Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-08, 10:41   #4471
Emila3000
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
ja też zawsze sobie powtarzałam, ze zacznę chodzić na basen jak schudnę

Mnie wczoraj bardzo bolałay łydki, nie wiem, czy od diety, czy od ćwiczeń. W każdym razie łyknęłam wczoraj magnez i dziś też łyknę i jest ok.
a slurcz Cie rano nie zlapal w lydki? jak zlapie to trzeba wyprostowac stope - zeby powstala linia prosta na calej dlugosci nogi i skurcz przejdzie i nie bedzie bolec caly dzien
w szkole rodzenia nas tego uczyli, bo w ciazy to bez przerwy lapaly skurcze jak sie ktoregos dnia zapomnialo wziasc magnezu
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:43   #4472
Kozunia81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa Pokaż wiadomość
Kozunia81 przez pierwsz dni spadek formy jest nirmalny bo organizm domaga sie cukru, ale to minie.

Lidl jest przy bramie bocznej cmentarza bródnowskiego, jak tramwaje skręcają z odrowąża to na jet ulicy nie pamiętam jak ona się nazywa
dzieki tylko ze ja to z okolic Londynu klikam to raczej tutaj nie ma cmentarza bródnowskiego Ale mam niedaleko Lidla to tam sobie pojade na zakupy
Kozunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:43   #4473
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

ja miałam problem ze skurczami jak piłam duuużo kawy - jak się okazało, to z niedoboru magnezu brałam codziennie 1 tabletkę magnezu i przeszło bardzo szybko
Stary 2010-04-08, 10:44   #4474
Chooo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Jeśli masz na myśli sex to przez ostatnie lata nie narzekałam na brak, więc to raczej bez związku
Ma ma bo w tańcu brzuch baaaaardzo ważne są biodra.
Więc może zacznij je sobie wyrabiać w hm... odpowiednich pozycjach takimi no... okrężnymi ruchami bioder typu jak przy hula hop ?
To pomaga.
No tańczę 5 lat to wiem
Stary 2010-04-08, 10:45   #4475
Kozunia81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
a duzo wam zostalo 1 fazy
pewnie duzo schudl jak to facet ()

moj nie moze w ogole stosowac dni PP - idzie samymi PW bo mu witamin brakuje - musi codziennie jesc warzywa, zawsze tak mial, a ze ma bardzo odpowiedzialna i stresujacą prace, to nie moze sobie pozwolic na gorsze dni, bo zdechniemy z glodu

ale chudnie jak glupi - pol kg dziennie - niknie mi w oczach, jak tak patrze na niego i na mnie - mendel jajek w ciskam w siebie hamujac odruch wymiotny i waga sobie idzie do gory to mam ochote go
dopiero 3 dzien a juz schudl 2.5 kg. Tez bym tak chciala
Stary 2010-04-08, 10:46   #4476
Oliwkaaa
Raczkowanie

Kozunia81 bo ja byŁam pewna,że ty o dbródno pytaŁaś w okolicach szpitala
Będzie 68 ( a jak zjadę do 62 to będę zimą w bikini biegać )
Oliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:48   #4477
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chooo Pokaż wiadomość
Więc może zacznij je sobie wyrabiać w hm... odpowiednich pozycjach takimi no... okrężnymi ruchami bioder typu jak przy hula hop ?
To pomaga.
No tańczę 5 lat to wiem
a moze latwiej samym Hula hopem ?

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Kozunia81 Pokaż wiadomość
dopiero 3 dzien a juz schudl 2.5 kg. Tez bym tak chciala
za duzo schudl i to przez to takie zle samopoczucie - zbyy duze obciazenia dla organizmu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 10:49   #4478
Chooo
Rozeznanie

Cytat:
A nie lepiej łączyć pożyteczne z przyjemnym?
Stary 2010-04-08, 10:55   #4479
ezoanna
Przyczajenie

