Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-29, 12:53   #4471
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

Iga nigdy w wozie nie usypia choćby była na dworze i 4h od momentu jak wstała. motorek ma w dupce z jednej strony to fajnie jakdzieciak pada tak szybko po raptem 3h aktywności bo dzięki temu i wieczorem idzie spać o sensownej porze (nie dotyczy Oli )

o,doczekałam się kasztana,co znaczy,że za 10min. wrzucam ją do łoża a o której sobie uśnie to już jej sprawa, mnie się zacznie wolne
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 12:57   #4472
Kasiulka22
Zakorzenienie

Psiegrałam

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=767633759

Żartuję nie dałabym więcej, za widoczne ślady prania... phi wolę kupić w tesco z cheeroke nówkę za 50 parę zł.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:00   #4473
Cestia
Zakorzenienie

Bry

Maluśna i jak? Małż przezył? Jak nikt nie jest chętny na kodziki to ja plosiem Bo moje dziecię chętnie adoptuje kolejnego pluszaka.

Jezuuuu... ale jestem wnerwiona. Mam tel w Play i teraz mi się kończy umowa. Do TŻta już dawno dzwonili i zmienił fona, a ja czekałam, aż w końcu stwierdziłam, że pieprzę i sama się zorientuję, popatrzyłam na stronce i tam można sobie poprostu zamówi telefon i przedłuzyc umowę. Wczoraj się obudzili i dzwoniła do mnie panna (jakaś niedorobiona chyba bo gadała jak potłuczona, ja się bardziej orientuję w tej promocji niż ona ). Powiedziałam, że sobie kliknę na stronce a ta do mnie, że czy mogłaby zadzwonic w sobotę. No to sobie myślę dzwoń babo, ja i tak to załatwię wczesniej (nie będę jakiejś niedouczonej i niemiłej prowizji fundowac pffff). A ta teraz do mnie dzwoni i nawija to co wczoraj. Mówię jej, że wczoraj dzwoniła i mówiłam, że się zastanowię do Soboty... a ta do mnie, że chyba niedosłyszałam bo oni w soboty nie pracują Sorry głupia nie jestem. Zjechałam babę, że sama nie wie co mówi i jak mówi i że sobie sama kliknę na stronce to co mnie interesuje. Chamska jestem, wiem... ale wnerwia mnie coś takiego
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:09   #4474
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cestusia - nie ma sprawy podaj mi adresik na PW to Ci posle kodziki z przyjemnoscia tylko na misia sa potrzebne 4 sztuki a ja mam 3...wiec jesli Mati jada kaszki z bebilonu to tylko 1 dolozysz i wsio

dobra lece bo sie panna obudzila i dobrze bo kaszy nie jadla przed spaniem wiec pewnie glodna no i wiecz powinna isc szybciej spac
Stary 2009-10-29, 13:09   #4475
jowisz
Zakorzenienie

Kasiu widzę,że też chcesz śpiwór wypróbować u nas kolejna udana noc, nie wiem czy to przypadek ale drugi raz z rzędu nie budziła się już od północy do rana. może wcześniej zwyczajnie wybudzał ją chłód

Wersta zazdroszczę 3ek. Iga wciąż nie ma ani jednej 4ki, to już 2 mce przerwy. ja wolałabym mieć to szybciej z głowy.
Stary 2009-10-29, 13:35   #4476
anka1900
Zakorzenienie

hello
w końcu mam czas dla siebie i dla Was

co do zdolności tanecznych Mikiego , to na razie jakby pinokiem był, sztywny, tylko dupka i nóżki mu sie kiwają jak tym zwierzakom na sprężynach, mam nadzieję że do dorosłości sie wyrobi, bo tak to żadnego pożytku Mati mieć nie bedzie

a co do pampersów, to używa Miki teraz 4+ ostatnią pakę i dalej juz kończę z nimi przygodę, bo rozm. 5 juz drogaśno wychodzi , kupiłam huggiesy i lidlowe bedą na topie no i czekam na te Kauflandowe aż mi rodzinka zakupi, to przetestuję i zdam relację

Cestia taboretowo Mikiego co sie przejmujsze paniusiami, ja to bardzo wrażliwa jestem na takie gadanie, wychodzę z założenia że klient nasz pan, szczególnie w tej branży, i ma mi w tyłek za przeproszeniem ktoś włazić, byle tylko zostać z daną firmą, jak nie to do widzenia, szukam innych alternatyw

ps. mam pytanie , czy któras z Was posiada ekspers ciśnieniowy do kawy, taniutki taki do 300 zł, chciałam zapytać, czy robi piankę i spienia mleko, jak ma 15 bar np ?

