|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
Cześć dziewczyny
![]() Powiedzcie proszę ile mniej więcej zarabia się netto po uzyskaniu tytułu technika farmacji (w Krakowie i okolicach mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A zarobki. Ok.1500zł. + zwrot za dojazd bo jeżdżę swoim autkiem. Myślę,że spoko bo wszyscy moi znajomi mają staż z UP za ok.750zł. lub najniższą krajową. A do tego mieszkam z rodzicami,więc w ogóle rozpusta pełną gębą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
"moooniaaa" dziękuje za odpowiedź
![]() To masz fajnie z tego co piszesz. A powiedz mi czy jest tak na prawdę trudno pojąć wszystko jeśli chodzi o te faktury,zamówienia i program kamsoft ? Bo mnie to przeraża wszystko na samą myśl.. nawet obsługiwanie klientów mnie przeraża :p Zarobki masz wysokie i sama tyle bym chciała zarabiać ![]() tym bardziej ze mieszkasz z rodzicami to masz pieniażki na swoje wydatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Raczkowanie
|
Faktycznie moni sie udalo
![]() u mnie nadal cisza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Raczkowanie
|
Poki co to narazie nie nastawiam sie na to ze mnie zatrudnią..
Ale jest jakas szansa stad te moje pytania.. Ogolnie jestem typem panikaryyy heh :p |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Jaka powinna byc kolejnosc rozpuszczania , kiedy dodac kamfore ,na koncu?(ze wzgledu na lotnosc)
Rp.Acidi salicylici 3,0 Camphorae 10,0 Ricini olei Methyli salicylatis Terebinthae aetheroli Capsici Tinctura aa 10,0 Ethanoli 70 ad 100,0 M.F linimentum Moze ktos wie? Edytowane przez memento12 Czas edycji: 2011-10-26 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
a ja technik farmacji pracuje jako kelnerka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Śniło mi się dziś, że na kolejnym egzaminie będą krople do nosa
![]() ![]() ![]() Ja byłam wczoraj w urzędzie pracy i dowiedziałam się, że przepisy trochę się zmieniły i że wcale nie jest powiedziane, że osoba powyżej 25 r.ż. nie może mieć stażu, tylko oczywiście teraz nie ma kasy na staże bo koniec roku. Z moim wolontariatem nic nie wypaliło, więc chyba poczekam do końca tego roku, a na początku kolejnego postaram się o staż z UP ![]() Pani powiedziała mi, że to jest szczególna sytuacja, bo my musimy odbyć ten staż obowiązkowo i że są duże szanse takiego stażu nawet na rok czasu. Kurde najgorzej, że to jeszcze ponad 2 m-ce ![]()
![]() |
#4479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już od jakiegoś czasu tak jest a dokładniej to jest tak,że staż mogą odbyć nast.osoby:bezrobotni do 25 roku życia bądź do 27 roku życia jeżeli w ciągu ostatnich 12 miesięcy ukończyli szkołę wyższą, zarejestrowani w Powiatowym Urzędzie Pracy w Grudziądzu, zamieszkali na terenie Grudziądza bądź powiatu grudziądzkiego (ze szczególnym uwzględnieniem bezrobotnych zarejestrowanych powyżej 12 miesięcy, w tym długotrwale bezrobotnych; kobiet, które nie podjęły zatrudnienia po urodzeniu dziecka; bezrobotnych bez kwalifikacji zawodowych, bez doświadczenia zawodowego, bez wykształcenia średniego; bezrobotnych samotnie wychowujących co najmniej jedno dziecko do 18 roku życia; bezrobotnych, którzy po odbyciu kary pozbawienia wolności nie podjęli zatrudnienia; niepełnosprawnych; zamieszkałych na wsi) Przynajmniej tu tak jest. Edytowane przez miminka10 Czas edycji: 2011-10-26 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
błagam Was napiszcie czy można odrobić zajęcia praktyczne i praktykę w aptece bez receptury? Chodzę już na zajęcia praktyczne od miesiąca (pani dyr. zapewniała mnie że nie musi być receptury), po czym dowiedziałam się od jednego nauczyciela że mi tych zajęć nie zaliczą. Komu mam wierzyć?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4482 |
Przyczajenie
|
![]() a moge zrobic tak że zajęcia praktyczne zrobię w aptece bez receptury, a praktykę w innej aptece z recepturą? |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Raczkowanie
|
zajęcia praktyczne są jakich sama nazwa wskazuje żeby nabrać praktyki w wykonywaniu leków, więć wg mnie sensu nie mają zajęcia w aptece bez receptury
#4484 |
Przyczajenie
|
wampa dzięki za odpowiedzi
ale przeczytałam to rozporządzenie i wg mnie odnosi się ono do stażu mimo że użyte jest tam słowo praktyka - jest mowa np. o numerze dyplomu i dzienniku praktyki ![]() kurcze nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Raczkowanie
|
Chciałabym się dowiedzieć czy którakolwiek z was słyszała albo miała do czynienia z apteka sieciową " Pharmaland " ?
Jakie są wasze opinie o tej aptece, może słyszałyście jak tam wygląda staż ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4487 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny! Mam pytanie, staż odrabia się nawet jeśli nie zamierzałabym pracować w aptece? Mam za sobą parę kolosów, jest dobrze, b.dobrze, ale ta chemia i to liczenie dawek z TPL
![]() Dziewczyny a chemię jako teorię macie całe dwa lata czy potem tylko ćwiczenia i co w ogóle odpada w drugim roku i czy coś przybywa? A te co się martwią o staż, pracę trzymam kciuki!Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
-W aptece raczej nie liczy się dawek, mi na praktykach się nie zdarzyło...
-Chemia teoretyczna jest przez dwa lata, z tą różnicą, że ja miałam na początku chemię nieorganiczną i organiczną, a później chemię leków, czyli wzory substancji leczniczych itp. -Jeśli nie chcesz pracować w aptece to nie musisz odrabiać stażu, ale sam dyplom potwierdzający zdany egzamin nie daje prawa wykonywania zawodu, po to jest staż.
![]() |
#4489 |
Raczkowanie
|
Witam, a możecie coś mi napisać o pracy jako POMOC APTECZNA? Czy ta praca jest w trybie zmianowym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
W aptece, w której miałam praktyki pomoc apteczna pracowała od pon. do pt. w godz. 8-16
![]() |
#4491 |
Raczkowanie
|
Ooo to fajne godzinki pracy... ale ogółem apteki pracują również w soboty, czemu u Ciebie pomoc apteczna nie pracowała w sb? No i apteki pracują na ogół od 8 do np 22... dlaczego u Ciebie takie godziny miała, bylabym bardzo wdzieczna o odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Martynusia
![]() I zostałam zjechana przez nauczyciela( całe szczęście ze nie ja jedna) Miłego weekendu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie czynna jest tylko pon-pt. 8-16, a w soboty tylko 9-11. Pomoc apteczna przychodzi raz w tygodniu, na kawę ![]() Wcześniej w aptece,w której miałam praktyki pomoc przychodziła co drugi dzien na 5h. Wszystko zależy od apteki, pracodawcy,miejscowości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Raczkowanie
|
Jej, nie wiem to się pytam - po to jest forum.
Dzięki za info. |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() najlepsze zajecia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
wolałam wykrywać kationy, niż miareczkować
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Ja też wolałam wykrywać kationy niż miareczkować
![]()
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z dziewczynami też wolałam wykrywac kationy niż miareczkować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
A ja nienawidziłam wykrywać tych anionów i kationów. Miareczkowanie to była sama przyjemność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Teraz chociaż mamy odpowiednią ilosc biuret, jedna na dwie osoby. Jak były 2 sprawne na całą grupę to dopiero była zabawa.
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.