domu w wigilię, to w końcu będzie miał w domu niespodziewanego gościa, o którym od dziecka marzy. A te święta byłyby najpiękniejsze w jego życiu, bo spędziłby je również ze mną. I zostałabym już przy nim na zawsze. Tż jest kochany i ma myślenie takiego dzieciaczka bezbronnego ![]() moja mamusia dwa razy wyprosiła mnie z domu przed Wielkanocą, babcia mnie raz przygarneła, raz miałam za co to wróciłam do Łodzi. Od tego czasu jadę na każde święta do domu na 1-2 dni i wracam, czasem jadę na kilka godzin, to sami mnie proszą żebym jeszcze została. Tż-a masz fajnego, zazdroszczę, że takie rzeczy Ci mówi ![]() nooo, zdecydowanie mnie zaskoczył ![]() Zwłaszcza, że ja naprawdę chciałam mu to oddać. A moja mama (też ku mojemu zaskoczeniu) wydała dziś kupę kasy na prezenty dla MOJEJ chrześnicy (które oficjalnie są ode mnie). Miała wydać max 100zł (jakiś dresik i zabawka) a wiem już, że kupiła za 100 jakąś lalkę, dresik za ponad 50, jakąś książeczkę i coś jeszcze. Ogólnie naprawde relacje z rodzicami po wyprowadzeniu się baaardzo się poprawiają. Cytat:
Miałam też skarpetki zakolanówki, ale to jest porażka, zsuwanie się, wżynanie się (niby się wyklucza, dupa), i wyglądały masakrycznie obrzydliwie na dużych nogach. Cytat:
![]() ![]() to nie musi być schemat, to może być potrzeba zainteresowania ![]() ![]() Ja też mam jakieś podkolanówki, par cztery i tylko jedne mnie uciskają, dwie pary są takie konkretne dopasowane a jedne się zsuwają. Wszystko jest kwestią modelu i materiału, warto kupić kilka par i znaleźć coś pasującego. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Skąd my mamy wiedzieć, który rodzaj getrów i jakiej firmy będzie akurat nie uciskał twoich łydek, których w życiu na oczy nie widziałyśmy? Pozostaje ci tylko metoda prób i błędów.
![]() Edytowane przez nice6irl Czas edycji: 2008-12-18 o 20:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.