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2009-10-29 o 13:40
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:45   #4477
jowisz
Zakorzenienie

Pamiętam,że małż Anisi to fan kawy, ma jakiś wypas ekspres i sama bym się kawy od niego napiła
może coś doradzą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 14:00   #4478
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

cześć wszystkim
u nas pogoda deszczowa ja chodzę bez jakichkolwiek chęci do życia
chyba załapałam jakiegoś doła
nawet chęci do pisania brak
i widzę że i u was z pisaniem coś kiepsko bo ruch coraz słabszy

co do kodów
Kasiulka kiedyś pytałaś kto o kody i ja chciałam /mówiłaś że mi wyślesz ale już tyle czasu minęło że już nie wiem co z tym

Edytowane przez kristi75
Czas edycji: 2009-10-29 o 14:06
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:05   #4479
Cestia
Zakorzenienie

Mała, super Mati je zwykle kaszki z Bobovity (ostatnio 3pak z superaśną puszką na kaszkę zanabyłam ), ale to jedną kaszkę Bebilonową wsunie, nie ma problema. Już Ci pociskam adresik i dziękuję w imieniu Mati

Aniu, też z takiego założenia wychodzę, tylko, że akurat Play mi odpowiada więc nie pojadę już całkiem po bandzie A tańcami się nie przejmuj... Mati tańczy od rana do wieczora więc faceta wyszkoli

A tak ogólnie to zamiast się napalac na telefon to ja się napaliłam na kolejny obiektyw do aparatu i już kombinuję co by telefon opchnąc i zanabyc za to obiektyw
Stary 2009-10-29, 14:34   #4480
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Pamiętam,że małż Anisi to fan kawy, ma jakiś wypas ekspres i sama bym się kawy od niego napiła
może coś doradzą
My posiadamy expres cisnieniowy, ale kosztowal nas 1500zl sprowadzalismy z wloch, bo w polandzie cena o 1000 wyzsza

a z tych tanszych to musze spytac mojego małża, bo on sie na tym zna

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 14:42   #4481
anka1900
Zakorzenienie

o Aniś to super

pufa ma taki i jest super, jak na moje podniebienie, mega pianka i mleko spienione prawie na bezę

http://www.allegro.pl/item794754107_...y_kenwood.html

ale nie wiem czy uda mi sie kupić na tej aukcji

pomyślałam o tańszym

http://www.totu.com/index.php?st=76&IdProdukt=2002182

ale musze poszperać opinii o nim

na allegro pełno jest jakichś clatroniców, i innym do 150-200 zł, ale mocno sie zastanawiam nad mocą ich 15 bar
Stary 2009-10-29, 14:55   #4482
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kristi ja wtedy pisałam, że będę mogła wysłać dopiero pod koniec października po następnym zakupie kaszek bo kupuję po 6 i wtedy wysłałam dla siebie, zostały mi dwa i teraz dziś lub jutro pojadę z tż na zakupy nabędę kolejne 6 i wtedy wyślę na misia dla Ciebie

Jowiszku a chęć mam na śpiworek przez Was baby! i poza tym tak sobie pomyślałam, że jak skrępuję trochę mo9ją szalejącą córę to szybciej uśnie także szukam

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:03   #4483
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Kristi ja wtedy pisałam, że będę mogła wysłać dopiero pod koniec października po następnym zakupie kaszek bo kupuję po 6 i wtedy wysłałam dla siebie, zostały mi dwa i teraz dziś lub jutro pojadę z tż na zakupy nabędę kolejne 6 i wtedy wyślę na misia dla Ciebie

Jowiszku a chęć mam na śpiworek przez Was baby! i poza tym tak sobie pomyślałam, że jak skrępuję trochę mo9ją szalejącą córę to szybciej uśnie także szukam
Kasiu, a 85cm to nie za krotki/ Nasz ma 100 i szczerze to nie widze go w mniejszym. My mamy taki i jest bardzo cieply http://www.feretti.pl/pl/spiworki-dl...d42f02870d8a79
te w tesco wg mnie na zime sa za cienkie. ale to moje zdanie.
Stary 2009-10-29, 16:07   #4484
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Anka - ales mi teraz narobila...tymi ekspresami bo ja pare miechow temu meczylam tz, ze chce ten co reklamowali w tv nie pamietam chyba Dolce Gusto, w kazdym razie robil cappuccino, latte ale drogi byl wiec dalam spokoj a teraz znow mi przypomnialas

Jowisz - juz przestan z tymi spiworkami bo widzisz co zes narobila ja nie moge przezyc tego dzisiejszego kurna, czemu on taki maly. ale wg mnie 90cm styknie, w dluzszym moja by sie potykala. moze trafie jakas okazje jeszcze.

Cestia - dzieki za adresik, jutro posylam Ci kody tylko pamietaj, ze musisz wyslac komplet 4 sztuki przed 15 listopada mam nadzieje, ze misiek sie spodoba Mati
Stary 2009-10-29, 16:22   #4485
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Kasiulka dziękuję ci ja musiałam coś źle zrozumieć, myślałam że je wyślesz do mnie, oczywiście koszty ci pokryję tylko mi napisz na pw ile

co do tego expresu do kawy to wystarczy tylko o nich poczytać a już ślinka leci na taką kawusię
hm może i ja bym o takim pomyślała

anka w tym 2 linku ten expres jest chyba tylko na kawę z torebki jak dobrze zrozumiałam
ale też będę cierpliwie jak ekspert Anisi się wypowie na ten temat

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 16:52   #4486
jowisz
Zakorzenienie

to ja tylko dodam od siebie,że 90cm śpiworka wystarcza. Iga ma ok. 83-85 cm i ma z 15cm zapasu. będzie na całą zimę na pewno.
Stary 2009-10-29, 17:52   #4487
marticia
Zakorzenienie

Hej baby
wpadlam sie tylko przywitac, mam roboty po pachy i bardzo sie z tego ceisze...w koncu, a w dodatku mlody znowu szaleje, zadne kropeli i syropki uspoakajajace nie pomogly, cos mi sie wydaje, ze mlody zwyczajnei sie przyzwyczail do nocnego wstawania i ze mamusia leci na kazdy jego wrzask,w iec od dzis koniec.. basta. Dam znac jak pojdzie, poki co przewiduje kolejna biala nocke, wiec odpoczywam poki moge
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 18:01   #4488
Judi21_84
Zakorzenienie

hello
Widzę że piszecie o śpiworkach. My mamy feretti, mierzyłam go i ma coś koło 100 cm, tak 96 mi wyszło... Ja jestem z niego bardzo zadowolona bo jest cieplutki (też uważam ze te z tesco na zimę się nie nadają) I ten mój ma dwa zamki więc zawsze młodemu odpinamy dolny zamek aż do brzucha by nogi miał na zewnątrz. OD czasu używania śpiworka budzi się zawsze cieplutki
i ja też jestem spokojna wiedząc że mały nie marznie.
a pozatym to ja po nocce, mama przyniosła mi małego o 12:40 wstaliśmy o 16 taka pogoda senna, że mały dał mamie pospać
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 18:36   #4489
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

TZ wlasnie oglada ekspresy, takze laski badzcie czuje, bede wrzucac linki za chwil pare..
Piotrek mi kaszle, gile sie nasilily znowu, ale sa przezroczyste... zasnal teraz, klate i plecki nasmarowalam mu wickiem, zalozylam pod pajac body.. bardzo dziwnie oddycha, jakby sapał... poza tym obawiam sie ze mi sie rozkaszle i zwroci to co zjadl... chyba na dobre zaczely sie zeby i teraz ida jeden po drugim, cos czuje, ze ten katar bedzie nas meczyl do wiosny
Kupilam mu syropek homeopatyczny na ten kaszelek.. dostal po mleczku, mam nadzieje ze powstrzymam odruch kaszlu.. jutro wzielam wolne, mam pare spraw do zalatwienia, a poza tym bede dluzej z Piterkiem

It is what it is

Stary 2009-10-29, 19:07   #4490
wersta
Zakorzenienie

Zocha ma śpiworek 110 i jakoś super dużo zapasu to tam nie ma
Anisia przeszłabym się z tym do lekarza
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 19:10   #4491
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Zocha ma śpiworek 110 i jakoś super dużo zapasu to tam nie ma
Anisia przeszłabym się z tym do lekarza
jak jutro bedzie mocno kaszlał, to zadzwonie po lekarza.. mam fajnego pediatre, nie musze sie tarabanic z dzieckiem do przychodni tylko umawiam sie na telefon i przychodzi do domu..