Question Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Witajcie moje drogie!
Udało mi się dorwać otręby owsiane...uffffffff...w końcu,ale dopiero w sklepie ze zdrową żywnością.OTRĘBY SĄ PYSZNE!!
Dziś 4ty dzień uderzeniówki, jak na razie spadek -1.00kg..troszkie mało chyba..?
Muszę dorwać gdzieś suszoną wołowinę,a na weekend zaplanowałam sobie zupkę pieczarkową i brokułową.
Muszę też dorwać Wasze przepisy na jakieś słodkie pyszności,bo ma czekolada w szufladzie biurka zaczyna głośno skomleć :"zjedz mnie proszę"..
ezoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:58   #4480
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
A nie lepiej łączyć pożyteczne z przyjemnym?
napewno w ten sposob sie tyle nie wycwiczyc co cwiczac codziennie HH, nie kazdemu moze cos takiego odpowiadac, i codziennie cwiczyc sie tez nie da, wiec nie wiem po co kombinowac jak kon pod gore

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ezoanna Pokaż wiadomość
Witajcie moje drogie!
Udało mi się dorwać otręby owsiane...uffffffff...w końcu,ale dopiero w sklepie ze zdrową żywnością.OTRĘBY SĄ PYSZNE!!
Dziś 4ty dzień uderzeniówki, jak na razie spadek -1.00kg..troszkie mało chyba..?
Muszę dorwać gdzieś suszoną wołowinę,a na weekend zaplanowałam sobie zupkę pieczarkową i brokułową.
Muszę też dorwać Wasze przepisy na jakieś słodkie pyszności,bo ma czekolada w szufladzie biurka zaczyna głośno skomleć :"zjedz mnie proszę"..
malo bo mialas malo wody, jak juz waga nie bedzie spadac to na 2 faze wskakuj
Stary 2010-04-08, 10:59   #4481
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
a slurcz Cie rano nie zlapal w lydki? jak zlapie to trzeba wyprostowac stope - zeby powstala linia prosta na calej dlugosci nogi i skurcz przejdzie i nie bedzie bolec caly dzien
w szkole rodzenia nas tego uczyli, bo w ciazy to bez przerwy lapaly skurcze jak sie ktoregos dnia zapomnialo wziasc magnezu
Nie wieczorkiem właśnie. To nie był taki skurcz, ze nie mogłam się ruszyć tylko raczej ból łydek, ale wzięłam wczoraj magnez i teraz już dobrze. Widocznie mój organizm tak się o niego upomniał

Chooo super ta muzka. Właśnie sobie leci. Same mi biodra chodzą

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 11:01   #4482
Kozunia81
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

za duzo schudl i to przez to takie zle samopoczucie - zbyy duze obciazenia dla organizmu
to w takim razie od jutra faze druga. Tak wogole to wczoraj ktos mu powiedzial ze nabialu w 1 nie mozna i nie moglam go namowic na zaden jogurt. Naszczescie pokazalam mu pare artykolow ze TRZEBA jesc nabial 0% to juz teraz bedzie wcinal.
Stary 2010-04-08, 11:03   #4483
ezoanna
Przyczajenie

Question Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Emilko,ale 5ć dni skończyć obowiązkowo..?

Jutro będę miała poważną próbę wytrzymałościową..:idę na bankiet,więc i jedzenie będzie pewnie niepoprawnie tuczące,wino,ciastka..ehh ..trzeba jakoś o suchym pyszczku pozostać.

Czy podczas diety zdarzyło się Wam pić alkohol(wino)i czy ciężkie są skutki tego grzechu??Obawiam się,że prędzej czy później(np.w moje urodziny w maju..albo w długi majowy weekend)przyjdzie się skonfrontować z czerwonym półwytrawnym albo schłodzonym rose...
ezoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:04   #4484
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja w nagrodę za piękną uderzeniówkę zaplanowałam sobie pyszny sernik dukanowy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:04   #4485
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
to w takim razie od jutra faze druga. Tak wogole to wczoraj ktos mu powiedzial ze nabialu w 1 nie mozna i nie moglam go namowic na zaden jogurt. Naszczescie pokazalam mu pare artykolow ze TRZEBA jesc nabial 0% to juz teraz bedzie wcinal.
jugurty moze nie za bardzo, ale raczej twarogi, homo itp, cos co ma sparo bialka, a malo wegli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 11:08   #4486
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez naina_aankh Pokaż wiadomość
Fakt, że więcej czytam niż piszę na forum... związane jest to z brakiem czasu, bo niestety go nie mam... praca w tygodniu, kursy popołudniami, studia w weekendy i tak jak mam wolną chwilę, to spędzam ją na pichceniu czegoś dobrego, na spacerze (rozrywka między skakaniem z krzesła w pracy na następne krzesło na kursie lub na uczelni) lub na nic nie robieniu :/ dlatego tu tak rzadko zaglądam, ale staram się jak mogę Też już uciekam... dobranoc... !
Też coś wiem jak to cały dzień potrafi być zajęty-ja dopadam do forum albo jako ostatnia w nocy(czasami) albo jak dzisiaj mi się udało z doskoku. Mimo to odwiedzaj nas.
Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
ja kupilam wielgachne krewety wczoraj w lidlu, tylko nie wiem czy to nie aby jakas specjalna oferta. Dzis bedzie na obiad waga mi stoi po tych cholernych swietach
Też je widziałam-były w promocji już na święta-ale w sumie ich nie kupiłam.
Cytat:
Ja zawsze kupuję w C4, a jak czegoś braknie to do osiedlowego.
Bardzo sobie chwalę C4 - tanio, dobrej jakości i zawsze jest tam wszystko co potrzebuję
A wczoraj to nawet kupiłam tam super jakościowo jeansy za 15zł.
Za całe 15zł. Na prawdę!
Już nie raz miałam takie za 30 z C4 i chodziłam dłużej niż w orginalnych, osobiście uważam, że czasem warto się zaopatrzyć w takie "cudeńko"
No akurat ABSOLUTNIE NIE ZGADZAM SIĘ ze C4 jest tani! To jeden z najdroższych marketów w Szczecinie! Pojedź do reala na Mierzyn lub Słoneczne, Kaufland albo Auchan-ceny są nieproporcjonalne. Rozstrzał na produktach w cenie dochodzi do 10 zł! Bede się upierać też nad samą jakością produktów-totalnie odpycha mnie to miejsce. Ale to Twój wybór.
Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
a ja dzis strajkuje!!!! nie wchodze na wage..... wczoraj pokazala mi + 0,3kg! wiec dzis zeby sie nie stresowac niepotrzebnie NIE WCHODZE!!!! hehehehe:P
Też się dzisiaj na wage nie pcham. Stwierdzam że bede wchodzić co 5 dni-tak jak ide 5/5.
Cytat:
Wiem wiem ale jeden malutki co kilka dni to lepiej niz wcale A tak wogole moze ktos klika z Angli?
W jakiej części Londka mieszkasz? Lidla masz to ok.Rozglądnij się za TESCO-tylko nie Express Tesco. W tym "normalnym"znajdziesz sporo produktów light i semi oraz prod polskie. Dasz rade

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja w nagrodę za piękną uderzeniówkę zaplanowałam sobie pyszny sernik dukanowy
Moją nagrodą była nutelka, mmmniammm
Chodzą za mną muffinki...
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:12   #4487
Kozunia81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
Też coś wiem jak to cały dzień potrafi być zajęty-ja dopadam do forum albo jako ostatnia w nocy(czasami) albo jak dzisiaj mi się udało z doskoku. Mimo to odwiedzaj nas.

Też je widziałam-były w promocji już na święta-ale w sumie ich nie kupiłam.

No akurat ABSOLUTNIE NIE ZGADZAM SIĘ ze C4 jest tani! To jeden z najdroższych marketów w Szczecinie! Pojedź do reala na Mierzyn lub Słoneczne, Kaufland albo Auchan-ceny są nieproporcjonalne. Rozstrzał na produktach w cenie dochodzi do 10 zł! Bede się upierać też nad samą jakością produktów-totalnie odpycha mnie to miejsce. Ale to Twój wybór.

Też się dzisiaj na wage nie pcham. Stwierdzam że bede wchodzić co 5 dni-tak jak ide 5/5.

