|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Witam poniedziałkowo!
Konczitko Ty coś przed nami ukrywasz!Gadaj i to już! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
kochane ja nic nie ukrywam naprawde przeciez powiedziałabym Wam jako pierwszym no proszę Was - ja czekam na @
#4474 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() napiecie rosnie, widze.... Ilonko, prosze bez dolowania! czekamy spokojnie do srody i jestesmy optymistycznie nastawieni, tak??? Anciaa, jak tam moje ulubione trojaczki? ![]() a co sie dzieje u ciebie z tymi bolami? Bombeczko...zaciskam mocno kciuki! Konczitko... nie ciagne za jezyk ( a raczej za klawiature) , mysle o Tobie cieplo, przytulam... Kropeczko, dobrze slyszec, ze pozostajesz w dwukropku... jak tam synus? kopie? u nas nadal zima, ktorej mam juz po dziurki w nosie i tak pragne wiosny , ze az mnie w dolku sciska... Lena mi daje popalic nocami, wiec chodze jak zombie... teraz tez marudzi ![]() Dzis byla u mnie polska mamusia na plotkach, jutro przychodzi sasiadka a synkami, w srode ide na kontrole do dentysty a w czwartek zalozyc spiralke.. co za tydzien.... ![]()
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Uwierzycie, że ja jeszcze w piżamie? ![]() Konczita, ty to jakaś podejrzana mi się tez wydajesz ![]() ![]() ![]() Anciaahk, mam nadzieję, że dziś lepiej i trzymam kciuki ![]() Ilonko, nosek do góry! Jak ma się maleństwo zadomowić u ciebie, jak smutna jesteś i zrezygnowana? Kochana, trzeba dużo pozytywnej energii ![]() Stokrotko, to miłego przedłużonego weekendu ![]() Bombko, no jak piękne endo, pęcherzyki pękły, przytulanki były, to ja tylko ![]() Migavko, szkoda, że przylazła wredna ![]() Kropeczko, cieszę się, że z szyjką wszystko w porządku ![]() Nika, dużo spokoju w takim razie życzę i odpoczynku ![]() Któraś mnie pytała o Hashimoto mojej kuzynki, jakie leki brała przed zajściem w ciążę - brała eutyrox (nie wiem, czy tak się pisze, zapomniałam spytać). Regulowali jejpoziom tsh, bo miała bardzo wysokie. Mąż wczoraj wyciagnął mnie na zamarznięte jezioro - super widoki! fantastycznie było, zdjecia sobie porobiliśmy i postanowiłam, że w przyszłym roku w końcu nauczę się jeździć na łyżwach. Mieszkamy nad jeziorem, a ja na łyżwach nie umiem jeździć - wstyd ![]() Czekam jak na szpilkach na tę Konczitę, no ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jest tak jak myślałam - nie ma jakichś szczególnych leków na Hashimoto tylko na niedoczynność tarczycy. No to nadal nic mi to nie wyjaśnia ![]() Czemu już tyle czasu jest ok po lekach a ciąży jak nie było jak nie ma. Wczoraj zaczęłam ostatnie opakowanie clo. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak i tym razem II krechy się nie pojawia to zaczynam pić ziółka (wprawdzie nie wierzę w ich cudowne działanie za bardzo ale wole się miło rozczarować niż dręczyć, że nie spróbowałam ![]() A w piątek idę na pierwszy monitoring w tym cyklu. No zobaczymy ile tym razem pęcherzyków sie pojawi. Tak w ogóle to chyba zagoszczę u Was na częściej ![]() ![]()
![]() |
#4477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Staram się pozytywnie myśleć, ale z drugiej strony w końcu uroję sobie ciąże. O boniu im bliżej tym gorzej ... Wytrzymam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Ilonko dasz radę. Ja się tak nakręcałam w poprzednim cyklu i oczywiście było wielkie rozczarowanie. Ale teraz wiem, ze to było bez sensu. Test powinnam zrobić w okolicach 35 dc a nie 27
![]() Mam nadzieję, że u Ciebie beta będzie odpowiednio duża ![]()
#4479 | ||
Zakorzenienie
|
Dorotko - no mówże - robiłaś 5 testów i co, ujemne wszystkie??
To po co 5? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Azakowana, no niestety nie ma chyba innego sposobu na Hashimoto. Kuzynka miała co miesiąc sprawdzane tsh i to wszystko. A ziółka nigdy nie zaszkodzą. mi pomógł akurat wiesiołek, ale trzeba trafić na "swoje" ziółka.
Ilonko, do piątku już niedługo, postaraj sie po prostu o tym nie myśleć ![]() Kropka, ja też sądzę, że te 5 testów Konczity takie mocno podejrzane ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Coś Ci ten teść za skórę zalazł chyba, co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Załazi od siedmiu lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z rodzicami czasem też. ![]() Mnie wczoraj dali popalić moi rodzice. Nie dość, że jak zwykle się przemądrzają do siebie podczas naszej obecności, jak idioci, to jeszcze matka mi wcisnęłam jakiś barszcz i nie zakręciła słoika - mąż o 21 ratował w aucie tapicerkę, a ja jeździłam ze szmatą po domu i po klatce schodowej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściową mam za to anioła ![]()
![]() |
#4485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam fajowych teściów oboje. Ale może dlatego że mieszkają 200 km od nas zresztą moi rodzice też. Oboje z TŻ jesteśmy z jednego miasta ![]() Za często się nie widujemy tzn teraz to raz na 2 miesiące jeździmy a myślę że z biegiem czasu będzie to coraz rzadziej. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Pomidorko a jak Ty się czujesz?? dzidzia daje znać o sobie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
No ja pracuję u moich teściów więc widzę się z nimi kilka razy w tygodniu. Przeprowadziliśmy się z mężem (wtedy jeszcze chłopakiem) do jego rodzinnego miasta. Na szczęście nie mieszkamy z nimi.
#4488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wcale nie jest. jutro juz wtorek i za chwile sroda a ptem to juz z gorki. spokoj Ilonko! ![]() Cytat:
![]() hihihi ....... Lena spi nareszcie..ciekawe jak dlugo...15 minut? 25? ...a ja mam dosc wszystkiego..i wygladam jak zombie.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak zombie to ja chętnie po wyglądam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Ilonko ja miałam taki pierwszy cykl z clo. Płakałam przez trzy dni jak się okazało, że nie jestem w ciąży. Zastanawiałam się co jest nie tak i co ja robię źle albo co jeszcze mam zrobić. Od tamtej pory minęło 6 cykli i każdy był taki, że pęcherzyki dorastały, pękały endo było bardzo ładne a mimo to @ się pojawiała.
Teraz jest mój ostatni cykl z Clo i już mi wszystko jedno. Oczywiście chcę bardzo, żeby się II krechy pojawiły ale nie chcę też się łudzić, że skoro przez te 6 cykli się nie udało to co się teraz może zmienić. Nastawiłam się już na laparoskopię i czekam cierpliwie do kwietnia.
#4491 |
Zadomowienie
|
Przykro mi strasznie że tak jest. Boję się tego cholernie.
Chwilami zastanawiam się czy do Was zaglądać i chyba muszę odpocząć bo ciągle pamiętam o problemie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
O problemie raczej nie zapomnisz (przynajmniej tak mi się wydaje), ale zawsze możesz go zrzucić na dalszy plan. Może zajmij się czymś, co Cię wciągnie. To czasem pomaga.
Ja właśnie ostatnio prawie w ogóle nie mam czasu na myślenie i czuję, że to mi wychodzi naprawdę na dobre. Jedna dziewczyna napisała mi kiedyś, że ona sobie wmówiła, że nie chce mieć dzieci, że jej nie są potrzebne i wtedy zaszła w ciążę. Ja w coś takiego nie wierzę, bo jak sobie można wmówić, że nie chcesz czegoś czego do tej pory pragnęłaś ponad życie?
#4493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze rozumiesz co mam na mysli. czasem po prostu tak latwiej, to taki mechanizm obronny... kurde.. trzymam jednak kciuki za Twoj ostatni cykle z Clo.. a noz widelec..? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Sama już nie wiem. Każdy ma pewnie swoje sposoby na odreagowanie
![]() Ja jak zaczynają mi już dziwne myśli do głowy przychodzić to siadam przy moich papierkach i drucikach i wtedy momentalnie zapominam o problemie bo papierki pochłaniają mnie doszczętnie. Kiedyś jak mieliśmy z mężem doła to graliśmy w Diablo. Teraz też się nam czasem zdarza ale rzadziej bo mąż się powinien uczyć do obrony. A co do tego cyklu to może dodatkowy bromergon pomoże. Niby prolaktynę mam ok ale przy Hashi lubi skakać i na wszelki wypadek dostałam od mojej ginki. Na początku była tragedia. Ale teraz już się do niego przyzwyczaiłam. Wolę się nie nastawiać i myśleć, że nic się nie zmieni i że teraz to już tylko laparoskopia. Mimo, że w przyszłym cyklu mam zamiar pić ziółka razem z mężem - podobno dużej ilości dziewczyn pomogły i te które starały się latami po pierwszym cyklu z ziołami zachodziły w ciążę. Zastanawia mnie ten fenomen bo w cuda raczej nie wierzę. Bardziej w przypadek - no ale wolę się miło rozczarować ![]()
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze cos w tym jest? to prawda, ze kazdy inaczej sobie radzi z klopotami, szczegolnie tymi, ktore nas przerastaja... albo tymi, ktorych nie potrafimy sobie wytlumaczyc. czasem dobrze jest odciagnac mysli od problemu... ja tez tak robie... cztam, albo ogladam film - skupiam sie na klopotach bohaterow i troszke zapominam o wlasnych. czasem pomaga, czasem nie....
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. A jeżeli mi nie zaszkodzą to może pomogą
![]()
#4497 |
Raczkowanie
|
Azakowana, ja piję zioła o których piszesz już 3 cykl. Efektem ubocznym jest czasem ból brzucha i sruu
![]() Umówiłam się dziś do lekarza, wizyta za 2 tyg dopiero. Pytałam i nie robi badania na wrogi śluz, a myślałam, że wystarczy mikroskop. Szukałam w necie ale w moim mieście chyba będzie z tym problem.
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie wiem które zioła mam pić - na PCO czy na niedrożne jajowody czy takie ogólne. Musze sobie jeszcze więcej o tym poczytać.
Jota jak Ty wpadłaś na to które będą dla Ciebie odpowiednie?
#4499 |
Zadomowienie
|
No i tak to jet że budzę się rano parzę sobie kawkę i włączam komputer a jak go włączę to ni mogę zajrzeć do Was zobaczyć czy może kolejna z nas się udało (czytaj. Konczita , która mała iść do gina
![]() Anciaahk a ty jak się czujesz? Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-02-02 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Raczkowanie
|
Azakowana, ja piję zioła o których piszesz już 3 cykl. Efektem ubocznym jest czasem ból brzucha i sruu
![]() Jota jeśli można spytać to jakie ziółka pijesz? Może i ja zacznę je pić. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.