It is what it is

Stary 2009-10-29, 19:12   #4492
wersta
Zakorzenienie

koniecznie, bo to strasznie długo trwa u niego (katar), a kaszel to wiadomo pisałaś, że alergia wykluczona - robiliście testy?
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 19:33   #4493
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

no, mam swiety spokoj od 45 minut zdazylam wystawic aukcje i zaraz house`a bede ogladac

dzis mloda spi w bodziaku i jakis polspiochach nowe, odpowiednie rozmiarowo pajace uprane i ten welurowy z all tez, wiec nie mialam w czym jej polozyc przynajmniej nie bedzie jutro rozebrana
wogole to zimno znow idzie a ja nie mam spiwora do wozka jak dobrze pojdzie to dopiero na nastepny weekend bede mogla odebrac...
Stary 2009-10-29, 19:36   #4494
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

katar zaczal sie w polowie wrzesnia, po 3 tyg udalo sie zaleczyc, ale ze nastepne zęby szły to pojawił się znów..
byliśmy z nim u alergologa, wykluczyła alergie.. zresztą jak dziecie ząbkuje, to zwalają zawsze na zęby

wklejam linki i uwagi od TZ odnośnie ekspresów ciśnieniowych:

http://www.allegro.pl/item788648788_...z013_inox.html

- fajny manualny ekspres, wymaga zakupu mlynka zarnowego, na dluzsza mete upierdliwy w obsludze

http://www.allegro.pl/item791111982_...cappucino.html

kawiarka z funkcja cappucino

http://www.allegro.pl/item790361320_..._bialetti.html

profesjonalna kawiarka

http://www.allegro.pl/item797704097_...mat_1300w.html

najlepsza alternatywa: klik guziczek, samo sie mieli i samo sie robi .....( w uzywce mozna kupic za ok 500 pln)

20:16:19
http://www.allegro.pl/item797052632_...dzo_dobry.html

o np taki

It is what it is

Stary 2009-10-29, 19:42   #4495
jowisz
Zakorzenienie

Moja gadzina usypia po południu usnęła 14.30 i spała do 16 więc to i tak sukces,że już leży

Mała a rozpakowałaś to pudło w salonie robiłaś jakąś fotkę Majce czy dopiero w weekend ?

jutro mam rocznicę ślubu a małż ma urlop
Stary 2009-10-29, 19:50   #4496
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Magda - jak ty mnie znasz wlasnie zrzucilam foty na kompa i wybralam jedna reszta niestety ocenzurowana bo tz skladal w gaciach, wiec sie nie nadaje na upublicznienie

prosze sie nie smiac, oto Majoslawa w nowym wozie - prezent gwiazdkowy
Stary 2009-10-29, 19:52   #4497
Cestia
Zakorzenienie

Maluśna będę pamiętac

Moja córa padła jak kawka. Wcześniej wyszalała się z dziadkiem (przepada za nim, zresztą tak jak on za nią), pograła w piłkę (nauczyła się kopac i ma straszną radochę ). Ja się zastanawiam co to będzie jak od poniedziałku znowu będzie siedziec głównie z samą matką

Fretka mojej siostry właśnie mnie upierdzieliła w nogę. O masakro co za cholerny zwierz

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Ojaaaaaaaa! Jaką Majeczka ma Bejcę Super!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 19:59   #4498
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cestia - niestety to bardziej prezent dla tatusia niz dla cory na fotce jest nieco rozczarowana bo wczesniej tz opanowywal sztuke ujezdzania (bo to zdalnie sterowane) a jak wsadzil dziecko to akumulatorek siadl
wogole jaki to bajer jest-ma biegi, pedal gazu, prawdziwe swiatla z przodu, klakson i wejscie na mp3
ja wiem - moj tz ma narabane we lbie
Stary 2009-10-29, 20:00   #4499
jowisz
Zakorzenienie

Mała takie śpiworki znalazłam,od najtańszego do najdroższego:
http://allegro.pl/item792789133_spiw..._m_cy_bcm.html

http://allegro.pl/item798818940_spiw...2_18_m_cy.html

http://allegro.pl/item798093726_drew...y_104_110.html

http://allegro.pl/item792758479_spiw...cieplutki.html

http://allegro.pl/item790051856_drew...niebieski.html
Stary 2009-10-29, 20:00   #4500
anka1900
Zakorzenienie

o Maja juz od bobasa powozić sie bedzie jak tatko BMW

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości