|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: czy to może być ciąża??
Tak na wszelki wypadek i tak zrobię test w piątek, przynajmniej zobaczę jak to wygląda
![]() Możecie polecić coś dobrego? A jeszcze takie pytanie w kwestii formalnej... Jeśli zaraz przed i zaraz po okresie (ta siedmiodniowa przerwa, kiedy nie biorę tabletek) kocham się z partnerem z końcem w środku, to ma to jakieś znaczenie...? Bo słyszałam, że wtedy tabletki nie działają i można zaciążyć... To prawda? |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli ciebie ma to uspokoić to zrób test, ale na moje oko na bank nie jesteś w ciąży
Organizm, nie zegarek w jednym mieszku krwawienie może być pięcio, w następnym dwudnioweNie ma to, żadnego znaczenia, w trakcie siedmiodniowej przerwy, jesteś tak samo bezpieczna jak w pozostałe dni
|
|
#4473 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź, uspokoiłam się
![]() Jednak nie ma to jak babskie pogaduchy ![]() Dam znać w piątek jak tam test ![]() Pozdrawiam Was
|
|
|
|
#4474 |
|
BAN stały
|
Ja wiem, że jest gorąco,sama siedzę rozpalona.
Ale weź ty zrób ten test,a nie wyrywasz sobie włosy z głowy. |
|
|
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
Zrób test i po sprawie. Majątku na niego nie wydasz, a chociaż będziesz miała jasną sytuację. Jeśli była uzyta prezerwatywa, nic się z nią nie stało, a jeszcze do tego stosunek przerywany to ja tu ciąży nie widzę
, ale to tylko moje skromne zdanie. Jeśli miałabym się tak stresować jak Ty, zrobiłabym test. 5 minut stresu i po sprawie.
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wstawiając posta na forum, nie dość, że je zaśmiecasz (bo jest już wątek zbiorczy nt. ciąży) to musisz się liczyć z tym, że ktoś oceni twoje postępowanie. |
|
|
|
|
#4477 |
|
Przyczajenie
|
Hej. mam pytanie. nie mam regularnego okresu, ale powinnam miec w poniedzialek juz. wspolzylam z chlopakiem bez zabezpieczenia. oczywiscie nie doszedl. dzisiaj złapał mnie straszny skurcz czy jakis bol w dole brzucha od pepka w dol i po bokach. nie moglam sie ruszyc, dopoki nie wzielam tabletki. czy to moze byc ciaza?
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem ze masz 14 lat, zero pojecia o seksie i antykoncepcji... |
|
|
|
|
#4479 |
|
Przyczajenie
|
Hej. mam pytanie. nie mam regularnego okresu, ale powinnam miec w poniedzialek juz. wspolzylam z chlopakiem bez zabezpieczenia. oczywiscie nie doszedl. dzisiaj złapał mnie straszny skurcz czy jakis bol w dole brzucha od pepka w dol i po bokach. nie moglam sie ruszyc, dopoki nie wzielam tabletki. czy to moze byc ciaza?
|
|
|
|
#4480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Przyczajenie
|
to bylo spontaniczne.. kurde..
uwazasz ze to moze byc to? |
|
|
|
#4482 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4483 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4484 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4485 |
|
Przyczajenie
|
ech panienki dzieki za dobre rady i słowa
zrób test - łatwo mówić jak się nie jest w danej sytuacji.. przeżyje do jutra, jak będzie nadal cisza to skocze do apteki.
|
|
|
|
#4486 |
|
BAN stały
|
oj tam nie przesadzaj lory. ja sie denerwowalam robiac test. zobaczylam wynik (negatywny) i banan na mordce.
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w czasach młodości w akcie paniki wkręciłam sobie że jedna kreska = ciąża.
Przypadkiem można wpaść w kałużę a nie zrobić dziecko
|
|
|
|
#4488 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
I nie schizuj się niepotrzebnie!!! |
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam jednak test z krwi, jest miarodajny. Test siusiany wykrywa mniej wiecej 3tygodniową ciąże- 3 tygodnie od zapłodnienia! Samo zagnieżdzanie zarodka trwa nawet do 11 dni! Po zagniezdzeniu poziom beta hcg wzratsa do 1 a potem co 48godzin ulega podwojeniu. NO wiec test z krwi szybciej to wykryje, niz siusiany, który zwykle jest od stezenia 25jednostek i to w moczu a nie równa sie to temu stęzeniu z krwi. Dlatego najlepiej zrobic test tydzien po braku spodziewanego okresu.
