|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Raczkowanie
|
Napisane tak na ich stronie w regulaminie
![]() Poza tym dziewczęta, apeluję o rozsądek. Poczytałam sobie tą dietę ONZ i wygląda to na typowy naciągacz. Choć nie twierdzę, że nie jest skuteczna. Ale pełno podszywanych opinii na internecie, typowa strona internetowa nowego cudu oh ah i niby opinie zadowolonych oraz jak w większości diet, napisane co robić, by schudnąć ale jak zakończyć dietę to już nie bo śmiem powątpiewać, że po prostu zaprzestając na tych 9 dniach czy ich cyklach, waga się utrzyma a chyba do końca życia wytrwać jedząc tylko tą garstkę wymienionych artykułów, cyklicznie, bo cyklicznie ...hmm ![]() I jeszcze twierdzenie autorki, że ćwiczenia przeszkadzają w chudnięciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
Mmmmmm... Jestem po pyyysznym obiadku warzywnym. Przyżądziłam sobie coś w rodzaju leczo
![]() ![]() ![]() ![]() No właśnie co myślicie opowszechnie znanym prawie, że niektóre witaminy wchłaniają się do naszego organizmu tylko w duecie z tłuszczem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem jak to jest, bo bylam dokladnie w tym samym miejscu co wszystkie poczatkujace tutaj. Klelam na wage i mialam chec rzucic sie na chipsy i czekolade, bo przeciez nie dziala wiec po co ja mam sie w ogole meczyc. A to dziala. Troche jak bomba z opoznionym zaplonem. Na poczatku cisza a potem jak poszlo to jak pies z lancucha, zatrzymac sie nei chce ![]() Ooo przyszedl wlasnie nowy newsletter od doktorka z nowym przepisem na Gaspacho. Juz przetlumaczony w przepisowni
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-08-06 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i naprawdę Twoje porównania są fantastyczne ![]() ![]() A przepis świetny! W sam raz na lato. Też na pewno wypróbuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
Tess czy Ty może byłaś na diecie nie łączenia ?
Coś mi się tak kojarzy,że przez jakiś czas się tam udzielałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
proteinki kochane nie mam pomysłu na wątróbkę drobiowa,książkę będę miała dopiero w sobotę a jutro bym ją chciała wszamać.może ktoś mnie poratuje pomysłem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Raczkowanie
|
Ale wtopa, 2 dzień Dukana, a ja nie wytrzymałam i zjadłam muesli i jabłko
![]()
#4480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Normalnie wątróbkę to robię tak.
Obtaczam w mące i podsmażam na patelni i wkrawam dużo cebuli,podlewam wodą i tak się pruży ze 20 min. no i oczywiście przyprawy. W sobotę też będę robić tylko bez mąki oczywiście może mi się trochę podsmaży na patelni(nie mam takiej do smażenia bez tłuszczu) ale co tam ,i wkroję normalnie cebulę,ale oczywiście jej nie zjem,będzie lepszy smak.Podleję wodą i niech się pruży.Chyba mi coś z tego wyjdzie ![]() Może ktoś to robi inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zadomowienie
|
No ale muszę się też pochwalić, że już 8 dzień nie jadłam słodyczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Raczkowanie
|
dzięki eliza
![]() jeszcze teraz pomyslałam ze moze jakies grzybki do niej wrzucic ? byłoby moze smaczniejsze bo grzyby z tego co pamietam mozna |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zadomowienie
|
Grzyby to raczej w fazie II ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Raczkowanie
|
bo ja juz jestem w fazie 2
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Raczkowanie
|
coraz mniej jesc mi sie chce ale piłabym normalnie cały czas
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Kurczę ja normalnie tęsknię za wagą
![]() Ważyłam się codziennie i teraz rano w łazience walę prosto tam gdzie zawsze waga stała ![]() Do soboty muszę wytrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Troszke Was dzisiaj podczytałam i sie odzywam ![]() ![]() ![]() ogólnie rzecz biarac moja podstawa jest South Beach, ale potrzebuje zmiany i dlatego wybralam proteinowa... ![]() ![]() Wyrazy uznania dla tess27 ![]() wiolqn masz racje odnosnie calej teorii odchudzania. W miesiac nie zgubimy kiloramow gromadzonych przez kilka lub kilkanascie lat... To tak a dobry poczatek. Pewnie nie bede tu czestym gosciem, bo troche zapracowana jestem, ale podczytywac Was bede ![]() Zycze powodzenia i wytrwalosci ![]()
#4490 |
Zakorzenienie
|
Eliza40--nie ja nie stosowalam niełaczenia.dzis znow piwko---zobaczymy jutro rano na wadze
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Domi22--stosowalam diete 1200kcal z prowadzeniem mnie przez dietetyczke--od grudnia do ok.marca-waga zatrzymala sie na 88kg i mialam zastoj az do czerwca--gdzie znalazlam sie tutaj-wizaz i zaczelam znow dietkowac bardzo-spadlo z 88kg na 81.6---w tym bylo 9dni odchudz na zawolanie gdzie spadlo 2.2kg.na dukanie jestem od 7dni--spadlo 4.6kg
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mogę się trochę pożalić?
Złamałam jedno ze swoich postanowień - ważenia się tylko w piątki - i zważyłam się dzisiaj rano. Waga spadła +/- 2 kg (nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć, bo mam staaarą wagę z małym "wyświetlaczem"). Byłam zadowolona. Ale (zawsze to nieszczęsne "ale") tak jak od poniedziałku - początku diety - nie chciało mi się w ogóle słodyczy, to dzisiaj po obiedzie mnie "wzięło" na słodkie. Trzymałam się, ale wieczorem już nie dałam rady. Zjadłam dwa cukierki, wypiłam kubek kakao. Boje się, że przez ten jeden "grzech" nie dam rady. Nie wiem czy będę w stanie wytrzymać bez tych normalnych słodyczy. Te dukanowe w ogóle nie są słodkie. Nie chce rezygnować z diety, bo w sumie bardzo mi odpowiada. Muszę schudnąć, bo już mam dość swojej wagi. Tylko nie wiem czy to ma sens, jeśli najdłużej wytrzymałam bez słodyczy niecałe 4 dni... ![]() ![]() ![]() Przepraszam na to całe narzekanie, ale musiałam się komuś wyżalić. ![]() Edytowane przez PINKinside Czas edycji: 2009-08-06 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo - wszystkie z nas (tak przypuszczam) uwielbiają słodycze. Ja też ![]() ![]() Ja już sobie wymyśliłam, że będę siebie nagradzać ![]() A do tych dukanowe też można polubić i przyzwyczaić się do mniej słodkiego smaku... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale troszkę się zawiodłam na samej sobie. Mam nadzieję, że dalej będzie lepiej! Chce dość do moich wymarzonych 60 - 58 kg. Tyle czasu już się o to staram... Wiem, że potrzeba czasu, cierpliwości, trzeba walczyć. Ale słodycze to moja największa zmora. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze codziennie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie taka zmiana diet z dnia na dzien jest zla---tu brak wegli a tu zaraz duzo.
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja ogólnie chodzę najedzona, głodna chyba ani razu jeszcze nie byłam. Tylko po obiedzie dzisiaj mnie dopadło na te słodycze, słodycze, słodycze... ![]() ![]() No, ale nic. W takim razie trzymam dalej. Tylko nie wiem czy wystarczy 5 dni uderzeniowej. Bo jeśli wystarczy, to jutro osatni dzień i od soboty będę mogła dodać warzywka. A jeśli nie wystarczy... To się jeszcze przez 2-3 dni ograniczę. No i mam nadzieję, że już jutro słodkości nie będą za mną chodzić. Zrobiłam sobie dukanowy sernik, stoi przez noc w lodówce. Zobaczymy , co z tego będzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sernik też robiłam, całkiem znośny był ale mojemu TŻ nie posmakował :-( Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-08-06 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Przyczajenie
|
Mam 33 lata, 173 cm, ważę 73 kg mój cel to 65 kg.
Niedawno byłam na diecie odchudzanie na zawołanie schudłam 2 kg ale juz do nich wróciłam. teraz liczę kalorię, ale jakoś nie ma rewelacyjnych rezultatów. Od dziś rana postanowiłam zacząć ducana, w sumie wczoraj się nie przygotowałam jeśli chodzi o produkty, chciałam poczekac az dostane miesiączkę bo własnie an nia czekam. Ale w końcu dziś postanowienie DO DZIEŁA! Oto co dziś zjadłam rano: sałatka dwa jajka, parówka ( nie byłam jeszcze przygotowana jeśli chodzi o produkty stąd ta parówka ), ogórek kiszony, wiem że w I fazie powinien być ew. korniszon, no ale nie miałam jak mówię z w/ w powodów i jogurt nat. z łyżką majonezu. Na razie jestem najedzona, az mnie zemdliło. Na razie czytam w necie info o tej dietce i czekam na książkę, którą zamówiłam na allegro. W tej chwili zastanawiam się co mam zjeść dalej, musze skoczyć do sklepiku i zakupić odpowiednie produkty. Życzcie mi powodzenia tym bardziej, że zbliża się weekend i pokusy typu piwko na plaży :/. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.