W jakiej części Londka mieszkasz? Lidla masz to ok.Rozglądnij się za TESCO-tylko nie Express Tesco. W tym "normalnym"znajdziesz sporo produktów light i semi oraz prod polskie. Dasz rade

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Moją nagrodą była nutelka, mmmniammm
Chodzą za mną muffinki...

Dokladnie mieszkam w High Wycombe, to jest ok 6 km na zachod od Londynu. Mam Tesco kolo siebie i wiem ze tam jest duzo polskich produktow, ale nabialu to za bardzo nie ma. Nie maja serkow homo, moze i maja jakies ichnie ale ja nie wiem jak sie nazywaja. Musze poszukac.
a tak wogole to te serki homo moga byc smakowe czy tylko naturalne?
Stary 2010-04-08, 11:14   #4488
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezoanna Pokaż wiadomość
Emilko,ale 5ć dni skończyć obowiązkowo..?

Jutro będę miała poważną próbę wytrzymałościową..:idę na bankiet,więc i jedzenie będzie pewnie niepoprawnie tuczące,wino,ciastka..ehh ..trzeba jakoś o suchym pyszczku pozostać.

Czy podczas diety zdarzyło się Wam pić alkohol(wino)i czy ciężkie są skutki tego grzechu??Obawiam się,że prędzej czy później(np.w moje urodziny w maju..albo w długi majowy weekend)przyjdzie się skonfrontować z czerwonym półwytrawnym albo schłodzonym rose...

5 dni wyszlo z testu? ile masz do zrzucenia
ogolnie jak waga juz nie spada na 1 fazie to przechodzi na 2, zeby nie meczyc organizmu, bo dla niego to jest glodowka normalna - nie dostaje biedny cukru ani tluszczu i sie musi uzerac z tymi bialkami, pewnie placze strasznie jak musi poswiecac swoje sadelko zeby spalic to cholerstwo ktore mu dostarczasz

winka wypilam 5 lyzek stolowych - mozna 4 do gotowania dac
pilam biale - polwytrwane, w moja rocznice slubu, tydzien temu byla i na wadze nic nie zauwazylam niepokojecego, waga normalnie spadla, ale zadnego innego grzechu na diecie nie popelnilam
Stary 2010-04-08, 11:16   #4489
mara30
Zadomowienie

Cytat:
To pomaga.
No tańczę 5 lat to wiem
No to jednak u mnie co innego bo z hula hop nie mam problemu a przy tańcu, nie wiem jak to wytłumaczyć... tak jakby brak koordynacji między jednym biodrem a drugim
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 11:16   #4490
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie mieszkam w High Wycombe, to jest ok 6 km na zachod od Londynu. Mam Tesco kolo siebie i wiem ze tam jest duzo polskich produktow, ale nabialu to za bardzo nie ma. Nie maja serkow homo, moze i maja jakies ichnie ale ja nie wiem jak sie nazywaja. Musze poszukac.
tylko naturalne, chyba ze jakies slodzone aspartamem dorwiesz

zobacz sobie w przepisowni co dawala lenka i wiolka do swoich przepisow i zajrzyj do produktowni
Stary 2010-04-08, 11:16   #4491
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
To mnie bardzo za interesowało zdarzało ci się jeść więcej czy to było często.Pytam bo troche mi mięcho obrzydło i zamiast tego mam ochotę na drugą owsiankę w ciągu dnia.
Dwoch owsianek w ciagu dnia nie jadam ale zdarzało sie ze jadłam jeszcze albo kanapeczki albo wieczorem do serka wiejskiego sobie sypalam .
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:18   #4492
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
No to jednak u mnie co innego bo z hula hop nie mam problemu a przy tańcu, nie wiem jak to wytłumaczyć... tak jakby brak koordynacji między jednym biodrem a drugim
haha to tak jak u mnie HH cwicze od 10 lat, mam taki zakres ruchow jak te babki co tymi brzuchami wymachuja
ale tanczyc kompletnie nie potrafie, nie mam poczucia rytmu, ani kordynacji ruchow, nie potrafie nic zatanczyc kompletnie nic
Stary 2010-04-08, 11:21   #4493
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Raczej naturalne-dziewczyny dodają sobie różnych aromatów albo cynamonu. Ja niestety ot tak ich nie jadam.
Ja mieszkałam niestety z całkiem drugiej str na wschód
No to fakt możesz mieć trochę z zakupami problem, może znajdziesz jeszcze ALDI-też dużo mają tanich prod i nabiału przede wszystkim.
Poszukam troche nazw prod to ci podeśle przy najbliższej okazji. Korzystaj z Tesco bo mają tam, a przynajmniej powinni, spory dział z produktami bio/organic-oni przecież szaleją za tym.
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:22   #4494
Kozunia81
Raczkowanie