Tylko doczekac trudno
|
#4490 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cześć dziewczyny
Może Wy mi coś doradzicie, bo ja już nie mogę wytrzymać. Teścik oczywiście zrobię, ale poczekam jeszcze kilka dni żeby nie kupować na marne jakby było jeszcze za wcześnie, robiłam dzień przed planowaną @ ale wyszedł negatywnie, teraz spóźnia się 6 dni, ale biorę pod uwagę, że może być to spowodowane zmianą pogody.Na badanie krwi nie mam możliwości pójścia bo z tego co się orientowałam w mojej "wielkiej" mieścinie, nie robi się ich ;/ ale do rzeczy : z moim TŻ w tym miesiącu staraliśmy się o dziecko, kochaliśmy się w dni płodne (o czym świadczyła temp.). Jakiś tydzień później zaczął wypływać ze mnie przeźroczysty, wodnisty śluz, było go bardzo dużo, natomiast teraz jest biały i grudkowaty i nadal jest go dość dużo. Brzuch dziwnie boli, kłucie w jajnikach i w okolicach pępka. Wystarczy, że zjem trochę, a od razu czuje się pełna.Piersi się powiększyły, przede wszystkim sutki są ogromne ;/ żyły też są widoczne, ale przed @ też czasem było je widać. Temp. mierzona rano po przebudzeniu dalej utrzymuje się na poziomie 37 . Co jeszcze mnie zdziwiło podczas stosunku odczuwałam straszny ból, tak jakbym wszystko w środku miała skurczone. Jak myślicie duże prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo możliwe.
Ale ta biała, grydkowata wydzielina to wg mnie bardziej świadczy o grzybicy. Proponowałabym wybrac się do lekarza.
|
|
#4492 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Od niedawna posiadam nowego partnera (dodam ze mam 25lat). Ostatnio nas troszke poniosło i przeżylismy swoj wspolny pierwszy raz. Tabletek niestety jeszcze nie zdazylam kupic, ale prezerwatywa byla (poniedzialek wieczorem). W srode (dzis) caly dzien pobolewa mnie brzuch i piersi (tylko podczas dotykania), niby jakies mdłośći ale chyba trochę spanikowałam pod koniec dnia i za bardzo sie w siebie "wsluchuje" xP. No tak czy inaczej.. troszke sie boje :/ Mogę być w ciąży i to odczuwac po tak krotkim czasie? 2 dni? dodam ze przygoda miala miejsce az w 25 dniu cyklu (u mnie to kolo 30dni zawsze). pewnie panikuje ![]() Juz widze jak mnie skrzyczycie za takie pytanie hihi. Tak - pojde po test. ale i tak za wczesnie jeszcze xP |
|
|
|
#4493 |
|
BAN stały
|
nie no, wstyd zeby miec 25 lat na karku i nie wiedziec ze tak wczesne objawy to nie ciaza
jak rozumiem do tej pory nie mialas zadnych objawow przed miesiaczkowych i nie wiesz czym jest pms? Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2010-06-10 o 11:29 |
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam w podobnych sytuacjach i jakoś nie miałam oporów przed zrobieniem testu, wolałam wiedzieć niż się zadręczać więc mi akurat łatwo jest mówić, bo na Twoim miejscu nie czekałabym ani minuty...
|
|
|
|
#4495 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was! Przeglądam różne wiadomości na temat ciąży i testów, ale bhcg z krwi wykonałam pierwszy raz i chciałam się upewnić.
Ostatnią miesiączkę miałam 9 maja. Do ostatniego stosunku doszło u mnie 14 maja, moje dwa ostatnie cykle miały po 28 dni (ale wszystkie wcześniejsze w granicach 30-33). 8 czerwca zrobiłam sobie test z krwi, czyli to było w 24 dniu po stosunku. Wyszedł ujemny. Czy mogę być na 100% pewna tego wyniku? Nie wykonałam go za wcześnie? Dodam, że później już nie współżyłam. Pozdrawiam Was i z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
|
|
#4496 |
|
Przyczajenie
|
i zrobiłam. ze strachem - nie jest łatwo, każdy jest inny i w innej sytuacji.. jak posiadanie dziecka nie wchodzi w gre to łatwo na prawde nie jest..
a no i kupiłam i chcialam zrobić a tu szał.. dostałam okres..
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Test jest wiarygodny, na 100% nie jesteś w ciąży
|
|
#4498 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
No wszystko dobre co się dobrze kończy :P
mam nadzieje że to była nauczka |
|
|
|
#4500 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

Organizm, nie zegarek w jednym mieszku krwawienie może być pięcio, w następnym dwudniowe
, ale to tylko moje skromne zdanie. 

Rozumiem ze masz 14 lat, zero pojecia o seksie i antykoncepcji...