|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Kretencja jeżeli gin ci mówi ze jest wszystko ok to raczej się nie myli,ja to bym dla spokoju poszla jeszcze do innego gina na konsultacje, bo co dwie głowy to nie jedna :P
Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2010-05-30 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Vikicullen, już mnie dwie głowy oglądały przecież
![]() Zresztą żeby iść do kogoś innego to musiałabym prywatnie, a przyznam, że to był bardzo ciężki finansowo dla nas miesiąc i wolałabym dać sobie spokój. Jakby się coś dramatycznego działo, to na pewno bym szukała lekarza pilnie, ale to tylko ból, nie stały (wczoraj np. prawie mnie nie bolało), nie bardzo silny i nie towarzyszą mu inne objawy, więc chyba nie ma czym się stresować rzeczywiście ![]() Rypka, no to powodzenia życzę z salonem ![]() A myśmy pokłócili się z mężem, aż mi normalnie ciśnienie skoczyło i głowa rozbolała ![]() A jutro mój Tato ma operację na płucu, więc proszę - trzymajcie mocno kciuki, żeby wszystko poszło dobrze i żeby udało się dziadostwo tym razem wyciąć już na dobre ![]()
#4473 |
Zakorzenienie
|
ja od dwoch dni jestem humorzasta jak nie wiem
![]() Bede trzymac kciuki mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Raczkowanie
|
Mój mąż wyjątkowo wyrozumiały od kiedy jestem w ciąży. Na wszystko się godzi, wszystko przebacza i nie robi tego wbrew sobie.... Dziwne?
![]() W Łodzi dzis fantastyczna burza. Kot nie zdążył na czas i zmókł niemiłosiernie. Oczywiście moja wina była... ![]() ![]() Kretencja, trzymamy kciuki za operację twojego taty! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ja jestem okropnie humorzasta od jakichś dwóch tygodni może. Myślałam, że to na początku ciązy raczej, a mnie się dopiero teraz zaczęło. Płaczliwa zawsze byłam, ale teraz to masakra. No i wściekam się bardziej niż zwykle, o byle co... Ech, mam nadzieję, że dzidziuś dobrze to znosi... Mój mąż też jest wyrozumiały, nie mogę powiedzieć... Tyle że sam jest też bardzo zmęczony, widzę to, więc też się łatwo niecierpliwi... Więc mamy trudno ze sobą teraz ![]() ![]()
#4477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Raz się śmieję, raz płaczę, a jak oglądam coś w tv wzruszającego to od razu w płacz :P Dzisiaj rano wolne ![]() ![]() Tż nigdy nie robił imprezy urodzinowej, a w tym roku teściowa się wprosiła na urodziny- pierwszy raz -ale wiem czemu chce być- widziała mnie w 3/4 tygodniu ciąży, a dzisiaj zaczynam 14 tydzień więc pewnie jest ciekawa jak wyglądam :/ A ja kazałam zaprosić gości na 16.30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny jestem w połowie czwartego miesiąca ciązy. do tej pory od 5 tygodnia ciąży jestem w domu na zwolnieniu.
proszę doradźcie czy wracać do pracy? źle mi samej w domu,ale nie wiem czy dam radę w pracy wysiedzieć 8 godzin za biurkiem. mam pracę biurową ale dość ciężka jeżeli chodzi o wysiłek intelektualny. cały dzień muszę być na wysokich obrotach. wydawało mi się , że całkiem nieźle się czuję,ale wczoraj nie byłam w stanie wysiedzieć trzech godzin tak mnie bolał kręgosłup. więc nie wiem czy jest sens pchać się na osiem godzin do pracy. z drugiej strony walcze o lepsze stanowisko więc może ktoś doceniłby fakt, że wróciłam do pracy.ale równie dobrze mogą mieć w dupie, że siedzę z obolałym kręgosłupem. proszę o rady...
68 kg czerwiec 2015 r. cel:50 kg ![]() Edytowane przez szarlot27 Czas edycji: 2010-05-31 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Szarlot, trudne pytanie. Musisz sama wyczuć, czego Ci bardziej potrzeba. Ja w pracy użerałam się z dziećmi, i to z tymi "trudnymi", a jestem samotnikiem i lubię spokój (minęłam się z powołaniem niestety
![]() ![]() Dobrej decyzji życzę ![]()
#4480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szarlot ja czasem jak siedzę w racy to nie mam sił wysiedzieć 8 godz. Zwłaszcza na drugich zmianach to fajnie było by poleżeć i zdrzemnąć się. Ja z miłą chęcią wybrałabym się na miesięczny odpoczynek,ale nie wiem czy całą ciążę chciałabym siedzieć w domu. Tak jak Kretencja uważam,że sama musisz podliczyć wszystkie + i - siedzenia w domu.Daj znać jaką podjęłaś decyzję.
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
A mojego mężula gardło boli od wczoraj i - kurde - martwię się, żeby mnie nie zaraził...
#4482 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj wody z miodem i cytryną, i herbatę z sokiem malinowym i cytryną. CZosnek też uodparnia.
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak, wiem
![]() ![]()
#4484 |
Rozeznanie
|
A ja wpadłam w wir sprzątania
![]() Muszę jeszcze u małej w pokoju przebrać pościel, wyprać ręcznie moskitierę- kiedy była biała :P- do tego standardowe porządki, łazienka, kuchnia, kurze, podłogi ... lenia mam, ale cóż, niech nie śmie teściowa złego słowa powiedzieć na temat mieszkania ![]() ![]() Najgorsze już zrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Zapomniałam że ciasto muszę piec- ale ze mnie gapa ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Raczkowanie
|
Oj znów mnie długo nie było
![]() Ja trochę kiepsko spędziłam weekend bo przez te moje nieszczęsne humory pokłóciłam się z tż i to skutecznie ![]() Już jestem w domku i zaczynam się okropnie stresować przed jutrzejszą wizytą u gin bo ostatnio byłam miesiąc temu, a wydaje mi się , że troche brzuszek mi zmalał ![]()
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Co tu takie pustki dziś?
![]() Ja muszę ogarnąć kuchnię, poodkurzać, zrobić obiad, ale tak mi się nie chce... ![]() Mieliśmy iść wieczorem do znajomych, ale mąż napisał mi smsa, że odwołał spotkanie... Martwię się, bo to znaczy, że musi się naprawdę czuć chory, on tak z byle powodu nie odwołuje planów... Mam nadzieję, że umówi się na jutro do lekarza... I że mnie nie zarazi ![]()
#4487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sprzątam dalej, połowa za mną, tż dzielnie mi pomaga ![]() Najbardziej boję się o ciasto, jak mi biszkopt nie wyjdzie, albo galaretka się nie zetnie- masakra, nie wiem co ja zrobię. Nienawidzę piec na ostatnią chwilę :/ A nie wezmę się za pieczenie jak nie mam chałpy wysprzątanej- to takie moje małe zboczenie ![]() Lecę szorować łazienkę ![]() Niech żyje domestos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Biejatka, nie chcę straszyć, ale jak mnie miała odwiedzić teściowa, to po raz pierwszy w życiu przypaliłam sernik!!
![]() Mama dziś rano wpadła do mnie i na widok mojego brzuszka zawołała radośnie " O!! masz już brzuszek ciążowy, ale fajnie" a ja jej na to, ze to tylko wzdęcia ![]() ![]() ![]() ![]()
#4489 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dziś strasznie szaro za oknem .. Irsin co u Ciebie ???
http://www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3ksyt7x3nm.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070825290413.png wiolkaslonko@gmail.com aniołek 28.06.2009[*] Edytowane przez wiolkaslonko Czas edycji: 2010-05-31 o 09:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Już za późno, skoro ma objawy od wczoraj, to zaraża też minimum od wczoraj, a może i dawniej... Jak się miałam zarazić, to już się zaraziłam. Poza tym, nie mamy innego miejsca do spania
![]()
#4491 |
Raczkowanie
|
Witam w poniedziałkowe przedpołudnie. Ten tydzień zapowiada się dobrze, trzy dni do pracy i wolne
![]() Szarlot, doradzić ciężko, bo chyba żadne rozwiązanie nie będzie idealne. W domu nie można siedzieć w nieskończoność, ale wytrzymać w pracy cały dzień ciężko... Spróbuj porozmawiać z szefostwem, powiedz o swoich obawach. Może zgodzą się, abyś pracowała krócej, np. 5 godzin dziennie? Malgosiak, ja dziś zaczynam 13 tydzień, a brzuch mam bardziej płaski niż przed ciążą (przez wymioty i nudności schudłam 4,5 kg). A najdziwniejsze jest to, że nie mogę nosić dżinsów, bo mnie cisną. Sama nie wiem, może to urojenia... Nie przejmuj się, pewnie jest tak, jak dziewczyny piszą, ustąpiły wzdęcia, to i brzuch zmalał. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za pocieszenie
![]() ![]() ![]() ![]() ja się jeszcze nie chwaliłam naszym Maluszkiem, trochę nieaktualne, ale zawsze coś ![]() dzidzia po ukończonym 11 tc http://www.wizaz.pl/forum/picture.ph...ictureid=63629
ALUSIA http://www.myticker.eu/ticker/ticker...3wzibtjvl1.png Drugie Maleństwo http://www.suwaczki.com/tickers/34bwskjoahrx6x4n.png Edytowane przez malgosiak25 Czas edycji: 2010-05-31 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
To zależy też jakiego ma się szefa. Np moja szefowa pracownicy w ciąży pozwala później przyjść do pracy, wcześniej wyjść i to bez wypisywania urlopu, lub wystarczy przysłać jej smsa, że się gorzej czuje i można nie przyjść do pracy. I wtedy rzeczywiście można pracować w takich warunkach. Niestety ja od razu musiałam zostać w domu, bo miałam cichą nadzieję, że sobie popracuję w ciąży, no bo to tez czas szybciej leci i człowiek między ludźmi na co dzień jest. Ale niestety.
#4495 |
Rozeznanie
|
pewnie, wszystko zależy, od charakteru pracy, podejścia przełożonych,własnego samopoczucia itd.,itp., jak ktoś się dobrze czuje i lubi swoją pracę to czemu nie. Natomiast pracować w ciąży dla awansu,podwyżki itp. - tu jestem przeciwna - bo z tego co zauwazyłam rzadko jednak pracodawca to docenia i w sumie trudno się dziwić, wkońcu i tak po porodzie conajmniej kilka miesięcy będziemy w pracy nieobecne.
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- dziewczyny muszę wymyslić jakis obiad ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś mam zupę serkową
![]() Potrzeba (na dwie osoby): 4 szklanki bulionu (z kostki, może być warzywny lub drobiowy) 2 serki topione po ok.100g (np. typu "kiełbaska") bez dodatków (śmietankowe, gouda itp), mogą być też większe, wtedy zupa wyjdzie gęściejsza i bardziej treściwa 1 nieduża cebula łyżka masła 3-4 łyżki smietany pieprz (nejlepiej grubo mielony) Cebulę posiekać drobno i zeszklić na maśle w garnku. Dodać 4 szklanki gorącego bulionu, doprowadzić do wrzenia i gotować na niewielkim ogniu jeszcze ok.10 minut. Po tym czasie dodać serki topione i postarać się je trochę rozpuścić (ale jak zostaną "kluchy" to nie szkodzi). Doprowadzić znowu do wrzenia i zdjąć z ognia. Gdy przestygnie - blenderem zmiksować tak, aby nie było "kluch" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Oczywiście można ponownie zmiksować, jeśli śmietana utworzy grudki ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-05-31 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Rozeznanie
|
Kretencja, mam smaka na taką zupkę, chyba zaraz sobie zrobię bo nawet wszystkie składniki mam w domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam wszystkich
![]() Jestem w 16 tc i chciałabym porozmawiać o przebiegu ciąży. Jest to moja druga ciąża i muszę przyznać, że nie sądziłam iż będzie tak ciężko z drugim dzieckiem (wymioty, mdłości, "uczulenie" na zapachy, migreny kilka dni w tygodniu-masakra)... uff Jak sobie radzicie z dolegliwościami w ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
udało mi sie zlokalizować mój wynik vdrl. został w szpitału, nie oddali go do przychodni
![]() vdrl ujemny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.