Cytat:
tylko naturalne, chyba ze jakies slodzone aspartamem dorwiesz

zobacz sobie w przepisowni co dawala lenka i wiolka do swoich przepisow i zajrzyj do produktowni
Dzieki, juz wlanie znalazlam. Niby jadlam przedwczoraj ale troche inaczej wyglada niz ten nasz. Ale lepsze to niz nic
Stary 2010-04-08, 11:22   #4495
nowa_dukajaca
Przyczajenie

Witajcie
Jestem w Waszym gronie nowa - dukać zaczynam od poniedziałku (12.04.10).
Mam pytanie, załóżmy że atap I trwa 5 dni, szóstego dnia zaczynam etap II już od warzyw, czy nadal same proteiny?
nowa_dukajaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:23   #4496
mara30
Zadomowienie

Cytat:
haha to tak jak u mnie HH cwicze od 10 lat, mam taki zakres ruchow jak te babki co tymi brzuchami wymachuja
ale tanczyc kompletnie nie potrafie, nie mam poczucia rytmu, ani kordynacji ruchow, nie potrafie nic zatanczyc kompletnie nic
Witaj w klubie ja nawet na najróżniejszych fitnessach sobie radziłam świetnie, pod warunkiem, że były konkretne ruchy, a nie trzeba było się "wić" poczucia rytmu też nie mam
A tak bym chciała
Stary 2010-04-08, 11:25   #4497
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa_dukajaca Pokaż wiadomość
Witajcie
Jestem w Waszym gronie nowa - dukać zaczynam od poniedziałku (12.04.10).
Mam pytanie, załóżmy że atap I trwa 5 dni, szóstego dnia zaczynam etap II już od warzyw, czy nadal same proteiny?
od warzyw

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Witaj w klubie ja nawet na najróżniejszych fitnessach sobie radziłam świetnie, pod warunkiem, że były konkretne ruchy, a nie trzeba było się "wić" poczucia rytmu też nie mam
A tak bym chciała

ja tam na fitnessy wole nie chodzic, bo chyba by sie wszyscy posikali ze smiechu jakbym musiala cos zrobic

mozem,y zalozyc klub "tanczacych inaczej"

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-04-08 o 11:26
Stary 2010-04-08, 11:28   #4498
mara30
Zadomowienie

Cytat:

ja tam na fitnessy wole nie chodzic, bo chyba by sie wszyscy posikali ze smiechu jakbym musiala cos zrobic
Co Ty tam tylko trzeba się wyuczyć kroków i rytmu nie musisz łapać, bo od tego jest prowadząca poza tym na standardowych fitnessach taka muzyka jest, że głównie rytm słychać, tak że nawet ja to słyszę
Gorzej takie zbliżone do tańca - raz byłam i się załamałam, zupełnie nie wiedziałam co się dzieje i o co chodzi
Stary 2010-04-08, 11:28   #4499
Kozunia81
Raczkowanie

to ja na silowni mam rozne klasy aerobiku i tam rozne takie. Ostatnio zapisalam sie na tance a to sie okazalo byl kurs baletu. Ale mialam ubaw sama z siebie. Ale w nastepny poniedzialek tez ide.
Stary 2010-04-08, 11:29   #4500
mara30
Zadomowienie

Cytat:
mozem,y zalozyc klub "tanczacych inaczej"
No
Ktoś do nas dołączy czy tylko my dwie takie odmieńce jesteśmy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości