|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
Dobry Wieczór
![]() Sabb, gdyby mój miał iść i grać jej faceta, to miałabym dużo przeciwko, ale jeśli miałby pójść jako znajomy, dla podratowania jej niskiego poczucia własnej wartości, to nie wtrącałabym się za dużo. Nie namawiałabym, nie pomagała, ale też nie wyrażała zdecydowanego sprzeciwu. W końcu facet z którym jestem to nie jest głupia małpka, która nie potrafi zdecydować. Dobrze wie, że jak sam narozrabia, to go nie będę żałować, tylko mając komplet informacji wyciągnę wnioski. Niech sam decyduje co i ile chce tracić. Ale jak Królewna nie był zainteresowany takim spotkaniem, to co go będziesz pchała do innej. Jeszcze coś źle zrozumie, albo poczuje się ubezwłasnowolniony... Dobrze zrobiłaś jeśli nie jesteś jej pewna. Sama na studniówkę wypożyczyłam chłopaka mojej dobrej kumpeli. Ale zapytałam ich razem, oni decydowali. Najchętniej zabrałabym ich oboje, ale się tak nie dało. Mój ówczesny, chyba się rozeszliśmy na trochę, jakieś fochy stroił. I wiem z całą pewnością, że nie bawiłabym się z nim wcale, a samej, jak wszystko opłacone bylo za dwoje, nie chciało mi się iść. Wybrałam takiego, który umie się bawić. Później go trochę zamroczyło alkoholem i zaczął sie do mnie kleić, nie wiem czy bardziej po przyjacielsku, czy coś mu się uroiło. Szybko dałam mu do zrozumienia, że nie po to przyszedł. Zamówiłam taksówkę, podjechaliśmy do knajpy gdzie siedziała jego dziewczyna. Oni sobie posiedzieli, pogadali, poprzytulali. Ja poszłam do swojego towarzystwa, znajomi motocykliści powiedzieli mi, że mam na codzień chodzić w takich sukniach jak wtedy i tak się czesać ![]() Rozdarłam dół sukienki na schodach i wróciliśmy na studniówkę, dopijać się... I wszystko dobrze się skonczyło, nie przesiedziałam wieczoru z zafoszonym byłym.... A oni jeszcze długo byli razem. Byłam w sklepie po zakupy wieczorne (piwo i moje okazyjne palenie) Ja: Poproszę Camele Light. Pani: Nie ma light'ów, są tylko niebieskie. Ja: Ale niebieskie to są przecież light. Pani: Tak?! A bo raz mówią, że żółte są light i ja już nie wiem. no to wyjaśniłam: - Niebieskie Camele są light a zółte są czerwone! I po chwili obie w śmiech na cały sklep. PS. facet mi się ożenił i teraz dumam czy przyjmuję prezenty i wirtualne całusy od żonatych... ![]() A i ostatnio dzwoni o 6 rano i mówi, że całą noc pił z kolegą, pożegnał go i stał sobie i myślał co robić dalej. No i idzie taka Uma Thurman (w sensie że podobna) wkurzona bardzo i gada na głos do siebie. No to on jakiś tekst do niej, wróciła się i wyszło że idą w tą samą stronę. Ona się pyta co będzie robił, on że na śniadanie idzie. Ona że też na śniadanie chce. Idą dalej, a ona wyskakuje, że na śniadanie chce sushi. I cały czas o tym sushi. No to się wkurzył, machnął ręką i poszedł w swoją stronę. A on uwielbia sushi i mówił, że by poszedł na nie, ale nie z taką nawiedzoną... On ma nawyk zaczepiania wszystkiego co ładne i go zaciekawi, tego się nie da zmienić. Czasem narozrabia, ale tak raczej nieszkodliwie. Pogada, zmarnuje czas, kasę i później dzwoni i spowiada się ze wszystkiego. Że jakaś chętna nawet była, ale on nie chciał. Żeby nie było - nie pozostaję dużo dłużna. Bo sama mam wielu kolegów i siedzę z nimi do rana. Ale nikt inny mnie jakoś nie kręci. Ale na randki to żadne z nas z innymi nie chodzi. To dobry chłopak jest, ale czasem z odchyłami. Wszystkie byłe próbowały go wychowywać i zmieniać i zadnej się nie udało. Pociesza mnie, jak Ci co go znają mówią, że ze mną zmienił się na lepsze. Zobaczymy jak to dalej będzie, bo chęci z obu stron jeszcze są. Niech się umacnia. |
|
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kukuryku pamiętam, dodawali do nich chyba jakieś naklejki (zresztą do czego wtedy ich nie dodawali). Albumy były z Barbie i WWF, trawiłam na nie pół pensji (znaczy się kieszonkowego)
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Betty -
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4474 | ||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szczególnie, że obecna sytuacja nie jest jedyną, w której mi "pika". Tyle, że przedtem to nie było osobiste, tylko związane z... powiedzmy wykorzystywaniem mnie w inny sposób. Zgodziłam się na ten układ, bo mi nie szkodził osobiście. A teraz jestem chwilowo rozdrażniona, więc mi wszystko już "wadzi". Przejdzie mi, ale ostrożna będę. Cytat:
Cytat:
, a ja przecież okropnie niespolegliwa jestem. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co mi tam. Wychodzenie na jędzę to dla mnie nie pierwszyzna! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://studente.pl/artykuly/artykul/...at-90-czesc-I/ http://studente.pl/artykuly/8608/Top...t-90-czesc-II/ http://studente.pl/artykuly/8641/Top...-90-czesc-III/ Madziczka, odmachuję Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2009-05-15 o 23:05 |
|
|
|
|
#4476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pań - to ja mam taką teorię ( zresztą ją znasz) - że one po prostu nie są masochistkami![]() ( jeżeli chodzi o ich znajomość z tą "jedną")Ale po co miałabyś mu kazać iść na spotkanie z toksyczną pijawką? ![]() Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-05-15 o 23:06 |
||
|
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) czynią Cię ucieleśnieniem idealnego psychologa (bo jak domniemam, kaznodziejstwo nie jest Twoim konikiem?). Balsam na duszę po prostu.To co, może dałoby się? ![]() Zgłaszam się na listę oczekujących pacjentów!
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-05-15 o 23:09 |
|
|
|
|
#4478 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() za to Daff-konkretna=krótkoterminowa (kop w |
|
|
|
|
#4479 |
|
Przyczajenie
|
fajne jest to zabawianie się w kogo mamy reprezentować ?
czy ja jestem tą złą? mało tolerancyjną? gdzie są granice tolerancji ? jak moje zachowanie wpłynie :? czy : o jej? kogoś nie urażę ? nie dotknę ? Tak a propos wypowiedzi Sabatth , Czy warto walczyć o to jak jestem postrzegana ? czy może o to jak chcę być postrzegana ? A może warto zastanowić się jaka jestem ? gdzie są MOJE granice ? walczyć o siebie ? Czasem soczysta prymitywna awantura ma więcej sensu niż tolerancyjne {trendy}przyzwolenie bo daje znać w jakich granicach jesteśmy zaakceptować wspólną rzeczywistość i łatwiej się w tym poruszać niż w nieograniczonym polu możliwości gdzie wszystko jest teoretycznie akceptowalne ale pozbawione granic i każdy musi ustalać je sam dla siebie. Stawiając granice z jednej strony ograniczamy możliwości drugiej osoby ale tym samym dajemy jej znać że zależy nam na tym żeby została w naszych granicach akceptowalnych mozliwości. Jeżeli nie stawiamy granic dajemy komuś wolność wyboru, i to jest WOLNOŚĆ ale z reguły jest ona postrzegana jako brak zainteresowania, Myślę że nie ma nic złego w wyrażeniu do jakich granic jesteśmy zdolni w wyrażaniu tolerancji : o ile oczywiście sami jesteśmy tego świadomi ?
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna z nich w wyciąganiu informacji (a informacje wyciąga w złych celach - pogrążenia ofiary) robi stary wojskowy trick, tzn rzuca kamień (czyli jakąś dość szokującą wypowiedź, której trudno być obojętnym, ludzie bardzo emocjonalnie do tego podchodzą) i nagle wali tam gdzie jej nie szukają. Ja się raz na to dałam złapać, ucierpiałam, ale poznałam schemat. Więcej razy nie udało się jej mnie sprowokować. Cytat:
Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2009-05-15 o 23:28 |
||
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze zrobiłaś Sabb, odmawiając. Czytałam w jakiejś gazecie,że są kobiety, które udają takie nieszczęsliwe i niezaradne i wykorzystuja mężów znajomych, po cichutku zarzucając na nich sieć. Udają,że są takie niezaradne i biedne...a kobitki- żony niechcący pchają mężów w ich macki brrrr
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4482 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a wiec tak- w archeologicznym kolejka do grodzkiej -nie poszliśmy, ale zaraz obok jest geologiczne-i bez kolejek-a wiadomo ze lepszy rydz niz nic, a jeszcze obok cricot2. Ludzi duzo wszędzie,ale atmosfera bardzo fajna
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jak nie ma zdrowej komunikacji między partnerami, to takie kwiatki wyjdą prędzej czy później. Nawet bez pchania w te macki. Podobnie jest z chorobliwą zazdrością o faceta, kiedy się go cały czas posądza o zdrady. Taki facet, co już odpłaca niewinnie za te domniemane zdrady, pewnie w końcu pójdzie i zdradzi. Bo przecież już zapłacił i w niego nie wierzą niezależnie jak się będzie niewinny i się bronił. |
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie muszę pisać, że facet się wypisał z tego związku. Nie, nie zdradził. Po prostu odszedł.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Nie chciałabym, żebyście mnie źle zrozumiały, ale temat psychoterapii jest mi (zawodowo) bliski....i uważam, że jest to naprawdę trudny zawód. Generalnie rzecz biorąc, terapeuta to przeciwieństwo dobrej koleżanki.
Mało mówi (nic o sobie), nie udziela rad, nie może zaprzyjaźniać się z klientem/pacjentem, nie przekazuje żadnych swoich wartości. Przez długi czas jego działania są pod ciągłym nadzorem superwizora, więc jest to pilnowane. A ja nie chcę, żeby tak się stało, że SB straciłoby swojego Dobrego Ducha, który postanowił zostać terapeutą, buuu
|
|
#4486 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ja tak czasem myślę ,ze moze przydałoby sie zeby mnie ktoś zterapeutyzował
|
|
#4487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nadal obstaję przy swoim, Sabb na sajkolożkę! [acz z zastrzeżeniem - bez uszczerbku dla Wizażu ]
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-05-16 o 00:18 |
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tom teraz pożałowała, że poskąpiłam tej złotówki
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam siły na porządny wpis w Scent barze, więc tak na chybcika się wpiszę, sorki - wróciłam późno z teatru, kierowca błądził i musiałam przespacerować się kawałek po nocy, więc nie będzie eksplozji intelektu
![]() Sabb, po krasnoludzku napiszę: koleżankę jak dla mnie trzeba spuścić na dowolnie wybrane drzewo i olać sikiem prostym. Skoro Ci coś pika, to warto tego pikania posłuchać i tyle. A z innej beczki - w życiu bym Ciebie nie namawiała do oglądania filmów bolly To kompletnie nie Twoja bajka. Ale bolly jako kategoria to nie monolit, jest tam mnóstwo chłamu, sporo przeciętniaków i trochę fajnych rzeczy, ale to absolutnie nie dla każdego, nawet jeśli lubi musicale i taniec. Moje taneczne zboczenie daje o sobie znać również tak, że lubię się przyglądać, jak robią to inni, zwłaszcza że tak poruszać się nie umiem ![]() I chyba pójdę spać (o ile nie zapuszczę sobie następnego odcinka Babylon 5), bo w sumie padnięta jestem. A skoro to Scent Bar, to zamelduję, że piję Tyskie
|
|
|
|
#4491 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Na miejscu jej faceta poczułbym się... powiedzmy, że źle ![]() Cytat:
--- Czy ja już ogłaszałem, że jestem lżejszy o 19 kg?
|
||
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
Gryksiu, gratulacje!
![]() I zazdroszczę - choć mnie wystarczyłoby zgubienie jakichś 6 kilo
|
|
|
|
#4493 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4494 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero o 2
Gratuluję! jak zgubisz jeszcze te kolejne to zostanie coś poza szkielecikiem?
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiałam je. Pyszne były.
Upiększałam naklejkami wszystkie rynny w okolicy bloku w którym mieszkałam.
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Musi być
Zresztą one miało być od baaardzo dawnaRobię sobie poranny salon piękności i aktualnie siedzę sobie z olejem kokosowym na włosach
|
|
|
#4499 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Witojcie
Ja też czekam na zdjęcie Gryksia Ja dzisiaj wybieram się na popijawę z psiapsiółkami-zaczynamy o 14 Wieczorem będę już dętka
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
Też bym sobie zrobiła salon piękności (właśnie olejek kokosowy na włosy i olejek z amli), ale muszę wyjść na zakupy.
Tylko że nadal nie wiem, co powinnam kupić, bo będę miała na obiedzie kumpelę, która otwarcie mówi, że zdecydowanie łatwiej ją ubierać niż karmić Mnóstwa rzeczy nie je. Zaplanowałam pieczone ziemniaki i właśnie odrzuciłam tzatziki, bo surowy ogórek to Złooo ![]() Idę myśleć. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

Myślę,że jeśli poszła sama to jej wybór, miała przecież dwie propozycje. Nie ma co jej żałować.
, a ja przecież okropnie niespolegliwa jestem. 

Wieczorem będę już dętka